Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes kismama (216 db)

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

6 hetes kismama vagyok, normális az, hogy estére ugy felpuffad a hasam, mintha már kb.3-4 hónapos terhes lennék? Ez ugye a terhességtől van? Van rá valami ötletetek, hogy mit csináljak, hogy ne puffadjak ennyire?

Legjobb válasz: Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)

Ez a terhesség velejárója, nagyon sok kismama puffad fel, de ez nem gond, én is fel voltam az elején puffadva és estére volt olyan hasam két hónaposan mintha 3-4 hónapos lennék, Boldog babavárást, 23 hetes kismama:)
Szia! Ez ismerõs helyzet, nálam is ez volt és tudom, milyen kellemetlen. Természetes reakcióról van szó, valahol azt olvastam, hogy a felpuffadt belek segítenek a belsõ szervek átrendezõdésében, tehát normális, ami veled történik. Vannak különbözõ tippek a csökkentésére, pl. egyszerre kisebb adagokban kevesebbet enni, jól megrágni, sok folyadékot inni, sokat mozogni, stb, de õszintén, nálam nem sokat segített. Van aki Rennie Deflatine-t szed rá, de én azt nem akartam, mert próbálom elkerülni a felesleges gyógyszerbevitelt, még a recept nélkülieket is. Pár hét múlva meg úgyis magától elmúlik:) !
Szia! Én is hasonló problémákkal küszködök pedig csak 7 hetes vagyok. Már vettem kismama nacit mert nem férek bele a nadrágaimba :-))), ma meg is kérdezték, hogy mikorra várom a babát, pedig hát még csak talán pár millis. Kipróbáltam, hogy többször eszek keveset, de valójában semmi sem tünteti el a puffadást, gyógyszert meg nem fogok szedni- az tuti. Állítólag a progreszteron hormon okozza, teljesen normális tünet...

6 hetes kismama vagyok, 6cm-es sárgatest-cisztám van. Lehet baja a babának, ha ez kipukkan?

Legjobb válasz: A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami

A petefészkeden vagy a méhedben van a ciszta? Nekem a méhemben volt az embrióval együtt. Bár csak 3 cm-es volt, így is eltörpült mellette az akkor hat hetes baba. Két héttel az Uh-s felfedezése után a követezõ vizsgálatra egyszerûen eltûnt, felszívódott, a baba gond nélkül fejlõdik. 10 hetes kismami
Szia! Az nem tud csak úgy kipukkanni! Ne aggódj, nekem is volt a 6 hetes uh-n ilyen cisztám, de a 8. hétre teljesen felszívódott! Nyugi, nem lesz baj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megnyugtató válaszokat!Petefészek-ciszta, de az orvos szerint nem kell vele csinálni semmit..Elsõ babánk, nagyon izgulok:)


6 hetes kismamik, hogy érzitek magatokat? Tünetek?

Hányadik baba? Szedtek valamit?

Legjobb válasz: Én igaz nem 6 hetes 3-4 hetes körül vagyok, de hányinger, émelygés, mell feszülés, szagokra érzékeny vagyok és néha a hasam alja be görcsöl ha tüsszentek!! de egyébként étvágyam az van :) Gratulálok a picihez:)

Én igaz nem 6 hetes 3-4 hetes körül vagyok, de hányinger, émelygés, mell feszülés, szagokra érzékeny vagyok és néha a hasam alja be görcsöl ha tüsszentek!! de egyébként étvágyam az van :) Gratulálok a picihez:)
Mi ma 6 hetesek és 2 naposak vagyunk. Durva hányingerem nincs, szédülés inkább, minden félét össze ennék. Elég hamar elfáradok, most már nem szurkál és görcsöl a hasam annyit. Szerintetek most jön majd a rosszullétes idõszakom? Mivel nincs munkám sokat pihenek. Nagyon várom már, hogy betöltsem a 12. hetet. Gravidát szedek, mást egyenlõre nem. 2 hét múlva megyek a Védõnõhöz, kikérem a tanácsát, hogy mi volna a legjobb. Nagyon Boldog Babavárást Mindenkinek!!! :) ))
Sziasztok! Épp ma töltöttük be a 8. hetet. Elsõ baba és eléggé "tünetmentes" :) A mellérzékenységen, álmosságon és állandó éhségérzeten kivûl egyenlõre nincs más! Nagyon kivánós a babám :) Másfél hete tudjuk, hogy itt lapul a picikénk. Akkor teszteltem... teszt után párnapi volt émelygés, hányiger és hányás, hasmenés, szédülés minden egy az egyben. De 3-4 nap után abszolút elmúlt és nincs gond! Elevitet szedek napi 1-et! Gratulálok neketek! ÉS örömteli babavárást kivánok!
Sziasztok! 6hetes+3napos vagyok. 4-5. hét környékén hasszurka volt, ez már többnyire elmúlt, most viszont pár napja elkezdõdött az émelygés, a nap bármely szakában rámtör. Nincs hányingerem, csak émelygek. Bár ez pont elég, hogy szarul érezzem magamat. Az étvágyam változó, van úgy hogy vacsorára nem kívánok semmit. Femibion szedtem teherbeesés elõtt 2 naponta, most naponta. Abban van folsav is. Egyébként a 3. terhességem, ebbõl volt egy méhenkívüli és egy normál terhesség. Az elõzõekben nagyon jól viseltem, szinte semmi tünetem nem volt! Most egészen más. Bár azóta eltelt 14 év, úgyhogy gondoltam hogy nem lesz ugyanolyan sétagalopp! Gratulálok nektek!
ja, nekem is volt olyan nap, amikor semmi görcs nem volt, totál beparáztam, aztán visszajött másnapra, akkor meg hiányzott a nyugis nap:) )
A kérdező hozzászólása: Gratula neked is! :) Én eddig görcsöltem, de második napja nem. Eddig azon izgultam, hogy miért görcsölök, most meg azon, hogy miért nem... :) Most már csak egy enyhe émelygésem van...
én 6 hetes vagyok, elsõ baba:) Elevitet szedek és folsavat (egyik nap ezt, másik nap azt), illetve egy barna pötty miatt Utrogestant kaptam. a hasam görcsöl és a derekam fáj, naponta pár alkalommal, ilyenkor brutális hányingerem is van, enni persze azt tudok bármikor, és kb. egész nap éhes vagyok! és szörnyen borzasztóan álmos vagyok!!!! mindig!:) ))
hát vhogy úgy! 3 éve volt egy méhen kívüli terhességem és most jött újra össze de remélem nem lesz baj most!
A kérdező hozzászólása: Gratula neked is! Ha 3-4 hetes vagy, akkor még nem jött el a nemvárt ideje? Én is görcsölgettem tegnapig, de ma már semmi.
Sziasztok!tegnap voltam 7 hetes, mellfeszüléssel érzékenységgel kezdõdött, volt már azóta éjszakai gyomorégés, fáradt ás aluszékony vagyok folyton pár napja hányinger kínoz, ma hánytam is.2. baba, csütörtökön megyek szívhangot hallgatni, pénteken 2 mm-es lapult a 11 mm-es petezsákban, második baba!

6 hetes kismamák! Nektek mekkora a petezsák?

Tegnap voltam n?gyógyásznál,aki 17 mm-es petezsákot mért és az volt még mellé írva,hogy embrio sejthet?.Ez normális? Egy kicsit aggódom!

Legjobb válasz: ne aggódj :) én is annyi vagyok, nõgyógyász még nem látott, mert van másik két gyerkõc, és még nem tudtam elmenni, de az elõzõ terhességemnél is asszem 5-6 hetes kor körül mentem el és semmit nem látott elküldött vérvételre és visszarendelt egy hét múlva. :) Lehet késõi volt a peteérésed, és még fiatal a terhesség, és a 6 hét az "csak a hivatalos" idõ nem a fogantatástól számított, de ezt gondolom, te is tudod. Lehet nem a legprofibb a gép, vagy a doki :D nyugi ott lesz az ;)) Kitartás! :) Az aggodalom csak árt! :)

ne aggódj :) én is annyi vagyok, nõgyógyász még nem látott, mert van másik két gyerkõc, és még nem tudtam elmenni, de az elõzõ terhességemnél is asszem 5-6 hetes kor körül mentem el és semmit nem látott elküldött vérvételre és visszarendelt egy hét múlva. :) Lehet késõi volt a peteérésed, és még fiatal a terhesség, és a 6 hét az "csak a hivatalos" idõ nem a fogantatástól számított, de ezt gondolom, te is tudod. Lehet nem a legprofibb a gép, vagy a doki :D nyugi ott lesz az ;)) Kitartás! :) Az aggodalom csak árt! :)
szia ne idegeskedj n csütörtökön voltam 6 hetes csak petezsákot és szikhólyagot látott.Tegnapra visszarendelt és ott volt a babom és volt pulzálás is.Nyugi ilyenkor 1-2 nap is sokat számít.:) Minden rendben lesz. 6+4hkm
Ne aggódj, bár én tegnap voltam és 7 hetesen 26X30 mm a petezsák és 1 centis a picim :) de szorítok és nyugi, csak rosszabb ha idegeskedsz :) boldog babavárást
6+5 hetes vagyok, petezsák 24x15, a kicsike meg 7mm :D
Nyugi! Mikor én is elõször voltam, csak petezsákot látott. Mást nem. De mára már 7 mm-es Bogyókánk, és van szívhangja. Ahogy az elõttem lévõ is írta, pár nap is sokat számít! Boldog baba várást!

6 hetes kismamik, hogy vagytok?

voltatok mar orvosnal?lehet mar latni a babucit?

Legjobb válasz: én 6 hetesen és 0 naposan voltam dokinál,és volt már szívhang:) 8 heteske

én 6 hetesen és 0 naposan voltam dokinál, és volt már szívhang:) 8 heteske
Sziasztok én is csatlakozok hozzátok!Igaz én még csak 5 hetes vagyok, de nekem a hasfájáson és a mellfájdalmon kívül semmi bajom, se hányiger se széldülés.Ti hogy vagytok ezzel ált.mikor jelentkezik a rosszullét?
Kedves kismama! Én is hathetes vagyok, elõzõ héten nekem is fájdogált a hasam, de elmúlt.Emiatt ne aggódj.Kevesebbet tudok enni, többször és a zsíros ételtõl hányok.A kávét egyáltalán nem birom.A nulladik UH-on még csak petezsák látszódott, ekkor 5 hetes voltam.Tegnap voltunk a férjemmel ismét UH-on, és már van szívhangja!Ez a legszebb hang a világon!Boldog babavárást kívánok!
Én 5+3 hetes vagyok. Igazából enyhe mellfeszülés, a gyakori pisilés mintha múlna és a hasam sem fájogat mostanában. Te mikor mész dokihoz? Vagy már voltál? Én az elsõ terhességemnél 7+2 hetesen voltem és már volt szívhang. De most szerintem nem bírok olyan sokáig várni. Szerintetek 6+ pár naposan lesz már szívhang?
Szia!Semmi tünet!Ez azért furi mert két gyermekemnél irtó nagy mellfajdalmam volt az elején!Most semmi!!Több lett a krémes folyásom.Kedden megyek dokihoz, szerdán uh-ra!
Ja, elsõ vagyok! Még a tünetekhez sorolnám, hogy hol leizzadok, hol meg fázok. Ez nagyon idegesít. De lehet a hülye idõ miatt van, már azt sem tudom mit vegyek fel.
A kérdező hozzászólása: A hasatok nem faj?Nekem ugy faj miota kiderult, hogy babas vagyok mint akinek meg akar jonni. Nem voltam meg dokinal, majd a jovoheten.
2.vagyok.Már elmúlt!De nekem is volt ilyen mensi érzés!
Szia! Én ma 5+4 hetes vagyok!!Jövõ hét hétfõn megyek dokihoz.Melleim fájnak kicsit, pisilés sûrûn van, és a mindjárt megjön érzés is van még, de nem erõsen.

Terhesség alatt mennyire gyakori az anyajegyek növekedésének a száma? Illetve a régiek megnagyobbodásának? (17+6 hetes kismami)

Az els? terhességemnél is észrevettek hogy jönnek újabb és újjabb anyajegyek. És most megint.

Legjobb válasz: Nálam jelentkezett pár uj anyajegy, a meglévok pedig szinte feketévé sotétedtek :) 33 hetes kismama

Nálam jelentkezett pár uj anyajegy, a meglévok pedig szinte feketévé sotétedtek :) 33 hetes kismama
Nekem nem sötétültek, de kijött egy jó pár darab...többek között a bimbóudvaron :-/ És nem csak sima anyajegy jött ki, ami a bõrrel egy síkban van, hanem van ami egy picit kitüremkedik. Szóval olyan se nem anyajegy, se nem szemölcs.
Nekem is kijött jópár anyajegy, és az egyik nagy is lett, nyár végén megyek és leszedetem
Nekem is kijött kettö, egyik a gyomromnál, másik a köldökömben. Mindegyik ilyen kitüremkedett anyajegy színü de mégsem az. Észrevettem, hogy néha jönnek le róla ilyen leszáradt darabkák. Gondoltam akkor leszárítom...kb 3 hetembe telt és már csak a helye van ott. Azért remélem neked nem ilyenek!!! 36 hetes
Nekem is jelentkezett par uj a nyajegy a bimboudvaron.Nem tul szep, de felek leszedetni, hogy ilyen helyen van.
Elozo vagyok, 17:45-os, neked mivel sikerult leszaritanod?es a tied is olyasmi volt, mint az enyem?En egy masik internetes oldalon kerdeztem meg egy orvost, es o mondta, hogy pyogen granuloma a neve, (kep utan persze, nem mondta 100%)

6 hetes kismamák, hogy érzitek magatokat?

Én most majd el alszom a munkahelyemen, de gondolom azért mert jön a hidegfront és ez még egy lapáttal rátesz a rendes fáradtságra.

Legjobb válasz: Szia! Én 9+4 hetes kismami vagyok,de minden nap máshogy érzem magam.Egyik nap madarat lehetne velem fogatni,pörgök,szaladok,rohanok,mindent csinálok. Másik nap meg 12-15 órákat alszom felkelek pisilni és fekszem is vissza. Reggeli hányinger minden nap van:( Étvágyam is változó. Nagyon szomjas vagyok állandóan. szédülgetek. Ennyi nagyvonalakban:)

Szia! Én 9+4 hetes kismami vagyok, de minden nap máshogy érzem magam.Egyik nap madarat lehetne velem fogatni, pörgök, szaladok, rohanok, mindent csinálok. Másik nap meg 12-15 órákat alszom felkelek pisilni és fekszem is vissza. Reggeli hányinger minden nap van:( Étvágyam is változó. Nagyon szomjas vagyok állandóan. szédülgetek. Ennyi nagyvonalakban:)
Szia! Én 5hét4napos vagyok és kutya bajom kicsi mellfájdalom néha, meg kis fáradékonyság:-)Néha el is felejtem hogy terhes vagyok:-D
Én 7 hetes vagyok jelenleg, de szinte megõrülök a szagoktól. Mindent büdösnek érzek, sajnos ma már eljutottam arra szintre hogy nem tudtam enni, mert borzalmas "szaga" volt a fasírtnak és úgy éreztem, ha egy falatot is eszem akkor a reggeli is távozni fog:-( Délután rájöttem, hogy a sajtos tészta szagtalan, így azt meg tudtam enni:-)
Feszülök. Olyan érzésem van mintha egy számmal nagyobb valaki lakna a testemen belül. Minden kaja felett egy kérdõjel van:)

37+6 hetes kismama vagyok! Már kb.2-3 napja olyan érzésem van a nap folyamán többször is mint akinek meg akar jönni! Hol erősebb hol gyengébb ez az érzés! Elviselhető, de érezhető. Jelezheti ez a szülés közeledtét?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, hogy mit jelez ez az érzés, de én is ugyanezt érzem 2-3 napja. Meg alulról szurkálást, de egy idõ után el is múlik + fáj a derekam, meg a csontjaim... Nagyon remélem, hogy mindketten hamarosan babázhatunk! :) Te hol fogsz szülni? 37+5 hetes kismami

Azt nem tudom, hogy mit jelez ez az érzés, de én is ugyanezt érzem 2-3 napja. Meg alulról szurkálást, de egy idõ után el is múlik + fáj a derekam, meg a csontjaim... Nagyon remélem, hogy mindketten hamarosan babázhatunk! :) Te hol fogsz szülni? 37+5 hetes kismami
Sziasztok! Én is ma vagyok 37+6 hetes, és ugyanezeket érzem, amit írtatok. Én a mensi szerû érzést jóslónak tudom be, bár nálam ez még annyira enyhe, hogy említésre sem méltó. A hüvelyszurkálást tegnap éreztem többször is. Én nem gondolom, hogy ezek miatt hamarabb jönne a babó, bár én sem szeretném, ha lusti lenne. Mikulásra már itthon szeretnék lenni vele :o) Minden nap megbeszélem vele, hogy hány napja van még odabent, és hogy két hét múlva találkozhatunk, ha õ is akarja... :o) Egyébként 30-ára vagyok kiírva, és sote2-n. Ti? Hol szültök?
A kérdező hozzászólása: Én Kiskunhalason fogok szülni!Ma egész délelõtt az az érzésem, hogy mindjárt megjön és mintha egyre erõsödne.Nem akar múlni az érzés és mostmár nemcsak idõnként jelentkezik hanem folyamatos!Mi lehet ez?????
Sziasztok! Ezek valósznû, hogy jóslók. Tegnap óta én is folyamatosan "fájdogálok" 32 km
Én nekem is ilyen tüneteim vannak 4 napja. Hasonló kérdést tettem fel, de azt válszolták, hogy ezek még eltarthatnak jó ideig. Na de meddig? :-) én már a 39. hétben vagyok!
Szia.Szerintem jó.Nekem 4-5 hetesen volt 12mm-es a petezsák.Ne izgulj.
Szia!Nekem soha nem mérték a petezsákot.6hetesen csak ennyi van a papírra írva, hogy embrio crl:5mm. Kellemes babavárást! 24 hetes pocis
Szia Nekem 6 hetesen 15mm volt a petezsák ne aggódj teljesen jó a méret :)
Szia.nekem is 6 hetesen 15mm volt, úgyhogy a tiéd is jó:) Gratulálok:) 31 hetes km
Szia Minden terhesség más és más.Csak az a lényeg, hogy a soron következõ vizsgálataid során látni lehessen a fejlõdést. Nekem az 5. héten volt 15mm-es petezsák, most vagyok a 8 héten. Második vizsgálat között 10 nap volt.10 nap alatt a 3mm embrió 10.1mm lett. Csak ez a fontos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!