Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos kislányom. Fáj (8 db)

6 hónapos kislányom ordít kakilás közben annyira fáj neki, mit adhatok neki amitől újra lágyabb széklete lesz?

3 napja elkezdtem neki kekszet adni,akkor jelentkezett el?ször ez,mert keményebbé vált a széklete,abbahagytam,de semmi változás! amúgy az étrendjében más változás nem történt... úgy sajnálom, minden nap ordítva fog kakilni ezentúl??? Mit lehetne csinálni vele?

Legjobb válasz: Szegény pindúr... Én is csináltam olyan ételt a bébimnek,amitõl sajna székrekedése volt. Nekem az õszibarack bébideszert sz üveges kecskeméti rögtön megoldotta..klasszul meglazította neki. Kerüld a banánt és az almát is ezek székletfogók. A kislányom minden nap kap öszibarackot vagy tejpépben vagy husis kajaként,önmagában,más gyümölccsel. Esetleg egy próbát megérhet! Remélem javulni fog a babócádnál a "nagydolog" Minden jót kívánok!!

Szegény pindúr... Én is csináltam olyan ételt a bébimnek, amitõl sajna székrekedése volt. Nekem az õszibarack bébideszert sz üveges kecskeméti rögtön megoldotta..klasszul meglazította neki. Kerüld a banánt és az almát is ezek székletfogók. A kislányom minden nap kap öszibarackot vagy tejpépben vagy husis kajaként, önmagában, más gyümölccsel. Esetleg egy próbát megérhet! Remélem javulni fog a babócádnál a "nagydolog" Minden jót kívánok!!
Laevolac. A kamilla és szilva nekünk nem hatott.
Laevolac szirupot úgy tudom már picik is kaphatnak. Nagyon hatásos. Szülés után gondjaim voltak ilyen téren és azt ittam :)
ja, és a keksz, bébiétel, rizs, krumpli, répa, banán nagyon fogják a székletet, addig ezeket ne add. viszont fõzelékbe 1 kanál olivaoljat keverhetsz, az is segíti a kakit.
nálunk is 6 hósan, a hozzátáplálás kezdésével lettek kakik gondok. elsõ körben próbálj meg lazító, rostos ételeket adni pl.õszibarack zabkása (nálunk ez vált be a legjobban) körte, szilva, mandarinlé (ha bírja a pocakja) ezenkívül sok folyadék: ha szükséges, vízzel pótold. és mozgás: lábtorna, hasmasszírozás ha ezek nem segítenek, akkor Levolac szirup reggel, éhgyomorra. nálunk 6-8 hó között 2 naponta reggel Levolac szirupra volt szükség, másnap mandarinlevét adtuk. 8 hósan kinõtte a problémát.
Fiamnak vasat kellett szednie, ezért kicsit keményebb volt a kaksija néha, a védõnõm azt mondta adjak neki pár csepp narancslét, vagy valamit, ami savanyú, az segít!
Inni kamillateát édes köménnyel. A kisfiam csak ezt itta, sõt még 3 évesen is alkalmaztam a szorulásnál. A kamilla puhítja a székletet a kömény meg indítja a szeleket, ami szintén segíti a kakit:)
Ezek szerint már kapott glutén tartalmú ételt, akkor adhatsz neki a gyümölcshöz búzakorpát. Nekünk ez nagyon bejött, igaz az én lányom már 21 hós, neki a joghurthoz adom, de volt már olyan, h gyümölcspéphez kevertem.Próbáld meg, nekünk nagyon hatásos. védõnõ
Nekünk a szilvás bébiétel vált be.
Ma reggel is iszonyatos kínok között ébredtem.Totálisan összegörcsölve.Össze voltam kuporodva amennyire csak tudtam és csak gurguláztam az ágyon, próbáltam kifingani a bent rekedt gázt.Pár perc kínszenvedés után ki is fingottam valamicskét, megkönnyebbültem.Irány a lakás legkisebb része, de elõtte fel kell öltözni, mert nagyon hideg a trónterem, nincs fûtve és 12 fok az 12 fok, meztelenül nagyon hideg.Szóval hajolok le a papucsomért, amikor megint összeránt a görcs, de ezúttal a földre esek le és gurgulázok megint kínomban.Kiforogtam pár perc után ezt is, gyorsan magamra kaptam valamit, de útközben megint elkapott a görcs, összeestem és úgy kúsztam ki az árnyékszékre.Még nem tudtam ki kínlódni magamból a gázt, hogy fel tudjak ülni a trónra, de éreztem, hogy mindjárt jön aminek jönnie kell.Ezért elkeseredett kínomban(nehogy már a fél méter miatt székeljek be) egy hirtelen mozdulattal egyenes fekvésbe rúgtam magamat.Nem kellett volna.A szörnyû alhasi görcsök még jobban fájtak mint addig, még be is könnyeztem a fájdalomtól, a kínok kínját álltam ki, mire kifingottam.De legalább ültem a trónon(gondoltam én), innen már csak a megkönnyebbülés jöhet.De sokáig váratott magára, mert a gázok, amik kihozták volna a bélformára száradt farönköt, azok már rég kifingódtak.Viszont a kínzó görcsök csak noszogatták kifelé.Vártam, hátha képzõdik egy kis gáz, de nem képzõdött sajnos több, ezért erõbõl kellett iszonyatos kínok között kitojni.Gázok és nedvesség hiányában viszont nagyon nehezen tudtam ezt a helyzetet ánuszrózsám nyers erejébõl megoldani.Az is borzasztó volt, amikor megálltam "pihenni", de a csont kemény fekália nem tört el ánuszrózsám gyilkos szorításától, hanem csak nyomta és szinte felhorzsolta a görcsök által millimétereket csúszó kolbász.Mire kiszültem az egészet meg is tágultam annyira, hogy rutinból tudtam, hogy nem szabad beletörölni azzal az érdes papírral(még ha Coala van otthon, azzal sem!).Utólag visszanézve rá, olyan a kinézete, mintha macskakõbõl lenne kipattintgatva.Vettem is egy kamillás ülöfürdõt utána, amikor már járni is tudtam.

6 hónapos a kislányom, anyatejes. Kb. másfél hónappal ezelőtt megjött a menstruációm, azóta viszont semmi. A hasam kb.2 hete fáj, mintha meg akarna jönni, de mégsem. Mi lehet ez? Történt már valakivel hasonló?

Legjobb válasz: Szia.Remélem tegezõdhetünk, nekem elsõnek 5hónaposan jött meg a menstruációm, és utána semmi, a lányom elég nyügi volt elõtte, nekem meg görcseim voltak utána mikor elmult...ez a méhösszehuzodás teszi, rendezõdik odabent minden, azóta megint megjött ,kb. 1-2hete mult el megint...én azt hittem terhes vagyok, mert olyan volt, ja és görcsöltem, fájt a hasam mielõtt megjött volna, amikor szoptattam, csillagokat láttam , annyira fájt.. szia egy 8hónapos kisbaba anyukája

Szia.Remélem tegezõdhetünk, nekem elsõnek 5hónaposan jött meg a menstruációm, és utána semmi, a lányom elég nyügi volt elõtte, nekem meg görcseim voltak utána mikor elmult...ez a méhösszehuzodás teszi, rendezõdik odabent minden, azóta megint megjött , kb. 1-2hete mult el megint...én azt hittem terhes vagyok, mert olyan volt, ja és görcsöltem, fájt a hasam mielõtt megjött volna, amikor szoptattam, csillagokat láttam , annyira fájt.. szia egy 8hónapos kisbaba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Már én is kezdtem bebeszélni magamnak, hogy terhes vagyok, bár semmi tünetem nincs. A hasam viszont nagyon fáj. Ezek a fránya hormonok...:-)

A kislányom 6 hónapos és szopizik. Viszont én nagyon megfáztam. Fáj a torkom meg folyik nagyon az orrom. Ilyenkor mit szedhetek?

Legjobb válasz: Szia!Az Oscillococcinum-ot(homeopátiás bogyo) tudom ajánlani.Ugyanebben a cipõben jártam 3 hete és nekem ez segített.Ha bírsz gargarizálj sós vízzel is.Jobbulást!10hetes kislány anyukája

Szia!Az Oscillococcinum-ot(homeopátiás bogyo) tudom ajánlani.Ugyanebben a cipõben jártam 3 hete és nekem ez segített.Ha bírsz gargarizálj sós vízzel is.Jobbulást!10hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen ! Kipróbálom!
Ha nem influenza jellegû akkor inkább a HOMEOVOX-ot , de az oscillo is nagyon jó!

Hány hetes-hónapos korig fáj a babák pocakja? Van valami javaslatotok hasfájás ellen? A kislányom most 6 hetes és már három hete küszködünk a hasfájással, pedig nagyon odafigyelek arra, hogy mit eszek.

Legjobb válasz: szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája

szia!! mi 2 hetes korunktól küzdöttünk vele, espumizan cseppekkel kezdtük, aztán 4-5 hetesen áttértünk arra a hipp teára, amit 1 hónapos kortól lehet adni a babóknak. nap 3-4x issza most már 70 ml-ket és minden rendben van!! remélem, segít nektek is!! 9 hetes babó anyukája
Nekünk az espumisan jött be, gripe watertõl sajnos sokkal rosszabb lett :( Kitartás! :)
nálunk is voltak hasonló tünetek, de megoldottam, én iszom a kamilla teát. És azt vettem észre hogkönnyebb neki a pukizás, és nem feszenk, tekeredik mert fáj a hasa. Napi 1 liter. Azt ki tudja meddig hat így neki.Én azért iszom a kamillát.
Gripe Water
6 hét körül csökkenni szokott a hasfájás. Én nem szeretem a mesterséges, gyógyszeres dolgokat, híve vagyok a természetes megoldásoknak. FLP.s Aloe vera activator, tökéletes hasfájásra, fogzásra, lázra, oltás után, székrekedésre...
Az én lányomnak 3 és fél hónapos koráig.Semmi nem seegített csak a langyos kamilla tea.A Gripe Water az nagyon jó/DM-be lehet kapni, de van akinek az Espumisan jött be.Lehet zsíros a tejed....majd elmúlik. Masszázs, meleg a pocijára....
Én mindent kipróbáltam, talán az Espumisantól kicsit jobb volt.Mi 8 hétig voltunk nagyon hasfájósak, de akkor este 7-tõl 10ig üvöltés, aztán egyik napról a másikra megszûnt. Azóta eszem mindent, és szénsavasat is ihatok nincs baj.
tényleg bróbáld ki hogy te iszod a kamilla teát nem árt az biztos max nem használ
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a kicsit. Szopás után nyögdécsel, sõt néha álmában is, és nem alszik nyugodtan, mert fáj a hasa, ébredezik.
Változik még.Kitartás

Tapasztalt valaki hasonlót? Kislányom most 6 hónapos! Kb 1-1 és fél hete törte át a foga az inyét, most növöget! De még mindig nagyon szenved vele! Elképzelhető, hogy még mindig az fáj neki?

Ott fájlalja, de többnyire csak lefekvések el?tt! Eddig is dentinox gélt használtam, de mostmár így kb 2 hónapja! Félek, hogy valami baja lesz t?le, de más nem hat!

Legjobb válasz: Gengigelt próbáld, olvastam nemrég, hogy a túl nagy adag zsibbasztótól megfulladhat a gyerek. Hûtsed neki! Amíg nincs kint teljesen, addig fájdogálhat!

Gengigelt próbáld, olvastam nemrég, hogy a túl nagy adag zsibbasztótól megfulladhat a gyerek. Hûtsed neki! Amíg nincs kint teljesen, addig fájdogálhat!
Gengigelbõl a baby verziót!az anyatej ízû
fajhat neki még az, de az is lehet, ahogy ez nõ ki, megindította neki a mellette lévõ fogat is. még semmi látszata, talán még megduzzadva sincsen az ínye, de attól még lehet, hogy már érzi a következõt. fõleg az elsõ fogaknál, általában párosával bújnak ki:-) Dentinox jó, ha cska elalvás elõtt használod, az nem olyan gyakori használatot jelent.
A kérdező hozzászólása: Kint van már mindkét foga! Az elalvás nálunk pedig még 4-5 használatot jelent a 2-3 helyett
A kérdező hozzászólása: Ez a Gengigél tartalmaz lidokaint? Nektek bevált? Vettem szintén a Detinoxból oldatot, azt többször lehet alkalmazni, de semmit nem ér!
http://www.enpatikam.hu/dologel-foginy-gel-25ml/ Ajánlom dologélt, ez gyógynövényes, nem tartalmaz lidokaint, így akár hányszor alkalmazható. Esetleg próbáld ki. Kellemes karamell íze van.

6 hónapos a kislányom. Fáj a torkom és náthás is vagyok. Elkaphatja a babám? (már nem szopik) Most akkor ne puszilgassam őt?

Legjobb válasz: Persze, hogy elkaphatja. De nem kell túldramatizálni. Az anyósom annak idején ilyenkor szájkendõt vett, de én marhaságnak tartom. Azért ne nagyon puszilgasd, hátha megússza, de ha mégsem, akkor sincs nagy baj.

Persze, hogy elkaphatja. De nem kell túldramatizálni. Az anyósom annak idején ilyenkor szájkendõt vett, de én marhaságnak tartom. Azért ne nagyon puszilgasd, hátha megússza, de ha mégsem, akkor sincs nagy baj.
Nekem is fájt, szaladtam én is a gyerekorvoshoz, hogy mit tegyek, hogy ne kapja el.Annyit mondott ne izguljak, sokkal erõsebb az imunrendszere nem fogja elkapni. Nem is volt semmi gond. 3, 5 hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Kislányom 6 és fél hónapos, még mindig szopik egy nap 4-5-ször, de most már nekem nagyon fáj. Miért fáj?

Ahogy a mellbimbót a szájába veszi és szívni kezdi már az is nagyon fáj, de van mikor még meg is rángatja és az valami iszonyú. Persze, ha elveszem t?le, akkor meg sír. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Õt kérdezd: http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&page=1&orderby=0&func=.. Nekem sokat segített.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!