Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes vagyok, és egyik petefészkemben (2 db)

6 hetes terhes vagyok, és egyik petefészkemben 57x46 mm-es ciszta. Mire számíthatok?

Állítólag utolsó mensi óta alakult, augusztusban még semmi nem volt, egy "beragadt" sárgatest, ami csak mensivel távozna, csakhát az most ugye nincs...

Legjobb válasz: Az orvosod valószinûleg megnyugtatott, hogy ne aggódj miatta.A menses alatt kiszabadulhat és ürülhet is, ha nem, akkor eltávolítják. Egy ismerõsömnél laparoszkópiás mûtéttel csinálták, de csak akkor, ha túl nagyra nõtt és õ nem is volt terhes. valószínûleg nem fogja zavarni a terhességedet, de a dokid úgyis figyelemmel kíséri majd. Ne aggódj miatta! Inkább örülj neki, hogy babát vársz. Jó egészséget nektek!

Az orvosod valószinûleg megnyugtatott, hogy ne aggódj miatta.A menses alatt kiszabadulhat és ürülhet is, ha nem, akkor eltávolítják. Egy ismerõsömnél laparoszkópiás mûtéttel csinálták, de csak akkor, ha túl nagyra nõtt és õ nem is volt terhes. valószínûleg nem fogja zavarni a terhességedet, de a dokid úgyis figyelemmel kíséri majd. Ne aggódj miatta! Inkább örülj neki, hogy babát vársz. Jó egészséget nektek!
Ez sokmindenkinél kialakul a hormonok miatt majd fel fog szívódni.Nyugi.
Addig amíg nem fáj, és nem nõ, addig nem fogják bántani.Ha viszont már fáj, görcsöl akkor egy kismûtéttel el fogják távolítani, úgy hogy a babódnak ne essen bántódása.Jó egészséget!27 hetes kismami
Ne aggódj, nagy részüket nem kell kezelni, magától felszívódik.Nekem 8 cm-es volt, de mivel nem fájt, nem is foglalkoztak vele. Legtöbbje természetes sárgatest-ciszta, ártalmatlan. Jó egészséget nektek!
nyugodj meg, amikor én elõszõr voltam 6 hetesen ultrahangon, akkor nekem is találtak egy 33 mm-es cisztát. akkor én is nagyon megilyedtem, de mondta a doki, hogy 2 hét alatt fel fog szívódni, ez tök természetes a terhes nõknél. vissza is mentem 8 hetesen és már nyoma sem volt neki. most 20 hetes a kisfiam és minden a legnagyobb rendben van.
A dokid nem mondta el, hogy mi a következõ lépés? Van akinek felszívódik a terhesség során. Van, akit megmûtenek, de a babának nem lesz semmi baja. Van, akinél megvárják a szülést, és utána foglalkoznak vele. Ha a kicsinek baja lenne tõle, akkor a dokid szólt volna. Nem egyedülálló eset ez amúgy, a hormonok miatt van akinél kialakul.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat, most már megnyugodtam!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!