Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes ha (404 db)

Rögtön az elején kiderül, ha ikreket várok? Most megyek először dokihoz, 6 hetesen. Ha ikreket várok, az mikor derül ki?

Legjobb válasz: Általában az elsõ uh-n kiderül (nekem ez a 7. héten volt), de van, amikor csak késõbb veszik észre (pl.12. héten). Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy csak a 12. hét után mondható el valakirõl, hogy ikreket vár, mivel addig bármelyik embrió felszívódhat (addig csak iker fogantatásról beszélhetünk). 35 hetes ikres kismama

Általában az elsõ uh-n kiderül (nekem ez a 7. héten volt), de van, amikor csak késõbb veszik észre (pl.12. héten). Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy csak a 12. hét után mondható el valakirõl, hogy ikreket vár, mivel addig bármelyik embrió felszívódhat (addig csak iker fogantatásról beszélhetünk). 35 hetes ikres kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ :)
4 hetesen elküldött az SZTK-s szonográfus, hogy nem lát semmit. Rá 5 napra elmentem egy magánrendelésre, ahol orvos vizsgált. Kaptam képet is a két petezsákocskáról. Tehát 4 hét 5 naposan tökéletesen lehetett látni az ikreket.
A kérdező hozzászólása: :) Bevallom, kicsit reménykedek benne, én nagyon örülnék neki. Tudom, hogy nem sok az esély, de... :)
nekem 5hét 6 naposan látta a két élõ embriót a doki, sajnos a 8. hétre már csak az egyik élt.A másik szépen lassan felszívódott. Márciusban volt egy éves a kisfiam és ha minden igaz most 5 hetes terhes vagyok:)

Monoron Kersztúri Imréről vagy Fábián Istvánról milyen tapasztalatok vannak? Melyikhez menjek? Ma vagyok 6 hetes, ha csütörtökön megyek, akkor már lesz szívhang is?

Legjobb válasz: Szia! Fábiánnál személyes tapasztalatom nincs, barinõm volt nála. Állítólag nagyon rendes doki, és úgy tudom, hogy õ egyedül az, aki Monoron a dokik közül szülést is vállal. Keresztúri jó doki, bár szerintem elég hangulatember. Rengetegen vannak nála általában, ha be akarsz jutni, már a rendelési idõ elõtt menj oda, és jelentkezz be! Üdv. 28 hetes kismami

Szia! Fábiánnál személyes tapasztalatom nincs, barinõm volt nála. Állítólag nagyon rendes doki, és úgy tudom, hogy õ egyedül az, aki Monoron a dokik közül szülést is vállal. Keresztúri jó doki, bár szerintem elég hangulatember. Rengetegen vannak nála általában, ha be akarsz jutni, már a rendelési idõ elõtt menj oda, és jelentkezz be! Üdv. 28 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: lehet kérni az ultrahangról képet? Keresztúri ad, mennyibe kerül?

6 hetesen ha elmegyek ultrahangra már megtudják állapitani a terhességet?

Legjobb válasz: Igen, már egy szép kis petezsákot biztos hogy látni fogsz!:)

Igen, már egy szép kis petezsákot biztos hogy látni fogsz!:)
elsõ vagyok! Akkor mindenképp látni fogsz valamit.:)
En 6 hetes voltam amikor megalapitotta a doki a terhesseget!Az en tesztem is eleg halvany volt!
Igen, már látszik a petezsák. Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: 14 napja kellett volna megjönnie
A kérdező hozzászólása: annyira félek két hete az egészségházban azt mondta az orvos halvány tesztnél hogy nem lát csak 10 mm nyálkahártyát nem vagyok terhes, sokat sirtam most már nagyon erõs a tesztem és máshova akarok menni orvoshoz
Elsõ vagyok! Ez elõfordul hogy halvány tesztnél nem látni terhességet, nekem is legelõször 5 hetesen látott a doki petezsákot, de még nem volt szívhang sem. Ha erõsödött a teszted akkor biztos hogy terhes vagy, és nem hibázott a dokid. Gratulálok!:)
A kérdező hozzászólása: ma voltam uh-n és láttam babát kettõt, ikreim lesznek!!

Aug 5-én voltam dokinál, megállapította a terhességet, akkor voltam 6 hetes. Szept 15-én visszamentem, 12 hetesen és közölte, hogy méretei szerint max 9hetes vagyok. Ha nekem a ciklusaim 40 naposak voltak, akkor indokolt a csúszás? Kata

A menstruáció els? napját figyelembe véve, akkor voltam 6 hetes. CRL:19 mm, BFD: 5 mm. De még a héten visszarendelt uh-ra:-(

Legjobb válasz: Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.

Ekkorát nem lehet "csúszni". Ha az elsõ UH-n ahol 6 hetes voltál és a terhességed is 6 hetesnek felelt meg és most 12 hetes vagy, az UH viszont azt mutatja hogy 9 hetes a terhességed akkor bizony sajnos nagyon valószínû hogy megállt a fejlõdési folyamat, és befejezetlen vetélésed ( missed ab.-d ) van. Én tavaly a második terhességemmel jártam így, mûvileg elvették, majd 2 hónap múlva újra teherbe estem és azóta már megszületett a babám.
Ez tényleg nagyon kacifántos, de akkor hová lett a hiányzó 3 hét? 6 hét alatt csak 3 hétnyit fejlõdött volna a dokid szerint a baba..... furcsa mindenesetre. Nálam úgy volt hogy az elsõ UH-ra számítások szerint 7 hetesen mentem és nem volt embrió hanem csak petezsák, 9 hetesen kisebb volt, de volt szívhangja, a 11 héten viszont már nem volt szívhang se az embrióm felszívódóban volt. Így lett mûvi befejezés a vége.
A kérdező hozzászólása: De a leletemen az van, hogy jó vérkeringés van a méhfalban és az embrióban is, és hogy élõ 9 hetes terhesség. Nem értek semmit:-((

Ma kaptam egy törpepincsert, de szerintem túl fiatal 6 hetes Mit adjak neki enni és hányszor egy nap? Ha van valakinek ilyen fajta kutyusa mondhatna "jótanácsokat" Amit lehetett a szakirodalomból már elolvastam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.
Hat hetes kutyus fiatalnak mondható mert 6-7 hetes korától lehet elválasztani az anyjától! A konzerves kaját már simán megeszi, meg nem kell neki nagy darabos kaját adni mert attól még megfulladhat! Kis darabokra feltudsz neki vágni szalámit vagy parizert! Naponta 5x vagy 3x adj neki kaját!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek...
mi pincsereket tenyésztünk és volt olyan hogy 5 hetes korukban el lettek választva az annyuktól és semmi bajuk nem lett... szerintem a konzerv jó neki vagy száraztápot áztass neki forróvízbe és amikor kihûl egy kicsit a víz már eheti is...

Ha azt kérdezik tőlem, hány hetes terhes vagyok, és én 6 hét 3 napos vagyok, akkor az 6 hetes vagy 7 hetes?

Legjobb válasz: a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy

a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy
Én a betöltött hetet szoktam mondani. Jelenleg 27+6 vagyok tehát ma 27 hetes , de holnap már 28 leszek :D
En is mindig a mar betoltott hetet mondom. 19 hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem az orvosom mindig azt mondja, hogy pl: Most 34+5 napos vagyok. Betöltött 34. hét és a 35. Ben vagyok. Mindenhol így van ráírva 34/35 :-) De nem bonyolítom én erre már azt mondom 35 hetes. 35+2 nél 35 hetes5-tõl felfele meg 36 35hkm
Én is úgy csinálom, mint az utolsó, a hét elején a betöltött heteket mondom, utána pedig mikor már csak 1-2 nap van a következõ hét végéig, akkor azt mondom. (Tehát pl. 18+6-on már 19-et.) De szerencsére elég ritkán kérdezik :)

Ha a japán táncoló egeremnek kilátszik a bőre, kevés szőr van rajta olyan 6 hetes körül lehet, akkor beteg?

Tegnap kaptam, de nem úgy néz ki mint amiket eddig láttam, kevés sz?r van rajta, kilátszik a rózsaszín b?re, és talán úgy néz ki mint ha száraz lenne. Ez normális? El fog ez múlni?

Legjobb válasz: Ha 6 hetes körül van, akkor elég súlyos az állapota. Lehet valamilyen hiánybetegség is, ha a tenyésztõ nem etette megfelelõen. Atkás vagy gombás betegség is lehet, de ha jól tudom egy adott súly alatt nem túl biztonságos gyógykezelni a rágcsálókat, 6 hetesen még nagyon pici lehet. Azért menj el orvoshoz vele, nálam okosabbat tud mondani. Sajnos a táncoló egerek betegesek, ez eleve egy génhibás fajta, azért keringenek mert rossz az egyensúlyérzékük.

Ha 6 hetes körül van, akkor elég súlyos az állapota. Lehet valamilyen hiánybetegség is, ha a tenyésztõ nem etette megfelelõen. Atkás vagy gombás betegség is lehet, de ha jól tudom egy adott súly alatt nem túl biztonságos gyógykezelni a rágcsálókat, 6 hetesen még nagyon pici lehet. Azért menj el orvoshoz vele, nálam okosabbat tud mondani. Sajnos a táncoló egerek betegesek, ez eleve egy génhibás fajta, azért keringenek mert rossz az egyensúlyérzékük.
A dátumot látva tudom hogy késõn válaszolok, de elmondom, hogy ha nem vitted el orvoshoz, hogy mi is volt a baja. Az én egereimen is láttam ilyet, megijedtem és elvittem az állatorvoshoz õket. Atkásak voltak, szerintem a tiéddel is ez volt a baj. 3700Gt-ért csöpögtettek rájuk valami szert, ami nagyon erõs volt és az egyik el is pusztult, mert vagy sok adagot kapott, vagy lenyalogatta a másikról.
A kérdező hozzászólása: Nem vittem el állatorvoshoz, de mostmár szépen visszanõtt a szõre, sztem akiktõl hoztam nem tartották jól vagy veszekedett társaival. Mostmár szép a szõre a bõre nem látszik ki sztem rendbejött. Lehet nem kapott megfelelõ táplálékot.

Terhességi kalkulátor szerint 6 hetes, szerintem csak 2és fél hetes terhes vagyok. Normális-e ha fáj a hasam alja, feszül és kisebb görcsök vannak?

2 éve volt egy vetélésem,ami pont ennyi idös volt,mekkora rá az esély hogy ez a baba is "elmegy"?

Legjobb válasz: Szia! Olyan, hogy 2,5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.

Szia! Olyan, hogy 2, 5 hetes terhesség nincs.Mikor elmarad a mensid akkor már 4 hetes terhes vagy.Ha a kalkulátor szerint 6 hetes vagy, akkor már kb 2 hete késik a menstruációd, és igen, normális ilyenkor a hasfeszülés, apró szurkák, a görcs is megengedett egy ideig, amig nem annyira erõsek, és nem vérzel.Nekem még most is elõfordul, hisz nõ a méh, húzódnak a szalagok. Boldog Babavárást 21 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Sajnos ez már a 3.vetélésem volt, és az érzés ugyan az mint neked!! Ezt nem lehet könnyen feldolgozni.De nem adom fel!!!!!! Sok egészséget kívánok nektek!!
Sajnálom...velem is megtörtént.Azt hittem ott halok meg én is vele együtt.De össze kellett kapnom magam.És rá fél évére ismét teherbe estem.Ezzel a babával minden ok.Csak pozitivan, és csak elõre, nem szabad a múlton rágódni!!! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Elment :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat! Tegnap voltam dokinál:D Holnap meg UH-ra megyek, remélem minden rendben lesz és hallhatjuk a szívhangot is:D
Biztos az zavar meg, h az orvosok és a terhességi kalkulátor is az utolsó mensitõl számolja a terhességet. De valójában utána még eltelik kb 2 hét mire ovulálsz és akkor esel teherbe. Szval az csak az egyszerûség kedvéért van, h 9 hónapig , azaz 40 hétig terhes egy nõ. Ez NEM IGAZ. valójában ált. 266 napig, azaz 38 hétig vagy terhes, de mivel az utsó mensitõl számolják ezért lehet 2 hét difi. A görcsölés természetes, tágul a méhed.
Mindenképp menj dokihoz. Úgy tudom hogy akinek már ment el babája, annak adnak valami gyógyszert, ami segít a mostanit megtartani. És a doki meg is nyugtat talán! De egyébként kisebb hasszurka, görcs normális lehet az elején! Gratulálok! 14 hetes ikres kismama
Menj el a nõgyógyászhoz.Õ úgy is be fog utalni ultrahangra és ott az embrió vagy a petezsák mérete alapján megmondják neked, hogy hány hetes vagy!Nálam a terhességi kalkulátor 2 héttel többet mutat, mint amit a mérete alapján megállapítottak!
Szia! Bocsi, de hgy lehetsz 2, 5 hetes? Normális, nõ a méhed! Nem törvény szerû, hogy ez a baba is elmenjen, nekem is volt egy vetélésem, most 32 hetes vagyok! Az elsõ 11 hetesen ment el! Dokinál vltál már?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszodat! :D Megnyugtató :)
Sosem szabad feladni, elhagyni magad, tudom nagyon nehéz.Kivánom, hogy fél év mulva ismét pocakos légy, és egy egészséges, szép kisbabád szülessen!!!

Ha 4 hetesen 10-12 mm-es petezsák látszik, akkor 6 hetesen már mindenképpen kell lennie benne babónak, és ha nincs, akkor az rosszat jelent?

Legjobb válasz: Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2,4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes

Szia! Ha esetleg ezt mondták neked, még ne aggódj! Lehet hogy rosszul állapították meg a terhesség korát és fiatalabb mint 6 hetes. Bár ezt te jobban tudod a ciklusaid rendszerességébõl gondolom. Én majdnem 7 hetes voltam, amikor a babó 2, 4 mm volt és inkább látni lehetett egy kis pulzálást, mint egyértelmûen megállapítani, hogy ver a szíve. Nem is kaptam akkor igazolást hogy a terhesség élõ, vissza kellett mennem késõbb. Remélem minden rendben lesz veletek!!! Üdv. 19 hetes
Hát akkor majd látszódnia kell a pici szívverését is. Nyugi, rendben lesz minden.

Szóval ha az UH-n megállapitják hogy 8hetes, akkor ő még csak 6 hetes?

Legjobb válasz: Szia! A terhességed 8 hetes, akkor a bébid tényleges kora 6 hét, de ne a 6-al foglalkozz, hanem a 8-al: e szerint vannak a kötelezõ hetes vizsgálatok, az alapján átlagosan 40 hetes a terhesség. Késõbb majd az UH-n a mért adatok alapján megállapított magzati kor is szerepelni fog a utolsó menstruáció elsõ napjától számított kor mellett.

Szia! A terhességed 8 hetes, akkor a bébid tényleges kora 6 hét, de ne a 6-al foglalkozz, hanem a 8-al: e szerint vannak a kötelezõ hetes vizsgálatok, az alapján átlagosan 40 hetes a terhesség. Késõbb majd az UH-n a mért adatok alapján megállapított magzati kor is szerepelni fog a utolsó menstruáció elsõ napjától számított kor mellett.
A kérdező hozzászólása: kezdem kapizsgálni:) )szóval akinél van 1-2 hét eltérés, nála nem pont félidõben volt peteérés?
Szia! Miért lenne kevesebb?
A kérdező hozzászólása: ugy tudtam az UH is a mensi szerint számol, de ezek szerint megint nem ertem ezt a számolást.
Szia, az uh is és az orvos is a utolsó menszitõl számítják a heteket, tehát a tényleges kora -fogantatása óta mindig 2-(3)héttel kevesebb. De ezt senki nem így számolja, mindig hozzáadják azt a két hetet, így jön ki a 40 hét. (ami igazából ténylegesen 38)azért van erre szükség, mert általában nem tudják a fogantatás tényleges idõpontját. Üdv: 16 hetes kismama
Jól gondolod, az UH is az utolsó mensi elsõ napjától számol. Ha feltételezzük, hogy középidõben volt peteérésed, akkor a baba 6 hete fogant.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!