Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes nagyon nehezen (6 db)

Mennyit alszik összesen 24 óra alatt 4-6 hetes babátok? Nagyon aggódom, mert 5 hetes kislányom az eleje óta nagyon nehezen alszik el, keveset alszik és amikor alszik is rosszul, éberen!

Már írom mikor alszik így tudom hogy 24 ora alatt max. 10 orat alszik de volt amikor csak hatot aludt!

Legjobb válasz: Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban,mert sehogy nem aludt.Kézben se,cicin se,ágyunkban se,ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni,de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt,ahogy letettük vagy nem simogatttuk,feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa,mert ha magától alszik el,akkor nem ébred fel,de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani,hogy sir,akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot,ha õ se alszik meg ti se,és igy idegesek lesztek,ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota),azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt,hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.

Lányom ezt csinálta az elsõ 3hétig.Aztán hagytuk sirni és megtanult aludni.Õ 10-12órát is ébren volt egy huzamban, mert sehogy nem aludt.Kézben se, cicin se, ágyunkban se, ha simogattuk se.Én nem nagyon tudtam az elejétõl szoptatni, de ciciztetem azért.Õ is ha elaludt, ahogy letettük vagy nem simogatttuk, feébred.Vagy rángott egyet és felébredt.Azóta hason alszik.ÉS a lányomnak nem fáj a hasa, mert ha magától alszik el, akkor nem ébred fel, de ha sirva akkor sem.Ha rossz is hallani, hogy sir, akkor sem lehet mást tenni sok babánál.Nem állapot, ha õ se alszik meg ti se, és igy idegesek lesztek, ami miatt meg õ is az lesz.Lányom most 7 hetes.És mióta hagyjuk sirni (3hetes kora ota), azóta este7tõl hajnal 3ig aludt.5hetes korától már volt, hogy reggel 5ig is.ÉS most már reggel 6-8ig.Ugyanúgy este 7tõl.
Mi is így voltunk, én is irogattam hogy mennyit alszik, pár hetesen 10 órákat aludt csak aztán 4-5 hónapos kora óta meg kb 14-et. Szerencsére máig jól alszik, most 9 hónapos, de még mindig éjjel átlag 12 órát, nappal meg 2 órát alszik (1 vagy 2 részletben). Szerintem ez egyfajta idegrendszeri éretlenség.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a segítséget!

6 hetes kiscicám mióta hazahoztuk nagyon sokat alszik, keveset eszik és nehezen tud kakilni. Mit tegyek, vigyem orvoshoz, vagy van házi gyógymód is?

Legjobb válasz: Még nagyon kicsi, ilyenkor magunktól még nehezen kakilnak. Evés után puha nedves ronggyal masszírozni kell a hasát és a végbélnyílása környékét, hogy beinduljon a székelési inger.

Még nagyon kicsi, ilyenkor magunktól még nehezen kakilnak. Evés után puha nedves ronggyal masszírozni kell a hasát és a végbélnyílása környékét, hogy beinduljon a székelési inger.
Úgyis lassan vinned kell a dokihoz az elsõ oltásra, kösd össze a kettõt és vidd el most.

6 hetes kislányom folyamatosan rosszat álmodik. "síkítozik" álmában és nagyon nehezen ébred fel. Ezelőtt egyszerűen nem tudtuk felébreszteni! Nagyon megijedtem, nem tudom mit tehetnék!?

Találkozott valaki ilyennel?Vagy tudna valaki tanácsot adni, hogy mitől aludna nyugodtabban??

Legjobb válasz: A kisfiam is sokat nyöszörgött álmába meg olyan volt mintha futás utánn lihegnett volna! Megkérdeztem a gyerekorvost azt mondta ez nem baj éjjel dolgozza fel a napközbe történteket illetve még a megszületés élménye is mélyen bennük él ilyenkor! És hát az sem épp kellemes dolog nekik! Ne félj ki fogja nõni!Ugy emlékszem 8-10 hetes koráig volt ez!

A kisfiam is sokat nyöszörgött álmába meg olyan volt mintha futás utánn lihegnett volna! Megkérdeztem a gyerekorvost azt mondta ez nem baj éjjel dolgozza fel a napközbe történteket illetve még a megszületés élménye is mélyen bennük él ilyenkor! És hát az sem épp kellemes dolog nekik! Ne félj ki fogja nõni!Ugy emlékszem 8-10 hetes koráig volt ez!
Ilyen korban gyakran elõfordul, mivel még fejletlen az idegrendszer és alvás közben dolgozzák fel azt a rengeteg információt amit ébren fölvesznek. Idõvel enyhülni fog. Kb hány órát van ébren egy nap?
6 hetes baba még nagyon picike. Nem a pocija fáj?Próbáltad magad mellett altatni?Lehet sokan lepontoznak, de az én kisfiam 2 hónapos koráig óránként kelt éjjel, magam mellé tettem és azóta nyugodtan alszik. Az, hogy nem tudod felébreszteni nagyon aggasztó, beszéld meg a védõnõddel/gyerekorvossal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok segítséget!õszinte leszek, fiatal és tapasztalatlan anyuka vagyok, de természetesen bármit megtennék, hogy nyugodt legyen a kislányom! A napközbeni alvással nincsenek problémák igazából enni kel fel...mondjuk 1-2 órákat van fent.A pocija is fájós de ha amiatt sír az nem olyan.teljesen más.Elõször nagyon megijedtem, de édesanyám nyugtat, hogy nincs baj, de mégis zavar.Gondoltam rá hogy veszek nyugtató babafürdetõ olajat, hátha segít!


Miért van 6 hetes babámnál hogy egyik nap eszik, büfizik, nézelődik, nevetgél, alszik, másik nap eszik, büfi, ordítás egész nap aztán nagy nehezen este alvás?

Ezt felváltva csinálja egy jó nap, egy rossz és ez így megy már szinte mióta hazajöttünk a kórházból.

Legjobb válasz: Lehet hogy a sok inger miatt, ami egész nap éri, így dolgozza fel, azaz fáradtabb a sírósabb napokon. Az is lehet, hogy pocifájós néha, nem? Nekem annyia hasfájós az 5 hetes kisfiam, hogy reggeltõl estig, estétõl reggelig sír, akármit eszek akkor is. kitartás, ezek az elsõ hónapok nehézségei.

Lehet hogy a sok inger miatt, ami egész nap éri, így dolgozza fel, azaz fáradtabb a sírósabb napokon. Az is lehet, hogy pocifájós néha, nem? Nekem annyia hasfájós az 5 hetes kisfiam, hogy reggeltõl estig, estétõl reggelig sír, akármit eszek akkor is. kitartás, ezek az elsõ hónapok nehézségei.
Mi is hasonló cipõben járunk, azzal nyugtatom magam, hogy nekem sem minden napom jó, lehet, hogy Õk is rossz passzban vannak. Kitartás, egyre könnyebb lesz. 9 hetes baba anyukája

6 hetes babám nagyon nehezen bírja ki a két etetés közti időt. Tápszert eszik. Hogy tudom átvészelni, hogy meglegyen a kb.3 óra a két etetés között?

Mai napon annyit enne, hogy kb. 200 millivel többet, mint ami ilyenkor az átlag. Most ezt úgy vészeltem át, hogy kb. 10-15 milikkel megrövidítettem az egyes kajálásokat. De ezt minden nap képtelenség így csinálni. Véd?n? szerint is túl sok, amit a babám eszik. Adjatok tanácsot mit tegyek.

Legjobb válasz: mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam

mi is próbáltuk betartani a 34 órát. a mi babánk annyit evett hogy majdnem szét pukkadt a hasa és utánna meg sírt mert túl sokat evett. adj neki annyi tejet amennyit ö akar. és amikor látni fogja hogy mindig kap enni amikor jelez, nem fog annyit enni egyszerre és a 3-4 órás szünet is meglesz üdv brigi mam
jav: 3-4 órát
Teáztasd két etetés között.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)
6 hetes kor között meg szokott ugrani az igényük a kajcira! Ne addj neki kevesebbet, mint amennyit megenne! Majd beáll ismét!! És az a lényeg, hogy a 2 óra meglegyen 2 etetés között! Ha éhes a tea úgysem lesz elég! Max. Õ is és Te is szenvedni fogtok! Õ az éheségtõl, Te meg a sírástól! Adj neki annyit, amennyit igényel!!! Persze adjál neki folyadékot is! Jó babázást!
Jav.: 6 hetes kor körül... Bocsi az elírásért! :)
víz vagy tea neki plusszba két etetés között
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen, adok Neki teát. Tegnap egész jól átvészeltük, remélem így lesz ezekután is. :)

3 hetes kisfiam nagyon hasfájós és nehezen, segítséggel kakil. A gyerekorvos Milupa Komfort tápszert írt fel. A Neten sajnos 0+ -osról egy szót sem írnak, csak a 6+ -osról. Van aki használja? Vélemény?

Legjobb válasz: Sajnos ezt én is tapasztaltam, hogy semmi infó nincs ezekrõl a neten. Én a gyógyszertárban kérdeztem rá és tudtak válaszolni minden kérdésemre. Van a dobozokon egy info vonal, ott kiborított a védõnõ, annyira bunkó volt.

Sajnos ezt én is tapasztaltam, hogy semmi infó nincs ezekrõl a neten. Én a gyógyszertárban kérdeztem rá és tudtak válaszolni minden kérdésemre. Van a dobozokon egy info vonal, ott kiborított a védõnõ, annyira bunkó volt.
Nekünk is ezt írta fel a doktornõ, csak nagyon nehezen jön ki a cumisüvegbõl, mert olyan grízes. Egyébként csökkentett tejcukor tartalmú, és pont ilyen babáknak fejlesztették ki nemrégiben, mert amikor a lányom született, még nem is volt ilyen. Most 4, 5 hós a lányom. Egyébként hosszabb tapasztalatról nem tudok beszámolni, mert csak 2 napig ette, és utána ment a hasa, bár neki nem volt szorulása, és kiderült, hogy már nem is hasfájós, az édeskömény tartalmú teától pukizott sokat. Szóval én csak ajánlom, mert a doktornõnk nagyon sok babának írta már fel, és mindenkinek bevált, rajtunk kívül. Egyébként a Ha Startot eszi a lányom már születése óta pótlásnak, majd 7 hetes korától mindig.
Hasfájós babáknak nagyon jó tápi még a Novalac AC is! Mi ezt kaptuk, ez tuti 0 hótól van, egész 12 hónapos korig adható. Ez is csökkentett laktóztartalmú. Viszont 400gramm-os a doboz és 2600 ft körül van és nincs rá támogatás:(
Hasfájós babáknak nagyon jó tápi még a Novalac AC is! Mi ezt kaptuk, és ez 0 hótól van, egész 12 hónapos korig adható. Ez is csökkentett laktóztartalmú. Csak 400grammos egy doboz, és 2600 ft körül van, és nincs rá támogatás:(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!