Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes mikortól lehet (11 db)

5-6 hetes terhes vagyok. Mikortól van szív hang? Mitől van barnás-rózsaszínes maszatolásom? Mikortól lehet tudni él-e a baba?

Legjobb válasz: Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.

Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.
6 hetesen már általában van szívhang. A barnázással meg menj el orvoshoz minél hamarabb!!!
Én 4 hét 5 naposanvoltam UH-on, még nem látták a szívhangot. Két héttel késõbb viszont láttuk, hallottuk is. Fanasztikus volt! Nagyon is él a szentem bennem!:D A folyás miatt pedig mindeképp menj dokihoz!
Nekem csak 8 hetesen látták a szivhangot, mert egy elavult UH gép van a rendelõben. A rózsaszines maszatolás nem jó jel, menj dokihoz sürgõsen!!!

6 hetes terhes vagyok, de az UH-szerint még csak a petezsák látszik. A szívverést mikortól lehet látni?

Legjobb válasz: Én 5 és 7 hetesen voltam uh-n, az 5 hetesen még semmit nem láttak, de a 7 hetesen már 11 mm volt az embrió és lehetett látni a szívhangot. Azért ez nagyon változó, van akinek már 5 hetesen megmondják, hogy pulzál, van akinél meg még a petezsák sem látható. Azért a 8. héten már kell, hogy látszódjon a szívhang és a baba is.

Én 5 és 7 hetesen voltam uh-n, az 5 hetesen még semmit nem láttak, de a 7 hetesen már 11 mm volt az embrió és lehetett látni a szívhangot. Azért ez nagyon változó, van akinek már 5 hetesen megmondják, hogy pulzál, van akinél meg még a petezsák sem látható. Azért a 8. héten már kell, hogy látszódjon a szívhang és a baba is.
Nekem a 8 hetes uh-n már látszott, hogy pulzás a kis szive.Nagy élmény.Üdv.13 hetes mami
A hagyományos UH gépek csak a 8.héttõl mutatják ki, a modernebbek már akár az 5.-6. héttõl is kimutathatják aszivhangot. Az elõzõ a jellemzõbb.
Hat hetesen általában csak a petezsák látszik a legtöbb esetben. Ez nem nagyon jelent semmit, már úgy értem, hogy nincs semmi gond.

6 hetes terhes vagyok es az erdekelne hogy mikortol es meddig lehet terhestornara jarni?

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!

37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!
szia.en mult heten (9hetesen) voltam elöször, ezen a heten is megyek, de aztän csak januärtol.vannak ott 37hetesek is, de te döntöd el meddig akarsz menni.mindenesetre nekem nagyon tetszik, es jo ez a pici mozgäs...:)
Az elozo vlaszolotol kerdeznem, hogy o mit tornazik? Valami elore osszeallitott feladatsorra, DVD-re, vagy csak ami eszebejut? Vagy hogy csinalja? Ne hari, hogy itt kerdezem, de szerettem volna tole kerdezni, mivel neki az eleje ota bejott de nincs privire lehetoseg vele.
Szia! én 6 hetes terhes korunkig futottam, utána csak szobabicikli és úszás kb. a 20. hétig. De ha kifejezetten tornázni akarsz, a Rubint Réka-féle kismamatornát az elejétõl lehet csinálni. Nálunk kismamatornára csak a 12. héttõl lehet menni, viszont van, aki még a 41. héten is tornázott. Viszont tényleg ne csinálj csak úgy akármilyen gyakorlatokat, mert nem tudhatod, mivel árthatsz a babának. Menj sétálni, az biztosan jót tesz és nem árt. Egyébként az elsõ 12 hétben nem javasolt a torna a vetélés nagyobb kockázata miatt. Boldog babavárást! 30 hetes kismami


Mikortól lehet orrszívót-porszívót alkalmazni a babáknál? Lányom 6 hetes.

Hallom, hogy kicsit tortyog az orra, pedig nincs megfézva, nem tüsszög, köhög és szerintem rendesen kap lavegöt is, csak mégis hallani, hogy valami van benn. Lerakódás miatt aggódom.

Legjobb válasz: Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.

Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.
6hetesen nyugodtan lehet szívni, nekünk legalább is azt mondta a doki.

Mikortól lehet próbálkozni újra, ha spontán vetéltem el 6 hetesen?

Kaptam anti depressáns injekciót,ill. cseppeket amit 9 napig kell szedni,hogy teljesen kitisztuljak.

Legjobb válasz: Én ugyan még nem vetéltem el soha (hála az Istennek), de ez még igen korai terhesség volt, ráadásul orvosi beavatkozás sem volt, a szervezeted gyakorlatilag menszeszként élte meg. Akár most is próblkozhattok, de még jobban teszitek, ha kivárjátok a következõ menszeszt, és utána próbálkoztok újra. Annál többet viszont nem kell várnotok.

Én ugyan még nem vetéltem el soha (hála az Istennek), de ez még igen korai terhesség volt, ráadásul orvosi beavatkozás sem volt, a szervezeted gyakorlatilag menszeszként élte meg. Akár most is próblkozhattok, de még jobban teszitek, ha kivárjátok a következõ menszeszt, és utána próbálkoztok újra. Annál többet viszont nem kell várnotok.
Nekem volt egy missed. ab ami után fél évet javasoltak és volt egy spontán vetélésem amikor azt mondta a doki, nem kell várni semennyit, legfeljebb egy ciklust, de csak ha akarok.

Mikortól lehet a babát a hordozókendőben függőlegesen hodozni? A kislányom 6 hetes és nem szereti a fektetett helyzetet.

Legjobb válasz: uGy 4 hósan már biztosan, stabilan tartja a felsõ testét. Kenguruba elõbb nem hinném, hogy függõlegesen lehetne hurcolni, talán a kendõnél is igy van.

uGy 4 hósan már biztosan, stabilan tartja a felsõ testét. Kenguruba elõbb nem hinném, hogy függõlegesen lehetne hurcolni, talán a kendõnél is igy van.
Szia, mi is hordozókendõ-pártiak vagyunk (bocsi kengurusok :) ) ha már te képes vagy hordozni, akkor már most, hat hetesen is "felkötheted", viszont ne eröltesd meg magad semmi képpen így szülés után. Ezt a kötést nyugodtan alkalmazhatod amikor még nem tudja a baba tartani a fejét, a kendõ egyik szára stabilan tartja majd: http:// http://www.youtube .com/ watch?v=1-VHUEM6K0Q mi 6 hetesen már kendõztünk, kb 2-3 perc alatt bealszik benne, van hogy már felkötés közben is alszik :) tegnap elött voltunk két hónaposak sok boldogságot
chicco márka nagyom jó, több méretben is van, és merevített a háta. van, ami 2 hós babával is jó. és 5-7000 Ft körül van
kiváncsi lennék arra, hogy mire alapozod azt az állításodat, hogy árt a baba gerincének???
5-6 hós korától lehet biztonsággal. Lehet, hogy a csípõjének jót tesz a terpesztett helyzet, de a gerincét tönkrevágja.
Feléd fordulva úgy 2 hós kora körül, jót tesz a csípõjének is, kifelé fordulva pedig akkor ha már stabilan tartja a fejét. Én is sokat cipeltem mert hasfájós volt.

6 hetes terhes vagyok. Sokat hányok, rosszul vagyok állandóan. Mit tegyek, egyek? Folsavat mikortól lehet szedni?

Legjobb válasz: sose legyen teljesen ures, vagy teljeen tele a pocid mielott reggel felkelsz, kapj be egy kikeszitett kekszet, vagy cerbona szeletet. terhesvitamin. en a hipp natalra eskuszom, 98%ban gyumolcskoncentratum, de igazabol szólva bármelyik jó pihenj sokat, amelyik szobában vagy, ott legyen vödör (sokat ugratott vele a parom, hogy tobbet olelem a vodrot, mint ot, ez van, en nem fogok wcre szaladgalni, hogy a wct oleljem)

sose legyen teljesen ures, vagy teljeen tele a pocid mielott reggel felkelsz, kapj be egy kikeszitett kekszet, vagy cerbona szeletet. terhesvitamin. en a hipp natalra eskuszom, 98%ban gyumolcskoncentratum, de igazabol szólva bármelyik jó pihenj sokat, amelyik szobában vagy, ott legyen vödör (sokat ugratott vele a parom, hogy tobbet olelem a vodrot, mint ot, ez van, en nem fogok wcre szaladgalni, hogy a wct oleljem)
na igyvagyok én is! minden nap hánysz?vagy csak evés után vagy mindegy hogy eszel e vagy sem?
A hányásra én is azt tudom mondani, hogy sajna kísérletezni kell. Nekem a tej vált be, ezt az elõzõ válaszolók pl nem is említették, a védõnõm is csak nézett.... Én vészes hányós voltam, a hatodik héten már egy korty víz se maradt bennem. A folsavval kapcsolatban annyit, hogy már a terhesség elõtt jó lett volna szedni, ugyanis a hatodik hét környékén már szinte be is fejezõdik a velõcsõ bezáródása ( és hát ugye arra kell szedni ) De ne aggódj, kiegyensúlyozott étrend mellett nem lehet gond ezzel, ha eddig nem is szedted. ( gondolj bizonyos társadalmi csoportokra, szerited egyáltalán hallottak már olyat, hogy folsav? Ha mondanád, esküszöm némelyik tisztítószernek hinné.... ) A terhesvitamin is elég folsavat tartalmaz, ha pl azt szedsz, bõven elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek!!

Babám most szombaton lesz 6. hetes, van esélye a hasfájás elmúlásának? Mikortól lehet enni bármit?

Legjobb válasz: A bármit enni az még messze van, amíg szopik a tejeden keresztül mindent megkap amit te eszel. Ezért ne egyél nehéz kajákat, bab, képoszta stb, mert attól még jobban fog fájni a hasa. Az én kislányom is hasfájós volt. A 3. hónap után teljesen elmúlt.

A bármit enni az még messze van, amíg szopik a tejeden keresztül mindent megkap amit te eszel. Ezért ne egyél nehéz kajákat, bab, képoszta stb, mert attól még jobban fog fájni a hasa. Az én kislányom is hasfájós volt. A 3. hónap után teljesen elmúlt.
Szia! Nekem 4, 5 hónapos a babám a védõnõnk azt javasolta ahogy az elöttem szoló anyuka is írta helyesen, h az összes k betûs ételt kerüld a baba 6 hónapos koráig , és a fejtet babot. Ha szereted próbáld meg a laktoherb teát az anyatej serkentõ és segit a babának szeleket elhajtani, nálunk nagyon bevált.Naponta 1 liter vizbe szoktam 4 filtert lógatni, megvárom míg kihûl és úgy natúr meg lehet inni nincs rossz íze. Ha továbbra is hasfájós a babóca próbáld meg a csecsemöknek való édesköményes, ánizsos teakeveréket az is nagyon jó! üdv.
Szia! Az én kislányomnak 6 hét után elmúlt. Persze nem egyik napról a másikra, de már addig is fokozatosan enyhült. Fel a fejjel!!! El fog múlni. Az én lányom már elmúlt 5 hónapos, és kezdek mindent enni. A lényeg az, hogy bármit is eszel, figyeld a babád, hogy hogyan reagál. Ha nincs semmi hasfájós reakció, akkor eheted. Kitartás! Zita
Ha már kipróbáltál mindent, akkor azt gondolom az fog segíteni - ahogy elõttem is írták már - hogy figyeled magad, mit eszel, mit iszol. Nekünk ez vált be. Az elején (4-6 hetes korában) voltak hasfájásai a kisfiamnak (most 3 hós) de mióta figyelem magam teljesen elmúlt, mindenféle gyógyszer nélkül. Az étel/ital amit te fogyasztasz kb. 4-6 óra alatt megy át az anyatejbe, így tudod figyelni, hogy mire hogy reagál a babád! A tiltólistás ételeket egyelõre hagyd ki az étrendedbõl és akkor el fog múlni a pocak fájás, biztos! A bármit evés pedig még valóban soká lesz. Fél éves koráig az a jó, ha csak anyatejet kap, abban benne van minden, ami a picinek kell! A mi doktor bácsink legalábbis nagyon erõsen ezt ajánlja nekünk :) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: ohh én már tovább jutottam ennél különben nem tettem volna fel a kérdést espumisan, infacol, gripe water, activator, édeskömény, kamilla, cseresznyemag párna mind próbáltam.Enyhülést hozott de én azt akarom, hogy ne lássam szenvedni szegénykémet.Éjszaka szokott fel fel sírni napközben jól van.
A kérdező hozzászólása: Köszike A segítséget.jó babázást mindenkinek.
A kérdező hozzászólása: szia és mi van akkor ha mind A kettõ van?ugy értem van mikor felhúzza a lábait de van, hogy megfeszíti magát?akkor mind a kétfélét adhatom?

6 hetes kisfiamat mikortól lehet strandra vinni?

Persze vízbe nem vinném,ha sátort veszek neki tudom védeni a naptól?

Legjobb válasz: AZ ÉN KISLÁNYOM EGY ÉVES.A VÉDÕNÕT ÉN IS MEGKÉRDEZTEM DE AZT MONDTA,HOGY 4-5 ÉVES KORÁIG NE VIGYEM KI STRANDRA MERT NEM FOGJA BÍRNI A HÕSÉGET AKÁRMILYEN ÁRNYÉKOT IS CSINÁLOK NEKI.

AZ ÉN KISLÁNYOM EGY ÉVES.A VÉDÕNÕT ÉN IS MEGKÉRDEZTEM DE AZT MONDTA, HOGY 4-5 ÉVES KORÁIG NE VIGYEM KI STRANDRA MERT NEM FOGJA BÍRNI A HÕSÉGET AKÁRMILYEN ÁRNYÉKOT IS CSINÁLOK NEKI.
Én ebben az évben még semmiképp sem vinném.Bár ha a család nagyon strandolós a 4-5 éves kort azért túlzásnak tartom.

Mit lehet játszani egy 6-7 hetes babával, játszószönyeg még korai? De akkor mit tudok csinálni vele, mikortol fogja meg a játékait és mikor lessz többet ébren (most 5-6 orát van fent 1 nap ami nagyrészt evésel, pelenkázásal telik)?

Legjobb válasz: Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.

Ekkora babák még nemigen tudnak játszani. De pl. énekelhetsz neki, és arra õ általában reagál. Vagy te csörgetheted neki a csörgõt, de pl. a kiságy fölé akasztható forgó-zenélõ játékokat is szeretik nézegetni.
Nem baj ha most még nem tudsz vele játszani!Majd késõbb bepótolod.Két hónaposan kezdenek a kicsik kommunikálni, most fog belenézni a szemedbe, és felfedezi a környezetét.Játékokat kb 3 hónaposan fog meg.És örülj neki, hogy ilyen sokat alszik, késõbb visszasírod majd ezeket az idõket!Nekem is furi volt 2 hónapig, hogy nem nézett a szemembe a lányom, csak úgy volt magának.
Szia! Evés és pelenkázás közben játssz vele, meséld el, h épp mit csinálsz vele, mondókázz, énekelj:) Én evés után mindig(még most is), az ölembe ültetem, félig ülök az ágyon, és a felhúzott térdemre támasztom, miközben ö "ül", és mindenféle badarságot magyarázok, nagyon tetszik neki. Mondogasd neki a magánhangzókat, Á Õ Ó, meglátod egy hét és hatalmas vigyorral utánozni próbál:) Nyújtogasd a nyelved, azt is utánozni fogja.Anyu az elejétõl fogva bohóckodott a fiamnak, most három hónapos, és nyelnyújtogatva kommunikálnak:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!