Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes elég hasfájós (4 db)

6 hetes, anyatejes, hasfájós kisfiam napközben alig alszik, és van, hogy óránként eszik, akár 3x is egymás után. Miért lehet ez, nem eszik eleget egyszerre? Vagy csak a hasfájás miatt szeretne hozzám bújni?

Az elmúlt 3 éjszaka jól aludt, 4-5 órát egyfolytában. Vajon éjszaka nem fáj a pocija? Vagy az segít sokat, hogy velem alszik?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ne szoptass igény szerint mert attol fáj a pocak hogy a félig megemésztett tejre megy rá a friss.egyszer kell kibirni a minimum 3 orát és akkor kellõképpen kiéhezik ahhoz hogy annyit egyen amennyi elég neki 3 orára.éjszaka azért nem fáj a pocakja mert kivárja az idõt mivel a szervezete termeli azt a hormont amitõl tudja hogy éjszaka aludni kell.ha adsz neki cicit bolond lenne nem elfogadni mivel azon megnyugszik de a pici agya még nem tudja hogy ha ilyen sürün eszik megfájdul a hasija.hidd el ezt tapasztalatból mondom...az én Fiacskám is így volt.õ akkor rászokott a cumira és 4 orás evõ lett 2 hónaposan.probáld meg,hátha neked is beválik.Én nem akartam neki cumit adni,Apukája adta a szájába és azota a világ legnyugottabb babája.Elötte sokat sírt,de a cumi lett az õ kabalája amitõl megnyugszik és nagyokat alszik. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Szerintem ne szoptass igény szerint mert attol fáj a pocak hogy a félig megemésztett tejre megy rá a friss.egyszer kell kibirni a minimum 3 orát és akkor kellõképpen kiéhezik ahhoz hogy annyit egyen amennyi elég neki 3 orára.éjszaka azért nem fáj a pocakja mert kivárja az idõt mivel a szervezete termeli azt a hormont amitõl tudja hogy éjszaka aludni kell.ha adsz neki cicit bolond lenne nem elfogadni mivel azon megnyugszik de a pici agya még nem tudja hogy ha ilyen sürün eszik megfájdul a hasija.hidd el ezt tapasztalatból mondom...az én Fiacskám is így volt.õ akkor rászokott a cumira és 4 orás evõ lett 2 hónaposan.probáld meg, hátha neked is beválik.Én nem akartam neki cumit adni, Apukája adta a szájába és azota a világ legnyugottabb babája.Elötte sokat sírt, de a cumi lett az õ kabalája amitõl megnyugszik és nagyokat alszik. Remélem tudtam segíteni.
A cumit szerintem is megpróbálhatod. De: ne felejtsd, nem cici helyett van, hanem megnyugtatásra. A lányom 4, 5 éves, 20 hónapos koráig szopizott, kb 2 óránként, éjjel, nappal, és cumizott is. Mellesleg sokat sírt az elsõ 4 hónapban. Ha nem kapott enni, akkor egyre inkább felhúzta magát. A kicsi 4 hónapos, hasonlóan gyakran eszik, de õ éjjel alszik, és nem cumis, nem kell neki-aminek azért örülök. A cici majd csökken magától, csak kialakítja a saját mennyiségét. Szaporítja a tejet. Türelem! Sok sikert!

6 hetes kisfiam iszonyatosan hasfájós és ezért elég nyugtalan is. Szinte egész nap fent van. Mivel tudnám megnyugtatni, ill. rábírni, hogy aludjon? Tippek?

Amúgy ha kézben van, akkor nem sír és könnyen elalszik, de amint le akarom rakni már fent is van.

Legjobb válasz: Szia! Mi is hasfájósok voltunk, végig próbáltam mindent, nekünk a Gripe water vált be, és 3 hónapos korára szerencsére kinõtte.

Szia! Mi is hasfájósok voltunk, végig próbáltam mindent, nekünk a Gripe water vált be, és 3 hónapos korára szerencsére kinõtte.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. elolvastam a cikkeket, de úgy gondolom, hogy mindennek ellenére lehetetlen egész nap kézben tartani a picit, ui. van még egy kisfiam, aki ugyanígy igényelné a törõdést. esetleg hasfájásra vmi tipp az infacolon és a szélcsövön kívül?
Nekünk leginkább a hason karon lógás jött be :) A tenyeremen volt/van a hasa, és tudom közben masszirozni. Próbáljátok ki :) Meg persze a bicikliztetés, ez a kettõl felváltva általában. Nem tett nálunk csodát, de ebben a pózban nem üvöltött, és beálmosodott. Amikor már félig leragadt a szeme, óvatosan leraktam ugyanigy hason. Ne várd meg, mig teljesen elalszik. Sok sikert :)
az infacol nekünk sem jött be. ánizsmag tea ami tuti hatásos lesz. Fél kávéskanál magot forrázz le2 dl vízzel, 2-3 percig hagyd állni és ihatja is ha kihûlt. Nekem kb. 20-30 ml-t iszik belõle délelõtt. és egész nap nyugi van. :)
Szia, nálunk segített az espumisan csepp, a sok torna, pocaksimogatás, alkaron lelógás... Próbálgasd ezeket és tapasztald ki nálatok melyik hatásos. (állítólag, ha anyuka sok mustárt eszik az is segít, errõl még nem tudok nyilatkozni, mostanában kezdek egyre több mustárt enni és várom a fejleményeket) 8 hetes kisfiú anyuja
Próbátad már hordozókendõbe rakni.Állítólag megnyugszik a baba.Szeritem nem mindig a hasa fáj, mert a kezedben is sírna tovább.Lehet hogy extra igénye van a testkontaktusra.Sokat simogasd a bõrét, vagy fürödjetek együtt, az is nyugtatja a babát.

6 hetes a kislányom, szerintem nagyon keveset eszik.40ml, 50ml-től bealszik. Lehet ez? 6 hét alatt 900g-ot hízott, mégis elég nyugtalan baba, sokat sír, nagyon mozgékony de nem hasfájós. Miért nem eszik többet?

Legjobb válasz: Ha meg akarod nyugtatni magad, megkínálhatod táppal. Akkor aztán kiderül, hogy elég a tejed. Ha bealszik, akkor nem lehet éhes! Majd kialakul a rendszer! sodródj az árral! Úgyis ordít, ha éhes, mert úgy van programozva! Ne görcsölj rá!

Ha meg akarod nyugtatni magad, megkínálhatod táppal. Akkor aztán kiderül, hogy elég a tejed. Ha bealszik, akkor nem lehet éhes! Majd kialakul a rendszer! sodródj az árral! Úgyis ordít, ha éhes, mert úgy van programozva! Ne görcsölj rá!
00:50 Ja, és jól hízik!
Ha 90 dekát hízott, akkor eleget eszik. Azért sírós, mert az anyukája szorong, és dekódolja a rezgéseket. Lazíts, légy vidám, nem fog az anyamellen éhen halni, ez biztos! Elég neki ennyi. Ha olyan éhes lenne, szopna. Esetleg picit éhesebben kínáld, húzd az idõt kicsit! Még egy órácskát, míg kap. Hogy jobban megéhezzen. De miért lenne jobb nagyobb adagokban venni magához a tejet? Jobb a több kicsi, nem?
A kérdező hozzászólása: Csak azért aggódom mert a bal mellembõl nem is eszik, azt fejem max.40ml!A másikból viszont eszik de mintha mostanában nem lenne benne elég a tej.Olyankor ideges és tépi a mellbimbóm, és hát hallom, hogy nem olyan intenzíven nyel. Sokszor rá teszem , de nem lesz több a tejem, pedig rá is fejek. Ezért törõdik bele a kevésbe?Mert nincs több. A tápszer nagyon a végsõ lenne!!! Köszönöm a választ!
Szia Én lánykám ha 5 percig szopizott az már nagyon jó volt az elején aggódtam , hogy alig eszik de olyan szépen hízott Én nem méregettem mennyit evett egy etetésnél, mindig a védõnõnél lett súly mérve így nem idegeltem magam!!! A jobb cici a kedvence a másikból nem nagyon szeret enni így abba sokkal kevesebb a tejcsim. A nyugalom nagyon fontos mert megérzik ám ha feszült vagy


6 hetes babám elég hasfájós. Van hogy egy órát görcsöl és csak utána jön ki a kaki, ami zöld. Ez lehet a hasfájás oka, vagy mert adtam neki Grippe Watert?

Amúgy van sárga gyorsan érkez? kakink is.

Legjobb válasz: Csak akkor adok neki grippre watert, ha fáj a hasa.

A kérdező hozzászólása: Csak akkor adok neki grippre watert, ha fáj a hasa.
Igen. A zöld kaki akkor van hogyha fájt a hasa .
nem lehet hogy a kelevény maradványai most jönnek ki a babádbol nekem az öcsikém volt ilyen hasfájos és azt mondták azért mert késön ment el a kelevény nála sokat simogasd a hasikáját és egy kis gyermek teát is adhatsz neki.
szia! mi is ezzel küszködünk bár csak 3 hetes a lányom. próbáltam már sokmindent, masszírozásból az vált be, hogy hasra fekteted és csipõlapát magasságában gerinctõl kifelé simító mozdulatokkal maszizd, ez segít neki, valamint jobb oldalára fektetve , a bal oldalt maszizod finoman felülrõl lefelé. ezen kívül én iszom babamosoly teát, így nem csikarja a hasát annyira míg kijön neki a puki , kaki, (így is erõlködik ugyan, de nem annyit) arról nem is beszélve hogy így nem közvetlenül õ kapja a teát, hanem a tejbe kerül bele. a zöld kaki akkor baj, ha nyákos is, akkor orvos. remélem tudtam segíteni :) . ja és figyeld hogy mit eszel te, elsõsorban az a legfontosabb, hiszen az kerül bele a tejbe. szió :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!