Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babóm és 2 napja (9 db)

6 hetes babát szoptatok.2 napja nagyon erős viszketést érzek a mellbimbómon és még körülötte is. Mi ez, és mit lehet vele csinálni?

Nem a melltartótol van. Nem a tisztálkodószerektöl hisz nem változtattam egyiket sem. Már bekentem a kicsi szájpenészre kapott glicerinével is (ami az orvos szerint nincs is neki) de az sem segít.

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, s piros is a viszketõ terület, s olyan mintha ki lenne száradva, nem? nekem ilyen volt legalábbis... a kicsim 11hetes, 2x volt ilyen. szájpenész nálunk sem volt...másodszor én is borax glicerinnel kentem,meg garmastá kenõccsel 1-2x. elsõ alkalommal semmivel nem kezeltem azt hittem h csak az igénybevételtõl-felázástól ilyen. mind2x pár nap alatt elmult (4-5),szoval a kencéktõl sem gyorsabban...pontosan én sem tudom mi volt ez...

nekem is volt ilyen, s piros is a viszketõ terület, s olyan mintha ki lenne száradva, nem? nekem ilyen volt legalábbis... a kicsim 11hetes, 2x volt ilyen. szájpenész nálunk sem volt...másodszor én is borax glicerinnel kentem, meg garmastá kenõccsel 1-2x. elsõ alkalommal semmivel nem kezeltem azt hittem h csak az igénybevételtõl-felázástól ilyen. mind2x pár nap alatt elmult (4-5), szoval a kencéktõl sem gyorsabban...pontosan én sem tudom mi volt ez...
gomba...(?)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor várok pár napot hátha alakul a helyzet. Közben kentem kamillával azzal ártani nem árthatok.

6 hetes a babóm és 2 napja nem bírok vele. Az időjárás miatt van?

Fél órákat alszik állandóan sír, éjjel és nappal is. Egyfolytában dajkálni kell és csak a cicin nyugszik meg. De a cicim már nem bírja, cumival meg nem lehet becsapni. Hasfájós is, lehet hogy a kett? most összejátszik neki? De most már nekem van szükségem az alvásra! Ti ezt hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Nem tudsz valakit befogni aki tudna segíteni a dajkálásban? Nekem most 5 hetes a babám, õ egy tündér, de a nagyfiam aki 12 éves õ hasfájó volt, és állandóan bömbölt, és csak úgy bírtam aludni kicsit ha valaki szopi után dajkálta õt.Muszály pihizned, úgyhogy nagyszülõk apuka! Bizto örülnek ha kapnak egy kis feladatot, mégha egy síró baba személyében kicsit nyomasztó is.

Nem tudsz valakit befogni aki tudna segíteni a dajkálásban? Nekem most 5 hetes a babám, õ egy tündér, de a nagyfiam aki 12 éves õ hasfájó volt, és állandóan bömbölt, és csak úgy bírtam aludni kicsit ha valaki szopi után dajkálta õt.Muszály pihizned, úgyhogy nagyszülõk apuka! Bizto örülnek ha kapnak egy kis feladatot, mégha egy síró baba személyében kicsit nyomasztó is.
http://www.iboly.hu/faq_gain.htm Most találtam, olvasd el. Lehet, hogy most van a növekedési ugrás neked is. Eleget eszik? Nekem is most többet van a cicin, és amit eddig soha, naponta 2x teljesen kiüríti. Elõzõ válaszoló vagyok.
Az enyém ugyan már 5 hónapos, de az elmúlt napokban alig bírok vele. Folyton nyûgösködik, én az idõjárásra fogom. Azt mondják, hogy a babák megérzik, mikor jönnek mennek a frontok. Én is többet foglalkozom vele és bízom benne, hogy elmúlik. Viszont a Te esetedben én is kérnék egy kis segítséget. Remélem módod van rá!
Én úgy csináltam, hogy mikor komfortszopizott, én is aludtam. A háztartást meg letojtam:) Mondjuk nekem szerencsém volt, mert 6 hétig fõzött rám anyukám és a párom is sokat segített..
A lányom 3 hetes, ma éjjel kerek 45 percet aludtam. Elaludt este 9-kor és fél 12-kor felkelt, már nem aludt vissza egészen reggel negyed 6-ig:( Én negyed 11-kor feküdtem le, mire elaludtam maradt háromnegyed órám az alvásra... És az elmúlt napokban sem tudtam tõle többet aludni 2-3 órkánál. Annyi különbséggel, hogy akkor általában fél 2 v. fél 3-kor kelt és reggel 7-ig volt ébren... Nappal nem tudok aludni, van egy fiam is, meg a háztartás...Segítség nuku... Átérzem az alvás iránti igényedet. Én már állva képes vagyok elaludni. Csak reménykedek, hogy mostmár vége lesz ennek az idõszaknak, különben zombivá válok:) Kitartást Neked (nekünk), és remélem ma már alszanak a babák és így mi is.
Én voltam az utolsó. Azt kihagytam, hogy nappal úgy szintén nem aludt/alszik (mondjuk ma szinte az egész napot átalussza, gondolom az éjszakai "banzáj" miatt). Az elmúlt napokban összesen (éjszakával együtt) kb. 8 órákat aludt. A doktornõ sem tudott tanácsot adni, állítólag 5-6 anyuka panaszkodott neki ugyan errõl:(((
Mi is így vagyunk, pedig angyali nyugodt babám van. Illetve volt. Reméelm hamar elmúlik, de nálunk is úgy néz ki, mintha a frontokra rájönne egy kis hasfájás... Azért én a frontra fogom. A háztartást ha nem csinálja más, ne foglalkozz vele, úgyis megvár. Amint elalszik a pici, próbálj meg aludni! (a picim 7 hetes, de nálunk bejátszik egy 2, 5 éves nagyobbis...)

S. O. S! 6 hónapos és 2 hetes babám a mai napig még szopizik éjszaka. Normális ez?

Kisfiam már 6 hónapos és 2 hetes, de minden éjjel még szopizik. kb 2 héttel ezel?ttig már áttértünk arra, hogy hajnalban kér egyszer cicit, de most már ismét visszaesés mutatható és például ma éjszaka háromszor is szopizott.

Legjobb válasz: szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!

szerintem, ha jelez, hogy éhes, akkor meg kell szoptatni. azért ébred fél óra múlva, mert nem lett tele a pocakja tejjel. nálunk is 6 hó táján éjjel 2-3x evett, amíg elõtte csak 1x. most lassan 8 hós, és egyik napról a másikra 10 órát alszik éjjelente! most meg azzal küzdök, hogy majd szétdurran a mellem. szerintem bízz a babádban, higgy neki. nincs már messze az az idõ, amikor többet alhatsz!
11:15 vagyok. Mi is így szoktunk aludni, mint a 12:00 -es válazoló. A falnál a gyerkõc, aztán én, aztán apa. Mi is becsempésszük az ágyába, amikor együtt akarunk lenni. Aztán már van, hoy ott is hagyjuk, és meglepõdik reggel, ha ott ébred. :D Így szokott ki tõlünk az ágyból a 2 nagy is.
nálunk se akarta a párom, de amikor egy hétig nem aludt normálisan és hullafáradtan ment dolgozni, õ is beleegyezett.ha együtt akarunk lenni, szépen átteszem a kiságyba, majd vissza.és az ágyat nagyobbra cseréltük, a baba a fal mellett alszik saját hálozsákjába, utána én, kivül apa.igy tudnak osztozni rajtam, mindkettõ hozzám tud bujni.
"probáld ki", ja és 2gyerekes vagyok, ugyanígy csináltam az elsõvel is, nem bántam meg, a világ legcsodálatosabb érzése, mikor fog a pici kezével és beleszuszog a nyakadba.
lassan 9hós fiam még nálunk is minimum 2X kel ha nem többször, most éjjel pl fél óránként kelt 11ig, akkor sírt éjfélig, én ekkor szoktam neki tápszert adni, és akkor alszunk kb 3-4ig, majd ismét cici. nem tudom meddig meg ez még így, õ már csak reggel, este, és éjjel kap cicit amúgy fõzelék, gyümölcs... eszik.
Én az egyik gyerkõcömet nem szoptattam éjszaka.Párszor felkelt, de pár percig simogattam, megnyugtattam elaludt, így nem tettem mellre, vizet, teát sem adtam neki helyette. Viszont a másiknál ez nem jött be.Próbálkoztam mindennel, de nem lehetett megnyugtatni, csak ha szopit kapott.Még 1 évesen is 3x kelt éjszaka.És most is járkál éjszaka , pedig már 4 éves.A nagyobb viszont nem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem jön be mindig az éjszaka átalvása, attól még nem csinálsz semmit rosszul.Ha igényli szoptasd meg olyankor is.A tejnek nem volna szabad ettõl kevesebbnek lennie, fõleg, hogy éjszaka termelõdik a legtöbb. Gondolom a hozzátáplálást is mostanában kezdtétek.Ha majd vacsorázik este, és elalváshoz szopizik, akkor talán nem kel már fel éjszaka, mert jóllakott.Talán...
Valószínûleg a foga miatt nem tud aludni, nálunk is ez volt.Csak cicin tudott visszaaludni ha felébredt, még most is így van pedig már 1 éves lesz nemsokára.
Nekem az vált be, hogy velem alszik, éjszaka megébred, megfogja a cicimet és alszunk tovább.reggel mindenki kipihenten ébred.probáld meg , csodálatos.
Szia! Nekünk az vált be, hogy maga mellé tettem aludni szinte az elsõ perctõl, és szép lassan leszokott az éjszakai evésrõl. Lehet, hogy a közelségedre vágyik leginkább. Mert ha valóban éhes vagy szomjas lenne, elfogadná a vizet vagy a teát. Mind a 3 gyerekem velem aludt. A kicsi most kezd kiszokni mellõlem, 28 hónaposan. Sosem kellett így éjszakáznom velük. Mindig kipihentek voltunk. Én is és a gyerekeim is. Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Imádom, ha velem alszik, erre nemrégiben volt is precedens...de a párom, nem engedi, hogy hozzászoktassam. :-( Azt mondja, hogy reggel ok, hogy ott van, de az éjszaka az legyen a miénk. Részben igaza van, de eléggé megnehezíti a dolgomat. :-(
az enyém 21 hónapos koráig kelt ciciért , persze a végén már nem enni, csak a fogai gyötörték. hogy normális -e? nem tudom. hallgattam az apjától is meg anyósomtól is, hogy majd sose fogja átaludni satöbbi. hát mikor kijöttek a fogai, onnatól kezdve esze ágában nem volt felébredni éjszaka.
A 11-28, 12-00-ás anyuka vagyok.Még leírnék egy rafkóságot, amit én csináltam a párommal:ha éjszaka sírt a baba úgy tettem mintha nem ébredtem volna meg, így Õnagyságának kellett felkelni.Próbálta szegénykém nyugtatni, de sikertelenül.Ekkor mondtam, látod megkimélhetnénk magunkat, ha velünk aludna, így mindenki jól járna stb.És utólag belátta, mennyi elõnye van, mert ha este hazajött nem csak egy kimerült anyuka várta, hanem egy jókedvû feleség is.Remélem a mai éjszakátok jobb lesz.Várom a visszajelzésedet.

A 6 hetes babámon 2-3 napja sok kis apro kis kiütések jelenkeztek és fehéres a közepe mint egy patanás szerü de picibe mi lehet?

arcán kezdödöt majd a kis nyakán fején és már a kis testén is van szétszorva már kihivtam a dokit is és alergiának mondta a védönö meg hogy meleg kiütés nem igazán ugy nézki és másnap már a szemhélyán is volt neki nem igazán akar elmulni neki és a szobába pedig 20 fok van vigyem el börgyogyászhóz?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).

Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).
A tejtõl van, majd elmúlik , ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ hát igen én sem vagyok megelégedve se a dokival se a védõnövel mert mindenre azt mondják normális jó elhiszem hogy nem egy gyerekel foglalkoznak de akor sem kéne félvárol venni ezeked a dolgokat nem mert nagyobb baj is lehet..ilyenek ezek....

6 hetes babám nappal elég jó alvó.3, 4 órákat alszik, de éjjel fél 1-1 körül kel és onnantól 2 óránként fent van. Hogyan és mit csináljak, hogy éjjel is ugy aludjon mint nappal?

Bár szerintem elég keveset szopizik éjjel, mert álmos,alig van magánál amikor felveszem,és hamar bealszik.Ha felébresztem akkor se kéri már a cicit,elég volt neki, de 2 óra mulva megint fent van.Próbáltam cumiztatni,kiköpi,simizni a hátát,de nem alszik vissza,csak ha szopizott.köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni az én fiam lassan kilenc hónapos, de még mindig ezt csinálja. Talán eddig összesen 1 olyan hetünk volt amikor az elsõ "nagy" alvás után, 2 óránál hosszabb ideig aludt. Nem tudok mit csinálni én sem, pedig õ már eszik mindent amit ehet, szopik is még,újabban már a cumi sem kell neki éjjel csak a cici; egyenlõre várakozó állásponton vagyok. Reménykedem hogy jobb lesz, csak az a baj hogy kezdek olyan lenni mint egy zombi.Kitartás!

Nem akarlak elkeseríteni az én fiam lassan kilenc hónapos, de még mindig ezt csinálja. Talán eddig összesen 1 olyan hetünk volt amikor az elsõ "nagy" alvás után, 2 óránál hosszabb ideig aludt. Nem tudok mit csinálni én sem, pedig õ már eszik mindent amit ehet, szopik is még, újabban már a cumi sem kell neki éjjel csak a cici; egyenlõre várakozó állásponton vagyok. Reménykedem hogy jobb lesz, csak az a baj hogy kezdek olyan lenni mint egy zombi.Kitartás!

UH alapján a babám 5 mm-es (6 hetes+2 nap-os) a menstruációm szerint viszont 7 hetes lennék túl pici a babám?

7 hetesen mekkorának kéne lenni-e?

Legjobb válasz: Nem tudnak teljesen pontosan mérni, mert annyira apró még.

Nem tudnak teljesen pontosan mérni, mert annyira apró még.
Nekem hét hetesen 10mm-es volt.
Itt egy táblázat, ebben benne vannak a méretek, hogy mikor mennyinek kell megközelitõleg lennie a babának: http://www.csaladivilag.hu/baba-mama-kodex/varandos-kisokos/..
mensi szerint mindig nagyobb a baba, mert nem akkor fogant amikor megjött a havid hanem utána :)
Nekem azt mondta, a dokim hogy ne nézegessem a méreteket, fõleg ne a te babád mekkora volt kérdéseket mellõzzem, mert még annyira picik, hogy ez változó. A lényeg dobog a szíve és jó helyen van. Én mensi szerint 11 hetes lennék, mikor elõször voltam azt hittem 6 hetes babás vagyok, akkor azt mondták éppen 3. 2 hét múlva 6 lettem:) Most vagyok 9 hetes babás elvileg ez már a végleges..:d majd meglátjuk következõ Uh-án:)
szia! én hétfõn voltam dokinál, számításaim szerint 6 hetes és 4 napos voltam, és még csak petezsákot látott, szívhangot sem, az van a papírra írva, hogy ép szélû petezsák, 19X13 mm. neked is ilyesmit írtak? vagy neked már a baba is látszott?
A kérdező hozzászólása: Én már hallottam a szívét is meg láttam az embriót is :) nagyon arany volt :)

Igény szerint szoptatok, nem fejek. Babám 6 hetes, és 2 -3 napja egy-egy szoptatásnál kevesebbet eszik. Kb felét, mint szokta. Normális ez? Ha eltelik egy óra és felkel és éhes adjak neki? (kb beállt a 3 óránkénti evés)

Lehet az 1.oltás miatt? (6 hét után mondták,hogy bepirosodik) Vagy az id?járás? Bealudt,10 perc szopi után.Eddig híztunk egy hét alatt 30 dekát,(de nagyon le is fogyott szülés után).

Legjobb válasz: Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!

Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!
Mindenképpen fejjél!! Mert ha kevesebbet akkor kevesebb is fog termelõdni és a végén még kevés lesz. Ha meg éhes persze, hogy adjál neki enni!! Nem mindíg az órát kell nézni, hanem a baba igényét.
Szerintem fejjél mert akkor több tejed lesz érdemes ráfordítani azt a fél órát.Azon hogy nem eszik annyit a baba mint kellene ne görcsölj lehet a következõ szopinál meg többet eszik mint kellene mi sem mindíg úgyanannyit eszünk meg, neki is lehetnek olyan periódusai amikor kevesebbel is beéri.A lényeg ott van hogy ha fejlõdik és gyarapszik rendesen noncs semmi gond.
én is igy voltam vele mire rájöttünk hogy szegénynek nem elég táplálo a tejci és bizony éhes volt 1-1, 5 ora után potolom neki tápszerrel vagy éppen 1 etetés tápszer.Általában éjszakára adok neki tápszert nappal ráérek szoptatni éjjel meg inkább pihenjen jobban ö is és én is
nálam is volt ilyen. én akár fél ó múlva is attam neki újra cicit, ha kért. igaz, eltelt jó 1, 5 hét, mire abbahagyta, de azóta rengeteg tejcsim lett, fejnem nem kellett soha, most sem kell, és a tápszert is kihagytuk. ha csak szoptatni akarsz, akkor nyugodtan add a cicit, bármennyiszer kéri, be fogja állítani magának a tejtermelést

Normálisnak mondható, hogy néha (hetente kb 2-3x) egy nap kétszer is híg sok, kissé híg, sárgás széklete van a babámnak? 6 hetesek vagyunk, anyatej+tápszer a kajcsija. Ja, és szegénykém hasfájós is.

Legjobb válasz: Normális persze hiszen szilárd ételt nem eszik a folyékony tejtõl meg folyós a kaksika.Ha sárga az nagyon egészséges.

Normális persze hiszen szilárd ételt nem eszik a folyékony tejtõl meg folyós a kaksika.Ha sárga az nagyon egészséges.
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattál.

A párommal nagyon szeretnénk egy babát, ami most lehet sikerült!? Ha sikerült akkor 2 hetes és 6 napos vagyok a kalkulátor szerint. A hasamban alul ilyen nyomodást érzek és nagyon kemény pár napja.

Szédülgetek, szagérzékeny és fáradékony vagyok. Néha émelygek is. Ezek lehetnek a tünetek? A nyomodás mitől lehet?

Legjobb válasz: ezek a tünetek elég koraiak lennének. késõbb szoktak jelentkezni, nem azonnal. a nyomódásra nincs tippem. de remélem összejött, vagy hamarosan összejön a baba :)

ezek a tünetek elég koraiak lennének. késõbb szoktak jelentkezni, nem azonnal. a nyomódásra nincs tippem. de remélem összejött, vagy hamarosan összejön a baba :)
A kérdező hozzászólása: rendben koszonom szepen mindenkinek :) akkor majd megirom az eredményt:) ))))
amikor nagyon akartam a babát én minden tünetet produkáltam, aminek köze van a terhességhez, pedig nem is voltam az...várj 5.ig!
hát igen akkor a terhességi tüneteket még nem is érezheted. nem lehet hogy már annyira akarod hogy baba legyen , hogy már beképzeled a tüneteket?
ha szeptember 5-dikere varod akkor meg be sem agyazodott es meg tesztelni is korai, a tunetek meg vagy a nagy akarastol vannak vagy siman valami virust szedtel ossze. Majd szeptember 5-diken tesztelj, addig meg lazits, mert ha ennyire gorcsosen akarod csak nehezebben fog osszejonni.
A kérdező hozzászólása: Hmmm, hát koszonom szepen! 5.-én kellene. Most egy picit szuro erzest erzek ugyanott alul de a jobb oldalon. Nem tudom mitol lehet ez.
Leghamarabb a nemvárt napján tesztelj. Az lenne a legjobb, ha várnál 2-3 napos késést, mert akkor már tuti kimutatja. Sajnos a tünetek sokszor becsapósak. Drukkolok!
1. vagyok: mikor kéne megjönnie? mert az elmaradt mensi 1. napján már biztosat mutat a teszt.
A kérdező hozzászólása: Értem. Hát nem tudom én sem . Ha holnap tesztelek egyet az korai lenne? Annyira izgatott vagyok! És ha esetleg negativ lenne attol még nem biztos, hogy nincs baba ugye?
drukkolok hogy összejöjjön. bár 2 hetes terhesség nincs..-mert amikor késik a mensid és kiderül hogy babát vársz-azt már 4 hetesnek számolják.(akkor is ha valójában nem 4 hete vagy terhes) a legegyszerûbb ha tesztet csinálsz! a nyomódást nem igazán értem, és a haskeményedést sem. nekem egyiknél sem voltak ilyen tüneteim
A kérdező hozzászólása: Nekem sincs tippem. Keresztlányom édesanyja azt mondta, hogy neki azt mondta az orvos, hogy a méhe most fedezi fel, hogy lakoja van és most probal alkalmazkodni. Nagyon remélem ez tényleg igy van! Én lennék a legboldogabb!
úgy kell számolni, hogy az utolósó menzesztõl, vagyis mivel elvileg utána két héttel van a peteérés, amikor nem jön meg, akkor még csak 2 hetes vagy, de 4 hetesnek mondják.Ez nálnuk azért volt fura, mert nászéjszakán estem teherbe, és amikor mondtuk, hogy hány hetes, a "konzervatív rokonok" akik számoltak (és nem tudták, hogy így számolják), azt hitték, "elõre jött a baba"

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!