Találatok a következő kifejezésre: 6 hete és 3 (94 db)

6. hét és 3 napos terheséget 6 hetesnek, vagy már a 7. hétnek kell számolni?

Legjobb válasz: A betöltött heteket számolják, tehát 6 hetes vagy.

A betöltött heteket számolják, tehát 6 hetes vagy.
Szia. Az orvosnál mindíg 6hét+3nak írja´k, de az igen a 7.hét.
Most akkor melyik, ez engem is érdekel.
Elméletileg már a 7. hét, de betöltött 7. hétnek, csak 6. hét + 7. napon számít. Tehát 6 hetes és 3 napos vagy most = 3 napja kezdted meg a 7. hetet. Lehetne még cifrázni, pl. a 7. hétben vagy, stb.... De ez csak az orvosoknak olyan fontos. A lényeg, hogy jól érezzétek magatokat. Nem érdemes ezen sokat agyalni. Vigyázz magatokra!
Szia! Itt a hetes és a hetedik kifejezésnek van nagyon nagy jelentõsége! Ha azt mondjuk hogy hetedik hétben jársz, az azt jelenti, hogy betöltötted a 6-ot és ballagsz a 7 felé. Ha azt mondjuk, hogy hét hetes vagy, ahhoz már be kell tölteni a 7. hetet is! Ez olyan mint pl. én 22 éves vagyok(ennnyit töltöttem be), de a 23. évemet taposom! Remélem segítettem!
Szia! Az orvos általában ilyet ír: pl.: 6w3d vagy 6.3, de nem 6+3. 6hét3nap nem azt jelenti, hogy 6 hét + 3 nap, hanem, hogy a 6. hét 3. napja!!! A kettõ nem ugyanaz!!! Ha nem vagy biztos benne kérdezd az orvosodat...
7-ik

Ha 5 hete és 3 napja volt meg utoljára a mensim (május 13-án) akkor hány hetes terhesnek számítok 5 vagy 6 hetesnek?

Legjobb válasz: ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

Lehet babó? Kislányom december 5. -én született. Betartottuk a 6 hetet. Kb.3 hete hányok minden bajom van és ugyan olyan tüneteim vannak mint a kislányomnál. Teszteljek?

Köszike a válaszokat!Remélem összejön a babó.

Legjobb válasz: Ha már voltak ilyen tüneteid és akkor baba miatt,akkor most is lehet miatta. Szerintem csinálj tesztet és írd meg,hogy mi volt.:) 7 hós kicsi fiú anuykája

Ha már voltak ilyen tüneteid és akkor baba miatt, akkor most is lehet miatta. Szerintem csinálj tesztet és írd meg, hogy mi volt.:) 7 hós kicsi fiú anuykája
szia! szerintem nagy esélyed van rá hogy babás vagy! én úgy tudom hogy szülés után a legkönnyebb teherbe esni! :) én is drukkolok nektek! és persze kiváncsi is vagyok a tesztelésre is! mi már egy éve próbálkozunk az elsõ babóval, és ilyenkor ez egy kis önbizalmat ad! :)
Persze, lehet. Hallottam már nem is egy ilyen esetrõl. De ha lehet kérnem, ne privibe írd meg, hanem ide, mert nagyon kíváncsi vagyok.
Az esély megvan rá fõleg ha nem védekeztetek.Nemtudom menszesz dolgával hogy álsz, de ha tüneteket is észlelsz akkor tesztelj!Ha sikerült a baba készülj fel mert nem lesz könnyû tapasztalatból irom nekem 1 év van a két fiam között.Sok sikert!
GRATULÁLUNK!!!!!!
Gratulálok! boldog babavárást, és könnyû szülést kívánok neked! sok sikert és még egyszer gratula! :)
Nagyon örülök!!! Gratulálok!
A kérdező hozzászólása: POZITÍV LETT A TEZSTEM, de ki is írtam.KÖSZIKE A SZURKOLÁST!Nagyon boldog vagyok! Puszika!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen !!!!!!:D
A kérdező hozzászólása: Most megyünk tesztet venni szóval tiszta ideg vagyok, de ha teszteltem és eredmény is van írok!
A kérdező hozzászólása: Oké mindenkinek megírom!
Én is csatlakozom a várakozókhoz;)
A kérdező hozzászólása: Köszike!Délután mindenképpen megírom!
A kérdező hozzászólása: Rendben megírom utolsó válaszoló.Az utolsó választ azt elírtam.Mert a tesómén voltam bejelentkezve.Délután vezsünk tesztet a párommal.
Rendben megírom utolsó válaszoló.Délután veszünk a párommal tesztet, mert addig nincs aki vigyázzon a kicsilányunkra.
Elsõ vagyok, várom!:)
A kérdező hozzászólása: Mensim elmaradt pedig már azt mondták megkellett volna jönni-e.Nem mensis panaszaim vannak hanemm olyanok amilyenek a kislányomnál voltak amikor terhes voltam vele.Köszike hogy szurkoltok!Köszi a válaszokat is!
A kérdező hozzászólása: Köszike! Megírom pirivibe ha nem baj oké?
Szerencsés vagy az én lányom két éves volt mire megfogant a tesó (a szopi miatt nem volt elõbb mensim). Gratulálok biztos nagy élmény lesz a két pici!!!! 29-hetes kismama

Ma voltam ultrahangon (6 het) es ezek az eredmenyek. Mit jelentenek? Sac:15.3 mm GSD:1.6 ml CLR:4.5mm

Legjobb válasz: A legfontosabb az, hogy a kicsi ülõmagassága 4,5 mm.

A legfontosabb az, hogy a kicsi ülõmagassága 4, 5 mm.
A kérdező hozzászólása: VALAKI IRJON MÁR VMIT !!! NEM BIROM MÁR CSINÁLTAM MÁR 2 TESZTET IS
A kérdező hozzászólása: Köszi:) kicsit megnyugodtam:)
A kérdező hozzászólása: JAHM ÉS NEGATIV LETT
Szia! Lehet köze a felfázáshoz is. Gumi ha nem szakadt el akkor nem valószínû, hogy terhes lennél. Idegtõl is késhet, szóval csak nygi!
Ilyen hõvel nem vagy terhes. Vannak kivételek, de átlagban 37.2-37.4 a reggeli hõje egy várandósnak.

Lehet már mensi? Elhalt a baba, ami miatt lasaan két hete, hogy műtöttek.3 napig volt kis vérzés, aztán teljesen megszűnt és most van valami vérzés-féle és eléggé fáj a hasam. Tudom, hogy 4-6 hetet szoktak mondani, de ez akkor most mi lehet?

Legjobb válasz: Nekem a mûtét után két napig volt vérzés, aztán két hét múlva megjött rendesen, az elõzõ ciklushoz képest, és eléggé véreztem 6 napig. De aztán elmúlt, és megnyugodtam. A ciklusom rendszeres maradt a mûtéttõl függetlenül. Ne aggódj, ha nem múlik el 6 nap múlva sem, vagy nem csökken a mennyiség, hanem inkább fokozódik, vagy nagyon fáj, akkor menj vissza a dokihoz.

Nekem a mûtét után két napig volt vérzés, aztán két hét múlva megjött rendesen, az elõzõ ciklushoz képest, és eléggé véreztem 6 napig. De aztán elmúlt, és megnyugodtam. A ciklusom rendszeres maradt a mûtéttõl függetlenül. Ne aggódj, ha nem múlik el 6 nap múlva sem, vagy nem csökken a mennyiség, hanem inkább fokozódik, vagy nagyon fáj, akkor menj vissza a dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, mi lehetett, végülis csak este volt kis vérzés, éjszakára meg mára semmi. Kb. hét hét múlva lenne esedékes mensi, ez inkább peteérési idõszaknak felel meg, ha a régi ciklusomhoz viszonyítom. Szerdán megyek a dokihoz kontrollra, csak mond valami okosat! Köszi a válaszokat!
Úgy emlékszek nekem is két héttel mûtét után jött meg a menzim, úgyhogy sztem lehet hogy az.
Nekem pont 4 hét volt, de sztem lehet. Nem a ciklusodra emlékszik a szervezeted, és azért megjött? Azért ha nagyon fáj a hasad, nézesd meg, nehogy valami mûtéti szövõdmény legyen!

Ha azt kérdezik tőlem, hány hetes terhes vagyok, és én 6 hét 3 napos vagyok, akkor az 6 hetes vagy 7 hetes?

Legjobb válasz: a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy

a betöltött teljes hetek számítanak így 6 hetes vagy
Én a betöltött hetet szoktam mondani. Jelenleg 27+6 vagyok tehát ma 27 hetes , de holnap már 28 leszek :D
En is mindig a mar betoltott hetet mondom. 19 hkm.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nekem az orvosom mindig azt mondja, hogy pl: Most 34+5 napos vagyok. Betöltött 34. hét és a 35. Ben vagyok. Mindenhol így van ráírva 34/35 :-) De nem bonyolítom én erre már azt mondom 35 hetes. 35+2 nél 35 hetes5-tõl felfele meg 36 35hkm
Én is úgy csinálom, mint az utolsó, a hét elején a betöltött heteket mondom, utána pedig mikor már csak 1-2 nap van a következõ hét végéig, akkor azt mondom. (Tehát pl. 18+6-on már 19-et.) De szerencsére elég ritkán kérdezik :)

Volt már valaki bütyök-műtéten? Tényleg 3 hétig nem igazán lehet járni, és csak 6 hét után lesz minden rendben? Egyéb információ?

Legjobb válasz: így van ahogy mondod. és mellé hogy örülj kapsz egy jó 2 hétig vagy lehet hogy 3 véralvadásgátló injekciót amit magadnak kell beszúrni naponta a hasadba

így van ahogy mondod. és mellé hogy örülj kapsz egy jó 2 hétig vagy lehet hogy 3 véralvadásgátló injekciót amit magadnak kell beszúrni naponta a hasadba

Már 3. hete csinálom a 90 napost és még csak 2 kilót fogytam az első 2 hétben és most megállt. Mikor fog megindulni a fogyás ( még 6 kg-ot szeretnék fogyni)?

Legjobb válasz: Nincs semmi gond, még van majdnem 2 és fél hónapod, bõven van idõd azt a 6 kg-ot leadni. Felesleges folyton mérlegelni. Én csak minden hónap végén állok rá a mérlegre és kész. Petranova

Nincs semmi gond, még van majdnem 2 és fél hónapod, bõven van idõd azt a 6 kg-ot leadni. Felesleges folyton mérlegelni. Én csak minden hónap végén állok rá a mérlegre és kész. Petranova
nyugi én kb.18 napja csinálom 3 kg ment le de bevallom néha "bûnözök" egy kicsit de fel a fejjel az eggyik bnõm 78 kg volt és ezzel a diétával 62-3 kg lett nyugi

SOS Nem tudom, hány hetes vagyok! Egyik orvos szerint 10mm petezsákkal 5 hetes terhesnek vél és szerinte 3 hete estem teherbe.1 HÉT MÚLVA, másik orvos szerint 11.6 mm-es CRL, jó szívműködés. Õ szerinte 7 hetes terhes vagyok. Hány hetes vagyok?

Hol van olyan hely ahol +/- 2 nap eltéréssel megtudják mondani a megzati időt? Gyógyszer szedés miatt érdekel.

Legjobb válasz: Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.

Ha jól értem, a kettõ között valójában 1 hét eltérés van. Ha néhány tizedmillimétert tévednek a mérésnél, az a terhesség elején már egy-egy hetes eltérést is mutathat. A legbiztosabban a 10. hét körül tudják megmondani, nem tudom, addig ráér-e neked. Ha nem, olyan helyre menj, ahol jó a gép, azon is sok múlik. Menzesz szerint mennyi lennél? Mert általában a 12. hétig az alapján szoktak számolni, és ha ott van 10 napnál nagyobb eltérés, akkor módosítják a szülési idõpontot.
A kérdező hozzászólása: Igen egy hét eltérés van.Az utolsó mensim jan 13-án volt. a 7 hetes terhességet pedig március 1-jén állapították meg.
Valószínûleg 7 hetes lehetsz.A menstruációd alapján mindenféleképpen, meg a 2. orvos is úgy mérte.Ilyenkor az , hogy mikor estél teherbe még rejtély, hacsak te nem vagy benne biztos napra pontosan.Ilyen milimétereknél nem tudják meghatározni, hogy a magzat 4 vagy 5 hetes, mert nem tudják mikor volt peteérésed. A 10-12 héten már több az adat amibõl számolni tudnak. Értem ez alatt a combcsont hosszát, ülõmagasságot, fej körfogatot, nyaki redõt is ekkor vizsgálják. De én a 7 hetest venném alapul.
Egyik orvos sem fogja tudni megmondani neked +-2 nap mikor eshettél teherbe! Minden gép másképp mér, és 1 orvos is egy vizsgálat alatt, 2x ha leméri a babát, 1 -1 milivel többet vág kevesebbet mér, már nem ugyan az a terhességi idõ jön ki! Csak az apasági vizsgálat tudja megmondani ki a gyerek apja!!!
Akkor a menzeszt vedd alapul, ott jobban összevágnak az adatok. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Poénosak itt néhányan. Nem mindegy nekem nagyon a nap, mert tudom melyik nap szedtem antibiotikumot, napra pontosan.És ha még ez nem lenne elég magyarázat, mellette 6 éve szedek vérnyomás csökkentõt és szívritmusszabályzót.sõt még sajnos kb 4-5 frontint is sikerült begyûjtenem ezekben a napokban.Tudom, hogy melyik nap hagytam abba a rendszeresen gyógyszereim szedését.Szóval nem az apa kiléte a kérdés!!!!
Az elsõ 3 hétben bármilyen gyógyszert szedhetsz, nem hat ki a babára, mert még nem belõled táplálkozik!
A 11, 6 mm-es CRL valóban 7 hetesnek felel meg, így én a helyedben ezt venném figyelembe, nem a korábbit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!