Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes Mit kell (67 db)

A kiskutyám 6 hetes mikor kell neki oltást adatni? Milyen oltások kellenek?

Legjobb válasz: Viheted is, 6-8-10-12 hetes korában szokták beadatni az oltásokat, parvo-kombi-parvo-kombi. Majd 3-4 hónapos kora között a veszettségit, ezt követõen 6 hónapon belül megismételni. Majd évente mindet.

Viheted is, 6-8-10-12 hetes korában szokták beadatni az oltásokat, parvo-kombi-parvo-kombi. Majd 3-4 hónapos kora között a veszettségit, ezt követõen 6 hónapon belül megismételni. Majd évente mindet.
Féreghajtásról se feledkezz meg a késõbbiekben.
Elviszed az orvoshoz és õ mindent megmond.
ma 13:17 Nem a kérdésre adtad a választ . Nem szentírás , hogy 8-, meg 12 hetesen lehet csak kiskutyának elkerülni az alomból. Csak mostanában jött divatba, arra hivatkozva, hogy mennyi mindent tanul a kicsi az anyjától.Egy 6 hetes kutya már képes egyedül enni, és a gazdája dolga, hogy a megfelelõ nevelést megadja neki. Az ÁVT-ben is a 6 hetes kor szerepel. Akkor mi a gond?
ma 13:30 Szocializációs problémák akkor lesznek, ha a gazdi nem gondoskodik megfelelõen arról a továbbiakban.
Barátnõmhöz is 6 hetesen került a német dogja, mivel az anyjuk csak pár napig szoptatta õket, nem volt elég teje, a tenyésztõ etette tápszerrel a kicsiket, és a kutya teljesen egészséges és jól nevelt. Na errõl ennyit...
Mit keres nálad 6 hetesen???
Egy kétéves gyerek is tud már egyedül enni, akkor már mehet is az iskolapadba nem? Ezzel a felfogással...
A gond annyi, hogy így jó eséllyel szocializációs problémák lesznek. Amúgy is, mert nem tenyésztõtõl van, mert õ ennyi idõs kölyköt nem ad még oda, ellenben elmondja az oltási program következõ lépését. Az mentség, ha mentett kutyáról van szó. Ha meg szaporítótól származik, akkor úgyis lesz probléma bõven. Ez a gond.
A kérdező hozzászólása: és mennyibe kerülnek az oltások ?
Elárulom, hogy KATASZTRÓFA nem történik, ha 6 hetesen már nincs a tesóival. Régebben hosszú, hosszú évekig ez volt a szokás... Valóban JOBB neki, ha legalább 8 hetes koráig nem választják el sem az anyjától, sem a tesóitól, de nem az etetés miatt, hanem azért, mert ebben a korban még játékosan tanulják meg a "nagybetûs kutyaélet" szabályait. Például, hogy milyen erõsen haraphat játék közben, hogyan legyen alázatos, ... Nekem is van olyan mentett kutyám, akit 4 hetesen(!) vettem magamhoz, nem volt más esélye, de szerencséjére itt falkába érkezett, és soha nem voltak szocializációs problémái. (Persze amikor eljött az ideje, kutyaoviba is jártunk.) Viszont egy barátom tenyésztõ, õ 8 hetes kortól adja oda a kölyköket. De volt olyan, hogy a lefoglalt kölyköt a leendõ gazda külön kérésre csak 12 hetes korában akarta elhozni, de 9 hetesen el kellett választani a tesóitól, mert azok egy támadás után amint meglátták, szét akarták tépni. (Nem jut eszembe a jelenségre használt kifejezés.) Mondjuk erre csak egyszer volt példa, és ha jól emlékszem, akkor született a legtöbb kölyke annak a szukának. Na mindegy, ezt csak érdekességképp mondtam el.:)
Miért, idáig mindegy volt neki, hogy honnét jött és milyen körülmények közül? Szerinted minden kutya egyforma 6 hetes koráig? Láttál te már élõ kutyát?
Mi köze az egyedüli étkezésnek az iskolához?
a kombi veszetséggel együtt itt fehérváron 7ezer forint csak a veszetség elleni 4ezer forint

Szerintetek 5+6 hetesen mi kell hogy látszódjon az ultrahangon?

Illetve kinek mi látszódott?

Legjobb válasz: Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)

Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)
Nekem 5+6 hetesen volt mar szivpulzalas es 3 mm volt a picikem :) )
Embriót láttunk, pulzáló szívcsõvel, szabályos petezsákot, szikhólyagot.
Nekem csak petezsákot látott, meg is ijedtem. Hamar mentem, mert valószínûleg nem középidõben volt peteérés, hanem kicsit késõbb. Szörnyûséges 5 napot kellett várnom, és már akkor volt szívhang is.
Nekem rendesnél kissé nagyobb uterus. Uterus üregében 10mm-es petezsák, jelenleg sem embrio sem szikhólyag nem ábrázolódik. 1 hét múlva kontroll.
elõzõ vagyok: az elõzõ terhességnél pedig 15mm-es petezsák, benne szikhólyag.

5 hetes korban, majdnem 6 hetesen mit kell, hogy lássanak az UH-n?

Legjobb válasz: szia! Megvastagodott méhnyálkahártyát (terhes méhet), jól körülírható petezsákot benne élõ embrióval. /vagy ikerterhesség esetén 2 petezsák vagy embrió /

szia! Megvastagodott méhnyálkahártyát (terhes méhet), jól körülírható petezsákot benne élõ embrióval. /vagy ikerterhesség esetén 2 petezsák vagy embrió /
Szia, Elsõ babánál 4hét3naposan mentem, akkor egy pici folt volt, amire a doki azt mondta, ha terhes akkor az az. Egy petezsáknak imponáló képlet volt.(megijedtem, hogy terhes vagyok, és nem tudtam, hogy ennyi idõsen mi látszik még) Hat hetesen már egy vibráló valami is volt abban a pöttyben, hét-nyolc hetesen egy másfél rizsszemnyi valami pulzált benne. (ezt hüvelyi uhval látta a doki)
Vagy petezsákot, vagy petezsákot szikhólyaggal, vagy petezsákot embrióval+szívhanggal! Ezt elsõre nem lehet megmondani mert a fogantatás idõpontja sohasem biztos.Az elsõ uh. után többet tudsz majd, és utánna nyomon lehet követni a fejlõdést.
7-8 hetesen ajánlatos elmenni elõször, addig csak feleslegesen idegeskedsz.Saját tapasztalatból mondom!Én is elmentem 5-6 hét között és csak 18mm-es petezsák volt szikhólyaggal. 1 hét múlva kontrollon meg már egy 9mm élõ embrió volt.
Felesleges a hatodik hét elõtt menni.Az elsõ uh-nak a legjobb idõpont a 6-8. hét között van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szia! Már írtam :) . Azért ne add fel a reményt!!!! ilyen "koraterhességnél" ezek mm-nyi növekedések is növekedések! Ha köv. uh-n lesz embrió , akkor az már reménykeltõ! Nem bizti, hogy szívhangot is tudnak akkor mutatni, ez nagyon változó, ált. a 7-8. héten pulzál elõször ritmikusan a kis szíve.Remélem , minden oké lesz!
Petezsák, szívhang még nincs ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert az elsõ Uh-ra túl korán mentem, és csak petezsákot látott az orvos. 10 nappal késõbb újra elmentem hozzá, mert barnáztam, meg már egy kicsi vér is volt. Megnézett Uh-n és ismét csak petezsákot látott, ami nagyon kicsit növekedett. 2.5-rõl 3.6mm nagyságúra. Most várunk még 10 napot, és lehet, hogy elveszik, mert nem fejlõdik. Szerettem volna tudni, hogy másnál mit láttak ilyen idõs korban. Köszönöm a válaszokat.
Szia!Nekem 5 hetesen fél cm-es volt a baám, pulzálással.

Terhességi cukor szülés után mikor áll vissza? 6 hetes diétát kell tartanom még szülés után, mit jelent, hogy fokozatosan kell visszaállni a régi étrendre?

MIkor ehetek cukrosat,vagy több ch-t? Leírnátok a tapasztalatotokat? Én másnap mértem szülés után reggel, (cukros teával itattak 2 napig, fehér zsömlét adtak reggelire) és utána még mindig 7,3 volt. Most tartom a diétát, persze így jó az eredményem.

Legjobb válasz: ha azt mondták 6 hét, akkor annyi. Nekem utána már semmi gondom nem volt, szülés után pár nappal. Próbálgasd. mérjed, ha eszel vmi cukrosabbat.

ha azt mondták 6 hét, akkor annyi. Nekem utána már semmi gondom nem volt, szülés után pár nappal. Próbálgasd. mérjed, ha eszel vmi cukrosabbat.

6 hetesen mit fog látni a doki az uh-n? Mit kell látnia?

Péntekem megyek uh-ra és aznap leszek 6 hetes pontosan.

Legjobb válasz: Ha minden igaz egy nagy szívet fogtok látni. Ha csak 5 hetes és pár napos leszel akkor viszont csak petezsák lesz.

Ha minden igaz egy nagy szívet fogtok látni. Ha csak 5 hetes és pár napos leszel akkor viszont csak petezsák lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azért kérdezem, mert a lányunkkal 6+6 naposan voltam uh, neki már akkor vert a szíve, de most hamarabb megyek, mert tavaly volt egy vetélésem és aggódok, hogy minden rendben van-e! Akkor lehet már lesz szívhang is, annak nagyon örülnék! :-)
Én 6 hetes 3 naposan voltam akkor egy nagy szíve volt. Kár, hogy nem 1-2 nappal késõbb mész mert akkor már tuti lenne szíve. Nekem is volt egy vetélésem õ lett volna az esõ babánk, de most a másodikat várom és minden rendben van vele, szóval ne félj nem lesz semmi gond. Az elõzõ babának mennie kellet, de a mostani biztosan ügyesen kapaszkodik és remélem, hogy valóban pont 6 hetes leszel az nap és szép nagy szíve lesz már.
szia! èn pont 6 hetesen voltam uh-on.Dobogott a kis szive :) tavaly nekem is volt egy vetèlèsem.Igy most elèggè izgulok, h minden rendben legyen.Remèlem minden jo lesz neked is!
En 5 hetesen es 5 naposan voltam, huvelyi ultrahanggal meg csak petezsak volt. ma viszont 8 hetes es 5 napos vagyok es olyan kis picur lakik a pocakomban es dobog a szive:)
Nekem a 6 héten csak petezsák volt, 7. héten szívhang is.
Szia! Igaz, én 6+1 naposan voltam, de már látni lehetett a szívhangot, sõt a pici szívére is ráközelített a doki. Ilyenkor mindenképp látni kell az ép szélû petezsákot, benne a kis embriót. Leveszi a petezsák, szikhólyag méreteit, és a baba ülõmagasságát. Ha fejlett az UH, akkor már a végtagkezdeményeket is lehet látni. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Csak petezsák volt, de teljesen jó a mérete! :-)
Kell, mindig kell, csak így ingyenes lesz neki-ez az egyetlen különbség....
Szerintem mindent végig kell ugyanugy járnia mintha elsõ gyerek lenne:-( Védõnõ ugyis elmondja majd.
Bocs, hamar elküdtem. Még azt akartam írni, hogy talán Õ lesz az egyetlen aki majd egy pohár vizet ad neki örgségére, soha nem lehet tudni.
Esetleg elgondolkodhatna, hogy ha elkötötték és ez a gyermek mégis megfogant, akkor ez nem lehet véletlen, nem?
Igen, igazuk van az elõttem szólóknak! Ez a gyereket meg kell tartani, nem fogja megbánni!
Szia! nekem is az ugrott be rögtön, hogy aki 3 gyereket szült az hogyan tudná elvetetni a 4.-et?! nincs rá esély, hogy õt is megtarthassa???
Én is pont arra gondoltam, amire az elõttem válaszoló...

Kötött csípője van a babámnak.6 hetes korában kell menni a kórházba vizsgálatra. Mire számíthatok? Fog kapni olyan hámot?

Legjobb válasz: Nekünk is kötött volt a csípõje,de egy hónap alatt szinte teljesen rendbejött,h mitõl: 1,rendszeres csípõtorna,minden pelizésnél megcsináltunk 20 terpesztést,ha valamelyik oldalon kötöttebb,akkor arra egy picit erõsebben kell nyomni.Nem fáj neki,ne aggódj! 2,Hason fektetés 3, széles pelenkázás,vagy esetleg két pelit ráadni,úgy,h csak a belsõt cseréled,minden pelenkázáskor. Így az 5 fokos eltérésbõl(80 és 75) lett egy hónap alatt 2 fok eltérés,és majdnem derékszögben terpeszthetõ mindkét oldal.

Nekünk is kötött volt a csípõje, de egy hónap alatt szinte teljesen rendbejött, h mitõl: 1, rendszeres csípõtorna, minden pelizésnél megcsináltunk 20 terpesztést, ha valamelyik oldalon kötöttebb, akkor arra egy picit erõsebben kell nyomni.Nem fáj neki, ne aggódj! 2, Hason fektetés 3, széles pelenkázás, vagy esetleg két pelit ráadni, úgy, h csak a belsõt cseréled, minden pelenkázáskor. Így az 5 fokos eltérésbõl(80 és 75) lett egy hónap alatt 2 fok eltérés, és majdnem derékszögben terpeszthetõ mindkét oldal.
Ezt majd az orvos tudja megmondani. A barátnõm kislánya kapott hámot, de ne félj, nem olyan szörnyû, és nem is néz ki félelmetesen. A kislány így is egy édes, mosolygós baba, senki se hõköl hátra a láttára. Jól is tûri, és ami a legfontosabb, hogy javul a csípõje. Szóval, ha erre kerülne a sor, akkor se ess kétségbe szerintem. De a legtöbben azért megússzák a hámot, úgy tudom.
Szia! Ortopéd orvos vagyok. A "kötött csípõ" kifejezés egyáltalán nem jelenti feltétlenül a Pavlik-hám alkalmazását! Sõt: több mint valószínû, hogy csípõtornát, vagy terpeszpelenkát fognak javasolni, fõleg, ha mindkét oldalra vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

6 hetes terhesen minek kell látszódnia az ultrahangos képen? Baj ha csak egy 6 mm-es petezsák van? Mikor fog látszódni a baba benne?

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszokat. Ez volt az elsõ ultrahangom. A doki szerint az utolsó menstruációmtól számítva 6 hetes vagyok de az ultrahang képe korábbinak felel meg. Ezért kérdeztem hogy mit kéne látni. A baross utcai klinikán voltam.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez volt az elsõ ultrahangom. A doki szerint az utolsó menstruációmtól számítva 6 hetes vagyok de az ultrahang képe korábbinak felel meg. Ezért kérdeztem hogy mit kéne látni. A baross utcai klinikán voltam.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak pedig gratulálok és remélem én is átélhetem ezt a csodát.
Nekem sem látszódott több, majd a következõ uh-n már a babát is látni lehet! Dory
Szia! Én ma voltam nögyógyásznál és már látta a kis manot:D! Már van szivhangja is:) ! Én elöször 5 hetesen voltam akkor még nem látott semmit csak a petezsákot!! Nagyon jó érzés volt ma látni a kicsit:) ! Szerintem jövöhéten vagy ha legközelebb mész uh-ra már lesz szivhang:D! Boldog babavárást!
Ha a teszted napról-napra erõsödik ne izgulj, akkor van benn baba is. Lehet, hogy gyenge az ultahang gép. Hol voltál? Korábban nem voltál ultrahangon? Mondjuk a terhesség megállapítására?
Két hat hetes kismama ultrahang eredménye között lehetnek különbségek aszerint, hogy kinek mikor volt a peteérése.Ha az egyiknek a ciklus12. napján volt, a másiknak meg a 15. napján, akkor nyilván az egyiknek 6 hetesen 3 nappal idõsebb a terhessége, mint a másiknak és ez a 3 nap koraterhességnél sokat számít az ultrahangon!Valószínûleg neked pár nappal késõbb volt a peteérésed, ne aggódj, biztosan minden rendben és a legközelebb9 ultrahangon már látni fogják a manót!

Mennyibe kerul most, ha egy 6-8 hetes kicsi kutyat ki akarok vinni nemetorszagba vegleg? Mi kell hozza es mennyi ido az egesz elintezese?

utlevel, chip gondolom kell. oltas vagy oltasok?

Legjobb válasz: 6 hetes kiskutyát nem viszel sehova, mert annak még az anyja mellett a helye! Útlevél,Chip, és tudtommal a kölyökkori oltássorozat kell hozzá. (Ha tévedek, javítsatok ki!)

6 hetes kiskutyát nem viszel sehova, mert annak még az anyja mellett a helye! Útlevél, Chip, és tudtommal a kölyökkori oltássorozat kell hozzá. (Ha tévedek, javítsatok ki!)
repülõvel vinnéd vagy kocsival? ha repülõvel mentek akkor kell útlevél chip oltási könyv ha autóval akkor is tedd oda az útlevelet de azt nem kérik.
A kérdező hozzászólása: kedves elso valaszolo: jelenleg 6 hetes. azért irtam a 6-8 hetet, hogy meg most szeretnem ekezdeni a papirokat es igy idoebb lesz az utazasig. meg nem tudom mivel megyunk.

6 hetes kutyust kapok szülinapomra! Mit tegyek? Hányszor kell oltani?

Legjobb válasz: Jobb lenne, ha 8 hetes kiskutyát kapnál, mert egy 6 hetesnek még az alomban a helye. Itt egy kutya oltási program, függ attól is, hogy tenyésztõtõl hozzátok a kutyát vagy szaporítótól. http://www.webarculat.hu/allatorvosirendelo/index.php?f=3&sf..

Jobb lenne, ha 8 hetes kiskutyát kapnál, mert egy 6 hetesnek még az alomban a helye. Itt egy kutya oltási program, függ attól is, hogy tenyésztõtõl hozzátok a kutyát vagy szaporítótól. http://www.webarculat.hu/allatorvosirendelo/index.php?f=3&sf..
A kérdező hozzászólása: köszy mindenkinek!!! jah, amúgy ha nem hoznám el 6 hetesen, akk megölnék...:( szegényke... mégegyszer köszy!!!
Olvasnivaló: - vakcinózis (de a témában alig akad érdemi magyar nyelvû cikk, angolul: vaccinosis) - "A kutya nevelése és kiképzése" c. könyv olvasása (mint ebben-abban elavult, de mindenképp igen jó kiindulási alap kutyatartók számára) Sokkal lényegesebb magad ill. a környezeted számára, hogy milyenné neveled a kutyád, mint az, hogy beoltatod-e minden létezõ ellen, ami esetleg károsabb, mintha nem tennéd. Csak az ellen célszerû oltatni, amibõl járvány van. Meg persze a kötelezõ veszettség ellen. Szóval inkább nevelésre és gondozásra gyúrj.
Ne hozd el 6 hetesen a kutyát. 8 hetes koráig maradjon az alomban az anyja és a testvérei mellett, ezzel a saját dolgodat is megkönnyíted. Az oltásoknak utána tudsz nézni a neten, másik válaszoló is linkelt ilyet.
Az elsõ szuriját 6 hetesen kell megkapnia. Aztán 8 hetesen a következõt. Kérdezd meg akiktõl kapod, hogy kapott-e oltást. Ha nem, akkor vidd el orvoshoz, õ majd megmondja a többit. Amúgy 6 szurit kell kapnia, 3 hetente. (az utolsó kettõ a veszettség elleni) meg közben kap még egy gyógyszert is ami kukacosság ellen van :D (nem jut eszembe másképp) azt is mindig fog adni mellé. Szeresd azt a kutyit :) L/22
Nálunk a kölykök az alánbbi szerint kapják az oltásokat: 6hetesen Nobivac puppy DP(parvo+szopornyica) 8hetesen Nobivac DHPL(kombinált) 10hetesen Nobivac Parvo C(monovaens parvo) 12hetesen Nobivac DHPL(kombinált) 14hetesen veszettség, majd 6 hónapon belül mégegy, aztán egy év múlva és évente újból veszettség és kombinált. Féreghajtani 2 hetes kortól 14 hetes korig kéthetente, autána 3 havonta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!