Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes már (392 db)

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

Van köztetek olyan kismama aki 5-6 hetesen már elment az orvoshoz és nem mondta hogy még korai megvizsgálni?

Legjobb válasz: Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)

Én 4 hetesen voltam elõször. Csinált uh-t. Utána 5 hetesen, akkor vette le a spirálom. Aztán 7 hetesen, akkor már ott volt a babucim:)
kimaradt mensi után 2 nappal mentem, kb 4 hetesen, elsõ baba igy vizsgálat kellett miért maradt ki a mensim, :) nem mondta h korai, csak annyit gratulál ez tényleg a baba :D
Én 5+3 hetesen mentem dokihoz. Nem mondta hogy korai lenne.Megnézte ultrahanggal a babát, hogy jó helyen van e, nincs e méhen kívül stb.. 39 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
6 hetesen elvileg már lehet hallani a szívhangot. De anno nekem is azt mondták mindkét terhességemnél, hogy korai az idõpont, 7-8 hetesen uhuztak elõször.
5 hetesen voltam elõször, láttuk a petezsákot, egyáltalán nem volt korai.
Nem korai, én a késés után 1 héttel mentem, már volt szívhang:)
én 4 hetesen mentem, mert volt egy vetélésem és akartam felíratni gyógyszert. Megnézett uh-on de nem látott még semmit, így kivizsgál, hogy méhen kívüli-e:/ szóval jócskán belém rakta a frászt! Gyógyszert persze még nem kaptam. Úgyhogy 2 nap idegeskedés után csütörtökön derül ki minden! :/

6 hetesen már lát valamit a doki ultrahangon, vagy még akkor korai elmenni?

Legjobb válasz: Ha szerencséd van,akkor már láthatja,hogy pulzál a kis szíve. Ha esetleg még nem látszik,(az babám szívéét 7 hetesen látták dobogni),ne aggódj,akkor visszarendelnek 1-2 hét múlvára,addigra tuti látszódni fog. Ha most mész már biztosan meg tudja nézi,hogy szabályos alakul-e a petezsákod,ez nagyon fontos. Boldog babavárást! 15 hetes kismami

Ha szerencséd van, akkor már láthatja, hogy pulzál a kis szíve. Ha esetleg még nem látszik, (az babám szívéét 7 hetesen látták dobogni), ne aggódj, akkor visszarendelnek 1-2 hét múlvára, addigra tuti látszódni fog. Ha most mész már biztosan meg tudja nézi, hogy szabályos alakul-e a petezsákod, ez nagyon fontos. Boldog babavárást! 15 hetes kismami
Én 5 hetesen voltam, szívhang még ilyenkor nincs. De már látni 3 mm-es fekete pöttyöt:) Másfél hét múlva kell visszamennem, általában akkor már van szívhang.
Én 5 hetesen voltam, látják a petezsákot, a 2 mmes "babát", szive még nincs. De a terhesség ténye megállapítható! Engem terhesgondozásba is vettek, lett kiskönyvem, ami jó.-) És engem nem hívtak vissza, 12 hetesen voltam utána legközelebb uhon.
6 hetesen nekem már látta hasi uh-n a petezsákot és 10.3 mm embriót is.Meg azt mondta pulzál a kis szíve.Bár én nem láttam semmit.Menj nyugodtan:) Sok sikert!

Van köztetek olyan, akinek kerek 6 hetesen már látták a babót a dokinál és volt szívhang?

Legjobb válasz: Igen, tesóm 6 hetes volt a babával mikor felhívott h elújságolja dobod a szíve.

Igen, tesóm 6 hetes volt a babával mikor felhívott h elújságolja dobod a szíve.
Azt, hogy 6. héttõl van szívhang, úgy kell érteni, hogy a menstruációtól számítva 6. hét (tehát 4 hetes a magzat) vagy UH alapján 6 hetes?
5+5 hetesen már volt minden :)
6+1 hetesen 3, 5 mm-es volt és volt szívhang is.
A keresztlányomat akkor láttam eloszor:)
6+4naposan volt szívhang.Nektek mekkora volt a babó ennyi idõsen?bocs az off-ért!
5+5 hetesen volt szívhang :) Most 5 hetes és itt szuszog mellettem :)
Nekem az elözõ babánál 5+3 naposan a mostaninál 5+5 naposan már volt szív pulzálás. 29hkm
Én 6+1-en voltam és volt már szívhang!
Az elsõnél pont aznap voltam 6 hetes, a másodiknál 6+3.
A menstruáció elsõ napjától kell számolni.

Lehetséges hogy 6 hetesen már látszódik a has? Általában mennyi idősen látszódik?

Legjobb válasz: Az csak a puffadás miatt látszik.Nekem is az látszott. Most vagyok 12 hetes és kicsit már dudorodik ki lent a hasam.Már pár hete látszik de ruhában szinte semmi.Híztam kicsit hasra emiatt mondják, hogy látszik már.Majd neked is fog.Pár hét és lent már látszani fog!:)

Az csak a puffadás miatt látszik.Nekem is az látszott. Most vagyok 12 hetes és kicsit már dudorodik ki lent a hasam.Már pár hete látszik de ruhában szinte semmi.Híztam kicsit hasra emiatt mondják, hogy látszik már.Majd neked is fog.Pár hét és lent már látszani fog!:)
Most meg nagyon pici a baba, ugyhogy biztosan a puffadastol van. En 13 hetes vagyok es most kezd latszani valami domborodas. Turelem, par het es keked is fog latszani!!! Boldog babavarst!!
6 hetes terhességnél még nincs poci, de ilyenkor tényleg jellemzõ a haspuffadás. Nekem 14 hetesen sem látszott semmi (akkor volt az esküvõnk). Most, 31 hetesen már akkora, mint egy hatalmasra nõtt görögdinnye :) . Jó babavárást!

7+4hét ilyenkor van már szívhang? Olvastam, hogy volt akinek 6 hetesen már volt, én akkor voltam először uh-n nekem nem volt. Már most van szerintetek? Én úgy tudom, hogy a 8. hét körül van, ez mitől függ?

Legjobb válasz: Általában a 6. héttõl van, de az, hogy kinek mikor, függ attól is, hogy mikor fogant a baba. Én 7+2-n voltam, akkor már határozottan volt:)

Általában a 6. héttõl van, de az, hogy kinek mikor, függ attól is, hogy mikor fogant a baba. Én 7+2-n voltam, akkor már határozottan volt:)
Ebben a korban biztos, hogy lesz! Ne aggódj, hallani fogod! A 6-7. hétben már hallható!
Gratulálok :) én január 9-én megyek, akkor kezdem a 10. hetet. A 6+1en már látott a doki :) . Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Voltam uh-n, és nagyon jól látható volt, hogy mennyire ver, a mi kicsikénk szíve, azt mondta a doki, hogy 120-al ver a szíve, és az tök normális, és 2, 5cm.Annyira örülök, nagyon jó volt megint látni.Én Augusztus 14-re vagyok kiírva.Köszi a biztatást.
Én is netes kalkulátorral néztem: http://www.terheskalkulator.hu Nekem augusztus 12.
Én netes kalkulátorba néztem aug. 11. Mensi elsõ napját kell beírni. Mondjuk pont a lombik is úgy alakult, ahogy 28 napos ciklus esetén sima fogamzás.
A kérdező hozzászólása: 7+4 mikorra vagytok kiírva?????Kíváncsi vagyok, mert nekem Anyukám nem azt számolta ki mint az orvos.Az orvosok egyformán számolnak, derítsünk rá fényt.Köszi
Szia Nekem 6+1-en volt. Én is 7+4 vagyok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, meg is nyugodtam.Holnap délelõtt megyek, ha hazaértem írok, hogy mi volt.Gratulálok Nektek.
Biztos, hogy lesz! :) Mikor mész uh-ra?
szia nekem 6 hetesen volt....
Szerintem is lesz már! Én 7+5 hetesen megyek újra, remélem nagyon, hogy most már hallani fogom! (volt két vetélésem, náluk nem hallottam egyáltalán, korai volt) 5+5 hetesen voltam dokinál, akkor a szívcsõ pulzálását látta. Én nem, de õ a monitoron szabad szemmel is látta.
Én is 7+4 vagyok. Múlt kedden volt 2 szívhang:) Lombikos vagyok.
6+2 naposan voltam és pulzàlt a szivecske!holnap töltöm a 12 hetet!julius 15.-re vagyok kiirva a kalkulàtor szerint, de a doki szerint julius 10.

Mikor adtatok borostyán nyakláncot gyermeketek nyakába először? Ha 5-6 hetesen már a nyakába van az baj?

Köszönöm szépen

Legjobb válasz: 3 hetes korától rajta van,természetesen a legrövidebb,babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta,észre sem vette,hogy ott van,nem szorította,nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott,mûanyag csatja van,ami menetes és össze kell tekerni.

Azt nem tudtam hogy másra is való. Akkor már megtennéd hogy felvilágosítasz még mire jó egy ilyen lánc? Nem kötözködésbõl írom, csak kíváncsi vagyok.
Én soha nem adtam rá a fiamra, és soha nem volt gond a fogzással :D
Te is ezt szoktad felvenni, amikor fáj valamid? Érdekes, hogy milyen sokrétû a hatása, mégsem láttam még felnõtt ember nyakában, de nagyobb gyerekében, csak akkora babáéban, aki még nem tudja levenni, nem tudja elmondani, hogy le akarja venni.
A kérdező hozzászólása: Mérlegeltem... Köszönöm szépen a megoszló véleményeket
Képzeéld én hordom!Vankét gyerekem õkis hordják, pedig a nagymár rég mondhatná, hogy anya vedd le mert nyom, fáj, rossz.... Ennek ellenére imádja! Már választam azelsõ oldalonis
3 hetes korától rajta van, természetesen a legrövidebb, babáknak való méret.Most 1éves és soha nem piszkálta, észre sem vette, hogy ott van, nem szorította, nem nyomta a nyakát.Szemenként csomózott, mûanyag csatja van, ami menetes és össze kell tekerni.
Errõl is el lehetne vitázni sokáig, mert van aki szerint jó, van aki szerint nem. Én nem vettem a lányomnak, nem is fogok soha, és mindenkit megkértem, hogy ne is vegyenek neki. Én parázok tõle, hogy baja eshet tõle, így kivédem amit csak tudok. Ja, és minden nyûg nélkül jött ki neki eddig 4 foga, most jön egyszerre megint 4, és semmi baja. Babája válogatja, van akit megvisel, van akit nem. Én a biztosra megyek. De mindenki maga dönti el, hogy mit tesz a gyermeke nyakába.
Szia! Azelsõ csemetémnek 3 hósan bújt ki azelsõ foga, aznap mentem venni neki mert elég nagykáoszvolt!A Amásodik még pocaklakókéntmegkapta a sajátját, és 5 naposan csak a lábára mertem tenni!5 hetesvoltmikor a nyakába áttettem! A nagyom decembertben lesz 3 éves mainapig rajta van, és mégÉL!csakminden foga kijön gyógyszerek és sírás nélkül!(azelsõt kivéve)
Megéri a kockázatot? Mérlegelj már...
Soha! Nagyon baleset veszélyes...
A kérdező hozzászólása: Lehet felesleges, de hozzászokik, hogy van valami a nyakába! Nem én pontoztalak le, hisz a véleményem nem a pontokban fejezem ki, hanem leírom a gondolataim! Ártani nem árt neki, szereti, nem zavarja, nem piszkálja! A helye nem látszik meg a bõrén, és nagyon könnyû is!
Ezek után tényleg nem érzem jogosnak a 0%-t, amit kaptam. Amiket írtál hogy mire jó..nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ. Egy 5/6 hetes babának még nincs immunrendszere, tehát nincs mit erõsíteni. Elvileg nincs gyulladás, mivel ilyen korban még tényleg nagyon ritka a fogzás. Nem hiszem hogy fájdalmai lennének, hacsak nem hascsikarás, de arra szerintem a tea, vagy a szoptató anyuka diétájának megváltoztatása jobb. Nyugtatásra pedig az anya vagy az apa karjánál nincs jobb. Még mindig azt mondom hogy ha használod is, 5-6 hetesen még tök fölösleges.
A kérdező hozzászólása: A borostyán megkövesedett fenyõgyanta, borostyánsavat tartalmaz. A bõrrel érintkezve a testhõ hatására illóolajok válnak ki belõle, melyek a véráramba felszívódva jótékony hatást fejtenek ki az egészségre. Nyugtató, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentõ, immunrendszert erõsítõ hatását évszázadok óta ismerik és használják.
A kérdező hozzászólása: Igen van felnõtt méretben is! De attól, mert te nem hiszel benne, attól még létezik! Meggyõzni úgy sem tudunk róla, hogy igenis hatásos! De még jó, hogy nem vagyunk egyformák
A kérdező hozzászólása: Nagyon Szépen Köszönöm! Ez is babalánc, de nem piszkálja, nem zavarja! :)
3 gyerekem van- mindháromnak 2hós kora óta van a nyakán a nyaklánc. a nagy közel 5éves, a középsõ 2.5 és a kicsi 8hónapos, mind a három a mai napig hordja(a nagy már több, mint 4.5éve!!!- nem hajlandó megválni tõle) - és még mind a három életben van!!! sose tépkedték, szaggatták, a nyakláncok ugyanolyan állapotban vannak, mint mikor rájuk adtam legelõször.(babaláncok természtesen) :) Nálunk bevált!
Én 3 hónapos korában tettem rá a fiamra, soha nem volt gond vele, nem piszkálta, nem szakadt el, elég erõs, nem tudom elképzelni, hogy egy pár hónapos baba el tudná szakítani. Már másfél éves, minden fogát megúsztuk sírás nélkül, lehet nem ettõl, de ezt utólag úgysem fogom megtudni. :) Csak akkor kell jobban odafigyelni, mikor együtt játszik több gyerkõc, mert szeretik egymás nyakláncát tanulmányozni. :)
A kérdező hozzászólása: Azért, mert nem egyezik a véleményünk nem kell undoknak lenni! További kellemes estét neked
Akkor hajrá, add rá rögtön!
A kérdező hozzászólása: Egyébként nem csak fogzásra jó!
A kérdező hozzászólása: Ez is szemenként csomózott, menetes kapoccsal, kerek szemekkel, és a legrövidebb!
Elvileg fogzásra van. Elég ritka ha egy gyerek 5-6 hetesen már fogzik. Szerintem még bõven ráérsz, bár én személy szerint nem használnám egyáltalán, de ezt úgyis te döntöd el.
én a 3 gyerekes vagyok, akiknek van lánca, és képzeljétek, nekem is van, természetesen felnõttméretben, és nagyon szeretem. Tesóm és a fia (5, 5éves, 2hós korától nyakában van) is hordja, és más felnõttön is láttam már. :)

Itt mindenki babája tökéletes? Már egy kicsit unom ezt a fórumot, mert itt csak csodababák léteznek, akiknek már 6 hetesen már foga is van. Rá lehet keresni!

Olyan anyukákkal leveleznék/ismerkednék, akiknek nem tökéletes a babájuk, de persze igy is imádják ?ket!!! :)

Legjobb válasz: jajj, dehogyis, el ne hidd már! :)) 85%-nak a lehetõ legátlagosabb babája van. :D csak elfogultak, mert nagyon szeretik õket. :))

jajj, dehogyis, el ne hidd már! :) ) 85%-nak a lehetõ legátlagosabb babája van. :D csak elfogultak, mert nagyon szeretik õket. :) )
Én is szívesen leveleznék veled.Mi 28. hétre születtünk, mûtöttek is.Ennek eredményeképpen azzal a bizonyos 3 hónap hátránnyal élünk:( Nem szeretem látni a szomszéd babákat, azok már kb. kétszer akkorrák, foguk is van stb...Úgyhogy megértelek, és ezt az oldalt már én is unom, mikor kéthetes gyerek oda-vissza forog, 6 hónaposan meg megy:(
Szia!Én is néha elszomomorodom, mert 14hónapos lányom még nem megy.már jártunk rehabon is, hál istennek egészséges, de én is kész vagyok ettõl, hogy ilyeneket mondank, hogy az én gyerekem már 9-10hónaposan szaladt.:Na és?Az enyém meg nem.Amugy eleven , mozgékony, és nem lehet csinálni tõle semmit, ráadásul minden nap 6kor kel, és napközben is nagyon nehéz altatni.de én így imádom.
Szia! Én szívesen leveleznék veled! Az én kisfiam két oldalu dongalábbal születet és ha ez még nem elég akkor asztmás! 6 honapos lesz a picim de még mindig sint kell használnia! 5 hónapos koráig pedig gipszelték a lábát születése ota! Irj privibe! Szia
én szívesen leveleznék veled:-) ugyan az én fiam már egy éves, de sokmindenen keresztül mentünk. tökéletes gyerek??? fogalmam sincsen milyen:-) ha pakol rakodik egész nap és a kábeleket rágja, akkor az enyém tökéletes:-) és tökéletesen kikészít minden nap:-))) amúgy nyaki izomletapadással született, sokáig gyógytornára jártunk, stb, stb. nekem van egy örökölhetõ betegségem, ami egyelõre nem jött elõ nála, de állandóan aggódom, hogy mi van ha egyszer csak igen... Írj nekem privit, aztán dumcsizunk:-) egy tökéletlen gyerek tökéletlen anyuja:-)
sõt, kimondottan hátrány, ha ennyi idõsen már foga is van. szoptatni nem tudom, lehet-e úgy? :S
Szia én szivesen beszélgetek veled igaz az én manomnak nincsen semmi baja de nem tökéletes mert sokak szerint vékony mert 11 honapos lesz és még nincs 8 kilo õ ilyen ha gondolod irj én meghalgatlak és ha tudok segitek is üdv Zsani
Igen, mert minden anyukának és apukának az õ gyereke a legcsodálatosabb, okosabb, ügyesebb stb. Ezen nem kell csodálkozni, csak nem mondunk rosszat a gyerekrõl. 6 hetesen fog? És aki foggal születik, van ilyen!
Elõször megsajnáltalak kicsit, és irni akartam nheked, aztán kicsit kiakadtam..."Elszomorit, h itt legtöbb anyukának az a problémája pl h a gyerekének bal hátsó foga késõbb nõtt ki" neharagudj, mi az hogy "elszomorit"??Jobban éreznéd magad ha minden gyerek súlyos beteg lenne?Ezen ledöbbentem, ne haragudj, és senkinek nem tûnt fel, milyen ember vagy, én elhiszem hogy vannak problémáid, mindenkiek, kinek kisebb, kinek sajnálatos módon nagyobb, de ez valamit elárul rólad azért...És nem kell azt se megkövezni aki esetleg közli hogy mennyire normális 3 hónaposan elõre hátra forogni, meg hasonlók, nem dicsekedni akar, csak épp lehet hogy az elsõ 3hónapot rettegésben töltötték, mert mondjuk a gyerek 2es apgarral született, és ha nem veszik ki lehet hogy 5perc mulva már nem él, és jó neki a megerõsitést olvasni, hogy igen, a gyerek fejlõdése több mint jó, tehát van esély hogy nem lesz gond..ugyhogy nem minden dicsekvés dicsekvés
A kérdező hozzászólása: De én sem vagyok az. Bocsi ez félreérthetõre sikeredett...
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó hozzászóló! Elõször is nincs szükségem az ilyen emberek sajnálatára köszönöm, ezt tartogasd vki másnak (esetleg sajátmagadnak). Én nem szoktam minõsíteni vkit rosszindulatból amig nem is ismerem! Nem kell kiforgatni a szavaimat, mert azért irtam a példát, h probléma és probléma között is van különbség! Sajnálom ha te ezt nem érted, és talán nem is fogod soha, amig nem jutsz bele! Én senkinek sem kivánom h beteg legyen a babája, ilyen csak neked jutott eszedbe, dehát mindenki magából indul ki- ahogy a mondás is tartja. Az szomorit el, h vkik nem tudják mi az igazi probléma és mi nem. Persze mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de kikérem magamnak h én bárkinek is azt kivánnám, h ó bárcsak beteg lenne a babája, vagy az én babám miért beteg- mert nem beteg! De ha az lenne is, nem irigyelném az egészséges babákat mint te! S hogy milyen ember vagyok? Azt majd azok döntsék el akik ismernek, ne egy ilyen gerinctelen, alattomos ember. Persze te is nyugodtan kinyilvánithatod a véleményedet, de a fentiek alapján elképzelheted h mennyire érdekel, vagy mennyit adok rá!
A kérdező hozzászólása: Amúgy pedig mindenkinek köszönöm a priviket és a bizalmát, igyekszem minél gyorsabban válaszolni! :)
14:40-es vagyok! Abszolút nem bántásnak és nem sértõnek szántam a hozzászólásom és már megbocsáss h mersz sértegetni!Igaz h ez egy anoním oldal talán azért merészeled ezt tenni! De nem baj ez téged minõsít!Én abszolút konfliktus kerülõ vagyok de ha már belerángatnak és idegesítenek akkor anniyra mégsem állok odébb! Jahhhh és ne magadból indulj ki akkor mikor kételkedsz abban h gyógytornász vagyok, és senki nem kért meg arra h hozzad hozzám a gyermekedet!Attól nem félsz h ha tényleg gyógytornászra szorulsz mondjuk pont hozzám kerülsz?????
Mé anniyt h tuti ez a kötekedõ típus vagy mert iylen kérdésekkel heregeled az anyukákat v talán unatkozol?
12:30 és elõzõ napi 14:40 es vagyok.....szõrnyû ahogy reagász a válaszokra fõleg azokra akik nem értenek egyet veled!Tuti tiszta stressz vagy v szorongsz éppen v akármi és itt töltöd ki másokon a frusztráltsáod! Amásik meg h ha nem beteg a babád és egészséges amit szívbõl remélek, komolyan, akkor minek írsz ki ilyen kérdéseket, minek bõszíted itt az anyukákat és minek várod a privát üziket!Nem értelek miért bántja a csõröd a sok általad "csodababás"anyukák hsz-jei! Te vay aki félre ért és kiforgat mindent!Nézz 1 kicsit magadba!
A kérdező hozzászólása: DE! FÉLEK H EGYSZER EGY ILYEN LELKIISMERETLEN EMBERHEZ KERÜL A BABÁM!!!!!!
Nekem "tökéletes" a babám! 11 hónapos, 2.naptól 5 hónapos koráig átaludta az éjszakát, azóta 2* 3* felkel, 4hónaposan bujt ki az elsõ foga most már 9 van 6, 5hónapos korában kezdett mászni egyedül stabilan ülni!Még csak álldogál kapaszkodva megy kifejezi magát 1-2 szót tudatosan használ! Egy "tökéletes" gyermek, csak úgy mint minden gyermek, mert mindenkinek a sajátja a leg-leg tökéletesebb!! Ezért nem kell minket bántani, ez az oldal meg direkt azért van, hogy feltegye az ember a kérdéseit, ha éppen az hogy a többi 11 hónapos mit tud vagy hogy fejlõdik hát rajta! Nem fogom csak azért dicsekvõnek, és nagyot mondónak mondani õket/magam/, hogy neked megfeleljünk és ne hordj le minket a kérdéseddel és a hozzászólásaiddal! Elhiszem , hogy le vagy fáradva, de ne itt éld ki magad a tökéletes gyerekek szülein! Bocs ezt le kellett írnom, nyomon követem a kérdésed mióta feladtad láttam mennyien írtak és te milyen hozzászólásokat írtál.
miért nevezel lekiismeretlennek valakit, akit sosem láttál, sosem beszéltél vele?Elolvastam miket irt, és azt is amit te, de nem értem a felháborodásod.Leirnád mivel érzed hogy bántott téged?hátha rájövünk mi is.Egyébként meg annyi baj van ezen a világon, miért pont mi anyukák veszekszünk, amugy bagatel dolgon?Elég baj, hogy vannak beteg a babák, ez pont elég feszültséget okoz annak aki benne van.ilyenkor pont arra lenne szükség, hogy megsimogassuk egymást, segítsük egymást, de ha támadsz akkor téged is támadni fognak.én nagyon értékelem, hogy egészséges babám van, nem kell ezért levágnom az eggyik kezem, hogy értékeljem mindkettõt.Hidd el neked is jó lenne, ha minden baba tökéletes lenne.
Kedves utolós! Az a bizonyos lelkiismeretlen vagyok:-) Köszönöm h azért egyet értesz velem!Hát igen....vannak ilyen emberek is ill "anyukák" akik leginkább pocskondiázni tudják a másikat teljesen ismeretlenül, talán mert így merik csak megtenni!Ha vki más véleményen van akkor az már rossz, lelkiismeretlen stb stb és még sorolhatnám!Csak nem értem h akkor minek tezs fel ilyen kérdését, egyáltalán kérdést minke tesz fel ha a válaszokat meg nem fogadja el!Meg a kérdésnek sincs semmi értelme..... Na mindegy Én ezen csak nevetni tudok és kicsit szánalmasnak tartom de hát nem vagyunk egyformák(hála az égnek)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolós! A kérdéskiiró vagyok. Örülök h jól szórakoztál. Nem állt szándékomban senkit pocskondériázni, ezt kizárólag te kezdted és te is fejezted be. Ha értelmetlennek tartod a kérdést, minek jöttél ide egyáltalán??? És minek szóltál bele? Azaz ugattál, - bocsi te irtad saját magadra... Én az értelmetlen kérdéseknél egyszerûen továbbmegyek, és nem válaszolok rá. - tényleg nem vagyunk egyformák - hál Istennek...
a Bourbonoknál is öröklõdött, hogy egyes gyerekek már foggal születtek.
A kérdező hozzászólása: Kedves kérdéskiíró! Nem te vagy a primitív. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Azért ennyire én sem vagyok naiv! De már nagyon el van túlozva a dolog! Olyan anyukákkal leveleznék, akiknek a babája vmilyen rendellenességel/betegséggel született, mûtötték vagy mûtétre vár, késõbb fordult meg, kezdett el járni/beszélni stb. Mert ilyen is van. Sajna mi is ebben a cipõben járunk, de ezen a fórumon csak azt lehet olvasni, h minden milyen tökéletes, szép és jó. Persze nekünk a mi babánk igy tökéletes és igy imádjuk nagyon. Csak könnyebb, ha az ember megbeszéli/kiirja ezeket a problémákat magából, vagy más tapasztalataiból is sokat lehet tanulni.
A kérdező hozzászólása: 3. hozzászólónak: a fogat csak példának szántam, mert ezen a hozzászóláson aztán tényleg kiakadtam. Igen, van olyan, h vki foggal születik, kb minden tízezredik gyerek, ezeket hivják táltosfognak ill ezekbõl a gyerekekbõl lesznek aztán késõbb a cigányvajdák is a mondás szerint... Dehogy pont ezeknek a gyerekeknek az anyukája olvassa ezt a fórumot! Nahát, micsoda véletlen! Elszomorit, h itt legtöbb anyukának az a problémája pl h a gyerekének bal hátsó foga késõbb nõtt ki mint a barátnõje gyerekének és hasonlók. Ezek az anyukák nem tudják mi az igazi probléma, pl h egy gyereknek gyógyithatatlan betegsége van, netalán hiányzik a keze vagy a lába stb.. Mert ezek az igazi problémák. Tudom, nem kötelezõ ezt a fórumot olvasni. De azért néhány értelmes kérdés és válasz miatt érdemes!
Szia! Mi sem vagyunk tökéletesek lányommal. Neki 4 honap kellett mire átalussza az éjt...és bizony 6 honapos volt mikor az elsõ foga kibujt. A mozgást igen érdekesen csinálta....forogni is késõn kezdett, majd a fenekén tologászta magát ülve, megtanult felülni, majd kúszni(11! honaposan). Most pedig 12 honaposan huzta fel magát állásba elõször, kezét fogva pedig tipeg. Tehát végig aggódtam a mozgását tekintve...miközben vidám, mozgékony, nyugis baba volt. Szivesen irnék neked! Szép Napot!
szia.Nekem is irhatsz, nagyon örülnék neki.Most mi is tele vagyunk problémákkal, ugy hogy messzírõl sem vagyunk tökéletesek, de olyan nincs is, meg tökéletes anyuka se.én az ilyeneken csak mosolygok.Ezt a fogas kérdést én is olvastam, nem mertem kétségbe voni, mert biztos vannak szélsõséges esetek is.A romáknál az lehet csak vajda aki foggal születik(álítólag)akkor biztos van ilyen is.ne ess kétségbe, sokan vagyunk akik nem vagyunk elfogultak a gyerekinkel, többk között én sem.Biztos van nála szebb, ügyesebb, türelmesebb és még sorolhatnám.De soem álítom hogy az enyém ilyen.
Nálunk "komoly bajok" nincsenek, de nekem is elegem van a "csodababákból". Fiam 10 hónapos, gyogytornász segitségével elkezdtük a mászást(az okok összetettek)és nem hajlandó forogni ezt is csak most kezdte. De mikor azt irják h a 3 hós mászik, az nekem sok(k)
Most egy kicsit megnyugtattál, mert nekem is feltûnt, hogy az olyan kérdésekre, hogy 'Mit tud x hós babátok?' olyan elképesztõ válaszok érkeznek, hogy el sem akarom sokszor hinni... de mi értelme lenne hazudni, egy anonim oldalon? - gondoltam én, a naiv...Ezek szerint tényleg vannak ilyen degenerált anyukák!
07, 59 es vagyok.Én az ilyen kérdésekre, hogy mit tud a babátok, nem is irok.Nem mindeggy?ugy is az övé számít, az a fontos, nem az, hogy ki mennyire mond nagyot.Az orvos, a védõnõ véleménye a fontos, nem az idegeneké.Eszembe se jutna ilyet kérdezni.még én adjam a lovat mások alá:-))szép napot mindenkinek.Te meg nyugodj meg.
A kérdező hozzászólása: Kedves Mindenki! Nagyon örülök, h ilyen sokan irtatok! :) Csodálkoztam, h miért nem privibe jöttek a válaszok, de most láttam meg véletlenül (!), h az e-mailcimem eddig nem volt nyilvános! Most átállitottam és nagyon várom a priviket! A 7:04-es válaszolónak üzenem, h õ is adja meg az e-mailcimét, vagy irjon nekem! Nekünk is van hasonló problémánk (is) a lábunkkal és jó lenne tapasztalatot cserélni ez ügyben! Mindenkinek köszönöm a pozitiv hozzáállását!
Annak az anyukának írnám, akinek a 14 hónapos lánya még nem megy, hogy ne aggódjon, mert ez teljesen normális.18 hónapos korukig "kell" megtanulniuk járni, de utána sem akkora tragédia.Az én fiam 15 hónapos, de még csak 1-2 lépést megy és csüccs.Nagyon sok velünk egykorú babát ismerek, aki még egyáltalán nem megy.Megértem, hogy aggódtál, de ugye van aki elõbb kezdi, van aki késõbb.Mi jártunk a fejlõdésneurológián és hidd el, ha mászik, stb., akkor nincs semmi gond.Sõt, azt olvastam, hogy minél tovább másznak annál jobb.A kérdezõnek pedig, igen nagyon kiakasztó ez az összehasonlítgatás, és ha valaki valamiben eltér a többitõl, mert mondjuk késõn kezd el menni, akkor a legtöbb anyuka ezt nem is érti és úgy érzem, hogy úgy néznek ránk, mintha szarul csináltunk volna valamit és azért.Nálunk evési problémák vannak.Ha gondolod.Írj és koraszülöttek voltunk.
Anyukák! Nem kell itt csoda babákról beszélni, meg hasonlók!Meg h miért tesznek fel ilyen olyan kérdéseket!Anyukák vayunk és mindenkinek a saját problémája a legnagyobb probléma!Van akinke az a problémája h miért nem nõtt még ki a foga és van akinke beteg a babucija stb, szóval nem ragoznám mert hátha megköveztek!Nekünk sem indult egyszerûen az életünk, nagyon sok gondunk volt az elején és akkor azok voltak a legnagyobb problémák, most h már hála az égnek túl vagyunk rajta most pitiánernek tûnõ dolgok azok amik számunkra a legnagyobb probléma!Sajnálom és együtt érzek azokkal akiknek tényleg komolyabb problémáik vannak, de nem ugatom le azokat sem akik számomra is pitiáner problémáikkal írnak ide!És ez nem fórum:) :) :) Tényleg senkit nem akarok se megbántani csak a véleményem írtam le!És kedves kérdezõ ha gondolod nekem is írhatsz, pl mert gyógytornász vagyok:)
Kedves 9:22-es! Kicsit sértõ h degeneráltnak tartod azokat az anyukákat akik válaszolnak a kérdésre és mondjuk õszintén és tényleg mondjuk 3 hósan mászott a babája!De az is lehet h ennek az anyukának a babája csak 3 évesen szólal meg!Szóval tedd félre a trágárnak nevezhetõ szövegedet! 14:40-es voltam
A kérdező hozzászólása: Kedves 14:40-es hozzászóló: A kérdéskiiró vagyok. Úgy gondolom mindenkinek joga van ahhoz, h elmondja a véleményét igy neked is. Akármennyire is gyógytornász vagy (ha vagy?) köszönöm a lehetõséget és a felajánlást, de SOHA nem biznám rád a gyerekemet, márcsak a stilustalanságod miatt sem! És idézem mire gondolok: "de nem ugatom le azokat sem akik számomra is pitiáner problémáikkal írnak ide!És ez nem fórum:) :) :) " Úgy gondolom, h ezen az oldalon senki nem szokott "ugatni" de ha ennyire nem tetszik, akkor minek jársz egyáltalán ide?????? Az én szótáramban a kutyák utatnak, az emberek nem. Persze lehet h én vagyok a primitiv.
Nevetséges vagy!Tõlem aztán tényleg távol áll a kötekedés.....és nem ismersz így ne ítélkezz, de hát ez téged jellemez....és az h utánoztad a véletlenül elütött szavamat az meg gyermek észre vall:-) Én csak mosolygok ezen!

6 hetesen már látszik a baba szívverése?

Múlthét szerdán még csak 3 mm-es petezsák volt látható. 5hét 3 nap. Azt mondta a doki egy hét múlva találkozunk. Szerdán megyek újra 6 hét 3 napos leszek.Remélem nem azt fogja mondani, hogy 1 hét múlva újra találkozunk.

Legjobb válasz: Valószínûleg már látszani fog, igen. De elõfordulhat, hogy nem, és akkor sem kell megijedni, mert pl van akinek csak 8hét körül látják meg. Azon is múlik, milyen géppel csinálja a doki az uh-ot és fontos, hogy hüvelyin biztosabban látszik.

Valószínûleg már látszani fog, igen. De elõfordulhat, hogy nem, és akkor sem kell megijedni, mert pl van akinek csak 8hét körül látják meg. Azon is múlik, milyen géppel csinálja a doki az uh-ot és fontos, hogy hüvelyin biztosabban látszik.
Nekem például még 6 hetesen se a baba, se szikhólyag nem látszott. Amikor 2 hét múlva visszarendeltek, akkor már volt szívhang is és a baba is szépen látszott. 15hkm
szia és 6 hetes és 2 naposak vagyunk! Még nem voltam teljesen 6 hetes mikor megállapitotta a doki hogy van szívhangja a picinek és a petezsák 5mm...szerintem változó kinek mikor látszódik. de ne aggódj....nekem legközelebb 1 hónap mulva kell mennem, talán azért mert van szívhang?? ez kicsit aggaszt
Szia! Teljesen gép függõ. Elõször 6+3 hetesen voltam dokinál (fogantatás ideje 100%-osan biztos, mert csak az az egy esélye volt). Akkor 4+3 hetesnek látta, csak petezsák+szikhólyag. 10 nappal késõbb (7+6) 6, 5 mm-es dobogó szívû embrió, 6+4 van a leletre írva. két héttel késõbb (9+6) 27 mm-es embrió, 9+5-öt kalkulált a gép. Megállapodtunk a dokival, hogy ez már pontos. Az elején sokkal nehezebb mérni, 9-10. hét körül a leginkább pontosak az uh mérések. Ne aggódj! Szurkolok!

6 hetesen már vizesedem! Volt így más is?

Lehet ebből valami gond? Orvoshoz a jövőhéten szeretnék menni,hogy legyen szívhang is!

Legjobb válasz: Ez nem normális dolog ennyi idõsen! Mindenképp elmennék orvoshoz vele!

Ez nem normális dolog ennyi idõsen! Mindenképp elmennék orvoshoz vele!
Szerintem nem feltétlen van köze a terhességhez... meleg van, sósabbat ettél, kevesebbet ittál. Ha nem vészes, én ráfognám a melegre...
Van aki alapból vizesedik úgy hogy nem terhes ezt nekem a védõnõm mondta :)
Ha a vérnyomásod nem magas (akár egy gyógyszertárba ugorj be megnézetni), akkor nagy valószínûség miatt csak a meleg miatt van. Igyál sokat, egyél gyümiket. Én mondjuk 33 hetes vagyok, de eddig semmi víz nem volt, tegnap meg alig jött fel a cipõm, mára vmivel jobb is lett, a vérnyomásom meg csak 105.
Biztos hogy nem a terhességtõl vizesedsz! Nagyon sok ember vizesedik egyszerûen csak a meleg hatására. Semmi köze a terhességhez nyugodt lehetsz-26hkm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!