Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes naponta (33 db)

Hány miligramm folsavat kell szedni 6 hetesen naponta? És hány hétig szedjem?

Elfogyott az Elevit,dokihoz csak 3 hét múlva tudok menni,mert külföldön vagyunk.Mindenkinek köszönöm aki válaszol.

Legjobb válasz: 0.80 mg

0.80 mg
elsõ. szóval ennyit kell szedni naponta célszerü este - ha reggel hánynál kihánynád és nem célszerü többet bevenni- ha visszaállsz a multivitaminra akkor szedheted a terhesség végéig és a szoptatás alatt is de általában a 12.hét után abbahagyják.

6 hetes anyatejes babám már3 napja nem kakilt, elötte naponta többször is, mi lehet?

tudom, hogy anyatejes babáknál normális a heti egy széklet is, de olyan is van , hogy ez egyszer csak megváltozik? másnál esetleg volt hasonló eset?

Legjobb válasz: Igen, elõfordult lányomnál is. Általában naponta többször kakilt, de aztán volt, hogy 5 napig semmi, majd megint naponta kakilt, és még egyszer volt, hogy 6 napig semmi. Szenved amúgy a babád? Feszül a hasa vagy sír? Ha nem akkor valószínû nincs baj. Hõmérõzéssel esetleg beindíthatod a kakilást, vagy azzal ha tornáztatod kicsit a lábát (hasa felé nyomod neki). Ha késõbb sem kakil és szenved, akkor egy ici-pici enyhe kamillateát adhatsz neki (patikai kamillából, nem filterest), ez sokszor beindítja a pocit.

Igen, elõfordult lányomnál is. Általában naponta többször kakilt, de aztán volt, hogy 5 napig semmi, majd megint naponta kakilt, és még egyszer volt, hogy 6 napig semmi. Szenved amúgy a babád? Feszül a hasa vagy sír? Ha nem akkor valószínû nincs baj. Hõmérõzéssel esetleg beindíthatod a kakilást, vagy azzal ha tornáztatod kicsit a lábát (hasa felé nyomod neki). Ha késõbb sem kakil és szenved, akkor egy ici-pici enyhe kamillateát adhatsz neki (patikai kamillából, nem filterest), ez sokszor beindítja a pocit.
Igen, van ilyen. Nem baj, hogyha jól érzi magát, nem szenved tõle.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, megnyugodtam, nem fáj a pocija, mert jól érzi magát :)

Mit tegyek, hogy egyek naponta legalább háromszor? Egyáltalán nincs étvágyam, ami rásegít a hányingerre és a rosszullétekre is.6 hetes vagyok. Mi segíthet? Mit egyek amitől legalább egy picit visszajön az étvágyam?

Amióta kiderült hogy terhes vagyok az étvágyam egyre csökken.Nagyon rosszul érzem magam egész nap alig eszek pár falatot.Ma már hánytam is,egész délel?t egy db Danoninót ettem.Étvágyam nem volt,de nagyon rosszul volta.Er?ltetni se tudom.Olyan mintha egy gomboc lenne a torkomban ami nem engedi,hogy egyek.

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam vele 6 hetesen. Csak a vajas vagy lekváros kalácsot tudtam megenni, mert ha nem ettem rosszabb volt. Ki kell tapasztalnod hogy mit kívánsz leginkább. Én 100 kajából 1-et kívánok még mindig. :(, de már jobb mint akkor. 9 hetes vagyok.

Én ugyanígy voltam vele 6 hetesen. Csak a vajas vagy lekváros kalácsot tudtam megenni, mert ha nem ettem rosszabb volt. Ki kell tapasztalnod hogy mit kívánsz leginkább. Én 100 kajából 1-et kívánok még mindig. :(, de már jobb mint akkor. 9 hetes vagyok.
nem akarlak elkeseriteni de en 33hetes kismama vagyok, de en meg most is csak magamba eroltetek nemi kajat, mert mindig ehes vagyok, csak nem kivanok semmit, meg most is hanyingerem van, de nem annyira mint az elejen, es kb26hetesen hanytam utoljara.ma is alig ettem szinte semmit, de a baba sulya megfelelo, gondolom az elevittol.sokat sirok amiatt, h.ehes vagyok de nem kell semmi.33het alatt hiztam 7kg, de nemtom mitol.de neked meg biztos valtozik, mert nagyon az elejen vagy.
A kérdező hozzászólása: Hát én leginkább a jó ketchup-ös milánóit, de abból már tegnap annyit ettem, hogy ma rá se birok nézni.Sok mindent kívánok, de csak addig még a kezembe nem kapom.Utána már nem is kell, mintha csak a szemem kíváná.
A kérdező hozzászólása: Én is ma nagyon kiborultam és rengeteget sírok.De nagyon remélem ez majd változni fog.


6 hetes és 5 és fél kg-os babának egy etetéskor hány ml kéne megennie, és naponta hányszor?

4 és fél kg-al született.

Legjobb válasz: Szia hát akkor biztos van étvágya. Az én lányom 3500-al született és mi kb 50 nel kezdtük. 6 hetes korára már a 90-et itta meg volt még tejem kb 20 mili.

Szia hát akkor biztos van étvágya. Az én lányom 3500-al született és mi kb 50 nel kezdtük. 6 hetes korára már a 90-et itta meg volt még tejem kb 20 mili.
Ja és azt nem írtam hogy mennyiszer evett, 2- 2, 5 óránként de mikor hogy. Ez napijában volt 6-7 alakol azthiszem de már másfél éves. Jó egészséget nektek! :-)
Szoptatod vagy tápszeres?
A kérdező hozzászólása: Tápszeres.

6 hetes babátok mennyit eszik, és naponta hányszor, milyen időközönként? Éjjel felébred enni, vagy már végigalussza az éjszakát?

Légyszi, kíméljetek meg az igény szerinti szoptatós válaszoktól, sajnos nem elég neki a tejem, és pótolni kell tápszerrel. Köszönöm a nem beszólós válaszokat!

Legjobb válasz: Én babám már 3 hónapos, de 6 hetesen is 5x evett egy nap. Általában megette az adagját vagy többet is 5 részre szétosztva. Az utolsót este fél9 körül és utána reggel 7-ig alszik. Elejétõl kezdve alszik éjszaka, nem is lehetett ébreszteni, szóval hagytam. Ez kb úgy 3 óránként jön ki vagy 3,5 óra. De lehet úgy is, hogy reggel meg este többet adsz neki, napközben meg kevesebbet.

Én babám már 3 hónapos, de 6 hetesen is 5x evett egy nap. Általában megette az adagját vagy többet is 5 részre szétosztva. Az utolsót este fél9 körül és utána reggel 7-ig alszik. Elejétõl kezdve alszik éjszaka, nem is lehetett ébreszteni, szóval hagytam. Ez kb úgy 3 óránként jön ki vagy 3, 5 óra. De lehet úgy is, hogy reggel meg este többet adsz neki, napközben meg kevesebbet.
6 hetesen az én babám etetése így nézett ki: 6, 10, 14, 18 órakor 120ml 21-22 óra: 150ml , éjjel alszik. most 7 hetesen úgy láttam, h kevés a 120ml, szívta az üres üveget még, így emeltem 150re, van h 10ml megmarad, kitolja a nyelvével.
Szia! én 4hetes kora óta tápszert adok neki akkor kb 80-90ml ivott de a babád tudja mennyire van szüksége ami nem kell neki azt úgy is kilöki a nyelvével. ha cicizni akarsz én úgy csináltam h egy étkezésnél egyik cicin volt kb 5-10percig utána lemértem h mennyit evett belöle és a maradékot pótoltam tápszerrel. a dobozon rajt van h mennyit kell ennie egy étkezéskor a babának. ha ciciböl eszik pl 30-at akkor pótold amennyit kell táspzerrel. az én lányom 5hónapos a mai napig fel kell enni hajnalba enni. igazából ezt a baba tudja h fel akar e kelni vagy nem te semmi esetre se keltsed fel sztem. lehet h ha igy vegyesen adod neki nem is fogja igényelni h 3ó adjál neki enni mert a tápszer elég laktató. de ahogy te szeretnéd én hallgatam a védönömre és napközbe pontosan tartottam a 3órát sose kérte akkor folyamatosan dobtam ki a tápszert meg állandóan vissza bukot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az én babám 7x eszik egy nap, a súlyának elvileg megfelelõ mennyiséget (védõnõtõl van a képlet), éjjel egyszer kel. De úgy látom, kezd kevés lenni neki az adag és nem tudom, hogy emeljem-e. A védõnõ azt mondta nem szabad túletetni, tartsam a testsúlykg x 150 g-ot naponta.

Pasztás, ragadós a 6 hetesem széklete, ezért csak 2-3 naponta tud produkálni kakát, azt is csak segítséggel. Mi a megoldás?

Anyatejes-tápszeres vegyesen, az anyatej tübbségben van, tápszerrel csak pótolni kell. Mindent ugyan úgy csinálunk, mint eddig, az elmúlt hétig napi 2 alkalommal is volt széklete.

Legjobb válasz: Ez teljesen normális, nálunk is 6 hetesen állt át napi többszörirõl 3 naponkéntira, késõbb heti 1-re egész hozzátáplálás kezdetéig.

Ez teljesen normális, nálunk is 6 hetesen állt át napi többszörirõl 3 naponkéntira, késõbb heti 1-re egész hozzátáplálás kezdetéig.

6 hetes babám még mindig csak 70-80 grammokat eszik, naponta 7-szer (ritkán előfordul egy-egy 100 grammos szopás is). Nem kevés ez?

Másoknál azt olvasom, hogy 110-150 grammokat esznek egyszerre a babák. A fiam heti 20-30 dkg-ot gyarapszik. (3 kg-mal született, most 4,2 kg).

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Az enyém is ilyen keveset evett 6 hetesen mégis szépen gyarapodott. Aztán 5 hónaposan már nem volt olyan komoly a súlygyarapodás de így is a korának megfelelõ egészséges baba. A felnõtteknél sem eszik mindenki egyforma adagot! Én mindig ebbõl indulok ki. Én is pocsék evõ voltam anyám szerint és elvitt dokihoz ai közölte vele nem kell agyontömni a gyereket mert õk még TUDJÁK mennyi kell nekik. Késõbb aztán elvesztik ezt a képességüket és a szülõi nyomásra kövérre eszik magukat. Hagyd, Õ tudja menniy kell neki.

Egyáltalán nem baj. Az enyém is ilyen keveset evett 6 hetesen mégis szépen gyarapodott. Aztán 5 hónaposan már nem volt olyan komoly a súlygyarapodás de így is a korának megfelelõ egészséges baba. A felnõtteknél sem eszik mindenki egyforma adagot! Én mindig ebbõl indulok ki. Én is pocsék evõ voltam anyám szerint és elvitt dokihoz ai közölte vele nem kell agyontömni a gyereket mert õk még TUDJÁK mennyi kell nekik. Késõbb aztán elvesztik ezt a képességüket és a szülõi nyomásra kövérre eszik magukat. Hagyd, Õ tudja menniy kell neki.
Szia! A heti 20-30 dkg nagyon jó, nekünk azt mondta a házi orvos és a védõnõ, hogy havi 40 dkg-t kell hízzanak. Mi most 7 hetesek vagyunk, az elején mi is két hét alatt 40 dekákat híztunk, és 5-6 hetesen mi is 100-130-akat ettünk, viszont az sok volt neki, mert mindig nyugtalan volt, sírt, nem tudott aludni, mert tele volt a poci, úgyhogy ha egy kicsit kevesebbet eszik az nem probléma, ha híztok rendesen.
Az a lényeg, hogy szépen gyarapodik.A heti 20-30dkg az nagyon jó.Minden gyereknek más az igénye.Ne idegeskedj.
Másokkal soha ne foglalkozz, mert elõbb-utóbb depi leszel tõle! Etesd igény szerint: annyit amennyit kíván és akkor amikor. Nem eszik keveset a kisbébid! Mi sokat ettünk amikor kicsi volt, most lassan egy évesek leszünk, a jövõ héten, és egy hónapja megtorpant a súlya, nem is úgy evett.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Fõleg azért nyugtalanít a dolog, mert az anyósom folyton arra gyanakszik, hogy nincs elég tejem, ezen persze felizgatom magam. Most megnyugtattatok.
Szia, na anyóskával meg végképpp ne foglalkozz!! :) Ha nem elég a Picinek a kajcsi úgyis sírni fog, meg a gyarapodása is leáll vagy lelassul.Nyugi, nagyon szépen hízik a babád!!!!És még 1 tanács:szerintem ne méricskéld, csak azt h hetente mennyit hízottÖ:)

6 hetes babátok hányszor eszik, és hányszor kakil naponta?

Legjobb válasz: Mi tápszerezünk, naponta 6x vagy 7x (attól függ, hogy éjszaka 1x vagy 2x kel) és ált. napi 1 kaki van.

Mi tápszerezünk, naponta 6x vagy 7x (attól függ, hogy éjszaka 1x vagy 2x kel) és ált. napi 1 kaki van.
Szia!Tápszerezünk és 7-szer eszünk kb.Általában 1 kakis pelus van, de van amikor 2.

Anyatejes babámnak már megint 4. napja nincs széklete. Gond? 8 hetes, kb.6 hetes koráig több is volt naponta, azóta semmi.

Már ez a 4-5. alkalom, hogy "segítenem" kell neki, de nem akarok ilyen drasztikus módszerekhez nyúlni. (Lázmér?, szélcs?) Jó lenne, ha magától menne neki. Várjak még? Egyébként nem kínlódik t?le, tök jól elvan.

Legjobb válasz: Anyatejes babáknál akár 10nap is lehet két széklet között, ha nem bántja, nem szabad közbe avatkozni. Jól hasznosítja a szervezete.

Anyatejes babáknál akár 10nap is lehet két széklet között, ha nem bántja, nem szabad közbe avatkozni. Jól hasznosítja a szervezete.
Hagyd, ez termászetes. Lányom 3 hós koráig napi 6* kakilt, majd egyik napról a másikra áttért a 4-5 naponta 1-re. Akkor õ jobban el kezdett hízni, amikor már nem kakilt olyan sokszor, addig épp mindig a "minimumot".

6 hetes kisfiam 120-150 ml-eket szopizik evésenként, naponta 6-szor. De egy mellemből nem jön össze az egyszeri adag, csak kettőből. Más is van így? Baj ez? Később meg a kettő se lesz neki elég? Egy mellemből max.80-100 ml jön össze alkalmanként.

Reggel van több tejem, akkor szoktam fejni, kb.120 ml-t, amit este oda kell neki adnom, mert este az esti utolsó etetésnél 2 mell se elég neki. Aggódok.

Legjobb válasz: Reggel mindenkinek több teje van és estére pedig kevesebb, de sokkal zsírosabb és kalóriadúsabb. Szinte minden baba estére elfárad és legszívesebben non-stop cicizne délutántól elalvásig. Nincs semmi baj a két mellbõl való szoptatással, szervezeted érzi a többletigényt és több tejet fog termelni. Ha viszont üvegbõl pótolsz akkor megszokhatja a kicsi és nem küzd majd a szopival. Ha 120-150 ml-ket szopik az nagyon jól hangzik. Ne aggódj a tested csak úgy tud reagálni ha többet és gyakran azaz igény szerint szoptatsz, mindegy hogy alkalmanként egy vagy két mellbõl, a lényeg hogy a baba minden nyikkra mellre kerüljön és nem lesz semmi baj. 1 éve szoptató anyuka

Reggel mindenkinek több teje van és estére pedig kevesebb, de sokkal zsírosabb és kalóriadúsabb. Szinte minden baba estére elfárad és legszívesebben non-stop cicizne délutántól elalvásig. Nincs semmi baj a két mellbõl való szoptatással, szervezeted érzi a többletigényt és több tejet fog termelni. Ha viszont üvegbõl pótolsz akkor megszokhatja a kicsi és nem küzd majd a szopival. Ha 120-150 ml-ket szopik az nagyon jól hangzik. Ne aggódj a tested csak úgy tud reagálni ha többet és gyakran azaz igény szerint szoptatsz, mindegy hogy alkalmanként egy vagy két mellbõl, a lényeg hogy a baba minden nyikkra mellre kerüljön és nem lesz semmi baj. 1 éve szoptató anyuka
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Akkor nem aggódok! üdv
A kérdező hozzászólása: Kedves második válaszadó! Jó, hogy írtál, megnyugtattál. Képzeld, tegnap este már nem kellett adnom neki plusszba este. Igaz, hogy több, mint egy óra hosszat tartott az "etetés" összesen, de csak kiszívta, amit szeretett volna. Elsõ körben 130 ml-t fél óra alatt (két mellbõl), aztán még nyûglõdött, de "pihentünk" kicsit, aztán még 40 ml-t talált bennük (mindkét mell). Hajnalba ugyanez, 170 ml összesen. Csak azt nem tudom, hogy miért eszik ilyen sokat (160 alá nem adja, van hogy 190-ig nem nyugszik), még csak 4 kg, mondjuk nagyon gyarapszik szerintem, de jóval többet eszik, mint amennyi a napi "adagja" lenne. Meg hogy van ez a tejtermelés? A pihenõ után mindig jön újabb "adag", de hogy?
A kérdező hozzászólása: Kedves "második"! 3 napja magától átállt a napi 5 evésre, így azóta egyáltalán nincs szükség a lefejt tejjel pótlásra. (remélem nem kiabálom el!) Vagy beállította a tejtermelésemet magához, vagy nem növeli az igényeit, azt nem tudom, mert csak naponta 1x mérem, a reggeli elsõt, az alapján 150-180-at eszik. Viszont azóta nem nagyon feszül a mellem, max akkor, ha egy hosszabbat alszik egybe, pl. éjszaka. Este szokott nyûglõdni néha, de úgy látom, nem azért, mert éhes, hanem mert fáradt, csak nem tud vmiért még elaludni (persze nem biztos, lehet csak én látom így). De szerintem tutira nem enni akar, mert csak forgatja a fejét, be se nagyon veszi a szájába, meg ki is szokott köpni egy kevés tejet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!