Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes babám, (567 db)

6 hetes babával mennétek nyaralni?

Nem tudom mit csináljunk. Saját nyaraló a Balatonnál, kocsival. Persze csak akkor, ha minden rendben lesz addigra.

Legjobb válasz: Milyen messze van a nyaraló? Mennyit autóznátok a kicsivel? 6 hetes baba mellett nem fogsz tudni pihenni a nyaralóban sem, sajnos. Igazság szerint amúgy a babának annyi számít, hogy figyelj az igényeire. Én nem mennék 6 hetes babával "nyaralni".

Milyen messze van a nyaraló? Mennyit autóznátok a kicsivel? 6 hetes baba mellett nem fogsz tudni pihenni a nyaralóban sem, sajnos. Igazság szerint amúgy a babának annyi számít, hogy figyelj az igényeire. Én nem mennék 6 hetes babával "nyaralni".
Szia! Nagy igazság, ha anya jól van, akkor a baba is jól van:) Ha neked ott kényelmes lesz, és szeretsz ott lenni, akkor nyugodtan menjetek el. Mivel saját házról van szó, így ott is mindenetek meg lesz ami a babának kell, sõt még jobb mint otthon.
saját nyaralóba igen:) ha nem kellene fõznöm:)
2 hetes babámmal utaztunk 200 km-t. Végigaludta az egészet :) és semmi baja nem lett a hordozótól... sõt én sokszor a konyhába is abba tettem bele amikor fõztem! Szerintem nem felelõtlenség! Menj nyugodtan!
Ha neked jót tenne, akkor menjetek! A baba is kiegyensúlyozottabb lesz egy jó lelkiállapotú anyuka mellett! :)
Miért ne?Az én kisfiam 4 hetes volt, amikor elutaztunk a Dédihez, megmutatni Neki a dédunokáját.120 km-re lakik.Az egész utat oda és vissza is végig aludta.Mellesleg teljesen biztonságban van a hordozóban is(egészségileg is).Képzeld el, akik külföldön laknak-pl. Németországban-és mondjuk Münchenbõl kell Berlinbe menniük...az cirka 600 km.Akkor ne utazzanak?Mi is sokat járunk ki(a legnagyobb gyerekünk 20 éves, és Ausztriában tanul)még soha nem volt gond se az úton, se ott.A kicsinek meg tulképpen tök mindegy, hogy hol van, csak nyugi legyen és persze ANYA!2gyerekes"27hkm
Én csak akkor mennék ha nem kellene fõznöm, fõznünk.
Neked az nyaralás lenne? Bár ha saját nyaraló, csak ti vagytok ott (akkor ez olyan, mint valakinek a családi ház) és meg tudod teremteni azokat a feltételeket, amit otthon is (tisztálkodás, nyugalom stb) akkor miért ne.... Én pl. azon vacicálok, hogy 1 hónapos babával utazhatunk e 120 km-t kocsiban (házhtól házig pont 1, 5 óra) a hordozóban töltött idõ miatt. Egyébként meg esküvõre mennénk, de van hol ellátni a babát... Szóval ezek alapján én mennék a helyedben, fõleg, ha bp-i vagy (vagy nagyvárosi) A levegõ mindenképpen jobb a balcsinál. Csak lehet, hogy az neked nem nyaralás lenne.... Szerintem a kicsinek mindegy, csak anyával legyen. Õ még nem fogja tudni eldönteni, hogy otthon van e, vagy máshol...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, sikerült megnyugtatnotok. Ha minden rendben lesz, szerintem lemegyünk a Balcsira. Köszönöm a válaszokat. Szép nyarat kívánok Nektek! :)
A kérdező hozzászólása: Budapesti vagyok, a pályán kb. 1 óra alatt ott lennénk. Nem fõznék. Nem a nyaralásra vágyok, meg a pihenésre, úgy értem nincsenek illúzióim. :) Örülök majd, ha élek... Csak egy kis környezetváltozás, más légkör. Tudjátok: esti séták a Balcsinál, kert, nyugalom, nem Bp. :) Csak szegény babó éppen hogy kibújt, megszokta a kinti létet, erre elcibáljuk apával máshová. Ezért a dilemma. :(

Hogy kell játszani egy 6 hetes babával? Mivel töltsem el az ébrenléti idejét?

Legjobb válasz: Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki,enekelek,simogatom,beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok,mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is,amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas",de ugy tunik szereti,mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van,hogy -igaz biztos nem tudatosan-,de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

Szia! Az en babam is 6 hetes :) en szines dolgokat szoktam mutatni neki, enekelek, simogatom, beszelek hozza sokat. Mast meg nem nagyon tudok, mert nem igazan kotik meg le a dolgok. Szepen figyeli a kisagyaban a forgot es figyel ram is, amikor beszelek hozza. Nekunk ennyi a "jatszas", de ugy tunik szereti, mert mindig megajandekoz sok sok mosollyal es mar van, hogy -igaz biztos nem tudatosan-, de hangosan kacag :) sok boldogsagot a babaval!

5-6 hetes babak anyukai, hogy nez ki egy napotok, nektek mennyit alszik a pici, mire van idötötk?

Legjobb válasz: ejjel nem alszik, szinte vegig ebren van es ha nem foglalkozok vele cirkusz van.Tegnap ejjel kivetelesen nem kelt fol,este12-kor evett utoljara, 1orara elaludt. csak reggel 6-kor ebredt meg szopizni,8oraig ebren volt, aztan fel11-kor ismet folkelt enni. fel 1-ig ebren volt, utana sikerult nagy nehezen levinnem setalni, de csak kenguruban mert kulonben sirt a babakocsiban ahogy betettem.negyed 2-re hazaertunk, aztan fel2-kor eves. fel 3-kor aludt el, utana en is gyorsan megebedeltem, sikeult elmosogatnom,ruhat teregetnem es 4-kor mar ismet folkelt, 1oraval hamarabb mint kene es sirt.megszoptattam, de nagyon nyugos volt fel 6-ig szopott, mert ha leszedtem mellemrol sirt.utana agyba tettem, de tovabbra is sirt es meg mostis ebren van es ha letesszuk sir. Szoval borzaszto nap. nektek milyen napjaitok vannak?egyaltalan mennyit kell foglalkozni egy ekkora babaval ha ebren van es mennyit kell legyen ebren szerinted? 5 hetes kislany anyukaja.

ejjel nem alszik, szinte vegig ebren van es ha nem foglalkozok vele cirkusz van.Tegnap ejjel kivetelesen nem kelt fol, este12-kor evett utoljara, 1orara elaludt. csak reggel 6-kor ebredt meg szopizni, 8oraig ebren volt, aztan fel11-kor ismet folkelt enni. fel 1-ig ebren volt, utana sikerult nagy nehezen levinnem setalni, de csak kenguruban mert kulonben sirt a babakocsiban ahogy betettem.negyed 2-re hazaertunk, aztan fel2-kor eves. fel 3-kor aludt el, utana en is gyorsan megebedeltem, sikeult elmosogatnom, ruhat teregetnem es 4-kor mar ismet folkelt, 1oraval hamarabb mint kene es sirt.megszoptattam, de nagyon nyugos volt fel 6-ig szopott, mert ha leszedtem mellemrol sirt.utana agyba tettem, de tovabbra is sirt es meg mostis ebren van es ha letesszuk sir. Szoval borzaszto nap. nektek milyen napjaitok vannak?egyaltalan mennyit kell foglalkozni egy ekkora babaval ha ebren van es mennyit kell legyen ebren szerinted? 5 hetes kislany anyukaja.
szinte egész éjszakát átalussza. 2X kel föl tápira:) nap közben pedig szinte mindig az ölemben van. jó kis sráác:) ha akarom mindenre van idõm. barátaim mindig jönnek. minden nap sétálunk kb. 45percet:) nagyon jól megvagyunk, szerencsére nagyon jó baba:) 16/L
utolsó vagyok 5hós:)
SZia, nekem mikor ekkora volt evett és aludt. Egész nap összesen 2 órát ha fent volt evés, alváson, pelenkázáson kívül. Azóta alussza át az éjszakát (este 8- hajnal 4 ig)mióta hason alszik.


5-6 hetes babának éjszaka ugyanúgy 3-4 óránként kell szopnia, mint nappal? Vagy már többet kellene aludnia egyhuzamban?

Olvastam több helyen ,hogy ilyenkor már hosszabban alszanak éjszaka!Az én kislányom viszont ugyanúgy 3,max.4 óránként kéri!Els? baba és elég tanácstalan vagyok!

Legjobb válasz: Szia!Semmi baj nincs a babáddal,ha kéri adj neki:-)Nekem a kislányom kb 7-8 hetes koráig kelt fel éjszaka enni,azóta nagyjából (van mikor nem sikerül)végig alszik kb reggel 4-5-6 óráig,úgy hogy este 19 körül kap enni.Most 12 hetes. Kialakul majd a Te babádnál is:-))

Szia!Semmi baj nincs a babáddal, ha kéri adj neki:-)Nekem a kislányom kb 7-8 hetes koráig kelt fel éjszaka enni, azóta nagyjából (van mikor nem sikerül)végig alszik kb reggel 4-5-6 óráig, úgy hogy este 19 körül kap enni.Most 12 hetes. Kialakul majd a Te babádnál is:-))
Ez csak újabban divat. Az esti és a reggeli szopás között kell egy kicsit széthúzni az idõt, ha nem akarod még egyévesen is éjjel többször szoptatni. Az õ pocijának is kell a pihenés. Most még OK. a 4 óra hossza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!És várom még a többit is:) ))!Most éjszaka pl.kelt fél 12-kor, fél 3-kor, fél 6 kor!Egy kicsit már fáradt vagyok:) ))!Vasárnap volt 5 hetes és a kezdetektõl is megy!Bírom még, csak nem tudtam, hogy más babája is így van ezzel???!!!Mondta a védõnõ, hogy próbáljam meg kitolni az étkezést, de hogyan????
Nálunk hál isten nagyon ügyin gyorsan ment!Vagy 4 hetes koráig kelt 3 óránként, majd utána már csak kétszer és 8 hetes korától már csak 4-5 között és 12 hetes korában mikor egyedül aludt a szobában (mert mi betegek voltunk)Akkor aludta át elõször az éjjelt!Majd 3 napra rá átköltöztettük a szobájába, és csak akkor kel éjjel ha növekedésugrás miatt éhes, vagy ha jön a foga! De barátnõmé is 8 hós és az õ babaája még mindig legalább 2* kel éjjel szopizni!Az én lányom is csak anyatejes volt és mégis leszokott az éjszakai szopiról!Szóval szerintem adj neki amikor csak kér!Ne húzd ha felkel fõleg éjjel!Mert ha rögtön megszopiztatod, gondolom hamar vissza is alszik!Te is gyorsabban alhatsz!Amint elég neki úgyis tovább fog aludni!De ez mind babafüggõ mint minden! Gratulálok!Jó babaázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Nálunk elsõ perctõl kezdve külön szobában alszik a kislányom!Így mikor szól , Én azonnal megyek és adok neki!Igen , valóban hamar visszaalszik, ha sikerül neki azonnal büfizni, mert ha a büfi bent ragad, akkor nem tud visszaaludni:(((
Csak anyatejes a kislányod? Amúgy teljesen normális, ne légy tanácstalan:) Az én babám tejes+tápszeres, ennyi idõsen már végigaludta az éjszakát, a barátnõm ugyanannyi idõs fia is tejes+tápszeres, õ most, 4 hónaposan hagyta el az éjszakai evést. Szóval ne aggódj, ez totál babafüggõ. Az a vicces pillanat, amikor a gyerek nem kel fel enni, te meg ott tipródsz az ágyánál, hogy "úristen, nem ébredt fel a baba, most mi van???"
A kérdező hozzászólása: :) ))Igaz!!!Biztos, hogy ha nem ébredne, akkor meg az lenne a bajom!Igen, csak anyatejes!

6 hetes babám nem akar szopizni. Miért lehet ez?

A kislányom 6 hetes, a probléma 3 hete kezdődött. Az első időkben szépen szopizott, igény szerint, mindig akkor tettem mellre, amikor kérte, illetve akkor is próbáltam, amikor nagyon sírt. Kb. 1-2 óránként kért mindig. Azután kezdődtek a gondok. Úgy vettük észre, hogy elkezdett fájni a hasa, sokat görcsölt. Ahogy mellre tettem/teszem és megindul a tej (kb. 20-30 mp) és az első korty leér a gyomrába azonnal kiköpi a cicit és üvölt. És ez így megy minden egyes alkalommal. Már nagyon ki vagyok borulva, legtöbbször együtt bőgök én is vele. Napközben is sokat sírdogál, húzogatja a lábait és fél-egy óránként arra ébred, hogy erőlködik, tekereg. Kaki csak 3 naponta van. Amikor kezdődött a gond, akkor 4 kaki nélküli nap után kapott 10 ml cukros kamillateát, attól lett is kaki. Utána kb. 3-4 órán át jobb volt a helyzet, majd előlről kezdődött. Ismét pár nap kaki nélkül, majd amikor egy hónapos lett, elkezdtük neki a Gripe Water-t adni, amitől ismét lett kaki. De a 3-4 napot ezek után is tartotta, néha talán amit én ettem, attól kakilt. Az első pár hétben az Espumisan-t is próbáltuk, attól sem volt igazi javulás. Ebből adódóan egyáltalán nem szeret szopizni, a komfortszopi ki van zárva. Ha éjjel, félálomban sikerül 3 percnél tovább etetnem, akkor már nagyon örülök. Próbáltam gyakrabban és sűrűbben is mellre tenni, de egyik sem vált be igazán. Ma reggel 7-kor evett majd fél 2 és fél órát aludt. Azóta eltelt közel 6 óra és hiába láttam, hogy kereste a cicit, amikor megkínáltam, azonnal sírva fordult el. És ez így megy napok, hetek óta. Emellett valamennyit biztosan eszik, mert van mérlegünk (egy-egy szopit felesleges lenne mérnem, mert csak 20 ml-t eszik egyszerre, és 2 óra alatt 2 perces szopikkal eszik kb. 60 milit) és szépen gyarapodik. Ez azt jelenti, hogy 6 hét alatt másfél kilót hízott. Hordozókendőben van sokat napközben, mert van egy 21 hónapos fiam is, akivel szintén foglalkoznom kell és másképp nem megy. A kislányom alszik a kendőben, nagyon jól elvan, de amikor felébred és próbálom megszoptatni, akkor kezdődik sírás. Utána sokszor szinte evés nélkül vagy minimális 2 perces szopi után elfárad a sírásban és elalszik. Tej van bőven, bár már 2 hete nem keményedik meg a cicim 2 szopi közt vagy éjjel, de a leadó reflex után jön szépen a tej. Le is tudom fejni, amikor csak kell. Valószínű, hogy a hasa miatt van ez és tudom, hogy csak az idő oldja meg, de nagyon frusztráló. Én is rosszul alszom, éjjel is óránként kel, mert tekereg, morog, szenved szegény. Igaz, hogy mellettem alszik babybay-ben , nem kell felállnom, de akkor sem egyszerű. Ha próbálom cicivel megnyugtatni ilyenkor, csak rosszabb lesz. A párom a kisujját szokta a szájába tenni, azt örömmel szopizza. (vajon ettől kialakulhat cumizavar?) Nem is zavarna, hogy sokszor kel, de legalább kellene neki a cici. :S Esetleg valami ötlet, hogy mit tudnék tenni, hogy picit jobb legyen a helyzet? Már beletörődtem, hogy ő nem az órákig komforszopizós típus, de hogy még enni se akarjon a ciciből, az hihetetlen. Maszírozom a hasát, szélcsöveztem is többször, puki nem jön, de hallom, hogy valami mocorog a pociban. Nagyon el vagyok keseredve, mi lesz így? Félek, hogy akár ki is száradhat.

Legjobb válasz: Nálunk is hasonló volt a szitu, csak nekünk pont 6 hetesen kezdõdött és rá se akart kapni a cicire. A hasa nem fájt, mert egyéb jelét nem adta. Tehát a ciciztetésen kívül nem volt semmilyen problémája. Kiegyensúlyozott volt. Próbáltunk mindent, a szoptatási tanácsadótól kezdve az üvöltés hagyásig. Itt GYK-n sok tanácsot kaptam! Nagyon kétségbe voltam esve és 24 órán keresztül agyaltam ezen. Végül 2 hét alatt szinte rosszabbodott a helyzet. Hajnalban kezdettõl 2× kelt, de átállt 1 ébredésre, hajnali 3-ra. Csak hajnalban vagy a reggeli elsõ evésnél volt hajlandó szopni. Gondolom, akkor még kába volt. Majd ez is megváltozott 2 hónapos kora után (tehát 2 hét után), mert már reggeli elsõnél se akart szopni, csak hajnalban. Végül nappal fejtem neki a tejet intenzíven. Ezt értsd úgy, hogy egész nap ezt csináltam, mást nem. Végül 3 hónapos korában átaludta az éjszakát, így nem szopott abban az egy alkalomban sem. Így a tej mennyiségem láthatóan és érezhetõen is apadásnak indult. Csinálhattam bármit, ha õ nem szívta, akkor nem történt tejtermelés. Míg korábban 150-250 ml-t szívtam le (aktív szoptatásnál), ezután kb. 10 ml jött le 1 óra alatt. Na, ekkor úgy döntöttem párommal, hogy 3,5 hónaposan teljesen tápszeres lesz. Nem volt értelme már fejni, mert 1-2 max. 5 ml másfél óra alatt igen csak vicces eredmény volt. Hozzáteszem, hogy a fejés elkezdéséig egyáltalán nem látott cumisüveget. Tehát zavara se lehetett.. Több ismerõsöm is így járt, mint mi. 6-8 hetes korban hagyták abba a gyerekek a szopást. Nem tudnak még az orvosok se magyarázatot adni rá. Egyébként a nap más idõpontjában is sûrûn sír?! Tehát akkor is sír, ha nem etetni szeretnéd?!

Nálunk is hasonló volt a szitu, csak nekünk pont 6 hetesen kezdõdött és rá se akart kapni a cicire. A hasa nem fájt, mert egyéb jelét nem adta. Tehát a ciciztetésen kívül nem volt semmilyen problémája. Kiegyensúlyozott volt. Próbáltunk mindent, a szoptatási tanácsadótól kezdve az üvöltés hagyásig. Itt GYK-n sok tanácsot kaptam! Nagyon kétségbe voltam esve és 24 órán keresztül agyaltam ezen. Végül 2 hét alatt szinte rosszabbodott a helyzet. Hajnalban kezdettõl 2× kelt, de átállt 1 ébredésre, hajnali 3-ra. Csak hajnalban vagy a reggeli elsõ evésnél volt hajlandó szopni. Gondolom, akkor még kába volt. Majd ez is megváltozott 2 hónapos kora után (tehát 2 hét után), mert már reggeli elsõnél se akart szopni, csak hajnalban. Végül nappal fejtem neki a tejet intenzíven. Ezt értsd úgy, hogy egész nap ezt csináltam, mást nem. Végül 3 hónapos korában átaludta az éjszakát, így nem szopott abban az egy alkalomban sem. Így a tej mennyiségem láthatóan és érezhetõen is apadásnak indult. Csinálhattam bármit, ha õ nem szívta, akkor nem történt tejtermelés. Míg korábban 150-250 ml-t szívtam le (aktív szoptatásnál), ezután kb. 10 ml jött le 1 óra alatt. Na, ekkor úgy döntöttem párommal, hogy 3, 5 hónaposan teljesen tápszeres lesz. Nem volt értelme már fejni, mert 1-2 max. 5 ml másfél óra alatt igen csak vicces eredmény volt. Hozzáteszem, hogy a fejés elkezdéséig egyáltalán nem látott cumisüveget. Tehát zavara se lehetett.. Több ismerõsöm is így járt, mint mi. 6-8 hetes korban hagyták abba a gyerekek a szopást. Nem tudnak még az orvosok se magyarázatot adni rá. Egyébként a nap más idõpontjában is sûrûn sír?! Tehát akkor is sír, ha nem etetni szeretnéd?!
Más pózban próbáltad szoptatni? Ha félálomban teszed mellre, akkor is sír? Böfizteted evés közben is? Nálunk hasfájás miatt 2-4 hónapos kora között csak függõleges helyzetben tartva tudtam szoptatni a lányom úgy, hogy ne sírásba torkolljon a szopi. Kendõben próbáltad szoptatni? Elölkereszt kötésben egyik oldalon ki a két lábat, hátha úgy kevesebb levegõt nyel. Lehet az is, hogy túl erõs a tejadó reflexed...
Próbáld meg esetleg, hogy mielõtt cicre rakod, picit tejet lefejsz, mert a tej eleje laktózosabb, és ez valamelyik baba pocakját zavarja, meg tényleg az is lehet a baj, ha nagyon ömlik a szájába a tej, és ettõl megijed, nem tudja nyelni. Az enyém is pocakfájós volt, és ezt a fejést nekem is itt tanácsolta valaki, és tényleg segített.
Érdemes nézni azt is nincs e valami allergiája. Egyik ismerõsöm babájának valami anyagcsere betegsége volt, és azért utasította el a tejet. Persze õ nem is gyarapodott.. Orvos mit mondott? Kitartást kívánok!
Próbáltad a tejkizárást?

6 hetes babád mennyit van ébren?

Legjobb válasz: Szia! Éppen ma 6 hetes a kisfiam! Hajnali 5-kor ébredt 7-tõl visszaaludt 9-ig. Délután 1-kor aludt vissza 5-ig aludt most még ébren van és ma a nagy hõség miatt csak 10 felé fog elaludni, nehezen alszik el most is még 35 fok van, amúgy 8felé el szokott aludni àr vàrjuk hogy hüvösebb legyen! Ilyenkor amikor fent van szoktam neki énekelni beszélek hozzà olyan jó ahogy màr figyel mosolyog,de mindig helyet kell vàltoztatni mert megunja egy helyben. Le is szoktam tenni kisàgyàba egy ideig elnézegett egyedül most màr kezdi. figyelni a zenélös forgot is kicsit! A te babàd mennyit van fenn és mit csinàltok olyankor?

Szia! Éppen ma 6 hetes a kisfiam! Hajnali 5-kor ébredt 7-tõl visszaaludt 9-ig. Délután 1-kor aludt vissza 5-ig aludt most még ébren van és ma a nagy hõség miatt csak 10 felé fog elaludni, nehezen alszik el most is még 35 fok van, amúgy 8felé el szokott aludni àr vàrjuk hogy hüvösebb legyen! Ilyenkor amikor fent van szoktam neki énekelni beszélek hozzà olyan jó ahogy màr figyel mosolyog, de mindig helyet kell vàltoztatni mert megunja egy helyben. Le is szoktam tenni kisàgyàba egy ideig elnézegett egyedül most màr kezdi. figyelni a zenélös forgot is kicsit! A te babàd mennyit van fenn és mit csinàltok olyankor?
A kérdező hozzászólása: Az enyém ma 6 hetes.2szer ébred éjjel, 1 kõrül és 1/2 5 körül. Délelött csak 1szer 2szer szunyókál fél órát. Déltöl alszik úgy 3-4 órát, aztán este 6-7 körül egy rövidebbet. Este 1/2 10 kor alszik.
A kérdező hozzászólása: Szeret nézegetni szines dolgokat, már próbálgatja a hangját. Én is várom a 40° végét...
Az enyém tegnap volt 7 hetes. Még mindig sokat alszik. 3-4 órákat délelõtt, délután is. Általában este 6-tól van fennt fél 10-ig aztán éjjel csak 1szer ébred 3-4 körül, eszik és alszik 7-8ig.

SOS! Mit adhatnék 6 hetes babámnak ha elapadt a tejem?

Próbálom menteni a dolgokat, apával hozattam mindenféle tejtermelés fokozót meg fejtem is (nagyon puha nem jönbelőle semmi), de nem tudom mily fajta tápszert tudnék hozatni? Ünnepek lesznek a vízen kívül valamit muszáj lesz adnom neki, ha nem lesz elég tejem. Hipp,Milupa,mit lehet ilyenkor adni neki?Csak vészesetrre kéne ha nem indul be..

Legjobb válasz: Úgy van, ahogy az elõttem író említi, igény szerinti szopi mellett lesz elég tejcsi. 6 hetes korban lehet növekedési ugrás, ezért érezheted kevesebbnek a tejed, de hamar beáll a kereslet-kínálat alapján a babának szükséges mennyiség, ha mindig kap cicit, amikor kéri. A baba sokkal több teje ki tud szívni a cicibõl, mint amennyit le tudsz fejni belõle. Õ ügyesebb :)

Úgy van, ahogy az elõttem író említi, igény szerinti szopi mellett lesz elég tejcsi. 6 hetes korban lehet növekedési ugrás, ezért érezheted kevesebbnek a tejed, de hamar beáll a kereslet-kínálat alapján a babának szükséges mennyiség, ha mindig kap cicit, amikor kéri. A baba sokkal több teje ki tud szívni a cicibõl, mint amennyit le tudsz fejni belõle. Õ ügyesebb :)
Van úgy, hogy elapad a tej, és nem lehet igény szerint szoptatni, HA CSAK IGÉNY VAN, DE TEJ NINCS! Hagyjátok már ezt az erõszakos szoptatás-mániát! Humana HA 1 pótlásra is, önmagában is nagyon jó. Csak ajánlani tudom!
Miért apadna el csak úgy a tejed???? Ilyen nincs, ne aggódj, tedd mellre igény szerint a babát, majd õ csinál magának annyi tejet, amennyire szüksége van. A tej szopi közben termelõdik!!
én anno humana HA-t hozattam gyorsan a férjemmel, szerencsére nem fájt tõle a babám hasa nem is volt székrekedése, de szerencsénk volt hogy az elsõ kipróbált tápszer be is vált. benne van a pakliba hogy fájhat tõle a pocija akármilyen hozatsz, de ki kell próbálni lehet épp szerencsétek lesz mint nekünk.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megtaláltam.
Bocsi, nem tudom miért nem akarnak mûködni a linkek
Amit a 3-as írt az jó, vagy Humana HA Start, vagy Humana HA 1. Mindenképp HA tápszert vegyél. Ezek a Humana tápszerek, amiket újazülött kortól lehet adni: http://www.gyerekkosar.hu/humana-tapszerek/humana-anyatej-helyettesito-tapszerek#.UVcsl6LkoYk Vannak speciális tápszerek is, pl. hasfájásra Humana Digest http://www.gyerekkosar.hu/humana-tapszerek/humana-specialis-tapszerek/humana-digest-300-g.html#.UVctKqLkoYk
Milumil HA Start Optima
Menjetek el az ügyeletes patikába és ott biztosan fognak segíteni.
Mi BEBÁ-t vettünk, ilyen esetekre, de nem kellett hálistennek, de ezt adtam volna. Nem baj az ha puha a melled, attól még lehet benne tejcsi, akár félóránként is tedd mellre, most van növekedési ugrása és megnõttek az igények, gondolom a melled nem tudja még követni. Igyál rengeteg vizet, az is sokat szaporít. De a baba a legjobb szaporító. Ne add fel.

Mennyit kellene ennie egy 6 hetes babának?

Ikreim vannak és mindkett? olyan mint egy zabagép. 2-3 óránként minimum 100 ml-t esznek éjjel még többet. Ha nem adok nekik akkor addig sírnak amíg nem kapnak. Sajnos csak tápszert tudok nekik adni mert nincs tejem.

Legjobb válasz: ez jó adag,egy újszülött eszik átlagban 70-80ml-t õk már 6 hetesek, persze hogy nõ az étvágyuk,de azért azt a 3 órát kibírhatnák,az sem jó ha túl vannak etetve.. azért meg ne aggódj hogy nincs tejed,ez van,egészséges babák lesznek õk még attól kitartás,és jó egészséget :) 3 éves kislány és 2,5 hónapos kisfiú anyukája

ez jó adag, egy újszülött eszik átlagban 70-80ml-t õk már 6 hetesek, persze hogy nõ az étvágyuk, de azért azt a 3 órát kibírhatnák, az sem jó ha túl vannak etetve.. azért meg ne aggódj hogy nincs tejed, ez van, egészséges babák lesznek õk még attól kitartás, és jó egészséget :) 3 éves kislány és 2, 5 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyjából a 3 órát kibírják csak mikor éjjel 140-150 ml után még sír és keresgél nem tudom eldönteni h most adjak neki v inkább ne. Ha nem adok akkor nem alszik és sír ha adok meg félek h fájni fog a hasa meg az orvosnõ is max 100ml-t mondott
elsõ vagyok, igaz ami igaz, a kisfiam már ennyi idõsen is sokkal többet evett mint 100 ml..szóval lehet hogy nekik sem elég, jó evõk ezek szerint. egyébként attól is függ hány kilók., idõre születtek stb.?
A kérdező hozzászólása: Koraszülöttek 33.hétre 2 kiló körül. Most vannak 3, 49 6 hó után.
Az én kislányom 3hetes kora óta 160ml-t evett.az orvod monda nyugodtan adjak ennyit neki ha igényli
Lányom 7 hetesen már 160-t simán evett.Ha nem jön vissza nekik, adjad csak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat akkor nyugodtan fogom adni nekik :-)

Hogyan tudnám a 6 hetes babámat cumizásra rá szoktatni?

Az a baj... hogy nem bírja ki 2-3 óráig hogy ne egyen.

Legjobb válasz: Elsõ: Nem az én dolgom, de azért egy 6 hetes babának nem teára van szüksége éjszaka,hanem táplálékra..

Elsõ: Nem az én dolgom, de azért egy 6 hetes babának nem teára van szüksége éjszaka, hanem táplálékra..
Nekem 2.5 hónapos a babám, õ az elsõ... Sokáig azthittem, hogy a hasa fáj, azért sír... A lábait is rángatta fel, tutira hasfájásnak hittem. Aztán rájöttem, hogy nincs tápértéke a tejemnek, vagy nem is tudom h fogalmazzak, egyszerûen nem lakott jól, így mindíg evett volna. Ezt kb 3-5 hetes koráig tapasztaltam. Mondjuk látható is volt, amikor fejtem, h az elején még szép zsíros volt, utána meg semmi színe, tiszta vizes volt az egész, pedig lefejtem 1-2 dl-t is. A védõnõ mondta, h adjak neki tápszert. Onnantól mint akit elvágtak, semmi baja sem volt, többet nem sírt, csak annyit mint egy normális baba (ha igényei voltak). Nem lehet, hogy nálatok is ez lehet? Hogy nem lakik jól? Mert ha ez van, ne szoktasd rá, vagy erõltesd neki a cumit, ha nem kell neki! Tehát lehet, h eszik-eszik, de csak a vizes tejet nyeli, amivel jól lakni ugye nem lehet...
Szerintem túl sûrûn eszik, én 4 óránként etettem a kisfiam ennyi idõsen és abbahagytam az éjszakai etetést, csak teát kapott.Nekem is volt ilyen gondom, ha nyûgös volt én is ciciztettem és kapott espumisant az emésztés miatt, hát az lett belõle, hogy kórházban kötöttünk ki, diagnózia:helytelen táplálás.Nem biztos, hogy a cumi a megoldás, sõt állitólag jobb ha nem cumizik(az én picinyem nem bírja ki cumi nélkül, pedg már 14 hónapos)
Szia! Remélem tudok segíteni! Az én babám most 7 hetes, hetekig ugyan ezzel a problémával küzdöttünk. Nem a cumi a megoldás. Elsõ sorban az étkezésedre kell NAGYON odafigyelned. Nézd meg mit ajánlott mit nem ajánlott szoptatás alatt. Emellett én vércsoport szerinti étkezésre is áttértem, mert ugyanaz a vércsoportunk. Amit még tehetsz, ha használsz bimbóvédõt, ne használj, mert nagyon sok levegõt nyel közben mellette. Ha nagyon mohó, akkor vedd le többször közben büfizni. Mert ha a levegõre eszik bántani fogja a pociját. Ha nem tud büfizni, mert nálunk ez is baj volt. Akkor vegyél Infacol-t és adj minden étkezés elõtt. Amitõl még fájt a babám hasa, hogy 1, 5 liter Laktoherb teát ittam naponta, ez sok volt neki. Visszavettem ott is a mennyiségbõl. És még egy nagy segítség, vegyél szélcsövet! Nem szabad állandóan használni, de amikor nagyon fáj a pocija nagyon meg tudod könnyíteni, ha segítesz a gázoknak és a kakinak távozni. Nyugodtan etesd igény szerint. Nem kell csak ezért cumira szoktatni. Nekem a fent leírtak nagyon sokat segítettek. Ha a gyomor éretlensége a probléma, és ez akkor derül ki, ha már a fent leírtakat kiküszöbölted, akkor tudsz venni még egy Colief nevû cseppet. 7 ml kb. 3800 ft, ez laktáz enzimet tartalmaz, ami segít lebontani az anyatejben lévõ tejcukrot. A tej cukor okozhat gázképzõdést a belekben, pocakban. Jó egészséget, nyugodt napokat!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT:) mindennel probálkozok:)

Mennyit kell szopiznia egy szoptatás alatt egy 6 hetes babának?

Az én kislányom van hogy 90-100-at szopik de sajnos 2,5hetesen kórházban voltunk mert sérvvel műtötték és akkoriba csak 60-akat szopizott,császáros voltam és nehezen jött meg a tejem,így adtak neki tápszert azóta is pótolok tápszerrel,hogy meg legyen a 120ml. 4óránként eszik jól fejlődik de mi lenne ha csak szoptatnék ezen túl elég lenne neki vagy éhes maradna?

Legjobb válasz: Szerintem a 90-100 az nem kevés,de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3,5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya,csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak,gondolom sírna, de egy hangja sincs.

Szerintem a 90-100 az nem kevés, de de én is pont ezt a kérdést szerettem volna feltenni. Az én kislányom ma 6 hetes. Császárral szültem. egy szopizásra 70-110 ml között szokott szopizni általában 3, 5 óránként. Nem kevés ez egy ekkora babának? Szépen fejlõdik, gyarapszik a súlya, csak az ismerõseim körében akivel egy napon szültem a babája 130-150 ml-t eszik.Ha nem lenne elég a kislányomnak, gondolom sírna, de egy hangja sincs.
A kérdező hozzászólása: Az én kislányom is ma 6 hetes és engem rákényszerítettek a tápszerre pedig nagyon nem akartam, én is császáros vagyok mint írtam és nehezen jött meg a tejem.Most fejnem kell mert kirepedt a mellbimbóm így csak 50ml.jött le.
A császáros elõzmény- nehéz tejbelüvellés miatt még fontosabb, hogy ne idõre/ mennyiségre szopjoin a baba. Amikor kér, meg kell szoptatni, hiszen a tejtermelés a mellbimbó ingerlésének hatására történik. Ne várj 4 órát, 3- at vagy 2- õt sem, szoptasd meg, amikor kéri és akkor nagy valószínûséggel elég lesz a tej.
Egyetértek! Minél gyakrabban szopik, annál jobban fog nõni a tej. Ha rendszeresen pótoltok és/vagy nagyobb adagokat, akkor nem biztos, hogy hirtelen el lehet hagyni a tápszert, mert kiborluhat a baba, hogy hirtelen nem ehet eleget. Ilyenkor inkább a fokozatos módszert lehet érdemes próbálni: napról napra kevesebb tápszert adjatok pótlásnak és egyre gyakrabban szoptassatok, hogy átálljon az egyensúly. A gyors verziót is ki lehet persze próbálni, de ekkor készüljetek rá, hogy egész nap is kellhet szoptatni és a baba idõvel nagyon nyûgös lehet. Ideális esetben mindkét módszer mûködik és már 2-3 nap után érezni lehet, hogy több a tej.
A kérdező hozzászólása: Megpróbálom fokozatosan csökkenteni a tápszert és minél gyakrabban mellre tenni mert nagyon megijedtem most már alig szopizik 30-40-ml-t és nagyon nem szeretném, ha elapadna a tejem.Sokat is idegeskedek e miatt :( Azt nem értem hogy Karácsonykor honnan volt annyi tejem és most miért nincs?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!