Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes arca, (14 db)

A 6 hetes babám arca nagyon csúnyán kiütéses, lassan már egy összefüggő piros folt, gondolom valami ételtől, mit lehet vele csinálni?

Kicsit olyan, mintha ekcémás lenne.

Legjobb válasz: Vidd el orvoshoz (gyerekbõrgyógyász)!! Nálunk is volt ilyen, és a normál melegkiütés helyett kiderült, hogy gombás volt az arca... Szóval nem jó, ha csak tippelünk, vajon mi baja lehet.

Vidd el orvoshoz (gyerekbõrgyógyász)!! Nálunk is volt ilyen, és a normál melegkiütés helyett kiderült, hogy gombás volt az arca... Szóval nem jó, ha csak tippelünk, vajon mi baja lehet.
Nekem a lányom volt ilyen az anyatejtõl, nagyon csúnya volt az arca.De mindenképpen vidd el a gyerekorvoshoz, fogtok kapni rá krémet.
Szia, ilyen nekünk is volt. Tejallergia. Magától elmúlt, de biztosabb, ha megnézeted a dokival. Üdv.
Én gyógyszertári mosdó kenõccsel fürdettem és neki attól elmúlt, hiába kentem mindennel amit ajánlottak ez az egy vitte le neki. Egészen 7 hónapos koráig fürdettem vele aztán át álltam jhonsonra az éjjeli fürdetõre hátha attól jobban alszik éjszaka de nálunk nem jött be.Nem alergiás vagy hasonlók csak éppen nem alszik úgy mint ahogy reklámozzák(megnyugszik meg stb.....)
Kend be naturlandos fürdetõkrémmel, Tesóm is azt használta a Kereszfiamnak, és én is a fiamnak, bár õ csak kicsit lett pöttyös a tejtõl.4 hónapos kisfiú anyukája
nem szomorú csak még picike:) ha folyamatosan vigyorogsz neki még egykét hét és õ is rákezdi!
hat hetesen kezdödik a mosoly , figyeld és naprol-napra be indul fantasztikus eredmények lesznek ezentul
Az én babám is 6 hetes, 1-2 napja kezdett el mosolyogni, de csak a délelõtti etetés után hajlandó. Ne keseredj el, nem szomorú a babád! Téged is meg fog ajándékozni a mosolyával (isteni érzés), fõleg ha sokat beszélgetsz vele és mosolyogsz. Meg fogja ismerni az arcod.
Nálunk az éneklés nagyon bejött.Bármi gyerekdalt vagy a batyitól akár Tankcsapdát :( hall máris vigyorog.Énekelj neki.A babák nagyon szeretik a dallamokat.Közelebb is kerültök egymáshoz.
Hát akkor én is mondhatnám hogy szomorú volt, mert volt 4 hónapos mire igazi mosoly volt a kis arcán.Nagyon sírós volt mondjuk a hasfájás miatt, aztán meg 3 hósan elkezdett jönni a foga, de 4 hós korától egyfolytában vigyrog, már 11 hónapos, és kacag.Nagyon kevés az az idõ amikor nem mosolyog vagy nevet.

Mivel kenhetem 6 hetes babám száraz, érdes bőrét az arcán?

Sudocreamet használtunk párszor a tejkiütések miatt( a véd?n? javaslatára. A piros pöttyök elt?ntek, viszont a b?r érdes és száraz maradt. Popsikrémmal vagy Johnson termékkel kenjem? Vagy mással?

Legjobb válasz: Én Johnson's® Baby Soothing NaturalsTM arckrémet vettem. Kb. 4-5 hetes korától használjuk amikor szükséges, bevált.

Én Johnson's® Baby Soothing NaturalsTM arckrémet vettem. Kb. 4-5 hetes korától használjuk amikor szükséges, bevált.
Nekem a védõnéni javasolt hidrofiles mosdókrémet! Patikában lehet kapni, Naturland, 300 ft körül van! Gyönyörûen rendbe rakta a bõrét. Azóta is használjuk, igaz nem minden fürdésnél, hetente egyszer-kétszer! Próbáld ki!
A kérdező hozzászólása: Úgy alakult, hogy ma fel kell keresnünk a védõnõt és a gyermekorvost, szóval kikérem a véleményüket, de köszönöm a válaszokat! Kíváncsi vagyok mit írnak fel a kicsi bõrére.
10.35-ös vagyok. Én is azért próbáltam a Johnsont, mivel a szülészeten is használják az újszülötteknél. Sajnos nálunk nem vált be. Legalábbis az olaj nem, pedig olyan finom az illata. A popsikenõcsöket egyébként recept nélkül is lehet kapni, ha a doki nem írja ki. Úgy sem drága, legalábbis az infantum nem volt az és mi nagyon szerettük. És nem olyan büdi, mint a csukamájolajas.
Én, amikor el kezdtem használni a Bepantent, meglepõdtem, mert annyira jó ez a mandula olaj, amit tartalmaz! Olajos és mégsem olyan, mintha sima olajjal kentem volna be a baba bõrét! És azonnal változott a bõr állaga! És az illata is finom!
Elsõ vagyok. Nálunk a szülészeten is Johnsont használnak, azért vettünk itthonra is azt, hiszen már 1-2-3 naposan is azt "használta". Bepanthenrõl én is hallottam már, hogy jó volt arcra. De a legtutibb a bõrgyógyász.
10:29-es vagyok. Igen a sima popsikrémrõl amit irsz arrol én is azt hallottam, hogy jo, de megmondom õszintén már nem mertem kiprobálni. Amugymeg az én dokim nem hajlandó kiirni semmi gyógyszertárit (se a sima popsikenõcsöt, se a fürdetõt), csak azt a vackot ami szerinte jo.
A Bepanten nekünk is bevált. Nagyon finom puha lett a kis arca. A Johnsonnal termékekkel én még várok, pedig szeretem és szerintem jók is. Az olajat kipróbáltam pár hetesen (fürdetés elõtti tisztogatásra), de csak egy ponton, próbaképpen, hogy lássam, nem lesz-e piros stb. Nem volt gond, így elkezdtem használni, pár nap múlva tiszta piros pötyi lett a füle mögött és a nyaka is. Szóval gyorsan leálltunk. Legalább két hétig kenegettük a doki által felírt krémmel, mire helyre jött. Már három hónapos múlt a picúr, de jó darabig csak a gyógyszertári dolgokat fogom használni. A popsikrém viszont nem biztos, hogy butaság. A kisfiam bõre nagyon száraz volt születés után. A kórházban azt mondta a védõnõ, a popsikrémmel kenhetem. A sima krém volt, unguentum infantum. Aztán itthon a gyerekorvos a Bepantent javasolta.
Sziasztok! Az én babámnak is olyan volt a bõre és a dokink javaslatára kiprobáltam azt a popsikenõcsöt amit õ kiirt ( nem a hagyományos gyógyszertári, hanem valami ecetszagu vacak), meg a Halicar kenõcsöt is és mostanra ekcémás lett a bõre, pedig csak száraz volt.(Szerintem a sok kisérletezés is közrejátszott) Most a bõrgyógyász adott egy krémet amitõl 3nap alatt rendbejött, de azt meg nemtudom, hogy nem e gyógyszeres. Most olajjal kenegetem és szép neki. Bocsánat, hogy nem a kérdésre válaszoltam konkrétan csak azért irtam le, hogy nehogy te is igy járj.. érdemes egy bõrgyógyász tanácsát kikérni és addig is olajjal kenegetni neki.
nekünk a gyógyszertári fürdetõkrém segített sokat, + a doki írt rá krémet, cremor aquosius a neve, az is jó, de ha nagyon durva a helyzet akkor jobb a fürdetõkrém.
Krém, olyan 700 forint körûl van!
utolsónak : a habot vagy a krémet?
Szia! Nekem a BEPANTEN nagyon bevált, mandula olajat tartalmaz! Kifejezetten a baba arcára használtam!
Mondtak jó javaslatokat, de nekünk a legjobban a gyermekorvos által felírt magisztrális készítmény vált be, amit a patikában másnapra elkészítettek. Próbáltuk a Babe-t is, egy vagyon volt, és nem ért semmit. Szõke, kékszemû érzékeny és száraz bõrû baba, és szinte dörzspapír durvaságú volt néhol a bõre (ahol pl a nyál irritálta a kis szája körül). Most gyönyörû puha és bársonyos...
Gyógyszertári fürdetõkrémmel.
Popsikrémmel és Johnsonnal ne!!Johnson majd csak féléves kor után ajánlott... Az én babámnak is ez volt a baja. Vettünk neki Babé hidratáló testápolót 500 ml 3477 FT volt, de gyönyörû lett tõle a bõre. Drága, de sokáig elég. S megéri nagyon, mert azóta sem jött ki se az érdesség, se a pötty. :) Próbáld ki!
Utolsó vagyok, elfelejtettem, hogy nekünk a tejkiütésre is ezt javasolták. És arra is bevált!


Piros pontok vannak a 6 hetes babám arcán fején nyakán, mik ezek és mitől múlnak el?

Nem ezek semmi olyat azt hittem a tejtől van

Legjobb válasz: tuti nem eszel semmi olyat? gyümölcstõl is lehet, fõleg az apó magvasaktól (eper, kivi, málna, ribizli, áfonya). Csokitól is lehet, kakaós dolgoktól, zsírosabb ételektõl.. lehet hogy õ valami olyanra érzékeny amire nem is gondolnál.

tuti nem eszel semmi olyat? gyümölcstõl is lehet, fõleg az apó magvasaktól (eper, kivi, málna, ribizli, áfonya). Csokitól is lehet, kakaós dolgoktól, zsírosabb ételektõl.. lehet hogy õ valami olyanra érzékeny amire nem is gondolnál.
Esetleg most, hogy melegebb van, nem lehet attól?
pontosan hogyan néznek ki?Mint a pattanások vagy van kicsi piros udvar, és a közepén egy kis fehér hólyag.Mert az utóbbi a melegtõl van, és az elsõ meg allergia.
Sok mindentõl lehet. Hogy néznek ki a pöttyök?
A kérdező hozzászólása: Kis piros dudorok nincs folt bennük ... valszín csoki lehet...

6 hetes babuci arca tele tühegynyi apró kidudorodó pöttyökkel, érdes a böröcskéje töle, mitöl lehet?

Legjobb válasz: az elõzõ által írt tejpöttyök az anyatejben kiválasztódó nõi hormonok miatt jönnek ki a babán. ha nem kezeled is elmúlik 1-2 hét alatt.

az elõzõ által írt tejpöttyök az anyatejben kiválasztódó nõi hormonok miatt jönnek ki a babán. ha nem kezeled is elmúlik 1-2 hét alatt.
A kérdező hozzászólása: Ha abbahagyom a szoptatast, elmulik?
Melegkiütés. Nekünk volt, a gyerekorvos íírt rá kenõcsöt, és másnapra el is múlt.
Szia!Ez anyatejes pöttyök. Az én kislányomnak is volt. 1 hónapos volt amikor elõször kijött, és 3 hét után kaptunk rá kenõcsöt, 2 nap alatt elmúlt. Kb 4-5 hós koráig bármikor elõjöhet. De semmi baja nem lesz tõle. A szoptatást pedig ne hagyd abba! Ez normális anyatejes babáknál. A kislányom most 8, 5 hós, és még mindig szopizik. Amúgy neki 4hónapos kora után már nem jött ki egy sem.
ha olyasmik mint a kis pattanások akkor az anyatejben található hormonok miatt van, néhány nap alatt el szokott múlni.feltéve ha anyatejes :)
Tejpötty, lehet erõsebb most a tejed.Patikai fürdetõt használ fürdetéshez és utána arckrémként is.Nekünk ez használt rá.2-3 hétig eltarthat, mire megint sima lesz a pofija.
Az én kisfiamnak is volt, fehéres pöttyök az arcán . Orvos szerint faggyúmirigy ciszta, teljesen normális, mára már elmúlt neki mind pedig sok volt:-)
emiatt abba ne hagyd a szoptatást, elmúlik anélkül is, már hogyha tényleg a tejtõl van, és nem ciszta ahogy az elõzõ írta. Nekünk is volt kb 3 hetes korában, egy hét alatt teljesen elmúlt, azóta nem jött elõ (most 11 hetes), de azt olvastam máskor is elõjöhet, de elmúlik. Olyan mintha kicsi pattanások lennének, piros pupok, középen a legtöbb fehér. nem szabad piszkálni, mert heges maradhat.
A kérdező hozzászólása: Helo. A doki anyatejes kiutesnek nevezte. Elmulik majd magatol, 3-4 honapos korig normalis.

6 hetes csemetém arcán pattanásszerű pöttyök jöttek ki. Anyatejes. Mitől lehet és mit tehetek ellene?

Legjobb válasz: "Tejkiütés" a neve, anyatejes babáknál gyakori. Semmit ne csinálj vele, hamar elmúlik majd magától, nyoma sem marad!

"Tejkiütés" a neve, anyatejes babáknál gyakori. Semmit ne csinálj vele, hamar elmúlik majd magától, nyoma sem marad!
Anyatejes babáknál ez teljesen természetes, tejkiütésnek hívják (így reagál a tejedben lévõ fehérjére). Nem kell csinálni vele semmit, magától el fog múlni.
Pontosan, ahogy a 2. válaszoló írta. Fölösleges bármit is tenni vele, magát elmúlik (rövid idõn belül).
Valószínûleg nagyon száraz a bõre. Egy kicsit kímélni kellene fürdetésnél és egy nagyon kicsit kenegetni valami hidratáló, bababarát krémmel. Pár nap alatt elmúlik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. megijedtem hogy tejallergia.
az én fiamnak így kezdõdött, majd borzasztó száraz lett a bõre, mire kiderült, hogy tejallergia.kb 8-10 hetes lehetett.most már lassan 7 hónapos, de még mindig nem ehetek tejterméket és tojást.
Az én fiamnak akkor volt ilyen, mikor sok tojást ettem.
Az én babámnak is van, 3 hetes. A válaszolók most megijesztettek, mert a napokban sok madártejet ettem, ami ugye tejes és tojásos. Na, majd megfigyelem. Az apa egyébként allergiás a tejre, szóval esélyes... Bocs az off-ért...

5-6 hetes terhesen lehet használni Aknesolt meg Garniert az arcomra?

Pattanásos az arcom és a Garnier termékcsaládot használom,a lemosot meg a tonikot és még egy aknesol nevü pattanástalanitot,nem okozok ezzel bajt?Köszönöm

Legjobb válasz: Egyszer én a hajfestésnek néztem utána, hogy lehet e használni. Dr. Csákány György nõgyógyász (a Dél-Pesti Kórház nõgyógyászatának vezetõje) egy cikkben azt írta, hogy minden olyan terméket, amire nincs kifejezetten ráírva, hogy terhesen nem lehet használni azt lehet használni. A körzetim meg azt mondta, hogy két dologra kell oda figyelni szerinte: a sugárzás és az erõs higítók, vegyszerek belélegzésének mellõzése (pl. ha valaki parkettát lakkoz, azt ne terhesen tegye, vagy pl. üvegszállal ne dolgozzon a kismama :-)) Én szerintem a garnier termék nem okozhat gondot!

Egyszer én a hajfestésnek néztem utána, hogy lehet e használni. Dr. Csákány György nõgyógyász (a Dél-Pesti Kórház nõgyógyászatának vezetõje) egy cikkben azt írta, hogy minden olyan terméket, amire nincs kifejezetten ráírva, hogy terhesen nem lehet használni azt lehet használni. A körzetim meg azt mondta, hogy két dologra kell oda figyelni szerinte: a sugárzás és az erõs higítók, vegyszerek belélegzésének mellõzése (pl. ha valaki parkettát lakkoz, azt ne terhesen tegye, vagy pl. üvegszállal ne dolgozzon a kismama :-)) Én szerintem a garnier termék nem okozhat gondot!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.A hajfestésröl anyit hogy én nem festem be a hajamat egyszer sem terhesség alatt mert szerintem az nem jo!Fodrász vagyok, másnak meg egyáltalán nem festem be, semijen vegyszerrel nem dolgozok, a családtagokét majd befesti a férjem:)
Nyugodtan használhatod ezeket.Nincs bennük olyan káros anyag.És ha be is szívódnak a bõrbe, csak a felületes rétegébe kerülnek.Nem jutnak a véráramodba!Szerintem minden kozmetikai szert lehet használni.Eddig én sem festettem be a hajam, de már gondolkodom azon, hogy megpróbálom hennával.Abban nincs ammónia ha jól tudom.Neked fodrászként mi errõl a véleményed? Boldog babavárást és jó egészséget mindkettõtöknek!
A kérdező hozzászólása: Köszi.Sajnos a hennát nem ismerem.Hallottam már én is hogy inkább ezt ajánlják, de tudod mi két évet vártunk a Babára és a hajam érdekel majd a legkevésbé, pedig szöke vagyok azon meg ronda lesz a lenövés, de semmi nem érdekel csak a Baba!!! Kérdezgesd meg a dokidat hogy öszerinte festess e(már igent mondanak rá)és ha télleg nincs benne ammonia akkor festess de jol szellözö helyiség legyen hogy ne szivd be a festék "szagát". Szia!

6 hetes babának ma az arcán apró piros kiütések jöttek ki. mi lehet? Anyatejes baba.

Legjobb válasz: Az anyatejtõl van. Nem kell aggódnod emiatt, magától el fog múlni.

Az anyatejtõl van. Nem kell aggódnod emiatt, magától el fog múlni.
Tejkiütés.A legtöbb babánál elõfordul, ahogy jött, úgy eltûnik pár hét alatt.Normális dolog.
Tápláló a tejed!:) Megkell szoknia a babádnak, elfog múlni.

6 hetes kislányom arcán hólyagos pici piros kiütések jelentek meg? ! Mitől lehet?

Anyatejes. Köszönöm!

Legjobb válasz: szerintem meleg kiütés

szerintem meleg kiütés
Lehet a melegtõl vagy a tejtõl. Nekünk is volt, a Bepanthentõl elmúlik.
Vagy meleg kiütés, vagy valami olyat ettél, ami az anyatejjel bejutott a kicsi szervezetébe, és kipattogott tõle.
A kérdező hozzászólása: köszönöm !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!