Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes mehetek (15 db)

11+6 hetesen mehetek 12-ik heti uh-ra? Az orvosom rendelési időpontjai közül ez lenne a legjobb számomra.

Legjobb válasz: Mehetsz,de felénk jobban szeretik a betöltött 12hetet.Pontosabb az eredmény.

Mehetsz, de felénk jobban szeretik a betöltött 12hetet.Pontosabb az eredmény.
Hát én 11+2 napos voltam amikor mentem a 12.heti genetikaira és nem mondott semmit az ultrahangos doki, mindent rendben találtak :)
A "nulladik" ultrahangon nálunk szokás szerint megadják a 12. heti UH idõpontját. Régen a 12. héten kellett menni, de most nekem betöltött 12. hetet mondtak. Ha magándokid van, hívd fel és kérdezd meg szerintem.
11 hetesen es 6 naposan mar egyebkent is a 12. hetben vagy hat napja. :-) Szoval mehetsz. Mindket gyermekemet varva azt mondtak a dokik (ket kulonbozo volt), hogy az a lenyeg, hogy a betoltott 11. het utan menjek, de a betoltott 14-ig van ertelme a kombinalt tesztnek peldaul. Szoval mehetsz mar most is es meg van ket heted is, ha kesobb szeretnel.
Szia, én pont 11 hetes voltam, mikor ezen az uh-n voltam. Az elsõ babámmal pedig 13 hetesen. Elvileg 11-14.hétig jó. Ne aggódj. Ráadásul a 11+6 már majdnem 12. Egy nap aztán tényleg nem számít, de még 1 hét sem.
Én is épp 11 hetesen és 6 naposan voltam. AZ 1 nap múlva már úgyis 12. hét. És 11-13. közötti ez az UH, úgyhogy csak hajrá. :)

A 12. heti ultrahangra mehetek-e 11+3 hetesen? Ez a naptár módszer. A legutóbbi ultrahang alapján számítva a baba akkor lesz 11+6 hetes. (Vagy másnap már 12. hetes leszek az uh alapján mutatott méretek szerint. )

Ti mikor voltatok legkorábban? 11+?

Legjobb válasz: Nem az UH szerinti 12hetet kell nézni!!!! Nem egyenletes a manók növekedése! Szóval ha 11+3hetes vagy az ut vérzés alapján, akkor még 4nap, és 12hetes vagy, annyit bírj ki, és elég fontos vizsgálat, legyen inkább idõben. (én már szülnék, ha a méretek alapján nézném)

Nem az UH szerinti 12hetet kell nézni!!!! Nem egyenletes a manók növekedése! Szóval ha 11+3hetes vagy az ut vérzés alapján, akkor még 4nap, és 12hetes vagy, annyit bírj ki, és elég fontos vizsgálat, legyen inkább idõben. (én már szülnék, ha a méretek alapján nézném)
a 12.heti uh azt jelenti, h a 12.héten mész, amikor még csak a 11.hetet töltötted be.mindig a betöltött hetek számítanak. vagyis a 12.héten 11+x leszel és valóban akkor menj amikor a doki mondja. ez késõbb is így lesz, és a mensi után fogják számolni. nekem a 12.heti 11+3 naposan, 18.heti uh a 18.héten, 17+3naposan volt és az pont az ideje
Én 13+1 hetesen voltam.Akkor kell menni amikor a dokid mondja és ad rá beutalót v. idõpontot, ha õ csinálja.
A kérdező hozzászólása: Elszámolta magát a doki, a kezdõ idõpontban a menszim szerint még csak a 11.hetet töltöm majd. Õ nincs, hozzá nem tudok menni, hogy megkérdezzem, mi van. Mire visszajön, addigra már rég túl kéne esnem a vizsgálaton.
nekem uh alapjan 11.2 mentem 12 hetire, megcsinalta, igaz mondta hogy jobb lett volna idöben menni, es nekem nem volt beutalom 8 hetesen mondta hogy 4 het mulva talalkozunk.ennyi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Én a 18. hetin voltam 17+3 naposan, és az adatok alapján 17+6 napos lett. Nem szólt a dokim, de lehet, hogy a 12. hetinél fontos, hogy pont akkor menj. Ott 11+6 voltam, és pont 12 hetes lett a méretek alapján!

Most hogy igazolt 6 hetes terhes vagyok mehetek védönöhöz a jövö hét folyamán?

elsö vérvétel mikor lesz 12 héten vagy csak genetikai vizsgálat UH lesz? változott ez valamit segitsetek!!

Legjobb válasz: a 8 hetes uh után megkapod a beutalót a védõnõhöz és a vérvételre is, meg mellé kell még EKGra és fogorvoshoz is menni, ezeket a 12. heti uh-ra el kell intézni. tehát most még ráérsz a védõnõvel :)

a 8 hetes uh után megkapod a beutalót a védõnõhöz és a vérvételre is, meg mellé kell még EKGra és fogorvoshoz is menni, ezeket a 12. heti uh-ra el kell intézni. tehát most még ráérsz a védõnõvel :)
Ráérsz 8-10 hetesen is elmenni a védõnõhöz, azért is, mert van olyan, aki hamarabb nem állít ki kiskönyvet a korai vetélés kockázata miatt. Az orvosi papírodon mindenképpen legyen rajta, hogy szívmûködés látható, mert e nélkül sem adhatja ki a papírokat. Genetikai UH a 12. héten lesz (itt néznek tarkóredõt, orrcsontot, méreteket stb.). Ekkor ad a doki beutalókat a vér (általános, illetve vércsoport és ellenanyag meghatározás)- és vizeletvizsgálatra. A 12. héten tudod levetetni a vért a Down-szûréshez is (ez fizetõs). A háziorvosod is elvégezheti a belgyógyászati vizsgálatot (EKG, általános vizsgálat, vérnyomásmérés). Fogászati szûrés nem kötelezõ, csak javasolt, viszont ezzel késõbb is ráérsz. A védõnõ nem adhat ki beutalót, mert orvosi naplószám és aláírás kell rá. Azt hiszem nem hagytam ki semmit...
Még ráérsz pár hét múlva védõnõhöz menni. A 12. héten vannak az elsõ "komolyabb" vizsgálatok.

Mi lesz a következő vizsgálat? 6 hetes terhes vagyok. Holnap megyek az első ultrahangomra. Kedden pedig már mehetek a védőnőhöz. Utánna csak 12 hetesen kell menni?

Azért kérdezem, mert ha addig nem kell többször elkéreckednem akkor csak a 12. hét után mondanám meg a munkahelyemen.

Legjobb válasz: utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre,belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!

utána csak a 12.héten kell menni de viszont el kell menned cukor terhelésre, belgyógyászatra és fogászatra is!kb. a 13.hétre kell meglennie az eredményeknek és ezekkel tudsz újra menni a védõnõhöz.ö mondja majd meg hogy mikorra menj vissza hozzá!!!!
Településenként más a szokás.Nekem az orvosomhoz 4hetente kell járni+kötelezõ ultrahangok.12hetesen mentem elõszõr védõnõhõz.16hetesen volt az elsõ vérvétel.20hetesen, genetikai uh.24hetesen cukorterheléses vérvétel, ezután belgyogyászat.De máshol nem igy szokott lenni.

Mehetek barnázással 6 hetes babásan dolgozni?

Már az eleje óta barnázom kicsit, kaptam gyógyszereket és múlt héten itthon fogott az orvos. Holnap megyek uh-ra, szerintetek enged majd dolgozni? Szabad ilyenkor?

Legjobb válasz: Tuti nem enged dolgozni

Tuti nem enged dolgozni
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy Ti is pozitívat tudtatok írni. :) A szex nekem sem jutna eszembe, még véletlenül sem. Délután megyek, megírom mit mond majd az orvos. :)
Én 5 hetes koromtól barnáztam a 12.hétig. Az orvosom simán engedett volna dolgozni, fizikai munka (massszázs), napi 8-10 órában. Én hallini sem akartam róla!Otthon pihi és fekvés. Az elözõ babámat is így vesztettem el 11.héten. Orvost váltottam! 21+6 hkm
9. vagyok ismét. Eszembe jutott mégis egy dolog, a szextõl eltiltottak a 12. hétig, de ennyi...nem mintha mertem volna :)
Én barnáztam a 10. hétig, és én semmit nem is kaptam rá, és végig dolgoztam is. A dokim egyáltalán nem esett kétségeb, fel sem merült, hogy otthon kéne maradnom... De majd a dokid megmondja, úgy látom sok kérdésbõl, hogy nincs egy egységes protokoll erre a problémára, sokféleképpen járnak el az orvosok...
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Örülök, hogy elmondtátok a szuper pozitiv tapasztalataitokat. Nagyon jó egészséget a babához Mindenkinek! :) Igaz ülô munkát végzek, de folyamatos beosztásban... Lehet jobb lenne itthon. De végig? :( Anyagi csôd és unalom...
Engem a 20. hétig nem engedett, és utána is húzta a száját.
6 hetesen barnáztam 4 napig, 3szor voltunk ügyeleten a 4 napban. Mindegyik doki elmondta, hogy a legtöbbet pihenéssel, fekvéssel tehetek a babáért. Nagyon akartuk a babát, régóta próbálkoztunk így a 12. hétig nagyon sokat feküdtem, pihentem. Én a helyedben maximálisan mindent megtennék a babóért. Nekem így volt nyugodt a lelkem. 22 hetes km
A kérdező hozzászólása: Sajnos én már több hete vagyok itthon. :( Mert beágyazódás környékén beteg lettem, hányás, hasmenés... Aztán meg jött a barnázás. Köszönöm a válaszokat. Természetesen nekem is a baba az elsõ, ha nem mehetek, hát nem megyek. ;)
nekem egy hetet kellett feküdnöm, rám bízta a doki. Nem kockáztattam
Általában biztonsági okokból nem engednek. A barátnõmet 5 hétig tartották táppénzen, utána már minden oké volt, dolgozhatott. Én is barnáztam már háromszor, egyszer rohantunk a dokihoz, kétszer az ügyeletre, szigorú fekvést írtak elõ. Csak azért nem vagyok tp-en, mert a nagyobb gyerekkel még gyes-en vagyok. Én nem kockáztatnék a helyedben, maradnék otthon a fenekemen.
Szerintem ezt az esetedben csak a dokid tudja megmondani, és függ attól is, milyen munkát végzel. Én csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani, nekem - bár én picit véreztem is - két hét vízszint volt az elõírás, utána - amikor a leválás már megszûnt - mehettem vissza. De nagyban függ attól, nálad mi volt a barnázás oka.
A kérdező hozzászólása: Két hét múlva kell UH-ra menni, addig itthon pihi, nem fekvés, de nem szabad megerõltetõeket csinálnom... :)

Most már biztos hogy pozitív? 2 év után sikerült teherbe esnem? MÁjus 4-én jött meg. Akkor most 15-én leszek 6 hetes? Orvoshoz mehetek már?

a href="http://kepfeltoltes.hu/view/130611/WP_000273_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" target="_blank">http://kepfeltoltes.hu/view/130611/WP_000273_www.kepfeltolte..

Legjobb válasz: Irány a doki, babát vársz :)

Irány a doki, babát vársz :)
A kérdező hozzászólása: A kisbabám 24ik héten elhagyott minket!:(
Én kedden megyek dokihoz :)
A kérdező hozzászólása: MA megnéztem és nem is 4-én hanem 8án jött meg!Holnap megyek dokihoz!:) Nagyon izgulok:) Gratulálok nektek kismamák:)
Nekem május 2án volt meg pont ketönk közt vagy kedves utolso :)
Sziasztok. Csatlakozom a kérdezõhöz és az utolsóhoz. Nekem május 3-án volt utoljára azóta van egy pozi tesztem és pénteken megyek dokihoz. Gratulálok nektek.
Gratulálok kismama!! :-) :-)
4-es, ez nagyon jóóóó!:) Kérdezõ nagy gratula, ez a teszt a "nagykönyvben" sem lehetne pozitívabb.
Gratulálok a pocaklakódhoz :) )
A kérdező hozzászólása: Juhéééjjjj:) NAgyon köszönöm!!!!A nagy kérdés melyik orvoshoz:/
Gratulálok!!! :-)
:((( nagyon sajnálom, õszinte részvétem.

6 hetes kontrollra mehetek, úgy hogy még mindig vérzek?

egy hete már abbamaradt. Ez lehet már mensi?

Legjobb válasz: Én ugyanígy voltam. Abbamaradt, majd egy hét múlva újra kezdõdött, de az már mensi jellegû volt, fel is hívtam a dokit, hogy így menjek-e. Mondta, hogy igen és meg is erõsítette a gyanúmat, hogy megjött a menstruációm. Nagyon boldog voltam :-) Ha a szoptatás miatt aggódnál, én egy évig szoptattam ettõl még.

Én ugyanígy voltam. Abbamaradt, majd egy hét múlva újra kezdõdött, de az már mensi jellegû volt, fel is hívtam a dokit, hogy így menjek-e. Mondta, hogy igen és meg is erõsítette a gyanúmat, hogy megjött a menstruációm. Nagyon boldog voltam :-) Ha a szoptatás miatt aggódnál, én egy évig szoptattam ettõl még.
Lement a vérzésem utána ugyan igy mint neked 1 hét után mensziztem.Nekem akkor azt mondta a dokim várjak vele még elmúlik és utána menjek :)

6 hetes kismama vagyok uh 6mm baba de nincs szivhang de mégis mehetem védönöhöz minden redbe van?

Legjobb válasz: Persze:) lehet hogy késõbb volt a fogantatás és ezért nem hallani még a szívhangot, szerintem 1 hét múlva már hallani fogod:)

Persze:) lehet hogy késõbb volt a fogantatás és ezért nem hallani még a szívhangot, szerintem 1 hét múlva már hallani fogod:)
Mondjuk nekem meglepõ, mifelénk addig nem küldenek védõnõhöz, amíg nincs szívhang.
A kérdező hozzászólása: ezért kérdeztem én is :(
Én nem mentem csak 16 hetesen, addig nem sok értelme van és csak plussz papir munka ha baj van. 33hkm
De visszahívott a doki rövid idõn belül?
A kérdező hozzászólása: igen most szerdára
Nem. Tudomásom szerint csak a szívhangos lelettel állítják ki a kiskönyvet, elkerülve a plusz papírmunkát hiszen rengeteg terhesség van amibõl végül vetélés lesz (nyilván az össz terhességekhez képest nem sok, szóval nem ijesztgetésbõl írom) csak a plusz munkához képest sok. Sõt olyan is van ahol 11-12 hetesen állítják csak ki a kiskönyvet (ugyanezért amit írtam mivel a legtöbb vetélés az elsõ 12 héten belül történik).
Én hétvégén voltam orvosnál, szintén 6 hetes, és nálam sem látott szívhangot, de nem is küldött még a védõnõhöz, 3 hét múlva kell hozzá visszamennem.
6 hetesen voltam uh-on. Pontosabban 6+2 nap. A baba 4 mm volt és volt szívhang. 1 hónap elteltével, 10 hetesen hívott vissza a doki. Azt mondta, hogy akkor már vigyem a kiskönyvet is. A barátnõmnél nem volt még szívhang 6 hetesen, 1 héttel késõbb kérette vissza újra. Akkor már volt és a kiskönyvet tõle is kérte a következõ havi vizsgálatra.

6 hetes kontrollra szerintetek mehetek másik dokihoz is?

Nem tudom más volt-e már így, de a dokihoz akinél szültem elég körülményes elmenni a babával, ráadásul hiába magándoki, van úgy hogy 1-2 órát is várni kell. Szerintetek másik, közelebbi dokihoz is mehetnék kontrollra?

Legjobb válasz: Jobb, ha az lát 6hetesen, aki levezette a szülést, ismer.

Jobb, ha az lát 6hetesen, aki levezette a szülést, ismer.
Jobb, ha a szülészhez mégy, próbáld megoldani.
Az én dokimnál is 1-2 órát várni kell amúgy mert nincs bejelentkezés , de a 6 hetes kontrollt soron kívûl megcsinálja, gondolom épp a baba miatt. Próbáld meg telefonon felhívni és egyeztetni.Szerintem így a normális, fõleg a magánba mész.Másik dokohoz..., nem tudom. Én elõbb próbálkoznék. szia
Nekem nagyon rossz véleményem van errõl. Csak azért írom le neked a történetemet, hogy lássd ilyen is van, és bármely másik doki is tutin el tud látni. Én a2. tehességem alatt a 9 hónapot végig csináltam egy fizetõs (magán) dokival, akinél szintén legalább 1, 5-2ó volt a várakozási idõ. Aztán mire jött volna a szülés, már 150e Ft-ot hagytam ott nála. Megkérdeztem, hogy én hívjam-e fel, vagy majd a korház értesíti a szülésemrõl, mire nagy nyugodtan azt mondta, hogy õ akor itthon sem lesz, mert épp külföldre utazik! De ha adok neki 70e és a szülésznõ párjának még 40e, akkor talán egy másik alkalommal utazik el. :( ... Szóval egy "idegen" dokinál szültem, és nagyon meg voltam vele elégedve. Ezek után úgy gondolom, hogy szaktudása minden orvosnak van, és bár ki meg tud vizsgálni, ha épp SOS az ügy! Kívánom, hogy neked ennél sokkal szebb emlékeid legyenek!
Szia! Ha tényleg nem megoldható akkor keress fel egy másik dokit magánba és beszélj meg vele egy idõpontot, hogy ne kelljen várakoznod. De elõbb sztem a fogadott dokidnál próbálkozz akinél szültél. Minden jót! És jó babázást!
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat/véleményeket!
Ahhoz mész, akihez akarsz, nem kötelezõ ahhoz, akinél szültél. Én sem annál voltam.
Mi szülés után elköltöztünk 250km-re, eszetlenség lett volna visszamenni a magándokimhoz, aki amúgy épphogy bent volt szülésnél... Másnál voltam, de nem is értem, miért lenne fontos ugyanoda visszamenni? Ha komplikáció mentes volt a szülés, mindegy, ki néz, csak nõgyógyász legyen, szerintem.

6 hetes babánkkal mehetunk két napra 150 km - re levo hétvégi házunkba a hegyekbe?

Legjobb válasz: Persze miért ne??Ha autóval mentek figyelve a biztonságos utazásra akkor nem lehet baj.Szerintem végig fogja aludni az utat!Mi csak 80km-re vittük a lányunkat anno kb ennyi idõsen, de semmi gond nem volt!Megálltunk útközben cicizni egyszer és aludt tovább!!

Persze miért ne??Ha autóval mentek figyelve a biztonságos utazásra akkor nem lehet baj.Szerintem végig fogja aludni az utat!Mi csak 80km-re vittük a lányunkat anno kb ennyi idõsen, de semmi gond nem volt!Megálltunk útközben cicizni egyszer és aludt tovább!!
A kérdező hozzászólása: Koszi a gyors valaszt. Mi is ezen a velemenyen vagyunk a ferjemmel, csak tudom ha anyum meghallja mit akarunk azonnal azt mondja nem vagyok normalis, persze ugyis az van amit mi akarunk, csak erdekelt mas velemenye is.
Én is mennék, pláne úgy fog aludni, mint a bunda a jó levegõn :)
Mi a szüleimhez mentünk, amikor 5 hetes volt a baba. És utána is rendszeresen. Nem volt semmi gond, még megállnunk sem kellett, végigaludta szépen az utat. Picit késõbb lesz nehezebb, amikor már nem alszik annyit és unja az utat, meg, hogy nem mozoghat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!