Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos csak kézben (9 db)

Szerintem õ sem akarna késõbb 6 ujjal élni. Ha le tudják venni, élni kell a lehetõséggel. 6 hónaposan valószínûleg nyomot sem hagy benne.
Érdemesebb még most levetetni, nem is fog rá emlékezni, és, nem hagy benne nyomot! Én levetetném!
Én is levetetném. Most még pici, nem fog emlékezni rá. A kislányomnak a lábán lett volna 6 ujja, de az 5. és 6. össze van nõve. Olyan kis szív formájú. Most még nem mûtik meg, mert ahhoz röntgen is kéne, hogy van-e benne csont, stb. De a doki szerint még ráér. A férjem mondogatja mindig, hogy majd ha a gyerek akarja, akkor levetetjük neki. Hát, nem tudom. Nem akarom megvárni, hogy az óvodában vagy iskolában csúfolják emiatt. Mert nyilván nem olyan feltûnõ, de a gyerekek mindent észrevesznek.
En levetetnem a helyedben. Nem azert, mert en, vagy a csalad, vagy a gyermekem kesobbi baratai ezen nem tudnanak tovabblepni, errol szo sincs. Viszont van egy ismerosom, akinek hat ujja van, mar felnott es egesz eleteben mindenki "hat ujjunak" hivja/hivta. Tehat konkretan ezt hasznaljak a keresztneve helyett. Ugy kerdeztem ra a keresztnevere, mert en inkabb azon szolitom. Egyszeruen raragadt. A vezeteknevet alig tudja valaki, de a keresztnevet sem nagyon, mert igy szolitjak... En felnek ettol.
Megkérdezhetem, hogy más tünet van -e? Nem vastagabb a karja a másiknál vagy valami szindróma? Kislányomnak hasonló problémája van.
Elsõvel egyetértek.
Ha nyom nélkül meggyógyul, akkor levetetném. Nem akarnám, hogy csúfolják, nagyon nyomot tud hagyni benne.
Szerintem is, egyetértek az elõzõ válaszolóval.Most abba gondoltam hirtelen bele hogy ha nagyobb lesz, kifogják ezért nézni, sõt lehet hogy ki is neveti a többi gyerek hiszen õk nem tudják még milyen egy ember lelkébe belegázolni, ez aztán azt hozza magával hogy visszahúzódó, zárkózott lesz stb... Nem azt mondom hogy ez így fog történni de ha az én fiamról lenne szó én az eltávolítás mellett döntenék!
Manapság egy elálló fül is nagy lelki gondokat okoz egy gyereknek (fõleg kamaszkorban), nem hogy egy 6. ujj. Táltos vagy nem, ez rendellenesség. Szerintem 16 év múlva nem éppen lesz hálás azért, hogy nem vetettétek le ezt akkor, mikor még semmi problémát nem okozott.
abba kell belegondolnod, hogy milyen lesz, ha felnõ. Biztos, hogy csúfolni is fogják, és lehet, hogy felnõtt korában meg kerülni fogják a lányok. nehéz kérdés, de én levetetném szerintem
A kérdező hozzászólása: hát fogalmam sincs mi legyen
Szomszéd kisfiú született így, neki levették. Én gyerek fejjel nem értettem hogy miért vették le, irígykedtünk rá, hogy õ különlegesebb mint mi.. Most felnõtt fejjel nem tudom hogy döntenék.
A kérdező hozzászólása: a lábán van még 2 ujja nagyon picit összenõve, más nincs.az ortopédus doki táltosnak nevezte, szerinte is meg kellene tartani.
Szia! Én annó úgy születtem, hogy mindkét kezemen 6 újj volt, de ha jól emlékszem, akkor nekem anyukám úgy mesélte, hogy kb 2 hónapos koromban vágták le.. A mai napig látszik a helye, igaz csak az egyiket jobban, de az néha fel is reped..akkor fáj egy picit, de nem vészes...Olyan mintha egy szemölcs enne a kisújjam helyén... Majd folytatom, csak lemerül az akksim... :( :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ

6 hónapos babám csak kézben alszik el. Hogy tudnám kiságyba szoktatni?

Hogyan tudom rászoktatni a babám, hogy egyedül elaludjon (akár úgy is, hogy a kiságya mellett vagyok). Az biztos, hogy azt nem hagyom, hogy álomba sírja magát, csak emberbarát megoldások érdekelnének:)

Legjobb válasz: Hát sírás nélkül nehezen fog menni az biztos. Az én lányom még csak 3 hónapos ugyan, és Õ is ölben alszik el, ami nem baj szerintem, még egy hat hónapos babánál sem. Én minden esetre úgy csinálnám (fogom csinálni) hogy amikor már nagyon álmos teszem be az ágyba, símogatom, énekelek neki esetleg mellé fekszem. Ha nagyon sír kiveszem megnyugtatni, aztán vissza. Jó megoldásnak tartom erre az esetre a cumit, bár az én lányomnak egyenlõre egyátalán nem kell. Próbáld elolvasni a Suttogó titkai címû könyvet, van bennen egy-két okos ötlet. Sok sikert!

Hát sírás nélkül nehezen fog menni az biztos. Az én lányom még csak 3 hónapos ugyan, és Õ is ölben alszik el, ami nem baj szerintem, még egy hat hónapos babánál sem. Én minden esetre úgy csinálnám (fogom csinálni) hogy amikor már nagyon álmos teszem be az ágyba, símogatom, énekelek neki esetleg mellé fekszem. Ha nagyon sír kiveszem megnyugtatni, aztán vissza. Jó megoldásnak tartom erre az esetre a cumit, bár az én lányomnak egyenlõre egyátalán nem kell. Próbáld elolvasni a Suttogó titkai címû könyvet, van bennen egy-két okos ötlet. Sok sikert!
A Suttogót én kihagynám , de ez az én véleményem . Nálunk az vált be , hogy rituálékat vezettünk be, minden gyereknek szüksége van rá.Biztos kapaszkodók , tudja hogy mi után mi fog következni . Este azonos idõben fürdés, vacsora , mese( a nagyok már ovisok, a pici még csak 2 lesz)aztán fekvés, elköszönés(mindig ugyan ugy) és alvás.Napközben a déli alvás is hasonlo keretek között zajlik, ebéd után behuzzuk a függönyöket, lefekvés, betakargatás, köszönés , alvás.Alakítsátok ki a saját szokásaitokat, menni fog csak türelem!Ja és határozd el hogy ez így a legjobb , a baba érezni fogja .A sírást pedig ne érezd akkora bûnnek, senki nem rossz szülõ azért mert sírni hagyja a gyerekét .
Maximálisan egyetértek a 2. válaszolóval. Mi is így csináljuk. Füri, vacsi nyugalomban és letettem aludni, két-három napig sírdogált azóta maguktól alszanak. Ha nagyon sírt bementem, megnyugtattam de nem vettem fel. Szerintem ez nem lelketlenség! Mind a két lurkó így alszik. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget. Az a gond, hogy nem nyugszik meg, amíg nem veszem fel. Kézben is elõfordul, hogy több, mint egy óra alatt alszik el. El se tudom képzelni, hogy mennyi idõ lenne ha egyedül hagynám. A suttogót már több ismerõsöm próbálta, de senkinek sem jött be. Mikortól fontos, hogy egyedül aludjon el a baba? Van olyan kor, amikortól könnyebb átszoktatni? Milyen korban próbáltátok elõször az egyedül alvást? Mennyi idõ alatt aludt el a baba? Hány nap volt, mire megszokta?
Én már az elsõ naptól - miután hazajöttün a kórházból - arra törekedtem, hogy meglegyen az a rendszer és sorrend, amit az elõttem szólók írtak. Este fürdés, utánna vacsi aztán ágyikó. Az elején nem ment olyan simán, de akkor sem vettem ki, csak megpróbáltam megnyugtatni, simogatni és hamar elaludt. Most 5 és fél hónapos, de ha leteszem már tudja mi következik és szinte elaltatja saját magát. Van, hogy utánnam néz, akkor mondom neki a szokásos hangsúllyal, hogy szép álmokat, sokat aludj......stb és kimegyek a szobából. Perceken belül elalszik. Remélem Neked is sikerül!
Nálunk a kisfiamnál semmi nem vált be, a mai napig kézben alszik el- csak itthon. A bölcsiben nincs ilyen baj. A kislányom nem hajlandó ölben elaludni, ha álmos, le kell tenni, és békén hagyni- csak úgy alszik ez. szerintem ez természet dolga. Lehet javítani, módosítani rajta, de teljesen átformálni szerintem nem lehet. De amikor már nagyobb, és értelmes szerintem meg lehet vele beszélni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ha nem szoktatom ágyban elalvásra, hanem elringatom, akkor kb milyen korára alakul ki benne az, hogy az ágyában játék közben elalszik?

Most 6 hónapos a kislányom folyik nagyon a nyála szerintem jön a foga mert érzem hogy szurja az ujjamat de egy pár napja nyügős és csak kézbe van el és sétálgatni kell vele. Mit csináljak? Ki fogja nőni?

Csak kézbe van el és csak sétálgatni kell vele mert ha nem olyan keservesen el kezd sírni meg nagyon bepörgeti magát.Éjszaka csak egyszer kell fel kajcsizni utánna alszik tovább azt mongyák haggyam had sírjon és ne vegyem fel mert el lessz kényeztetve.Nagyon el vagyok keseredve eddig olyan jo kislány volt mostmeg nem birok egész nap sétálni vele.Néha eljátszik magába de az nem tul s?r?n van.mit scináljak??

Legjobb válasz: hát én is csak ennyit tudok mondani hogy a fogzás miatt ilyen nyûgõs és azért szeretné hogy kicsit tutujgassad bár tényleg nem túl jó ez mert hamar elkapatódnak a babák így. ne hagyd magad.

hát én is csak ennyit tudok mondani hogy a fogzás miatt ilyen nyûgõs és azért szeretné hogy kicsit tutujgassad bár tényleg nem túl jó ez mert hamar elkapatódnak a babák így. ne hagyd magad.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszod jo ötletnek hangzik csak evvel egy bibi van. ki tudja ezt megálni??jo nekem õ az elsõ elvileg az elsõt mindenki elkapatja, de haggyam sírni majd ki nõvi??


Ez már a felülés? 6 hónapos kislányom ma a babakocsiban szabályosan felült, de a két kis kezével tartotta magát. Ez most felülés vagy csak próbálkozás? Megtartani még nem tudja magát.

Legjobb válasz: Szerintem akkor felülés a felülés, ha fekvõ helyzetbõl segítség nélkül stabilan fel tud ülni és megül. Addig csak próbálkozás.

Szerintem akkor felülés a felülés, ha fekvõ helyzetbõl segítség nélkül stabilan fel tud ülni és megül. Addig csak próbálkozás.

6 hónapos kutyám most kezd ugatni. Idegeneket csak. Megdicsérhetem érte?

Szeretném ha ugatna, jelezze csak ha idegen jön. De attól félek nehogy túlzásba vigye majd és feleslegesen is ugasson. És a hangja is megváltozott, eddig olyan kiskutyásan ugatott, ha néha játék közben ugatott, most meg egyre mélyebb a hangja. Mondjuk azért remélem mélyebb lesz még!

Legjobb válasz: Az ugat parancsot megtaníthatod neki.Olyankor mikor ugat akkor mondod neki,hogy "ugat" és megdicséred,de azért ne vidd túlzásba,naponta 2-3x gyakorlod vele akkor annyi elég.

Az ugat parancsot megtaníthatod neki.Olyankor mikor ugat akkor mondod neki, hogy "ugat" és megdicséred, de azért ne vidd túlzásba, naponta 2-3x gyakorlod vele akkor annyi elég.
Nyugodtan dicsérd meg, de inkább akkor, ha hozzátok megy valaki, ha csak járókelõket ugat, akkor lecsitíthatod egy kicsit. Ahogy tetszik, a kutya megtanulja ezeket. Az nem baj, ha néhány ugatással tudatja a terület védelmét, de azért ne õrüljön meg, ha csak elmegy valaki elõttetek.:) Egyébként úgyis fogod hallani az ugatásán, hogy milyen szitu van, csak megszokás kérdése. Én már néha személy szerint tudom, ki jött éppen, az ugatásból! :) De azért arra is figyelj, hogy ha megugatja az idegeneket, és megdicséred, ne a támadást dicsérd, hanem a jelzést, és ha behívsz valakit, ne küldd el a kutyát, hagy ismerkedjen! Fontos megtanulnia, hogy a jelzést várják el tõle, de engedéllyel lehet idegen a területén, és a jelenlétedben ne ugasson, ne támadjon. Eleinte gyakorolj pórázzal, ha tartana az idegenektõl. De azért azt ne hagyd, hogy idegenek összefogdossák, meg tapogassák, mert az nem esne jól neki, és nem kell az idegenek bizalmára rászoktatni.
Megdicsérheted, de miután megdicsérted, ezzel õ elvégezte a feladatát és át kell adnia az irányítást neked. Magyarult a továbbiakban nem ugathat. Ha mégis megtenné, akkor le kell tiltani. Az õ feladata az, hogy jelezzen, és ha jelzett, akkor már neki nics több dolga ezügyben.

Fapados járatal fogunk a 6 hónapos babámmal utazni. Kézi pogyászt viszek csak. A repülöre felvihetem a csumis üvegjét vagy egyáltalán mit vihetek?

Legjobb válasz: A légitársaság honlapján le van minden írva. Melyikkel mentek? 100 ml folyadéknál nem lehet több folyadék egy üvegben és max 1 litert lehet felvinni (vagyis 10-szer 100ml) Az a gond, h nem tudom, h ez a szabály érdemes-e a cumisüvegre is.

A légitársaság honlapján le van minden írva. Melyikkel mentek? 100 ml folyadéknál nem lehet több folyadék egy üvegben és max 1 litert lehet felvinni (vagyis 10-szer 100ml) Az a gond, h nem tudom, h ez a szabály érdemes-e a cumisüvegre is.
érvényes, nem "érdemes"
A kérdező hozzászólása: AZ EASYJETEL MEGYÜNK MOST OLVASTAM ÉN IS 100ML.DE ÍRTAM NEKIK HOGY EGYÁLTALÁN CUMISÜVEGET FEL E VIHETEK MEG PELENKÁT
Ja, cumisüvegrõl tényleg nem ír semmi érdemlegeset a szabályzat. Jobb is, ha tõlük tudakozódsz. Meg a Ferihegy honlapját is átböngészheted, mert elvileg ez a szabály mindenhol egységes. Amúgy hallottam olyat, ha kisbabával utazol, akkor érdemes úgy intézni az etetést, h felszállás közben iszik. Akkor elvileg nem dugul be a füle és utána még talán el is alszik. Jó utat!
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM KEDVESÉGEDET

Nem baj, hogy 6 hónapos kislányom még oldalra sem fordul? Nagyon erős kislány egyébként, de mintha nem is akarna megfordulni. Elég neki ha a kezemet megfogja, akkor már megy neki egyedül is. A fura csak az hogy a felülést már próbálgatja

Legjobb válasz: Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10,5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.

Nem baj, az én lányom egyáltalán nem forgott, nem kúszott, 10, 5 hósan kezdett mászni és 14 hósan járni. A felülést az enyém is nagyon hamar próbálgatta.
mi 8 hósak vagyunk, egyszer kétszer még kb 4-5 hósan forgott de azóta egyáltalán nem, nem érdekli de már egyedül felül és felhuzza magát állásba de kuszni mászni nem akar

6 és félhós babám hasról hátra nem tud még forogni. Hátáról már 4 hónapos kora óta forog. Kúszni próbál, de csak "repcsizik" a kezével, olyan mintha nem tudná használni, pedig a mozdulat jó. Mit tegyek? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!

Az én 7 és fél hónapos babám sem forog hasról-hátra. Tud, mert játék közben néha hátra fordul, de nagyon utál a hátán lenni. Ha leteszem rögtön hasra vágja magát, már úgy is alszik. Azt szokták mondani, hogy ha egyszer már megcsinálta akkor nincs semmi baj.Próbáld ki hogy valami játékot emelsz a feje fölé és akkor hátha motíválod a forgásban. A repcsizés is nagyon jó, próbálgatja magát, nincs vele semmi baj!
fIam is repcsizett hat hósan, 7 hósan kezdett kúszni, 10 hós, most néha mászik, de valamiért kúszni jobban szeret. Fog kúszni hamarosan a babád, csak legyen sokat szõnyegen.
Szia! Nálunk ugyan ez van. Kicsim 6 hónapos 1 hetes, és szintén 4 hósan fordult hátról hasra, fordítva pedig nem megy, de nem is érdekli különösebben a dolog, nem próbálgatja. A kúszásal ugyan ez a helyzet nálunk is. :-)) Ami moostanában mozgásban számomra új az, hogy az egyik lábát felhúzza és ezáltal feltolja féloldalt a popsiját, aztán vissza kinyújtja. Nem tudom ez minek az "elõszele", remélem a kúszásnak.
A kérdező hozzászólása: Igen-igen, nálunk is ez a helyzet, szinte oldalra dõl annyira felhúzza a popsiját. Hát kíváncsi vagyok :-)

6 és fél hónapos lányom még nem fordult át a hasára. Nagyon próbálkozik, de nem megy neki. ha egy kicsit meglököm, vagy a kezét megfogom, akkor megy neki. csak mostmár elvárja, hogy segítsek neki, Mit tegyek segítsek vagy ne?

A játékok egyszerüen nem érdeklik,ugyhogy játékkal nem tudom csalogatni.

Legjobb válasz: Engedd kicsit próbálkozni, aztán viszont segíts, mielõtt sírna. Napról-napra jobban megy majd és egyre kevesebbet kell segítened. Aztán majd egyszer csak észreveszi, hogy megy ez neki egyedül is. Nagyon büszke lesz magára!:-) 5 és fél hós kislány anyukája (nálunk is így volt)

Engedd kicsit próbálkozni, aztán viszont segíts, mielõtt sírna. Napról-napra jobban megy majd és egyre kevesebbet kell segítened. Aztán majd egyszer csak észreveszi, hogy megy ez neki egyedül is. Nagyon büszke lesz magára!:-) 5 és fél hós kislány anyukája (nálunk is így volt)
Szia! Nekem is ugyanez volt a bajom a fiammal, nem akart hasra fordulni. Onnan hátra ment, de nem szeretett hason feküdni, ezért nem nagyon erõltette meg magát.. Én nem játékkal jártam sikerrel, hanem talán egy kulcscsomóval? Azt hiszem az volt. A lényeg, hogy valami, ami nagyon nem baba kezébe való. Próbáld ki, hogy mikor háton van, akkor a feje fölött megcsörgetsz valami csillogó, fémes dolgot (pl kulcscsomó :) ), de úgy, hogy azért valamennyire benne legyen a látóterében. Remélem sikerül. Ha nem akar, akkor keresned kell egy gyógytornászt, mert akkor lehet, hogy izomletapadása van. Én is begyûjtöttem anno egy telefonszámot, mert késõinek éreztem a fordulást. De a módszerem után rájöttünk, hogy nincs ennek a gyereknek semmi baja a lustaságon kívül :) Sok sikert, ha sikerült, azért írd meg ;) Enci
Mindenképpen hagyd hogy õ maga jöjjön rá.
A kérdező hozzászólása: már látta doki, azt mondta semmi baja, csak lusti, amugy köszi a gyors válaszokat, remélem nensoká írok, minden jót !
A kérdező hozzászólása: Tegnap este megfordult, és azóta is csinálja!
Szia! A kulcscsomós vagyok, na tessék! Csak lusta volt a kisasszony! :) Gratula! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!