Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes ha kap (10 db)

6 hetes baba ha kap tápszeres kiegészítést akkkor már nem is akar szopizni többé?

Legjobb válasz: Hát van amelyik baba nem, de amíg csak elfogadja a mellet addig add. Elõször mindig mellre tenni és ha ott végzett akkor tápszer. Én már a 2. vagy 3. héten muszáj voltam tápszerrel pótolni, de 7 hónapos koráig sikerült megtartani azt a picike tejet. Nem volt sok, de legalább még akkor is volt. Nehéz volt néha meg úgy éreztem hogy mit szenvedek én itt, de mindig a baba érdekeit néztem. Mondjuk lehet hogy az én babám egy különleges baba volt kicsiként. Mert az éjszakai alvással se volt gondom elsõ perctõl fogva. Nem mondom egyszer kétszer felkelt 1 év alatt, de evett és aludt tovább. Na jó ez nem ide tartozik! Szóval ne add fel, hátha visszajön még a tejed, meg hát amíg van addig hagy kapja csak, még ha icike picike is. Kitartás!

Hát van amelyik baba nem, de amíg csak elfogadja a mellet addig add. Elõször mindig mellre tenni és ha ott végzett akkor tápszer. Én már a 2. vagy 3. héten muszáj voltam tápszerrel pótolni, de 7 hónapos koráig sikerült megtartani azt a picike tejet. Nem volt sok, de legalább még akkor is volt. Nehéz volt néha meg úgy éreztem hogy mit szenvedek én itt, de mindig a baba érdekeit néztem. Mondjuk lehet hogy az én babám egy különleges baba volt kicsiként. Mert az éjszakai alvással se volt gondom elsõ perctõl fogva. Nem mondom egyszer kétszer felkelt 1 év alatt, de evett és aludt tovább. Na jó ez nem ide tartozik! Szóval ne add fel, hátha visszajön még a tejed, meg hát amíg van addig hagy kapja csak, még ha icike picike is. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Szia! Még nem ment el a tejem csak a héten voltunk mérésen és nem hízott csak heti 100 g-t. A dokki szerint hetente 150-200 g.-t kellene híznia. Most megyünk jövõ héten is mérésre és ha nem hízik eleget akkor tápszert fog kapni. Pedig nem egy sírós baba, szóval nem értem. Talán nem elég tápláló a tejem? Köszi a választ.
Nekem is 6 hetes a lányom és elejétõl fogva kap kiegészítésként tápszert, igaz mostanában csak este. Akkor megeszik 130 ml tápszert és utána még alvás elõtt az egyik cicit is kieszi. Szerintem, ha nem csak tápszert kap akkor nem lesz gond. Azt viszont észrevettem, hogy amikor már kevesebb a tejcsi a cicibe és meg kell dolgoznia érte, nem folyik a szájába olyan könnyen akkor már nem kell neki a cici. Ne hagyd abba szopiztatás, még akkor se ha nagyon kevés a tejcsi, az a kevés is sok fontos anyagot tartalmaz.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi
A babák hízása nagyon eltérõ és nagyon enyéni lehet. Lehet, hogy a te babád egyszerûen csak ilyen lassabb gyarapodású lesz. Szerintem lehet, hogy elég neki a tejed, fõleg ha amúgy sem látod rajta az éhezés jeleit. De az orvosok szeretnek mindjárt a tápszerhez nyúlni. A tápszerezés mellett még hónapokig is lehet szoptatni, de ezzel elindul egy ördögi kör, hogy amikor kap pótlást kevesebb kedve lesz szopzini, ezáltal egyre kevesebb tejed lesz, egyre több tápszer kell és így még kevesebbet szopik, még több tápszer stb... Tudom, itt nem népszerû az LLL oldalakat reklámozni, de szerintem utánanézhetnél, hogy milyen jelekbõl lehet tudni, hogy tényleg kevés a tej, vagy elég, csak kevésnek érezzük.

Mi történik akkor ha a kutya nem 6 hetesen kapja az első oltást, hanem mondjuk, egy vagy két héttel később, mit fog hozzá szólni a doki?

Tudom,hogy egy rendes tenyészt? 6 hetesen beoltatja..blablablabla...de azért kíváncsi vagyok. Köszönöm.

Legjobb válasz: A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)

A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)
a doki semmit nem fog hozza szolni. a te döntesed/lehetöseged hatarozza meg, hogy mikor viszed. csak figyelj oda, hogy addig nehogy összeszedjen valaimt es ha netan valami rendelleneset, szokatlant tapasztalsz, akkor azonnal irany a doki.
A mi dokink csak 8 hetesen adja az elsõ oltást.
20.08-nak Igen, de alomban.Oltott szülõknél. Ha elhozzák a kutyát már 2 oltásának kell lennie. Gondolom akkor ti 10 hetesen adjátok a kutyákat.
Elõzõ vagyok, mi nem adjuk sehogy a kutyákat, nem vagyunk tenyésztõk, kapott a kisfiam egy kutyust 8. hetes volt (szombaton töltötte és szerdán hoztuk haza) felhívtam a dokit és mondta szombaton vigyem be mert 8 hetesen kaphatja az elsõ oltást. "Otthon" csak féreg hajtót kapott õ is meg a testvérei is. Nem tudom miért de a mi orvosunk 8 hetesen adja az elsõ parvo oltást, rá 2 hétre a másodikat, utána még 2 kombináltat és azt hiszem úgy mondta, hogy azután még 2x kell majd vinni veszettségi oltásra míg be nem tölti az egy évet. Most lesz szombaton 11 hetes és jövõhéten visszük az elsõ kombináltra.
A Keresztanyukámék kutyája is késõbb kapta meg az oltást és amikor ment mindig eldõlt vagy elcsuklott a lába és elesett:S Azt hiszem, hogy élete végéig tartott ez nála, nem tudom, mert még nagyon pici voltam nekem is úgy mesélték:)

Okozhat bármiféle problémát (túletetés), ha 6 hetes babám cumisüvegből is kapja a tejet?

Sajnos estére nem sok tej marad a mellemben és a babám nem tudja jól kiszopni, mert fáradt, ezért reggelenként lefejt tejjel pótolom, amíg éhes. Az elmúlt id?szakban kicsit sokat gyarapodott a súlya, ezért aggódom, hogy esetleg túleszi magát a picur.

Legjobb válasz: szia...én is féltem ettõl,hiszen a magassága és a súlya is jóval több,mint az átlag.Sokat evett és eszik is.Én is gyûjtöttem.Nos nekem a védõnõ és az orvos megnyugtatott,hogy semmi baj...õ tudja mennyi kell neki.Annak,meg csak örülj h gyarapszik a súlya...legalább lesz energiája ha már mozgolódik.Ha meg túleszi magát,akkor kibukja.4 hósak múltunk és már mi sem hízunk olyan nagy ütemmel és a tejcimet sem kell gyûjteni. :)

szia...én is féltem ettõl, hiszen a magassága és a súlya is jóval több, mint az átlag.Sokat evett és eszik is.Én is gyûjtöttem.Nos nekem a védõnõ és az orvos megnyugtatott, hogy semmi baj...õ tudja mennyi kell neki.Annak, meg csak örülj h gyarapszik a súlya...legalább lesz energiája ha már mozgolódik.Ha meg túleszi magát, akkor kibukja.4 hósak múltunk és már mi sem hízunk olyan nagy ütemmel és a tejcimet sem kell gyûjteni. :)

6 hetes kismama vagyok. Ha beadom a válókeresetet, amibe a férjem is beleegyezik, el tudok válni, mire meglesz a baba? Ha nem, attól a barátom nevét kapja a baba?

5 honapja külön élünk. nem volt tervbe a pici.

Legjobb válasz: Mivel még nincs megszületett gyerek, nem lesz békítõ tárgyalás, tehát 1körben lezavarható a válás, akár 2-3 hónap alatt. A közös megegyezés szintén elõny. Ismerõsõméknél is hasonló volt a helyzet, szülés elõtt elváltak, az új párjával szintén még szülés elõtt összeházasodtak, így az igazi apa nevét kaphatta a gyermekük.

Mivel még nincs megszületett gyerek, nem lesz békítõ tárgyalás, tehát 1körben lezavarható a válás, akár 2-3 hónap alatt. A közös megegyezés szintén elõny. Ismerõsõméknél is hasonló volt a helyzet, szülés elõtt elváltak, az új párjával szintén még szülés elõtt összeházasodtak, így az igazi apa nevét kaphatta a gyermekük.
Szia. Szerintem a pici születéséig lezajlik a válás.miután nem lesznek bonyodalmak.De ha nem , a barátod ír egy apasági nyilatkozatot, e´s az ö nevét kapja a kicsi.
Ha meg is lesz a válás, sajnos a hatályos törvények értelmében a baba a férj addigra exférj nevét kell, hogy születéskor megkapja, mert a kimondott válás dátumát követõ háromszáz valahány napon belül született gyerekeknél ez van, és egy külön perben lehet majd kérni a bíróságtól, hogy engedélyezzék a gyerek név változtatását, az ex is nyilatkozik, hogy nem az övé, valamint a valódi apa is, hogy az övé a kicsi... Érdekes törvényeink vannak... Érdemes vissza olvasnod, a válás kategóriában vannak hasonló kérdések, és az enyémnél jobban meg fogalmazott válaszok is...
szia! a férj /a volt férj nevét kapja a baba.vagy a tiédet.mert a válás után el kell telni "x"idõnek.
mikor megszületik a baba, vagy a te nevedet kapja vagy a férjedét erröl viszont lehet dönteni.

6 hetes kismama vagyok. Ma elkezdtem vérezgetni. Ha kapok rá gyógyszert, megmarad a baba?

Legjobb válasz: szia, Menj a dokihoz még ma. Ügyelet biztosan van..ott megnéznek, és adnak gyógyszert. Sok pihenés, és reméljük nem lesz baj. szorítok

szia, Menj a dokihoz még ma. Ügyelet biztosan van..ott megnéznek, és adnak gyógyszert. Sok pihenés, és reméljük nem lesz baj. szorítok
Mindenképpen doki. Lehet, hogy semmi komoly, de lehet ja is. Én is vérezgettem a 6. héten. A doki szerint nem a babától jött, hanem valami seb okozta. Kórházban voltam megfigyelésen, gyógyszert szedtem és sokat pihentem. Hamar elmúlt és nem tért vissza. Doki!!!!! 20 hetes kismami
Szia Vetélés után mikor újra terhes lettem kaptam gyógyszer de azt is elmondta az orvos hogy ez nem garancia arra hogy megmarad 27 hetes
Bocsi! ja= baj. A 20 hetes kismami
Mindenképp azonnal dokihoz! Én is vérzéssel kezdtem, görcsölés lett belõle, azonnal indultunk a kórházba, de már késõ volt. :(
Szerintem is irány a dokid vagy az ügyelet, jobb megnézetni. Lehet, hgoy ártalmatlan az egész, de te is megnyugszol.
szerintem ezt a kérdést a terhesség címszó alatt tedd fel, hátha többen tudják a választ hisz ott már kismamák vannak.
Szia! A Gyedet a gyerek születése elõtti évben számított egy napra esõ jövedelembõl számítják (mivel te 2009-ben fogsz szülni, ezért a 2008-ast figyelik majd, tehát a táppénz is beleszámít). Az OEP honlapján (www.oep.hu) részletesebben is olvashatsz róla. Zita (24 hetes baba anyukája)

Most megyek első uh-ra kb. 6-7 hetes terhes lehetek. Ha nem lehet még hallani a baba szívhangját attól még kap az ember kiskönyvet? Mitől függ, hogy hüvelyi v. hasi uh lesz?

Legjobb válasz: Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik,mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos,hogy lehet majd látni,hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod,akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt,amit az orvostól kérj,ha nem ad magától,különben nem adhat. Boldog babavárást!

Általában az 12. hétig hüvelyivel nézik, mert úgy sokkal jobban látszik a babóca és utána jöhet a hasi UH. 6-7 hetesen majdnem biztos, hogy lehet majd látni, hogy pulzál a kis szíve.:) A kiskönyvet a védõnénitõl kapod, akihez viszel a várandósságodról igazoló papírt, amit az orvostól kérj, ha nem ad magától, különben nem adhat. Boldog babavárást!
Szerintem hüvelyi uh lesz. Nekem 6 hetesen és 2 naposan már kalapált a kis szíve. Errõl ad papírt az orvos, és mivel a szívmûködés jelzi legbiztosabban az élõ terhességet, a védõnõ ezután állíthat ki kiskönyvet. Ha még nincs szívdobogás, akkor szerintem vissza fognak hívni pár nap múlva, kiskönyvet is aztán kapsz. Sok sikert, és legalább akkora élményt, mint nekem, amikor elõször láttam a kis manót.
Én 5 hetesen voltam, és még nem volt szívhang, de szó nélkül kiállította a védõnõ a kiskönyvet. 12 hétig hüvelyi uh van, utána hasi.
Ennyi idõsen már dobog a kis szive de szívhangot nem néznek még egy jó ideig... Valószínû hüvelyi lesz, de nem biztos, nekem nem az volt. Kiskönyvet biztosan kapsz már Gratulálok!
Hüvelyi uh. lesz és nekem néztek 6 hetesen szívhangot. Megkaptam a leletet amin az állt, hogy az uh. -n élõ magzat látható, illetve kaptam az orvostól a védõnõhöz egy beutalót és ezután kaptam meg a védõnõtõl a kiskönyvet. Remélem, segítettem. Gratulálok a babádhoz. 21hetes kismama

Milyen jutatásokat fog kapni egy nő, ha most a babája 6 hónapos, es 7 hetes terhes. Ha megszüli a 2. at mit kap? Lemondhatja majd a gyest az elsöre és kaphatja a másodikra a gyedet? Amikor az elsö betölti a 2. évet?

Legjobb válasz: Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft

Ha most nem GYED-et kap, hanem GYES-t, akkor nyilvánvalóan nem jogosult a GYED-re, tehát a második gyermeknél sem lesz rá jogosult. A második gyermek 3. életévének betöltéséig fog GYES-t kapni - 1-et a kettõre, nem gyerekenként egyet. Családipótlékot fog kapni gyermekenként 13.300.- Ft, ha családban élnek, ha egyedülálló szülõként neveli õket akkor 14.800.- Ft
Kedves utolsó, mindkettõnk válasza kicsit fals :) Ugyanis ha azért kap most a kérdezõ gyest, mert nem volt meg a szükséges napja, de van élõ szerzõdése, mivel a gyes ideje alatt is ketyeg a biztosítási jogviszony, a ketteskére meglesz a 365 nap. Ergo jogosult lesz tgyásra, gyedre.
Igen, lemondhatja bármikor. A családi pótlék duplán jár neki, a többi ellátás viszont csak az egyik gyerek után, de megválaszthatja, hogy melyik gyerek utáni ellátást kéri. Tehát bármikor áttérhet egyik gyerek után járó ellátásról a másik gyerek után járó ellátásra.
A kérdező hozzászólása: szülés elött munkanélkülin volt a felmondás idejétöl közvetlenül.akkor sem?
Mivel a ketteske születésekor nem lesz biztosítása (megszûnt munkaviszony), így nem lesz jogosult tgyásra, gyedre.
A kérdező hozzászólása: be van adva biróságra, febr 16-an lesz az elsõ tárgyalás
Miért szûnt meg a munaviszonya? Kirúgták? Akkor szépen el kellett volna battyognia a munkaügyi bróságra. De most se késõ. Nem mellesleg ez egy lényeges infomráció lett volna. Ugyanis a második babára igy semmit se fog kapni, csak GYES-t, valóban. Tehát akor esetében amikor az elsõ baba után lejár a gyes (majd 2, 5 év múlva), akkor kérheti a második baba után a gyest és ennyi.
A kérdező hozzászólása: meszünt a munkaviszonya meg amikor terhes volt az elsövel, az amikor elküldték már pár napos terhes volt csak nem tudott róla. most mivel 6 hónapos a baba gyedet kap a gyerek 2 eves koráig.
Hacsak nem megy vissza a kérdezõ most gyorsan dolgozni, akkor nincs 180 bérezett nap, és akkor a tgyásnak is van maximuma. És nem csak szerintem, hanem az oep szerint is.
a tgyás nem maximalizált sztem! a gyed viszont igen. és csak 1 támogatás jár. (ill. a családi pótlék meg a családi adókedvezmény, az a 2 gyerek után jár)
ha megszülsz, gyedet (az 1. baba után járót) lemondod, megogényled a tgyást a 2. babára, majd a gyedet. jár még a családi kedvezmény, a 6 hósra meg a magzat 91 napos korától a picire is. illezve az egyszeri anyasági is, szülés után.
Ha közben nem szûnt meg a munkaviszonya, akkor a ketteskére is jogosult tgyásra és gyedre. Ebben az esetben viszont a tgyásnak is van maximuma. Ha egyidõben két ellátásra is jogosult vagy (szülés után a tgyásra a picivel, ill. a nagyra gyedre), akkor te döntheted el, hogy melyiket kéred. A tgyással annyiból jobban jársz, hogy abból nem vonnak nyugdíjjárulékot. Amikor megszületik a pici, attól a naptól igényelni kell tgyás.
Az igénylést megelõzõ két évbõl kell produkálni a 365 napot, mivel most passzívan kapja az ellátást, így sem kaphat tgyást, gyedet. Persze más lesz a történet, ha megnyeri a pert és újra állományba rakják. Akkor meglesz mind a 365 nap, mind az élõ munkaszerzõdés, ami a tgyáshoz, gyedhez kell.

6+4 hetes kismama vagyok és dolgozom. A kismama könyvet mikor kapom meg? Kirúghatnak, ha bejelentem, hogy kismama vagyok, de még nincs könyvem?

Legjobb válasz: a könyvet a védõnõ állítja ki, akihez azután kell idõpontot kérned, h a nõgyógyász a 0. uh-n megállapította a terhesség tényét.

a könyvet a védõnõ állítja ki, akihez azután kell idõpontot kérned, h a nõgyógyász a 0. uh-n megállapította a terhesség tényét.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy a védõnõ adja ki, de mikor? Amint van arról papírom (már van), hogy kismama vagyok?
a lakóhelyed szerinti illetékes védõnõt kell felkutatnod. felhívod telefonon, egyeztetettek egy idõpontot, abban az idõpontban elmész a védõnõhöz és õ ott és akkor kiállítja a terheskönyvedet és megkezdõdik a terhesgondozás.
ha megvan a papírod akkor el kell menned a védõnõhöz. akkor kapod meg amikor elmész érte :) addig ne szólj a munkahelyeden, és azután is írásban, 2 példányban, lehetõleg emailben vagy ajánlott levélként ha olyan helyen dolgozol ahol vélhetõleg nem fognak örülni a várandóságodnak
Nem rúghatnak ki, a kiskönyvnek semmihez semmi köze. Az neked kell, a munkáltatónak nincs hozzá semmi köze. Keresd fel a védõnõt és majd vele megbeszélitek, hogy mikor lesz/legyen kiskönyved. A mi körzetünkben 12. hét elõtt ki sem adják pl mondván, hogy még bármi lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Holnap felkeresem a védõnõmet! :)
Ha megvan a leleted, hogy dobog a kicsi szive, vagyis elo embrio, onnantol szamit orvosilag terhessegnek, innentol bejelentheted. Onnantol vagy vedett, ha mar bejelentetted. Kiskonyvnek semmu koze ehhez.
Kiskönyvet csak akkor ad a védõnõ, ha van igazolásod a dokitól, hogy van szívhang!

Feszül a pocakom (nem a keményedés), de úgy mintha nem férnének el bent a dolgok. Nagyon ritka ha nem érzem ezt azt érzést. Ilyenkor nehezebben is kapok levegőt. Mitől lehet ez? 23 hetes 6 napos km

Legjobb válasz: Sztem gyorsan no a pocak,probalnak a dolgok rendezodni odabent,hogy minden elferjen.Gondolom nyomodik a rekeszizmod ettol kapsz nehezen levegot.

Sztem gyorsan no a pocak, probalnak a dolgok rendezodni odabent, hogy minden elferjen.Gondolom nyomodik a rekeszizmod ettol kapsz nehezen levegot.
Szia Nekem a második terhességemnél volt így. Nekem a magzatvizem volt sok, emiatt feszült a popcakom. Ultrahangon tudják ezt ellenõrízni.
szia! Én pont ugyanígy vagyok. Ugyanezeket érzem. Nekem 1 hete kezdõdött, remélem nem sokáig tart. Attól is félek, hogy most kezd majd el csíkosodnia hasam, mert annyira feszül. Remélem nem. 29 h km
Én ugyanígy voltam, de semmi problémám nem volt emiatt. Ne aggódj! Szülés után pedig rendezõdtek vissza a szerveim a megfelelõ helyükre, és nagy "mocorgás" volt odabent.Boldog babavárást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!