Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babám és szoptatom (3 db)

6 hetes babát szoptatok.2 napja nagyon erős viszketést érzek a mellbimbómon és még körülötte is. Mi ez, és mit lehet vele csinálni?

Nem a melltartótol van. Nem a tisztálkodószerektöl hisz nem változtattam egyiket sem. Már bekentem a kicsi szájpenészre kapott glicerinével is (ami az orvos szerint nincs is neki) de az sem segít.

Legjobb válasz: nekem is volt ilyen, s piros is a viszketõ terület, s olyan mintha ki lenne száradva, nem? nekem ilyen volt legalábbis... a kicsim 11hetes, 2x volt ilyen. szájpenész nálunk sem volt...másodszor én is borax glicerinnel kentem,meg garmastá kenõccsel 1-2x. elsõ alkalommal semmivel nem kezeltem azt hittem h csak az igénybevételtõl-felázástól ilyen. mind2x pár nap alatt elmult (4-5),szoval a kencéktõl sem gyorsabban...pontosan én sem tudom mi volt ez...

nekem is volt ilyen, s piros is a viszketõ terület, s olyan mintha ki lenne száradva, nem? nekem ilyen volt legalábbis... a kicsim 11hetes, 2x volt ilyen. szájpenész nálunk sem volt...másodszor én is borax glicerinnel kentem, meg garmastá kenõccsel 1-2x. elsõ alkalommal semmivel nem kezeltem azt hittem h csak az igénybevételtõl-felázástól ilyen. mind2x pár nap alatt elmult (4-5), szoval a kencéktõl sem gyorsabban...pontosan én sem tudom mi volt ez...
gomba...(?)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor várok pár napot hátha alakul a helyzet. Közben kentem kamillával azzal ártani nem árthatok.

6 hetes a babám és szoptatom. Lehet hajat festetni?

Biztos hülye kérdés,de inkább megkérdezem,mert nem vagyok biztos benne. A tej miatt kérdezem.

Legjobb válasz: Szia! A kórházban biztos kaptal különbözõ ajándékcsomagokat, abban vannak kis prospektusok és emlékeim szerint 3 hónapos korig nem nagyon ajánlják a festést, csak a szinezést. De talán más véleményt is fogsz kapni. Kellemes babázást. Üdv. 4,5 hós picilány anyukája

Szia! A kórházban biztos kaptal különbözõ ajándékcsomagokat, abban vannak kis prospektusok és emlékeim szerint 3 hónapos korig nem nagyon ajánlják a festést, csak a szinezést. De talán más véleményt is fogsz kapni. Kellemes babázást. Üdv. 4, 5 hós picilány anyukája
Szia! Az én babám 4 hetes és a hétvégén befestettem a hajam. Szerintem nem befolyásolja.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az... valahogy éreztem, hogy lesz igen is és nem is a válaszok között. Nagyon igénytelennek nézek ki. Mindíg is idegesített a hajlenövés, de most ugye a baba az elsõ. Viszont 6 hetes elmúlt, egyre jobban elvan, ki lehet vele mozdulni. Járjak sapkába? :) Jó lenne egy harmadik válasz, aki igazságot tesz. :)
Szia!Szerintem nyugodtan!Terhesen is csak arra kell vigyázni, hogy ne lélegezd be a káros gázokat!Nem szívódik fel a festék...!Nekem a fodrászom is most szûlt nemrég, õ sokáig dolgozott terhesen és festette a haját akkor is és most is!De ezt neked kell eldöntened!
Szerintem sem okoznak ezek a mai hajfestékek gondot. Az én barátnõm is fodrász aki szintén festette a haját. Gyönyörû, makk egészséges picije van. Akkor és azóta is festi mások haját is- szoptat!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megyek festetni! :) )

Igény szerint szoptatok, nem fejek. Babám 6 hetes, és 2 -3 napja egy-egy szoptatásnál kevesebbet eszik. Kb felét, mint szokta. Normális ez? Ha eltelik egy óra és felkel és éhes adjak neki? (kb beállt a 3 óránkénti evés)

Lehet az 1.oltás miatt? (6 hét után mondták,hogy bepirosodik) Vagy az id?járás? Bealudt,10 perc szopi után.Eddig híztunk egy hét alatt 30 dekát,(de nagyon le is fogyott szülés után).

Legjobb válasz: Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!

Teljesen normális! Te sem mindig ugyanannyit eszel, gondolom... :) A jövõben is hagyatkozz a babád igényeire, meghálálja!
Mindenképpen fejjél!! Mert ha kevesebbet akkor kevesebb is fog termelõdni és a végén még kevés lesz. Ha meg éhes persze, hogy adjál neki enni!! Nem mindíg az órát kell nézni, hanem a baba igényét.
Szerintem fejjél mert akkor több tejed lesz érdemes ráfordítani azt a fél órát.Azon hogy nem eszik annyit a baba mint kellene ne görcsölj lehet a következõ szopinál meg többet eszik mint kellene mi sem mindíg úgyanannyit eszünk meg, neki is lehetnek olyan periódusai amikor kevesebbel is beéri.A lényeg ott van hogy ha fejlõdik és gyarapszik rendesen noncs semmi gond.
én is igy voltam vele mire rájöttünk hogy szegénynek nem elég táplálo a tejci és bizony éhes volt 1-1, 5 ora után potolom neki tápszerrel vagy éppen 1 etetés tápszer.Általában éjszakára adok neki tápszert nappal ráérek szoptatni éjjel meg inkább pihenjen jobban ö is és én is
nálam is volt ilyen. én akár fél ó múlva is attam neki újra cicit, ha kért. igaz, eltelt jó 1, 5 hét, mire abbahagyta, de azóta rengeteg tejcsim lett, fejnem nem kellett soha, most sem kell, és a tápszert is kihagytuk. ha csak szoptatni akarsz, akkor nyugodtan add a cicit, bármennyiszer kéri, be fogja állítani magának a tejtermelést


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!