Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos már (454 db)

Igaz az hogy csak 6 hónapos korig fizeti a TB az anyatejet és 5-6- hónaposan már nem 800 ml-t hanem kevesebbet?

Eddig úgy volt h 8 hónapos korig napi 800 ml. Ma voltam a dokinál és az mondta hogy változott.

Legjobb válasz: Szia! Én anyatej-leadó vagyok és úgy tudom, hogy 6 hós koráig napi 500ml-t fizet a TB.

Szia! Én anyatej-leadó vagyok és úgy tudom, hogy 6 hós koráig napi 500ml-t fizet a TB.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ amit írt az eddig volt 2 éve a kislányommal is anyatej leadó voltam akkor 8 hónapos korig napi 800 ml volt a mennyiség. Most a kisfiammal is leadó vagyok, most eddig 800 ml-t adtam le a tb el is számolta, ahogy írtam a héten szólt a házi orvos hogy változás van. Akkor ezek szerint ahogy a második írta 500 ml-re csökkentették naponta.
az én fiam morog, meg visítozik.aztán gagyog egy kört, majd megunja és megint visítozik.9 hónapos.
nekünk is volt ilyen pár hét, utána meg berregni kezdett, aztán meg nyálbuborékokat fújt, 6 hónap után jött a memm, a ba-ba, ma-ma stb... majd meglátod, hogy mindig lesz egy-egy korszak, amikor teljesen másképp kommunikál, mint addig. Ne izgulj!! :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.

Kutyám 6 hónapos. Már taníthatom?

Legjobb válasz: már 2 hónaposan is taníthattad volna :) persze h taníthadod, de lehet így már nehezebb lesz

már 2 hónaposan is taníthattad volna :) persze h taníthadod, de lehet így már nehezebb lesz
enyém is 6 hónapos.. és jól tanul :) sztem már igen
2 hónaposan kellett volna elkezdeni. Természetesen taníthatod.
6 hónapos *-* Én már 8 hetes kora óta tanítom.Persze taníthatod, de lehet, hogy már kicsit késõ, mondjuk a tanulást sose késõ elkezdeni, szóval hajrá, és sok-sok türelemmel tanítsd és SOHASE üsd meg tanítás közben
taníthatod, de ne feledd , a kutya nem azonnal tanul ! sok-sok idõ kell mire mindíg mindent megtesz ! ül, fekszik, stb könnyen gyorsan tanítható ! pl: a behívás , mondjuk a parkban sok sok idõt , és energiát, meg nyugalmat követel :)
Persze, h taníthatod, de nem értem miért vagytok úgy oda, h hú, már idõs a tanuláshoz. :S Én mit szóljak? Menhelyrõl 1, 5 évesen hoztam el a kutyámat, trükközik, engedelmes és fejlõdõ képes. Amúgy a kutyának kell a kölyökkor, nem kell feleslegesen egzecírosztatni, elég elkezdeni 6 hónaposan, ivaréréskor, mert a személyisége ilyenkor a legformálhatóbb. Na meg ilyenkor kicsit meg is õrül. Elsõ tüzelések, elsõ érdeklõdések....


Akinek 6 hónaposan már áll a babája az mikor kezdet el forogni?

Nemrég olvastam itt egy kérdést és olvastam, hogy 6 hónaposan áll már, nekem ez nagyon érdekes, hogy ilyen id?sen már milyen er?s a babák.

Legjobb válasz: Szia a lányom már áll, õ pont dec.25-én azaz 3,5 hós volt mikor megfordult, 3 napra rá, már mindkét irányba, 2 hetébe került míg ezt kigyakorolta odáig hogy a kezét is kitudta venni maga alól. 4,5 hós volt mikor négykézláb állt,sokáig csak lendületbõl dobta magát elõre, de végülis így is eljutott bármiért! Ez több idõ volt neki míg szépen mászott kb 1 hónap, és ahogy ezt megtanulta már húzta a kis lábát maga alá. Aztán nemsoká fel is állt! Elég korán csinált mindent ez igaz, viszont neki még nincs egy fogacskája, nem mond semmit! Melyik baba, mibe erõsebb! Változó Uncsimé egyidõs a lányommal, na az olyan mint a lányom 2 hósan, éppen hogy kapálódzik a kis lábával, viszont 6 foga van, pacsit ad, mondja hogy baba-mama-papa!

Szia a lányom már áll, õ pont dec.25-én azaz 3, 5 hós volt mikor megfordult, 3 napra rá, már mindkét irányba, 2 hetébe került míg ezt kigyakorolta odáig hogy a kezét is kitudta venni maga alól. 4, 5 hós volt mikor négykézláb állt, sokáig csak lendületbõl dobta magát elõre, de végülis így is eljutott bármiért! Ez több idõ volt neki míg szépen mászott kb 1 hónap, és ahogy ezt megtanulta már húzta a kis lábát maga alá. Aztán nemsoká fel is állt! Elég korán csinált mindent ez igaz, viszont neki még nincs egy fogacskája, nem mond semmit! Melyik baba, mibe erõsebb! Változó Uncsimé egyidõs a lányommal, na az olyan mint a lányom 2 hósan, éppen hogy kapálódzik a kis lábával, viszont 6 foga van, pacsit ad, mondja hogy baba-mama-papa!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ. Én babám most öt hónapos de még csak hátról hanyat tud fordulni, egyelõre még ezt gyakorolja nap mint nap.
Ügyes a babád, pont elég és a korának megfelelõ a tudománya:) én baám hathós épp, most pár napja fordult a hátáról a hasára, azt is csak egy irányba tudja, hasról hátra kétszer sikerült, de azóta nem csinálta, mert koppant a feje és frászt kapott, ordított a drága:)
Nálunk felállt 6 hónaposan a baba. Hasról hátra elõször 2 hónaposan fordult meg, de az biztos, hogy véletlen volt, utána hetekig nem fordult át. Hátról hasra 4 hónaposan. Viszont hiába tudott állni 6 hónaposan szerintem semmivel sem indult el korábban az átlagnál (11 hónaposan tett pár lépést önállóan), nagyon mászós volt 1 éves koráig.
Nekem 3 hósan furdult meg, aztán egybõl vissza. 4, 5hósan kuszott, nemvolt 5 hós, mikor elindult 4kézláb, majdnem 6 hónaposan felállt. Most 7 hós, van 2 foga és bútorba kapaszkodva megy. Nekem is fura volt, hogy ilyen hamar csinál mindent.

6 hónaposan már késő elkezdeni a hordozást? Mit vegyek?

6 hónapos a babám. Van 2 nagyobb tesó, könnyebb lenne közlekedni kendővel, Mei Tai-al, kenguruval, mint a babakocsival. Késő már elkezdeni, vagy van rá esély, hogy megszereti? Mit vegyek? Próbáltunk egy Chicco kengurut, de abban nem érezte jól magát, bár az is lehet, hogy rossz időben próbáltam ki, pont nyűgös volt. Tapasztalt Anyukák, segítenétek?

Legjobb válasz: Szerintem attól függ, hogy hány kiló a babád. Az enyémek elég gyorsan elérték a 9 kg-ot (9 hónapos kor), amit még úgy-ahogy elbírtam kenguruval, de kb. egy óra volt a maximum, amit képes voltam elviselni, utána már úgy éreztem, hogy leszakad a hátam. Sajnáltam, mert én nagyon szerettem a kengurut, és mindkét gyermekem is jól érezte magát benne. Utána próbáltam váz nélküli háti hordozót beszerezni, de ahhoz meg még alacsonynak bizonyult a lányom, nagyon kényelmetlen volt neki, hogy a hátam közepénél volt a feje. Végül vettünk a Vaterán egy testvérfellépõt, ami sajnos a gyalogátkelõknél nem használható, de amúgy bevált. Mindenképp érdemes kipróbálni a gyerkõccel együtt, hogy õ mit szól hozzá.

Szerintem attól függ, hogy hány kiló a babád. Az enyémek elég gyorsan elérték a 9 kg-ot (9 hónapos kor), amit még úgy-ahogy elbírtam kenguruval, de kb. egy óra volt a maximum, amit képes voltam elviselni, utána már úgy éreztem, hogy leszakad a hátam. Sajnáltam, mert én nagyon szerettem a kengurut, és mindkét gyermekem is jól érezte magát benne. Utána próbáltam váz nélküli háti hordozót beszerezni, de ahhoz meg még alacsonynak bizonyult a lányom, nagyon kényelmetlen volt neki, hogy a hátam közepénél volt a feje. Végül vettünk a Vaterán egy testvérfellépõt, ami sajnos a gyalogátkelõknél nem használható, de amúgy bevált. Mindenképp érdemes kipróbálni a gyerkõccel együtt, hogy õ mit szól hozzá.
Szerintem a mei-tai kötés nem olyan bonyolult, legalábbis könnyebb kötni, mint egy sima kendõt. Én erre tippelnék abból, amit leírtál. A karikás kendõ hosszabb sétára nem olyan kényelmes, mert csak egyik oldalad terheli egyszerre (még akkor is, ha rendszeresen váltod az oldalt). Ha nagyobb túrákra mentek, akkor ez kevésbé lenne célszerû szerintem.
Mi sima liliputis mei tai-t használunk, szeretjük (a férjem is:) ), kényelmes, meg lehet tanulni a felvételt, de ha újat vennék, az csatos mei tai lenne. Az ok: otthon nem probléma a hosszú pántok megkötése, de az utcát nem szeretem végigsöpörni vele.
Egyetértek az elsõ válaszolóval mindenben, nagyon jól leírta. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Babám most 8, 5 kg, ezért a 9 kg-os kenguruk eleve ki vannak lõve. Nagyon szimpatikus a mei tai, de félek, nem tudnám megkötni. A hagyományos (km hosszú) kendõtõl is ez miatt félek. A karikás kendõ? Köszönöm még egyszer a válaszokat, várom még a további véleményeket! Minden tapasztalatnak örülnék!
A kérdező hozzászólása: Közben nézelõdtem :) A csatos Liliputi nagyon tetszik, de nagyon drága :(
Egyáltalán nem bonyolult a mei tai kötése, keress rá youtube-on, van sok videó róla. :) A csatosok közül a Liliputi (nem a rainbow-s, hanem a sima) szerintem a legolcsóbb, annál csak magasabb árút találsz. Talán még a Tündérputtony olcsóbb.
Ja, és 8 hós, 8 kg-os a lányom
olcsó csatos: http://viewitem.eim.ebay.hu/Front--Back-Baby-Carrier-Infant-.. az ergobaby márka kínai hamisítványa, minõségben szerintem nem rosszabb. elsõ vagyok

Ha 5-6 honaposan mar lehet adni a babanak turot, joghurtot, akkor tejet miert nem lehet?

Majdhogy nem felnegyelik azt az anyukat aki felezett , vagy neadj Isten tiszta tejet /tehen/ mer adni a babajanak.

Legjobb válasz: A joghurt meg a túró savanyított készítmények, a bennük lévõ tejfehérje, már felbomlott, ezért könnyebben emészthetõ. A babák ezeket elõbb tudják puffadás, szélgörcs, hasmenés nélkül megemészteni. Egyébként mifelénk a natúr joghurt 7, a túró 8 hónapos kortól adható kis mennyiségben.

A joghurt meg a túró savanyított készítmények, a bennük lévõ tejfehérje, már felbomlott, ezért könnyebben emészthetõ. A babák ezeket elõbb tudják puffadás, szélgörcs, hasmenés nélkül megemészteni. Egyébként mifelénk a natúr joghurt 7, a túró 8 hónapos kortól adható kis mennyiségben.
Elõzõvel egyetértésben, mifelénk is kb. 8 hónapos kortól adható a túró, joghurt, sajt. A tejet a baba nem tudja rendesen megemészteni ilyen kicsi korban, ezért ajánlatos megvárni az 1 évet. (Egy ismerõsöm is úgy gondolta, hogy ez mekkora hülyeség, adott az öthónapos gyerekének feles tejet, aztán csodálkozott, amikor kihányta sugárban szegény gyerek.)
Szia.Szerintem, valamit félreértettél.Nekünk a védõnõ mondta, hogy 8 hónapos kortól próbálhatom kis mennyiségben a turót és a sajtot reszelve fõzelékébe..ja meg valami baba joghurtot is....Szerintem ez mindenhol egyforma. Még nem próbáltam, 27-én lesz 8 hós, de még ráérek vele :)
5-6 honapos kortol nem lehet adni meg. Nalunk 8 honapra mondjak a feldolgozott tejtermekeket, es itt a lenyeg. Ezek mar feldolgozottak. A baba szervezete meg nem tudja erdemben feldolgozni a tejfeherjet, amitöl lehetnek a mar fent emlitett tünetek, de ezek mar (joghurt, tejföl, turo, sajt) feldolgozott tejtermekek. Arrol meg mar nem is beszelnek, hogy pl a bolti tejekben tizenfajta antibiotikumot mutatnak ki...

Egy nagyobb kutya ami olyan 5-6 hónapos már nem fog úgy kötődni hozzám, mint egy 8-9 hetes?

Ha egy 8.9hetessel foglalkkozok olyan sokat, sokkal jobban fog szeretni, meg köt?dni hozzám, mint egy már kb fél éves kutya nem?

Legjobb válasz: Dehogynem, ne viccelj! Én egyszer egy 7 éves kutyát hoztam ki menhelyrõl, annál jobban még egyik kutyám sem ragaszkodott hozzám. A mostani kutyám 8 hetesen került hozzám, de ha a következõ kutyám vásárlása elõtt leszek, akkor mindenképp növendéket (tehát olyan 4-7 hónaposat) fogok keresni. A kötõdést minden életkorban ki lehet alakítani. Ez inkább a kutya személyiségétõl, és a Te nevelésedtõl függ, mintsem a kutya életkorától.

Dehogynem, ne viccelj! Én egyszer egy 7 éves kutyát hoztam ki menhelyrõl, annál jobban még egyik kutyám sem ragaszkodott hozzám. A mostani kutyám 8 hetesen került hozzám, de ha a következõ kutyám vásárlása elõtt leszek, akkor mindenképp növendéket (tehát olyan 4-7 hónaposat) fogok keresni. A kötõdést minden életkorban ki lehet alakítani. Ez inkább a kutya személyiségétõl, és a Te nevelésedtõl függ, mintsem a kutya életkorától.
Ó, dehogy. Két kutyánk van, az egyiket az utcáról fogadtuk be, olyan másfél év körüli volt akkor, a másikat "tenyésztõtõl" kaptuk 14 hetesen. A kóbor semmivel sem volt nehezebben kezelhetõ, és soha nem jutott eszébe elmenni tõlünk.
ennek nincs köze ahhoz, hogy milyen idõs kora óta van veled.csak ahhoz van köze milvennek lát téged.
Ha olyan kapcsolatot építesz ki a kutyáddal élete végéig mélyen fog kötõdni hozzád és rajong érted. Ez rajtad múlik csupán.
Egyáltalán nem. Az én kutyám majdnem öt hónaposan került hozzám. Elõtte pár hetes korától másnál volt. Annyira kötõdik hozzám, hogy az hihetetlen. A régi gazdáját fel sem ismer. Pedig az utcán találkoztunk már vele nem egyszer..
Dehogynem. A kutyák hihetetlen alkalmazkodó lények, az én két kutyám egy éves korukban kerültek hozzám, de én úgy érzem, mintha mindig is velem lettek volna:)
Szerencsére nincsenek ilyen szabalyok. Attol fugg hogyan és mennyit foglalkozol vele. Egy 5-6 honapos kutya eloéletérol néha kevesebbet tudsz, de ez sem ellene szol, kutyaiskolaban lattam egy éves menhelyi kutyat egy honap alatt olyan intenziven csuggeni a gazadjan ahogy mas kutya-gazda parosok évek alatt nem jutottak el. Ezek jol megtalaltak egymast. Toled fugg minden.
de igen

A keresztanyám gyermekének aki most 6 hónapos. Már ehet az anyatejen kivül valami mást? Még valami: A gyermek érzi, hogy az anyja ideges, vagy agodik a kisbabája iránt?

Legjobb válasz: Szia! Persze hogy ehet! Alma, krumpli, sárgarépa- külön , keverve ...aztán csirke mellehusi elõször, késõbb sima csirkehús. (9-10 hónapos kortól) Igen, érzi. És gyakran átveszi.

Szia! Persze hogy ehet! Alma, krumpli, sárgarépa- külön , keverve ...aztán csirke mellehusi elõször, késõbb sima csirkehús. (9-10 hónapos kortól) Igen, érzi. És gyakran átveszi.
Ilyenkor szokás-normál idõben-elkezdeni kóstoltatni, elõször almát, majd barakot, banánt...de ennem megvan a módja... nem lehet durbele És igen, nyivlán megérzi, ha az anyja ideges.

Mikortól lehet vacsorára tejpépet adni a babának? A fiam 6 hónapos, már sok mindent eszik, eddig tízóraira adtam csak neki tejpépet. Lehet tápszer helyett adni neki este?

Legjobb válasz: Nekem azt tanácsolta a védõnõm,hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet,tehát hogy ne uzsira,hanem pl.ebédre,mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés,hogy én is tizóraira,vagy uzsira adtam,csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta,hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-,akkor az fogja azt jelenteni,hogy a tápszer már kevés kalória neki,és akkor jöhet a tejpép,ami telit,és birja vele reggelig.

Nekem azt tanácsolta a védõnõm, hogy mindenképpen fõétkezésre adjam a tejpépet, tehát hogy ne uzsira, hanem pl.ebédre, mert elteliti rendesen a pocit.De jött már úgy ki a lépés, hogy én is tizóraira, vagy uzsira adtam, csak egy kanállal kevesebbet.Nekem azt javasolta, hogyha éjszaka felkel majd a bébi-most átalussza az éjszakát-, akkor az fogja azt jelenteni, hogy a tápszer már kevés kalória neki, és akkor jöhet a tejpép, ami telit, és birja vele reggelig.
Szia A lányom hós, és egyszerûen nem hajlandó esténként(fürdés utáni vacsira) tápit enni. Ezért már kb másfél hete minden este tejpépet kap, ugyanakkor kel hajnalban, mint korábban a tápi-vacsi után, és nem vettem észre, hogy fogná a hasát, vagy bármi gondot okozna neki a pép. Gondolom babafüggõ is, de én a saját tapasztatalatom alapján azt mondom, nyugodtan kipróbálhatjátok.
Szerintem is ha ugy veszed észre, hogy kevés a tápszer neki estére, adj nyugodtan tejpépet.Laktatóbb és nem hiszem, hogy megterhelnéd vele a pociját.
Ha eddig átaludta az éjszakát, akkor én nem ajánlanám estére a tejpépet, mert utána nagyon szomjasak szoktak lenni, és felborulhat az éjszaka. Szerintem hagyd meg neki estére a tápszert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ki fogom probálni este!

Ti babátoknak 6 hónaposan már volt foga?

Most lesz 6 honapos a fiam de még nincs foga nem is látom,hogy akarna kubujni neki....semmi jele nincsen... Ti mennyivel előtte vettétek észre hogy ki fog bújni a foga, vagy hogy elkezdődött a fogzás? Van olyan,hogy nincs semmi jele es egyik naprol a masikra szinte kint van!?vagy ez csak a tündérmesékben van....

Legjobb válasz: Nem vettem észre lányomnak,hogy jönne.Elkezdett sirni egyik nap de már kinn volt neki,szerintem a másik miatt sirt,ami most jön.5és fél hós,2hete jött ki az elsõ.

Nem vettem észre lányomnak, hogy jönne.Elkezdett sirni egyik nap de már kinn volt neki, szerintem a másik miatt sirt, ami most jön.5és fél hós, 2hete jött ki az elsõ.
A legnagyobbnak öthónaposan kijött a két alsó, a középsõnek hathónaposan, a kicsinek majdnem 8 hónaposan.
10 hónapos a fiam, még egy foga sincs, pedig már fogzik hónapok óta:)
A fiamnak 13 hónapos koráig nem volt egy darab foga sem.
Egyik gyerekemnek 5 hósan jött ki az elsõ foga, nem volt elõjele. Másiknak 7 hósan, neki sem volt elõjel, csak úgy észrevettük. Harmadik 5 hós, õ viszont nyálzik nagyon és nyávog is sokat, rosszul alszik, szerintem ez egy rosszabb fajta fogzás.
mindkét gyerekemnek 7, 5 hónaposan jött ki az elsõ foga.
6 hónaposan kezdõdött a fiamnál a fogzás (felsírt este, nyûgös volt), az elsõ foga 7 hónaposan jött ki.
6 hónapos a fiam. Az alsó két metszõ és a felsõ két szemfoga van kint. Az alsó kettõt észre sem vettük, csak hopp már kint volt, a felsõ szemfogakat megszenvedte szegénykém, beduzzadt, hõemelkedése is volt és letaknyosodott 2 hétre.
az elsõ két gyermekemnek 8 hónaposan jött ki az elsõ foga a harmadiknak 4, 5 hónaposan.Mindig akkor vettem már észre mikor kocogott a foguk a poháron/kanálon
9 hónapos a lányom de foga még nincs :)
4 és fél hónaposan jött ki az elsõ két foga, most 7 hónapos, és 1 hete bújt ki még 2 :) nyugatalnabb és az ínyén látszott is hogy jön a foga


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!