Találatok a következő kifejezésre: 6 hete de (286 db)

6 hete abortuszom volt. A tájékoztatás szerint a menstruációmnak 4-6 hét között kellene megjönnie. Letelt a 6 hét, de még mindig semmi. Miért késhet?

Nem fáj semmim, nem volt komplikációm, nem görcsölök, nem vagyok újra terhes, mert betartottam az el?írást, és nem votlam együtt a barátommal. Esetleg a stresszes munka befolyásolhatta-e ennyire? Kérlek, ha van ilyen tapasztalatotok, írjatok, mert kezdek meg?rülni a helyzett?l.

Legjobb válasz: Nekem épp ma jött meg, a mûtét után 11 héttel!! Úgyhogy ez nagyon egyéni, a méhnyálkahártyának idõ kell, míg megvastagszik! Ez persze nem jelenti azt, hogy közben nincs peteérés!

Nekem épp ma jött meg, a mûtét után 11 héttel!! Úgyhogy ez nagyon egyéni, a méhnyálkahártyának idõ kell, míg megvastagszik! Ez persze nem jelenti azt, hogy közben nincs peteérés!

Szülés után mikor lehetek együtt a párommal? Tudom a 6 heted de előbb nem lehet? Még akkor sem ha nem hatol be teljesen csak picit az élvezet kedvéért?

Legjobb válasz: Ha ott leszel, hogy kint lesz a baba, örülni fogsz ha alhatsz kicsit. A fertõzés miatt kell kivárni a 6 hetet, nem véletlenül lett kitalálva. De persze Te tudod, minden esetre a nõgyógyászt kérdezd meg. Lehet nem lenne baj, de nem ér kockáztatni szerintem. Minden jót kívánok. 10 hetes baba anyucija

Ha ott leszel, hogy kint lesz a baba, örülni fogsz ha alhatsz kicsit. A fertõzés miatt kell kivárni a 6 hetet, nem véletlenül lett kitalálva. De persze Te tudod, minden esetre a nõgyógyászt kérdezd meg. Lehet nem lenne baj, de nem ér kockáztatni szerintem. Minden jót kívánok. 10 hetes baba anyucija
Amúgy nem mindenki ugyanúgy éli meg azt a 6 hetet. Mi már elõtte is el voltunk tiltva rég, tehát nem 6 hetet kellett kibírni, hanem 17 hetet... de van akinek ennél többet. És a baba lehet nyugodt, lehet nincs vele gond, jó alvó, akkor miért ne érdekelné az embert a szex? Ez nem bûn, ne tessék lehurrogni, egészséges biológia!
az elottem szolonak azert kerdezi a kerdezo mert nem birja kivarni nem tudod ertelmezni a kerdest? a kerdezonek a fertozes miatt kell kivarni a 6 hetet de hidd el nagyon sok ember nem birja kivarni es nem lett bajuk szoval rajta egeszsegetekre!
úristen nem igaz, hogy nem bírod kivárni. nekem eszembe nem jutott szexelni az elején, örültem, ha 5 percig nem üvöltött a baba.
hát ha ennyire türelmetlen vagy hajrá. Ugyis irnak majd olyanok akik már 4 hét mulva szexeltek de a kockázati tényezõ mindig ott van. Ha tudod vállalni akkor élvezkedjetek.
Én amondó vagyok, hogy ha már nem vérzel, és nem váladékozol, és nem fáj, miért ne? Ha picit behtol, akkor már teljesen is behatolhat, mert a fertézések elekrülése miatt mondják a 6 hetet-ennyi idõ, mire a méhszáj újra összezár rendesen.
én is azt hittem ez lesz a legnagyobb problémám. Szülés elõtti este még együtt voltunk, aztán 3 hónapig kellett a hahálnak, annyira fájt. De elmúlt, nyomtalanul, most 17 hós a babám és 27 hetes terhes vagyok. Ha bírod, sztem nyugodtan.

Szerdán töltöm a 6. hetet, de még nincs hányingerem, a mellem nagyon feszül! Normális ez? Mikor kezdődhet a hányinger?

Legjobb válasz: A hányinger és hasonló tünetek nagyjából az 5-6. hét köröl jelentkezhetnek, de nem mindenkinél. Van akinek gyakorlatilag nincsenek ilyen jellegû rosszul létei.

A hányinger és hasonló tünetek nagyjából az 5-6. hét köröl jelentkezhetnek, de nem mindenkinél. Van akinek gyakorlatilag nincsenek ilyen jellegû rosszul létei.
Nekem az elejétõl kezdve fáj és érzékeny a mellem , hányingerem minimális voolt, van hol este hol napközben. 10 hetes
szia! nekem a 7. héten kezdõdött és 7 hétig tartott :) úgyhogy lehet, nem úszod meg :) ha meg igen, örülj neki!
Nekem 4-5 hetesen két tünetem volt, a mellem növekedése, feszülése és az állandó éhségérzet. Aztán úgy a 7. héttõl jött a hányingeres korszakom. Bár ritkán hánytam, de nem volt kellemes az a pár hét! Úgy a 13. hétig volt kb. Persze nem mindenkinek jön elõ, a sógornõmnek pl csak annyi tünete volt, hogy néha szédelgett, de semmi több! 30 hetes kismami
Szia! Nem feltétlenül kell jönnie a hányingernek meg a rosszullétnek. Én a 14. hétben vagyok és eddig az összes tünetem egy kis mellfeszülés, meg alhasi szurka volt. Élvezd ki addig, amíg nincs semmi bajod. :)
nekem 7-8 hetesen kezdödött az emelyges, 11 hetes vagyok most is van, rettenetes, majd ne lepödj meg az emelyges okozta fura etrendtöl, en peldaul azota nem ettem hust csak ugy hogy gulyasban.hanyingerem van töle, ne vard
Nekem a 6. hét elsõ napján jött, onnantól nem iszom kávét. :) A 9. hétig tartott. Keveset hánytam, de annál többet öklendeztem, a friss levegõ és a hideg csapvíz sokat segített. Napi 4-5 litert ittam, kaja helyett is, az enyhítette az émelygést, amit azok a fránya szagok okoztak. :)
Szia!Nekem a mellfeszülésen és az állandó éhségérzeten kívül semmi bajom nem volt.Én örülök, hogy ilyen szerencsés vagyok. 13+3hetes

Oké, hogy szex nincs 6 hétig, de orgazmus se lehet? Császáros voltam 4 hete.

Legjobb válasz: Már miért ne lehetne??? Ha neked jól esik és nem fáj a hasad akkor mindenképp lehet. Azért írom, hogy ha nem fáj a hasad mert tudjuk, hogy az orgazmustól összehúzódások vannak...

Már miért ne lehetne??? Ha neked jól esik és nem fáj a hasad akkor mindenképp lehet. Azért írom, hogy ha nem fáj a hasad mert tudjuk, hogy az orgazmustól összehúzódások vannak...
Én 6hetes vagyok de kontrollra csak egy hét múlva tudok menni.Behatolásos szex nálunk sem volt de olyan 5héttel a szülés után nálunk már volt orális szex(most biztos van aki ezen megrökönyödik).Császároztak engem is és a 3.héten már nem volt vérzésem se....ugyhogy sztem ennyi belefér ha ugy érzed szükséged van rá...ez is segithet legyözni a kezdeti depressziós idöket:)
Az orgazmus még jót is tesz:) , hiszem oxitocin termelõdik, akár például a szoptatásnál, ami a méhösszehúzódásokat generálva segíti a méhet, hogy hamarabb, könnyebben visszaálljon a régi helyére. Ezen kívül ki az a gyermekágyas kismama, akinek ne jönne jól egy adag örömhormon:) ?
Valahol olvastam, hogy amíg tart a vérzés orgazmus sem lehet a méhöszehúzódások miatt. Ezt egy kicsit késõn olvastam, így elmondhatom, hogy nem történt semmi az orgazmustól. De mi van, ha valakinek álmában lesz...?
De, orgazmus lehet. :)
Orgazmus lehet , nemlett semmi bajom , enis csaszaros voltam , kb 3-4hét után .De mondjuk én két hetet véreztem csak , azt is csak gyongécskén....
orvost kell kérdezni, mert emberenként más és más lehet a válasz az aktuális állapotodtól függõen

Szülés után mikor lehet újrakezdeni a szexet? Tudom, elvileg 6 hét, de nem lehet kicsit csalni?

2 hete szültem,de már most nagyon hiányzik a szex.

Legjobb válasz: én 5.hetet megvártam és csak utána.

én 5.hetet megvártam és csak utána.
Persze hogy lehet, de azt azért várd meg, míg elmúlik a gyermekágyi folyás. Egyébként a 6 hét irányadó, de nem minden ember egyforma.
mi is csak 5 hétig bírtuk ki, de orális szex hamarabb is volt :) méghogy szülés után rossz a szexuális élet, meg nincs idõ, hát mi erre mindig szakítottunk :)
azt tényleg várd meg amíg elmúlik a gyermekágyi folyás.nekem 2 hét alatt elmúlt.én még a 4 hetet se vártam meg és szexeltem.akkor tedd meg ha úgy érzed felkészültél rá.
Szia! Mi se bírtuk ki a 6 hetet, a 4. hét végén elmúlt a gyermekágyi folyásom, úgyhogy az 5. héten már együtt szerettünk volna lenni, de annyira fájt, hogy nem ment. Jobban fájt, mint az elsõ. A dokimat kérdeztem errõl, és mondta, hogy azért érdemes megvárni a 6 hetet, valakinél még többet is, mert a hüvelyi fluor megváltozik a szülés után, és hiába érzed úgy, hogy akarod, száraz marad, ezzel nem tudsz mit csinálni. De ha minden oké és nem fáj, akkor lehet elõbb is. :) Sok az a 6 hét tényleg. :) )
nem hiszem el, hogy nem lehet 6 hetet kibírni....
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen, nagyon hasznos válaszokat kaptam. És igenis hosszú az a 6hét és NEM LEHET KIBÍRNI!!!

Még csak holnap lépek a 6. hétbe, de már nagyon fáj a derekam és elő kellett venni a régi kismamanadrágomat?

Tegnap óta nagyon fáj a derekam, és szorított a nadrágom is (nem úgy, mint amikor kihízza az ember). Ez normális? Az els? terhességem alatt kb. a 3 hónap végéig nem kellett terhesnadrágra váltanom, és a derekam is csak kb. az 5. hónap táján kezdett fájni.

Legjobb válasz: én 5+1 vagyok,de ugy nézek ki mint egy 20 hetes terhes,fel vagyok puffadva, enni nem igazán tudok...második baba...most kerestem elõ a kismamacuccaim,mert már szorít a farmerom

én 5+1 vagyok, de ugy nézek ki mint egy 20 hetes terhes, fel vagyok puffadva, enni nem igazán tudok...második baba...most kerestem elõ a kismamacuccaim, mert már szorít a farmerom
Én 9 hetes vagyok a második babánkkal, és bizony elõ kellett vennem a kismama nadrágomat. Nem látszik még a hasam, mégis szorít a régi. Pedig az elsõ babával 18 hetesen még semmi nem látszott. Fürdõruhában a ismerõsök csak ámultak, hogy lehetek 18 hetes. :) A derékfájás meg valami burtális. Kisfiammal valamikor az utolsó hónapokban kezdõdött, most meg 6 hetesen megállt bennem a levegõ, annyira fájt. Mellette persze semmi nem marad meg bennem, állandóan szédülök... De szép is ez az állapot! ;)
A kérdező hozzászólása: fú, akkor ez általános 2. babánál? jobbulást nektek! nekem egyelõre nincs hányingerem szerencsére, az elsõvel a 2.-3. hónapot végigémelyegtem.

Most kezdem a 6. hetet, de eddig se hányinger, se semmi különösebb jel. Van esély, hogy megúszom? Vagy majd csak most kezdődik majd

Legjobb válasz: Ne aggódj nem mindenkinél jelentkezik rosszul lét! En egyik terhességem alatt sem voltam 1x sem rosszul! Boldog babavarast!

Ne aggódj nem mindenkinél jelentkezik rosszul lét! En egyik terhességem alatt sem voltam 1x sem rosszul! Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Nem akart velem maradni a baba :(
Na, hogy vagy, kérdezõ? :)
Én el se hittem az 5-6. héten, hogy babát várok, annyira nem volt semmi tünetem. Még plusz 1 tesztet is csináltam...a biztonság kedvéért. Na, aztán óramûszerûen a 7. hét 1. napján!!!!! Volt ott minden, az elsõ 2 hétben tényleg az életben maradás volt az egyetlen cél. Aztán idõvel enyhültek a tünetek, és a 15-16. hét körül meg is szûntek. Kívánom, hogy Te a szerencsésebbek közé tartozz! :) 19 hkm
Nekem sem volt semmi rosszullétem, rendesen paráztam emiatt :) mégis minden rendben van. 18hetes kismami
Nálam addig nem volt semmi tünet, míg ki nem derült, hogy terhes vagyok. Ez 8 hetesen volt. Utána öklendeztem a fogkrémtõl, meg nem bírtam megenni a reggelit. Viszont nem rókáztam soha sem.
nekem semmi tünetem nem volt, a 12. hétig :) ) addig egyfolytában azt gondoltam, csak egy kis hányinger lenne már, hogy tudjam, a babával minden oké. hát utána megkaptam rendesen, a 25. hét környékén múlt el, addig kb. minden nap hánytam egyszer.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ezek szerint azért még nem 100% hogy megúszom.
Mindenkinél másképp alakul, én a 10-18 hétig hánytam, émelyegtem és délutánonként bealudtam. :) lehet hogy megúszod, de ez csak késõbb derül ki. Boldog babavárást!
6. hettol kezdtem rosszul lenni, addig semmit se ereztem.
Elsõ gyermekemmel egyszer sem hánytam, de még rosszul létem sem volt, na meg kívánosság sem. Másodikkal a 8.héttõl a 18.hétig folyamatosan naponta többször is hánytam, mindentõl undorodtam, rosszul lettem. Volt h már remegtem az éhségtõl, de egy falatot nem bírtam magamba tuszkolni. 18.hét óta semmi bajom szerencsére, holnap leszek 27 hetes. Elsõ babám kisfiú, a második kislány lesz. :D
Van ra esely :) nekem sem volt rosszullet. 18hetes kismami.
A 9. Hettol a 14. Hetig naponta tobbszor hanytam. Van ra esely hogy Te meguszod de meg korai az orom:)
Én nem voltam rosszullevös kismami, de azért néha megnehezitette a napjaim. Összesen 1x hánytam, de egész jol viseltem!:) boldog babavárást! 20 hkm
Nagyon sajnálom, hogy elment a baba, de ilyenkor még, te is tudod, elmegy, ha nem egészséges. Készülj a következõ terhességedre! :) Sok erõt és szerencsét kívánok hozzá!

A múlthét közepe felé elvetéltem a 6. hétben, de se görcseim nem voltak, a vérzés se volt annyira erős, ez a későbbiekben jelenthet majd erősebb vérzést?

Azóta is vérezgetek,de cs alig,mint pl a mensi 4-5napján,van amikor csak inkább barnás,nem is vér. Arra lennék kiváncsi,h majd az els? mensikor lehet,h er?s vérzésem lesz?

Legjobb válasz: Nagyon sajnálom! :( Orvos mit mondott? Kitisztultál rendesen, minden rendben veled?

Nagyon sajnálom! :( Orvos mit mondott? Kitisztultál rendesen, minden rendben veled?
A kérdező hozzászólása: Kitisztult rendesen, de a vérzésrõl semmit nem tudott õ se mondani, pénteken kell majd mennem megint uh-ra. Amúgy rendben vok testileg, lelkileg már kevésbé, de majd jobb lesz.
Szia! Én is ell vetéltem 1 hónaposan az 1 -söt. szerintem lehet h 1 pár hetett vagy inkább napot késik majd a menszeszed . monta nekem az orvos Lehet neked Spontán elvetélésed volt?/mivel nem éreztél semit. mert nekem az volt nekem csak görcs volt derék fájás meg a menszesz azt hitem h a menszesz miat de nem sajna ... Korházba be mentem saját lábamon és ki derült h ell vetéltem és azért voltak a panaszaim és Sajnálom h igy történt veled. Sok sikert kivánok

Jövő kedden lesz 6 hete, hogy császáros szülésem volt. A vérzésem már elmúlt, de két napja barnás folyásom van. Ez természetes közel 6 hét után?

Legjobb válasz: szia én is 6.hétben vagyok és úgy tudom hogy bármi normális kivéve az erõs vérzés,a darabos vér, és a görcs és a láz. nekem lmúlt nagyjából de van egy két pecsételésem még néha. de úgyis midjárt m3együnk kontrollra.

szia én is 6.hétben vagyok és úgy tudom hogy bármi normális kivéve az erõs vérzés, a darabos vér, és a görcs és a láz. nekem lmúlt nagyjából de van egy két pecsételésem még néha. de úgyis midjárt m3együnk kontrollra.
Szia! Én is császárral szültem, végig barnás folyásom volt mindaddig, míg meg nem jött a menstruációm a 6. hétre.

Lehet már mensi? Elhalt a baba, ami miatt lasaan két hete, hogy műtöttek.3 napig volt kis vérzés, aztán teljesen megszűnt és most van valami vérzés-féle és eléggé fáj a hasam. Tudom, hogy 4-6 hetet szoktak mondani, de ez akkor most mi lehet?

Legjobb válasz: Nekem a mûtét után két napig volt vérzés, aztán két hét múlva megjött rendesen, az elõzõ ciklushoz képest, és eléggé véreztem 6 napig. De aztán elmúlt, és megnyugodtam. A ciklusom rendszeres maradt a mûtéttõl függetlenül. Ne aggódj, ha nem múlik el 6 nap múlva sem, vagy nem csökken a mennyiség, hanem inkább fokozódik, vagy nagyon fáj, akkor menj vissza a dokihoz.

Nekem a mûtét után két napig volt vérzés, aztán két hét múlva megjött rendesen, az elõzõ ciklushoz képest, és eléggé véreztem 6 napig. De aztán elmúlt, és megnyugodtam. A ciklusom rendszeres maradt a mûtéttõl függetlenül. Ne aggódj, ha nem múlik el 6 nap múlva sem, vagy nem csökken a mennyiség, hanem inkább fokozódik, vagy nagyon fáj, akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mi lehetett, végülis csak este volt kis vérzés, éjszakára meg mára semmi. Kb. hét hét múlva lenne esedékes mensi, ez inkább peteérési idõszaknak felel meg, ha a régi ciklusomhoz viszonyítom. Szerdán megyek a dokihoz kontrollra, csak mond valami okosat! Köszi a válaszokat!
Úgy emlékszek nekem is két héttel mûtét után jött meg a menzim, úgyhogy sztem lehet hogy az.
Nekem pont 4 hét volt, de sztem lehet. Nem a ciklusodra emlékszik a szervezeted, és azért megjött? Azért ha nagyon fáj a hasad, nézesd meg, nehogy valami mûtéti szövõdmény legyen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!