Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes már lehet (69 db)

5-6 hetesen már lehet tudni a vérvételből, hogy van-e progreszteron hiányom? Ezt a vizsgálatot a nőgyógyász is kérheti?

Úgy tervezem,hogy kb. 6 hetesen mennék először orvoshoz. Az előző terhességem 9. hétben sajnos 2 és fél hetes barnázás után missed ab-bal fejeződött be. Ha a doki 6 hetesen elküld laborba HCG szintet nézetni,akkor már kérhetem,hogy nézzünk progi szintet is? Akkor már kimutatja a vérvétel,ha kevés?

Legjobb válasz: Sajnálom az elõzõ terhesség szomorú végét. Nem vagyok szakértõ, és lehet, hogy nem is pont a kérdésedre fogok válaszolni, de amikor hasonló helyzetben voltam, nekem azt mondta a dokim, hogy a progeszteron nagyon relatív, tehát lehet ugyan mérni, de nem biztos, hogy érdemes, mivel ami az egyik nõnek bõven elég, az a másiknak kevés. Ezért inkább a biztonság kedvéért szinten minden esetben ha van barnázás automatikusan adják a Duphastont vagy Uthrogestant nagy dózisban, mert bajt biztosan nem csinál a nagy adag sem, ugyanakkor segíthet megtartani a babát.

Sajnálom az elõzõ terhesség szomorú végét. Nem vagyok szakértõ, és lehet, hogy nem is pont a kérdésedre fogok válaszolni, de amikor hasonló helyzetben voltam, nekem azt mondta a dokim, hogy a progeszteron nagyon relatív, tehát lehet ugyan mérni, de nem biztos, hogy érdemes, mivel ami az egyik nõnek bõven elég, az a másiknak kevés. Ezért inkább a biztonság kedvéért szinten minden esetben ha van barnázás automatikusan adják a Duphastont vagy Uthrogestant nagy dózisban, mert bajt biztosan nem csinál a nagy adag sem, ugyanakkor segíthet megtartani a babát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Az automatikusan adják az nálam azt jelentette, hogy méga kérésemre sem adták, közölték, hogy nem biztos, hogy attól barnázok, és ennyi! :( De azért köszi!
Jaj... sajnálom. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ahol elõször voltam - kórház - ott az elsõ doki nem adta, aztán egy héttel késõbb, amikor már sajnos nem csak barnáztam kaptam Duphastonst, és orvost is váltottam. Remélem most jobb tapasztalatod lesz.
A kérdező hozzászólása: 3 és fél hét alatt 9 orvosnál voltam, egyik sem adott, de hát mit várjon az ember az sztk-tól... Nem adtam zsebbe semmit! :( Most találtam egy aranyos dokit, remélem vele jobb tapasztalataim lesznek! :) Bár szombaton megjött, azért remélem minél hamarabb sikerül a picúr! :)
Nekem ez fura. Pláne, ha volt már két vetélésed azon a két helyen ahol eddig én megfordultam (egyik sztk alapon szintán - Péterfy és SOTE I. Budapesten) tényleg automatikus. Biztosan gyorsan össze fog jönni újra, az alapján, amit írtál, ez tuti nem lesz, hiszen eddig sem volt probléma. A megtartásában pedig biztosan segít ez az új doki. Sok sikert!

6-7 hetesen már lehet hogy egy ici-picit látszik a poci? Persze ezt csak én látom, hogy nem olyan mint volt, külső szem nem észlelné. Lehet? Vagy csak a puffadás? Dehát nem igazán puffadok! Akkor mitől?

Legjobb válasz: Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején,ha valaki terhes:eltûnik a dereka,kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon,vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet,mint egy jóllakott ovisnak:)

Már ennyi idõsen és nagyobb valamivel a méh, mint elõtte.Ezt hanyatt fekve a széremcsontod felett már láthatod.A progeszteron nevû hormon nem csak a terh. megmaradásában játszik szerepet.Ellazitja a kötõszövetet és ezért lehet kiszúrni már az elején, ha valaki terhes:eltûnik a dereka, kiszélesedi az oldala.Már nõhet egy kicsit a mell is.Ha nincs felesleg a hasadon, vékony vagy a hasad már az elején olyan lehet, mint egy jóllakott ovisnak:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van felesleg a hasamon, 52-53 kiló vagyok és 165 cm magas. Csak észrevettem a tükörben hogy alul egy picit nagyobb a hasam mint szokott és be sem tudom húzni :)
Bizony látszik, fõleg neked , hisz te látod leghamarabb, ha változik a tested.Én is láttam már nagyon hamar.12hetesen már mindenki azt hitte, hogy legalább 5 hós vagyok.Most a 26 hetet kezdtük és rég látott ismerõsök már azt kérdezgetik, hogy melyik héten szülök.Pedig Nekünk a mikulás hozza.Hallottam én is , hogy az elején a puffadásra fogják, de nem szebb azt hinni, hogy a Picúrka. Boldog Babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor biztos a belek, de nem baj, majd úgyis lesz pocakok idõvel! De már nagyon várom! :D Nagyon boldog Babavárást!

Itt mindenki babája tökéletes? Már egy kicsit unom ezt a fórumot, mert itt csak csodababák léteznek, akiknek már 6 hetesen már foga is van. Rá lehet keresni!

Olyan anyukákkal leveleznék/ismerkednék, akiknek nem tökéletes a babájuk, de persze igy is imádják ?ket!!! :)

Legjobb válasz: jajj, dehogyis, el ne hidd már! :)) 85%-nak a lehetõ legátlagosabb babája van. :D csak elfogultak, mert nagyon szeretik õket. :))

jajj, dehogyis, el ne hidd már! :) ) 85%-nak a lehetõ legátlagosabb babája van. :D csak elfogultak, mert nagyon szeretik õket. :) )
Én is szívesen leveleznék veled.Mi 28. hétre születtünk, mûtöttek is.Ennek eredményeképpen azzal a bizonyos 3 hónap hátránnyal élünk:( Nem szeretem látni a szomszéd babákat, azok már kb. kétszer akkorrák, foguk is van stb...Úgyhogy megértelek, és ezt az oldalt már én is unom, mikor kéthetes gyerek oda-vissza forog, 6 hónaposan meg megy:(
Szia!Én is néha elszomomorodom, mert 14hónapos lányom még nem megy.már jártunk rehabon is, hál istennek egészséges, de én is kész vagyok ettõl, hogy ilyeneket mondank, hogy az én gyerekem már 9-10hónaposan szaladt.:Na és?Az enyém meg nem.Amugy eleven , mozgékony, és nem lehet csinálni tõle semmit, ráadásul minden nap 6kor kel, és napközben is nagyon nehéz altatni.de én így imádom.
Szia! Én szívesen leveleznék veled! Az én kisfiam két oldalu dongalábbal születet és ha ez még nem elég akkor asztmás! 6 honapos lesz a picim de még mindig sint kell használnia! 5 hónapos koráig pedig gipszelték a lábát születése ota! Irj privibe! Szia
én szívesen leveleznék veled:-) ugyan az én fiam már egy éves, de sokmindenen keresztül mentünk. tökéletes gyerek??? fogalmam sincsen milyen:-) ha pakol rakodik egész nap és a kábeleket rágja, akkor az enyém tökéletes:-) és tökéletesen kikészít minden nap:-))) amúgy nyaki izomletapadással született, sokáig gyógytornára jártunk, stb, stb. nekem van egy örökölhetõ betegségem, ami egyelõre nem jött elõ nála, de állandóan aggódom, hogy mi van ha egyszer csak igen... Írj nekem privit, aztán dumcsizunk:-) egy tökéletlen gyerek tökéletlen anyuja:-)
sõt, kimondottan hátrány, ha ennyi idõsen már foga is van. szoptatni nem tudom, lehet-e úgy? :S
Szia én szivesen beszélgetek veled igaz az én manomnak nincsen semmi baja de nem tökéletes mert sokak szerint vékony mert 11 honapos lesz és még nincs 8 kilo õ ilyen ha gondolod irj én meghalgatlak és ha tudok segitek is üdv Zsani
Igen, mert minden anyukának és apukának az õ gyereke a legcsodálatosabb, okosabb, ügyesebb stb. Ezen nem kell csodálkozni, csak nem mondunk rosszat a gyerekrõl. 6 hetesen fog? És aki foggal születik, van ilyen!
Elõször megsajnáltalak kicsit, és irni akartam nheked, aztán kicsit kiakadtam..."Elszomorit, h itt legtöbb anyukának az a problémája pl h a gyerekének bal hátsó foga késõbb nõtt ki" neharagudj, mi az hogy "elszomorit"??Jobban éreznéd magad ha minden gyerek súlyos beteg lenne?Ezen ledöbbentem, ne haragudj, és senkinek nem tûnt fel, milyen ember vagy, én elhiszem hogy vannak problémáid, mindenkiek, kinek kisebb, kinek sajnálatos módon nagyobb, de ez valamit elárul rólad azért...És nem kell azt se megkövezni aki esetleg közli hogy mennyire normális 3 hónaposan elõre hátra forogni, meg hasonlók, nem dicsekedni akar, csak épp lehet hogy az elsõ 3hónapot rettegésben töltötték, mert mondjuk a gyerek 2es apgarral született, és ha nem veszik ki lehet hogy 5perc mulva már nem él, és jó neki a megerõsitést olvasni, hogy igen, a gyerek fejlõdése több mint jó, tehát van esély hogy nem lesz gond..ugyhogy nem minden dicsekvés dicsekvés
A kérdező hozzászólása: De én sem vagyok az. Bocsi ez félreérthetõre sikeredett...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó hozzászóló! Elõször is nincs szükségem az ilyen emberek sajnálatára köszönöm, ezt tartogasd vki másnak (esetleg sajátmagadnak). Én nem szoktam minõsíteni vkit rosszindulatból amig nem is ismerem! Nem kell kiforgatni a szavaimat, mert azért irtam a példát, h probléma és probléma között is van különbség! Sajnálom ha te ezt nem érted, és talán nem is fogod soha, amig nem jutsz bele! Én senkinek sem kivánom h beteg legyen a babája, ilyen csak neked jutott eszedbe, dehát mindenki magából indul ki- ahogy a mondás is tartja. Az szomorit el, h vkik nem tudják mi az igazi probléma és mi nem. Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de kikérem magamnak h én bárkinek is azt kivánnám, h ó bárcsak beteg lenne a babája, vagy az én babám miért beteg- mert nem beteg! De ha az lenne is, nem irigyelném az egészséges babákat mint te! S hogy milyen ember vagyok? Azt majd azok döntsék el akik ismernek, ne egy ilyen gerinctelen, alattomos ember. Persze te is nyugodtan kinyilvánithatod a véleményedet, de a fentiek alapján elképzelheted h mennyire érdekel, vagy mennyit adok rá!
A kérdező hozzászólása: Amúgy pedig mindenkinek köszönöm a priviket és a bizalmát, igyekszem minél gyorsabban válaszolni! :)
14:40-es vagyok! Abszolút nem bántásnak és nem sértõnek szántam a hozzászólásom és már megbocsáss h mersz sértegetni!Igaz h ez egy anoním oldal talán azért merészeled ezt tenni! De nem baj ez téged minõsít!Én abszolút konfliktus kerülõ vagyok de ha már belerángatnak és idegesítenek akkor anniyra mégsem állok odébb! Jahhhh és ne magadból indulj ki akkor mikor kételkedsz abban h gyógytornász vagyok, és senki nem kért meg arra h hozzad hozzám a gyermekedet!Attól nem félsz h ha tényleg gyógytornászra szorulsz mondjuk pont hozzám kerülsz?????
Mé anniyt h tuti ez a kötekedõ típus vagy mert iylen kérdésekkel heregeled az anyukákat v talán unatkozol?
12:30 és elõzõ napi 14:40 es vagyok.....szõrnyû ahogy reagász a válaszokra fõleg azokra akik nem értenek egyet veled!Tuti tiszta stressz vagy v szorongsz éppen v akármi és itt töltöd ki másokon a frusztráltsáod! Amásik meg h ha nem beteg a babád és egészséges amit szívbõl remélek, komolyan, akkor minek írsz ki ilyen kérdéseket, minek bõszíted itt az anyukákat és minek várod a privát üziket!Nem értelek miért bántja a csõröd a sok általad "csodababás"anyukák hsz-jei! Te vay aki félre ért és kiforgat mindent!Nézz 1 kicsit magadba!
A kérdező hozzászólása: DE! FÉLEK H EGYSZER EGY ILYEN LELKIISMERETLEN EMBERHEZ KERÜL A BABÁM!!!!!!
Nekem "tökéletes" a babám! 11 hónapos, 2.naptól 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, azóta 2* 3* felkel, 4hónaposan bujt ki az elsõ foga most már 9 van 6, 5hónapos korában kezdett mászni egyedül stabilan ülni!Még csak álldogál kapaszkodva megy kifejezi magát 1-2 szót tudatosan használ! Egy "tökéletes" gyermek, csak úgy mint minden gyermek, mert mindenkinek a sajátja a leg-leg tökéletesebb!! Ezért nem kell minket bántani, ez az oldal meg direkt azért van, hogy feltegye az ember a kérdéseit, ha éppen az hogy a többi 11 hónapos mit tud vagy hogy fejlõdik hát rajta! Nem fogom csak azért dicsekvõnek, és nagyot mondónak mondani õket/magam/, hogy neked megfeleljünk és ne hordj le minket a kérdéseddel és a hozzászólásaiddal! Elhiszem , hogy le vagy fáradva, de ne itt éld ki magad a tökéletes gyerekek szülein! Bocs ezt le kellett írnom, nyomon követem a kérdésed mióta feladtad láttam mennyien írtak és te milyen hozzászólásokat írtál.
miért nevezel lekiismeretlennek valakit, akit sosem láttál, sosem beszéltél vele?Elolvastam miket irt, és azt is amit te, de nem értem a felháborodásod.Leirnád mivel érzed hogy bántott téged?hátha rájövünk mi is.Egyébként meg annyi baj van ezen a világon, miért pont mi anyukák veszekszünk, amugy bagatel dolgon?Elég baj, hogy vannak beteg a babák, ez pont elég feszültséget okoz annak aki benne van.ilyenkor pont arra lenne szükség, hogy megsimogassuk egymást, segítsük egymást, de ha támadsz akkor téged is támadni fognak.én nagyon értékelem, hogy egészséges babám van, nem kell ezért levágnom az eggyik kezem, hogy értékeljem mindkettõt.Hidd el neked is jó lenne, ha minden baba tökéletes lenne.
Kedves utolós! Az a bizonyos lelkiismeretlen vagyok:-) Köszönöm h azért egyet értesz velem!Hát igen....vannak ilyen emberek is ill "anyukák" akik leginkább pocskondiázni tudják a másikat teljesen ismeretlenül, talán mert így merik csak megtenni!Ha vki más véleményen van akkor az már rossz, lelkiismeretlen stb stb és még sorolhatnám!Csak nem értem h akkor minek tezs fel ilyen kérdését, egyáltalán kérdést minke tesz fel ha a válaszokat meg nem fogadja el!Meg a kérdésnek sincs semmi értelme..... Na mindegy Én ezen csak nevetni tudok és kicsit szánalmasnak tartom de hát nem vagyunk egyformák(hála az égnek)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolós! A kérdéskiiró vagyok. Örülök h jól szórakoztál. Nem állt szándékomban senkit pocskondériázni, ezt kizárólag te kezdted és te is fejezted be. Ha értelmetlennek tartod a kérdést, minek jöttél ide egyáltalán??? És minek szóltál bele? Azaz ugattál, - bocsi te irtad saját magadra... Én az értelmetlen kérdéseknél egyszerûen továbbmegyek, és nem válaszolok rá. - tényleg nem vagyunk egyformák - hál Istennek...
a Bourbonoknál is öröklõdött, hogy egyes gyerekek már foggal születtek.
A kérdező hozzászólása: Kedves kérdéskiíró! Nem te vagy a primitív. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Azért ennyire én sem vagyok naiv! De már nagyon el van túlozva a dolog! Olyan anyukákkal leveleznék, akiknek a babája vmilyen rendellenességel/betegséggel született, mûtötték vagy mûtétre vár, késõbb fordult meg, kezdett el járni/beszélni stb. Mert ilyen is van. Sajna mi is ebben a cipõben járunk, de ezen a fórumon csak azt lehet olvasni, h minden milyen tökéletes, szép és jó. Persze nekünk a mi babánk igy tökéletes és igy imádjuk nagyon. Csak könnyebb, ha az ember megbeszéli/kiirja ezeket a problémákat magából, vagy más tapasztalataiból is sokat lehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: 3. hozzászólónak: a fogat csak példának szántam, mert ezen a hozzászóláson aztán tényleg kiakadtam. Igen, van olyan, h vki foggal születik, kb minden tízezredik gyerek, ezeket hivják táltosfognak ill ezekbõl a gyerekekbõl lesznek aztán késõbb a cigányvajdák is a mondás szerint... Dehogy pont ezeknek a gyerekeknek az anyukája olvassa ezt a fórumot! Nahát, micsoda véletlen! Elszomorit, h itt legtöbb anyukának az a problémája pl h a gyerekének bal hátsó foga késõbb nõtt ki mint a barátnõje gyerekének és hasonlók. Ezek az anyukák nem tudják mi az igazi probléma, pl h egy gyereknek gyógyithatatlan betegsége van, netalán hiányzik a keze vagy a lába stb.. Mert ezek az igazi problémák. Tudom, nem kötelezõ ezt a fórumot olvasni. De azért néhány értelmes kérdés és válasz miatt érdemes!
Szia! Mi sem vagyunk tökéletesek lányommal. Neki 4 honap kellett mire átalussza az éjt...és bizony 6 honapos volt mikor az elsõ foga kibujt. A mozgást igen érdekesen csinálta....forogni is késõn kezdett, majd a fenekén tologászta magát ülve, megtanult felülni, majd kúszni(11! honaposan). Most pedig 12 honaposan huzta fel magát állásba elõször, kezét fogva pedig tipeg. Tehát végig aggódtam a mozgását tekintve...miközben vidám, mozgékony, nyugis baba volt. Szivesen irnék neked! Szép Napot!
szia.Nekem is irhatsz, nagyon örülnék neki.Most mi is tele vagyunk problémákkal, ugy hogy messzírõl sem vagyunk tökéletesek, de olyan nincs is, meg tökéletes anyuka se.én az ilyeneken csak mosolygok.Ezt a fogas kérdést én is olvastam, nem mertem kétségbe voni, mert biztos vannak szélsõséges esetek is.A romáknál az lehet csak vajda aki foggal születik(álítólag)akkor biztos van ilyen is.ne ess kétségbe, sokan vagyunk akik nem vagyunk elfogultak a gyerekinkel, többk között én sem.Biztos van nála szebb, ügyesebb, türelmesebb és még sorolhatnám.De soem álítom hogy az enyém ilyen.
Nálunk "komoly bajok" nincsenek, de nekem is elegem van a "csodababákból". Fiam 10 hónapos, gyogytornász segitségével elkezdtük a mászást(az okok összetettek)és nem hajlandó forogni ezt is csak most kezdte. De mikor azt irják h a 3 hós mászik, az nekem sok(k)
Most egy kicsit megnyugtattál, mert nekem is feltûnt, hogy az olyan kérdésekre, hogy 'Mit tud x hós babátok?' olyan elképesztõ válaszok érkeznek, hogy el sem akarom sokszor hinni... de mi értelme lenne hazudni, egy anonim oldalon? - gondoltam én, a naiv...Ezek szerint tényleg vannak ilyen degenerált anyukák!
07, 59 es vagyok.Én az ilyen kérdésekre, hogy mit tud a babátok, nem is irok.Nem mindeggy?ugy is az övé számít, az a fontos, nem az, hogy ki mennyire mond nagyot.Az orvos, a védõnõ véleménye a fontos, nem az idegeneké.Eszembe se jutna ilyet kérdezni.még én adjam a lovat mások alá:-))szép napot mindenkinek.Te meg nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Nagyon örülök, h ilyen sokan irtatok! :) Csodálkoztam, h miért nem privibe jöttek a válaszok, de most láttam meg véletlenül (!), h az e-mailcimem eddig nem volt nyilvános! Most átállitottam és nagyon várom a priviket! A 7:04-es válaszolónak üzenem, h õ is adja meg az e-mailcimét, vagy irjon nekem! Nekünk is van hasonló problémánk (is) a lábunkkal és jó lenne tapasztalatot cserélni ez ügyben! Mindenkinek köszönöm a pozitiv hozzáállását!
Annak az anyukának írnám, akinek a 14 hónapos lánya még nem megy, hogy ne aggódjon, mert ez teljesen normális.18 hónapos korukig "kell" megtanulniuk járni, de utána sem akkora tragédia.Az én fiam 15 hónapos, de még csak 1-2 lépést megy és csüccs.Nagyon sok velünk egykorú babát ismerek, aki még egyáltalán nem megy.Megértem, hogy aggódtál, de ugye van aki elõbb kezdi, van aki késõbb.Mi jártunk a fejlõdésneurológián és hidd el, ha mászik, stb., akkor nincs semmi gond.Sõt, azt olvastam, hogy minél tovább másznak annál jobb.A kérdezõnek pedig, igen nagyon kiakasztó ez az összehasonlítgatás, és ha valaki valamiben eltér a többitõl, mert mondjuk késõn kezd el menni, akkor a legtöbb anyuka ezt nem is érti és úgy érzem, hogy úgy néznek ránk, mintha szarul csináltunk volna valamit és azért.Nálunk evési problémák vannak.Ha gondolod.Írj és koraszülöttek voltunk.
Anyukák! Nem kell itt csoda babákról beszélni, meg hasonlók!Meg h miért tesznek fel ilyen olyan kérdéseket!Anyukák vayunk és mindenkinek a saját problémája a legnagyobb probléma!Van akinke az a problémája h miért nem nõtt még ki a foga és van akinke beteg a babucija stb, szóval nem ragoznám mert hátha megköveztek!Nekünk sem indult egyszerûen az életünk, nagyon sok gondunk volt az elején és akkor azok voltak a legnagyobb problémák, most h már hála az égnek túl vagyunk rajta most pitiánernek tûnõ dolgok azok amik számunkra a legnagyobb probléma!Sajnálom és együtt érzek azokkal akiknek tényleg komolyabb problémáik vannak, de nem ugatom le azokat sem akik számomra is pitiáner problémáikkal írnak ide!És ez nem fórum:) :) :) Tényleg senkit nem akarok se megbántani csak a véleményem írtam le!És kedves kérdezõ ha gondolod nekem is írhatsz, pl mert gyógytornász vagyok:)
Kedves 9:22-es! Kicsit sértõ h degeneráltnak tartod azokat az anyukákat akik válaszolnak a kérdésre és mondjuk õszintén és tényleg mondjuk 3 hósan mászott a babája!De az is lehet h ennek az anyukának a babája csak 3 évesen szólal meg!Szóval tedd félre a trágárnak nevezhetõ szövegedet! 14:40-es voltam
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:40-es hozzászóló: A kérdéskiiró vagyok. Úgy gondolom mindenkinek joga van ahhoz, h elmondja a véleményét igy neked is. Akármennyire is gyógytornász vagy (ha vagy?) köszönöm a lehetõséget és a felajánlást, de SOHA nem biznám rád a gyerekemet, márcsak a stilustalanságod miatt sem! És idézem mire gondolok: "de nem ugatom le azokat sem akik számomra is pitiáner problémáikkal írnak ide!És ez nem fórum:) :) :) " Úgy gondolom, h ezen az oldalon senki nem szokott "ugatni" de ha ennyire nem tetszik, akkor minek jársz egyáltalán ide?????? Az én szótáramban a kutyák utatnak, az emberek nem. Persze lehet h én vagyok a primitiv.
Nevetséges vagy!Tõlem aztán tényleg távol áll a kötekedés.....és nem ismersz így ne ítélkezz, de hát ez téged jellemez....és az h utánoztad a véletlenül elütött szavamat az meg gyermek észre vall:-) Én csak mosolygok ezen!

Egy 6 hetes kisbabának lehet már fülbevalót csináltatni?

És milyen fülbevalót vegyek neki?Lehet bedugós vagy kapcsos legyen?

Legjobb válasz: Persze, lehet neki. Én lövettem egy ékszerboltban. Ott adtak orvosi fülbevalót. Még mindig az van benne, 9hónapos. Én majd akkor veszek neki "csicsásabbat" ha majd kitudja magának választani, addig ez marad.

Persze, lehet neki. Én lövettem egy ékszerboltban. Ott adtak orvosi fülbevalót. Még mindig az van benne, 9hónapos. Én majd akkor veszek neki "csicsásabbat" ha majd kitudja magának választani, addig ez marad.
Helló!Lehet!!!:) Sõt jobb ha nem vársz tovább, mert nehezebb lesz vele!Egy picit sírni fog a drága:(((De inkább csak az ijedségtõl!!!Fájni nem fáj neki!Keress egy gyakorlott kozmetikust(jobb ha idõsebb szakember)és Õ meg tudja csinálni!Utána meg egy jó kis cicizés megnyugtatja!:) ))Én is kozmetikus vagyok és ráadásul 10 hetes kismami is!Sok sikert!Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! És gratulálok utolsó válaszoló! Jó egészséget nektek!
Utolsó!Utána egy jó kis cicizés megnyugtatja?És ha nem szopik a baba vagy ha igen akkor mindig kapja elõ a mellét az anyuka, ha sír a gyereke, hogy megnyugodjon?!Kivagyok az ilyen emberektõl!!
Mi 4 hetesen csináltattuk és átaludta.Ne vegyél kapcsosat, mert a vége beleakad mindenbe és kiesik.10x hagytuk el, még szerencse hogy mindig meg lett. Karika jellegû a legjobb.Úgy bánom már hogy nem azt vettem.

A babám 4200g. -al született és 6 hetesen már 6200g. Ez nem túl sok? Lehet egyáltalán sok egy anyatejes babánál? Csak szopizik.

Legjobb válasz: Szép nagy babád van gratulálok hozzá! :) Ne aggódj anyatejjel nem lehet túletetni :) Jó egészséget nektek!

Szép nagy babád van gratulálok hozzá! :) Ne aggódj anyatejjel nem lehet túletetni :) Jó egészséget nektek!
szia, anyatejjel nem etethetted túl, nekem heti 300 gr hízott az elején. :-)
Szia! Nekem 3630-cal született, 4 hetesen 5 kiló volt, 8 hetesen 6.A doki meg is dicsért, hogy mennyivel fejlettebb a koránál.5 hónaposan abbahagyta a hízást, azóta alig-alig-hízik.Most sem sovány, 14 hónaposan 11.5 kiló.

6 hetes kutyust lehet már tanítani?

Legjobb válasz: Lehet egyszerûbb dolgokra és játékosan, de leginkább 2 hétig még az anyja mellett kéne hogy legyen!

Lehet egyszerûbb dolgokra és játékosan, de leginkább 2 hétig még az anyja mellett kéne hogy legyen!
Elõször még szocializálódnia kell, attól függ mit akarsz tanítani. Pacsi, ül stb.-vel szerintem még várj egy kicsit:)
kutyaul kene tanulnia, amitol toled sajnos nem fog elsajatitani. alomtarsai es anyja kozt a helye. turelem, nem leszel elkesve par het mulva sem...es jo sok idod lesz vele foglalkozni.13-16 ev.
A kérdező hozzászólása: Persze a családjával van. Csak gondoltam nekiláthatunk egyszerûbb dolgoknak. De akkor várok még néhány hetet. Köszönöm a válaszokat.

Baba születése után mennyivel szabad elkezdeni tornázni? A neten találtam egy jógastúdiót, ahol már 6 hetes babával lehet jógázni. Mit gondoltok róla?

Legjobb válasz: Én azonnal tornáztam, de a terhességem alatt is végig mozogtam. Jogázni nyugodtan menj. Egy a fontos csak, hogy izomlázat ne kapj, de szépen fokozatosan nyugodtan tornázhatsz. (Én 2 hónapos baba mellett már futni is voltam, fáslival lekötött mellekkel. 1 évig szoptattam)

Én azonnal tornáztam, de a terhességem alatt is végig mozogtam. Jogázni nyugodtan menj. Egy a fontos csak, hogy izomlázat ne kapj, de szépen fokozatosan nyugodtan tornázhatsz. (Én 2 hónapos baba mellett már futni is voltam, fáslival lekötött mellekkel. 1 évig szoptattam)
szia én már 3héttel szülés után elkezdtem-persze elõször csak 5 percet-hiányzott.. ha úgy érzed, nem vérzel-és jól esik-otthon is csinálhatod.sok gyakorlat van tejserkentésre is.vigyázz az ugrálással, futással-azt szoptatás alatt nem lehet.ha Pesti vagy, ajánlok egy jó helyet-ha irsz egy privit.itt baba-mama tornák vannak-beviheted õt is.de van jóga is.
Nálunk a kórházban van kismamáknak pilates, 6 hetes kortól lehet menni.

6 hetes terhességnél lehet házaséletet élni? Nagyon félek, mert volt már egy vetélésem, és nem igazán merek házas életet élni.

Legjobb válasz: miért nem kérdezed mega dokidat, de szerintem ezt most hanygoljátok, fõleg, hogy volt egy vetélésed

miért nem kérdezed mega dokidat, de szerintem ezt most hanygoljátok, fõleg, hogy volt egy vetélésed
Szerintem is inkább a dokit kérdezd. Van akinél semmi gond a szex-szel a terhesség alatt, van, akinél vérzést okozhat.
szerintem is inkább hanyagoljátok most a szexet, de tényleg az a biztos, ha megkérdezed a dokidat, de szerintem õ is azt fogja tanácsolni, hogy ne.....
Sztem is várj, nekem korábbi vetélés miatt nem lehetett, majd csak a 12. hét után, de inkább kérdezd meg.
Orvosom és védõnõm szerint szabad sexuális életet élni, de ha egy picit is fáj, vagy már akár pár csepp vér van, akkor csak a 12. hét után. Mi kibirtuk, sõt mivel mindig álomkóros és rosszul voltam, igy annyira nem is esett nehezemre. a 12. hét után majd bepótoljátok! :-)
nekem 2 vetélésem volt a 3.ra sikerült a terhesség de az a 9 hónap SZIGORÚAN!!!!SZEXMENTES volt (és így is 2 hetet korházban feküdtem mert bevéreztem

Volt ez már mással is így? A kalkulátor szerint 8 hetes kismama vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, szerinte 6 hetes lehet a terhesség, vagy fejlődési lemaradás van. Mire számíthatok? Félek.

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes

Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes
Szia! Én mikor két pozitív teszt után elmentem dokihoz, akkor számítás szerint nyolc hetes voltam. Az orvos meg se kérdezte mikor volt az utolsó mesim, csak csinált egy hasi ultrahangot, közölte, hogy 4-5 hetes lehetek mennyek vissza két hét múlva. Gondolhatod, hogy nem hozzá mentem. Mást nem is mondott. Aztán leközelebbi ultrahangon kiderült, hogy az az orvos, aki mellesleg még papírt sem adott nagyon félrediagnosztizált, négy héttel kisebbnek mondta, de valójában csak két héttel volt kisebb, mint ahogy számoltuk. Valószínüleg késõbb volt peteérésem és késõbb estem teherbe. Ne aggódj! 1-2 hét eltérés sokaknál elõfordul! :-) 14 hetes Km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válasizod. Én is reménykedem, de azért nyugtalanná tett. Nem tudok aludni. Mostmár dühös is vagyok. Tudja, hogy elsõ baba, hogy volt több veszítésem, miért kellett nyugtalanítson?! Kétszer csinált ultrahangot. Elõször abortuszról beszélt. Az elsõ gépén nem látta, hogy dobog a szivecske. A másodikan már egyértelmû volt. Miért nem azon nézte már elõbb is?!
A kérdező hozzászólása: Két hét a lemaradás. Neked gratulálok!
Szia! Nekem tuti, hogy késõbb volt peteérésem, azt is tudom melyik nap, ráadásul tudom mikor szexeltünk utoljára.Mégis a babám 10 nappal kisebb.Hol ide raknak hol oda , mármint a szülés napját.Én is nagyon megijedtem amikor elõször 2 éttel kissebbnek mondták, de emiatt már nem aggódom.Tudom jól van a babám, és tudom mikor fogant :) ) 20 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Reméltem, hogy ékeznek ilyen válaszok, mert nagyon akarom hinni, hogy minden rendben.
Látom, hogy még mindannyian az elsõ/második trimeszterben vagytok. Én is hasonló helyzetben voltam. Az utolsó menstruációm 2008.04.10-én volt (nem volt rendszeres). Ez alapján január közepén kellett volna szülnöm. A doki az elsõ (6.heti)ultrahang alapján február 3-ra írt ki, és máig még mindig nem szültem meg. Az eredményeim (ctg, méhlepény, babamozgás...) rendben vannak, de engem az idegbaj kerülget. Attól félek, hogy túlhordom a babámat, és valami baja lesz. A doki nyugtatgat, hogy ha akar, jönni fog, de én nagyon aggódom. Ha tudjátok, próbáljátok meg mihamarabb tisztázni a teherbeesés idõpontját - akár genetikai uh-val, mert lehet, hogy most még nem tûnik olyan fontosnak az az 1-2 hét, de a végén nagyon sok aggodalomtól óvhatjátok meg magatokat. Az embernek egyébként is minden perce arról szól, hogy mikor tarthatja már a kezében a babóját, de így meg pláne.
Ne aggódj! Nálunk is 2 hét diferencia van már a kezdetektõl ( én mondjuk azért nem aggódtam, mert szinte biztosra tudtam hogy nem középidõben fogant Babóka, hanem 2 héttel késõbb ) A 12. heti uh-ot fogják mérvadónak tekinteni a méretek alapján ( legalábbis nálunk úgy volt ) és azóta fixen ahhoz van mérve minden, és így minden tökéletes hála égnek. Így nem volt gond az afp mérés idõpontjával és a többi vizsgálattal sem. Minden jót nektek is!
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató. köszi szépen. voltam egy másik orvosnál is. Megnyugtatott, hogy minden rendben, és szerinte ne a hetekkel foglalkozzunk, örüljünk és ne aggodjunk. Boldog babavárást mindnyájunknak!

5-6 hetes terhességet állapítottak meg nálam, a petezsákom 12mm-es, de embriót sajnos nem láttak még benne. Lehet, hogy nem is lesz, ekkora petezsákban kellene már lennie valaminek. Mi lesz?

Nagyon szomorú vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Hát sajnos,valószi´nü,ha eddig nem láttak benne embriót,akkor már nem lessz.Sajnálom.Nálam 6 hetesen már látszott a kis pulzálás.Ne keseredj el.Mindennek megvan az oka.Tudom,én ezt most könnyen mondom.

Szia. Hát sajnos, valószi´nü, ha eddig nem láttak benne embriót, akkor már nem lessz.Sajnálom.Nálam 6 hetesen már látszott a kis pulzálás.Ne keseredj el.Mindennek megvan az oka.Tudom, én ezt most könnyen mondom.
Azonnal nyugodj, meg és ne parázz!!!! Én 6 hetesen voltam elõször, 16 mm-es volt a petezsák, és majd csak a 10. héten kellett visszamenni, ahol már láttuk, a szívverését is. Ha az orvos nem mondta, hogy szabálytalan alakú, akkor nincs gond, csak még a picikéd nem láttszik, mert olyan kicsi. Nincs gond, legközelebb már látni fogod. Gratulálok! 16 hetes kismama
En is 5 hetesen mentem elszor, es nekem sem latott mast csak a petezsakot. Nekem 5 het mulva kellett visszamennem, ugyhogy gondolhatod kicsit ideges voltam, de meg sem fordult a fejemben, h vmi baj is lehet, neked sem szabad, mindne rendben lesz, es Te mar 2 het mulva tudni fogod. Nagyon boldog babavarast kivanok
Nyugi! Amikor elõször voltam dokinál, én is 5 hetes voltam, és nálam is pontosan 12 mm volt a petezsák! :) 2 hét múlva volt szívhang is. Gratulálok! 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok, egy kicsit sikerült megnyugodom.2 hét múlva kell visszamennem, remélem jó híreket kapok, örõmteli babavárást mindenkinek!
Huhh! Jól megijesztett az elsõ válaszoló még engem is! Nyugodj meg! Én 6 hetesen voltam elõször, és az én dokim is csak a petezsákot látta, benne semmit!! 2 hét múlva már láttuk a szívverését is! Csak pozitívan, és meglátod semmi baj sem lesz! Szorítok!
SEMMI okod szomorúságra!!! Nekem is 7 hetesen még csak a petezsák látszott! Ott lesz az a babuci, nyugi :) ))
Hat hetes terhesség esetén legtöbb esetben csak a petezsák látszik. Várj türelemmel, ha az orvos nem mondta, hogy ez baj, akkor nincs baj. Nekem sem látszott.
Én is 6 hetesen mentem elõször és akkor még nekem is csak petezsák látszott ami 25 mm-es volt, és csak a 8 hetesen látszott a szivverése es az embrio, ugyhogy nyugodj meg nem vagyunk egyformak. 20 hetes kismami
Szerintem se add még fel!!!! Amikor a múltkor voltam uhn akkor ott egy nõnek azt mondtaák, hogy 5-6 hetes terhesség de még nem látszik az embrió.. 2 hét és látszani fog! ;)
Nekem is 5hetes volt a terhesség amikor elmentem orvoshoz, de nekem is csak a petezsák látszott még(6mm), szerintem pedig ne keseredj el, mert változó, hogy kinek mikor mit látnak már a dokik ilyen kicsi terhességnél...Szerintem igenis van remény.....32hetes kismama
Tudom régi kérdés de mi újság azóta?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!