Találatok a következő kifejezésre: 6 hetes és azt mondta a (36 db)

Miért nem akarja megtartani a lányom a babát? 28 éves és 6 hetes terhes azt mondta neki nem kell gyerek elveteti. A párja azt mondta akkor elhagyja.

Nem tudom megérteni mindenük megvan.. És korban is jó hogy gyereket vállaljon. Én is szeretnék unokát miel?tt meghalnék. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...

Na ezt pont az a kérdés, amit nem itt kell feltenni, hanem mondjuk a lányoddal kellene kommunikálni...
Hogy miért nem akarja, azt vele kéne megbeszélni, de azzal egyetértek, hogy nem akar, akkor inkább ne legyen.
Az hogy te mit szeretnél az sokadlagos kérdés. A lányodnak és a párjának kell eldönteni megtartják-e. Viszont a "miért"-et csak és kizárólag tõle fogod megtudni, mi honnan tudnánk miért jutott erre a döntésre. Kommunikáció ... sok mindet megold.
OFF Egy nõ igenis jól teszi, hogy nem a párjának vagy az anyukájának szüli a gyereket, hanem magának. Tehát csak akkor vállaljon gyereket, ha úgy érzi, teljes szívébõl akarja. Másrészt nem értem hogy lett terhes ha nem akar gyereket....
Ez a lányod dolga. Õ lesz a felelõs elsõsorban a gyerekért, nem Te. Magának szüli, és nem azért, hogy neked legyen unokád, és mert már a "kora is ott van". Lehet számtalan oka, amiért így döntött, de ez az Õ döntése, és tiszteletben kell tartanod. Lehet, hogy a párjával nincsenek is olyan jól, erre mutat az, hogy a férfi azzal zsarolja, hogy elhagyja. Felnõtt nõ a lányod, el tudja dönteni. Megvan rá az oka, hidd el!
Most ha nem akar akkor minek legyen gyereke? Jobb volna, ha szülne és utálná a gyereknevelést?
Õ mit mondott miért nem akarja a kicsit?
hogy lehet egy 28 éves nõ annyira eszetlen, hogy teherbe esik????
Te nevelésed. Engem anyám arra tanított, hogy egy magzat is élet. Lehet, hogy a karrier miatt?
Neki nem kell gyerek...hát szép, mondhatom. Pedig nem csitri már. A nem kell, az vajon "most nem kell", vagy "soha nem kell"? Mondjuk megkérdezhetnéd tõle, hogy miér nem kell neki.
17:29, nem hinném, hogy undorító lenne. Az abortusz helyett pedig, ha már egy nõ egyáltalán nem akarja megtartani a gyerekét, az örökbeadást javaslom.
Tök jó felvetettem egy lehetséges okot és lepontoznak. Olyan elképzelhetetlen, hogy nem a párját képzeli el a gyereke apjának?
Örökbeadás? Valóban jobb a gyereknek, ha évekig nevelõintézetben van, ha meg végre családhoz kerül, akkor gondolkodhat rajta, hogy miért nem akarta õt az anyja. Fantasztikus kilátások.
Örökbeadás alatt azt értem, hogy hogy már a megszületése után azonnal nevelõszülõkhöz kerüljön, nem pedig nevelõintézetbe.
És már megint nem a kérdésre válaszol senki.
Szerinted a válaszolók közül ki ismeri a lányt, és ki tudja, miért nem akarja megtartani, nagyokos?
Elhiszem, de megint abortusz és örökbefogadás csatája megy. Köze nincs a kérdéshez.
Lehet, hogy nemes egyszerûséggel még nem készült fel az anyaságra, vagy megijedt a felelõsségtõl, nem tudom. Miért nem kérdezed meg tõle?
Szia! Talán egyszerûen nem akarja. Én is ismerek ilyen nõt, visítva sírt, mikor megtudta, hogy terhes, annyira nem akarta, pedig 27 éves. Az anyaság egy ösztön és egy visszacsinálhatatlan életforma. Ha vállalja nincs visszaút. Nem mellesleg egy életre szóló hatalmas felelõsség. Valóban fogyóban a magyar, de ez még nem indok arra, hogy valaki egy életen át boldogtalan legyen, boldogtalan szülõnek pedig boldogtalan a gyereke is. Szóval ne ítéld el a lányod rögtön, könnyen lehet, hogy ezt tartja a legjobb megoldásnak.
Üljetek le és beszéljétek meg hogy miért nem akarja. Ismerõsömnek is ezt mondta az akkori párja h elhagyja ha ab-ra kerül a sor, szülõk azt mondták kitagadják Ha megtartja. Igy legyen okos... Igy aztán a családját választotta.. Srác elhagyta. Ma nem lehet gyereke.. (20éves volt) most 25
A tegnapi 16:58-as vagyok. Ezt érdemes megnézni, és a hozzá hasonlókat: http://www.youtube.com/watch?v=0g2ZW6Xx4io
Utolsó te kiben próbálsz bûntudatot kelteni? Most komolyan egyáltalán mi köze ennek az egész kérdéshez? Azokon az UH felvételeken ráadásul nagyon nem be nem töltött 12. hetes magzatok vannak. Csak tudnám mire volt jó az neked, hogy a kérdezõnek ezt megmutattad.
Nekem nem volt abortuszom, de akkor is bûntudatom volt, ahogy néztem. De, akkor is megtudom érteni aki ezt választja, mert van mikor nem nagyon tud választani.
Igen, meg vannak olyan nõk is, akik terrorizálják, sértegetik, meg a pokolba kívánják a nem kívánt gyerekeiket. És vannak olyan gyerekek, akik nap mint nap hallják, hogy "Bár ne hoztalak volna a világra." És vannak Rivotrilon élõ anyukák is, akik huszonévesen mélyen depressziósak. Csak nem mutatják, mert elítélné õket a társadalom. Sz.ar embernek, rossz anyának bélyegezve.
Elég undorító dolog lenne megszületni a gyerekével a babát, hogy nekiadja.
A 16:58 vagyok megint. Tényleg, azt nem tudnád megoldani, hogy Te vedd magadhoz a kicsit? Több nagymama megteszi ezt.
Én viszont egyetértek veled, kérdezõ. Az abortusz, pláne ilyen esetben, mint a lányodé, szerintem is bûn. Egy tanács: A nõvérem házasságon kívül került másállapotba, és már akkor szakítófélben volt a párjával. Férje tehát nem volt, jó állása, pénze viszont igen. Elõször õ se akarta megtartani a magzatát, de többen is mondtuk neki, hogy próbálja meg. A gyereke már 15 éves, majdnem kitûnõ tanuló, és nagy örömöt jelent az anyjának. Már is nem is lenne hajlandó beismerni, hogy eleinte el akarta vetetni! Ezt tehát elmondhatod neki.
Én nem akarnék egy olyan anya gyereke lenni, aki eredetileg nem akart engem... Így tényleg jobb, ha elveteti. Amúgy meg ne erõszakold rá magad a lányodra, nem a te gyereked lesz, nem te szülöd meg, nem neked kell felnevelni. Másoknak ne szüljön gyereket.
A kérdező hozzászólása: Most telefontált nekem a párja.. Még nem volt alkalmam személyesen beszélni vele majd a hétvégén messze lakik tõlem.. Fogalmam sincs hogy miért nem akar..
Majd kitaláljuk a lányod gondolatát hogy miért nem akarja megtartani a gyereket, csak telepátia kérdése.Érzem ahogy átjönnek a gondolatai, azt sugallja ha megszüli a párja elhagyja.Hiába 28 éves a fajfenntartás és az anyai ösztönök éretlenek benne.Gondold át nem rontottál-e el valamit a nevelésénél, vagy esetleg negatív mintát látott otthon tõletek.
Ha te nem tudod, mi honnan tudjuk? Egyébként már szültél te is. Nagyon jó tudod, hogy az, hogy ideje lenne és, hogy van párja meg mindenük megvan az nagyon, nagyon kevés ahhoz, hogy valaki gyereket vállaljon.
A párja azért telefonált, hogy a gyerekrõl beszéljetek? Ne kerítsétek már be így a lányodat, hogy a háta mögött az õ anyaságát boncolgatjátok! Mi köszönet lesz abban, ha az érzelmi nyomásotokra megtartja a gyereket, és esetleg depresszióba esik? Vagy utána elválnak? Hagyjátok békén a lányt! Õ az Anya, neki lesz a legnagyobb felelõssége. Ne gondolkodjon senki az Õ fejével, és ne kezeljétek úgy, mint egy cselekvõképtelen kis pisist.
16:58 vagyok. A válaszokat nézve nem csoda, hogy kihalófélben van a magyarság...
Nem a magyarság fennmaradásáért szül egy nõ, hanem azért, mert gyereket akar. Vagy, ha azért szül, hogy gyarapodjon a magyar, akkor ott nagy baj van.
16:58 vagyok megint. Akkor ott nagy baj van???? HOGYHOGY? Egy fecske nem csinál nyarat, szokták mondani, de sok kicsi sokra megy. Érdemes megnézni a hazai népesedési mutatókat.
Én szülnék a magyar államnak, csak aztán nevelje is fel...
Nem lehet, hogy nem biztos a párjában, lehet már nem szereti annyira, hogy szüljön neki.
Szóval a lányod vállaljon gyereket, mert te babázni akarsz? Miért nem szülsz akkor te?
Egy nép, így a magyar is, elõbb-utóbb eltûnik akkor, ha fogy. A nõvérem esete mutatja, hogy könnyen lehet, hogy ha el akarja elõször vetetni, a megszülése után nagy boldogságot okozhat. Továbbá, vannak olyan állapotos nõk, akik örökbe akarják adni a gyermeküket, miután megszülik, a kórházi ágyon viszont visszakövetelik maguknak!!
Elég szomorú helyzet..fõleg azért, mert én pl. évek óta örökbefogadásra várok.. Szomorú, hogy oda megy a baba, ahol nem várják..oda meg nem, ahol igen:(

6 hetes vagyok és azt mondta a doki hogy a bal oldalon látszik a baba, ami ritka. A védőnő meg azt mondta hogy ez nem probléma. Ugye ez nem gond?

Tegnap voltam dokinál,mert egy kicsit barnás maszatolásom van és fájdogál a derekam de nem görcsölök csak néha szurkál a hasam.

Legjobb válasz: Szia, a hátfájás normális, Szerintem attól mert ritka nincsen semmi baj! Nyugodj meg nincs semmi baj

Szia, a hátfájás normális, Szerintem attól mert ritka nincsen semmi baj! Nyugodj meg nincs semmi baj

Ma voltam 3D-s Uhn és azt mondta a doki, hogy a babám agykamrája 10mm tágasságú (6-10-ig norm.)tehát a felső érték. Nagyon felhúzott a doki, azt mondta, hogy vízfejűségre utal. 25 hetes vagyok. Menjek el másik dokihoz?

Legjobb válasz: SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND

SZIA NEM KELL IDEGESKEDNI NEM TUDOM HOGY ILYENKOR MI A TEENDÕ DE ÉN MINDENKÉPPEN FELKERESNÉK MÉG 1 DOKIT AKIT KIKÉRDEZNÉK EZZEL KAPCSOLATBAN LEHET TÖBB INFÓT ADD MAJD JOBBAN MAGYARÁZ EGYSZERÜEN CSAK A BIZTONSÁG KEDVÉÉRT IS AZÉRT NE SZOMORKODJ CSAK NYUGI BIZTOS NINCS NAGY GOND
Én úgy tudom, a vízfejûség sokkal hamarabb látszik, tehát ha nem ez az elsõ UH-d, akkor nem létezik, hogy most derülne ki. Próbáltam keresni az átlagos méretekkel honlapot Neked, de az agykamra nem magyar nevét nem tudom, a rövidítéseket nem tudom. Nekem ha jó emlékszem, 11 hetesen mondták, hogy nincs vízfejûségre utaló jel. Hátha ma is nézi ezt a lapot a doki, aki jó válaszokat ad és ír Neked is.
Szia.32hetes vagyok, az én babámnak is tágabb a 3-ik agykamrája 0.96-os, 28-ik héten vették észre.De azota elküldött Pécsre is.Akkor lenne vízfejû ha az oldalkamrák is tágabbak lennének.Ezt Pécsen mondták.Védõnõddel is beszélhetsz pl;nekem aztmondta, hogy azért nézik 2hetente mert ha elkezdi nyomni a szürke állományt elöbb meg kell szülessen.Menj másik orvoshoz, ne várj.
Szia! Nem tudom hol voltál UH-on, én azt tanácsolom genetikai UH-ra menj!!A vízfejûség lehet egy késõn kialakuló rendellenesség tünete is, sok gyereknek tágabb a kamrája komoly probléma nélkül, és születés után semmi baj.Én ajánlom Debreceni Klinika genetikaiUH.Ha baj van ott biztos észre veszik, nagyon profik.Sajnos tapasztalt vagyok e téren.Nem írtad melyik kamra tágabb?
A kérdező hozzászólása: Nem mondta a doki, hogy melyik kamra tágabb.Amúgy Kecskeméten voltam.
Szia! Bírom, amikor egy doki ilyeneket mond, ahelyett, hogy megmondja, mit tegyél, hova menjél, meg úgy egyébként is ez most mit jelent. Egy ismerõsömnek rossz lett az AFP-je, a doki azt mondta vetesse el mindenképp. Elment a fizetõs quartett tesztre, és kiderült, semmi baja a babának. Most 6 éves, és a legnépszerûbb lány az oviban.

Ma voltam ultrahangon és az orvos a hasin és a hüvelyin is látott babát, de nem volt szívhangja.8 hetes terhes vagyok, de a magzat még csak 6 hetes. Azt mondta a doki hogy 1 hét múlva menjek vissza. Aggódom. Szerintetek nincs semmi baj?

A hasi ultrahangon jobban látszott a baba. A hüvelyin csak egy pontnak.

Legjobb válasz: 8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.

8 hetesen elvileg lennie kell szívhangnak. Ha 8 hetes vagy, az 8 hét, mert a terhességet az elõzõ mensitõl számítják, szóval akkor a babád 8 hetes, hacsak nem pont a menses elõtt fogant, pár nappal. Akkor lenne 6 hetes. NEm akarok károgni, de sajnos elõfordulhat hogy nem fejlõdik a baba.
Nyugi! Én ugyanígy voltam, és napokon belül szülök. ;-) Nem középidõben fogant, hanem késõbb! Az én Babám, több mint két héttel. Majd 12. heti uh-n "belövik" a korát!
Elképzelhetõ hogy késõbb volt a peteérésed, nem középidõben. Szurkolok hogy ez a variáció legyen! Nálam is mensi szerint 1 héttel több lett volna, de én tudtam hogy mikor fogant, ezért a dokinak 1 héttel késõbbi utolsó mensi idõpontot mondtam emiatt, és hát igazam is lett :) A kiírt napon született :)
A kérdező hozzászólása: A terhesség kora nem egyenlõ a magzat korával. Ezt az orvos mondta. A terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, míg a magzat korát a peteéréstõl. Nagyon félek és izgulok hogy lesz-e 1 hét múlva szívhang. Remélem tényleg nincs baj.
én pont így voltam...8 hetesen 6 hetesnek felelt meg a mérete...3mm-es volt....missed ab lett belõle mert sajnos 1 hét múlva sem volt szívhang..... Neked remélem nem ez lesz!!! drukkolok!
ne haragudj, nem értem...8 hetes terhes vagy, a baba meg 6 hetes? Ha 6 hetes vagy, akkor még nem késõ, hogy legyen szívhang, egy hetet tényleg várni kell:-) ne aggódj, jövõhéten már hallhatod:-)
a kérdezõnek igaza van. a terhességi korból le szoktak venni 2 hetet és az a magzati kor. mivel ugye a 14. napon van peteérés normál esetben, tehát az elsõ 14 napon nem él a baba semmilyen formában. bár az egy másik kérdés, hogy hogyan mondta a doki a babaára ezt a hat hetet. hogy hat hetes terhesség méreteinek felel meg, vagy hogy az embrionális kornak. ha nyolc hetes vagy és hat hetes terhességi kornak felel meg a magzat mérete, nah akkor az nem jó. bár abban igazuk van a válaszolóknak, hogy 8 hetesen már kellene lennie szívhangnak. persze vannak kirívó esetek, reméljük a tiéd is az lesz. nekem 6+4-en nem volt, aztán 7+5-ön volt. sok sikert és kitartást!
Nekem a 6 hetes UH-on (hüvelyin) 6 mm-es volt az embrióm és gyönyörû színhangja is volt..reménykedjünk, hogy neked is lesz 1 hét múlva!!Ne idegeskedj, mert azzal is árthatsz neki.Most nyugodj meg, pihenj sokat, és imádkozz, hogy minden rendben legyen!!Drukkolok nektek!! 10 hkm
Én mikor pozitívat teszteltem direkt vártam míg be nem töltöttem a 7 hetet és utána mentem orvoshoz 7+3napos voltam és szép szívhangja volt. 12hetin hallottam is :)
nekem is 2 héttel kisebb volt a baba a terhességemhez képest, missed ab lett a vége.
Nekem 6hét + 6 napon volt szívhang ez a terhességi kor volt és mivel mértem a hõmet, középidõben fogant, így 5 hetes volt a magzat, ha Ti így számoljátok, de minden uh papíromon az utolsó menstruáció 1. napjától számítják a terhességi kort és szülésnél is ez a mérvadó. 3 hónapos Manó anyukája
nekem sem volt még a 6 hetesen, de a héthetesen már volt. Mivel nem minden baba a ciklus közepén fogan lehet ez a 8-6 hét mizéria. Ezért szokták ált azt mondanio, h 8 hetesen legyen az elsõ uh, mert akkor már mindenkinél van szívhang. Azon ne aggódj, h most még nem volt, senki sem egyforma. Ha meg mégsem él, úgysem tehetsz semmit. De még ne vonj le nagy következtetéseket, mondom, nálam is csak a 7. héten indult be, és most már 4 éves, és semmi baja nem volt a terhesség alatt sem
Teljesen normális, ami veled történik. Majd két hét múlva többet is lát, mint petezsákot.
Szia! Én 5+6 hetesen voltam elõször, 3mm volt a baba, és volt már szívpulzálás :) de lehet, hogyha 1 nappal elõbb megyek, akkor még nem lett volna. Szóval teljesen rendben van, mert valahogy ilyenkor indul be a szívmûködése :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :D Mindenkinek boldog babavárást és babázást :D
Nekem 5-6hetesen még a babát se látták, csak az üres petezsákot. 8hetesen látták a szívhangot. Boldog babavárást! 29hkm
6+2hetesen, 6+4 hetesen már voltak szívhangok és élõ embrio látszott. (2 gyerek)
6+4 hetesen volt szívhang nálunk. Az 5 hetes UH-n még nem volt.
Nekem az egyik babámnak 5+3 napon már volt, a másik babónál 5+5 napon még nem.
Nekem 6+3-nál még nem látott hasi uh-n szívhangot, 8 hetesen már volt. 39 hkm
6+2 hetesen már volt, de amikor elõször mentem, vcsak petezsák volt. Akkor voltam kb. 4 hetes.
én 7 hetesen voltam 13 mm-es babócával, akkor már volt szívhang is :)
lehet késõbb fogant. mire mész legközelebb lesz szívhang. 8 hetesen már tuti!
Szia! 6 hetesen még nekem sem volt szívmûködés.2 hét múlva minden rendben lesz nálatok! Boldog babavárást! 21 hetes
Nyugi, még "korai" a szívhang. Nekem is a 6. hét után volt.
Te a 6+1-et az utolsó mensitõl számoltad gondolom, de akkor még nem eshettél teherbe, kb 2 hétre rá volt a pé-d. Szerintem nem lehet a baba még 6 hetes, így nem lehet gond. Nyugi!
Szia! Nyugi.Elsõ szívhang úgy 8 hetesen hallható! :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak, igen az utolsó mensitõl számoltam, ami február 19.én volt, de az orvosok is így számolnak! Igen a baba, 4 hetes lehet, mivel mensitõl kb 2 hétre foganhatott

Ma vagyok 8 hetes, tegnap voltam UH-n, ahol azt mondta a doki, hogy 15mm a petezsák, és hogy a terhességem 5-6 hetes lehet. Jó ez így vagy aggódnom kéne?

A petezsákban nincs semmi, de az el?z? terhességemnél ilyenkor már szívhang is volt. 15mm-en már kéne benne legalább szikhólyagnak lenni, nem?

Legjobb válasz: Hát igen,valamit biztos kellene már látnia,de lehet késõbb volt péd!

Hát igen, valamit biztos kellene már látnia, de lehet késõbb volt péd!
Doki nem mondott semmit???
EZ HULYE!!!!! Ne haragudj, de tokom tele van az ostoba vedonokkel! TOKELETES az eredmenyed, 0.7 es 2.5 kozott at. Az 1.3 MoM tokeletes.
A MOM értéke valahogy változik az országon belül, mert van, ahol meg 3 a felsõ határ. Én még nem voltam AFP-n, de kíváncsi vagyok mennyi lesz. A védõnõk, meg tényleg katasztrófák tudnak lenni. Engem terhesen akar elküldeni tüdõröntgenre, majd a 33. hét után, mert nem voltam az elmúlt 1 évben. Persze, mikor babócának már odalóg a lába! Majd biztos elmegyek! Jól van összerakva? Meg egyébként is, még a nyuszikámat sem hagytam vemhesen megröntgenezni, nemhogy magam!
az én védõnõm azt akarta bemagyarázni, hogy a CRL nyaktól fenékig mért érték, holott köztudott, hogy fejtetõtõl fenékig mért érték!
az 1.3 MOM tökéletes érték! 0.8 és 2.5 között kell lennie!
Az én orvosom szerint a védõnõk azért vannak, hogy paráztassák a kismamákat. És tényleg így van, rám is rámhozta már a frászt egy párszor :(
Csak azért kérdeztem, mert nálunk a papíron 1, 3 volt megadva a felsõ határnak, ami engem is megijesztett.
A kérdező hozzászólása: Megnyugodtam, hogy akkor nemcsak az én védõnõm egy balfék.
A kérdező hozzászólása: Pesti vagyok. Miért kérdezed?
Nekem a vedono a ket gyonyoru, fajtatiszta, toxo negativra letesztelt macskaimat akarta kidobatni, ott dontottem ugy, h ezentul mekeghet amit akar, en neki egy szavara se adok!
Tatabányai vagy?
A kérdező hozzászólása: Én is ezt gondolom róla. Gondolhatod, hogy belém hozta a bengát, amikor ezt így kijelentette. Boldog babavárást kívánok neked! Amúgy szerintem a védõnõk csak azért vannak, hogy idegeljenek szerintem. Vagy az én védõnõm ilyen okoska
Nekünk ugyanennyi volt a MoM és minden ok. Okos a védõnéni. 37 hetes kismami

6 hetes és két napos vagyok, tegnap óta van minimális barnázás, ma voltam dokinál, azt mondta pihenjek, amúgy minden rendben, igaz még csak a petezsák látható. Mit csináljak még, hogy ne legyen baj?

Legjobb válasz: Semmimást. pihenj és gondolj a babádra és jövõre. Nem kellenek a negítv gondolatok! Ha nem is mondta a doki egy kis magnéziumot szedhetsz nyugodtan, vagy valamiylen terhesvitamint. Azzal abjt nem csinálsz. És most a legfontosabb pihenj öbet mint normálisan bírnál!

Semmimást. pihenj és gondolj a babádra és jövõre. Nem kellenek a negítv gondolatok! Ha nem is mondta a doki egy kis magnéziumot szedhetsz nyugodtan, vagy valamiylen terhesvitamint. Azzal abjt nem csinálsz. És most a legfontosabb pihenj öbet mint normálisan bírnál!
Sok pihenés és csak a jókra gondolni! És akkor nem lesz semmi baj.

Dec. 18-án voltam dokinál és azt mondta akkor, hogy 6 hetes vagyok. Tegnap megint voltam rá 3 hétre a papíromon az áll, hogy 11 hetes. Ez most, hogy lehet?

Akkor hány hetes vagyok. Tegnap nem volt UH csak megvizsgált.

Legjobb válasz: Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.

Szia..uh alapjan szoktak valtoztatni a baba korat...ugy ertem a merete alapjan.Amugy nyugodtan rekardezhettel volna a dokinal...en nem ertem, hogy miert nem lehet megkerdezni tolle hiszen kotelessege elmondani, hogy mi tortenik veled hiszen nem egy vegyesboltban mentel vasarolni. Na mindegy...szoval..altalaban a menszi elso napjatol szamoljak ki a terhesseget annak ellenere, hogy nem akkor eshettel teherbe..kozepidoben vagy talan annal kesobb.Elmeletileg nem tartjak szamon azt a 2 hetet..de van aki beleszamolja(hallottam mar rola de en sem ertem). Uh nelkul meg eleg nehez 2 hetet hozzaadni egy embrio meretehez....ha latta volna akkor az mas..meretek alapjan elfogadnam..de igy....passz.
szia hát nem tudom hogy csinálta ezt a dokid lehet õ tudja nekem az uh alapján 1 hétel le vagyunk maradva ami persze nem baj csak ezt már a másadik uh is kimutatta nem csak ugy gondolt egyet a doki és 1hetes lemaradást mondot szerintem kérdezd meg mi alapján gondolja biztos meg magyarázza nem barbár egyik sem õk is csak emberek jó baba várást
A terhesség korát az utolsó menses elsõ napjától számolják. Ez lesz az egyetlen fix pontod. A baba korát a fogantatás napjától számítják, de mivel ennek a dátuma nem biztos, így senki nem foglalkozik vele. A többi kormeghatározás mind a baba mértetétõl függ, akár uh-n nézik, akár vizsgálnak, és mindig eltérõ lesz mint amennyi a mensi napjától van számítva, ugyanis minden baba eltérõ ütemben nõ. Ez az adat inkább csak viszonyszámnak jó.
Szia! Az én esetem hasonló. Pontosan 6 hetes voltam (a naptár szerint), amikor a doki a petezsák alapján 4. hetet írt a leletemre. 4 héttel késõbb mentem újra vizsgálatra (amibõl 3, 5 lett a doki rendelési ideje miatt), akkor a baba a mérete alapján 9. hetes terhességet írtak. Lehet, hogy nálad is hasonló volt a helyzet, az elején nagyobb a tévedés esélye, olyankor szerintem még jobb a naptár szerint számolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!