Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes de (367 db)

Vásároltam japánfürjeket ma 6 hetesek de a hátukon nincsen egy részen toll ez mitől lehetséges már így vettem őket 4 hetesen ahonnan vásároltam nagyon sokat tartottak egy helyen. Ezt hogy lehetne kezelni vagy hogy kinőjön nekik?

Legjobb válasz: A gazdasági fürjeket sajnos elég sokan taposórácsos, szûk ketrecekben összezsúfolva tartják. Ilyen helyen nagyon gyakori, hogy megkopasztják egymást, kicsípik egymás szemét sõt ha egy gyengébbet kikeztek azt szószerint meg is nyúzzák. E ennek elkerülése érdekében telipadlós ketrecben, nem túlságosan zsúfoltan kell õket tartani. Biztosítani kell nekik fürdõ homokot, grittet.. Én olyan ketrecben tartom õket nyáron, aminek nincs alja, csak a fûre le van téve. Ahogy lecsípkedték a füvet, arrébb teszem õket.

A gazdasági fürjeket sajnos elég sokan taposórácsos, szûk ketrecekben összezsúfolva tartják. Ilyen helyen nagyon gyakori, hogy megkopasztják egymást, kicsípik egymás szemét sõt ha egy gyengébbet kikeztek azt szószerint meg is nyúzzák. E ennek elkerülése érdekében telipadlós ketrecben, nem túlságosan zsúfoltan kell õket tartani. Biztosítani kell nekik fürdõ homokot, grittet.. Én olyan ketrecben tartom õket nyáron, aminek nincs alja, csak a fûre le van téve. Ahogy lecsípkedték a füvet, arrébb teszem õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm én már nem úgy tartom õket hanem rendes tele padlós ketrecekbe meg nincsenek össze zsúfolva tettem nekik homokot adom a vitaminokat nekik akkor bízok benne hogy helyrejönnek csak azt hittem valami más bajuk lehet

Még nem volt szívhang 5+6 hetesen de már látható lett volna az iker terhesség, hüvely uh?

Nagyon félek az iker terhességt?l mert nem tudom, hogy ki tudnám e hordani. Az els? terhességem koraszüléssel végz?dött és minden álmom egy 40 hétre született nagy egészséges baba.

Legjobb válasz: A jövõ héten már biztosan fog látszani, hogy ketten vannak-e vagy sem. Én pont 7 hetesen mentem és - bár az egyik csak hüvelyivel - már látszott mindkét szívhang.

A jövõ héten már biztosan fog látszani, hogy ketten vannak-e vagy sem. Én pont 7 hetesen mentem és - bár az egyik csak hüvelyivel - már látszott mindkét szívhang.
Az ikerterhesség már látszott volna, de a szívhang a 6. héten indul be. Nekem 6+2-n már volt! :) Nyugi, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, van tünetem és már 6+6 hetes vagyok, jövhéten megyek uh-ra remélem minden rendben lesz

Elvileg holnap vagyok 6 hetes, de néhány napja gyakorlatilag semmiféle terhességi tünetet nem érzek. Gond lehet?

Legjobb válasz: Dehogy gond! Mostanában menj el a dokihoz, majd a védõnõhöz. Nálam som volt semmi tünet egyik bébinél sem, most vagyok 20 hetes :) Boldog babavárást!

Dehogy gond! Mostanában menj el a dokihoz, majd a védõnõhöz. Nálam som volt semmi tünet egyik bébinél sem, most vagyok 20 hetes :) Boldog babavárást!
nyugii semmi gond :) ez csak azt jelenti hogy nem azon a szerencsesek koze tartozol, akik at esnek a terhesseg elejen a rosszul leten.. :) kellemes babavarast! :)

Vidéki vagyok és az itteni nőgyógyász Székesfehérvárra küldött be ultrahangra (6 hetes)! De azt nem mondta hogy az az sztk. -ba menjek vagy az ambulanciára! Ti hova mentetek először ha nem volt fogadott dokitok?

Legjobb válasz: Én az sztk-ba. De mehetsz az ambullanciára is, de ott többen vannak, ahogy észrevettem, meg oda inkább olyanokat hívnak, akiknek van dokijuk, csak oda rendeli be õket... Ha odamész mégis, akkor ne felejts el sorszámot húzni. :)

Én az sztk-ba. De mehetsz az ambullanciára is, de ott többen vannak, ahogy észrevettem, meg oda inkább olyanokat hívnak, akiknek van dokijuk, csak oda rendeli be õket... Ha odamész mégis, akkor ne felejts el sorszámot húzni. :)
Üzenem mindenkinek hogy nmegkérdeztem anyukámat, és mehet vidéki is, ha valakit elküldtek az nem tudja mért volt, utolsó válszolónak örülök hogy jó volt a véleménye.
Azt tudom, hogy nem tehetnek róla, de a hangnemrõl igen. :) De túléltem. És megtaláltam Blaskó Ervint, úgyhogy sínen a sorsom. :)
Õk nem tehetnek róla ha el kell zavarniuk, és nem mindenki olyan durva.Hát akkor nekem protekcióm van.Ennyi kijár.Ha már a dolgozóknak nem sok jár....
1. vagyok. A nõvédelmibe nem mehet vidéki. Engem egyszer elég "illedelmesen" elzavartak emiatt...
Én a Nõvédelmibe jártam elõtte is(bár azt hallottam nem mehet vidéki, de nekem ott dolgozik anyukám, úgyhogy ezt nem tudom pontosan)De akkor az sztk.32 hetes
1. vagyok. Az sztk-ba elõre nem kell idõpont, hanem mikor odamész, akkor jelentkezel be a kartonozónál, és mire sorrakerülsz már benne leszel az aznapi listában, és így név szerint hív majd be a nõvér.
szia ÉN AZ SZTK-ba mentem, és oda is járok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyébkén az Sztk-ba kell idõpontot kérni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, remélem jól fogok dönteni hogy hova menjek!! :)

Nem hízik sokat? Babám még csak 6 hetes, de már 1 kg híján megduplázta a születési súlyát. Ez nem gond?

3100 gramm volt születése után, azóta 6 hét telt el és 5 kg. Múlt hét kedden az egy hónapos státuszon 4,40 kg volt a súlya, tegnap este fürdés el?tt mértem, ruha és pelus nélkül is 5 kg-ot mutatott a mérleg. Nem sok ez? Le fog ez lassulni? Nem duci és szerintem nem is nagy baba, így nem tudom, hol van rajta az az 5 kg.

Legjobb válasz: anyatejes? akkor úgy mindják, minden megengedett.

anyatejes? akkor úgy mindják, minden megengedett.
A kérdező hozzászólása: Igen csak anyatejet kap.
Fiam kis súllyal született, és 2 hónaposan duplázott... 2500 gr-al született, most 6 hónapos és 8200 gr.!!!! Én azt szoktam mondani, hogy utolérte a többieket. :)
Elõzõ vagyok: szintén anyatejes a babám (a mai napig is).
akkor valószínûleg minden ok! késõbb lehet hogy lelassul a gyarapodás. azért dokival mindenképp beszélj róla, hogy kizárhass minden betegséget.

Lehet terhes vagyok (a teszt szerint) valószínű hogy 6 hetes, de tegnap pecsételve véreztem. Mi lehet ez?

Orvos még nem er?sítette meg, hogy az lennék, csak a teszt, de összevitatkoztunk a párommal és azóta görcsölök, meg cseppekben vérzek.Borzalmasan félek,az orvosom csak holnap tud fogadni.

Legjobb válasz: Gyorsan vegyél be egy Hova nyugtatót (ezt terhesen is lehet),nehogy a stressz miatt elmenjen a baba!

Gyorsan vegyél be egy Hova nyugtatót (ezt terhesen is lehet), nehogy a stressz miatt elmenjen a baba!
AZONNAL nyugodj meg!!! És szerintem akkor is menj dokihoz, ha a sajátod nem tud fogadni, csak holnap! Menj valami sürgõsségire, találnak ott olyan orvost, aki tudja, mi a teendõ! Vérzel! Ezzel nem lehet játszani! ORVOS!!! Ne várj holnapig!
Szia! Hasonló cipõben jártam, mint te, igaz mi nem vitáztunk a párommal. 5 hetes terhes voltam, mikor a teszt kimutatta. Pecsételõ vérzésem volt, mielõtt megkellet volna jönnie, de nem jött meg. Onnan számolva nekem 4 hétig alhasi fájdalmaim voltak, mintha megakarna jönni a menszeszem. A teszt után másnap mentem a nõgyógyászhoz, mondtam neki a pecsételést is, de nem mondott rá semmit, viszont csinált hüvely UH-t és mondta a petezsák méretét. Következõ hétre volt szívhangja az "embriónak". Remélem kicsit megnyugtattalak.
szia..én 8 hetes vagyok és volt pecsételöm..akkor tájt elöfordul az elején amikor esedékes lenne a menzi..de mindenképp nyugodj meg..és menj el egy másik orvoshoz..ö is eltudja mondani mi ateendö..mert mi hiába mondjuk a tapasztalatokat attol nem szabad a mi szavunkra adni.menj el az sztk -ba mondjuk, .és nyugi
A 3. válaszoló vagyok. Tény, hogy nekem a menszesz várható idelyében volt pecsételésem és idegeskedés miatt nem véreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válszokat! Miután írtam nagyon begörcsöltem, ígazából még mindig rossszul vagyok, de az orvosom mégis fogadott, MILYEN NAGYLELKÛ:( De a lényeg hogy baba van biztosan:) És semmi baja:) Annyira boldog vagyok...azt hiszem nagyon megnyugodtam:) És most megyek pihenek egy nagyott! Tényleg millió hála!

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

6 hetesen (menzesz szerint 6+2 hetesen, de 30 napos ciklus) megyek holnap UH-ra. Mire számíthatok?

Azt tudom, hogy még nem nagyon van ilyenkor szívhang, de kb. milyen méret az "ideális" erre a korra? Nektek milyen volt? Rákerestem a neten, de ahány oldal, annyi méretet adnak meg erre a korra.

Legjobb válasz: 6 hetesen már láthatja a szihólyagot, ami azt jelenti, hogy méhen belüli a terhesség, de akár még szívhang is lehet! :) Nekem 5 hetesen 11 mm-es petezsákot láttak szihólyaggal, majd 7 hetesen 11 mm-es embriót.

6 hetesen már láthatja a szihólyagot, ami azt jelenti, hogy méhen belüli a terhesség, de akár még szívhang is lehet! :) Nekem 5 hetesen 11 mm-es petezsákot láttak szihólyaggal, majd 7 hetesen 11 mm-es embriót.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, jajj úgy izgulok:) holnap lesz a szülinapom, remélem szerencsét hoz:)
nwkem 34napos ciklusnál 5hetesen 4hetet irtak és szikholyag volt. 2hét mulva 6hetet irtak a papirra és volt szivhang 9mm embrio. azota majdnem behozta a lemaradast a méretében. drukkolok 12hkm
A kérdező hozzászólása: Voltam ma UH, és egy elég régi gépe volt a dokinek, de 15 mm-es petezsákban láttuk a pulzáló szikhólyagot. CRL 3 mmm. Szerintetek ez jó? Olyan izgatott vagyok, nagyon jó érzés volt látni a kis pulzáló valamit, az én kisbabámat. Csak annyira aggódom, olyan messze van még a 12. hét:)
elõö vagyok.simán jo, ne aggodj.igen sajnos tudom mijen messze van az a 12hét...:( alug vartam én is most meg azt várom h nöjjön a pocak és megmozduljon. ne aggodj biztos késöbb fogant mint gondoltad.nallunk is igy volt. a 20ik napomon foganhatott vagy a 24iken.akkor voltunk együtt. vigyazz magadra.boldog babavárást bár tapasztalatbol tudom hogy ez egy pánikolos idöszak.ott van e még mekkora vajon...stb. de nyugi nemsokara te is mehetsz védõnõkhõz vérvételre ultrahangok kivizsgalas...stb.és mar itt is van a 12.ik hét. 12hkm
ja még annyi hogy majd csak lesel a következõ ultrahangon mekkorat nõtt.napi 1milivel lehet szamolni.gratula mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon várom:) jövõ hét szerdán megyek

6 hetes vagyok, de a doki még alig látott valamit. Ez baj?

Most jöttem a n?dokitól. 6 hetes vagyok, de alig látott vlmit. Csak a petezsákot, az is pici. Lányos zavaromban elfelejtettem megkérdezni, hogy ez most mit jelent. Talán nem félid?ben fogant? Szerintetek?

Legjobb válasz: bocs hogy rakerdezek de biztos hogy 6 hetes vagy? csak azert mert mar volt ra pelda hogy valaki osszeteveszti a 6. hetet azzal hogy a 6. hetben jar? Mikor volt az utolso havid? Meg ha valoban 6 hetes is vagy akkor sem kell keseregni mert megtortenhet hogy nem felidoben volt ovud es akkor tok normalsi hogy csak a petezsak latszik...a lenyeg hogy nem kell izgulni...van ott valami az mar biztos!!!

bocs hogy rakerdezek de biztos hogy 6 hetes vagy? csak azert mert mar volt ra pelda hogy valaki osszeteveszti a 6. hetet azzal hogy a 6. hetben jar? Mikor volt az utolso havid? Meg ha valoban 6 hetes is vagy akkor sem kell keseregni mert megtortenhet hogy nem felidoben volt ovud es akkor tok normalsi hogy csak a petezsak latszik...a lenyeg hogy nem kell izgulni...van ott valami az mar biztos!!!
A kérdező hozzászólása: 6 hetes vagy 6. hét? Abból gondolom, hogy a doki mondta az asszisztensnek, megkérdezte tõle "hány hetes is a páciens? 6?".
ugy ertem hogy mar betorltotted a 6 hetet vagy csak 5 hetes vagy es par napos...mikor volt az utolso verzesed... http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator ...ez lehet hogy segit
Ne aggódj! A számolások szerint én ma vagyok 5 hetes és 2 napos de még csak 1.8mmx2.2mm.Valószínûleg pár nappal késõbb volta pé.Ne aggódj, gyorsan megnõ! :) Jó babavárást!
Ne aggódj, én azt hittem, mikor elõször mentem orvoshoz (utolsó mensi alapján), hogy hat hetes vagyok. Mint az ultrahangon kiderült még csak egy 8mm petezsákot láttunk, tehát kb 4 hetes lehettem. Azóta már láttunk egy 4mm szikhólyagot, úgyhogy minden rendben lesz, csak türelem!!:) :) :)
Sziasztok! A 18:57-tõl kérdezem, hogy milyen hosszú ciklusnál, mert én is 5+2-õn voltam, de nem látott petezsákot...

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!