Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes Mit (684 db)

Ma kaptam egy törpepincsert, de szerintem túl fiatal 6 hetes Mit adjak neki enni és hányszor egy nap? Ha van valakinek ilyen fajta kutyusa mondhatna "jótanácsokat" Amit lehetett a szakirodalomból már elolvastam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.
Hat hetes kutyus fiatalnak mondható mert 6-7 hetes korától lehet elválasztani az anyjától! A konzerves kaját már simán megeszi, meg nem kell neki nagy darabos kaját adni mert attól még megfulladhat! Kis darabokra feltudsz neki vágni szalámit vagy parizert! Naponta 5x vagy 3x adj neki kaját!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek...
mi pincsereket tenyésztünk és volt olyan hogy 5 hetes korukban el lettek választva az annyuktól és semmi bajuk nem lett... szerintem a konzerv jó neki vagy száraztápot áztass neki forróvízbe és amikor kihûl egy kicsit a víz már eheti is...

Pont 6 hetesen mit fognak látni?

A problémám az lenne, hogy 2 vetélésen vagyok túl, és most teszteltem egy pozitívat, de nem akarok újra túl korán menni, hogy ne lássanak semmit és idegeskedjek, és hogy feleslegesen 2 naponta piszkáljanak...

Legjobb válasz: szia 6 hetes volam bár UH szerint 5 hetes 5-6 napos, és petezsák volt szikhólyaggal :) gratulálok neked!

szia 6 hetes volam bár UH szerint 5 hetes 5-6 napos, és petezsák volt szikhólyaggal :) gratulálok neked!
A kérdező hozzászólása: Jah, meg kedden megyek endokrinológushoz, aki tud nekem felírni hormonpótlást, ha szükséges! Vagy ha õ azt mondja menjek el dokihoz minél hamarabb akkor megyek! Már a keddet megvárom!
A kérdező hozzászólása: Majd még meglátom, beszélek a párommal, de igazából pont azért nem szeretnék korán menni, hogy nehogy baj legyen! Attól hogy 2 naponta feldugnak egy olyan ultrahangos izét nem lesz jobb semmi szerintem... úgy gondoltuk, hogy ha csak egy pecsét lesz vagy vérezni kezdek persze azonnal megyek dokihoz, de addig szerintem tényleg felesleges...
Ha van orvosod lehet hogy nem ártana vele legalább telefonon beszélni, mert ugye már két vetélésen túl vagy.Lehet hogy adna gyógyszert ami segít megtartani a terhességet. Igen nagyot csalodtam nem gondoltam hogy lesz..nak ennyir.A nõi klinikára mentem.Arra gondoltam ott csak értenek a dolgokhoz.2-szer jártam ott rendelési idõbe, meg ügyeleten.Szerintem beszélj a dokiddal ne keljen megint átélned amit már sajnos kétszer átéltél.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm! Igazából még sose hallottam szívhangot, mert az elsõ terhességem igaz 7 hetesen (7 mm es petezsák) ment el, de szívhang ugye még nem volt meg embrió se.... A második vetélésem pedig úgy zajlott, hogy egyik nap + teszteltem másnap már a kórházban voltam... Most azért bizakodok nagyon, mert most nagyon hamar kimutatta a teszt.. és szinte azonnal... ciklus 29. napján Az elõzõ kettõt a 40. nap körül mutatta ki... Szóval már alig várom, hogy én is hallhassam a kis szívecskéjét! :D
Nekem pont 6 hetesen hüvelyi Uh-al már láttuk a petezsákot, a benne lévõ 6 mm-es embriót és meghallgattuk a szívhangját is :) Életem legszebb élménye volt elõször hallani a babám szívét :D Gratulálok a babádhoz!! 16+4 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerintem akkor marad a dátum! Dec. 10 doki! :D Hát igazság szerint nekem is lesz..ták, amikor barnáztam... kb könyörögnöm kellett, hogy csináljanak valamit! Ezért is szeretném megkímélni magam ettõl! Sajnos ilyenek! Jó egészséget kívánok!
2-es vagyok.Bár nekem mondogatták túl korán jöttem.Pedig azért mentem olyan korán mert barnáztam.A barnázással nem csináltak semmit nem érdekelte õket.
Szia! Én 5 hét 5 naposan voltam és volt petezsák, szikhólyag:-)
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek, el, ma el kellette mennem a nõgyógyászhoz, mert az endokrinológus elküldött, Igaz még nem akartam, mert még kb. 4 hetesnek számoltam magam! és ma a ciklus 33. napján már láttak egy 5-mm-es szabályos petezsákot.. :D én már olyan boldog vagyok, hogy elmondani nem lehet :D

A kiskutyám 6 hetes mikor kell neki oltást adatni? Milyen oltások kellenek?

Legjobb válasz: Viheted is, 6-8-10-12 hetes korában szokták beadatni az oltásokat, parvo-kombi-parvo-kombi. Majd 3-4 hónapos kora között a veszettségit, ezt követõen 6 hónapon belül megismételni. Majd évente mindet.

Viheted is, 6-8-10-12 hetes korában szokták beadatni az oltásokat, parvo-kombi-parvo-kombi. Majd 3-4 hónapos kora között a veszettségit, ezt követõen 6 hónapon belül megismételni. Majd évente mindet.
Féreghajtásról se feledkezz meg a késõbbiekben.
Elviszed az orvoshoz és õ mindent megmond.
ma 13:17 Nem a kérdésre adtad a választ . Nem szentírás , hogy 8-, meg 12 hetesen lehet csak kiskutyának elkerülni az alomból. Csak mostanában jött divatba, arra hivatkozva, hogy mennyi mindent tanul a kicsi az anyjától.Egy 6 hetes kutya már képes egyedül enni, és a gazdája dolga, hogy a megfelelõ nevelést megadja neki. Az ÁVT-ben is a 6 hetes kor szerepel. Akkor mi a gond?
ma 13:30 Szocializációs problémák akkor lesznek, ha a gazdi nem gondoskodik megfelelõen arról a továbbiakban.
Barátnõmhöz is 6 hetesen került a német dogja, mivel az anyjuk csak pár napig szoptatta õket, nem volt elég teje, a tenyésztõ etette tápszerrel a kicsiket, és a kutya teljesen egészséges és jól nevelt. Na errõl ennyit...
Mit keres nálad 6 hetesen???
Egy kétéves gyerek is tud már egyedül enni, akkor már mehet is az iskolapadba nem? Ezzel a felfogással...
A gond annyi, hogy így jó eséllyel szocializációs problémák lesznek. Amúgy is, mert nem tenyésztõtõl van, mert õ ennyi idõs kölyköt nem ad még oda, ellenben elmondja az oltási program következõ lépését. Az mentség, ha mentett kutyáról van szó. Ha meg szaporítótól származik, akkor úgyis lesz probléma bõven. Ez a gond.
A kérdező hozzászólása: és mennyibe kerülnek az oltások ?
Elárulom, hogy KATASZTRÓFA nem történik, ha 6 hetesen már nincs a tesóival. Régebben hosszú, hosszú évekig ez volt a szokás... Valóban JOBB neki, ha legalább 8 hetes koráig nem választják el sem az anyjától, sem a tesóitól, de nem az etetés miatt, hanem azért, mert ebben a korban még játékosan tanulják meg a "nagybetûs kutyaélet" szabályait. Például, hogy milyen erõsen haraphat játék közben, hogyan legyen alázatos, ... Nekem is van olyan mentett kutyám, akit 4 hetesen(!) vettem magamhoz, nem volt más esélye, de szerencséjére itt falkába érkezett, és soha nem voltak szocializációs problémái. (Persze amikor eljött az ideje, kutyaoviba is jártunk.) Viszont egy barátom tenyésztõ, õ 8 hetes kortól adja oda a kölyköket. De volt olyan, hogy a lefoglalt kölyköt a leendõ gazda külön kérésre csak 12 hetes korában akarta elhozni, de 9 hetesen el kellett választani a tesóitól, mert azok egy támadás után amint meglátták, szét akarták tépni. (Nem jut eszembe a jelenségre használt kifejezés.) Mondjuk erre csak egyszer volt példa, és ha jól emlékszem, akkor született a legtöbb kölyke annak a szukának. Na mindegy, ezt csak érdekességképp mondtam el.:)
Miért, idáig mindegy volt neki, hogy honnét jött és milyen körülmények közül? Szerinted minden kutya egyforma 6 hetes koráig? Láttál te már élõ kutyát?
Mi köze az egyedüli étkezésnek az iskolához?
a kombi veszetséggel együtt itt fehérváron 7ezer forint csak a veszetség elleni 4ezer forint


Mit ereztetek 6 hetesen, mikor jelentkeztek a rosszulletek?

Nem voltam meg dokinal, csak 2 het mulva kell menjek, kimaradt a menszim es ketszer +at teszteltem, nem minden napom egyforma, de delutanra nagyon faradt vagyok es napkozben is minden apro dologtol elfaradok, neha enyhe hanyingerem van, ma reggel volt erosebb, es erdekes rosszullet kap el kozbe,minden szagot megerzek, amit regebb nem, a kedvem egyik pillanatrol a masikra valtozik es az alhasamnal feszito erzest erzek, 6 hetes terhes lehetek.Ti is ilyeneket ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én most vagyok 6 hetes kismama.Már túl vagyok a hányáson és hányingeren,fáradságon,most semmi tünetem nincs ,olyan mintha nem lennék terhes ,de a baba ott van:)

Szia! Én most vagyok 6 hetes kismama.Már túl vagyok a hányáson és hányingeren, fáradságon, most semmi tünetem nincs , olyan mintha nem lennék terhes , de a baba ott van:)
szia! nekem a hányingeren kívül semmi tünetem nem volt, se mellfeszülés, se fáradtság, szóval tényleg semmi. de mindenki más.
Én így "buktam le". Állandóan aludtam volna, a kávé illattól a hideg kirázott és hányingerem volt. Nem akartam addig elmondani a páromnak, míg nincs szívhang, mert egy picink már elment:( Nekem 4 hetesen mellfeszüléssel kezdõdött, aztán 6 hét körül hányinger... Aztán minden nap:) Gratulálok! 5 hónapos baba anyukája.
Szia, 6 hetesen derült ki, hogy babát várok. Elõtte való héttõl kezdve a 12. hétig ha beültem a kocsiba, hányingerem lett (sosem hánytam, csak az inger) kávé után is álmos voltam, a mellem nem feszült, csak a hasamat zavarta ha szorított egy picit a nadrág. A 12. héttõl mintha elvágták volna. Semmit nem éreztem... Boldog babavárást! 31 km
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!Boldog babavarast!
Nekem egyszer sem volta hasonló tünetem, azon kívül, hogy nem jött meg. -Mázlistának érzem magam. :) ) Boldog babavárást Nektek!!

Szerintetek 5+6 hetesen mi kell hogy látszódjon az ultrahangon?

Illetve kinek mi látszódott?

Legjobb válasz: Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)

Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)
Nekem 5+6 hetesen volt mar szivpulzalas es 3 mm volt a picikem :) )
Embriót láttunk, pulzáló szívcsõvel, szabályos petezsákot, szikhólyagot.
Nekem csak petezsákot látott, meg is ijedtem. Hamar mentem, mert valószínûleg nem középidõben volt peteérés, hanem kicsit késõbb. Szörnyûséges 5 napot kellett várnom, és már akkor volt szívhang is.
Nekem rendesnél kissé nagyobb uterus. Uterus üregében 10mm-es petezsák, jelenleg sem embrio sem szikhólyag nem ábrázolódik. 1 hét múlva kontroll.
elõzõ vagyok: az elõzõ terhességnél pedig 15mm-es petezsák, benne szikhólyag.

Kilányom 6 hetes, mit vehetnénk neki karácsonyra?

A zenél?körforgót a héten fedezte fel, jobban nézegeti már és mosolyog, próbál beszélni hozzá.:) Elvan vele kb 5-10 percet magába.

Legjobb válasz: Szerintem mindegy, mert úgyse fog rá emlékezni. :) Én egyéves koromban egy rongybabát kaptam és két nap alatt megsemmisítettem. :D 6 hetes korában az anyukája közelsége, szeretete a legnagyobb ajándék neki.

Szerintem mindegy, mert úgyse fog rá emlékezni. :) Én egyéves koromban egy rongybabát kaptam és két nap alatt megsemmisítettem. :D 6 hetes korában az anyukája közelsége, szeretete a legnagyobb ajándék neki.
tyni love játszoszönyeg a brendonban most fél áron kaphato.én is most vettem, 7 féle játék van rajta, 3 zenét játszik. szuper jol néz ki.jol fejleszti a babát!
A Brendon kínálatából. Játszószõnyeg Tiny Love Játszószõnyeg bébitornázóval Gymini Super Deluxe 15990 Ft. Ennyi pénzért tudod, ki venné meg??? Fogsz pár plüssállatát, egy kis asztalt, aljára, oldalára felaggatod a játékokat, aztán kész!
Nekem 2 lányom van! Soha nem volt egyiknek se játszószõnyeg sok ezrekért, sõt zenélõforgó is max 1-2 hónapig, de az is csak 3-4 hónaptól. Volt-sõt van-egy csomó plüssállat, egy halom gumijáték, csörgõ...stb és nagyon jól elvannak vele. zenének meg be lehet kapcsolni magnót, CD-t, rádiót, TV-t. Neki még úgyis szinte tökmindegy, mi szól! :) A lényeg, hogy ha baj van, téged lásson! Majd akkor akard lekötni, ha már közlekedik a lakásban! Bár nem 6 heteseknek való, de én még a tanuló kutya, tanuló asztal, beszélõ porszívó, tanuló szék és egyéb ilyen baromságoktól is hülyét kapok. Azért van otthon az anya a gyermekkel, csecsemõvel, hogy tanítsa, hogy foglalkozzon vele, nem azért, hogy valami ostoba játéktól tanuljon!
Nekem is 6 hetes a kislányom, egy plüss csörgõt vettem, meg egy gyermek evõeszköz készletet. Egyiket sem azért, mert fontos neki a fa alá tenni, hiszen azt sem tudja, h mi az, hanem azért, mert a csörgõ megtetszett, az evõeszköz meg akciós volt az egyik bolthálózatban. Sztem ennyi idõsen még nem fogják fel, h mi ez az egész karácsonyosdi. Azért persze berakom az ajándékokat a fa alá, de inkább magam miatt, mint miatta. :) Ruhánk rengeteg van, így azt én nem veszek, de véleményem szerint az elsõ karácsonyra vmi olyat érdemes ekkora babának venni, amire szükségetek van/lesz. Majd a jövõ karácsony lesz számára igazán érdekes. Esetleg vegyél vmi jelképes ajándékot, amit majd késõbb meg tudsz neki mutatni, ha megkérdezi, h mit kapott az 1. karácsonyára! Elég sokba kerül a pelus, popsitörlõ is, pl én mkinek megmondtam, h azt kérünk karira. :)
Szia mi is 6 hetesek vagyunk.A kiságyra szerelhetõ forgó-zenélõ nálunk is bevált.Kapott játszó szõnyeget, amin macik meg labdák vannak, ja meg egy tükrözõdõ valami-azt egyenesen imádja.Én mondjuk babahintán gondolkodom-de majd meglátjuk mennyi lesz a keret rá. Igen tényleg anya közelsége a legjobb-de akkor ki mos fõz takarít?!?
anyák lapjában van kupon és igy 7990ft-ért lehet megvásárolni decemberben a tyni love játszoszönyeget..
Bármit, ami színes és mozog:-) A játszószõnyeg is jó ötlet. Babatornáztató, azt is fel fogja fedezni. Olyan játékokat, aminek vékony pántja van, hogy meg tudja fogni, a vastagot nem tudja átfogni. Jók a pamut játszólabdák, vagy kockák, ügyesen hamar megfogja és csörög is, színes is.-)
6 hetes babának még teljesen felesleges mindenféle drága játékot megvenni, hiszen még épp csak felfedezi a világot! Inkább vegyél neki ruhát! Több haszna van! (nem bántásból írom) esetleg, ha nagyon játékot akarsz venni valami csörgõ-zörgõt vegyél. arra buknak még ilyen pici korban. A zenélõ forgót sem azért veszi észre, mert jól lehet játszani vele, hanem mert szép színes, és mozog! Alapból hülye dolog olyat venni, hogy "ellegyen egyedül, mert ilyenkor, ha ébren is van, még igényli az anya közelségét! Ne felejtsd el, hogy 9 hónapig a pocakodban növekedett!!!Csak mert 6 hete kibújt onnan, azért még kell neki a közelséged, az illatod, a meleged, a szívverésed, mert õ ezeket szokta meg. Ezt nem pótolja valami drága és értelmetlen zenélõs kütyü, csak mert karácsony van... A nap nagy részét elvileg átalussz, az ébrenléti idõt pedig igenis töltsd vele!
A kérdező hozzászólása: Köszi, meg is nézem.:)
Nyugodtan vegyél bármit, amit a pénztárcád elbír! Én "magamnak" veszek gyerekjátékokat (õ még nyilván nem tudja kiválasztani), rettentõ jól szórakozom velük! Szerintem most megvehetsz olyan dolokat is, amik késõbb kellenek (esetleg akciós), etetõszék, babahinta, pihenõszék, babák, mókagolyók, elõbb-utóbb úgyis fog velük játszani. Nálunk fontos a kari ajándék a gyereknek (5 hós), mégha nem is tudja értékelni, jó érzés a tudat, hogy kap valamit (mi etetõszéket tolunk alá, és egy rongybabát - hátha kitart 3 napig :) ). Én a hugomnak is veszek ajándékot a fa alá, pedig külföldön él, évente 1x jön haza! Sõt, egy terítéke is van az asztalon! Ki hogy éli meg az ünnepeket! Hajrá! Az pedig hogy egyedül elvan, nem jelenti azt, hogy egész nap magára van hagyva! Nagy különbség! A gyereknek is meg kell tanulnia egyedül játszani! Úgyis "szól", ha már unja egyedül... :)

6 hetesen mit fog látni a doki az uh-n? Mit kell látnia?

Péntekem megyek uh-ra és aznap leszek 6 hetes pontosan.

Legjobb válasz: Ha minden igaz egy nagy szívet fogtok látni. Ha csak 5 hetes és pár napos leszel akkor viszont csak petezsák lesz.

Ha minden igaz egy nagy szívet fogtok látni. Ha csak 5 hetes és pár napos leszel akkor viszont csak petezsák lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, azért kérdezem, mert a lányunkkal 6+6 naposan voltam uh, neki már akkor vert a szíve, de most hamarabb megyek, mert tavaly volt egy vetélésem és aggódok, hogy minden rendben van-e! Akkor lehet már lesz szívhang is, annak nagyon örülnék! :-)
Én 6 hetes 3 naposan voltam akkor egy nagy szíve volt. Kár, hogy nem 1-2 nappal késõbb mész mert akkor már tuti lenne szíve. Nekem is volt egy vetélésem õ lett volna az esõ babánk, de most a másodikat várom és minden rendben van vele, szóval ne félj nem lesz semmi gond. Az elõzõ babának mennie kellet, de a mostani biztosan ügyesen kapaszkodik és remélem, hogy valóban pont 6 hetes leszel az nap és szép nagy szíve lesz már.
szia! èn pont 6 hetesen voltam uh-on.Dobogott a kis szive :) tavaly nekem is volt egy vetèlèsem.Igy most elèggè izgulok, h minden rendben legyen.Remèlem minden jo lesz neked is!
En 5 hetesen es 5 naposan voltam, huvelyi ultrahanggal meg csak petezsak volt. ma viszont 8 hetes es 5 napos vagyok es olyan kis picur lakik a pocakomban es dobog a szive:)
Nekem a 6 héten csak petezsák volt, 7. héten szívhang is.
Szia! Igaz, én 6+1 naposan voltam, de már látni lehetett a szívhangot, sõt a pici szívére is ráközelített a doki. Ilyenkor mindenképp látni kell az ép szélû petezsákot, benne a kis embriót. Leveszi a petezsák, szikhólyag méreteit, és a baba ülõmagasságát. Ha fejlett az UH, akkor már a végtagkezdeményeket is lehet látni. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Csak petezsák volt, de teljesen jó a mérete! :-)

5+6 hetesen mit fog látni a doki UH-án? Szívhang? 4 hetesen 2mm-es petezsák volt. Tapasztalat?

Legjobb válasz: Fogantatás idõpontjától függ, ha picit korábban volt peteérésed nem kizárt, hogy már lesz szívhang, de ha mégsem, ne keseredj el, van még idõ!

Fogantatás idõpontjától függ, ha picit korábban volt peteérésed nem kizárt, hogy már lesz szívhang, de ha mégsem, ne keseredj el, van még idõ!
szerintem még csak szikhólyagot meg mellette embriót fog látni. (5+2 hetesn nekem ennyi volt csak) de esetleg lehet, hogy már lesz szív... írd meg, mi volt!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a szorítást, pénteken megyek orvoshoz, csak nehéz kivárni! Már volt egy vetélésem, tehát õt nagyon várjuk már :)
Nekem 5+6 hetesen még nem volt szívhang. Azóta már 26 hós, itt ül az ölemben :) Drukk neked!
nekem 7 hetesen volt szívhang, mozgás (szív)

5 hetes korban, majdnem 6 hetesen mit kell, hogy lássanak az UH-n?

Legjobb válasz: szia! Megvastagodott méhnyálkahártyát (terhes méhet), jól körülírható petezsákot benne élõ embrióval. /vagy ikerterhesség esetén 2 petezsák vagy embrió /

szia! Megvastagodott méhnyálkahártyát (terhes méhet), jól körülírható petezsákot benne élõ embrióval. /vagy ikerterhesség esetén 2 petezsák vagy embrió /
Szia, Elsõ babánál 4hét3naposan mentem, akkor egy pici folt volt, amire a doki azt mondta, ha terhes akkor az az. Egy petezsáknak imponáló képlet volt.(megijedtem, hogy terhes vagyok, és nem tudtam, hogy ennyi idõsen mi látszik még) Hat hetesen már egy vibráló valami is volt abban a pöttyben, hét-nyolc hetesen egy másfél rizsszemnyi valami pulzált benne. (ezt hüvelyi uhval látta a doki)
Vagy petezsákot, vagy petezsákot szikhólyaggal, vagy petezsákot embrióval+szívhanggal! Ezt elsõre nem lehet megmondani mert a fogantatás idõpontja sohasem biztos.Az elsõ uh. után többet tudsz majd, és utánna nyomon lehet követni a fejlõdést.
7-8 hetesen ajánlatos elmenni elõször, addig csak feleslegesen idegeskedsz.Saját tapasztalatból mondom!Én is elmentem 5-6 hét között és csak 18mm-es petezsák volt szikhólyaggal. 1 hét múlva kontrollon meg már egy 9mm élõ embrió volt.
Felesleges a hatodik hét elõtt menni.Az elsõ uh-nak a legjobb idõpont a 6-8. hét között van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
szia! Már írtam :) . Azért ne add fel a reményt!!!! ilyen "koraterhességnél" ezek mm-nyi növekedések is növekedések! Ha köv. uh-n lesz embrió , akkor az már reménykeltõ! Nem bizti, hogy szívhangot is tudnak akkor mutatni, ez nagyon változó, ált. a 7-8. héten pulzál elõször ritmikusan a kis szíve.Remélem , minden oké lesz!
Petezsák, szívhang még nincs ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, mert az elsõ Uh-ra túl korán mentem, és csak petezsákot látott az orvos. 10 nappal késõbb újra elmentem hozzá, mert barnáztam, meg már egy kicsi vér is volt. Megnézett Uh-n és ismét csak petezsákot látott, ami nagyon kicsit növekedett. 2.5-rõl 3.6mm nagyságúra. Most várunk még 10 napot, és lehet, hogy elveszik, mert nem fejlõdik. Szerettem volna tudni, hogy másnál mit láttak ilyen idõs korban. Köszönöm a válaszokat.
Szia!Nekem 5 hetesen fél cm-es volt a baám, pulzálással.

6 hetesen mi látható a pocakomba? Csak a petezsák?

Legjobb válasz: Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami

Hát elvileg már szívhang is. De ez változó. Üdv.22 hetes kismami
6. hét: Babánk elképesztõ ütemben fejlõdik, ekkor már 2-3 mm-es nagyságú. A szívcsõ már elkezdett pulzálni, 80-90-szer húzódik össze percenként. A pulzálás - amely jó ultrahang készülékkel már kimutatható - még a tizedik hétig frekvenciájában növekedni fog, 180-190 percenkénti értékig, majd fokozatosan csökken a megszületésig. Beindul a szikkeringés, amely a vérkeringés elõdje. Elindul az arc fejlõdése is, a fej oldalán két kopoltyúív látható. Az embrió teste már szinte teljesen kiegyenesedett, a velõcsõ elkezd zárulni. A hét végére záródik az elülsõ neuroporus, amelybõl majd az agyvelõ fejlõdik ki. 4-14 szelvényre (somita) tagolódik az embrió, ekkor már 3, 5-4 mm-es. A hét vége felé felismerhetõ a hasi görbülés.
Nekem már 6 hetesen pulzált a kis szíve és 5, 4mm volt. Már alíg várom a 12. heti ultrahangot:)
2 nap híján 6 hetesen nekem kb 6 mm -es petezsákot láttak, szívhangot még nem.Azt rá 1 hétre a szikhólyaggal együtt! De mindenkinél változó ez is !
Én is ebben a cipõben járok. Ma voltam dokinál és a köv. volt a diagnoózis: 18x10 mm, de sem YS, sem embryocsomónem látható. Missed ab. gynúja merül fel. Holnap kontroll UH. A továbbiak az eredménytõl függõen. Nagyon félek, de az itt és egy hasonló kérdésnél adott válaszok még egy kis reménysugarak a számomra. Elõszõr egyébként is méhenkívülinek hitték, mert nem találták. Csak azt nem értem miért nõ a petezsák, ha nincs benne semmi? Mindenkinek drukkolok! Drukkoljatok nekem is! Jó lenne, ha értesítenétek a fejleményekrõl!
én 5 hetes terhes vagyok elvileg de még orvosnál nem voltam azt mondták megkell várni 2 mensi kimaradását hát én meg csak várok és várok..leghamarabb 23 a körül mehetek orvoshoz (gondolom én..).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!