Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes kismama vagyok, ma (21 db)

6 hetes kismami vagyok. Ma reggel volt egy kis barna folyásom. Ez baj? Tegnap szeretkeztünk először amióta teherbe estem, lehet hogy attól volt?

Legjobb válasz: Mutasd meg magad a dokidnak, de ne aggódj, általában a legtöbb kismamának van barna folyása, ezzel "emlékszik" a szervezeted a mensire. Kb. a "korodból" adódóan most lenne amúgy is aktuális. Hogy megnyugodj menj dokihoz, de biztosan minden rendben és kis nyugalom kell csak!

Mutasd meg magad a dokidnak, de ne aggódj, általában a legtöbb kismamának van barna folyása, ezzel "emlékszik" a szervezeted a mensire. Kb. a "korodból" adódóan most lenne amúgy is aktuális. Hogy megnyugodj menj dokihoz, de biztosan minden rendben és kis nyugalom kell csak!
A szeretkezés nem okoz gondot az egészséges terhességnek. Ne aggódj. A folyás nem gond, csak ha élénkpiros vérzés, meg ha görcsölsz mellette.
az én nõgyógyászom is mondta, hogy szeretkezés után elõfordulhat, lehet akár hámsérülésbõl adódóan is. nem kell mindenért orvoshoz rohangálni! Persze, ha nem szûnik, folyamatosan jelen van, akkor mutasd meg magad a dokinak!
Szerintem hívd fel a dokit és mond el neki és ezerrel pihenjél, ne csinálj semmit.
Elõször is nem szabad megijedni.A barnázásnak sok oka lehet.Egyrészt lehet nálad tényleg a szex váltotta ki, vagy lehet most mensiznél eredetileg, vagy lehet hormonpótlás kell, és akkor a doki tud adni gyszert.Az a lényeg, hogy ha ismétlõdik, beszélj orvossal, nert egyrészt õ tud megnyugtatni, másrészt van olyan hogy pont a vérezgetés miatt eltíltják az embert a szextõl az elején.Inkább orvos mondja meg mi okozta, ne mi találgassunk.Boldog babavárást! Egy szextõl eltíltott kismama:-)

6 hetes kismama vagyok. Ma elkezdtem vérezgetni. Ha kapok rá gyógyszert, megmarad a baba?

Legjobb válasz: szia, Menj a dokihoz még ma. Ügyelet biztosan van..ott megnéznek, és adnak gyógyszert. Sok pihenés, és reméljük nem lesz baj. szorítok

szia, Menj a dokihoz még ma. Ügyelet biztosan van..ott megnéznek, és adnak gyógyszert. Sok pihenés, és reméljük nem lesz baj. szorítok
Mindenképpen doki. Lehet, hogy semmi komoly, de lehet ja is. Én is vérezgettem a 6. héten. A doki szerint nem a babától jött, hanem valami seb okozta. Kórházban voltam megfigyelésen, gyógyszert szedtem és sokat pihentem. Hamar elmúlt és nem tért vissza. Doki!!!!! 20 hetes kismami
Szia Vetélés után mikor újra terhes lettem kaptam gyógyszer de azt is elmondta az orvos hogy ez nem garancia arra hogy megmarad 27 hetes
Bocsi! ja= baj. A 20 hetes kismami
Mindenképp azonnal dokihoz! Én is vérzéssel kezdtem, görcsölés lett belõle, azonnal indultunk a kórházba, de már késõ volt. :(
Szerintem is irány a dokid vagy az ügyelet, jobb megnézetni. Lehet, hgoy ártalmatlan az egész, de te is megnyugszol.

6 hetes kismami vagyok, ma meg 2 napja rozsaszines keves folyasom volt (görcs es fajas nelkul). Ez mitol lehet? Kezdjek el aggodni?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok ismét, bocsi az elején összemostam a mondani valómat, egy napig volt csak anno...és pihenni nagyon tanácsos ilyenkor,meg magnéziumot szedni, nehogy az izmok görcsöljenek ! Szóval ezek a dolgok lehetnek..ezért mindenképp ki kell zárni a dolgot, hogy méhbõl jön-e ?Ezért minél elõbb konzultálj az orvosoddal, de ne aggódj, én is szét aggódtam magam, amíg meg nem tudtam, végre, hogy "csak" ..(ennek sem örülök, hogy kiújúlt, de nekem találtak gombát is a vizsgálat során,amit amúgy én már 3 hete kértem, hogy nézzenek meg , vegyenek kenetet,mert nem tetszik a folyásom.... és sajnos eddig fajult, hogy az már gyulladásba hozta a m.szájamat, és tuti a kettõ összefüggésben is van egymással, "kisebesítette a nyálkahártyát, ami terhesség elõtt már végre rendben volt, elmúlt...)..a méhszájsebem vérezgetett !Ez 2 hétig tartott, de mivel kaptam rá Canestent, szépen lassan, abba maradt 2.hét végére :( !Szóval ne aggódj, felesleges..én már ezt átéltem, tudom milyen rémísztõ, de nézesd meg, és megnyugszol ! No, vége....! :)

Elõzõ vagyok ismét, bocsi az elején összemostam a mondani valómat, egy napig volt csak anno...és pihenni nagyon tanácsos ilyenkor, meg magnéziumot szedni, nehogy az izmok görcsöljenek ! Szóval ezek a dolgok lehetnek..ezért mindenképp ki kell zárni a dolgot, hogy méhbõl jön-e ?Ezért minél elõbb konzultálj az orvosoddal, de ne aggódj, én is szét aggódtam magam, amíg meg nem tudtam, végre, hogy "csak" ..(ennek sem örülök, hogy kiújúlt, de nekem találtak gombát is a vizsgálat során, amit amúgy én már 3 hete kértem, hogy nézzenek meg , vegyenek kenetet, mert nem tetszik a folyásom.... és sajnos eddig fajult, hogy az már gyulladásba hozta a m.szájamat, és tuti a kettõ összefüggésben is van egymással, "kisebesítette a nyálkahártyát, ami terhesség elõtt már végre rendben volt, elmúlt...)..a méhszájsebem vérezgetett !Ez 2 hétig tartott, de mivel kaptam rá Canestent, szépen lassan, abba maradt 2.hét végére :( !Szóval ne aggódj, felesleges..én már ezt átéltem, tudom milyen rémísztõ, de nézesd meg, és megnyugszol ! No, vége....! :)
Ja, még valami ! :) Én napi 500 mg-os, C-vitamint, néha 1000-t is beveszek, ezek erõsítik az érfalat, és ez is sokat segít ilyen "vérezgetéseknél ", meg a pihi, semmi emelés, nehéz dolog csinálás, stb..és nekem sexet sem tanácsoltak...:( ezért én már kezdem lassan megszokni ;) !
Szia. Nem akarok rádijeszteni, de én 8 hetesen pecsételtem egyetlen egyszer és kevés ideig, másnap mentem is a dokihoz aki azt mondta semmi baj pihizzek sokat.Úgy is tettem, 9 hetesen egyik pillanatról a másikra minden elõjel görcs stb nélkül elkezdtem vérezni amit ugy vettem észre hogy kiementem a mosdóba pisilni.Elmentünk rögtön a kórházba és a baba nem élt, leállt a szíve.Fordulj orvoshoz, ez lehet normális vérezgetés ha it az ideje a mensinek, de akár lehet más is ahogy nálam.Sok szerencsét és egészséget nektek.
Szerintem a hormonváltozás miatt lehet. Nekem anno azt mondta a dokim, hogy amíg nem vérzek, nincsenek görcsök, addig nem kell aggódni. Azért menj majd el dokihoz, nézzen meg UH-n a biztonság kedvéért, de tuti nincs baj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom a valaszokat!Tenyleg sokat segitettetek!Remelem nem lesz semmi, most foleg pihengetek amig eljutok valami dokihoz...Sajnos en is kulfoldon elek es itt eleg furcsa a rendszer...eddig mar 4 orvosnal jartam kulonbozo pecsetekert, de meg egy sem kerdezte meg hogy ugy egyebkent hogyan erzem magam...Na mind1, nem adom fel!
A kérdező hozzászólása: Idokozben talaltam egy uj orvost, remelem mar veglegeset, szerinte is hormonalis problema. Hetfon megyek vizsgalatra es addig is adott egy progeszteron tartalmu gyogyszert! Megegyszer koszi mindenknek a valaszokat!

6 hetes kismama vagyok. Ma délután kevéske vér lett a tisztasági betétemen. Normális ez ilyenkor?

Hívom folyamatosan a n?gyógyászom aki nem veszi fel.Hová tudok fordulni ezzel a problémával?Már nem vérzek,de nagyon kiborultam.

Legjobb válasz: ügyeletet hívd fel mert ez már nem a beágyazódás ... nem terhelted meg magad ? nem emeltél nehezet ? nem fáj a hasad? pihenj le ! ne izgulj a nõgyógyász ha nem veszi fel két órán belül keresnék helyette másikat!!! komolyan.

ügyeletet hívd fel mert ez már nem a beágyazódás ... nem terhelted meg magad ? nem emeltél nehezet ? nem fáj a hasad? pihenj le ! ne izgulj a nõgyógyász ha nem veszi fel két órán belül keresnék helyette másikat!!! komolyan.
akkor vigyázzatok nagyon magatokra!
Jól van akkor most már ne idegeskedj hanem pihenj sokat.Valószínûleg a terhesség végéig táppénzen maradsz veszélyeztetett terhességgel. Azt mondják, hogy nagyon erõs ez már meg fog maradni, de azért még csak 8 hetes.Majd a 13 héttõl lehet jobban fellélegezni, bár pont tegnap olvastam itt, hogy a 26(!!!) héten halt meg a babája valakinek.....Szóval nekünk anyukáknak az egész terhesség egy aggódás.Úgyhogy nagyon sok pihenés, pozitív gondolatok és beszélni a babóhoz, hogy mennyire várjátok és kapaszkodjon rendesen:) ) Minden jót nektek! 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: Nekem 11.Ezért is mondták azt, hogy 8 hetes vagyok.Én nem kaptam semmit.Azt mondta a nõgyógyász, hogy ha legközelebb is vérzek szóljak neki, ha viszont erõsebben akkor azonnal a kórházba.Egyébként mindent rendben talált.A kicsim nagyon édes, a szívmûködését is meghallgattuk. :) Azt mondta nagyon erõs és "ez már bent fog maradni"Nagyon tartok ettõl a vérzéstõl, mert amikor hazajöttem ismét észrevettem egy kis foltot.A doki azt mondta a vizsgálattól van.
Szia! Én is pont így vagyok, nekem ma reggelre lett egy kis barna foltom és azonnal a nõgyógyászati rendelésre mentem. 6 hetes vagyok, van is szívhang, de a vizsgálat közben bevéreztem. Nagyon megijedtem. Kaptam gyógyszert és táppénzre vettek. 4, 5 mm-es a baba. Neked mekkora?
A kérdező hozzászólása: Sziasztok!Köszönöm mindenkinek a választ. Most értem haza a nõgyógyásztól.Sikerült felhívnom és azt mondta azonnal menjek be hozzá.Be is hívott egybõl pedig rengetegen vártak rá.Szerencsére már nem vérzek és nincs is semmi gond.A babuci nem 6 hetes hanem 8 :) ez most derült ki.Szegedre jártunk inszemre, de természetes úton jött össze.A nõgyógyászom szerint a szegedi vizsgálat miatt vérezhettem egy kicsit.Nem kaptam semmi gyógyszert, de ha mégegyszer elõfordul akkor azonnal el kell menni hozzá.Most már megnyugodtam :) Ez az elsõ babánk és nagyon aggódunk miatta.
Minél elõbb fordulj orvoshoz.Nekem a 12.hét környékén volt egyszer ilyen.Nagyon kétségbe estem és azonnal elrohantam a dokihoz.Nekem szerencsére nem volt semmi probléma, ezért azt mondom ne idegeskedj mert az nem tesz jót, nem feltétlenül jelent bajt, de dokival mindenképpen nézesd meg.Kitartás, sok szerencsét. 20+5hkm
Nem ez nem jelent jót akárki akármit monda vér sosem jelent jót.Orvos.
azonnal orvos. nekem is volt ilyen a 6.v a 7. hét környékén, azonnnal orvoshoz mentem. szerencsére nem lett baj, azonban a záró jeletésen ez állt: fenyegetõ vetélés. ne játsz vele, irány a doki!!!
Szia! Leírnám neked is a történetemet..de.. A lényeg, hogy azonnal ügyelet!! nekem sajnos pont egy hete volt vetélésem...én is csak barnáztam az elején, de a dokik nem törõdtek vele, és meg is lett a baj!! Irány a kórház!!! Van direkt nõgyógyászati ügyelet! és ne engedd, hogy lerázzanak!!! szorítok!
Ha nem érzed magad biztonságban vagy erõsödik a vérzés, menj be bármilyen szülészetre, bármikor, az éjjel közepén is. Ott megnéznek, csinálnak UH-t, megnyugtatnak. Izgulni nem kell. Nekem az elõzõ terhességemben volt kisebb vérzésem pont ilyen idõben. Valószínûleg az ikerterhesség ment el éppen. Ez természetes dolog (a terhességek 80%-ka ikerterhességként indul). 3 éves a kislányom :) (Az orvosod meg valószínûleg éppen "szül", elõfordul az ilyen. Meg lehet õ is néha magánember :) Bár, ha túl sokszor fordul ez elõ, akkor én elmennék máshoz.)
Igen!Irány az ügyelet, mert ez nem játék.De ne gondolj egybõl a legrosszabbra!Lehet, hogy ártalmatlan kis hormonzavar, és kapsz rá gyógyszert.Semmiképp ne ülj otthon!Most nem az orvos személye számít.Az ügyeleten is ugyanúgy megvizsgálnak, megultrahangoznak.És meg is nyugszol.Otthon egyébként se lenne egy nyugodt perced sem.Nem biztos, hogy baj van, de jót nem jelent a vérzés.Kapd össze magad, és indulj!Most, azonnal.
Egyáltalán nem normális. Azonnal doki!
feküdj le, vagy csak dölj le a kanapén, nyugodj meg, mély lélegzet, valószínûleg semmi baj.....menj be az ügyeletes kórházba, mindenképp lásson orvos, aki valószínû felír gyógyszert is.....hívd a férjed, vagy akárkit, nehogy buszozz v vezess.....NYUGI!!!!ne a legrosszabbra gondolj!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon sokat pihenek és vigyázok magamra.Már az elsõ hetek óta beszélek hozzá. Mindenkinek jó babavárást és babázást kívánok!!!!

6 hetes kismama vagyok, ma elkezdett fájni a torkom, mit tehetnék torokgyulladás ellen?

Legjobb válasz: Keverj össze mézet citromlével, azt idd meg. Szörnyû íze van de nagyon jó.Igyál még calcium pezsgõtablettát. Az a baj, hogy 12 hétig nem nagyon jó gyógyszert enni. De ha belázasodsz keresd fel a dokit.

Keverj össze mézet citromlével, azt idd meg. Szörnyû íze van de nagyon jó.Igyál még calcium pezsgõtablettát. Az a baj, hogy 12 hétig nem nagyon jó gyógyszert enni. De ha belázasodsz keresd fel a dokit.
Szia, hogy vagy? Ha nem köhögsz akkor is nagyon jó, ha sós vízzel gõzölsz, utána búj be az ágyba és száradj meg, naponta többször is megcsinálhatod, hamar rendbe jössz!!! Egyél mézet! És jelentkezz, hogy mi újság! Nekem eddig 2x volt az elején meg most de már nem vagyok beteg! :) ) Mielõbbi gyógyulást! 28 hetes kimama
Nekem sokat segített amikor sós langyos vízzel gargalizáltam, naponta többször is. Annyi sóval amit még elbírsz csak ne nyeld le. Strepsils azt mondják lehet szopogatni. Én nem tettem. Egyél mézet. Jobbulást! 28 heteske
A kérdező hozzászólása: és lassan megy fel a hõm is már 36.8, az éjjel biztos belázasodok
A kérdező hozzászólása: A panadol tényleg jó?És azt szabad??
A megfázásos tünetekre a sinupret drazsét és a paxirasol orrspry-t nyugodtan használhatja minden idõszakban a kismama. Második harmadtól jöhet a panadol a durva fejfájásra. Ezeket szokták a dokik ajánlani, mert konkrétan a terhes nõkre is tesztelték õket.
Második vagyok.Esteleg menj el egy komolyabb gyõgyszertárba és kérj homeopátiás készítményt de feltétlen mond meg hány hetes terhes vagy.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszönöm, nincs különösebb bajom csak a torkom fáj, de a párom csinált nekem jó citromos teát.Nem köhögök, és még lázam sincs, remélem ma már nem is lesz.De ma elkezdõdött reggel a hányinger is úgyhogy a mai napom csúcs!!!:) :)
Kamillás gõzölés, mézes tea. Sokféle homeopátiás készítményt lehet már kapni a patikákban, én szedtem a Homeogene 9-et torokfájásra, nekem pár nap alatt elmúlt a torokfájásom tõle és nem betegedtem le.

Volt ez már mással is így? A kalkulátor szerint 8 hetes kismama vagyok. Ma voltam a nőgyógyásznál, szerinte 6 hetes lehet a terhesség, vagy fejlődési lemaradás van. Mire számíthatok? Félek.

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes

Szia Én 6 hetesen voltam elõször dokinál azt mondta 5 hetes vagyok és sorolta vagy elhalt vagy nem jól fejlõdik vagy késöbb jött össze hát persze én nagyon be pánikoltam hiszen elõtte 4 hónappal volt egy vetélésem egy hét múlva kellet volna vissza mennem de 5 nappal késöbb rózsaszín folyásom volt már mindenre felkészültem csak arra nem amit a doki mondott van szívhangja és nagyot nõtt :) azóta is nagyon szépen fejlõdik csak 1 héttel kisebbek vagyunk az utolsó mensi idejétõl Ne aggódj simán elõfordulhat hogy nem középidõbe hanem késöbb van peteérésed és úgy már nem stimmel a kor a mensi idejéhez 31 hetes
Szia! Én mikor két pozitív teszt után elmentem dokihoz, akkor számítás szerint nyolc hetes voltam. Az orvos meg se kérdezte mikor volt az utolsó mesim, csak csinált egy hasi ultrahangot, közölte, hogy 4-5 hetes lehetek mennyek vissza két hét múlva. Gondolhatod, hogy nem hozzá mentem. Mást nem is mondott. Aztán leközelebbi ultrahangon kiderült, hogy az az orvos, aki mellesleg még papírt sem adott nagyon félrediagnosztizált, négy héttel kisebbnek mondta, de valójában csak két héttel volt kisebb, mint ahogy számoltuk. Valószínüleg késõbb volt peteérésem és késõbb estem teherbe. Ne aggódj! 1-2 hét eltérés sokaknál elõfordul! :-) 14 hetes Km
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válasizod. Én is reménykedem, de azért nyugtalanná tett. Nem tudok aludni. Mostmár dühös is vagyok. Tudja, hogy elsõ baba, hogy volt több veszítésem, miért kellett nyugtalanítson?! Kétszer csinált ultrahangot. Elõször abortuszról beszélt. Az elsõ gépén nem látta, hogy dobog a szivecske. A másodikan már egyértelmû volt. Miért nem azon nézte már elõbb is?!
A kérdező hozzászólása: Két hét a lemaradás. Neked gratulálok!
Szia! Nekem tuti, hogy késõbb volt peteérésem, azt is tudom melyik nap, ráadásul tudom mikor szexeltünk utoljára.Mégis a babám 10 nappal kisebb.Hol ide raknak hol oda , mármint a szülés napját.Én is nagyon megijedtem amikor elõször 2 éttel kissebbnek mondták, de emiatt már nem aggódom.Tudom jól van a babám, és tudom mikor fogant :) ) 20 heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm. Reméltem, hogy ékeznek ilyen válaszok, mert nagyon akarom hinni, hogy minden rendben.
Látom, hogy még mindannyian az elsõ/második trimeszterben vagytok. Én is hasonló helyzetben voltam. Az utolsó menstruációm 2008.04.10-én volt (nem volt rendszeres). Ez alapján január közepén kellett volna szülnöm. A doki az elsõ (6.heti)ultrahang alapján február 3-ra írt ki, és máig még mindig nem szültem meg. Az eredményeim (ctg, méhlepény, babamozgás...) rendben vannak, de engem az idegbaj kerülget. Attól félek, hogy túlhordom a babámat, és valami baja lesz. A doki nyugtatgat, hogy ha akar, jönni fog, de én nagyon aggódom. Ha tudjátok, próbáljátok meg mihamarabb tisztázni a teherbeesés idõpontját - akár genetikai uh-val, mert lehet, hogy most még nem tûnik olyan fontosnak az az 1-2 hét, de a végén nagyon sok aggodalomtól óvhatjátok meg magatokat. Az embernek egyébként is minden perce arról szól, hogy mikor tarthatja már a kezében a babóját, de így meg pláne.
Ne aggódj! Nálunk is 2 hét diferencia van már a kezdetektõl ( én mondjuk azért nem aggódtam, mert szinte biztosra tudtam hogy nem középidõben fogant Babóka, hanem 2 héttel késõbb ) A 12. heti uh-ot fogják mérvadónak tekinteni a méretek alapján ( legalábbis nálunk úgy volt ) és azóta fixen ahhoz van mérve minden, és így minden tökéletes hála égnek. Így nem volt gond az afp mérés idõpontjával és a többi vizsgálattal sem. Minden jót nektek is!
A kérdező hozzászólása: Megnyugtató. köszi szépen. voltam egy másik orvosnál is. Megnyugtatott, hogy minden rendben, és szerinte ne a hetekkel foglalkozzunk, örüljünk és ne aggodjunk. Boldog babavárást mindnyájunknak!

29 hetes kismami vagyok. Ma nagyon keveset mocorgott a babám, és csak odalent éreztem. Lustább ma? Ez normális. Kb 6-7szer éreztem ma még csak.

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj,bár tudom,könnyû mondani. Én is paramami voltam. Az én babám sem szeretett mocorogni,amikor vacak volt az idõ,akkor alig mozgott. Ha 6-7 alkalommal érezted,az jó. Lehet,hogy késõbb sem fogja szeretni ezt az idõt. Az én kisfiam pl. aluszékonyabb ilyenkor.

Szia!Ne aggódj, bár tudom, könnyû mondani. Én is paramami voltam. Az én babám sem szeretett mocorogni, amikor vacak volt az idõ, akkor alig mozgott. Ha 6-7 alkalommal érezted, az jó. Lehet, hogy késõbb sem fogja szeretni ezt az idõt. Az én kisfiam pl. aluszékonyabb ilyenkor.
Szerintem ne aggódj, a hat-hét nem olyan kevés+ akkor van gond, ha 24 órája nem ficánkolt, de mikor félek, hogy mondjuk rosszul aludtam, mondjuk háton, akkor mindig bekopogok az ujjbegyeimmel, és nekem arra reagál, vagy mozogj egy kicsit, nekem arra is visszajelez.Meg van néhány zene, amin mindig ficánkol, azokat bevetem, de a kopogás is elég szokott lenni, 36+1hkm

6 hetes kismama vagyok és ma fogorvoshoz megyek, adhat injekciót? !

Szerintetek nem árt vele a babának? Ilyenkor a röngtgent nem használhatja ugye??

Legjobb válasz: szia! injekciót adhat, nem lesz semmi gond. a röntgen nem javallott minimum 12 hetes korig, de egyébként tudnak alkalmazni ólomtakarást, ami megvédi a babát, de jobb ha nem röntgeneznek. üdv 36 hetes mami :)

szia! injekciót adhat, nem lesz semmi gond. a röntgen nem javallott minimum 12 hetes korig, de egyébként tudnak alkalmazni ólomtakarást, ami megvédi a babát, de jobb ha nem röntgeneznek. üdv 36 hetes mami :)
Persze. az az injekció lokálisan ht, szinte semmi nem kerül be a keringésedbe, Azért persze jelezd a dokinak, hogy babát vársz, rtg.t biztos nem fog kérni akor! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szia! Nagyon köszönöm a segítséget és a gyors választ! :) Boldog babavárást! :)
mindenképp mondd, hogy babát vársz! én 10 hetesen mentem, de azt mondta a fogorvos, hogy 20 hetesen menjek vissza akkor adhat csak fájdalomcsillapito injekciót. ha nem tul gáz a helyzet, én várnék a helyedben legalább a 12-dik hétig.
Kaphatsz, csak terhesen nem mindenkinek hat. Tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a fogorvosom fõnöke az én fõnököm is és egyenlõre nem szeretném, ha megtudná, hogy babát várok! Tudom, hogy elvileg az orvosi titoktartás miatt nem mondhatja el ha megkérem, de valahogy kevésbé bízom benne, hogy nem osztja meg a fõnökömmel! :(
nem lesz semmi gond!fogadd el az inyekciót és nem mond el hogy terhes vagy ha nem akarod.6 hetes voltam amikor fogmûtéten estem át.

6 hetes kismama vagyok, tegnap elkezdtem barnázni és hasmenésem is volt. Ma egy picit feszül a hasam. Kezdjek el aggódni, lehet, hogy valami baj van?

Legjobb válasz: szia! jobb félni mint megijedni alapon menj orvoshoz. nekem is volt az elején pár napos barnázásom, elmentem orvoshoz, megnyugtatott, hogy minden rendben, el fog múlni. el is múlt valóban, de sokat jelentett a nyugalmam érdekében, hogy ezt egy orvostól halljam. ha most vagy ilyen szituban (az ünnepek alatt és pesti vagy) akkor a söfméreiben (bocs, nincs kedvem sch-zni stb) van ügyelet és nagyon kedvesek a dokik, szívesen megnéz az épp ügyeletes. én is odarohantam , mert nekem meg vasárnapi napra esett ez a dolog. remélem tudtam segíteni, üdv 34 hetes mami

szia! jobb félni mint megijedni alapon menj orvoshoz. nekem is volt az elején pár napos barnázásom, elmentem orvoshoz, megnyugtatott, hogy minden rendben, el fog múlni. el is múlt valóban, de sokat jelentett a nyugalmam érdekében, hogy ezt egy orvostól halljam. ha most vagy ilyen szituban (az ünnepek alatt és pesti vagy) akkor a söfméreiben (bocs, nincs kedvem sch-zni stb) van ügyelet és nagyon kedvesek a dokik, szívesen megnéz az épp ügyeletes. én is odarohantam , mert nekem meg vasárnapi napra esett ez a dolog. remélem tudtam segíteni, üdv 34 hetes mami
Szia.terhesse´g elején normális, ha kis mennyise´gben, görcs ne´lkül jelentkezik.De menj el dokihoz, és ö megnyugtat.e´n is így voltam, a doki megmondta, hog minden ok, és tényleg másnapra elmúlt.pihenj, ne eröltesd magad. Gratula a babához.
Szia Szeritnem is menj el az orvoshoz, O megvizsgal es hidd el azt fogja mondani, h rendben van minden, de csak igy fogsz megnyugodni Te is. A baratnom nem barnazott, hanem eros verzese volt mindket babanal, es elment az orvoshoz, kapott vmi gyogyzsert meg kupot, es semmi baj nem lett, mindket baba egeszseges es gyonyoru, szoval Te se izgulj, csak azert menj el az orvosodhoz biztos ami biztos alapon. Nagyon boldog babavarast kivanok
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors válaszokat, lehet, hogy még ma felhívom a dokimat, csak hát mégis pünkösd hétfõ van...
Szia! Nyugodtan hívd fel az orvost. Én pl.az enyémet karácsonykor hívtam és nem volt belõle gond.

Múlt hét kedden voltam nőgyógyásznál akkor megállapította hogy 5 hetes kismama vagyok ma megint voltam és azt mondta hogy 6 hetes 4 napos vagyok, hogy is van ez?

Legjobb válasz: Mert korábban még nem látott méreteket igazából, csak a naptár szerint mondta, most meg már az UH által mért adatokból határozta meg a korát.

Mert korábban még nem látott méreteket igazából, csak a naptár szerint mondta, most meg már az UH által mért adatokból határozta meg a korát.
Hááát igen! Ez nehéz dolog, mivel az orvosok a baba méretébõl állapítják meg, hogy hanyadik hét! E miatt ne aggódj! Mikor mész legközelebb uh-ra? Ha megint más mond, mint amennyi szerinted, kérdezd meg!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!