Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babám, szépen (5 db)

6 hetes a babám, szépen gyarapodik sokat mosolyog. De nappal nem igen alszik van hogy 4-5 órát is ébren va hiába próbálok bármit teni vele. Miért alszik keveset?

Nem váltogatom a dolgkat, hanem gyekszem következetes lenni.De általába odajutunk h valakinek mellé kell feküdni és legalább 1 órát vele kell lenni.De van hogy ennek ellenére sem alszik.Ti hogy csináljátok? Segitsetek!!!!!

Legjobb válasz: 6hetes kor után bizony egyre kevesebbet alszanak a babák.Az enyimek is sokszor próbálkoztak , hogy melléjük fekdüjek,de sajnos nem volt rá mindig idõm. Ilyenkor persze mérgesen sírtak, de idõvel rájöttek, hogy a játéknak is megvan a maga ideje, nem akkor amikor õk akarják.Ez persze nem azt jelentette, hogy egésznap nem foglalkoztam velük,csak megvolt az az idõszaka a napnak amikor több idõt töltöttünk együtt,és csak velük foglalkoztam.

6hetes kor után bizony egyre kevesebbet alszanak a babák.Az enyimek is sokszor próbálkoztak , hogy melléjük fekdüjek, de sajnos nem volt rá mindig idõm. Ilyenkor persze mérgesen sírtak, de idõvel rájöttek, hogy a játéknak is megvan a maga ideje, nem akkor amikor õk akarják.Ez persze nem azt jelentette, hogy egésznap nem foglalkoztam velük, csak megvolt az az idõszaka a napnak amikor több idõt töltöttünk együtt, és csak velük foglalkoztam.
Szia! Elmondom pár trükkömet, a fiam már 6 hónapos, és szerencsére már egyedül alszik el az ágyában. -Eleinte én szopi közben altattam el. Ha elaludt a cicin, akkor megpróbáltam lecsempészni az ágyába, vagy maradt a kanapén, ahol szopizott. -hasfájós baba volt, sokat sírt, vettem egy hordozókendõt. Eleinte utálta, de rájött hogy így még szorosabban hozzám tud bújni, abban is nagyokat aludt, nekem meg szabad maradt egy kezem. Néha együtt aludtunk, õ rajtam hasalt, én óvatosan kicsomagoltam a kendõbõl, és szundítottunk tovább -ezután jobb idõ lett kint, babakocsiban altattam. Változó volt, mikor menniyt aludt. Legalább 15-20 perc tologatásra szükség volt, mire mélyen bealudt, olyankor kint hagytam a teraszon az ajtó felé fordítva, hogy rálássak. Ha rossz idõ volt, a szobájában tologattam a kocsit :-) -amikor nagyobb lett, betettem az ágyába, ha nagyon álmos volt. Bevallom, használtunk cumit, mert anélkül elég nagy kakában lettem volna. Cumi a szájába, és álomba simogattam. Már cumi nélkül is elalszik, 6 hónapos. Sok sikert, tarts ki, nemsoká vége a nemalvásnak.
Egy nap hányszor eszik?
A kérdező hozzászólása: Most már csak 5ször. Eddig evett 6-7szer naponta.
akkor ez azt jelenti, hogy reggel délben és csak este eszik?a védõnõd mit mond?
A kérdező hozzászólása: Még nem beszéltem vele errõl. Baj, hogy így eszik?
Az 5 alkalom szerintem jó, azt hittem már csak 3-4x eszik (ez furcsa lett volna egy apró babánál, bár nem lehetetlen). Lányom is elég hamar rátért az 5x-i étkezésre, 4 hónaposan meg csak 4x evett egy nap. Jól fejlõdött, és ez volt a lényeg. A tejed nem megy el, csak alkalmazkodik az 5x-i étkezéshez, de ez még nem elapadás. Ha lesz majd fejlõdési ugrása a babádnak, lehet többször kér majd enni, és ahhoz a tejtermelés szintén alkalmazkodik majd.
Nekem sajnos nem alkalmazkodott a tejem.Nem tudom szegényt szoptatni, pedig még csak 5 hetes.A kórház utolsó 1, 5napjára teljesen leadpadt a tejem és sehogy sem tudtam visszahozni :( De egyébként neked nem fog elmenni szerintem, mert eddig is ment a dolog, majd alkalmazkodik a melled a változáshoz is.Egyébként az én lányom is 5x eszik egy nap és szintén 5hetes.Bár tápszeres.Õ 4 óránként eszik, de este alszik már 8 órát tehát egy étkezést kihagy.
Ha 6-7x eszik, akkor az azt jelenti, hogy nap közben kb 5x, éjjel 1-2x. Szerintem ez teljesen jó, fõleg ha nyugodt, kiegyensúlyozott és szépen fejlõdik. Már nem emlékszem mikortól, de én is fiam is elég korán kezdet, hogy ritkábban evett. Nálunk azért volt, mert egyszerre iszonyú mennyiségeket képes volt befalni(180 és 280 ml között 1 étkezésre), így nem csodálom, hogy tele lett egy ideig a gyomra:) Lehet nálatok is ez van, én mértem onnan tudom. Nekem nem volt bajom a tejemmel, be volt állva erre.Szerintem ha minden oké, akkor ne keltegesd, várj, kár beleavatkozni a ritmusába(ha az neki is is neked is jó), csak azért mert elvileg 3 óránként kéne ennie.
Jaj bocsi, elnéztem.Szóval most így eszik "csak" 5x. Egyáltalán nem baj, jó ez így:) utolsó

25+6-hetes km. Akik nem állnak jól anyagilag! Ti hol vásároltok a babának? Ami olcsó és megéri? Ja és esetleg szép is!

Nem csak picinek,hanem már kicsitt nagyobb babáknak!hol érdemes?

Legjobb válasz: TeszVesz, Vatera, turi. Ezen kívül érdemes a neten bababoltokat is összehasonlítgatni, vannak dolgok, amiket több ezer forinttal olcsóbban tudsz így megvenni. Pl: nálunk a helyi bababoltban 68000 Ft-ért árulják azt a babakocsit, amit a neten 42000-ért találtam. (és ingyen házhoz is szállítják) Ja, és a babyoutlet is jó, sokkal olcsóbb, mint más helyek, és új, márkás holmik vannak náluk. (Bp., Soroksári út) http://www.babyoutlet.hu

TeszVesz, Vatera, turi. Ezen kívül érdemes a neten bababoltokat is összehasonlítgatni, vannak dolgok, amiket több ezer forinttal olcsóbban tudsz így megvenni. Pl: nálunk a helyi bababoltban 68000 Ft-ért árulják azt a babakocsit, amit a neten 42000-ért találtam. (és ingyen házhoz is szállítják) Ja, és a babyoutlet is jó, sokkal olcsóbb, mint más helyek, és új, márkás holmik vannak náluk. (Bp., Soroksári út) http://www.babyoutlet.hu
Szia! Kismama ruhákat inkább a drágább helyen vedd meg, jobban megéri. Végig tudod hordani és ha megkíméled késõbb el tudod adni. Baba ruhákat a Tesco-ban vegyél, nagyon jók vannak jó áron. (3 body 900Ft) Szezon végén mindig van akció, én most vettem egy csomó nagyon szép kis ruhát a bébinek. Hálózsákot szintén a Tesco-ban vettem, akciósan 1800 Ft-ért. Kis cipõket, zoknikat, kínaiban veszem. Baba kocsit, hordozót, kiságyat, pelenkázót tesz-veszen vagy a vaterán. Kis kádat a kínaiban. Hõmérõn nem érdemes spórolni, azt jobb drágábbat venni. Cumisüveget, cumit egyáltalán nem veszek. Baba ápolási szerek után még nem néztem, de azt hallottam, hogy a Rossmannban és DM-ben jók vannak olcsón. Jó vásárlást!
Március 22.-én lesz a nagy bababörze !
Szia!Ruhára gondolsz?Mert azt mi turiban szoktuk.Van egy nagyon jó, Angliából hozzák és jó minõségû, tiszta. A többit is megpróbáljuk olcsón megúszni, több helyet is megnézünk. Remélem segitettem... 6hónapos kislány anyukája
Szia Mi kezdetben nem sok minden ruhát veszünk, mert szerintem úgyis azokat kapunk rokonoktól meg barátoktól ajándékba. Amik kellenek azokat pedig Tescoban vagy Corában fogjuk beszerezni.A kifejezetten bababoltok szerintem nagyon drágák. A kínaikkal az a baj, hogy nem jó minõségûek és nem is olyan szépek. De a coraban és tescoban nagyon jókat találtam mindenbõl és jók is. Ezeken a helyeken az egyéb kiegészítõket is meg lehet venni. De babakocsit a teszveszen vettük meg, nagyon olcsón kaptunk nagyon jót. Pont olyat amilyet mi kerestünk és fele áron, mint a boltban. Ja egy éves és semmi hibája nincs. Ott is nézz szét, mert lehet jókat kapni.
Én rengeteg ruhát vettem az angol turiban. Szépek, egyediek és olcsók. Viszont jó minõségûek, ami ugye nem hátrány:) ) Babafelszerelési dolgokat jó áron foghatsz ki a vaterán, tesz-veszen, bizományi boltokban. Ahogy láttam rengeteg holmi van iskolás korú gyerekek számára is. Még márkás, vadonatúj dolgokra is rá lehet akadni a bolti ár töredékéért.Boldog babavárást!
Mi is a teszveszen illetve vaterán vásárolunk.De amikor babát vártam kimentünk a BNV-re a bababörzére és ott jó dolgokat olcsón szereztünk be.PL:autósülés chiccho:4000ft pihenõszék:1oooft pelenkázó matrac(ezt újonan)2800ft szopi párna(újonan)3000ft-igaz ez tök felesleges volt- Rugik 100-500ftközött bodyk 100-300ft, textil pelus 80-100ft babazokni/harisnya 50-200ft.stb... Szerintem megint most lesz valamikor, mert mindig április körül van.
Március 22.-én lesz Kispesten a templomnál baba börze. Csak ajánlani tudom! Teszveszen szoktam venni ruhákat, mert sokszor olcsóbb, mint a turiban.


A babám (6 hetes) kakija zöld színű és fehér darabok vannak benne. Kizárólag anyatejet kap. Szépen gyarapszik, jókedvű baba. Ennek ellenére van okom félni?

Legjobb válasz: Szia! Valószínûleg túlette magát, szerintem ne aggódj, de ha gondolod hívd fel a védõnõdet vagy a gyerekorvost. Jó babázást!

Szia! Valószínûleg túlette magát, szerintem ne aggódj, de ha gondolod hívd fel a védõnõdet vagy a gyerekorvost. Jó babázást!
Szia! Nem kell megijedni, az anyatejes babáknál ez elõfordul. Nekünk is volt ilyen (a 4. hét környékén), a doki azt mondta, hogy a bélflóra kialakulása is okozhatja ezt (egyébként a zöldtõl egészen a barnáig "szivárványozhat" a kaki). A fehér darabkák a meg nem emésztett anyatejre utalnak (a kisbabámnál is van ilyen, a védõnõ be is pánikolt, mire megnyugtattam, hogy ennek ellenére gyarapszik a gyerek, szóval biztos nincs gond...). Ha a gyerek nem lázas és jókedvû, nem kell aggódni, majd visszavált a színe. Ha viszont nem, akkor irány a doki. ..de teljesen biztos választ inkább kérj a védõnénitõl vagy a dokitól, az a tuti.
Szia! Nincs mitõl félned, nekem is volt ilyen. A doki azt mondta, hogy sokat eszik a baba és nem tudja megemészteni a tejet ezért a kakiban jelentkezett ez a csomos, túros fehér valami. Nekem nagyon hasfájós volt ez miatt. tymy
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a választ!
Semmi baj, nekünk is volt ilyen. Általában, ha olyat ettem, ami engem felfújt, az nála is meglátszott a kakiján: zöld volt és nyálkás. Most már 4 hónapos, de a tejdarabkák még mindig elõfordulnak egy-egy kakiban. Teljesen normális dolog, a baba ettõl még nagyon szépen fejlõdik, legfeljebb ilyenkor kicsit több a puki a pocijában.

A kislányom 6 hetes. Eddig nagyon szépen gyarapodott, a szopizás is remekül ment neki. Viszont az utóbbi 1 hétben azt tapasztalom, hogy úgy viselkedik mint aki elfelejtett szopni. Miért nem eszik rendesen a babám?

Ráharap a cicire,szivja is egy- két percig,utána meg csak cumizik rajta jó sokáig.Utána esetleg megint szopcsizik.Már kipróbáltam mindent,szoptatási pózt is változtattam,kivettem a cicit a szájából,hogy ujra harapjon rá,de akkor meg nem kapja be rendesen akárhogy is próbálkozunk.S?t ki is köpi.Ilyenkor megnézem hogy van-e benne tejcsi mert arra gondolok hogy biztos kiszopizta de rendesen spriccel annyi van benne.Akkor meg nem értem hogy miért nem szopik rendesen?Próbáltam másik mellre is tenni ugyanazon szoptatás alatt,de ott is eljátsza ugyanezt.Nekem ugy tünik,hogy nem igazán szeret mostanában megdolgozni a tejcsiért,ami nehezebben jön,azért nem strapálja magát.Viszont ez meg nekem katasztrófa,mert szopna akár órákon át.Ha elveszem t?le akkor meg sir.Nem tudom mi okozta ezt a változást.Mit gondoltok mi lehet az oka?Ja és bizti nem lakik jól,mert 2 óránként enni kér,eddig viszont betartotta a 3 órás szoptatási id? közöket.Esetleg este eszik jobban,de azt se mindig.Már arra is gondoltam hogy ez a nagy h?ség az oka és biztosan csak azért eszik kevesebbet hogy a szomját oltsa,éhesnek meg nem igazán éhes.

Legjobb válasz: Köszi Brigi mama!:)

A kérdező hozzászólása: Köszi Brigi mama!:)
hát a babák hamar el fáradnak... túl sokat szopnak egy kis tejért. de ne aggódj ez változni fog. mert ha éhes ugy is enni fog és erösebben szívni, és akkor a cicid is jobban fogja ereszteni a tejet. ugy mondva a tej csatornák kitágulnak :) ne aggodj ez csak olyan pár napos dolog lesz és utánna változni fog :) üdv brigi mama :)
Kisfiam 7 hetes de pont ugyanezt veszem észre. Aztán napok múltán egyszer csak szopik egy 15-20perceset 100-120grammnyit. Mások azt írták erre, hogy elõször is a 2 óránkénti szoptatás teljesen normális. Az is lehet, hogy most van egy növekedési fázisban és ezért sürübben kér enni. A frontok ugyanúgy hatással lehetnek rá, sõõõt! Szerintem adj neki akkor amikor kér (én ezt teszem), szerintem úgyis meg fog oldódni, be fog állni a kis szervezete újra. Ha nem fogy, akkor ne aggódj! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!