Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos pár napja (35 db)

Kisfiam 16 hónapos, 8 foga van, készülődik még 6 legalább. Pár napja nappal állandóan csikorgatja a fogait. Mit tehetnék, vajon miért csinálja?

Utoljára akkor csinálta ezt,amikor az alsó kett? után kijött a fels? kett? foga is,6 hónapos korában.

Legjobb válasz: Örülj,hogy csak nappal csikorgatja :) Az én kislányom 9hós nyolc foggal,most jön még 2 szerintem. Gondolom jó érzés nekik,hogy erõsre haraphatnak,ezért csikorgatják. Meg talán a hang is tetszik nekik... Fogd be a füled :) mást úgysem tudsz tenni. Baja nem lesz a fogacskáinak,ha ettõl tartasz.

Örülj, hogy csak nappal csikorgatja :) Az én kislányom 9hós nyolc foggal, most jön még 2 szerintem. Gondolom jó érzés nekik, hogy erõsre haraphatnak, ezért csikorgatják. Meg talán a hang is tetszik nekik... Fogd be a füled :) mást úgysem tudsz tenni. Baja nem lesz a fogacskáinak, ha ettõl tartasz.

Most múlt 6 hónapos a Fiam, nagy baba.4400-el született, most 11 kiló.4 hónapos kora óta kúszik hátra-előre, pár napja megül már, átfordul a hátára, de a hasára nem fordul valamiért. Mivel segíthetném, hogy ezt is gyakorolja?

...pár hete láttam már hogy megtud fordulni hasra is,de azóta egyáltalán nem csinálja. Ha valamilyen játék kell neki,akkor az oldalára fordulva megszerzi majd vissza a hátára. Szerintetek ez nem gond?

Legjobb válasz: 6 hónaposan valóban nagy baba, de ne aggódj, a magához való ereje biztos megvan. Max. játékkal tudod ösztönözni, hogy minél többet mozogjon. A babaúszás is remek mozgási lehetõség lenne számára. De ahogy nõni fog, és mászni, járkálni, szaladgálni, szépen le fog majd fogyni :)

6 hónaposan valóban nagy baba, de ne aggódj, a magához való ereje biztos megvan. Max. játékkal tudod ösztönözni, hogy minél többet mozogjon. A babaúszás is remek mozgási lehetõség lenne számára. De ahogy nõni fog, és mászni, járkálni, szaladgálni, szépen le fog majd fogyni :)
Azt a betyár!!! Az én 2, 5 éves kisfiam most érte el a 11 kilót, és indiántáncot jártam! Nem adtok kölcsön pár dekát? ;))) Viccet félre téve, nekem egy gyógytornász (Dévény tornával foglalkozik a hölgy) azt mondta, ha valamelyik mozgás kimarad, akkor az segítség a babának, ha az Anyuka gyakorolja vele. Tehát, ha nem fordul hasra, akkor azt a mozgást kell gyakorolni, úgy, hogy Te gördített át a pocakjára. Ezt többször megcsináljátok egy nap, játéknak is kiváló.
A kérdező hozzászólása: Igazából a mozgás az megvan, mert nem igen szokott csak úgy "el lenni és nézelõdni". Kivéve ha a hátán van, talán ahhoz még nincs ereje, hogy a hasára is tudjon fordulni...egyébként a tesója is jó nagy baba volt és ilyen tájt állt meg a súlygyarapodása neki.Õ 10 kiló volt 6 hónapos korától 1 éves koráig. Remélem most a Picinél is meg fog állni:) ))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor gyakoroltatom vele sûrûbben :) ))
azt a mindenit, enyém majd 2 évesen volt ennyi :O gondolj bele, hogy ez neki azért nagyon sok, nem lehet könnyû megmozdítani ezt a súlyt! mert hátra fordulni igazából lendület, de ahhoz, hogy pocakra forduljon, az egész testsúlyát meg kell emelnie. baromi ügyes, hogy tud kúszni! enyém csak 5, 5 hónapos korában tudott :) mosolygok még mindig, megkérdezhetem, hogy mit kap enni? (arra gyanakszom túrbótejed van ;))
Az én fiam is óriásbébi! Ne aggódj, nagy súlyt kell mozgatniuk és ahhoz azért izom is kell. Az enyém 10 kg volt fél évesen. 4 hónapos korában fordult a hasáról a hátára, de a hátáról a hasára kb fél évesen. A dokink egyáltalán nem látta ezt gondnak, fõleg a nagysága miatt. Egyébként a fiam azóta is utál a hátáról megfordulni, pedig már 1 éves elmúlt, ha hanyatt fektetem inkább úgymarad, minthogy megforduljon. na jó ha valamit nagyon akar megfordul, de csak nagy méltatlankodások közepette! :) ) Ha meg megszerzi, akkor pláne ne aggódj. nem fekszik, mint egy darab fa, hanem mozog, csak egyszerûen nem mindent úgy csinál, ahogy az a nagykönyvben le van írva. Egy rokon leányzó pl mászás helyett nagyon muris megoldást talált a helyváltoztatásra. felült az egyik lábával tolta magát a másik kezével meg húzta és a popsiján csúszva közlekedett, míg meg nem tanult járni. :) ) És makk egészséges!
A kérdező hozzászólása: Valószínû, hogy turbótejem van :) )) Vagy nem tudom milyen...de jó hízlalós :) Most már azért kóstolgatunk mást is.
Leterítesz egy nagy pokrócot, ráfekteted és szép lassan emelni kezded a pokrócot, hogy guruljon, hátról hasra, hasról hátra, stb. Mikor a pokróc végére érsz, akkor visszafelé ugyanígy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

9 és fél hónapos kisfiamnak 6 foga van és pár napja az a szokása, hogy belém harap. Miért harap? Jön a foga megint, talán ezért?

Már tiszta kék folt vagyok, hiába tolom el magamtól és mondom hogy fáj, annál jobban csinálja. Nektek volt ilyen? Miért csinálja és hogy szoktathatnám le err?l?

Legjobb válasz: Minél jobban tiltod neki, annál jobban csinálja. Tapasztaltam én is. A lányomnak 2 hónapos kora óta jönnek a fogai. Most 14 hónapos és 16 foga van, de amikor felemelem, akkor akkorát harap a vállamba, hogy én is tiszta kék folt vagyok. Amikor mondom, hogy nem szabad, mert fáj annál jobban csinálja. Én is csak reménykedek, hogy hamarosan kinövi és valami mást talál ki, amivel esetleg fájdalmat okozhat. Kellemes babázást! Jó gyógyulást!:))))

Minél jobban tiltod neki, annál jobban csinálja. Tapasztaltam én is. A lányomnak 2 hónapos kora óta jönnek a fogai. Most 14 hónapos és 16 foga van, de amikor felemelem, akkor akkorát harap a vállamba, hogy én is tiszta kék folt vagyok. Amikor mondom, hogy nem szabad, mert fáj annál jobban csinálja. Én is csak reménykedek, hogy hamarosan kinövi és valami mást talál ki, amivel esetleg fájdalmat okozhat. Kellemes babázást! Jó gyógyulást!:) )))
Nekem a 8 hónapos kisfiam az 1 szem fogával az államat harapja és kétoldalt tépi a hajamat:) )) Én csak nevetek rajta és hagyom hadd élvezze:) ) Igaz ha így haladunk tovább hajam nem sok lesz:) )


6 honapos mult par napja a babam es meg mindig nem fordult meg, miert? Nem lehet valami gond vele? Koraszulott volt, 8 hettel szuletett hamarabb.

Legjobb válasz: mivel koraszülött lett, így úgy vedd mozgásfejlõdésben, mintha még csak 4 hónapos lenne. Kb. 1-1,5 éves korukra hozzák be a társaikat.

mivel koraszülött lett, így úgy vedd mozgásfejlõdésben, mintha még csak 4 hónapos lenne. Kb. 1-1, 5 éves korukra hozzák be a társaikat.
Gondolom jártatok fejlõdésneurológusnál, õ nem mondott semmit arról, hogy megkéshet kicsit a mozgásfejlõdése a koraszülöttség miatt? Én nem értek hozzá, de szerintem simán lehet, hisz még most lenne 4 hónapos a kicsid, ha idõre születik. Ha aggódsz, szólj a gyerekorvosnak, és/vagy vidd el konduktorhoz, Dévényes tornára.
mivel kora baba valószinüleg nincs gond.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, jarunk ellenorzesekre, utoljara 3 honapja voltunk, akkor azt mondta a doki, hogy rendben fejlodik, jovo honapban ujra megyunk. Jo lenne mar, ha forogna!
Mivel 4 hósnak felel meg, nincs elkésve :) 4-6 hó között forognak a babák. Mire mentek ellenõrzésre, valószínûleg õ is mutat valami újat. Ha nem, akkor sincs ok aggodalomra, majd ott segítenek neki.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a biztatasotokat, 3 napja megfordult a babucim :) mindig mindenen parazok, azt hittem csaK TERHESSEG ALATT VOLTAM ILYEN, DE MOST MEG ROSSZABB :)

6. hónapos kan macskám pár napja nem eszi meg a konzerv kaját. Pedig szereti. Csak azt eszi meg amit én főzök neki répapürét csirkehússal. Eddig megette a a konzervet. Mi lehet a baja? Nem vettem észre rajta hogy beteg lenne.

Legjobb válasz: Épp ezzel küzdök én is, illetve a cicóval, mert hasonlóképpen jártam (9 hónapos). Eddig imádta, most beleszagol, és otthagyja... Amíg eszik, addig nincs sztem miért aggódnod. Érdemes kipróbálni más fajtát,márkát,szárazat (jobb minõségût) illetve az alutasakosat is(az valamiért más, és az enyém is azt elnyamnyogja). Ezek a válogatós cicók :):):)

Épp ezzel küzdök én is, illetve a cicóval, mert hasonlóképpen jártam (9 hónapos). Eddig imádta, most beleszagol, és otthagyja... Amíg eszik, addig nincs sztem miért aggódnod. Érdemes kipróbálni más fajtát, márkát, szárazat (jobb minõségût) illetve az alutasakosat is(az valamiért más, és az enyém is azt elnyamnyogja). Ezek a válogatós cicók :) :) :)
Az enyém is ezt csinálja. Pedig 2 éves és ivartalanított. Amíg ketten voltak, falták a konzervet. Most a húsra is húzza a száját. Vettem neki cat chow-t (szárazat) na ez bejön neki, csak félek, mert ritkán látom inni, pedig mindig kínálom vele. A kiscica junor konzervjére viszont egybõl bukik, de hát azt nem gyõzöm...Ma mégis abból adtam neki:)
Most nem tudom, miért sértõdsz meg, az én kis tündérkém is ilyen elkényeztetett házi dög, és imádom!!! De a tényeken nem változtat, azt hiszi õ a herceg, és tényleg :DDD
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ezzel a válasszal csak magadat minösited le...Többre becsülöm az állatot, mint egy olyan "embert" mint te!!
Elkényeztetett finnyás dög, mint a legtöbb házimacsek :DDD
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat...az a baj, hogy imádom a macsekot és ezért nagyon elkényeztetem...próbáltam hogy nem adok neki más kaját, de nem tudtam sokáig nézni, hogy éhes és nyávog:)
Mert te sem eszed meg a vajas kenyeret, ha van helyette paprikás krumpli. Tudja jól ha nem eszi meg, majd kap olyat amilyet szeret. Nincs semmi baja. Kihagysz 1-2 étkezést, hidd el utána már megfogja enni.
De aranyos, komolyan megeszi a répát?:D Enyém mikor kicsi volt a karalábét ette meg a kutya elõl, de már leszokott róla. Tényleg az lehet a baj, hogy már unja.. Kiskorától kezdve kellett volna rászoktatni mindenre, levesre, meg más kajákra, nem csak húst adni neki.. nekünk kutya olyan, hogy nem eszi meg a tésztát, mert már régóta azt kap, és örül, ha egy kis hús kerül bele.. Na és persze a cicák, akik nem esznek már mást, csak húst, de már azt is unják, nem tudom mit várnak már tõlem.:)
Válogatós, nem éhes igazán. Egy éhes macska ráveti magát, bármilyen ételre. Például a kóbor cicák, dobsz nekik valamit falják be. Simán el van kényeztetve és válogat. Ha nem eszi meg, vedd el tõle, aztán kapja meg újra és újra ameddig meg nem eszi. Meglátod, 1-2 nap és a tányért is kinyalja.
A kérdező hozzászólása: Igen, enyém is csak szagolgatja:) Kipróbálok neki más kaját is...mondjuk örülök, hogy megeszi azt amit fõzök neki...na meg a répát nagyon szereti...nem is macskám van hanem nyulam:D Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Enyém is nagyon ritkát szokott inni..mondjuk én napi 1-szer, talán kétszer adok neki száraz kaját...de azt sem igazán eszi..szóval:D

6 hónapos babám az utóbbi pár napban 3 óránként kel fel éjjel szopizni. Mitől lehet? Elértünk egy fejlődési ugrást?

Próbáltam neki vizet adni éjjel, de csak hiszti van bel?le.

Legjobb válasz: Mi is voltunk így. Vagy megnõtt az étvágya és valóban éhes, vagy a foga, vagy a frontok. Sosem fogjuk megtudni. :) Próbáld este jól lakatni. ÉS bízzál benne, hogy hamar elmúlik. Nekünk elmúlt, pedig sosem hittem volna. Az éjszakánkénti egy szopi (14 hónaposan) nálunk már csúcs! :)

Mi is voltunk így. Vagy megnõtt az étvágya és valóban éhes, vagy a foga, vagy a frontok. Sosem fogjuk megtudni. :) Próbáld este jól lakatni. ÉS bízzál benne, hogy hamar elmúlik. Nekünk elmúlt, pedig sosem hittem volna. Az éjszakánkénti egy szopi (14 hónaposan) nálunk már csúcs! :)
Nálunk 5 hónaposan kezdte, addig végigaludta az éjszakát. Ahogy elkezdett mászni, onnantól. Ledolgozza a kaját, és éhes. Amíg nem mozgott, nem dolgozta le. Nappal próbáld többször kínálni, lefekvéskor jóllakatni. Akkor is nagy valószínûséggel fel fog kelni. Az én Fiam most 21 hós, és csak pár hete alussza újra át az éjszakát. Kitartás!
Igen, lehet súlyugrás!6 hónaposan van egy.De tényleg lehet fogzás is, mert az anyatejnek van egy fájdalomcsillapító hatása a védõnõnk szerint, és meg is nyugtatja a babát.Szerintem valamelyik a kettõ közül, persze csak találgatok.
Szerintem nem éhes. Majd figyeld meg, hogy ha adsz neki cicit, akkor egyre gyakrabban fog felébredni. Én akkor keményítettem be, mikor 5 hósan 8szor ébredt, és csak cicivel volt hajlandó visszaaludni. Na akkor mondtam, hogy az hülyeség, hogy éhes. A cici nagy úr!!! Onnanstól nem kapott cicit, csak egyszer a többi ébredésnél meg simi simi. Sírt, de kijöttem és 3 percenként bementem susogni simizni. 3 nap alatt beállt a rend és elhagytuk az éjszakai szopit. De ehhez elhatározás szükséges. Én pl mikor elhatároztam, úgy is készültem, hogy nem fogok aludni. Elsõ este másfél órán át tartatt, másnap 1 órán át és harmadik nap pár perc alatt megértette.

Kislányom pár nap mulva 6 hónapos és még nem tud egyedül átfordulni. Ez problémára utal?

Hanyatt alszik, mert nem szeret hason feküdni.

Legjobb válasz: az én kislányom 5 hónapos,de õ sem tud még egyedül átfordulni.én is aggódtam,de a védõnõ azt mondta nincs az elkésve.

az én kislányom 5 hónapos, de õ sem tud még egyedül átfordulni.én is aggódtam, de a védõnõ azt mondta nincs az elkésve.
Neeem! Semmi probléma! Az én lányom ugyanezt csinálta. 6 hónaposan fordult meg, utána pedig úgy beindult a mozgásfejlõdése, hogy most meg már lehagyja a kortársait! Semmi gond!!!
Az én babám is 6 hónaposan fordult át, koraszülött volt, 1 hónappal hamarabb érkezett.Azt mondta a védõnõ, hogy ne sürgessek semmit hagyjam a saját tempójában fejlõdni.Már behozta azóta a lemaradást:)
Az én kisfiam tegnap volt 8 hónapos. Hátról hasra már nagyon régóta fordul, de hasról hátra eddig talán ha 3*. Most már kezdek egy kicsit aggódni. Még nem akar egyedül ülni sem. Egyébként egy nagyon izgága baba, egy percre sem áll meg. A védõnõm is paráztat, hogy van még egy hónapunk és ha nem fog ülni, meg hasról hátra fordulni, akkor további lépéseket kell tenni...
Az én fiam 7hónapos, átfordul(háton meg sem marad) és már mászik, lenn kint van az elsõ 2 foga:) Ne izgulj majd amikor eljön az idõ a tiéd is forgolódni fog!
lányom 32.hétre született. dévényre járunk 2, 5 hónapja. jövõhéten lesz 7 hónapos és kb. 2-3 hete kapaszkodva vagy lendületben fordul hátról hasra. én azt írom neked, hogy ha 2-3 hét múlva sincsen változás, nézesd meg õt! nem írom hogy ne aggódj, mert a gyógytornász is mondta hogy 4-5 hónaposan fordulni kellene egy babának. a koragondozóban is megkérdezték fordul e, pedig akkor még nem volt hat hónapos. vagy pedig tornáztasd többször, naponta háromszor gyakoroltasd vele a forgást. jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)
Ja és az enyém is csak háton alszik de most szereti megszeretni az oldalt alvást:) )
Én is kiirtam egy hasonló kérdést múltkor.Az én babám is most lesz 6 hónapos.és õ se nagyon forgolodott.de ugy két napja már amikor lerakom a hátára és visszamegyek a szobába akkor már hason van és teljesen más irányba.És ma még többet csinálta ne aggódj el fogja kezdeni tényleg mindig a baba irányít minket és azt és akkor csinálja amikor neki jól esik.
nyugodjál meg. Az én kislányom szuletése ota szinte állandoan mozgásban van. Ennek ellenére csak 7 hosan fordult meg eloszor. Szintén utál hason. Most 8 hos és forog,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor megnyugodtam.
Az én kisfiam 37. hetedik hétre született, pár nap múlva betölti a 7. hónapot, de nem nagyon forgolódik. Oldalra hanyatt fekvésbõl gyakran fordul, játszani is szokott így, egyszer pedig hasra fektettem, és pár pillanat múlva hanyatt találtam, azonban ez volt az egyetlen alkalom, hogy "titokban" megfordult valahogy. Mindig utálta a hasonfekvést, most már viszonylag jól viseli, 5-10 percig is elvan így, ha meglököm, simán megfordul, de magától semmi esetre sem forgolódik. Ülni viszont már kb. 1 hónapja egyedül tud, sõt szinte egyfolytában ülne, ha hagynánk. Szerintem nem kell izgulni, a dokinéni azt mondta, hogy 6-8 hónapos kor között kell elkezdenie a forgást. Nem vagyunk elkésve semmirõl.
Az én kisfiam 5 hónapos és szintén nem fordul át, csak oldalra és vissza, hasról sem tud még a hátára, de én nem sürgetem, mert szépen fejlõdik csak nagy súlyú és gondolom nehéz egy ekkora testet mozgósítani:-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

Pár napja elkezdtem a püréket adni 6 hónapos kisfiamnak. Eddig 4 óránként evett 240ml tápszert. Most a délutáni tápszert próbálom kiváltani a péppel, de 3 óra múlva éhes. A főzelék előbb kiürűl a gyomrából, mint a táp?

Megeszik 100ml krumpli-süt?tök f?zit+ ráiszik 100ml tápszert.A f?zit én csinálom, és több,mint fele krumpli.Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha már megeszik 100ml-t fõzibõl,teljesen felesleges tápszert adni utána,inkább emeld a fõzelékadagot akár 250ml-re is,naponta 2x is ehet,ahogy neki jó,amikor elfogadja,enyém pl este már nem kanalaz,inkább délben,délután.Mehet a répa-alma-krumpli-sütõtök bármilyen változatban.Inni foralt-lehûtött víz,tea,a tápszer feleslegesen terheli utána a gyomrát.Lehet változni fognak az evések közti idõk,fõleg ha a gyümit is elkezditek,mert azután hamarabb megéhezik.Sok sikert! 8 hónapos anyukája

Ha már megeszik 100ml-t fõzibõl, teljesen felesleges tápszert adni utána, inkább emeld a fõzelékadagot akár 250ml-re is, naponta 2x is ehet, ahogy neki jó, amikor elfogadja, enyém pl este már nem kanalaz, inkább délben, délután.Mehet a répa-alma-krumpli-sütõtök bármilyen változatban.Inni foralt-lehûtött víz, tea, a tápszer feleslegesen terheli utána a gyomrát.Lehet változni fognak az evések közti idõk, fõleg ha a gyümit is elkezditek, mert azután hamarabb megéhezik.Sok sikert! 8 hónapos anyukája
Te kimered neki a fozeleket? Miert nem adsz neki annyit, hogy bosegesen jollakjon vele. Szerintem teljesen felesleges a fozelekre tapszert adni neki. Orulj neki, hogy megeszi a fozeleket, azt adjal neki bosegesen. Keszitsel neki tobbet, es a tapszert ne adjad neki. Estere megint mehet neki a fozelek, nagyon nagyon orulj, hogy eszik!!!! A fozeleket ne mericskeljed neki, minden gyerek mas, nem lehet konyvbol
Mi ugyan szopisok vagyunk és nem tudom szabályozni az adott tejet, de az elv az ugyanaz. Én annyi fõzit adok, amennyit szeretne enni és utána eldönti, hogy mennyi tejet kér. Van amikor semennyit. Szerintem adjál neki több fõzit és igyon utána kevesebb tápit. Most olvasom, hogy még csak pár napja csináljátok. Akkor azt tudom javasolni, hogy vezesd be a gyümiket is lassan, mert az - legalábbis nekünk sokat segit. Tehát pl 12:00 fõzelék+tej és 16:00 tej - nálunk így szokott lenni, de van, hogy úgy látom, hogy hamarabb éhes lesz és akkor 12:00 fõzi+tej , 15:30tej és szopi befejezése után kb 20 perccel valamilyen gyümipép.
A kérdező hozzászólása: Õ kér ennyit.Ennyi fõzeléket eszik, és utána már nem kéri, csak a tápot fogadja el.
Az én fiam is 7 hónapos, már eszeget fõzelékeket. Egyre többet fog enni majd naponta. Én utána nem adok rögtön neki tápszert, hanem evés után kb. 2 órával szokott nyûglõdni, akkor adok neki tápt, de már sokkal kevesebbet kér, mint régen(210 volt az adagja) - ezután alszik is, majd este kb. 5 után adok neki gyümölcsöt, tejpéppel.
ja, még valami. Változó, hogy mikor mennyit eszik, kiszámíthatatlan. Van olyan, hogy tart fél óra szünete majd tovább eszik.

6 hónapos koráig csak anyatejet és tápszert adjak neki? babám 5 hónapos. Eddig csak anyatejes volt, pár napja kénytelen vagyok tápszerrel pótolni, mert kevés lett neki a tejem.

a doki tápszert írt fel, de igazából szóba sem hozta, hogy estleg mást is adjak neki.

Legjobb válasz: gyümit v tejpépet megpróbálhatsz adni neki, legalább elkezdett egyúttal a szilárd átelek bevezetését is.

gyümit v tejpépet megpróbálhatsz adni neki, legalább elkezdett egyúttal a szilárd átelek bevezetését is.
Az én lányom 4 hónapos volt, amikor már észrevettem, h kevés az anyatej.Minden szívfájdalom nélkül megkezdtem a hozzátáplálást.Nemsokára 8 hónapos, még mindig a cici jelenti a fõ kaját, de naponta 2szer eszik.Már 7, 5 hónapos.A dokim nekem is a tápszert javasolta, de szerintem felesleges, mert a cumi még egy 4 hónapos babát is simán megzavar.Van olyan anyuka ismerõsöm, akinek a lánya emiatt szokott le a cicirõl.Meg lehet csak idõszakos kevésség. Tudod sokszor érzem úgy, h kevés a tej, de a mérleg is azt igazolja, h neki bõven elég, csak én hiszem azt, h kevés. Barackot, almát, sütõtököt, krumplit nyugodtan adhatsz neki. Persze nem írtad, h naponta hányszor jön kellene tápszerrel pótolni, így neház tanácsot adni, de szerintem inkább hozzátáplálj, mint tápszer.
érdekes, mert nekem meg kifejezetten a gyümi s hipoallergén tejpép elkezdését javasolta mikor 4 hónaposan már nem volt elég a tejcsi....aztán a többit...te döntsd el, de ha megfelelõ súlyban van akkor indokolatlan a táspszer ha még van tejed csak kevés...akkor inkább hozzátáplálás
Szia! Az én lányom 7 hónapos koráig csak anyatejet kapott, és már többen összeráncolták a homlokukat, hogy miaz, hgy még nem adok neki mást. A védõnõ megnyugtatott, hogy minden oké, de ha gondolom, adjak neki gyümölcsöt. legelõször reszelt (és mûanyag szûrõn áttört) almát. Nagyon tetszett neki. Aztán jött a többi gyümölcs, majd a fõzelékek (husikkal). És minde emellett 2 éves volt, amikor elválasztottam... Ha megbízol a védõnõdben (szerencsére, az enyém profi), akkor kérd ki a véleményét. Üdv!

6 hónapos szopizós kisfiam pár napja megint egy-két óránként kel éjjel cicizni, ez lehet a növekedési urás miatt?

Ha igen,meddig fog tartani? Nagyon fárasztó! (betegség jele nincs,fogzás miatt sem lehet mert van már és a környezetében sem változott semmi)

Legjobb válasz: Nálunk is voltak aktívabb idõszakok. Örülj neki Tudom, hogy fárasztó, de az éjszakai szoptatáskor táplálóbb a tejed is. Én 17 hónapos korig szoptattam. Ha Késõbb problémád lesz a szoptatásssal, nyugodtan írhatsz az e-mail címemre is.

Nálunk is voltak aktívabb idõszakok. Örülj neki Tudom, hogy fárasztó, de az éjszakai szoptatáskor táplálóbb a tejed is. Én 17 hónapos korig szoptattam. Ha Késõbb problémád lesz a szoptatásssal, nyugodtan írhatsz az e-mail címemre is.
szia, kap már mást enni??ha éhes nem lehet akkor én leszoktatnám errõl...semmiképp nem etetném meg ha súlya is megfelelõ megha eszik eleget nappal, hanem éjjel kis vizet adnék neki....mi 4 hósan kezdük hozzátáplálás, utána még kelt volna fiam de dokinõ mondta h ekkora(8900gr!!)kisfiú nem lehet éjjel éhes...s kétszer kelt még utána vizet adtamneki, aztán rájött vizért nem érdemes kelnie, s azóta nem is kel fel....muszály néha kicsit keménynek lenni 2 éves manó anyuja
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszadónak köszönöm, írni fogok majd privátban is!!! A második válaszadónak írnám, hogy nem azt kérdeztem hogyan szoktassam le róla, hanem azt, hogy a növekedési ugrástól lehet-e! Nem fogok keménykedni a szemem fényével, eddig sem adtam neki vizet, ezután sem fogok. Én az anyatejre esküszöm és amíg kéri, azt fog kapni. Csak annyit írtam, hogy fárasztó, de tudom, hogy ez a dolgom és nem esik nehezemre. Ha pedig nem hallottál még a növekedési ugrásról és nem tudsz a kérdésre válaszolni, akkor inkább ne válaszolj!
Szia.Szerintem ciciztess nyugodtan ahogy õ kívánja.A lányom is ilyen volt, és voltak az õ életében is ilyen ugrásszerû változások.Azt olvastam valahol, hogy a 6.hét és a 6. hónap a változó hónap.Nálunk is az volt.onnantól kezdve 2 éves koráig 3 óránként cicizett éjjel.Pedig 1évtõl már napközbe rendes kaját is evett.És akkor mondta azt hogy elég, végre szeretnék aludni egy teljes éjszakát.De neked ez még messze van, szóval kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, kitartok!!! Végre valaki, akinek nem esik nehezére éjjel szoptatni. :)
Szia! Nálunk is vannak néha ilyen kiugrások :) Pár napig van egy plusz szopi éjszaka, aztán megint visszaáll minden a régibe. Sokan ajánlottak, hogy szénhidráttal dúsított tejpépet adjak neki este, de én inkább felkeltem szoptatni. Tényleg fárasztó ilyenkor ez a pár nap, dehát megéri:) Kitartás, szerintem ez nálatok is csak átmeneti! :D (tudom, hogy fáradt vagy, de hidd el, hogy itt mindenki segíteni akar )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!