Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes de (363 db)

Vásároltam japánfürjeket ma 6 hetesek de a hátukon nincsen egy részen toll ez mitől lehetséges már így vettem őket 4 hetesen ahonnan vásároltam nagyon sokat tartottak egy helyen. Ezt hogy lehetne kezelni vagy hogy kinőjön nekik?

Legjobb válasz: A gazdasági fürjeket sajnos elég sokan taposórácsos, szûk ketrecekben összezsúfolva tartják. Ilyen helyen nagyon gyakori, hogy megkopasztják egymást, kicsípik egymás szemét sõt ha egy gyengébbet kikeztek azt szószerint meg is nyúzzák. E ennek elkerülése érdekében telipadlós ketrecben, nem túlságosan zsúfoltan kell õket tartani. Biztosítani kell nekik fürdõ homokot, grittet.. Én olyan ketrecben tartom õket nyáron, aminek nincs alja, csak a fûre le van téve. Ahogy lecsípkedték a füvet, arrébb teszem õket.

A gazdasági fürjeket sajnos elég sokan taposórácsos, szûk ketrecekben összezsúfolva tartják. Ilyen helyen nagyon gyakori, hogy megkopasztják egymást, kicsípik egymás szemét sõt ha egy gyengébbet kikeztek azt szószerint meg is nyúzzák. E ennek elkerülése érdekében telipadlós ketrecben, nem túlságosan zsúfoltan kell õket tartani. Biztosítani kell nekik fürdõ homokot, grittet.. Én olyan ketrecben tartom õket nyáron, aminek nincs alja, csak a fûre le van téve. Ahogy lecsípkedték a füvet, arrébb teszem õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm én már nem úgy tartom õket hanem rendes tele padlós ketrecekbe meg nincsenek össze zsúfolva tettem nekik homokot adom a vitaminokat nekik akkor bízok benne hogy helyrejönnek csak azt hittem valami más bajuk lehet

Még nem volt szívhang 5+6 hetesen de már látható lett volna az iker terhesség, hüvely uh?

Nagyon félek az iker terhességt?l mert nem tudom, hogy ki tudnám e hordani. Az els? terhességem koraszüléssel végz?dött és minden álmom egy 40 hétre született nagy egészséges baba.

Legjobb válasz: A jövõ héten már biztosan fog látszani, hogy ketten vannak-e vagy sem. Én pont 7 hetesen mentem és - bár az egyik csak hüvelyivel - már látszott mindkét szívhang.

A jövõ héten már biztosan fog látszani, hogy ketten vannak-e vagy sem. Én pont 7 hetesen mentem és - bár az egyik csak hüvelyivel - már látszott mindkét szívhang.
Az ikerterhesség már látszott volna, de a szívhang a 6. héten indul be. Nekem 6+2-n már volt! :) Nyugi, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, van tünetem és már 6+6 hetes vagyok, jövhéten megyek uh-ra remélem minden rendben lesz

Elvileg holnap vagyok 6 hetes, de néhány napja gyakorlatilag semmiféle terhességi tünetet nem érzek. Gond lehet?

Legjobb válasz: Dehogy gond! Mostanában menj el a dokihoz, majd a védõnõhöz. Nálam som volt semmi tünet egyik bébinél sem, most vagyok 20 hetes :) Boldog babavárást!

Dehogy gond! Mostanában menj el a dokihoz, majd a védõnõhöz. Nálam som volt semmi tünet egyik bébinél sem, most vagyok 20 hetes :) Boldog babavárást!
nyugii semmi gond :) ez csak azt jelenti hogy nem azon a szerencsesek koze tartozol, akik at esnek a terhesseg elejen a rosszul leten.. :) kellemes babavarast! :)

Vidéki vagyok és az itteni nőgyógyász Székesfehérvárra küldött be ultrahangra (6 hetes)! De azt nem mondta hogy az az sztk. -ba menjek vagy az ambulanciára! Ti hova mentetek először ha nem volt fogadott dokitok?

Legjobb válasz: Én az sztk-ba. De mehetsz az ambullanciára is, de ott többen vannak, ahogy észrevettem, meg oda inkább olyanokat hívnak, akiknek van dokijuk, csak oda rendeli be õket... Ha odamész mégis, akkor ne felejts el sorszámot húzni. :)

Én az sztk-ba. De mehetsz az ambullanciára is, de ott többen vannak, ahogy észrevettem, meg oda inkább olyanokat hívnak, akiknek van dokijuk, csak oda rendeli be õket... Ha odamész mégis, akkor ne felejts el sorszámot húzni. :)
Üzenem mindenkinek hogy nmegkérdeztem anyukámat, és mehet vidéki is, ha valakit elküldtek az nem tudja mért volt, utolsó válszolónak örülök hogy jó volt a véleménye.
Azt tudom, hogy nem tehetnek róla, de a hangnemrõl igen. :) De túléltem. És megtaláltam Blaskó Ervint, úgyhogy sínen a sorsom. :)
Õk nem tehetnek róla ha el kell zavarniuk, és nem mindenki olyan durva.Hát akkor nekem protekcióm van.Ennyi kijár.Ha már a dolgozóknak nem sok jár....
1. vagyok. A nõvédelmibe nem mehet vidéki. Engem egyszer elég "illedelmesen" elzavartak emiatt...
Én a Nõvédelmibe jártam elõtte is(bár azt hallottam nem mehet vidéki, de nekem ott dolgozik anyukám, úgyhogy ezt nem tudom pontosan)De akkor az sztk.32 hetes
1. vagyok. Az sztk-ba elõre nem kell idõpont, hanem mikor odamész, akkor jelentkezel be a kartonozónál, és mire sorrakerülsz már benne leszel az aznapi listában, és így név szerint hív majd be a nõvér.
szia ÉN AZ SZTK-ba mentem, és oda is járok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Egyébkén az Sztk-ba kell idõpontot kérni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek, remélem jól fogok dönteni hogy hova menjek!! :)

Nem hízik sokat? Babám még csak 6 hetes, de már 1 kg híján megduplázta a születési súlyát. Ez nem gond?

3100 gramm volt születése után, azóta 6 hét telt el és 5 kg. Múlt hét kedden az egy hónapos státuszon 4,40 kg volt a súlya, tegnap este fürdés el?tt mértem, ruha és pelus nélkül is 5 kg-ot mutatott a mérleg. Nem sok ez? Le fog ez lassulni? Nem duci és szerintem nem is nagy baba, így nem tudom, hol van rajta az az 5 kg.

Legjobb válasz: anyatejes? akkor úgy mindják, minden megengedett.

anyatejes? akkor úgy mindják, minden megengedett.
A kérdező hozzászólása: Igen csak anyatejet kap.
Fiam kis súllyal született, és 2 hónaposan duplázott... 2500 gr-al született, most 6 hónapos és 8200 gr.!!!! Én azt szoktam mondani, hogy utolérte a többieket. :)
Elõzõ vagyok: szintén anyatejes a babám (a mai napig is).
akkor valószínûleg minden ok! késõbb lehet hogy lelassul a gyarapodás. azért dokival mindenképp beszélj róla, hogy kizárhass minden betegséget.

Lehet terhes vagyok (a teszt szerint) valószínű hogy 6 hetes, de tegnap pecsételve véreztem. Mi lehet ez?

Orvos még nem er?sítette meg, hogy az lennék, csak a teszt, de összevitatkoztunk a párommal és azóta görcsölök, meg cseppekben vérzek.Borzalmasan félek,az orvosom csak holnap tud fogadni.

Legjobb válasz: Gyorsan vegyél be egy Hova nyugtatót (ezt terhesen is lehet),nehogy a stressz miatt elmenjen a baba!

Gyorsan vegyél be egy Hova nyugtatót (ezt terhesen is lehet), nehogy a stressz miatt elmenjen a baba!
AZONNAL nyugodj meg!!! És szerintem akkor is menj dokihoz, ha a sajátod nem tud fogadni, csak holnap! Menj valami sürgõsségire, találnak ott olyan orvost, aki tudja, mi a teendõ! Vérzel! Ezzel nem lehet játszani! ORVOS!!! Ne várj holnapig!
Szia! Hasonló cipõben jártam, mint te, igaz mi nem vitáztunk a párommal. 5 hetes terhes voltam, mikor a teszt kimutatta. Pecsételõ vérzésem volt, mielõtt megkellet volna jönnie, de nem jött meg. Onnan számolva nekem 4 hétig alhasi fájdalmaim voltak, mintha megakarna jönni a menszeszem. A teszt után másnap mentem a nõgyógyászhoz, mondtam neki a pecsételést is, de nem mondott rá semmit, viszont csinált hüvely UH-t és mondta a petezsák méretét. Következõ hétre volt szívhangja az "embriónak". Remélem kicsit megnyugtattalak.
szia..én 8 hetes vagyok és volt pecsételöm..akkor tájt elöfordul az elején amikor esedékes lenne a menzi..de mindenképp nyugodj meg..és menj el egy másik orvoshoz..ö is eltudja mondani mi ateendö..mert mi hiába mondjuk a tapasztalatokat attol nem szabad a mi szavunkra adni.menj el az sztk -ba mondjuk, .és nyugi
A 3. válaszoló vagyok. Tény, hogy nekem a menszesz várható idelyében volt pecsételésem és idegeskedés miatt nem véreztem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válszokat! Miután írtam nagyon begörcsöltem, ígazából még mindig rossszul vagyok, de az orvosom mégis fogadott, MILYEN NAGYLELKÛ:( De a lényeg hogy baba van biztosan:) És semmi baja:) Annyira boldog vagyok...azt hiszem nagyon megnyugodtam:) És most megyek pihenek egy nagyott! Tényleg millió hála!

Elnézést a tudatlanságomért, de mit jelent pontosan a 15+2 hetes vagy 6+6 hetes kismami? Mit jelent az első szám?

Legjobb válasz: Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).

Szia! Az elsõ szám a betöltött hetet jelzi, a második a napot! Tehát amit említettél : 15 hetes és 2 napos, ill. 6 hetes és 6 napos terhességrõl van szó. Én például ma vagyok 16 hetes és 6 napos ( 16+6 ).
A kérdező hozzászólása: köszi, így már világos!!

6 hetesen (menzesz szerint 6+2 hetesen, de 30 napos ciklus) megyek holnap UH-ra. Mire számíthatok?

Azt tudom, hogy még nem nagyon van ilyenkor szívhang, de kb. milyen méret az "ideális" erre a korra? Nektek milyen volt? Rákerestem a neten, de ahány oldal, annyi méretet adnak meg erre a korra.

Legjobb válasz: 6 hetesen már láthatja a szihólyagot, ami azt jelenti, hogy méhen belüli a terhesség, de akár még szívhang is lehet! :) Nekem 5 hetesen 11 mm-es petezsákot láttak szihólyaggal, majd 7 hetesen 11 mm-es embriót.

6 hetesen már láthatja a szihólyagot, ami azt jelenti, hogy méhen belüli a terhesség, de akár még szívhang is lehet! :) Nekem 5 hetesen 11 mm-es petezsákot láttak szihólyaggal, majd 7 hetesen 11 mm-es embriót.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, jajj úgy izgulok:) holnap lesz a szülinapom, remélem szerencsét hoz:)
nwkem 34napos ciklusnál 5hetesen 4hetet irtak és szikholyag volt. 2hét mulva 6hetet irtak a papirra és volt szivhang 9mm embrio. azota majdnem behozta a lemaradast a méretében. drukkolok 12hkm
A kérdező hozzászólása: Voltam ma UH, és egy elég régi gépe volt a dokinek, de 15 mm-es petezsákban láttuk a pulzáló szikhólyagot. CRL 3 mmm. Szerintetek ez jó? Olyan izgatott vagyok, nagyon jó érzés volt látni a kis pulzáló valamit, az én kisbabámat. Csak annyira aggódom, olyan messze van még a 12. hét:)
elõö vagyok.simán jo, ne aggodj.igen sajnos tudom mijen messze van az a 12hét...:( alug vartam én is most meg azt várom h nöjjön a pocak és megmozduljon. ne aggodj biztos késöbb fogant mint gondoltad.nallunk is igy volt. a 20ik napomon foganhatott vagy a 24iken.akkor voltunk együtt. vigyazz magadra.boldog babavárást bár tapasztalatbol tudom hogy ez egy pánikolos idöszak.ott van e még mekkora vajon...stb. de nyugi nemsokara te is mehetsz védõnõkhõz vérvételre ultrahangok kivizsgalas...stb.és mar itt is van a 12.ik hét. 12hkm
ja még annyi hogy majd csak lesel a következõ ultrahangon mekkorat nõtt.napi 1milivel lehet szamolni.gratula mégegyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nagyon várom:) jövõ hét szerdán megyek

6 hetes vagyok, de a doki még alig látott valamit. Ez baj?

Most jöttem a n?dokitól. 6 hetes vagyok, de alig látott vlmit. Csak a petezsákot, az is pici. Lányos zavaromban elfelejtettem megkérdezni, hogy ez most mit jelent. Talán nem félid?ben fogant? Szerintetek?

Legjobb válasz: bocs hogy rakerdezek de biztos hogy 6 hetes vagy? csak azert mert mar volt ra pelda hogy valaki osszeteveszti a 6. hetet azzal hogy a 6. hetben jar? Mikor volt az utolso havid? Meg ha valoban 6 hetes is vagy akkor sem kell keseregni mert megtortenhet hogy nem felidoben volt ovud es akkor tok normalsi hogy csak a petezsak latszik...a lenyeg hogy nem kell izgulni...van ott valami az mar biztos!!!

bocs hogy rakerdezek de biztos hogy 6 hetes vagy? csak azert mert mar volt ra pelda hogy valaki osszeteveszti a 6. hetet azzal hogy a 6. hetben jar? Mikor volt az utolso havid? Meg ha valoban 6 hetes is vagy akkor sem kell keseregni mert megtortenhet hogy nem felidoben volt ovud es akkor tok normalsi hogy csak a petezsak latszik...a lenyeg hogy nem kell izgulni...van ott valami az mar biztos!!!
A kérdező hozzászólása: 6 hetes vagy 6. hét? Abból gondolom, hogy a doki mondta az asszisztensnek, megkérdezte tõle "hány hetes is a páciens? 6?".
ugy ertem hogy mar betorltotted a 6 hetet vagy csak 5 hetes vagy es par napos...mikor volt az utolso verzesed... http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator ...ez lehet hogy segit
Ne aggódj! A számolások szerint én ma vagyok 5 hetes és 2 napos de még csak 1.8mmx2.2mm.Valószínûleg pár nappal késõbb volta pé.Ne aggódj, gyorsan megnõ! :) Jó babavárást!
Ne aggódj, én azt hittem, mikor elõször mentem orvoshoz (utolsó mensi alapján), hogy hat hetes vagyok. Mint az ultrahangon kiderült még csak egy 8mm petezsákot láttunk, tehát kb 4 hetes lehettem. Azóta már láttunk egy 4mm szikhólyagot, úgyhogy minden rendben lesz, csak türelem!!:) :) :)
Sziasztok! A 18:57-tõl kérdezem, hogy milyen hosszú ciklusnál, mert én is 5+2-õn voltam, de nem látott petezsákot...

Bizakodhatok még? AZ első UH-on nem biztatott a doki. Elvileg 6 hetesnek és 5 naposnak kellene lennie a terhességnek, de ő csak 6 hetesre saccolta.

Abból gondolom a 6 hét 5 napot, hogy vezettem a h?görbémet és ovu tesztet is használtam a siker érdekében. A petezsákban volt már magzat, 6 mm-esnek mérte a CRL-jét. A szív pulzálását is látta, de azt mondta, nagyon gyenge, szinte nem mérhet?. Mivel a hónap második felében a férjem nem volt itthon, és nem voltunk együtt, elég kevés az esélye annak, hogy nem a ciklusom közepén fogant. Járt már valaki hasonló cip?ben? Hogy végz?dött a dolog? Két hét múlva kell visszamennem, nem tudom, hogy fogom kibírni addig ezt a bizonytalanságot. :(

Legjobb válasz: Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta,hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is,de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött,de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt,a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok,hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1,5 éves a lányom.

Szia Én 6 hetesen mentem elõször dokihoz azt mondta, hogy 5 hetes terhességnek felel meg...mondott jót is rosszat is, de azért bizakodtam nagyon mert 5 hónappal elõtte volt egy vetélésem. Egy hét múlva visszarendelt a baba szépen fejlõdött, de a számolt héthez képest még mindig egy héttel kisebb volt. Tartotta is ezt az egy hetet így aztán a 12. heti uh nem a mensi alapján számolt idõbe volt hanem egy héttel késõbb és az összes vizsgálat is így történt, a terhesség felénél már a szülés dátumát is átírták.Nálam az volt az ok, hogy nem középidõbe hanem késõbb volt a peteérésem.Már 1, 5 éves a lányom.
én 6 hetes 3 naposan voltam uh-n. Vérzés miatt mentem be a kórházba. És akkor még csak petezsákot látott a doki, embriót nem. Szóval semmi jóval nem biztatott engem. Aztán 2 hét múlva újra mentem a dokihoz és már minden rendben volt, szívhang is volt, baba is volt. A terhesség elsõ 3 hónapjában menstruáltam. Ne aggódj, ott a baba, minden rendben lesz :)
Szerintem ne aggódj. 11 hetes ikerterhes vagyok. Amikor elõször voltam dokinál az uh szerint én is 6 hetes és 5 napos terhes voltam, de csak az egyik baba volt egyértelmû (élesszélû petezsák, szívhang), a másik kisebb is volt és a petezsák széle is elmosódott volt, de volt szívhangja. 2 héttel késõbb a pici lett a nagyobb és vele is minden oké volt (remélem most is az!). Pedig már mindenki azt mondta: biztosan felszívódóban van. A méret ilyen korai terhességnél szerintem nem sokat jelent. Ne aggódd túl magad, ott a lesz a pici két hét múlva is. :-)
Nyugi, mi alig találtuk meg a babát, pedig ott volt.Nekem is kisebbnek mérte a doki, pedig tudom mikor fogant.Ennek ilyenkor még semmi jelentõsége.Minden oké lesz.Van szívmûködés, és ez a lényeg.Nem tudom mit ijesztget.
6 hetesen vizsgáltak engem is elõször. Alig találták meg mert hátrahajló a méhem és még csak petezsák volt. Szívhang a 8. héten volt. Én úgy tudom 8 hetesen kell hogy legyen szívhang 6 hetesen még nem. Minden jót kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, kicsit jobb lett a kedvem, akkor még reménykedem egy picit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!