Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos vagyok (435 db)

Szerintetek mikor pároztassam az afrikai fehérhasú törpesünimet Borkát? Most lesz 6 hónapos. Vagy egyáltalán pároztassam?

Legjobb válasz: köszönöm szépen!(Borka-Dorka)télleg jó:))) oké..én is olvastam egyébként hogy 6-7 hónap.az enyém most 6 hónapos egyébként:ONa és lettek kisbabák???

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!(Borka-Dorka)télleg jó:) )) oké..én is olvastam egyébként hogy 6-7 hónap.az enyém most 6 hónapos egyébként:ONa és lettek kisbabák???
csak is egy éves kora után szabad pároztatni.Még túl fiatal lenne hozzá.
Ne hallgass az elsõre! Ha pároztatni szeretnéd akkor az elsõ alkalom mindenképpen 6-7 hónapos kora körül legyen, majd utána egy évben max. 2x, tehát kb fél év teljen el két párzás között. Az én Dorkám (Dorka-Borka) :D most volt 6 hónapos és most van egy kisfiúnál, hétvégén jön vissza hozzám, kíváncsi vagyok h lesznek-e babák :) Sok sikert!

6 hónapos vagy a körüli anyatejes babátoknál hogy alakul az alvás egy nap?

Mennyit alszik napközben és mennyit éjszaka?

Legjobb válasz: 6 hónapos kislányom nappal kb. u.így alszik, ahogy Tiéd, éjjel viszont rosszul. 2-3 óránként felkel, általában cicin (60%-ban közöttünk) alszik vissza. 2 lenti foga van kint, u.így nyûgös, sírva ébred, rúgkapál...stb. Szerintem a foga, mert amikor kisebb volt és az éhségre ébredt, nem sírt és ritkábban kelt.

6 hónapos kislányom nappal kb. u.így alszik, ahogy Tiéd, éjjel viszont rosszul. 2-3 óránként felkel, általában cicin (60%-ban közöttünk) alszik vissza. 2 lenti foga van kint, u.így nyûgös, sírva ébred, rúgkapál...stb. Szerintem a foga, mert amikor kisebb volt és az éhségre ébredt, nem sírt és ritkábban kelt.
Nap közben összesen kétszer fél óra alvás, 10 körül és du 2 körül. Este 6-fél 7-kor fürdés, cici, alvás. Az éjszaka kb reggel 7-ig tart, addig csak cicizni ébred fel minimum háromszor, de inkább 5-6-7 alkalommal. 2-fogú állapot. :)
Fél 8-kor fürdés, utána vacsi, és alvás, ez kb fél kilenc mire alszik. Mostanában megint kel enni éjjel 3 körül és 7-8 körül ébred, akkor van reggeli, általában visszaalszik még 1 órát, utána 11, 14, 17 és 21 órakor van cici. Étkezések között mindig alszik 30 -60 perceket. Éjjel mostanában õ is nyugtalan, kint van 2 foga, gyakran felsír, de alszik is tovább.
Nekem a 6 hós babaám ugyanúgy van, ahogy neked, kedves kérdezõ.Napközben mostanában nagyon nyûgös.Neki még nincs foga.
szia nálunk is így van napközben 9, 12 és 3 óra körül alszik, össz-vissz 2-3 órát fél 7 fürdés, cicizés, 8 körül alvás, ébredés éjfél, 2-3 óra 5-6 óra de reggel 7-8ig elaszik még éjjel sajnos sok a cicizés, kisfiam is hason alszik, de nem forgolódik olyan sokat alsó két fog félig kint, felül semmi nekem azt tanácsolták, h próbáljak vizet v teát adni egyszer ha felkel, mert lehet nem tejcsi kell neki hanem csak szomjas, hát ma kipróbáljuk

Szeparációs szorongás 6 hónaposan? Vagy más lehet a baj?

Ugye azt írják, 8 hónapos kor körül jellemző. De annyira igaz minden mondat a kisfiamra is, amit erről olvastam. Meg aztán méreteiben (70 cm, 8200g) és mozgásfeklődésben (1-2 hetes kutyázás után most akar elindulni) szerintem van olyan, mint egy 8 hónapos. Vagy most lehet, hogy csak nyugtatgatom magam, de már tényleg nem tudom, mi tévő legyek?????? Leteszem, ordít. Kimegyek a szobából, még jobban ordít. Férjem felveszi, ordít. Bemegyek a szobába, vigyorog és nyújtja a karjait, hogy vegyem át. Éjszaka többször ébred, de férjem hiába megy, nála csak sír. Plussz 2 alsó foga jön. Ti hogy bírtátok? Meddig tart ez? (különben ezek mellett egy nagyon vidám, erős, ügyes fiúcska)

Legjobb válasz: Az én fiamnál 10 hónaposan kezdõdött a sz.szorongás, õ késõbb igényelte, hogy állandóan vele legyek, ez a 8. hónap csak kb. idõpont, szerintem erre nem lehet adni, úgyhogy lehet, hogy nála elõbb elkezdõdött. Nagyon nehéz idõszak, én is állandóan el voltam havazva, semmit nem lehetett csinálni tõle (ezért biztos lepontoznak), nagyon fárasztó volt, mind fizikailag, mind idegileg. A fiam 13 hónapos, de még mindig nagyon anyás, fõleg ha álmos, de azért sokat javult már, szereti ha mellette vagyok, de már nem kell hogy kézben legyen, és vele foglalkozzak. Kitartást, és sok türelmet kívánok neked. Túl lesztek rajta.

Az én fiamnál 10 hónaposan kezdõdött a sz.szorongás, õ késõbb igényelte, hogy állandóan vele legyek, ez a 8. hónap csak kb. idõpont, szerintem erre nem lehet adni, úgyhogy lehet, hogy nála elõbb elkezdõdött. Nagyon nehéz idõszak, én is állandóan el voltam havazva, semmit nem lehetett csinálni tõle (ezért biztos lepontoznak), nagyon fárasztó volt, mind fizikailag, mind idegileg. A fiam 13 hónapos, de még mindig nagyon anyás, fõleg ha álmos, de azért sokat javult már, szereti ha mellette vagyok, de már nem kell hogy kézben legyen, és vele foglalkozzak. Kitartást, és sok türelmet kívánok neked. Túl lesztek rajta.
Enyém is 6 hósan kezdte ugyanezt jövõ hétn lesz 7 hónapos, és biztos, hogy neki is benne volt azért a fogzás jó két hétig csinalta ezt, hogy csakis én voltam jó, tulajdonképpen lógott rajtam. Most kijött pár napja az elsõ két fog, mar jobb, már néha jó apa is meg a batyó is, de azért szerintem a szeparaciós szorongas is benne van, idegennél azonnal ordít ra se lehet nézni, belém fúrja a pofiját, de azert egy idõ után mar kezd erdeklõdni, de csakis nálam lehet kézben ha mondjuk olyan helyre megyünk ahol sok ember van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Hány hónapos korig használtátok a sima BEBA HA START PRO tápszert? Vagy más +0 hós tápszert? Mi már 6 hónaposak vagyunk muszáj átváltani Beba 2-re?

Legjobb válasz: Kisfiam 8 hónapos volt, amikor muszáj volt kiegészítésként tápszert adnom. Mivel volt itthon egy doboz BEBA HA PRO START-om így azt kapta. Utána már a 2-est írattam, ebbõl különben valamiért többet eszik, biztos jobb az íze.

Kisfiam 8 hónapos volt, amikor muszáj volt kiegészítésként tápszert adnom. Mivel volt itthon egy doboz BEBA HA PRO START-om így azt kapta. Utána már a 2-est írattam, ebbõl különben valamiért többet eszik, biztos jobb az íze.
Mi 4 hósak múltunk, és már 3 hete próbálok átállni a Beba Ha 1-re. Elõször nagyon fájt tõle a Kicsikém hasa. Majd keverve adtam a Starttal, ismét hasfájás lett. Tegnap próbálkoztam megint keverve. Szegénykém hajnaltól olyan nagyokat pukizik, hogy hihetetlen, és sír közben. Azt hiszem Mi még egy darabig nem váltunk. De én is ezért gondoltam, mert azt hallottam, hogy 6 hósan 2-re kell váltani. Hát mi majd talán akkor váltunk az 1-re. A Starttól semmi baja a Kislányomnak. Nem értem miért van ez így......
Mi Humana HA 1-el kazdtük, ezt fél éves korig írhatja fel a doki, gyanítom más Start vagy 1-es tászert is. De a doki azt mondta hogy nincs nagy különbség az 1-es és a 2-es között, így mi 6 hónapos kora elõtt még felírattunk 3 dobozzal.

Hozzájuthatok olcsón egy jó kis járássegítőhöz. Megvegyem ha még csak 6 hónaposak vagyunk?

Ki tudja kell majd?

Legjobb válasz: Én szintén megvettem a 6 hósomnak. Ez nem kell e vagy sem dolog. Ha látja hogy van és mutatod a funkcióját, akkor elõbb utóbb használni is fogja. Nem sokáig, de mégis. Nekem egy kedves orvos ismerõsöm mondta, hogy egy cseppet nem felesleges dolog, mert sokkal jobban fejleszti a baba járóképességét, mintha te vezeted. Mellesleg amíg nem megy tud az elejével játszani. Legalábbis ami nekünk van Chicco az elején játékpanel van, azzal szórakozik a fiam.

Én szintén megvettem a 6 hósomnak. Ez nem kell e vagy sem dolog. Ha látja hogy van és mutatod a funkcióját, akkor elõbb utóbb használni is fogja. Nem sokáig, de mégis. Nekem egy kedves orvos ismerõsöm mondta, hogy egy cseppet nem felesleges dolog, mert sokkal jobban fejleszti a baba járóképességét, mintha te vezeted. Mellesleg amíg nem megy tud az elejével játszani. Legalábbis ami nekünk van Chicco az elején játékpanel van, azzal szórakozik a fiam.
A kérdező hozzászólása: Én is pont ezt tudnám megvenni.
Èn használtam nagyon olcson vettem, csak azért mert nagyon jó játékok vannak az elején. nekem is féléves a babám. remélem ma meg is jön. lehet a járas segítö részét nem is fogjuk használni.
én is fél évesen vettem a lányomnak, és bár a járássegítõ funkcióját csak egy éves kora környékén kezdte használni önállóan(10 hónaposan már járt, de csak akkor tudott egyedül felállni mellette, addig csak akkor tolta, ha odaállítottuk), de a játékpanelt már fél évesen nyúzta, tetszett neki nagyon, ahogy villog, zenél, tekergetni lehet, stb... szerintem vedd meg nyugodtan.

Mikor tud felülni a baba? 6 hónaposan? Vagy van aki hamarabb?

Legjobb válasz: hat hónaposan lehet, hogy még csak forogni tud. 8-10 hósan, szerintem

hat hónaposan lehet, hogy még csak forogni tud. 8-10 hósan, szerintem
9 hónapos volt amikor elõször felült. Viszont ismerek olyan babát aki 6 hónaposan felült, viszont semmi mást nem csinált.
6 hónapos a babám de nem tud felülni
A kérdező hozzászólása: Igen, mondta anyu is h nem szabad, de annyira édes, 1-2 percre ültetem csak.
"Már most ha ölembe veszem ültetem, és nagyon tetszik neki megmarad és nézelõdik" Ne ültesd, nem szabad, csak ha magától felül. Mert hiába tetszik neki, a gerincét terheli. Ölben is csak úgy szabad ültetni, ha az egész testét megtámasztod a te testeddel.
A kérdező hozzászólása: a gyerekorvos szerint korához képest fejlettebb sokkal már 2 hetesen mosolygot és tudta jobbra balra foritani a fejét.Ezért mondta is h ülni is jóval hamarabb fog.Már most ha ölembe veszem ültetem, és nagyon tetszik neki megmarad és nézelõdik, most 2 honapos
nekem 6 hós a fiam, 3 napja ült fel magától, nagyon nem erõltettem. De õ pl 2, 5 hósan megfordult már. 4 hósan hátról hasra, és visszafele is csinálta. Bocsi , hogy off lesz de szerintetek lehet belõle baja? Négykézlábazik is, és kúszik, de felülést úgy begyakorolta 3 nap alatt, hogy pikk-pakk megy neki..
Az egyik utcabeli lánynak a lánya a 6 hós státuszon már állt, de õ erõltette is, és 6 hónaposan már szalonnát adott neki vacsorára, ráadásul ezzel dicsekedett is. No comment. Én lányom 7 hónapos, forog gurul, tolja magát, hason órákig játszik, de esze ágában sincs felülni.
Láttam 4 hós babát megülni, 5 hóst felülni, és olyat is ki csak 10 hósan ült fel. Változó nagyon. Az enyémeknél pl a lányom 6 hósan feláll kapaszkodva persze, de felülni és megülni is csak 8 hósan tudott. Fiaim majdnem 9 hósak voltak mire megültek, és 10 hósak mikor felültek.
A lányom 8 hónaposan ült fel, a fiam nem volt 6 hónapos sem.
9hónapos, esze ágában sincs ülni. Egy átlagos 6hónapos nem tud még felülni
az én fiam is hat hós, de még csak úgy sem ül meg ha én ültetem fel...eldõl mint egy krumplis zsák :) 8-10 hónap sztem
Általában 8-10 hónapos kor körül ülnek fel, az, hogy vannak olyan babák, akik 6 hósan vagy még elõbb ülnek fel, elõfordul, de nem az az általános.
Az én fiam felült 6 hónaposan, de õ mindent korán csinált. 8 hónaposan már lépegetett a bútorok mellett.
Az én babám mindent hamar kezdett de a felülés csak 10 hónaposan ment neki :) Már lépegetett amikor elkezdett ülni.
6 hónaposan ritkán ülnek fel, inkább 7 hónapos koruk körül. De vannak babák, akik még késõbben.
Anyós, sógornõ.... téma. huh de kiborító! Ültetnék állandóan, és mikor rájuk szólok, hogy nem lehet, még nekik áll feljebb. Na meg a feldobálástól akadok ki! hogy lehet egy ember ilyen záp elméjû???

Miért kezdetik el 6 hónaposan vagy mág elöbb a hozzátáplálást? És akkor is elkezdjük ha elég a tej?

Legjobb válasz: Én 4 hónaposan kezdtem el,de volt/van még tejem rendesen.(8hónapos)Azért mert úgy voltam vele,hogy szokjon más ízt is,ha esetleg elmenne a tejem,mert már tápszert nem szerettem volna adni neki.Mostmár szépen eszi a fõzit,gyümit reggel de,este szopizik.

Én 4 hónaposan kezdtem el, de volt/van még tejem rendesen.(8hónapos)Azért mert úgy voltam vele, hogy szokjon más ízt is, ha esetleg elmenne a tejem, mert már tápszert nem szerettem volna adni neki.Mostmár szépen eszi a fõzit, gyümit reggel de, este szopizik.
Hát ha az elsõ fog jelezné, akkor az én szegény fiamnak ugyan csak felkopott volna az álla, mert 13 hónaposan jött neki az elsõ. Egy idõ után a babának szüksége van azokra a tápanyagokra is, amik az anyatejben nincsenek meg. Ennyi. Arról el lehet mondjuk vitatkozni, hogy mikor van itt az az idõ, de ez már más lapra tartozik.
6 hósan elvileg már lehet, hogy nem elégíti ki az igényeit a tej, mert már mozog, tornázik, mászik, több energiát használ, és a tej nem elég neki. Másrészt fejlõdik az emésztõrendszere, és a megfelelõ fejlõdéshez szüksége van arra, hogy kapjon szilárd ételt. A hozzátáplálás mindezek mellett fejleszti a rágás megtanulását, a beszédkézséget, mert mozgatja a nyelvét. Szóval nagyon sok szerepe van. 6 hósan én is elkezdtem, pedig van bõven tejem.
igen, a gyerekorvosok szövetsége azt ajánlja, hoyg 6 hónapos korban el kell kezdeni, de a tej marad a fõ táplálék.
Én azt olvastam, hogy a baba vastartaléka, amit még az anyaméhben felszedett ilyenkor fogy el. De olvasni sok mindent. Azt is olvastam, hogy az elsõ fogacska kibújása jelzi, hogy készen áll a szervezete a hozzátáplálásra. Hát én nem tudom. 6 hónaposan kijött az elsõ foga, és most 9 hónapos, de még mindig csak nyammogunk. Szerintem kínáld meg 6 hónaposan, aztán ha nem kell neki, akkor még lehet várni.
6 hónaposan már nem elég táplálo a tej, változnak a baba igényei, tényleg addigra fogy ki a vastartaléka is, ezért ajánlott már elkezdeni akkor is, ha elegendo a tejmennyiség. aki korán kezdi, az azért, mert: - kevés a teje - idosebb vagy nem halado gondolkodású orvos/védono tanácsára - idosebb családtagok tanácsára - mert régen is így volt, miért lenne most baj?- alapon Az én kisfiam 5 hónapos volt, de nagyon kevés elment a tejem addigra, és a tápszer mellé fokozatosan elkezdtuk a gyumolcsoket.

2éves Sicu kutyám mindig feleszik valamit az utcán, elengedve sétálunk, mert van egy játszó pajtija is. Mit tegyek vele? El vagyok keseredve, mert már 6 hónapos vagyok, nem tudok futkározni utána, nem is hallgat rám, csak szórakozik velem.

El?bb volt a kutya mint a párom. Velem aludt stb. Párom a falkavezér, de én sétáltatom, én kutyám...

Legjobb válasz: Kutya nevelési könyvekkel filmekkel hogy állsz? Ha eddig nem tudtad magadtól, meg ismerõsöktõl kért tanácsokból megoldani a problémádat, akkor az nem is fog menni most, hiába írunk hosszú kommenteket itt most látatlanban. szóval vagy beleásod magad kicsit a témába, és kezdésnek elolvasod ezt: scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia meg a Ceasar Millar könyvet, meg nézel pár Póráz két végént és Csodálatos kutyadokit, és összerakod magadnak, hogy mik a problémáid, és azokon milyen módszerekkel tudsz segíteni Vagy elmentek egy jó suliba, ahol ezt mindet megtanítják.

Kutya nevelési könyvekkel filmekkel hogy állsz? Ha eddig nem tudtad magadtól, meg ismerõsöktõl kért tanácsokból megoldani a problémádat, akkor az nem is fog menni most, hiába írunk hosszú kommenteket itt most látatlanban. szóval vagy beleásod magad kicsit a témába, és kezdésnek elolvasod ezt: scribd.com/doc/8027039/Jan-Fennel-Kutyapszichologia meg a Ceasar Millar könyvet, meg nézel pár Póráz két végént és Csodálatos kutyadokit, és összerakod magadnak, hogy mik a problémáid, és azokon milyen módszerekkel tudsz segíteni Vagy elmentek egy jó suliba, ahol ezt mindet megtanítják.

6 hónaposak vagyunk, egy hete a babám ordít (de szó szerint) a babakocsiban. Már 5 méter után, egyszerűen nem marad meg benne. Egyedül vagyok itthon, a párom dolgozik. Vele pedig sehová nem tudok eljutni, a kenguruban sem marad meg. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy túlságosan bezárva érzi magát a kocsiban? Esetleg az a baja hogy amikor beakod nem lát téged...és megilyed hogy eltüntél... De lehet hogy a kocsi alján van valami ami nyomja a hátát...

Nem lehet hogy túlságosan bezárva érzi magát a kocsiban? Esetleg az a baja hogy amikor beakod nem lát téged...és megilyed hogy eltüntél... De lehet hogy a kocsi alján van valami ami nyomja a hátát...
Szia! Milyen babakocsid van? Én ennyi idõsen már félig ülõ pozicióban sétáltam vele, mert csak úgy volt nyugodt...
A kérdező hozzászólása: Már én is felültettem benne, eddig mûködött is a dolog, még aludt is a kocsiban, de most semmi nem megy. Nem értem itthon elalszik magában ha lerakom az ágyába szó nélül, a babakocsiban ez sem megy.Teljesen tanácstalan vagyok, már megpróbáltam más idõpontban mint eddig, megpróbáltam ébredés és evés után, próbáltam alvásidõben.....semmi nem mûködik
Mondjuk ugy próbáltad már hogy evés után jó másfél-két óra zúzós játék, hogy teljesen kifáradjon, majd gyorsan öltözés, mint a villám ( ilyenkor tudnak igazán orditani) és be a babakocsiba? Nem létezik, hogy ne aludjon egy órát, fõleg ebéd után!
Az elõzõ vagyok, irtad hogy egy hete nincs el benne. Nem öltözteted nagyon fel? Nincs melege? Én ebbe a hibába estem, ezért sirt alvás helyett:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azaz igazság, hogy úgyis próbáltam, hogy álmos legyen, de a babakocsiban akkor sem volt hajlandó aludni, a szeme már nem kék volt hanem szürke és táskás. Hazaértünk, levettem róla a sapit, kabátkát, már gyûrte a szájába az újját, mire letettem a kiságyba aludt is. Arra is gondolok, hogy mivel nem cumizik, az ujját szopja és a kabátban nem ér el a szájához a keze, lehet ezért is sír. Remélem hamar jön a jó idõ, talán könnyebb lesz. Mert kézbe nehéz cipelni....
Az én fiamat egyszer a nagyapja (apukám) tologatta a kertben, majd éktelen ordításba kezdett a gyerek, és jön apukám, hogy valamit csináljak vele, nem tudja mi baja van. Én már jól ismerem, becsúszott az overálba a kis keze, és nem tudta szopizni, úgyhogy ilyenek is simán zavarhatják a te babádat is. Lehet hogy most, hogy jobb idõ van, egyszerûen melege van. Próbálj meg kevesebb ruhát adni rá. Mi úgy sétálunk, hogy body, h.ujjú rugi, pamut melegítõ nadrág, egy vastagabb kardigán, és egy vastag takaró. Az overálban ilyenkor már nagyon melege van, akkor nálunk is cirkusz van.

6-hónapos vagyok. Nekem nagyon fáj, hogy érzem minden nap a babám, de csak gyengéden! Van mikor egész nap nem mozdul csak este egy kicsit meg csikiz. Miért van ez?

Legjobb válasz: Már hogy érted hogy nagyon fáj? Rossz érzés vagy konkrétan fájdalmas? Az én fiacsom se volt méhen belül egy akrobata, kicsiket mozgott csak és ahogy egyre nagyobb lett akkor se rugdosódott, inkább csak forgott ide oda, meg helyezkedett. Nyugis, könnyû (nem súlyra értem) baba most is:) 2 éves:) Azt mondják a személyiség már méhen belül jelentkezik.

Már hogy érted hogy nagyon fáj? Rossz érzés vagy konkrétan fájdalmas? Az én fiacsom se volt méhen belül egy akrobata, kicsiket mozgott csak és ahogy egyre nagyobb lett akkor se rugdosódott, inkább csak forgott ide oda, meg helyezkedett. Nyugis, könnyû (nem súlyra értem) baba most is:) 2 éves:) Azt mondják a személyiség már méhen belül jelentkezik.
Én se értem, fáj hogy mozog, vagy az fájna, hogy csak gyengéden? Mert olyat még nem hallottam, hogy fáj ha mozog, csak olyat, hogy rossz helyen van, pl. nyomja a bordát, vagy valami ideget. Ha meg az fáj, hogy nem érzed annyira, hát azzal nem tudsz mit csinálni, de van ilyen, hogy valakinek alig mozog, ill. alig érzi. De még azért van idõd, hogy érezd, lehet a végén már azt fogod kívánni, hogy egy kicsit maradjon már nyugton.
A kérdező hozzászólása: igen az fáj, hogy nem érzem már azt szeretném ha szétrugna


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!