Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes kismama vagyok. Milyen (6 db)

14+6 hetes kismama vagyok. Mikor és honnan derül ki hogy milyen vitaminokat vagy más bogyókat kell szednem? Most még csak elevitet szedek, de mellette még semmit.

Legjobb válasz: szia! ha egyébként nincs gondod, nem igazán van szükséged más bogyóra. elég ha figyelsz az egészséges táplálkozásra, sokat sétálsz levegõn, kerülöd a stresszt. szóval ha odafigyelsz magadra, minden rendben lesz! jó babavárást!

szia! ha egyébként nincs gondod, nem igazán van szükséged más bogyóra. elég ha figyelsz az egészséges táplálkozásra, sokat sétálsz levegõn, kerülöd a stresszt. szóval ha odafigyelsz magadra, minden rendben lesz! jó babavárást!
Miért akarsz szedni bármit is? Figyelj a táplálkozásra, sokat legyél levegõn, nagy séták, pihenj amennyit tudsz...ennyi :) Jó babavárást

5-6 hetes kismama vagyok 38 fokos lázam van milyen lázcsillapítot vehetek be?

Legjobb válasz: Nehogy Algopyrint vegyél be, azt nem lehet az elsõ és utolsó harmadban!

Nehogy Algopyrint vegyél be, azt nem lehet az elsõ és utolsó harmadban!
Értsd már meg 76%-os, hogy terhesség-pláne korai alatt-KELL csillapítani!A hosszabb ideig tartó láz vetélést és fejlõdési rendellenességet okozhat.
38-nál még nem kell, 38, 5-nél szokás csillapítani. Én inkább hidegvizes borogatást csinálnék, mint gyógyszert vegyek be
Algopyrint nem szabad a a terhesség elsõ és utolsó három hónapjában bevenni, lázat meg 38, 5 alatt nem kell csillapítani. Lehet borogatást csinálni, hûtõ fürdõzni, nem kell azonnal gyógyszert bekapkodni.
De nem Algopyrinnel, amit TILOS az elsõ és az utolsó harmadban szedni. Nem tudom, talán fájna egy vizes borogatás, vagy pár perc hideg vizes lemosás a csuklón vagy a lábszáron? Csak mert gyorsan csillapítja a lázat -ami egyébként 38C FELETT van, a 38 az még csak hõemelkedés- és teljesen veszélytelen? Ok, akkor te szedj be pát gyógyszert.
Nekem a szülésznõm is rábólintott(20 éve van a szakmában), felesleges paráztatásnak tartja ezt a mostani "semmitnevegyélbemertbetegleszababa" dolgot.Ráadásul a Czeizel doktor-azt hiszem azért Õ valaki-is azon a véleményen van, hogy csak pár gyógyszer az, ami valóban ártalmas lehet a magzatra...és ezek a keményebb gyógyszerek.És attól, hogy 2-3 darabot bevesz semmiféle kárt nem okoz.
Jó, nekem meg konkrétan se a szülésznõm nem ajánlotta, se a háziorvosom, se a nõgyógyászom. És nem azért amit leírtál. Hanem azok az összetevõi miatt amik gondot okozhatnak. Jó hogy nem ibuprofénes gyógyszereket ajánlotok itt....
Be lehet venni az Algopyrint.Konkrétan a dokim is ezt adta, amikor 8 hetesen baromira belázasodtam.A 3.gyereket várom, és az elõzõ 2 terhességemnél is ezt ajánlották(konkrétan a Magazati Diagn.Közp.-ban a Timmermann is, a saját 2 dokim is), és én felhívtam a farmakológiai szaktanácsadót, ahol azt mondta a doki, hogy azért nem "ajánlják", mert ez egy kifejezetten magyar gyógyszer, és csak a nemzetközikrõl készül statisztika(lsd. Panadol).Mivel Mo.-on is a nemzetközileg vizsgált amerikai, és angol ajánlásokkal dolgoznk, így-hivatalosan-nem ajánlhatják.Mellesleg én a Bioparox után is érdeklõdtem, és azzal ugyan ez a helyzet.Itthon azt mondják lehet, ám nemzetközi ajánlás/vizsgálatok nincsenek, mert ilyen tartalmú gyógyszer-fuzafungin-t tartalmaz-odakint nincs.Az id érdekes, hogy pár évvel ezelõtt még a Bioparox-ra is az volt írva, hogy terhesség alatt használható(mivel helyileg hat csak)most már viszont az, hogy csak gondos mérlegelés mellett.A fül-orr-gégégszem is mondta, hogy abszolút biztonsággal használható terhesség alatt (is).Ennyi.Ám mindenki menjen el a saját orvosához, és az õ útmutatása szerint döntse el, hogy mit szed.
panadol
Algopyrint vehetsz be.A terhesség elején én is így voltam.Bevettem egy szemet utána hideg vizes zuhany és minden oké.
Algopyrint is lehet bevenni.Nekem pl.a Panadol semmit nem ér.Amit semmiképpen ne vegyél be:az Aspirin.És a 38 fokos lázat csillapítani KELL!Mielõbbi jobbulást!2gyerekes+23hkm
Szia!!Fájdalomra, lázcsillapításra nyugodtan vehetsz be Algopyrint, ha nem vagy rá érzékeny.A hûtõfürdõ, vizes ruhás borogatás is jó lehet, de arra mindenképpen ügyelj, hogy ennél fentebb ne menjen, mert a magas láz vetélést is okozhat.Ha nem vagy jobban, célszerû elmenni az ügyeletre.Jobbulást kívánok neked!!Üdv:2 gyerkõcös
Szia!4Tegnap írtam neked, hogy nyugodtan vegyél be Algopyrint..most is ehhez tartom magam, mivel én szülésznõ vagyok, illetve már szültem 2 gyereket, nyugodt szívvel mondom, inkább vegyél be egy szem gyógyszert, mint hogy a magas láz miatt elvetélj netalán..Minden gyógyszerre rá van írva, hogy nem ajánlott a terhesség elsõ és utolsó harmadában szedni, de a mérlegelés is fontos.Ha megkérdezel egy orvost, szintén ezt fogja javasolni...Legalább is mifelénk igen.De persze mindenki maga dönti el.Remélem azóta már jobban vagy:-)

6 hetes jászberényi kismama vagyok. Milyen dr. Zrupkó emberileg/szakmailag?

Legjobb válasz: Én a munkámból kifolyólag ismerem (gyógyszercégnél dolgozok), nekem szimpi a doki. Nagyon sok kismama jár hozzá, gondolom nem mennének ha nem lenne jó doki. Akkor már elterjedt volna a rossz híre.

Én a munkámból kifolyólag ismerem (gyógyszercégnél dolgozok), nekem szimpi a doki. Nagyon sok kismama jár hozzá, gondolom nem mennének ha nem lenne jó doki. Akkor már elterjedt volna a rossz híre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséged!Akkor õt választom:-)
Emberileg szimpatikus doki szeret mindent elmondani részletesen, lelkes a munkában, azt is hallottam , hogy olcsó a tarifája.Nála egy szülés 30000 ezer (Balog fõorvosnál 50000 Ft).De sajna rosszat is hallottam , hogy hagyta már cserben fogadott páciensét.Mikor szülésre került a sor nem tudták elérni pedig elõtte biztosította õket hogy rendelkezésre áll mindíg, így kénytelenek voltak az aktuális ügyeletesnél szülni.Bár nem tudom hogy mi a teljes igazság.
Szia nekem öszekeverte a cystát a méhenkivüli terheséggel és majdnem megmütött. amugy aztmondják nagyon kedves de mit ér a kedvesség ilyenkor?én biztosan nemmernék a kezi közeé menni mégegyxszer


37 hetes kismama vagyok és hetek óta napi 5-ször 6-szor hasmenésem van (már azt sem tudom milyen a normális széklet) Ez már lehet a szülés jele?

Legjobb válasz: Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)

Nekem hetekig voltak olyan napok, amikor hasmenésem volt, napjában többször. Én is azt hittem, szülök:-) De nem szültem. Van akinél jele, nálam nem az volt... Kitartás, még egy kicsit bírj ki, és élvezd az "együttlétet":-)
Sokan mondják, hogy ez a szülés elõtti napokban elõfordul.Meglehet, hogy az izgalomtól van, de én a helyetekben mérnék egy hõt.Ha kicsit magasabb a kelleténél akkor orvos.Ha normál akkor az izgalom.Szerintem nem nagy áldozat kideríteni a pontos okát.
Szia! Nálam ugyanez a helyzet. Nem tudom szedsz-e magnéziumot a keményedésre, én magnerot-ot 3*1-et. Állítólag a mg hashajtó hatású. Pusz 36 hetes kismammut
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot, de azt eddig is szedtem. Bár igazatok van, ezt a kis idõt már kibírom....!Köszi a válaszokat mindenkinek boldog babavárást!
A hasmenés lehet a szülés elõjele, de szerintem nem hetekkel ezelõtt. Max. 1-2 nappal elõtte jelezheti. Ha hetek óta hasmenésed van, az szerintem más miatt lehet.

32 hetes kismama vagyok. A szacharin alapú édesítőszer kis mennyiségben fogyasztva (napi max 5-6 szem) árthat a magzatnak? Ha igen, milyen károsodást okoz(hat)?

Az UH szerint jól fejl?dik, 2250 gramm, 8, 5 cm BPD.

Legjobb válasz: Nem hiszem. De hacsak valamilyen orvosi döntés nem indokolja,akkor inkább mézet használj.Sokkal jobban hat a szervezetedre,mint a cukor,és nem mellesleg segít megelõzni a megfárást.Én a kávét is mézzel iszom.Így furán hangzik,de szerintem még finomabb is,mint cukorral.

Nem hiszem. De hacsak valamilyen orvosi döntés nem indokolja, akkor inkább mézet használj.Sokkal jobban hat a szervezetedre, mint a cukor, és nem mellesleg segít megelõzni a megfárást.Én a kávét is mézzel iszom.Így furán hangzik, de szerintem még finomabb is, mint cukorral.
Tele van méreggel, baja biztos nem lesz, de én nem enném, még nem terhesen sem az tuti. Stevia kivonstot vegyél, bioboltban kehet kapni. Fura, hogy 32 hét után magzatnak hívod a babád... Egy 8 napos kicsi lány anyukája

Milyen sportot lehet végezni kismamáknak? 6 hetes vagyok még, lételemem a mozgás és érdekelne, mivel nem ártok a babának?

Legjobb válasz: Szobabiciklizés annyi amennyi jól esik, nem kell visszafognod magad. Én 5 hónapig futottam, mert nagyon jól esett. Akkor éreztem hogy elég, de addig semmi gondom nem volt vele. Az úszás még nagyon nagyon jó! tehermentesíti gerinced, és szuper dolog amúgy is :) Arra érdemes figyelni, hogy afertõzéseket kerüld el. Nekem erre van egy nagyon jól bevált "receptem": Olivaolajjal átitatott tampont helyezz fel a hüvelyedbe, ezzel megakadájozhatod a bacik feljutását. Hajrá, jó mozgást, és rengeteg boldogságot!

Szobabiciklizés annyi amennyi jól esik, nem kell visszafognod magad. Én 5 hónapig futottam, mert nagyon jól esett. Akkor éreztem hogy elég, de addig semmi gondom nem volt vele. Az úszás még nagyon nagyon jó! tehermentesíti gerinced, és szuper dolog amúgy is :) Arra érdemes figyelni, hogy afertõzéseket kerüld el. Nekem erre van egy nagyon jól bevált "receptem": Olivaolajjal átitatott tampont helyezz fel a hüvelyedbe, ezzel megakadájozhatod a bacik feljutását. Hajrá, jó mozgást, és rengeteg boldogságot!
Valamelyik tv mûsorban láttam, hogy futni pl nem nagyon szabad, mert nyúlnak a szalagok tõle és rázkódik a mell!
Úszás mindenképp! Nyújtásnak meg kismama-tornás DVD-k!
Ha eddig is sportoltál, akkor szeritnem folytassd azokat a sportágakat amiket már eddig is csináltál, a szervezeted valószinüleg rá van már állva ezekre a mozgásokra. Persze küzdõsportok, lovaglás hegymászás inkább kizárva. Pontosabban minden ami eséssel, rugással, balesetveszéllyel jár. Én futok is, amikor jól esik, biciklizem, elõzõ terhességemnél kajakoztam is. Volt egy kis szikla mászás, de az nem volt betervezve. Bármit csinálsz, addig csináld csak amíg jól esik. Amint fájdalmat érzel azonnal hagyd abba, és lassíts kicsit. bemelegítés, nyújás fontos. jó sport melltartó szintén. késõbb olyan ruha ami nem nyomja a pocakod. jó mozgást!!!! 18 hetes kismama
Hát szerintem meg jobb ezzel nem játszani! Ha fáj akkor hagyja abba!? Lehet hogy ha fáj, akkor már késõ! Szóval szerintem mértékkel és nagyon vigyázz magadra! Jobb nem kihívni a sorsot magunk ellen!!!
Nekem volt egy ismerõsöm, aki még szülés elõtt egy-két héttel is kerékpározott. Na az már kicsit húzósnak számít nálam, de sztem az elején még csinálhatsz bármit. Én is most szeretnék babát és ugyanezzel a problémával kell majd szembenéznek, hisz 8 éve versenyszerûen sportolok és ráadásul most karatézom már 3 éve versenyszerûen. Nekem fájdalmas lemondás lesz, mert ezt már elsõ pillanattól abba kell hagyni, de biztos, h az elején még elmehetsz futni, szobakerékpár én tuti mennék görkorizni, de nem úton és nagyon óvatosan és talán nem is egyedül mennék. De pl. teniszezni is tuti el lehet menni, nyáron vizibicikli xd (na ezt sem szülés elõtt egy hónappal... )
jah és még vmi (elõzõt írtam én). Szerintem semmiképpen nem megerõltetõen kellene sportolni akármit is csinálsz csak ilyen lötyögés szinten. Szerintem hálás érte a szervezet ha mozog az ember, csak ilyen állapotban ne erõltesd meg magad véletlenül sem. Pl. ha elmész kocogni abszolút csak kocogj, lassan. Ha eddig is sportoltál sokat akkor a szervezetednek nem lehet megerõltetõ a nagyon, hangsúlyozom LAZA mozgás. És boldogsághormont is termel. :-) Jah! És jó hatással van a vérkeringésre ez sem lehet rossz a kis magzatnak. Szerintem az sokkal rosszabb ha valaki csak a TV elõtt tömi egész nap a fejét. http://www.babazo.hu/szakertok/20050822sexes.html


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!