Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babóm és (187 db)

Evés után mennyi idő elteltéével fürdessem meg a 6 hetes babámat? És utána mikor etessem meg, hogy fürdés után ne aludjon be?

Nálunk most úgy van ,hogy 6kor evés, fél 8 körül fürcsi, felöltöztetem és nem kér még enni hanem rendszerint bealszik kb 1 órára. Majd eszébe jut, hogy éhes megetetem és utána már nem tud rendesen pihenni. Megint ébren van 1-1,5 órát nagyon ny?gös alig tudom visszaaltatni. Mit csinálok rosszul?

Legjobb válasz: Nálunk úgy ment és megy is, hogy fél 6, 6 felé este megetetem, majd játszik még kicsit. Utána fél 8, 8 felé fürdetés és utána szopi, vagy tápszer. Szerintem nem fürdess korábban, csak lefektetés elõtt. Ha utána eteted, akkor az megnyugtatja és azért alszik el. Fürdetés után etesd és fektesd le az éjszakai alvásra!

Nálunk úgy ment és megy is, hogy fél 6, 6 felé este megetetem, majd játszik még kicsit. Utána fél 8, 8 felé fürdetés és utána szopi, vagy tápszer. Szerintem nem fürdess korábban, csak lefektetés elõtt. Ha utána eteted, akkor az megnyugtatja és azért alszik el. Fürdetés után etesd és fektesd le az éjszakai alvásra!
A kérdező hozzászólása: De akkor csak 2 óra telik el a két etetés között nem baj?
Szerintem mindenkinél más válik be. Én közvetlenül evés elõtt fürdetem, de nem az utolsó evés elõtt, hanem az utolsó elõttinél. Emiatt már 5 óra körül fürdetek. Hiába próbáltam késõbb, minden 3. alkalommal elmaradt a fürdés, nem tudtam megfürdetni, mert már annyira álmos volt 7-kor. Az a lényeg, hogy ne evés után fürödjön.
Nem gondolom bajnak. Nehéz pontosan rendszert kialakítani. Idõ kérdése és a babád segít neked benne. :) Próbáld meg akkor 5 körül etetni. Plusz, minusz fél óra nem számít. Utána még játszatok. Mikor látod, hogy fárad (az én kislányom olyankor nyûgös lesz) fürdetés és szoptatás, vagy nyugodt körülmények közötti tápszereztetés. Vagyis ráhangolod a lefektetésre. Hidd el, egyszer még örülni fog, hogy magától "bealszik". Sokak kínlódnak, hogy elérjék azt, hogy a picur magától elaludjon. Én is szerencsés vagyok, mert este csak leteszem és elalszik. Nem ringatok, nem simogatok... :)
Kedves 3-as. Ilyenkor, ha bealudna a baba, akkor elõrébb lehet hozni a fürdetést. Nem muszáj ennyire ragaszkodni az idõpontokhoz.
6 hetesnél szerintem ennyire nem lehet még ragaszkodni az idõpontokhoz, legalábbis nekem az 5 hetes mellett ez egyáltalán nem sikerülne. Minden nap máskor éhes, van hogy 3 órákat bír ki, van hogy 4-5 órát is kibír két etetés közt. A fürdetés nálunk fél6 utáni elsõ ébredéskor van, én úgy csinálom hogy felébred, egybõl fürdetek, utána kap enni, utána még egy kicsit nézelõdhet (ha akar), utána megy aludni.

6 hetes babának kellene tudni már hason feküdve emelni és tartani a fejét?

Legjobb válasz: Az én kisfiamnk nyaki hipotóniája volt, tehát gyengék voltak a nyakizmai és 6 hetesen már gyönyörûen tartotta a fejét kb fél percig. Úgyhogy szerintem kellene. A kicsi, aki egészséges volt, már 2 hetesen emelte és tartotta hason.

Az én kisfiamnk nyaki hipotóniája volt, tehát gyengék voltak a nyakizmai és 6 hetesen már gyönyörûen tartotta a fejét kb fél percig. Úgyhogy szerintem kellene. A kicsi, aki egészséges volt, már 2 hetesen emelte és tartotta hason.
Szerintem is kellene...2 fiam van, és ennyi idõsen már emelték, és-még ha nem is hosszú ideig, meg kicsit imbolyogva-de tartották.
Azt hiszem azt olyan 3 hónap körül csinálják. na persze van aki elöbb, de átlag 3 hós. 6 hetsen már áttudja fordítani egyik oldalról a másikra.
még nem. majd 3 hó körül
Hason fekve már oldalra kell tudnia fordítani a fejét! Benne van asszem a kiskönyvében is!
3 hónapos korig kell megcsinálniuk. Az én lányom 1 héttel késõbb csinálta, küldtek is rögtön neurológiára, meg gyógytornára vele.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, nekem is nyaki hipotóniát mondtak, de a kiskönyv szerint is csak 3 hós korában kéne tudni...hát nem tudom.
Ne aggódj! Nemsokára úgyis mentek a 2 hónapos oltásra, majd akkor megkérdezheted a dokit. De úgyis a 3 hónaposnál mondanak majd "ítéletet", hogy gond van-e? Addig pedig ne stresszelj!

6 hetes babám sokat bukik és néha félrenyel (néha büfiztetésnél vagy cumizásnál) és ezért köhög 2-3-at. Baj? Mit csináljak Vele?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a babám 6 hónapos koráig sokat bukott és most 7 hónapos és megszûnt teljesen. Én mindig óvatosan emeltem fel a büfihez és lassan sétálgattam vagy 20 percet míg kicsit megpihent a gyomrocska. Nem baj, ha bukik, viszont, ha nagyon aggódsz mutasd meg a dokinak a saját magad megnyugtatásáért. Szerintem ez természetes, hogy bukik a baba, meg fog szünni,türelem. Jó egészséget a babádnak!

Szia! Nekem a babám 6 hónapos koráig sokat bukott és most 7 hónapos és megszûnt teljesen. Én mindig óvatosan emeltem fel a büfihez és lassan sétálgattam vagy 20 percet míg kicsit megpihent a gyomrocska. Nem baj, ha bukik, viszont, ha nagyon aggódsz mutasd meg a dokinak a saját magad megnyugtatásáért. Szerintem ez természetes, hogy bukik a baba, meg fog szünni, türelem. Jó egészséget a babádnak!
Azért bukik, mert sok levegõt nyel evés közben.Ez a legtöbb babánál jelen van.Mindenképp várd ki, míg büfizik, akkor kevesebbet fog bukni vagy nem is fog.Legalább félórát várni kell az öltöztetéssel is, tehát nem jó forgatni stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Van hogy meg sem mozdítom 5 percig evés után, had nyugodjon le a gyomra, de van mikor így is visszajön valamennyi, és még csuklani is nekikezd. De ha ez normális, akkor nem aggódom. Csütörtökön megyünk a gyerekorvoshoz, azért megemlítem neki.

Mennyit és hányszor eszik egy nap 4-6 hetes babád? Mennyi a súlya?

Legjobb válasz: 6 hetes, és 4,7 kiló. 400-500 gramm között eszik összesen egy nap. Szerintem nem eszik túl sokat, de úgy látszik, neki ennyi elég. Tápszerrel is ki kell egészítenünk a tejemet.

6 hetes, és 4, 7 kiló. 400-500 gramm között eszik összesen egy nap. Szerintem nem eszik túl sokat, de úgy látszik, neki ennyi elég. Tápszerrel is ki kell egészítenünk a tejemet.
4hetes, 3850g és 500-600g eszik naponta. Evésenként olyan 100gáot.

Miért virgonc, és miért lóg a mellemen egész éjjel 6 hetes babám?

Mire aludnék mindig van valami baja.

Legjobb válasz: Szia! Ne ijedj meg a 2. válaszoló válaszától!!! Mi lassan 4 hónaposak vagyunk és mikor pár hetes volt az én babám is éjjel-nappal a cicimen akart lógni(lógott is). Aztán következett (kb 2 hónaposan) egy olyan idõszak, hogy este 9-reggel 6ig végig aludta az éjszakát. Sajnos 1-2 hete ismét éjjel is eszik, de úgy hogy egész éjjel cicin lóg, mert ha nincs a szájában, akkor felébred és sír, így egész éjjel eszik! Tudom, hogy ez nem jó, mert megszokja, de nem igazán tudok vele mit csinálni. Teát, cumis üveget, poharat sajna nem fogadja el sehogyan sem, ezért kénytelenek vagyunk cicizni. Azt nem akarom, h egész éjjel sírjon...

Szia! Ne ijedj meg a 2. válaszoló válaszától!!! Mi lassan 4 hónaposak vagyunk és mikor pár hetes volt az én babám is éjjel-nappal a cicimen akart lógni(lógott is). Aztán következett (kb 2 hónaposan) egy olyan idõszak, hogy este 9-reggel 6ig végig aludta az éjszakát. Sajnos 1-2 hete ismét éjjel is eszik, de úgy hogy egész éjjel cicin lóg, mert ha nincs a szájában, akkor felébred és sír, így egész éjjel eszik! Tudom, hogy ez nem jó, mert megszokja, de nem igazán tudok vele mit csinálni. Teát, cumis üveget, poharat sajna nem fogadja el sehogyan sem, ezért kénytelenek vagyunk cicizni. Azt nem akarom, h egész éjjel sírjon...
cumit miért nem adsz neki? ....én inkább adnék neki minthogy egész éjjel cicin legyen. az neked is fársztó meg a babának is, nem?
Az is lehetséges, hogy a tejed nem elég tápláló neki és csak rövid idõre, vagy semennyire sem tud igazán jól lakni, hogy a pociját elnyomja és aludjon egy jót. A sok tej még lehet vizes is nagyon.
az a "baja" már ha az baj.... hogy a köelségedre vágyik, nyugtatja magát és azétz eszik is.
2. válaszoló vagyok. Cumit én pl nem tudok eki adni, mert öklendezik tõle és nem igazán tudja, h mire is való az a "izé" a szájában....
Nem alszik túl sokat napközben? 6 hetesen kb. 4 órát kellene aludnia napközben.

6 hetes babám 3360 g-al jött haza és most 5330 g. Majdnem 2 kilo gyarapodás. Gyakori az ennyire jó evő baba?

Ma volt az orvos és Õ is nevetett és csodálkozott,hogy mekkora lett. Mivel csak anyatejet kap és egészséges,ezért nem kell aggódnom. De kiváncsi lennék,hogy van-e hasonló jó húsban lév? társa, vagy egyediek vagyunk? Amúgy nem kövér, eloszlik rajta. A hasa nagy, de az állitólag arányában minden babának nagyobb a többi testrészéhez képest.

Legjobb válasz: Szia.Mi most vagyunk 7 hetesek és 4890 grammok, a kórházból 2970nel jöttünk haza. Az én babám is csak anyatejes:))

Szia.Mi most vagyunk 7 hetesek és 4890 grammok, a kórházból 2970nel jöttünk haza. Az én babám is csak anyatejes:) )
Az én babám 3 hónapos és már megduplázta a születési súlyát is. 3750 gr-al 50 cm-el született, 3400 gr-al hoztam haza, most 7500 gr. és 65 cm, és csak anyatejet kap.
Az én fiam 3050g-mal született és 1 hónaposan 5000g volt! Aztán a következõ hónapban még egy kiló, két hónaposan megduplázta a születési súlyát. A harmadik hónapban megint egy kilót hízott, ekkor már azért rendesen duci volt, alig volt nyaka. De mivel csak anyatejet kapott, a mi drága doktor bácsink megnyugatott, hogy lassulni fog a hízás, ne féljek, anyatejjel nem lehet túltáplálni. Így is lett, ezután már lassabban hízott, ma már 22 hónapos, 12, 5 kg és 88cm. Most is jó húsban van, de már nem duci, pedig azóta is ugyanúgy szereti a hasát :)
Szia! Az én kisfiam is nagyon szeret enni és ez meg is látszik rajta, pedig általában 3 óra tellik el 2 evés között, ritkábban 2-2, 5. 3310-el jöttünk ki, ma 1 hónapos és 4850. Teljesen egészséges, mégis a védõnõm szerint, ha ilyen ütemben fejlõdik növelnem kell az evések közötti idõt. Szerintetek lehet diétáztatni egy csecsemõt??? Én amúgy nem aggódom rajta, lehet 1 hét múlva már azt fogom kérni: kisfaim egyél még... Az se jobb, ha azért kell könyörögni, hogy egyen...
Az en kisfiam 3500 g-mal szuletett, 6 hetesen 5860 g volt, most 8 hetesen 6 kilo folott van. :) Gratulalok a babahoz, csak igy tovabb!
Az én kisfiam 2980 g és 49 cm volt amikor hazahoztuk, besárgulva ami állítólag lelassítja a hízást, mert aluszékony a baba tõle most 12 hetes 6200g és 61 cm csak anyatejet kap õ is. A 4. válaszolónak biztos, hogy nem lehet õket diétáztatni. Az én védõnõm is sokalja, de nem szólhat mivel a gyerekorvos örül neki, hogy így fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugodtam! Halrá duci babák! :) )
Szia! Az én picilányom 4, 5 hónapos 3450 kg-val, 52 cm-rel született. Most 8, 33 kg és 66 cm. A dokinéni nem akarta beadni a 4 hónapos kötelezõ védõszurit, mert rámézésre tényleg akkora mint egy 6 hónapos, ráadásul nagyon erõs az izomzata. Hasra fordul tartja a fejét és már mászna is, ha tudna. Már van 2 alsó fogunk is, és csak szopizik, szopizik, szopizik. Kb. 200 - 250 ml-t. Nem aggódok, mert teljesen egészséges, olyan édes kis hurkái vannak, ténleg olyan mint a Michelin gumireklám:) ). De engem nem érdekel, hogy "dagi"! Jól érzi magát, kiegyensúlyozott és gyönyörû!! Ez a lényeg, majd lemozogja. Üdv. minden "pufóka" kicsi anyukájának.

6 hetes babának lehet-e egyszerre adni Espumisant és BioGaia Babyt?

Espumisanról szeretnénk áttérni BioGaia cseppre. Mivel a BioGaia cseppnek csak 6-7 nap után van hatása, addig lehet-e adni az Espumisant is?

Legjobb válasz: Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.

Az espumisan lehet egyálltalán adni egy 6 hetesnek? Mi a sax-implexet használjuk de ezt csak 2 hós kora után lehetett adni neki. A kettõ egyébként ugyanaz.
Lehet együtt adni! Nekünk borzalmasan hasfájós volt a fiunk. :-/ Csak a biogaia segített. Igaz hogy egy üveg 2 hétig tartott, de megérte. ;-)
Én adtam espumisant és biogaia cseppet egyszerre semmi baja nem lett, de jobb sem lett. Aztán adtam infacolt, aztán gripe watert, de legjobban az vált be ha melegítettem a pocakját, meg a türelem, hogy egyszer elmúlik.
Lehet.

Mennyi tápszert és milyen gyakran kell adni 5-6 hetes babának?

Legjobb válasz: Szia! Az én lányom, 6 hetesen 7-szer evett 130-al volt kínálva, de sokszor nem evett ennyit, csak 100 ml-t. Most 3,5 hónapos, 5-ször eszünk, 165 ml-vel kínálom. Egy nap biztos, hogy egyszer nem eszik annyit.

Szia! Az én lányom, 6 hetesen 7-szer evett 130-al volt kínálva, de sokszor nem evett ennyit, csak 100 ml-t. Most 3, 5 hónapos, 5-ször eszünk, 165 ml-vel kínálom. Egy nap biztos, hogy egyszer nem eszik annyit.

Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok 6 hetes voltam és még cigiztem. Lehet tőle baja a születendő babámnak?

Legjobb válasz: Nem, ha letetted, akkor minden rendben lesz. Az elso 6 hetben nincs meg olyan szoros kemiai kapcs. kozted meg a baba kozott, a koldokzsinor kesobb alakul ki. De most mar ne cigizz :) Minden jot! 31 hetes kismama

Nem, ha letetted, akkor minden rendben lesz. Az elso 6 hetben nincs meg olyan szoros kemiai kapcs. kozted meg a baba kozott, a koldokzsinor kesobb alakul ki. De most mar ne cigizz :) Minden jot! 31 hetes kismama
Én is hat hetesen tudtam meg, és akkor még nagyon sokat cigiztem. Utána még kellett egy hét, hogy teljesen abba tudjam hagyni, aztán kész, nem cigiztem többet terhesen. Jelentem, nyolc hónapos kisfiam van, aki teljesen egészséges. Nagyon sokan vannak, akik dohányoznak amikor terhesek lesznek, és csak pár héttel késõbb tudják meg, aztán a babának nem lesz semmi baja.
Szia! Nekem azelõtt 4 nappal volt a szülinapom mielõtt a teszt pozitiv lett. Mivel elõtte volt egy jó pár negativ tesztem el voltam egy kicsit keseredve, na meg ott volt a szülinapom, igy hát belemerültünk a csajokkal az iszogatásba, olyankor rá is gyujtottam.Most 9 hónapos a lányom és makk egészséges. Ha idõben, az elején abbahagyod a dohányzást nem lehet semmi baj.Boldog babavárást!
Lehet baja, mivel legalább 2 héttel a FOGANTATÁS elõtt abba kellett volna hagyni. De most már ezzel ne foglalkozz, mert abbahagytad - és ez számít. Nézesd majd meg, hogy megvan-e mindene. Ha igen, jó eséllyel egészséges lesz.
Azért nem kéne riogatni... Nézd meg hogy megvan-e mindene... Jólvan, ez aztán a bíztató. Ettõl nem lesz semmi baja. Már nem azért, de hogy hagyná valaki abba két héttel a fogantatás elõtt, ha pl. nem tervezett baba? Én két héttel a fogantatás után álmomban se gondoltam volna, hogy terhes leszek. Aztán mégis az lettem, nem mintha nem örültem volna neki, csak egyáltalán nem terveztük. És szerintem azért elég sok baba születik így, hogy nincs tervezve, és mégis lesz, akkor arról hogy gondolkodjanak elõre? Aztán mégsem lesznek a nem tervezett babák se torzszülöttek.
Én is cigiztem míg meg nem tudtam. Nem is keveset. Sõt egyszer még jól be is csíptem , mert a teszt negatív lett és azt hittem csak késik pár napot. Aztán egyik napról a másikra leraktam a cigit, hozzá teszem, el sem tudtam volna szívni olyan rosszul voltam az elején. Most van egy gyönyörû, mosolygós, egészséges kislányom, akivel teljesen probléma mentes volt a terhességem. Gratulálok! Szép baba várást! Ne aggódj, semmi baja nem lesz!
Miért lettek itt lepontozva a helyes, és segítõkész válaszok? Az írja már le nyíltan, hogy mi a baja.

A 6 hetes babámon 2-3 napja sok kis apro kis kiütések jelenkeztek és fehéres a közepe mint egy patanás szerü de picibe mi lehet?

arcán kezdödöt majd a kis nyakán fején és már a kis testén is van szétszorva már kihivtam a dokit is és alergiának mondta a védönö meg hogy meleg kiütés nem igazán ugy nézki és másnap már a szemhélyán is volt neki nem igazán akar elmulni neki és a szobába pedig 20 fok van vigyem el börgyogyászhóz?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).

Szia! Az én kisfiam most 11 hetes és pár hete neki is voltak ilyen mini-pattanásai, neki fõleg az állán. Mivel eléggé folyik a nyála, arra gondoltam talán az csípte ki neki, elkezdtem gyakrabban törölgetni és naponta kétszer-háromszor megmostam az arcát tiszta vízzel. Azóta elmúlt. Nem tudom, hogy szoptatsz-e, de állítólag lehet a tejtõl is, szerintem nem kell aggódni, várj még egy pár napot, valószínûleg el fog múlni.A melegkiütés meg fõleg nyáron szokott kijönni a 30 fokokban, nem a 20 fokos lakásban (Ezek a védõnõk.... inkább nem is mondok rájuk semmit).
A tejtõl van, majd elmúlik , ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ hát igen én sem vagyok megelégedve se a dokival se a védõnövel mert mindenre azt mondják normális jó elhiszem hogy nem egy gyerekel foglalkoznak de akor sem kéne félvárol venni ezeked a dolgokat nem mert nagyobb baj is lehet..ilyenek ezek....

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!