Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babám. Baj (32 db)

6 hetes babám sokat bukik és néha félrenyel (néha büfiztetésnél vagy cumizásnál) és ezért köhög 2-3-at. Baj? Mit csináljak Vele?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a babám 6 hónapos koráig sokat bukott és most 7 hónapos és megszûnt teljesen. Én mindig óvatosan emeltem fel a büfihez és lassan sétálgattam vagy 20 percet míg kicsit megpihent a gyomrocska. Nem baj, ha bukik, viszont, ha nagyon aggódsz mutasd meg a dokinak a saját magad megnyugtatásáért. Szerintem ez természetes, hogy bukik a baba, meg fog szünni,türelem. Jó egészséget a babádnak!

Szia! Nekem a babám 6 hónapos koráig sokat bukott és most 7 hónapos és megszûnt teljesen. Én mindig óvatosan emeltem fel a büfihez és lassan sétálgattam vagy 20 percet míg kicsit megpihent a gyomrocska. Nem baj, ha bukik, viszont, ha nagyon aggódsz mutasd meg a dokinak a saját magad megnyugtatásáért. Szerintem ez természetes, hogy bukik a baba, meg fog szünni, türelem. Jó egészséget a babádnak!
Azért bukik, mert sok levegõt nyel evés közben.Ez a legtöbb babánál jelen van.Mindenképp várd ki, míg büfizik, akkor kevesebbet fog bukni vagy nem is fog.Legalább félórát várni kell az öltöztetéssel is, tehát nem jó forgatni stb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Van hogy meg sem mozdítom 5 percig evés után, had nyugodjon le a gyomra, de van mikor így is visszajön valamennyi, és még csuklani is nekikezd. De ha ez normális, akkor nem aggódom. Csütörtökön megyünk a gyerekorvoshoz, azért megemlítem neki.

Baj ha az 6 hetes babám csak a babakocsiba hajlandó aludni?

ahogy átteszem a kiságyba kb fél óra mulva felébred!

Legjobb válasz: Szia Az én kislányom is ott aludt el, sõt néha még most is, 10 hetes, de õ is felkel, ha nem jár alatta a babakocsi. Szerintem nem baj, ha nappal teszi mindezt, de nekem este már a kiságyban alszik el.

Szia Az én kislányom is ott aludt el, sõt néha még most is, 10 hetes, de õ is felkel, ha nem jár alatta a babakocsi. Szerintem nem baj, ha nappal teszi mindezt, de nekem este már a kiságyban alszik el.
Szia! Annyiból baj, hogy ha megszokja akkor mindig csak abban tudod majd elaltatni, és ez naponta 3szor 4szr elég fárasztó.És késõbb csak nehezebb lesz át szoktatni az ágyába. Az elején é is elrontottam, mert hozzá szoktattam hogy ringatva altatom, és amikor beraktam az ágyába mindig felébredt.Általában a 3ik 4ik próbálkozásná maradt ébren.Emiatt volt hogy éjfélkor vagy késöbb aludt el.Aztán meguntam, meg kezdett nehéz lenni, és amikor jött az alvás ideje nem vettem fel, még ha nagyon sírt se, hanem oda ültem az ágya mellé simogattam a fejét, és a cumit vissza raktam a szájába ha kiesett.Kb. egy hét volt mire megszokta.
Éjjel is?
A kérdező hozzászólása: igen
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat
Szija, valszeg azt szokta meg, és nem túl szerencsés, de mivel csak 6 hetes ezért elég könnyen át lehet szokatni. Azt javaslom, hogy úgy tedd be a kiset ágyba hogy még ne aludjon, csak félálomban legyen. Ha sír, akkor próbáld megnyugtatni, kicsit lehet szerintem sírni hagyni, mert ez része az elalvásuknak. Van aki csak nyöszörög van aki sír van aki egybõl elalszik. Figyeld a sírását, ha meg tudod úgy nyugtatni, hogy csak a kiságyban simogatod, akkor oké. Ha nagyon rákezd vedd fel, és ha megnyugodott újra tedd le. Ez lehet hogy akár egy óráig is játszani kell, míg elfogadja hogy a kiságyban kell elaludnia. Át kell hogy szokjon a kiságyra, gondolom eddig a babakocsit szokta meg. Kábé 3-4 nap és megtanulja, hogyha leteszik a kiságyba akkor aludnia kell. Nem könnyû, de ha kitartó vagy sikerülni fog. Nekem is sikerült!

Baj, ha napi szinten lényegesen túllépjük a 6 hetes babám súlyához képest kiszámított tápszermennyiséget?

Etetésenként kb. 30-40 milliliterekkel is többet enne, ha nem kap, akkor alig lehet lenyugtatni. Nem szeretnék bel?le húsgombócot nevelni. 1 hónap alatt kb. 1 kg-t hízott, nem olyan hosszú baba kb. 47-48 centi lehet most. Jelenleg 3800 gramm (2830-cal született). Minden étkezésre megeszi a 100 milliket, napi 7x. De még ett?l is többet kérne. Mit csináljak? Jó dolog-e ennyire mérni mindent? Tápszert eszik.

Legjobb válasz: Az én babám 3680-al született 3500-el hoztam haza jelenleg 5 kg és 8 hetes. Teát, vagy vízet adsz neki? Úgy kicsit lehet húzni az etetést. Milyen tápszert kap?

Az én babám 3680-al született 3500-el hoztam haza jelenleg 5 kg és 8 hetes. Teát, vagy vízet adsz neki? Úgy kicsit lehet húzni az etetést. Milyen tápszert kap?
Ja és a babóm 110ml-ket eszik 7szer egy nap, de én már adom neki az õszi barackot is turmixolva, mert a tápszer eléggé megfogja szegényt, és így legalább tud kakilni minden nap.De azt is úgy hogy keveset, és utánna 1 órára még kap tápot, vagy annyit hogy egy tápos etetést ki hagyunk.
Bocsi kicsit félre értelmeztem a kérdést, az hittem a babsúlya aggaszt. Milyen tápszert használtok?Ha a humanat azon nem csodálkozom
Szerintem ne aggódj az én kisfiam is sokat evett kb.900ml/nap.De most már 2 hónapos és beállt 700-800ml/nap kb 160ml/evés.És csak 5 ször eszik.Sógornõm lánya 5 hónapos fele annyit eszik és már 8kg túl van õ Humanát eszik, szerintem nagyon felfújta.Mi meg mildibé ha1 -et.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mi a Beba HA Start Aktívot esszük. Igazából én csak azt nem akarom, hogy húsgombóc legyen a lányomból, mert már 2 óra elteltével is itt szirénázik, kérné a következõ adag kaját, és 7x-i etetéssel számolva a súlyához viszonyítva most 85 körül kellene ennie egy-egy etetésre, ezzel szemben a 100-at minden etetésre megeszi, sõt még 125-öt is és még így sem bírja ki a 3 órát sem a két etetés között. Én csak emiatt aggódom.... :(
A kérdező hozzászólása: Nálunk kakival nincs gond. Itt az a gondom, hogy a hosszához képest már így is húsgombóc. Itatom babavízzel. Köszike a válaszokat.


Mitől lehet hogy a 6 hetes babám nem kakál 2 napig? Volt már valakinek ilyen? Baj?

Legjobb válasz: anyatejes vagy tápszeres? Van olyan baba,aki 1 hétig sem kakil és az sem baj.Van ilyen. Az én babám 2-3 naponta kakil anyatejet és tápszert is eszik.

anyatejes vagy tápszeres? Van olyan baba, aki 1 hétig sem kakil és az sem baj.Van ilyen. Az én babám 2-3 naponta kakil anyatejet és tápszert is eszik.
Ha nem sír többet, nem kemény a pocakja, akkor teljesen normális. Az enyémnél anyatejes korában pár hónapon át heti egy széklet volt.
Ha csak anyatejes, akkor nem baj, ilyenkor felhasználja az anyatejet teljesen :) Ha kap pótlást, akkor kéne minden nap, mert a tápszer nem olyan jól emészthetõ. Õt zavarja? Feszeng, nyûgös, sírós?
Mi babánk rekordja 4 nap. tápszeres
Anyatejesen anno 10 nap volt a max, tápszeresen 4. Doki szerint tápszeresnél 5 nap a max, aztán tenni kell valamit, mert besül a kaki.

Az baj, ha nem mindig tudom megmelegíteni 6 hetes babámnak a teát? Hasfájásra issza az édesköményteát.

Legjobb válasz: Nem, egyáltalán nem baj. Az enyém is szobahõmérsékletûen kapja az elsõ pillanattól. A kórházban is úgy adták a Mecsek Baby teát nekik. 3hós baba anyukája

Nem, egyáltalán nem baj. Az enyém is szobahõmérsékletûen kapja az elsõ pillanattól. A kórházban is úgy adták a Mecsek Baby teát nekik. 3hós baba anyukája
Szia, én kicsit meglangyítanám, mégis csak 6 hete van a világon, semmi hideget, hûvöset nem érzett 9 hónapig, + hamar torokgyulladást kapnak. Én úgy csináltam, hogy az ágya alá tettünk egy hosszabbítót, és oda dugtam be a cumisüvegmelegítõt. KÉznél volt, és ha 8-asra feltekertem egy perc alatt fellangyította a teát, késõbb a vizet. Ha hallottam, hogy ébredezik a fiam, már nyúltam is oda és ütközésig feltekertem, mire megsimogattam a kisfiamat, esetleg ki is vettem néha, már ott is volt a tea. Persze ne 100 ml-t tegyél a cumisüvegbe, hanem csak kb. 40-50-et és készítsd oda este.

Nagy baj, ha 6 hetes babám csak 5×-6× eszik egy nap? Mert a védőnő szerint 7×-8× kellene.

Az éjszakát átalussza, kb. 9-10 körül elalszik és 5kor kel fel. Így az éjszakai 1-2 evés kimarad. Mert elvileg 7-8× kellene kicsit ennie, de ? 5-6× eszik többet.

Legjobb válasz: Nekem már mikor a korházbol haza hoztuk ennyit evett.

Nekem már mikor a korházbol haza hoztuk ennyit evett.
Nekünk is volt ebbõl problémánk. Nekem csak négyszer evett a lányom, egyszerûen nem fért bele több a napjába. Este héttól reggel hétig aludt, aztán meg tukmálni kellett neki a kaját.:-( A doki nem örült neki, de csak nem tömhetem meg szerencsétlent...nem volt egy nagy hízóbajnok, hosszú kis gilisztacsaj volt, a mai napig az, már majdnem három éves és semmi baja.:-)
Szerintem úgy csináld ahogy nektek jó!Ha nektek így jó, ha babád így kiegyensúlyozott, akkor semmi baj ezzel. Az én babám 6 hetesen volt hogy 200ml-t evett 25 perc alatt, és evett napi 6-7szer kb. Most már fél éves, 5ször eszik nap közben.Örülj, hogy tudtok éjjel aludni. Tudod, a babák nem olvassák azt a "nagy könyvet" ami alapján az orvosok meg a védõnõk mondják, hogy mit hogy kéne csinálnia:) Volt 3 hónaposan hogy a fiam 250 ml-t evett nem egyszer a védõnõ csak lesett, szóval ahogy nektek jó úgy csináljátok:)
Kislányom 2 hetes kora óta stabilan tartja a napi 5 evést. Most 11 hetes, egy alkalommal 100-160 grammot eszik immár több mint 1 hónapja, az átlag napi adag nem nõ, de hízik folyamatosan. születése óta 2 kg-ot szedett fel. Nálunk a doki pont ellenkezõleg, 3 hetes korában már azt kérdezte, ugye csak 4 óránként eszik, mert annyi idpnként kellene ennie... én nem vagyok híve a pontos idõbeosztásnak, igény szerint szoptatom, délelõtt 2x eszik 2 óránként, délután 5 is eltelik, mire újra kér, este 6 után csak hajnal 3-kor eszik. De ha neki így jó... Eleinte fel akartam ébreszteni, mert nagyon feszültem, aztán rájöttem, hogy álmában fejlõdik és ha éhes lenne, úgyis felébredne.Örülj, hogy hagy pihenni a kis drága :)
Az én kisfiam sem olvasta el a tankönyvet. :) A védõnõ szerint 50-60 grammokat kellene ennie, de a fiatalúr a dupláját is bepattintja. Neki 60 gramm tápszer max. uzsonna, de akkor másfél óra múlva felkel és éhes. Ha anyatejet kap, akkor még több kell neki, 100-120 grammokat eszik. :) Teszek a védõnõ véleményére ebben a kérdésben, mert a babám szépen gyarapodik, egészséges, mosolygós, nem hasfájós. Igaz, õ éjjel is eszik, kis zabagép. Annyiszor etesd, ahányszor éhes. :)
mi akkoriban 6x ettünk általában, a mennyiség napszakonként változó volt , csak szopizott akkor még és reggel ette a legtöbbet 20 perc alatt 140, délelõtt is ennyit ebédnél kicsit kevesebbet, délután 100 körül, és este 80-100 között, de akkor még evett éjfél körül is 80-90 et, aztán reggel hétig aludt, aztán lassan elhagytuk az éjféli evést és az nélkül is aludt reggelig, de akkor meg napi szopi másképp oszlott el
Nálunk is harc volt ebbõl. Az én lányom születésétõl kezdve 4 óránként evett, így persze, hogy nem volt meg a napi 7-8. Dumált, hogy etessem 3 óránként... Másnap így tettem. Jól be is kavartam szegény gyereknek, nem tudta, hogy mi van! Míg a 4 óránkénti etetéseknél evett rendesen, addig a 3óránkéntinál csak fele annyit. És itt be is fejeztem! Elmehet a védõnõ a hülye tanácsaival a francba! Visszatértünk a megszokott kerékvágásba! Én azt mondom, hogy ne hallgass a védõnõre, úgy csináld, ahogy Neked és a babádnak a legjobb! Tõletek jobban senki nem tudja, hogy mennyit és hányszor kell ennie!!

Az baj ha még 6 hetes babám most is bekancsalít néha?

Azt tudom, hogy újszülötteknél el?fordul, de baj, hogy még ennyi id?sen is? Igazából csak akkor mikor közelebbr?l figyeli az arcunkat, és nagyon koncentrál:)

Legjobb válasz: Kb 1 éves korig nem baj.

Kb 1 éves korig nem baj.
Még gyengék a szemmozgató izmok, 1 éves korig nem gond. Fõleg, ahogy írod, akkor csinálja, amikor közelrõl néz vmit... Egyébként 6 hetesen még újszülött :)
Te nem kancsalítasz be ha közelröl nézel valamit? Próbáld az orrodat megnézni. AMúgy a babáknál túl közeli a távolság a két szem között így még nagyon sokáig kancsal lesz.
Nem baj! A miénk késõbb is csináltam, de nem lett belõle semmi baja.

Baj, ha napi négyszer max ötször eszik a 6 hetes babám?

Éjszaka nem kel fel enni. Egy étkezés több mint 1 órás, így eléggé elhúzódik. Szopival kezdjük, de kap tápszert is, mert visít utána az éhségt?l.

Legjobb válasz: Enyém sem evett többször ha így igényli akkor elég.

Enyém sem evett többször ha így igényli akkor elég.
Õ lehet a kevésszer sokat elv alapján eszik :) Szoktad mérni, mennyit eszik? Valószínû, hogy az 5 evéssel megeszi a napi adagját, amit más baba csak több étkezéssel tud!
Nálunk mindenkit sokkoltam azzal, hogy a kisfiam 8 hetes kora óta csak naponta négyszer eszik. Viszont ennek ellenére szépen gyarapszik és nincs belõle semmi gond. A babád tudja mennyi elég neki. Nincs ezzel semmi gond. Annyit adj neki és úgy, ahogy igényli.
Az én lányom is ennyiszer evett. (4 óránként szopizott) A védõnõ dumált is, hogy ez kevés, és etessem 3 óránként... Hát, én megpróbáltam, de csak jól bekavartam szegény gyereknek. Míg a 4 óránkénti etetésnél szopizott egy alkalommal mondjuk 100-at, addig a 3 óránkéntinél csak 50-60-at. Akkor, van értelme? Szerintem nincs. A baba tudja legjobban, hogy neki hogy jó.

Baj, ha 6 hetes babám nappal a kanapén szunyókál, mert az ágyában nem akar aludni? Vagy erőltessem, hogy nappal is a kiságyban aludjon?

Nagyon rossz alvó, nappal nagyon keveset alszik. Éjszaka is nagyon nehéz elaltatni a kiságyában.

Legjobb válasz: Semmiképp se erõltesd!!! Nappal az én lányom csak és kizárólag a babakocsiban, a hûvösön hajlandó elaludni! Míg erre rá nem jöttem a poklot megjártam. Azóta minden okés, semmi gond nincs az esti elalvással sem (a kiságyában alszik éjszaka). Hagyd ott aludni, ahol õ szeretne. A lényeg, hogy kipihenje magát, és ott legyél vele, nehogy baja essen. Szerintem.

Semmiképp se erõltesd!!! Nappal az én lányom csak és kizárólag a babakocsiban, a hûvösön hajlandó elaludni! Míg erre rá nem jöttem a poklot megjártam. Azóta minden okés, semmi gond nincs az esti elalvással sem (a kiságyában alszik éjszaka). Hagyd ott aludni, ahol õ szeretne. A lényeg, hogy kipihenje magát, és ott legyél vele, nehogy baja essen. Szerintem.
Nem a kisággyal van baja? Amit leírtál az erre utal. Próbáld a kiságyat átrakni, vagy ilyesmi.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és este hogy alszotok el a kiságyban? mert nekünk nagyon nehezen megy. Eszik , böfizik, és elpilled a mellkasomon, utána teszem az ágyban, de utána sokáig kell meg simizni a pelusát és a cumit dugdosni a szájába, hogy elaludjon, mert szenved , tekereg az ágyban és magától nem alszik el.
Nem baj és ne erõltesd semmiképp!!!Nálam is babakocsiban vagy velem a nagyágyon...:) 4gyermek anyukája.
A kérdező hozzászólása: Éjszaka alszik a kiságyában, bár sokszor nehéz elaltatni.
Próbáld a ruhádat ami már volt rajtad kezébe "adogatni"érezze illatod...hamarosan ki alakul alvás igénye, türelem. 4gyermek anyukája
Nem baj, csak biztonságban aludjon a kanapén! Én azt javaslom, hogy este várd meg, amíg teljesen mélyen elalszik rajtad (ez akár 45+ perc is lehet, amíg ilyen pici) és csak utána tedd be a kiságyba. Idõben lehet, hogy így is ugyanott fogsz tartani, viszont sokkal nyugodtabban fog (el)aludni, nem ébred vissza stb. Ha addig mozgatod, amíg nem érte el ezt a szakaszt, várható, hogy újra altatni kell.
1. vagyok. Este õ is nehezen alszik el a kiságyban. Fogni kell a kis kezét, simogatni a fejét. Ez kb 15-30 percet vesz igénybe, de nem sír meg ilyenek, csak nézelõdik. :)
Örülj ha alszik :)

Nagyon keveset alszik 6 hetes babám. Mi baj lehet?

Van, hogy egyhuzamban fent van 14-15 órát! Fáradt, álmos, dörzsölgeti a szemét, de nem tud elaludni!

Legjobb válasz: Próbáltál már valami monoton zajt? Pl. hajszárító, mosógép, vízcsap? A piciket gyakran megnyugtatja... Emellett tényleg érzik, a mi feszültségünket... neked kellene elõször megnyugodni, hogy õ is megtudjon... Szoptatod? Nem fáj a pocija? cicin se alszik el?

Próbáltál már valami monoton zajt? Pl. hajszárító, mosógép, vízcsap? A piciket gyakran megnyugtatja... Emellett tényleg érzik, a mi feszültségünket... neked kellene elõször megnyugodni, hogy õ is megtudjon... Szoptatod? Nem fáj a pocija? cicin se alszik el?
A kérdező hozzászólása: Nem, a pocakfájós sírását már megismerem. (Olyankor a lábát is húzogatja.) Amikor álmos, nagyon sokat ásít, dörzsöli a szemét, és nyöszörög. S hát ezt csinálja szegénykém kb. egész nap...
http://www.heimpalkorhaz.hu/index.php?menu=2&tab=rovat_al&id.. hívd fel õket, hátha mondanak valami. jobbulást nektek!
Hogy próbálod elaltatni? Próbáltad már hogy betekered (bebugyolálod) egy vékony, puha textilbe (takaró)? A legtöbb kisbaba nagyon szereti, mert biztonságban érzi így magát, olyan érzés, mintha még a pociban lenne... emellett a kapálózással sem ébreszti fel magát... A levegõzés általában tényleg bejön, ... Hogy szoktad kivinni? Babakocsi? Lehet, , hogy a kocsiban nem kényelmes neki... Próbáltad már a mellkasodra fektetni, hogy megnyugodjon? (persze bent)...
A kérdező hozzászólása: Igen, sokszor jól bebugyoláljuk õt, ott megnyugszik, de nem alszik el... S még én sem tudom megnyugtatni, hiába fektetem a mellkasomra. Persze biztos érzi, hogy olyankor én is feszült vagyok, mert hát sajnálom õt, s a sok próbálkozás engem is kimerít...
Szia! Az én babám is ilyen volt, most 5 hónapos és kb. 3 hós korától teljesen megváltozott, most órákat képes aludni. Szerintem majd a te babád is kinövi hamarosan, addig is kitartást!
A kérdező hozzászólása: Sajnos cicin sem alszik el... Köszi a válaszokat!
Szia! Nem lehet, hogy fáj a pocija?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!