Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes kislányom (95 db)

Normális, hogy 6 hetes kislányom még mindig csak eszik-alszik?

néha fent van 10-20 percre, de akkor is csak kézben van el, különben sír. De ha letelik ez a kis id?, akkor utána már kézben is sír, keresi a kaját, ha szopizik akkor meg utána rögtön megint alszik. Talán 1-2x volt fent 1-1 órát összesen születése óta. De a mai napon pl semmi ébrenléte nem volt, csak evett kb 2 óránként, aztán már aludt is. Koraszülött volt, 36. hétre született, ez nem tudom számít-e. A kisfiam kb 2 hetes kora óta már elég jól ébren volt, és vele összehasonlítva nekem kicsit aggasztó ez az aluszékonyság, bár tény, hogy a kisfiam nem volt koraszülött. Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.

Nekem a 42.héten indítottak.de az én kislányom is csak evett mag aludt 6 hetesen.Ez teljesen normális és semmi köze hozzá hogy hány hétre született.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez megnyugtató :)
Az én fiam is csak evett + aludt 2 hónapos koráig.
2 hete lehet a lányomat szórakoztatni, játszani, "beszélgetni" vele. Elõtte állandóan aludt és evett. 20 perceket volt fent, a cicin is állandóan bealudt. Egyik napról a másikra változott szinte. Ma már 20-30 percet elvan az ágyában és nézegeti a körforgót, meg a baldachint. :) Napirendünk is kezd beállni, 2-3 órákat fent van. 40+5 napra szültem, a héten lesz 2 hónapos. :)

Hogy tudnám lekötni 6 hetes kislányomat? és milyen játékot érdemes venni neki karácsonyra?

Legjobb válasz: Hát kedves Anyuka......egy 6 hetest sehogy,vegyél Neki egy rágókát,lehetõleg olyan ami hûthetõ is és ez a max. Könyörgöm,6 hetes..... Csak szeresd és dédelgesd ! 3 gyermekes 35 éves apuka

Hát kedves Anyuka......egy 6 hetest sehogy, vegyél Neki egy rágókát, lehetõleg olyan ami hûthetõ is és ez a max. Könyörgöm, 6 hetes..... Csak szeresd és dédelgesd ! 3 gyermekes 35 éves apuka
A kérdező hozzászólása: Természetesen ölelgetem és szeretgetem, ez egyértelmû. Csak arra gondoltam, hogy hátha színesebbé tehetném a napját valami érdekes dologgal.Mert olyan érdeklõdõ és kíváncsi természetû, de akkor maradok én és a séta. :)
Úgy, hogy megeteted és közben beszélsz hozzá szépen és kedvesen. Elmondod neki, hogy a karácsonyról mit kell tudni, esetleg a hagyományokról, ami a családotokban kialakult évek alatt. Ezután megbüfizteted, magadhoz szorítod, adsz neki egy hatalmas puszit és kb. még 5-10 perced van arra, hogy ébren legyen. Utána lefekteted aludni és megvárod a következõ 3-4 órát, mire felébred. Ajándékként pedig szeressétek, már neki egyenlõre úgy sem kell. Esetleg vehetsz egy babakocsi játékot, amit arra fellehet rakni. Pl. ilyet: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/21297?storetype=s.. Ilyen fajtát vettem én is és ez tökéletesen bevált, mikor már kicsit többet volt fent. A kiságyába a fejvédõ két oldalára felakasztottam. Úgy, hogy a gyerek mellkasa felett lógott a játék rész. Õ ezt elkezdte pörgetni, így nagyon jól elvan/elvolt vele. De én ezt 2, 5 hónapos korától csináltam.
jól csinálod! közelség és séta elég, persze sok beszélgetéssel, énekkel tüzdelve. a legjobban ilyenkor annyak örülnek, ha nagy színes ruhákat teregetsz a közelébe (apa száradó ingei kötötték le a figyelmét leginkább). karácsonyra hálózsákot vennék, vagy zenélõ pörgõ forgót, ha még nincs -nálunk ez az 1 babajáték volt, ami igazán tetszett neki.
Lamaze Elsõ tükröm: http://www.toystore.hu/pictures/pict.php?size=600&pic=bGVhcm.. Nagyon tudom ajánlani, már most megveheted, nagyon jó móka lesz a babádnak, a miénk nagyon szerette nézegetni magát benne, 1 éves elmúlt, mikor eltettem a tükröt, mert addigra már a rendes nagy tükörben, és az ikeás gyerektükörben nézegette magát. A Lamaze tükröt vaterán vettem, nagyon szép állapotban. A másik pedig egy könyv, amit jó, ha meg tudsz szerezni (megvenni, vagy könyvtárból kivenni): Anne Knecht-Boyer: Babamóka Ebben a könyvben 1 éves korig vannak játékötletek: 1. 2 hónapos korig 2. 2-3 hónapos kor között 3. 4-5 hónapos kor között 4. 6-7 hónapos kor között 5. 8-9 hónapos kor között 6. 10-12 hónapos kor között Magyarázat és sok színes fénykép van benne, mi nagyon szerettük használni.
babatornáztató játszószõnyeg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aktív kisbaba! Nem minden evés után alszik órákat. van h 20 perc után ébred, ezért kérdeztem. Köszönöm a válaszaitokat! Szép napot!
Jatekszonyeg, zenelo forgo, esetleg, ha sokat tudsz kolteni egy elektromos pihenoszek babahinta, tok sokaig lehet hasznalni.

6 hetes kislányomnak lágyék sérve van jobb oldalon . Műtétre előjegyezték már. Szerintetek mért kell mind a két oldalt műteni?

Legjobb válasz: Szerintem akinek 6 hetesen van lágyék sérve, annak nagy a hajlama rá, szóval lehet, hogy most még nem látszik a másik oldali, de lehet, hogy pár év múlva úgyis kijön, és akkor jobban jár mindenki, ha elõre megerõsítik a hasfalát, hogy késõbb ne legyen baj... Nyugi, gyönyörûen be fog gyógyulni, ilyen piciknek nagyon jó a sebgyógyulásuk, mire nagy gyerek lesz már nem is fog látszani!

Szerintem akinek 6 hetesen van lágyék sérve, annak nagy a hajlama rá, szóval lehet, hogy most még nem látszik a másik oldali, de lehet, hogy pár év múlva úgyis kijön, és akkor jobban jár mindenki, ha elõre megerõsítik a hasfalát, hogy késõbb ne legyen baj... Nyugi, gyönyörûen be fog gyógyulni, ilyen piciknek nagyon jó a sebgyógyulásuk, mire nagy gyerek lesz már nem is fog látszani!


Nem boldog a babám? 6 hetes kislányom néhanapján olyan kis ábrándos, mintha nem érezné jól magát. Nem sír ő, csak mélabú, és nem is mosolyog azokon a napokon.

Legjobb válasz: 6 hetesen szerintem ne is várd még, hogy sokat mosolyogjon. Elõfordul, hogy elmosolyodnak ennyi idõsen, de még nem igazán tudatosan. Nálunk majdnem két hónapos volt, mikor elkezdett vigyorogni! Biztos, hogy boldog, csak most kezd látni mindenféléket, és lehet hogy gyakran elmerül valamilyen tárgy tanulmányozásában! Ne várd tõle, hogy egész nap mosolyogjon, neki még nagyon új minden, ami körülveszi, ez lefoglalja!

6 hetesen szerintem ne is várd még, hogy sokat mosolyogjon. Elõfordul, hogy elmosolyodnak ennyi idõsen, de még nem igazán tudatosan. Nálunk majdnem két hónapos volt, mikor elkezdett vigyorogni! Biztos, hogy boldog, csak most kezd látni mindenféléket, és lehet hogy gyakran elmerül valamilyen tárgy tanulmányozásában! Ne várd tõle, hogy egész nap mosolyogjon, neki még nagyon új minden, ami körülveszi, ez lefoglalja!
Dehogyis nem, meglátod majd pár hét múlva egész nap csak mosolyogni fog.Mi is ezt hittük az elején. Most már 3 hónapos, egész nap vigyorog, már hangosan is kacagott.
Nyugi, biztosan boldog hisz ott vagy vele. Még csak most ismeri a világot és az bizony nagyon érdekes. Pár hét és már nagyba mosolyogni fog.

6 hetes kislányom tápszeres. Lehet, hogy túl sokat eszik?

Eddig 100 ml-t evett, napi 7-8 alkalommal, kivéve, ha többet aludt, mert akkor csak hatszor evett. Tápszert kellett váltanunk, most Beba Ha Start Aktívot eszik, a 100 ml pedig kevésnek bizonyult.

Legjobb válasz: szia.ne aggódj.ha nem bukik és nem fáj a hasa akkor annyit adj neki amennyi jólesi a babádnak.az én fiam 7 hetes tápszeres és napi 5-6 alkalommal eszik minimum 140ml-ert de van hogy csak 180-nal lakik jól.ez van.(bélpoklósok).inkább legyen jó evö mintsem rossz.jó babázást.

szia.ne aggódj.ha nem bukik és nem fáj a hasa akkor annyit adj neki amennyi jólesi a babádnak.az én fiam 7 hetes tápszeres és napi 5-6 alkalommal eszik minimum 140ml-ert de van hogy csak 180-nal lakik jól.ez van.(bélpoklósok).inkább legyen jó evö mintsem rossz.jó babázást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Minden jót Nektek!
szia, sztem anyit adj neki amennyit jóétvággyal megeszik, s annyiszor amennyiszer akarja, ha fáj a hasa, akkor kevesebbszer adj neki
Szia.Az én bébim 6 hetesen 160ml evett 3 óránként.Tápszeres volt ö is.Sose fájt a hasa és nem bukott, az éjszakákat végig aludta.Szóval ö is 6-7 alkalommal kajcsizott egy nap.Adj neki annyit amennyit igényel, mivel nem fáj a hasa neki sem, igy nem lessz semmi baja a bébidnek.Legalább mindig jól lakik.

6 hetes kislányom nagyon fázós. A szobában 26 fok van és rövidujjú bodyban és hosszú rugiban érzi jól magát. Ha kevesebbet adok rá, akkor sír míg újra fel nem öltöztetem. Júliusban született a nagy melegekben. El fog múlni a fázossága idővel?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk a leghûvösebb 24-25 fok, de ebben a nagy melegben több is szokott lenni, az én kislányom úgy vettem észre, nem szereti, ha csupasz a karja, lába, így éjszakára egy hosszúujjú rugit adok rá, body nélkül és így jól alszik, néhányszor próbáltam csak egy bodyban altatni, de sokszor felkelt, és mindig sírt. Próbáld meg csak rugiban altatni, így már egy réteggel kevesebb, de mégis takarva van a kis karja és a lába. Télen így aludt: rövid body, hosszú rugi + hálózsák. 11 hós kislány anyukája

Szia! Nálunk a leghûvösebb 24-25 fok, de ebben a nagy melegben több is szokott lenni, az én kislányom úgy vettem észre, nem szereti, ha csupasz a karja, lába, így éjszakára egy hosszúujjú rugit adok rá, body nélkül és így jól alszik, néhányszor próbáltam csak egy bodyban altatni, de sokszor felkelt, és mindig sírt. Próbáld meg csak rugiban altatni, így már egy réteggel kevesebb, de mégis takarva van a kis karja és a lába. Télen így aludt: rövid body, hosszú rugi + hálózsák. 11 hós kislány anyukája
Ha így öltözteted: nem. A 26 fok elvileg még meztelenül is elég kell, hogy legyen. A saját hõszabályozásának is ki kell alakulnia, nem teszel jót vele, ha túlöltöztetted. Télen 26 fokra fûtesz, vagy kabátban altatod?
Semmiképp nem teszel vele jót ha ilyen melegben így felöltözteted. Minnél hamarabb szoktasd le róla. Tudom, hogy nem könnyû, de ha továbbra is így öltözteted akkor mi lesz télen. Nekem aug. született a fiam és egy rövid ujjú napozóban alszik este és az ablak bukón van reggelig. Most egy éves, de tavaly is így aludt. Én nem akartam meleghez szoktatni, hogy aztán meg ma csak a szél is megfujja máris beteg legyen. Lassanként szoktasd le addig még kicsi.

6 hetes kislányom 130 ml tápszereket kap evésenként, de ma este nagyon tátogott és adtam neki még 30-at. Most csöndben van de még mindig tátog. Adjak neki még?

Legjobb válasz: Az én kislányom is tátogott, de ez nem azt szokta jelenteni, hogy éhes. Ha éhes, akkor sír, nyöszörög, a kezecskéjét rágja. Általában az enyém ilyenkor csak simán jól érzi magát, most 5 hónapos de fürdetéskor még mindig tátog. Próbáld meg kifigyelni, hogyan jelez, amikor valóban éhes lehet, tehát régóta nem evett. Szerintem ilyenkor nem kell pluszban etetned, elég simán, ha vele vagy, ha nem sír, akkor rendben van, és csak a közelséged, esetleg némi ringatás kell neki.

Az én kislányom is tátogott, de ez nem azt szokta jelenteni, hogy éhes. Ha éhes, akkor sír, nyöszörög, a kezecskéjét rágja. Általában az enyém ilyenkor csak simán jól érzi magát, most 5 hónapos de fürdetéskor még mindig tátog. Próbáld meg kifigyelni, hogyan jelez, amikor valóban éhes lehet, tehát régóta nem evett. Szerintem ilyenkor nem kell pluszban etetned, elég simán, ha vele vagy, ha nem sír, akkor rendben van, és csak a közelséged, esetleg némi ringatás kell neki.
Sztem nem azért "tátog".lehetetlen hogy egy 6hetes babának nem elég 160ml
ne adj, abból hányás lesz. lehet, hogy így is
A kérdező hozzászólása: Én is ezért gondolkodok rajta. Kapott vizet most megpróbálkoztam a kamillával... Hasa nem fájhat akkor gondolom jobban sírna.
Szerintem csak cumizna, ez nekik nagyon erõs "késztetés", mivel a szopómozgás ritmikussága nyugtatja õket. Cumira nem nyugszik meg?
A kérdező hozzászólása: Nem kell neki a cumi, kiköpi. Most bekapcsoltam neki a babahinta zenéit hátha megnyugszik. Olyan mintha fel lenne húzva pedig máskor nyugodt baba.
Nem kotelezo a 130gr.adhatsz meg 30-at.jelzi ha ehes sirassal probald baba teaval.ha az sem segit akkor cumit probalj.nekem bevalt recept
A kérdező hozzászólása: 130 gramhoz már adtam 30. Csak még mindig nem bír magával úgy csinál mint aki éhes

6 hetes kislányom folyamatosan rosszat álmodik. "síkítozik" álmában és nagyon nehezen ébred fel. Ezelőtt egyszerűen nem tudtuk felébreszteni! Nagyon megijedtem, nem tudom mit tehetnék!?

Találkozott valaki ilyennel?Vagy tudna valaki tanácsot adni, hogy mitől aludna nyugodtabban??

Legjobb válasz: A kisfiam is sokat nyöszörgött álmába meg olyan volt mintha futás utánn lihegnett volna! Megkérdeztem a gyerekorvost azt mondta ez nem baj éjjel dolgozza fel a napközbe történteket illetve még a megszületés élménye is mélyen bennük él ilyenkor! És hát az sem épp kellemes dolog nekik! Ne félj ki fogja nõni!Ugy emlékszem 8-10 hetes koráig volt ez!

A kisfiam is sokat nyöszörgött álmába meg olyan volt mintha futás utánn lihegnett volna! Megkérdeztem a gyerekorvost azt mondta ez nem baj éjjel dolgozza fel a napközbe történteket illetve még a megszületés élménye is mélyen bennük él ilyenkor! És hát az sem épp kellemes dolog nekik! Ne félj ki fogja nõni!Ugy emlékszem 8-10 hetes koráig volt ez!
Ilyen korban gyakran elõfordul, mivel még fejletlen az idegrendszer és alvás közben dolgozzák fel azt a rengeteg információt amit ébren fölvesznek. Idõvel enyhülni fog. Kb hány órát van ébren egy nap?
6 hetes baba még nagyon picike. Nem a pocija fáj?Próbáltad magad mellett altatni?Lehet sokan lepontoznak, de az én kisfiam 2 hónapos koráig óránként kelt éjjel, magam mellé tettem és azóta nyugodtan alszik. Az, hogy nem tudod felébreszteni nagyon aggasztó, beszéld meg a védõnõddel/gyerekorvossal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a sok segítséget!õszinte leszek, fiatal és tapasztalatlan anyuka vagyok, de természetesen bármit megtennék, hogy nyugodt legyen a kislányom! A napközbeni alvással nincsenek problémák igazából enni kel fel...mondjuk 1-2 órákat van fent.A pocija is fájós de ha amiatt sír az nem olyan.teljesen más.Elõször nagyon megijedtem, de édesanyám nyugtat, hogy nincs baj, de mégis zavar.Gondoltam rá hogy veszek nyugtató babafürdetõ olajat, hátha segít!

6 hetes kislányom napközben nem akar aludni, csak kb.20-30 perceket. Éjszaka alszik, max.1* kel fel. Napközben ennyi idős gyermek mennyit alszik?

Ha kimegyünk a leveg?re, akkor alszik a kocsiban, de nem mindig tudom kivinni ilyen id?ben.

Legjobb válasz: Nekem is ilyen a babám, a doktornénink azt mondta, hogy ez csak az anyukának a baja. Ráadásul az enyém még a babakocsiban sem alszik sokáig, pedig az elõzõ lányom 5-6 órákat is aludt kint télen a teraszon. Együttérzek veled, mert sajnos nagyon nehéz így haladni a munkával, legalábbis nekem.

Nekem is ilyen a babám, a doktornénink azt mondta, hogy ez csak az anyukának a baja. Ráadásul az enyém még a babakocsiban sem alszik sokáig, pedig az elõzõ lányom 5-6 órákat is aludt kint télen a teraszon. Együttérzek veled, mert sajnos nagyon nehéz így haladni a munkával, legalábbis nekem.
Elsõ vagyok. Kedves Második, van egy ötletem, ami segíthet, én is így "Vészeltem" át ezt az idõszakot. Ha hordozod a babádat, akkor a testközelséged, a mozgásod segíthetné õt az alvásban:) . E mellett Te is tudnál haladni a dolgaiddal:) . "Fontos praktikus érv lehet a hordozás mellett, hogy a házimunkával sem kell elmaradnunk, ami lelkiismereti problémát is okozhat sok anyukánál. A hordozás által felszabadított két kezünknek köszönhetõen szinte bármit elvégezhetünk, legyen az porszívózás, mosogatás vagy teregetés."innen: http://www.szeged.imami.hu/hirek-ujdonsagok/hordozzunk-2

6 hetes kislány borzasztóan szeles bél mozgással van ami nagyon nagy fájdalmakat okoz neki, a nap 24 órájából 5-6 órát ha tud pihenni, hogyan lehetne enyhíteni a fájdalmait?

Legjobb válasz: Szélcsõvel. Patikában kapható, vékonyabb felét bekrémezni anélkül, hogy eldugítanád, majd a popsijába dugni és mozgatni, húzogatni amíg szuszog.

Szélcsõvel. Patikában kapható, vékonyabb felét bekrémezni anélkül, hogy eldugítanád, majd a popsijába dugni és mozgatni, húzogatni amíg szuszog.
elõször is nem büfizik eleget. büfiztesd minden etetés után fél órát! szélcsõ, pocak masszázs, infacol vagy angolvíz, cseresznyemag párna, édeskömény tea, ha szoptatod figyeld mit eszel, puffasztó ételeket kerüld. igyál te is sok édeskömény teát!
Gripe water? Infacol? A nagyobbiknál nálunk az angolvíz (Gripe water) segített, igaz nem ennyire volt "szeles".
Az édeskömény tea nem csak hajtja a szelet, de fokozza a gázképzõdést.Nekünk az infakol vált be igaz nem egy olcsó mulatság, de a babu nem szenvedett.
nálunk espumizan, de kellett hozzá pocak masszázs, azóta minden rendben, bánom hogy csak késõn néztem utána a pocakmasszaázsnak. Napocska, hold, és az újaddal sétálj végig a pocakján élvezi, és édesen pukizgat tõle, sõt ha nem tud kakilni, a holdacskával mindíg seikerül.(köldöke felett 9 órától kezdev 5 óráig egy újjal szoktam neki holdat rajzolni. NAGYON HATÁSOS!!!!! próbáld ki remélem neked is segít


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!