Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes mikortól (18 db)

5-6 hetes terhes vagyok. Mikortól van szív hang? Mitől van barnás-rózsaszínes maszatolásom? Mikortól lehet tudni él-e a baba?

Legjobb válasz: Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.

Szia. Én 6 hetes és 5 napos voltam amikor elõször voltunk az orvosnál és már láttuk a monitoron, hogy vert a szíve. Nagyon szuper volt.
6 hetesen már általában van szívhang. A barnázással meg menj el orvoshoz minél hamarabb!!!
Én 4 hét 5 naposanvoltam UH-on, még nem látták a szívhangot. Két héttel késõbb viszont láttuk, hallottuk is. Fanasztikus volt! Nagyon is él a szentem bennem!:D A folyás miatt pedig mindeképp menj dokihoz!
Nekem csak 8 hetesen látták a szivhangot, mert egy elavult UH gép van a rendelõben. A rózsaszines maszatolás nem jó jel, menj dokihoz sürgõsen!!!

6 hetes terhes vagyok, de az UH-szerint még csak a petezsák látszik. A szívverést mikortól lehet látni?

Legjobb válasz: Én 5 és 7 hetesen voltam uh-n, az 5 hetesen még semmit nem láttak, de a 7 hetesen már 11 mm volt az embrió és lehetett látni a szívhangot. Azért ez nagyon változó, van akinek már 5 hetesen megmondják, hogy pulzál, van akinél meg még a petezsák sem látható. Azért a 8. héten már kell, hogy látszódjon a szívhang és a baba is.

Én 5 és 7 hetesen voltam uh-n, az 5 hetesen még semmit nem láttak, de a 7 hetesen már 11 mm volt az embrió és lehetett látni a szívhangot. Azért ez nagyon változó, van akinek már 5 hetesen megmondják, hogy pulzál, van akinél meg még a petezsák sem látható. Azért a 8. héten már kell, hogy látszódjon a szívhang és a baba is.
Nekem a 8 hetes uh-n már látszott, hogy pulzás a kis szive.Nagy élmény.Üdv.13 hetes mami
A hagyományos UH gépek csak a 8.héttõl mutatják ki, a modernebbek már akár az 5.-6. héttõl is kimutathatják aszivhangot. Az elõzõ a jellemzõbb.
Hat hetesen általában csak a petezsák látszik a legtöbb esetben. Ez nem nagyon jelent semmit, már úgy értem, hogy nincs semmi gond.

6 hetes terhes vagyok es az erdekelne hogy mikortol es meddig lehet terhestornara jarni?

Legjobb válasz: 37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!

37 hetes vagyok, és a terhesség eleje óta folyamatosan tornázok a mai napig. Nekem nagyon jól esik, nem is fáj a derekam se, nem is vizesedek, tök jól vagyok. A lényeg, hogy ne erõltesd meg magadat, semmiképpen ne csinálj hasizom-gyakorlatokat, ne melegedj túl, és kérdezz rá az orvosodnál, hogy neked lehet-e, hogy rendben vagy-e!!!
szia.en mult heten (9hetesen) voltam elöször, ezen a heten is megyek, de aztän csak januärtol.vannak ott 37hetesek is, de te döntöd el meddig akarsz menni.mindenesetre nekem nagyon tetszik, es jo ez a pici mozgäs...:)
Az elozo vlaszolotol kerdeznem, hogy o mit tornazik? Valami elore osszeallitott feladatsorra, DVD-re, vagy csak ami eszebejut? Vagy hogy csinalja? Ne hari, hogy itt kerdezem, de szerettem volna tole kerdezni, mivel neki az eleje ota bejott de nincs privire lehetoseg vele.
Szia! én 6 hetes terhes korunkig futottam, utána csak szobabicikli és úszás kb. a 20. hétig. De ha kifejezetten tornázni akarsz, a Rubint Réka-féle kismamatornát az elejétõl lehet csinálni. Nálunk kismamatornára csak a 12. héttõl lehet menni, viszont van, aki még a 41. héten is tornázott. Viszont tényleg ne csinálj csak úgy akármilyen gyakorlatokat, mert nem tudhatod, mivel árthatsz a babának. Menj sétálni, az biztosan jót tesz és nem árt. Egyébként az elsõ 12 hétben nem javasolt a torna a vetélés nagyobb kockázata miatt. Boldog babavárást! 30 hetes kismami


Mikortól vagyok védett a munkahelyemen? Érvényes 6 hetes UH lelettel (ahol a terhesség már élő) és képpel; vagy a kismama könyvvel amit a védőnő ad?

Voltam véd?n?nél, de csak 1,5 hónap múlva tud fogadni el?ször, akkor 14 hetes leszek. Kicsit kés? szerintem az id?pont.

Legjobb válasz: Legyél erõszakos, nem tudom, hogy hogy gondolja a védõnõd. Nekem nagyon kedves védõnõm van, anno 8 hetes terhesen megcsinálta a kiskönyvemet, ráadásul nem is a fogadó napján, mert akkor én nem tudtam elszabadulni a munkahelyemrõl. Sõt szeptembertõl is õ alkalmazkodik majd hozzám, pedig nem lenne kötelezõ, csak emberség kell és egy kicsi megértés. Szóval hajrá, nagy pofa :) ne hagyd magad!

Elõzõ vagyok. Ja és az én védõnõmnek is tele a naptárja, de látod ezen nem problémázik.
Legyél erõszakos, nem tudom, hogy hogy gondolja a védõnõd. Nekem nagyon kedves védõnõm van, anno 8 hetes terhesen megcsinálta a kiskönyvemet, ráadásul nem is a fogadó napján, mert akkor én nem tudtam elszabadulni a munkahelyemrõl. Sõt szeptembertõl is õ alkalmazkodik majd hozzám, pedig nem lenne kötelezõ, csak emberség kell és egy kicsi megértés. Szóval hajrá, nagy pofa :) ne hagyd magad!
Felháborító, mekkora "paraszt" a védõnõd! Amíg a naptárat mutogatja kiadhatná a kiskönyved. Légy erõszakosabb, mert én is úgy tudom, kiskönyv kell a védettséghez. Ja, és kötelessége kiadni!
ha megvan a kiskönyved csak akkor vagy védve!de ugy tudom 12hetes korodig köteles vagy szólni a munkahelyen...kérd meg a védõnõdet legalább állítsa ki a kiskönyvet, mert gondba leszel ha nincs meg!Nekem ez furi, hogy nem fogad hamarabb elvileg köteles!Bár én sem vagyok a védõnõkkel kibékülve!
A kiskönyvvel vagy védett, és igen, a védõnõnek elõbb kell , ismétlem kell fogadnia. Azt hogy 12 hétig köteles vagy -e memgondani, nem tudom, sõt, elõtte nem is szokták. nekem is mindjárt kiállította a védõnõ a kiskönyvet, még 6 hetes sem voltam. Nálunk is heti egy nap rendel másfél órát, de ettõl függetlenül doglozik máshol, fogadjon ott, és igenis, állítsa ki!! Légy határozott, hogy nagy szükséged van rá! VAgy kérdezz rá a nõgyógyásznál, hogy ilyenkor mi a teendõ..
A kérdező hozzászólása: heti egy napot egy órában "rendel" ez a nõ
Szerintem ez nem így mûködik hogy a védõnõ dönti el hogy mikor fogad, az orvostól kapott papirral itt rögtön jelentkezni kell az egészségházba, jó hogy nem várja meg míg megszülsz.
Szeritnem is legyél erõszakosabb, h ez azért nem úgy megy. neked kell a munkahelyeden! Meg amúg yis. Tudtommal nem olyan nagy idõ az elsõ látogatás, valamint nem hiszem el, h reggel 8-tól délután 4-ig tele van anyukákkal.
A kérdező hozzászólása: én mondtam neki, de azt mondta hogy sehogy sem tud fogadni elõbb, és mutogatta a naptárját, hogy nézzen csak, mennyire tele van. tiszta vicc ez a védõnõi szolgálat
a védõnõknek is van fõnöke, akit keress fel szerintem az ügy érdekében! fõleg, mert míg orvost választhatsz, védõnõt nem, így elég monopol helyzetben vannak. ne hagyd magad, akármennyien is vannak nála fogadnia kell! Ez a munkája, ezért kapja a fizetését.

6 hetesen látják e már a szivhangot ultrahangon? Ha nem, akkor mikortol?

Legjobb válasz: Kb a 6.héttõl van szívhang. Üdv

Kb a 6.héttõl van szívhang. Üdv
Nekem 7 hetesen csináltak elõször ultrahangot és akkor már látszott a kis szívdobogása.
Nekünk is 7 hetesen volt elõször szívhang.:) Boldog babavárást! 38 hetes kismami
De elõfordul, hogy csak 8 hetesen látják a szívhangot, ha mondjuk késõbb fogant a baba.

6 hetes terhes vagyok és elég nehéz fizikai munkát végzek 10-25 kilóig emelek szinte folyamatosan a 8 óra alatt. Ti elmennétek táppénzre? Vagy ha igen mikortól?

Legjobb válasz: A munkáltatód tudja, hogy babát vársz? Ha már elmondtad, akkor kérheted, hogy áthelyezzenek olyan munkakörbe, ami az állapotodnak megfelelõ. Ha még nem szeretnéd elmondani, akkor menj táppénzre, nehogy baja legyen a babának. A táppénzes papír kódjából meg fogja tudni a munkáltatód, szerintem inkább tõled hallja, mint a bér osztálytól.

A munkáltatód tudja, hogy babát vársz? Ha már elmondtad, akkor kérheted, hogy áthelyezzenek olyan munkakörbe, ami az állapotodnak megfelelõ. Ha még nem szeretnéd elmondani, akkor menj táppénzre, nehogy baja legyen a babának. A táppénzes papír kódjából meg fogja tudni a munkáltatód, szerintem inkább tõled hallja, mint a bér osztálytól.
Ha nem megoldható a könnyitett munka, akkor mindenképp elmennék. (nem terhesen én is emelgettem 20-30 kilós dobozokat, de mióta kiderült, szóltam, nem kell emelgetnem, nem erõltetem meg magam, simán tudok dolgozni, pedig 32.hétben vagyok)
Szia, 15 kilónál többet ne emelj szerintem. Azért mondom, mert én is babát várok és a kislányom 15 kiló, ez határ, õt is sokszor már nehezemre esik ki-be rakni a kádba, viszont ez még nem veszélyes.
én elmennék, sõt el is mentem, mihelyst volt szívhangja a babának. én pedagógus vagyok (lelki megterhelés, stressz és a sok-sok gyermekbetegség miatt mentem táppénzre). 14 hkm
A vérkép során csináltasd meg a toxoplazmózist is. Ha negatív lesz (mármint hogy termel a szervezeted ellenanyagot, és több mint egy éve átestél a fertõzésen), akkor még az alom takarítástól sem kell félned, mert védett vagy.
majd jön a táppénzhez egy kis családi adókedvezmény a magzat 91. napos korától. ez úgy tudom, havi 10 ezer forint
A családi adókedvezményt a munkahelyen lehet igénybe venni, tehát ahhoz dolgozni kell. Apuka dolgozik? Mert akkor õ igényelheti. Szerintem ha jól érzed magad, dolgozz, amíg tudsz, és beszéld meg a fõnököddel, hogy nem fogsz emelgetni, de minden mást el tudsz végezni. Jó babavárást! 33hkm (még dolgozom, sörözõben)
18-as vagyok , a vérvételen érdemes kérni a toxoplazmózis (egysejtû parazita) vizsgálatot (cicák ürítik, kutya nem veszélyes), bár valahol automatikusan végzik a szûrést, nálunk Pilisvörösváron nem. A védõnõm írt fel 4 vizsgálatot amit külön kellett kérnem (tb alapon) , toxoplazmózis, CMV , Rubeola és Wassermann (szifilisz) bár azt hiszem ez utóbbit a nõgyógyász is beikszelte a beutalón. Ha pozitív lesz az IGG értéked, azt azt jelenti hogy átestél valamikor a toxo-n tehát védett vagy, és nem kell vigyáznod a macsekokkal, ha az IGG negatív, azt jelenti hogy nem estél még át rajta. Készül még IGM érték is, ez ha negatív akkor nincs friss fertõzésed, és vigyáznod kell a macskák ürülékével. Én ebben az esetben járok, mindig volt egyébként cicám mégsem estem át rajta, úgyhogy sûrûn mosok kezet és nem takarítok utánuk kakit. De nálunk ezek kinti-benti macskák, ha még nem fertõzöttek, bármikor azok lehetnek. Ha olyan cicád van aki csak lakásban tartózkodik és mondjuk nem estél még át a toxo-n, akkor érdemes a cicát megvizsgáltatni hogy egyáltalán benne van- ez a parazita. Mert ha nincs akkor nem is kell vigyáznod, nem is kaphatod el. Ezen kívül a zöldséget, gyümölcsöt kell jól megmosni, mert a fertõzött talajtól is el lehet kapni. + nyers hústól, és kertészkedésnél érdemes kesztyût húzni mert ahová ürít a cica, ott 1 évig fertõzött a talaj ha parazitás. De ezek mind akkor fontosak ha még sosem estél át a toxon-n.
Menj táppénzre minél hamarabb, ne ezen múljon, vagy kérj könnyített munkakört, köteles átrakni olyanba!
ha ezt elmondod a dokinak egyböl ír egy javaslatot a háziorvosnak, hogy táppénzre kell menned.PErsze hogy árthat!Én is táppénzre mentem a pozi után 2 nappal..de csak azért két nappal mert szombaton teszteltem pozitívat, így hétfõn már nem mentem!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hát a hányingerrel küzdök rendesen:) reggelente elég szar de ki lehet bírni.a másik meg hogy nagyon fáradt vagyok egész nap.18-án megyek nõgyógyihoz 19 én fogom megmondani a fõnöknek.remélem nem lesz semmi baj.A párom dolgozik szóval õ majd tudja igényelni köszönöm a tájékoztatást:) igyekszem mindent megtudni hogy könnyebb legyen:)
A kérdező hozzászólása: ú te szegény...az nem semmi.hát én határozatlan idõre kötöttem, szóval nekem nem jár le.de a pénz az nagyon kevés akkor.nincs semmi kiegészítõ támogatás vagy valami?
2. Vagyok! Nincs semmi tàmogatàs! És most 49.500 ft-ot kaptam! Annyit keresek mint te! Enny a tàppénz!!! Csak vigyàzz!!!!!! Mert én ahogy elmondtam terhes vagyok rögtön ràjöttem hogy beszìvtam!!! Mert a szerzõdésem lejàr àprilisba és bizony közölték velem hogy nem lessz meghosszabbìtva! Egy hülye kifogàst talàltak és szevasz! Tenni semmit nem tudok mert nem kötelesek meghosszabìtani! Te milyen szerzõdéssel vagy?
A kérdező hozzászólása: jól van köszönöm:) és ha táppénzre megyek sokkal kevesebbet fogok kapni?jelenleg 114 ezer a havi bruttó fizetésem nettóba kb 75-80 at szoktam kapni.van valami állami segítség amit igénybe tudok venni táppénz mellett?
nem kell megválnod a cicától csak ne takarítsd az dobozát. ahogy lesz szívhangja a picinek jelentsd be akár írásban akár szóban és én a helyedben eljönnék táppénzre. én is eljöttem mert elég kemény fizikait végeztem én is.
Nem kell a cicától megválni, csak az almot ne Te takarítsd, és kerüld is a környékét. Kérj meg valaki mást rá, meg fordíts most nagyobb hangsúly a higiéniára. Az emelés a legelején borzasztó veszélyes. Akár el is vetélhetsz bármikor egy rossz mozdulattól, hiszen az elsõ idõszakban tapad meg véglegesen a baba. Ha nem vigyázol magadra, sajnos bekövetkezhet a baj :( A te helyedben azonnal szólnék a fõnökömnek, mert a munkaköröd miatt ez szükséges! A hideg sem tesz jót szerintem...
A kérdező hozzászólása: és van egy cicám tõle tényleg meg kell válnom??
A kérdező hozzászólása: nem tudja a fõnök gondoltam majd a 12. hét után mondom el.18ára kaptam idõpontot a nõdokihoz azt még megvárom de utána bevallom:) hûtõben dolgozom nagykereskedelemben, a hideg (-5 - -25) árthat nekünk?az emelgetéseket a fiúkra bíztam hétfõtõl, de ha nincsen bent fiú magamra vagyok utalva. nagyon köszönöm a sok választ!
Bocs, inkább könnyíteni.
Én is beszélnék a fõnököddel, hogy hogyan lehetne enyhíteni a munkádon.
Tuti hogy el!!!! A legkritikusabb idõbe vagy! Nem tudnak könnyìteni a munkàdon esetleg!? Mert ha nem, akkor érdemes elmenni!!!!! Én is dolgoztam 8 hetes koromig és azutàn kiderült van egy haematoma a petezsàkon! Ami az emelgetésektöl, megeröltetéstöl keletkezett! Elmwntem tàppénzre, kipihentem és szépen felszìvódott! Boldog babavàràst! 14hkm
szerintem is menj el ha nem tudnak könnyíteni a munkádon!én is kereskedelemben dolgozom, és sokat segített, hogy a fõnököm könnyebb munkakörbe helyezett át, bár így is 20 hetes voltam mikor a nõdoki azt mondta hogy elég volt a munkából ennyi, ad javaslatot és már hatodik hete itthon vagyok, a vérnyomásom se magas, sétálgatok, pakolok, megcsinálom a házimunkát, persze mindent vigyázva!

Mikortól lehet orrszívót-porszívót alkalmazni a babáknál? Lányom 6 hetes.

Hallom, hogy kicsit tortyog az orra, pedig nincs megfézva, nem tüsszög, köhög és szerintem rendesen kap lavegöt is, csak mégis hallani, hogy valami van benn. Lerakódás miatt aggódom.

Legjobb válasz: Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.

Ez a tortyogás attól van hogy az orrban valami még nincsen össze növe és ez szinte minden bab´nál van. ezt nem kell leszívni mert semmi nincs benne. Amúgy ha meglenne fázva akkor hetne neki használni, de ez nem megfázás nincs benne neki semmi.
6hetesen nyugodtan lehet szívni, nekünk legalább is azt mondta a doki.

Mikortól lehet próbálkozni újra, ha spontán vetéltem el 6 hetesen?

Kaptam anti depressáns injekciót,ill. cseppeket amit 9 napig kell szedni,hogy teljesen kitisztuljak.

Legjobb válasz: Én ugyan még nem vetéltem el soha (hála az Istennek), de ez még igen korai terhesség volt, ráadásul orvosi beavatkozás sem volt, a szervezeted gyakorlatilag menszeszként élte meg. Akár most is próblkozhattok, de még jobban teszitek, ha kivárjátok a következõ menszeszt, és utána próbálkoztok újra. Annál többet viszont nem kell várnotok.

Én ugyan még nem vetéltem el soha (hála az Istennek), de ez még igen korai terhesség volt, ráadásul orvosi beavatkozás sem volt, a szervezeted gyakorlatilag menszeszként élte meg. Akár most is próblkozhattok, de még jobban teszitek, ha kivárjátok a következõ menszeszt, és utána próbálkoztok újra. Annál többet viszont nem kell várnotok.
Nekem volt egy missed. ab ami után fél évet javasoltak és volt egy spontán vetélésem amikor azt mondta a doki, nem kell várni semennyit, legfeljebb egy ciklust, de csak ha akarok.

Mikortól lehet a babát a hordozókendőben függőlegesen hodozni? A kislányom 6 hetes és nem szereti a fektetett helyzetet.

Legjobb válasz: uGy 4 hósan már biztosan, stabilan tartja a felsõ testét. Kenguruba elõbb nem hinném, hogy függõlegesen lehetne hurcolni, talán a kendõnél is igy van.

uGy 4 hósan már biztosan, stabilan tartja a felsõ testét. Kenguruba elõbb nem hinném, hogy függõlegesen lehetne hurcolni, talán a kendõnél is igy van.
Szia, mi is hordozókendõ-pártiak vagyunk (bocsi kengurusok :) ) ha már te képes vagy hordozni, akkor már most, hat hetesen is "felkötheted", viszont ne eröltesd meg magad semmi képpen így szülés után. Ezt a kötést nyugodtan alkalmazhatod amikor még nem tudja a baba tartani a fejét, a kendõ egyik szára stabilan tartja majd: http:// http://www.youtube .com/ watch?v=1-VHUEM6K0Q mi 6 hetesen már kendõztünk, kb 2-3 perc alatt bealszik benne, van hogy már felkötés közben is alszik :) tegnap elött voltunk két hónaposak sok boldogságot
chicco márka nagyom jó, több méretben is van, és merevített a háta. van, ami 2 hós babával is jó. és 5-7000 Ft körül van
kiváncsi lennék arra, hogy mire alapozod azt az állításodat, hogy árt a baba gerincének???
5-6 hós korától lehet biztonsággal. Lehet, hogy a csípõjének jót tesz a terpesztett helyzet, de a gerincét tönkrevágja.
Feléd fordulva úgy 2 hós kora körül, jót tesz a csípõjének is, kifelé fordulva pedig akkor ha már stabilan tartja a fejét. Én is sokat cipeltem mert hasfájós volt.

6 hetes terhes vagyok. Sokat hányok, rosszul vagyok állandóan. Mit tegyek, egyek? Folsavat mikortól lehet szedni?

Legjobb válasz: sose legyen teljesen ures, vagy teljeen tele a pocid mielott reggel felkelsz, kapj be egy kikeszitett kekszet, vagy cerbona szeletet. terhesvitamin. en a hipp natalra eskuszom, 98%ban gyumolcskoncentratum, de igazabol szólva bármelyik jó pihenj sokat, amelyik szobában vagy, ott legyen vödör (sokat ugratott vele a parom, hogy tobbet olelem a vodrot, mint ot, ez van, en nem fogok wcre szaladgalni, hogy a wct oleljem)

sose legyen teljesen ures, vagy teljeen tele a pocid mielott reggel felkelsz, kapj be egy kikeszitett kekszet, vagy cerbona szeletet. terhesvitamin. en a hipp natalra eskuszom, 98%ban gyumolcskoncentratum, de igazabol szólva bármelyik jó pihenj sokat, amelyik szobában vagy, ott legyen vödör (sokat ugratott vele a parom, hogy tobbet olelem a vodrot, mint ot, ez van, en nem fogok wcre szaladgalni, hogy a wct oleljem)
na igyvagyok én is! minden nap hánysz?vagy csak evés után vagy mindegy hogy eszel e vagy sem?
A hányásra én is azt tudom mondani, hogy sajna kísérletezni kell. Nekem a tej vált be, ezt az elõzõ válaszolók pl nem is említették, a védõnõm is csak nézett.... Én vészes hányós voltam, a hatodik héten már egy korty víz se maradt bennem. A folsavval kapcsolatban annyit, hogy már a terhesség elõtt jó lett volna szedni, ugyanis a hatodik hét környékén már szinte be is fejezõdik a velõcsõ bezáródása ( és hát ugye arra kell szedni ) De ne aggódj, kiegyensúlyozott étrend mellett nem lehet gond ezzel, ha eddig nem is szedted. ( gondolj bizonyos társadalmi csoportokra, szerited egyáltalán hallottak már olyat, hogy folsav? Ha mondanád, esküszöm némelyik tisztítószernek hinné.... ) A terhesvitamin is elég folsavat tartalmaz, ha pl azt szedsz, bõven elég.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sokat segítettetek!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!