Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes napos terhes (24 db)

Ha azt kérdezik tőlem, hány hetes terhes vagyok, és én 6 hét 3 napos vagyok, akkor az 6 hetes vagy 7 hetes?

Legjobb válasz: a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy

a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy
Én a betöltött hetet szoktam mondani. Jelenleg 27+6 vagyok tehát ma 27 hetes , de holnap már 28 leszek :D
En is mindig a mar betoltott hetet mondom. 19 hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem az orvosom mindig azt mondja, hogy pl: Most 34+5 napos vagyok. Betöltött 34. hét és a 35. Ben vagyok. Mindenhol így van ráírva 34/35 :-) De nem bonyolítom én erre már azt mondom 35 hetes. 35+2 nél 35 hetes5-tõl felfele meg 36 35hkm
Én is úgy csinálom, mint az utolsó, a hét elején a betöltött heteket mondom, utána pedig mikor már csak 1-2 nap van a következõ hét végéig, akkor azt mondom. (Tehát pl. 18+6-on már 19-et.) De szerencsére elég ritkán kérdezik :)

Lányok! Akik úgy írják ki, hogy 6 hetes és 4 napos, meg 8 hetes és 9 napos, stb. terhes vagyok, azok honnan tudják ezt ennyire pontosan?

Nyilván az orvos megállapítja hogy hanyadik hétben vagy, de napra pontosan honnan tudod? Bevallom nekem fogalmam sincs róla, hiszen egy adott héten ált.3-szor szeretkezünk a férjemmel, honnan tudnám hogy melyiktől maradtam "úgy"? :) 21hkm

Legjobb válasz: Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)

Szia! Az utolsó menstruáció elsõ napja 0+1 nap. Itt elkezded számolni és ha egy hét letelt akkor kezdõdik újra 1+... :)
Nekem is mindenemre így írják, most pl. 23+6, elõtte van 18+2, 12+1, 6+2. Mindig odaírják a napot is. Ettõl még én sem tudom, hogy mikor estem teherbe, de mivel szabályos 28 naposak a ciklusaim, ezért szerintem ez pontos. Nyilván lehet eltérés, de nem ez a lényeg, számolni ez alapján kell.
a te 21 hetes korod is a menstruáció elsõ napjától számítódik...
Hát; annyiban pontos, hogy az orvosok is így számolják a terhességet. Az utolsó vérzéstõl.
Az utolsó menzesz elsõ napjától számolják a terhesség korát. Ha szerdán volt pl. az utolsó menzeszed, akkor jövõhét csütörtökön 1 hét+1 napos vagy, mert annyi idõ telik el. Ez csak példa, nyilván ezt 4-5 hetes terhességtõl számolják. Nem a fogamzás napja számít.
Én sem értem, miért nem tudod, nekem még az uh képen is rajta volt.
De pont hogy ez a pontos. Nem is értem miért nem tudod, mert az orvos is így írja a kiskönyvbe 23+4 . ez azt jelzi hogy hétfön betöltöted a 23-ik hetet (vagy is pont 23 héttel elötte jött meg utoljára a mensid) és eltlet azóta 4 nap.
Amúgy az én orvosom is csak hetekbe számolt, nem pontosított napokra, viszont az uh képen ott volt, hogy 7+1 hét. Meg mikor 4D-n voltunk, ott is úgy szerepelt a leleten, hogy a menstruáció szerinti hét+nap, és a méret szerinti hét+nap. Szóval szokták így is írni. Persze, nem leszel tõle se több se kevesebb, hogy használod a napok szerinti pontosítást vagy sem, csak nem tudom, hogy téged ez miért zavar.
jesszus, te lány...
A fogantatást senki nem tudja, mert lehet kedden együtt voltatok, de a baba pl. csütörtökön foggant.Tényleg nagyon arrogáns vagy és te oktatsz ki olyanokat, akik normálisan válaszoltak.
Én onnan tudom h hány hetes és napos vagyok h van egy netes oldal mégpedig a http://www.naptarak.com ezen belül nöi naptár oldalt és ott bizti h meg találod és az eredmények 100% osak ha jol adod meg az adatokat
Ha nem kamionos a férjed vagy nem dolgozik külföldön akkor nem tudod, hogy mikor fogant a baba ezért számolnak az utolsó menstruációtól és ahogy az elõttem írók helyesen megmondták .Amúgy meg utálom az olyan kérdéseket és válaszokat amelyek vitát szíthatnak.
Én azért nézem úgy hogy pl 10+2 mert így mindig tudom mikor lépek a következõ hétbe. De olyan hogy 8 hét 9 nap nincs, mert az már 9 hét 2 nap.
A te orvosod is így számol, csak a már TÉNYLEGESEN betöltött heteket veszi figyelembe mint sokan mások. "Maga a terhesség az utolsó menstruáció elsõ napjától kezdõdik, a „baba” élete viszont csak a megtermékenyülés pillanatától, ami az utolsó menstruáció elsõ napjától számítva a 14. napon történik. Ez a Neagele-féle számítás és a világon mindenhol ezt használják. (Amikor ez a számítási módszer megszületett, még nem tartott ott a tudomány, hogy tisztában legyen azzal, hogy a megtermékenyülés csak a fogamzási ciklus 14. napján következik be, ezért ez maradt a hivatalos megállapodás)...... "Azért alakult ki ez a számítási módszer, mert minden nõnek másként, saját szervezetétõl függõen zajlik a fogamzási folyamata és az utolsó menstruációs idõpont elsõ napját biztosan meg tudják mondani. Legpontosabban a korai terhesség szakaszában a 12. hétig ultrahangos vizsgálattal lehet megállapítani, hogy melyik hétben tart épp a várandósság, mert hetekre lebontva meghatározó jeleket lehet megállapítani a vizsgálaton. Ezért, ha a korai terhesség szakaszában megállapították, hogy hány hetes a kismama, akkor ezen nem változtatnak többet. Ez azét fontos, mert bizonyos vizsgálatok a terhesség heteihez vannak kötve. Még egy megjegyzés a számításokhoz: Ha az orvosod azt mondja, hogy 4 hetes vagy, az azt jelenti, hogy már az 5. hétben jársz, de 4 héten túl vagy. Ha úgy fogalmaz, hogy a 6. hétben vagy, akkor az azt jelenti, hogy 5 hetes terhes vagy. Ez a vizsgálatok idõpontjának meghatározásához szükséges." Én pontosan tudom, hogy mikor volt a megtermékenyítés, stb., mégis ugyanúgy mint bárki másnak, a ciklus elsõ napját veszik figyelembe nem pedig azt, amit én tudok. Egyébként meg tényleg arrogáns vagy, felteszel egy buta kérdést, és utána te fikázol le másokat, amiért úgy is válaszolnak neked.
A kérdező hozzászólása: Akkor mégegyszer leírom: AZT HITTEM, HOGY AKIK ÍGY SZÁMOLJÁK, TUDNAK EGY MÁSIK MÓDSZERT IS, AMIVEL A FOGANTATÁSTÓL TUDJÁK SZÁMOLNI.... mit nem lehet ezen érteni? nem hülye vagyok és nem megkérdõjelezem az orvostudodmányt (te szövegnemértõs, teee:) ) hanem azt hittem különbözõ számolási módszerekrõl beszélünk. Ennyi, pont.
De arrogáns vagy már ne is haragudj... Nem értettem már a végén valóban, hogy mit nem értesz, de engedd meg, hogy leírjam, azt hiszem, nekem nem kell szégyenkeznem itt, meg hülyén érezni magam, már csak az orvostudományok terén szerzett tapasztalataim miatt sem.
hú te ma nagyon hisztis vagy, szerintem aludjál kicsit, jót fog tenni, mire apu haza ér nem akasztod legalább ki.
te vagy a nagyokos aki felülbírálja a világ összes orvosát és szokását. mert ezt a világ összes országában így számolják ahogy leírta mindenki. Miért? te tudod mikor fogant a baba? fenéket tudod, ha csak nem beültetés volt. ha csak 1x voltatok együtt a pároddal pont akkor, honnan tudod hogy nem 2 nappal késöbb volt ovulaciód? én pl nem tudom mikor csináltuk a gyereket akár 2 hét külömbség is lehet. valamikor októberben. mi sokszor együtt vagyunk nem csak egy napon. nem méregetem a hömet és nem ovuteszteztem. egyszer csak megfogant. tölem a doki nem kérdezte mikor voltunk együtt. töled megkérdezte a dokid mikor kufircolt kedves asszonyom az urával? nem hinném. egyszerüen azt kérdezte mikor volt az utolsó mensije és hány napos a ciklusai. egy magzat 38 héten át van a méhben átlagosan, de mivel nem tuti biztos a legjobb a 40 hét kiírása utolsó mensitöl. a babák 3%-a jön pontban a kiírt idöpontra. 2+- hét a normál. ha juni 15-re vagy kiírva akkor egész júnisuban bármikor megszülhetsz, és a gyereked kakálni fog a te dátumodra ebben a 4 hétben fog megszüeltni.
Azért számolják az utolsó menstruáció elsõ napjától, mert ez egy fix dátum, amire lehet alapozni. A fogantatás dátumát nem tudni ilyen pontosan, csak kb-re tudják megállapítani a baba méretébõl. Egyébként ebben, hogy 40 hétnél jár le a terminus, meg hogy megfelelõ-e a méret az adott héten, bele van kalkulálva a középidõs fogantatás, tehát az, hogy az elsõ 2 hétbe még tulajdonképpen nem voltál terhes.
A kérdező hozzászólása: Jaaaaaj te kis okoooooos.....:) )))) ha nem érted amit az elõbb leírtam, akkor nem kell itt replikázni, mert te jössz ki belõle hülyén...:)
Egyébiránt, hogy értsd: ez a fajta terhességi kormeghatározás azért fontos, mert a legritkább esetben lehet tudni a fogantatás napját: az orvostudomány pedig szeret biztos eseményekhez viszonyítani - azaz a menstruáció elsõ napjához.
A kérdező hozzászólása: A normálisan válaszolóknak köszönöm, nyilván én is tudom hogy honnan számol egy orvos, csak azt hittem vannak akik a fogantatás napjától számolják valahogy. Az ilyen "nem is értem hogy nem tudod" emberkéknek meg köszönöm a részvételt, ha másról nem az emberi viselkedésrõl sokat lehet tanulni tõletek...:) ))
A kérdező hozzászólása: Azért nem pontos nagyokosok, mert nem a fogantatástól számol.... És azért kérdeztem, mert szerintem ez hülyeség ez így, hiszen nem az utolsó menzeszed elsõ napjától vagy terhes. Az én orvosom hétre számolja, és szerintem ez így van rendjén. Bár õ is az utolsó menzesztõl számolja, de nem leszek attól több, hogy azt írom hat hetes és 2 napos vagyok....
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor ez nem pontos, csak kb.... értem, köszönöm! :)
Na, akkor hogy a másik oldalt erõsítsem. Szerintem nem vagy arrogáns, csak meg mered kérdezni amit nem értesz. Sose értem, hogy ezen az oldalon minek válaszol az, aki így kezdi, hogy "nem is értem hogy nem tudod...". Biztos Õk is sok mindent nem tudnak, ami meg másnak természetes. Én ha minden igaz most várom a második babám (2 napja volt poyitív tesztem), de az elsõnél is mindig csak hetek számolt az én dokim is. Az UH papírokon sosenéztem az ilyen adatokat. Ettõl még tudom mit jelent. Az meg, hogy ez a számolás tök hülyeség, azzal egyet értek. Mármint azzal a részével, hogy így tulajdonképpen m minden nõ, minden menstruáció után 2 hétig terhes. :) Persze azt is értem, hogy ennél jobb módszer nincs (leaglábbis tudomány jelenlegi állása szerint), csak mikor elõször szembesülsz vele, hülyén hangzik. Nekünk az elsõ baba az esküvõ után pár nappal jött össze, és mikor mondtam Anyukámnak, hogy mennyi idõs terhes vagyok, el kellett neki magyaráznom, hogy akkor hogy nem voltam még terhes az esküvõn. :) Pedig Õ 2 gyereket szült, csak akkoriban még a hetekkel se foglalkoztak, nemhogy a napokkal. Mondta a doki mikorra vannak kiírva, mikor milyen vizsgálat kell, nem agyaltak ennyit mint mi. Mi már túl sokat tudunk, ami sokszor szerintem csak felesleg idegeskedést okoz. (Mondom ezt úgy, hogy én is állandóan a netet bújtam, hogy épp mi történik a babával, mekkorának kell lennie, stb. :) ) A számolásról még egy dolog. Az orvosok az UH adataiból is számolnak. Nálunk pl volt olyan, mikor azt mondta kb 2 héttel nagyobb a baba, mint az utolsó mensis számítás szerint. Mondtam neki, hogy az kizárt, mert még nem is próbálkoztunk. Azt mondta, az a szokás (lehet csak nála), hogy ha 2 hétnél nagyobb az eltérés, akkor az UH-s kor szerint korrigálják a várható szülési idõpontot. De annak is csak akkor van jelentõsége, ha túlhordanád a babaát, mert akkor általában befektetnek a kórházba a végére. De ezt is orvosa válogatja. Boldog babavárást Neked!

5 hetes + 6 napos terhes vagyok, van még remény?

Hétf? óta rózsaszínes- barnás maszatolásom van, felhívtam a dokim, de csak ma tudott fogadni. Nem túl jó min?ség? UH-ja van, és láttuk a petezsákot, szerinte méhen belül van. De én semmit nem láttam benne. Kellett volna? Szívhang még nem volt, vagyis a pulzálást nem láttuk, de ett?l még reménykedem! Kaptam Utrogestan kúpot, 3X1-et kell használnom. A vizsgálat és az els? kúp óta kicsit er?södött a barnázás. Ha csak hormonprobléma, akkor még van esélyem egy egészséges babára? A barnázásnak mikor kellene elmúlnia?

Legjobb válasz: Nem baj, ha ilyenkor még nincs szívhang. Nekem 6+3 hetesen sem volt még. Szintén Utrogestant szedtem, 2x1-et szájon át, több mint egy hétig barnáztam. Most 18 hetes vagyok, és a babám egészséges. Biztatlak téged is, hogy ne add fel a reményt!

Nem baj, ha ilyenkor még nincs szívhang. Nekem 6+3 hetesen sem volt még. Szintén Utrogestant szedtem, 2x1-et szájon át, több mint egy hétig barnáztam. Most 18 hetes vagyok, és a babám egészséges. Biztatlak téged is, hogy ne add fel a reményt!
Ne izgulj, biztos nincs baj.5 hetesen én is barnáztam, Utrogestant kellett szednem 3x1-et a 12. hétig.Most már 36 hetes vagyok, és várom a kisfiam érkezését.Egyébként szívhang nekem is csak 1 hét múlva volt.
Ne izgulj, ha meg ilyen koran nincs szivhang. Nekem is csak 6+6 naposan volt. En tobb mint egy hetig is barnaztam, utrogestant meg semmilyen hormon potlast nem kaptam mert azt mondtak nem hormonalis mivel vettek tobbszor vert es a hormonszint rendben volt igy a doki feleslegesen nem akart adni, mehszajjal is minden rendben volt, semmit az egvialgon nem talatak. Aztan egyszercsak megszunt a barnazas es azota 25 hetes kismama vagyok.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Sajnos nekem nem sikerült, spontán vetélés volt, ma nézte a doki, szépen felszívódott, nem kellett mûteni. Remélem, aki ma ment dokihoz, õ legalább jó hírt kapott! Ha ezt olvasod, légyszi írj!
16.35-ös. Remélem már bementél a kórházba! Ha nem akkor irány! Nagyon szoritok neked! Ird meg mi lett!
Szerintem minnél habarabb indulj!!! Ha már vérzel is akkor meg fõleg! Szorítok értetek!!!Nekem már volt egy vetélésem, nem kívánom senkinek!!!
A kérdező hozzászólása: Mára a vérzésem egyre jobban erõsödik, igaz, néha alábbhagy egy kicsit :( Terhességi tünetem már vagy 3 napja elmúlt :( Mostmár csak azt nem tudom, meddig várjak itthon, mikor menjek be a kórházba? Ha van még egy kis esély, szeretném a babámnak megadni!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, és boldog babavárást kívánok mindenkinek! Az utolsó válaszolónak nagyon drukkolok, és várom, hogy mi volt az UH-n! Nekem néha erõsödik egy kicsit ez a rózsaszínes valami, de aztán meg alig van, és nagyon kétségbe vagyok esve. Már van egy kislányom, vele csak a 9. héten volt barnázás, 3 napig tartott, és nem kellett semmit sem szednem, használnom, õ 39+4 napra született :) Nagyon szeretnénk ezt a babát, de rettenetesen meg vagyok ilyedve!
Én ma vagyok 6+1, nekem múlt héten volt vérzésem. Nagyon megijedtem, kaptam Duphastont és utána elmúlt. Bizakodjunk, hogy nem is lesz többet, bár ha az elõzõ terhességeimre gondolok akkor lesz még benne részem. Igaz akkor nem szedtem Duphastont, és mégis minden rendben volt. Pénteken voltam uh-on és csak egy picúr pötty látszott, holnapután megint megyek, de szerintem még nem fog látszani akkor se a szivecskéje, bár nagyon jó lenne már, úgy szeretném már látni. Ha érdekel megirom, hogy látszott-e. :-) Szoritok neked is!
Én is bíztatni szeretnélek! Nekem a 9hetesen volt vérzésem (nem barnázás), rendes piros vérzés és kritikus volt, hogy megmarad-e a baba. Kaptam Duphaston tablettát, inekciókat a kórházban és szerencsére nem lett semmi gond!! Szerintem ha rendesen véreznél az nagyobb baj lenne mint a barnázgatás! Tehát fel a fejjel és ne gondolj rossz dolgokra, minden ok lesz!!!! Boldog babavárást! 14h kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat! Én is nagyon bízom abban, hogy nem lesz semmi gond!
Jaj, nagyon sajnálom! Én is 2 hónapja igy jártam, tudom milyen rossz. Várjatok egy hónapot és újra lehet kezdeni. Legalábbis nekünk azt mondta a doki, hogy nem kell várni, mivel nagyon korai volt, és nem volt mûtét. Igen, rendben volt az uh, köszi, hogy érdeklõdsz! Már látszott a szivecskéje, igaz még csak kezdetleges de látszott. Ami aggaszt az az, hogy még mindig ott van a bevérzés. A doki azt mondta, hogy ahogy nõ a baba, el kellene, hogy nyomja, de sajna forditva is lehet. De bizom benne, hogy a bébikém erõsebb lesz!! Képzeld elõször azt hitte, hogy ikreim lesznek, ugyanis az a bevérzés is olyan folt mint a terhesség, csak egyenetlen a széle, ezért gondolja, hogy nem az ikertesó. Hát nekem elég lesz az az egy is, igy is sajnos nehezen tudom kihordani a babákat, hát még ha 2 lenne. Ráadásul már van otthon 2. Én szoritok neked, hogy a következõ rendben legyen! És úgy is lesz! :-)
lehet késõbb fogant. mire mész legközelebb lesz szívhang. 8 hetesen már tuti!
Szia! 6 hetesen még nekem sem volt szívmûködés.2 hét múlva minden rendben lesz nálatok! Boldog babavárást! 21 hetes
Nyugi, még "korai" a szívhang. Nekem is a 6. hét után volt.
Te a 6+1-et az utolsó mensitõl számoltad gondolom, de akkor még nem eshettél teherbe, kb 2 hétre rá volt a pé-d. Szerintem nem lehet a baba még 6 hetes, így nem lehet gond. Nyugi!
Szia! Nyugi.Elsõ szívhang úgy 8 hetesen hallható! :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak, igen az utolsó mensitõl számoltam, ami február 19.én volt, de az orvosok is így számolnak! Igen a baba, 4 hetes lehet, mivel mensitõl kb 2 hétre foganhatott

Voltam ultrahangon, ami kimutatta, hogy 5 hetes és pár napos terhes vagyok! Én meg ugy számoltam, hogy akkor 6 hetes és 3 napos vagyok! Létezik, hogy nem fogant meg akkor a baba, hanem később vagy én nem jol számoltam valamit?

Mondta h minden rendben van,és adott idöpontotta 12 hetesi ultrah!Minden tüneteim megvanak akkor azt jelenti h a babocával minden rendben van,és nem kell izgulnom?

Legjobb válasz: szia.Gratulálok a babócához.Persze, hogy nem kell izgulnod.az is lehet, h a doki nézte el, de az is, h te számoltál rosszul.késöbb majd amikor méreteket is lát, az uh-n akkor majd pontosan kiderül, h mennyi idõs ez pici lakód.De ne ezzel foglakozz, inkább örülj a babónak, s vigyázz magatokra.nyugodt, egészséges, babavárást kívok.helllóó

szia.Gratulálok a babócához.Persze, hogy nem kell izgulnod.az is lehet, h a doki nézte el, de az is, h te számoltál rosszul.késöbb majd amikor méreteket is lát, az uh-n akkor majd pontosan kiderül, h mennyi idõs ez pici lakód.De ne ezzel foglakozz, inkább örülj a babónak, s vigyázz magatokra.nyugodt, egészséges, babavárást kívok.helllóó
Pontosan, minden a legnagyobb rendben van! Gratulálok nektek!
Szia! Elõször is gratula a babóhoz. Egyébként pedig én is így jártam, amikor az elsõ vizsgálaton voltam a doki kb. egy héttel látta kisebbnek a terhességet, mint én számítottam, viszont a 12. hetes ultrahangon annyit számoltak a baba méretei alapján, amennyinek én gondoltam. Úgyhogy majd a baba méreteibõl pontosítani fogják, hogy mennyi idõs terhes vagy. A babócával pedig minden rendben van ne aggódj! (29. hetes kismami)

13 hetes 4 napos terhes voltam mikor 2.6 nyaki redőt mértek a babámnak. Szerintetek z menyire elfogadható? Az orvos kombinált tesztet rendelt el.

Legjobb válasz: Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2,6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2,5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

Biometria alapján hány hetesnek írtak? A 2, 6-es érték egyes laborokban határértéken belül van. Van, ahol 3 mm-ig, van ahol 2, 5-ig van a normál tartomány. Valószínûleg a kombinált tesztet elõvigyázatosságból kérte a doki. Ha annak megnyugtató eredménye lesz, akkor nincs szükség amniocentezis-re ill. egyéb vizsgálatra. Próbálj megnyugodni! Reméljük, minden a legnagyobb rendben lesz! :o)

6 hetes és 4 napos terhes vagyok. De UH-n csak 3 hetesnek látja a doki. Olyan rossz, mert az előző terhességemnél ilyenkor már volt szívhang. Most meg csak a petezsák. Nem lehet valami baj?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!

Ha jól tudom, szívhang legkorábban az 5. héten tapasztalható. Ha tényleg 3 hetes a terhesség, akoor még korai lenne. Bár van olyan, akinél csak 7-8 hetesen van szívhang. Nyugi!
nyugi nekem 8-9hetesen volt szivhang, és mégis elöbb szültem 10nappal
Nekem se volt még 6 hetes 1 naposan szívhang, mondta a doki, hogy késõbb volt a peteérés, és most volt 9+1 hetesen és már volt, tehát valamikor a kettõ között alakult ki. Lesz ott, csak még hamar van, nyugi!
Én egész terhesség alatt nem fürödtem, csak zuhanyoztam.
en is egesz terhesegeim alatt csak zuhanyoztam!
szia! én elég ritkán fürödtem kádban a terhességem elõtt is, de mivel azt mondták, hogy ilyenkor fogékonyabb az ember a fertõzésekre, mindig zuhanyozom. de persze mindenki maga dönti el! de ha beleülsz, a hõfokra figyelj, hogy ne legyen túl forró. bár ezt már írták! 27 hetes km
én az elsõ terhességem alatt is végig kádban fürödtem, és most is. a viz hõjére odafigyelek h ne legyen nagyon forro:)
36 hetes vagyok és az egész terhesség alatt minden nap fürödtem és még ma is, jó meleg vízbe amit megszoktam! Nagyon kellemes, fõleg ha már van pocak bár néha nehéz kiszállni a kádból:-)) Ja, természetesen jobban odafigyelünk hogy fertõtlenítve legyen a kád.
Én az elsõ terhességemnél is végig fürödtem, most 33 hetes vagyok és még mindig fürdök.Igaz a mosakodás térdelve könnyebb de aztán belefekszem a kádba.Mindig is utáltam zuhanyozni és a fürdésrõl most sem mondok le.
Szia! szereintem nyugodtan fürödhetsz, de nem forró vízben. Én rendszeresen fürdök 14 + 3 hetes vagyok. De tényleg ne forró vízbe ülj bele!
Én is végig kádban fürödtem. Most 5 hetes vagyok ismét nagyokat pancsolok.
Szia a terhességem elõtt inkáb csak zuhanyoztam. De amióta terhes vagyok egyszerüen oda vagyok a fûrdésért. De nagyon-nagyon meleg vízben szeretek fürdeni, van hogy 40 percet is elidõzõk a kádba. De különben az elõzõ terhességnél is oda voltam a melegvizes fûrdõért. Egyáltalán nem volt semmi féle fertözésem.
én az elején is fürödtem és most is még fürdök.majd ha elkezd nyilni a méhszáj akkor már csak zuhany lesz. 30 hetes km

Tiz hetes es öt napos terhes vagyok, az elso ultrahangra november 6.-an megyek. Mikor kezd mar noni a pocak?

Lehetseges az,hogy ha neha rateszem a kezemet a pocakomra ugy erzem mintha a baba szivvereset ereznem,es ha nezem normalisan latom, hogy valami dobog a pocakomban.En most halucinalok? Nem tudom de ez volt mar igy valakinek?

Legjobb válasz: Elõször is hadd gratuláljak!nekem már 14 hetesen kezdett látszódni a pocak!szerintem te a belek mozgását érzed és látod!túl picike õ még ahhoz,hogy lásd és érezd a mozgását!boldog babavárást és minden jót kívánok!

Elõször is hadd gratuláljak!nekem már 14 hetesen kezdett látszódni a pocak!szerintem te a belek mozgását érzed és látod!túl picike õ még ahhoz, hogy lásd és érezd a mozgását!boldog babavárást és minden jót kívánok!
Szia! A babád mindössze 4-5 cm-es még, tehát nem a szívverését érzed az biztos, de azt késõbb sem fogod.Amit látsz, az a saját szervezeted.A megnagyobbodott méhed már érezheted tapintással. Gratulálok a babádhoz
A hasi fõûtõeret érzed. Én 27 hetes vagyok, de a mai napig lehet érezni a fõütõér dobogását. A pocak pedig mindenkinél más, mikor kezd el nõni. A 12. hétig többnyire csak a puffadás látszódik, hisz a méhed kb. narancs nagyságú csak. Nekem a 23. héten kezdett el nõni. Addig csak egy kis puklim volt, amire rá lehetett fogni, hogy többet ettem. :)
Nekem kb.16 hetesen kezdett látszani, de akkor is csak úgy, ha hanyatt feküdtem, és olyan volt mintha egy nagyobb zsömle lenne a hasamban.Én vékony testalakatú vagyok , és fogytam is 5kg-ot az elsõ idõszakban, így ruhában elég késõn látszott csak.
A hasi aortádat érzed és látod.18hetesen hallhato a szivhang, fanendoszkoppal.A védönõ is fogja hallgatni.Nekem a 16.héten kezdett egyértelmüen látszodni.Addig is nagy volt a hasam de az a puffadás miatt volt.
Mindig a betöltött hét számít
A 7. hetit nézd.
hihi, 2 válaszból, 2 :D de a leírások is változók, nézd meg a legutolsót, ha 41 hét van, akkor 7, ha 40 akkor pedig 6.:)
Természetesen a 6. hetit. Mivel 6 hetes vagy. :) 38km
mindig a betöltött hetet nézd, azaz most a 6.at.
Nekem is okozott ez már fejtörést, de én mindig a következõ hetet néztem, tehát az most neked a 7. Mert 6 hetes terhes vagy, de a 7-ben vagy, tehát ha úgy írják, hogy 7. hét, akkor az betöltött 6 hét més még pár nap. Nekem a nõgyászom is mindig azt a hetet írja a könyvembe, amelyiket éppen akkor töltöm.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!