Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos hol (31 db)

Babámnak milyen főzelékeket és gyümiket készíthetek én 6 hónapos? Hol találhatok jó recepteket?

Legjobb válasz: szia ! kérdés. oldalon nem írhatunk más oldal címet azért írok itt!Babaszoba.hu babakonyha jó receptek! csilla

szia ! kérdés. oldalon nem írhatunk más oldal címet azért írok itt!Babaszoba.hu babakonyha jó receptek! csilla
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, tényleg jó az oldal. Puszi szép napot nektek!

5-6 hónapos babád mennyit alszik napközben, hol, és hogyan?

Legjobb válasz: Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.

Szia ! 5-6 hónaposan napi 2x, 3x aludt, illetve most 7 hónaposan is még tartja ezt. Ha tudunk menni sétálni, akkor a babakocsiban, ha nem, akkor a pihenõszékében, esetleg a járókájában alszik.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõt alszik egy alváskor?
Szia! 5 és fél hós a kislányom, háromszor alszik. Reggel kel fél7-7kor, majd 9körül elkéredzkedik aludni, alszik 1-1, 5órát majd séta közben alszik 13óra körül 1órát és 17óra elõtt valamikor még egy órát. Van amikor némelyik fél órára sikerül, sõt volt olyan idõszak, ott az 5. hónap elején, hogy mindig csak fél órákat aludt, de percre pontosan :) Mindig a kiságyában alszik, én úgy szoktattam elejétõl kezdve. Elõtte kicsit szeretgetem, játszunk picit, elköszönünk a napocskától és leteszem az ágyába. Kb 2-3szor kell visszamenni hozzá pár pillanatra, megsímogatni és a cumiját visszatenni a szájába, mert az a dumálás közben kiesik.Kb 10percig dumcsizik, játszik a felhúzós játékával, felhúzza magának és elalszik.
3 óránként talán 20 percet, esetleg 30-at a kiságyában, valamikor kaja után elalszik, vmikor küszködik az alvással és én altatom el.A babakocsiban nem alszik, sõt nem is szereti, mert örökmozgó, ülni sem szeret már benne.Most 6 hós, de egy 2 hete kapaszkodva feláll, mászik, és mióta rájött hogy ilyet is tud, egyszerûen nem marad meg a babakocsiban. Úgy örülnék, ha õ is olyan jót aludna benne, mint más gyerekek, és nagyokat lehetne sétálni, pláne amióta megjött a jó idõ...... Viszont éjjel még 1x kel fel enni, és alszik mint a bunda.
5, 5 hós kislányom reggel 7 fél 8 körül kel, utána 9-kor alszik 1 órát. Ebéd után alszik a levegõn 3 órát. És még délután 5 körül alszik fél órát. 18:30-kor fürcsi és alszik reggelig. Mindig a kiságyában alszik, kivéve a déli alvást akkor babakocsiban van az erkélyen.
Az enyém kint alszik az erkélyen. Ma reggel 8-kor tettem ki és fél1-kor kelt... Aztán háromkor is kitettem és aludt 5-ig, azóta fent van :) De amúgy 3-szor alszik még nappal. Egyszer alszik reggel 8-10 között egy olyan másfél órányit. Ezt a hálószobában a franciaágyon, aztán lemegyünk a játszótérre a nagytesó miatt, fél12 körül szokott elaludni a kocsiban. Felhozom babakocsistul, kiteszem az erkélyre és olyan fél4-ig alszik, aztán ebédel, majd délután 5-6 körül még lemegyünk játszózni ilyenkor szintén alszik még úgy 5 és 7 között egy olyan 40 percnyit. Így kibírja az eszi fürdetésig és 9-fél10 körül alszik. Éjjel egyszer ébred, hajnali 3-4 körül enni.
21:17-es vagyok. Fél 1-kor (!!!) :-))) Sokszor alszik egybe még 4-5 órákat! :) )))


Lányom 6 hónapos, tápszeres. Szeretném nála bevezetni uzsonnára a tejpépet, melyiket ajánlanátok és hol vegyem?

Legjobb válasz: kezdd a milupa gyermekálom vaníliás tejbedarapéppel, ez a legjobb. bárhol hozzájutsz, dm, rossmann, auchan, tesco, cora.. az én lányom 4 hónapos korától 8 hónapos koráig az összes tejpépet végigkóstolta, ezt legelõször, és maradt is ez a kedvence. van ezerféle egyébként, mindegyik márka jó. egyedül nestlét nem vettem, mert arról azt mondta az ismerõsöm, hogy csomósodik. most 10 hónapos, már nem adok neki tejpépet, mert hizlal, és elég nagy súlyban van (10 kiló és 76 centi, nagy gyerek) hanem kétszer kap fõzeléket.

kezdd a milupa gyermekálom vaníliás tejbedarapéppel, ez a legjobb. bárhol hozzájutsz, dm, rossmann, auchan, tesco, cora.. az én lányom 4 hónapos korától 8 hónapos koráig az összes tejpépet végigkóstolta, ezt legelõször, és maradt is ez a kedvence. van ezerféle egyébként, mindegyik márka jó. egyedül nestlét nem vettem, mert arról azt mondta az ismerõsöm, hogy csomósodik. most 10 hónapos, már nem adok neki tejpépet, mert hizlal, és elég nagy súlyban van (10 kiló és 76 centi, nagy gyerek) hanem kétszer kap fõzeléket.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ.10 hónapos és 10 kg?az nem vészes szerintem.
nem annyira vészes, de ha nem álltunk volna le a tejpéppel 8 hónaposan, akkor már lehet, hogy 12 lenne :DD
jÓ hizlaló, legalábbis remélem, mert 15 hós fiam 10 kg. Vaniliásat eszi meg egyenlõre. HA Pépet adok, mert tápiból is azt issza. Milupa.
Én a Hippeset adom neki, õszibarack-sárgabarackosat, a milupásat nem eszi meg, és semmelyiket se. Sztem ugy kell mérlegelni, hogy amit elõszõr kóstol meg, aztfogja szeretni. Ja, én vacsira adom neki, de lehet, h leállok vele, mert 6 hós és 7800 gram. Õ se kis baba:) :)
Az én kisfiam 6, 5 hós és 8760 gramm, és kedden kezdem neki a tejpépet csak.Milupa-vaniliásat vettem neki..
Én a Hipp-es sima (natúr) tejpépet adom neki, és igazi gyümölcsöt szoktam neki belereszelni. Almát, körtét, banánt, és narancslevet is szoktam beletenni (ilyenkor kicsit sûrûbbre szoktam keverni). A Müllerben szoktam venni, kb 200 forinttal olcsóbb, mint a Tescóban. És ott lehet (néha) dupla csomagosat is venni, úgy mégolcsóbb.
Én a Mildipép tejpépet vettem neki elõször a banánosat, nagyon finom, és nem is volt drága. Olyan 600 ft. Most már a vegyes gyümölcsöset, meg a sárgabarackos tejberizspépet eszi. Meg a Milupa kekszes piskótásat kóstolta utoljára, amit azóta is imád. Néha én is keverek bele friss gyümölcsöt. 7 hós kislány.

Milyen játékot vegyek 3-6 hónapos babának? Hol lehet elérhető áron beszerezni?

Játszósz?nyeg, forgó már van. Olyan játékokat keresek ami hosszabb távra szól. Fejleszt?. Ha lehet konkrétan írjátok le hogy a Ti babátok mivel szeret játszani.

Legjobb válasz: Hát olyat nehezen tudsz, ami hosszú távra mert egy 3 hónapos baba akkor tanul meg csak fogni, egy hat hónapos meg már sokkal több mindent tud. Az enyém 5 hónapos és imádja a zörgõket, egész nap eltud velük játszani, most már elkezdett mindent a szájába rakni és vettem neki masszírozós dolgokat.

Hát olyat nehezen tudsz, ami hosszú távra mert egy 3 hónapos baba akkor tanul meg csak fogni, egy hat hónapos meg már sokkal több mindent tud. Az enyém 5 hónapos és imádja a zörgõket, egész nap eltud velük játszani, most már elkezdett mindent a szájába rakni és vettem neki masszírozós dolgokat.

6 hónapos Babád hol tart/tartott a mozgásfejlődében? . És?

Mit mondtak a neurológusnál, gyógytornásznál, háziorvos, stb.? Mennyi a súlya, hossza, lány -fiú?

Legjobb válasz: Hat hónaposan már mászott, kisfiú, a súlyát fejbõl már nem tudom, de normális testsúlyú baba volt. Hét hónaposan pedig fel is állt.

Hat hónaposan már mászott, kisfiú, a súlyát fejbõl már nem tudom, de normális testsúlyú baba volt. Hét hónaposan pedig fel is állt.
kisfiam 6 hónaposan hagyta el teljesen a kúszást és tért át a mászásra amibõl egybõl ki is ült. persze ülni még nem tudott, így mint a zsák dõlt is el fél perc múlva majd újra, újra és újra próbálkozott :)
6 hónaposan forgott, gurult, hason fekve a játékokért nyúlt. Kb ennyi. 65cm és 6.4kg, kislány.
nekünk is kb. forgott, gurult. mászás az "csak" 8 hónaposan jött
forog oda-vissza, hason nyúl a tárgyakért és tolat(popót fölnyomja és a kezével hátra tolja magát). Kisfiú 8, 5 kg és 72 cm.
6 hónaposan lányom forgott ide-oda, és ekkor kezdett kúszni. Ülni, állni csak 8 hónaposan kezdett, és mászni csak 9 hónaposan. Fél évesen 6900 gramm, 69 cm volt.
Fiam most 6 hónapos. 2szer fordult eddig hasról hátra, kb 5-6 szor hátról hasra, nem nagyon strapálja magát. Hason leteszi a fejét és a fenekét megemelve elõre tolja magát (pár centit). Hason mellkasát kiemeli, nyújtott kézzel kitámaszt, egy kézen támaszkodva nyúl a tárgyakért. Ülni nem tud, rögtön oldalra dõl. Háton fekve lábait emeli, megfogja (a szájáig nem tudja elhúzni). Csuklóját forgatja. Két tárgyat is megfog egyszerre és összeütögeti õket, a csörgõt rázza. 8200 gr. 67 cm. Elég husis. Arra, hogy még nem gurul, az orvos nem mondott semmit, nem küldött sehová. Izomtónus problémája nincs

6 hónapos babátok hol tart a mozgás és "beszéd" fejlõdésben?

Legjobb válasz: ugyan az enyém tegnap volt 7 hónapos, de azért leírom. 2 hete mászik, és pár napja fel is áll. ülni nem tud. beszéd? "babababababa" "hááúúú" "ghõõõ" "nyányányányáá" kb ezeket mondja, és sikítozik ha például örül valaminek.

ugyan az enyém tegnap volt 7 hónapos, de azért leírom. 2 hete mászik, és pár napja fel is áll. ülni nem tud. beszéd? "babababababa" "hááúúú" "ghõõõ" "nyányányányáá" kb ezeket mondja, és sikítozik ha például örül valaminek.
a ''beszédje'':gííííí, aga, bababab, gö kb ennyi még csak forogni tud de már gilisztázik elõre bár a buksiját még nem emeli fel a popojával együtt
igaz 7 hós múlt nemrég, de leírom. egy szótagokat mond, leginkább gá. kisliba :) kúszik, de nem szabályosan váltott tagokkal. 4kézlábazik, így hintázik, próbál terpeszállásba állni, de a könyöke a földön, elég vicces :) már próbálja magát állásba húzni, de még nem sikerült.
6 hónaposan még "csak" forgott mindkét irányba.
Az én kisfiam csütörtökön lesz 6 hónapos. Forog mindkét irányba. hason fekve a fenekét felnyomja, próbál elõre haladni, de még nem nagyon megy neki. :) Apró tárgyakat nagyon szépen forgat a kezében. Ülésbe felhúzza magát, és egyre szebben ül egyedül, néha már egész sokáig. a "beszéde" "evev", "jejeje", stb. cuppog, sikít (néha már fülsértõ), gurgulázik. Kb ennyi.

5-6 hónapos babátok miket csinál már meg? Hol tart a fejlődésben?

Sziasztok! Tudom, hogy kicsit aggódós vagyok, de szeretném kikérni a véleményeteket, hogy hol tart a babátok. Nekem múlt vasárnap volt 5 hónapos, és már minden érdekli, ügyesen fog, er?sen tartja a fejét, hátáról oldalra fordul, meg kb. 4-szer a hasára is sikerült "átgurulni". De nem kellene már simán átfordulnia? Vagy csak én képzelem be? Légyszi, aki tud, írjon! El?re is köszi!

Legjobb válasz: Az én 5 hónapos babám is igen érdeklõdõ, figyelmes, rengeteget gõgicsél. Õ a hasáról szokott a hátára fordulni. Néhányszor hátról hasra is ment neki, úgy egy-másfél hónapja, de azóta nem próbálta. Felnyomja magát négykézláb-állásba, így ring elõre-hátra. A lábát is ki-kinyújtja idõnként. Õ 7,5 kg, 75 cm, már van 2 foga, tehát elég jól fejlett baba, úgy gondolom. Szerintem minden kisgyerek más ütemben fejlõdik, nem érdemes izgulnod emiatt.

Az én 5 hónapos babám is igen érdeklõdõ, figyelmes, rengeteget gõgicsél. Õ a hasáról szokott a hátára fordulni. Néhányszor hátról hasra is ment neki, úgy egy-másfél hónapja, de azóta nem próbálta. Felnyomja magát négykézláb-állásba, így ring elõre-hátra. A lábát is ki-kinyújtja idõnként. Õ 7, 5 kg, 75 cm, már van 2 foga, tehát elég jól fejlett baba, úgy gondolom. Szerintem minden kisgyerek más ütemben fejlõdik, nem érdemes izgulnod emiatt.
1 héttel vagyunk idõsebbek. A hasáról átfordul a hátára, de fordítva még nem. Csak az oldalára fordult párszor. Védõnõ látta, mondta, hogy még belefér. Próbáljam egy pléddel oldalára fordítani, de a kezét már õ tegye tovább. Kúszni próbálgat még, a lábát ügyesen felhúzza tolja magát elõre, de még nem esett le neki, hogy kéne a keze is :-) Nyugi idõbe vagytok. Valakinek csak 6 hónap után sikerült egyáltalán vmerre forogni.
Nekem 5 és fél hónapos a babám. 6, 7kg és 69cm. Még nem kezdtük meg a hozzátáplálást, mert anyatejes. Nagyon mosolygós és érdeklõdõ baba, mindenér nyúl, szépen fog. Már 3és fél hósan a hasára fordult, azóta szépen tartja a fejét hason, néha már egész kinyomja magát. Visszafele fordulást a hátára csak pár napja csinálja, de egyenlõre nem olyan gyakran, de már vissza vissza fordul. Ne aggódj, minden rendben, barátnõmé 6 hósan fordult hasra. Más ütemben fejlõdnek a babák.
Én babám tegnap töltötte a 6 hót. 5 hósan 9 kiló volt és 67 cm. Gurulva közlekedik, tehát fordul minden irányba már. Kúszik, tolat hátrafelé, kutyázik állandóan (négykézlábra állva ring), fog ügyesen. Ezeket úgy 5 hós kora óta csinálja. Nagyon különbözõen fejlõdnek, nincs miért aggódnod. Nekem õ a 3. babám, és mind a 3 gyerek teljesen eltérõ ütemben fejlõdött, ezzel nincs semmi gond. A nagyobbik lányom 6 hós koráig egyáltalán nem fordult semerre, mégis pl elõbb indult el (10 hósan), mint az a húga, aki már 5 hósan mászni is tudott. Szóval nem jelent semmit, nagyon ügyes a babád már most is :) n
Az én fiam már betöltötte a 6. hónapot, mikor hátról hasra fordult. Fordítva már 3.5 hónapos kora óta csinálta. Most 6.5 hós, gurulgat egyfolytában.

Hol van olyan játszóház Budapesten ahol a pici 6 hónaposom és a nagy (6 és 9) gyerekeim is el vannak?

z Állatkertibe van baba rész azt tudom de azt már unalmasnak találjuk.Nagyon sokat voltunk ott.

Legjobb válasz: Mi a Kölyökvilágban voltunk a Bécsi úton a 2 évesemmel, de szerintem ott el tud játszani minden korosztály. Nem nagy, de nem is voltak sokan. Úgy láttam baba játékok is vannak, illetve a nagyobbaknak mindenféle mászó, ugráló, csúszós játék. Itt a honlapjuk, nézd meg: http://www.kolyokvilag.com/

Mi a Kölyökvilágban voltunk a Bécsi úton a 2 évesemmel, de szerintem ott el tud játszani minden korosztály. Nem nagy, de nem is voltak sokan. Úgy láttam baba játékok is vannak, illetve a nagyobbaknak mindenféle mászó, ugráló, csúszós játék. Itt a honlapjuk, nézd meg: http://www.kolyokvilag.com/
Budakalàsz, Omszkitónál szuper hatalmas játszóház van, picinek hinta, bekerített baba játékokkal teli medence szerûség, babycomp, a nagynak meg ugrálóvár, mászó lengõ Hidas csúszdás köteles... Hatalmas játszórész. Van bent büfé, nagyon szuper! Keress rá a neten!
Elevenpark esetleg?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!

Ülni nem tudó, 6 hónapos csecsemőnek milyen szánkót lehet venni? Hol tudok venni ilyet Miskolcon? Vagy rendelni internetről?

Legjobb válasz: Fekvö szánkó nincsen, meg mivel kapaszkodni sem tud még nehezebb fekve rátenni, meg még hideg is alulról. én nem szánkoztatnám még 6 hósan. lesz még az életében pár tél amikor szánkózhat.

Fekvö szánkó nincsen, meg mivel kapaszkodni sem tud még nehezebb fekve rátenni, meg még hideg is alulról. én nem szánkoztatnám még 6 hósan. lesz még az életében pár tél amikor szánkózhat.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom hogy nem tud kapaszkodni, azért gondoltam hátha van olyan, amihez biztonsági öv is tartozik bundazsákkal. Akkor valószínûleg nincs ilyen. Azért köszönöm a válaszod.
Ráérsz neki venni szánkót, majd jövõre. Felesleges beleültetni ahogy az elõttem író is mondja, mert még kicsi hozzá. Semmit nem fog élvezni az egészbõl. Vegyél majd olyant amit 10-11 éves korában is simán tud használni. Sima, egyszerû szánkót, amire jövõre felszereltek még egy karfát. Ha már nagy lesz akkor meg leveszitek.
szerintem sem nagyon van ilyen szánkó!viszont az én fiam 9 hónapos neki ilyen van elvileg azt mondták 6 hónapos kortól használható!, de ebben nem tudok nyilatkozni így van-e! http://sport.teszvesz.hu/teli_sportok/szanko_bob/baby_merc_t..
A kérdező hozzászólása: Így lehet, hogy jövõre halasztom a szánkó vásárlást. Köszönöm a válaszokat.
Mindenre, amit ülve lehet használni (pl. hinta) azt írják, hogy 6 hónapos kortól. Mert van olyan baba, aki már ül 6 hónaposan. De ez azért hülyeség, mert nem az az átlagos. Szóval tök jó az a tolókaros bundazsákos szánkó, én is néztem, de ülni nem tudó babának nem jó. Szerintem majd a következõ télen vegyetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!