Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos cicám eddig lakásban élt, (1 db)

6 hónapos házi cicám eddig lakásban élt, most elveszett. Életben maradhat-e kinn a szabadban?

Legjobb válasz: Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment,azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik,és két hét után mikor már minden reményem elszállt,megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott,koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált,hogy 1-2 hétre kiment,de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt,sosem volt kint a szabadban,mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.

Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment, azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik, és két hét után mikor már minden reményem elszállt, megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott, koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált, hogy 1-2 hétre kiment, de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt, sosem volt kint a szabadban, mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.
Én csak a közlekedési eszközöktõl félteném. Vagy befogadja valaki, vagy talál mindenféle hulladékot az utcákon, éhen biztosan nem hal.
Nekem is volt egy házicicám. Emeletes házban lakunk, így ritkán volt kint. Mikor terhes lettem el kellett vinni a különbözõ fertõzésveszélyek miatt. Egy kertesházba került. 1 hét alatt hozzászokott, és most már a kutyákat is lepofozza. Minnél fiatalabb, annál jobban alkalmazkodik az új környezethez. Ne féltsd, az sincs kizárva, hogy hazamegy. Ugyanis a macskák a házhoz hûségesek, és nem az emberhez. Persze, ha valaki befogadta, akkor nehezebb lesz megtalálni.
No para! Életben fog maradni. Hogy visszamegy-e hozzád, az már más kérdés, de az életbenmaradásra jó esélye van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok segíteni? Szeretnék kis cicát!

Szóval a helyzet az hogy szeretnék egy kis cicát nagyon. Apukám nem engedi, mindig azzal jön hogy: "Azt mindig le kell vinni." Én mindig levinném a cicát, de tudtommal nem fontos őket..vagy igen? Mert ha igen, akkor is szívesen leviszem....Hogyan tudnám rá venni apukámat hogy szerezzük egy kis cicát? 14 éves vagyok és lány.

2

Mit tegyek a szinte folyamatosan tüzelő cicámmal?

Nyáron fogadtuk be, rá négy napra lett négy gyönyörű kölyök, akiknek mostanra találtunk gazdit. Amíg szoptatott, nem akartuk ivartalanítattni, de szoptatás közben is tüzelt 4-5 hetente. Úgy tudom, hogy nem tesz jót a maccsnak, ha a tüzelés utáni 3 héten belűl ivartalanítjuk. Pénteken megint kezdődött a tüzelés - az előző után másfél héttel.

5

Miért hányt a macskám?

Néha szokott hányni, de akkor inkább ilyen fehéres trutyi jön. De most fél tizkor szinte teljesen visszajött a vacsora, amit este 10-kor kapott. Mondjuk talán az elmúlt pár napban sokat gubbasztott, mintha fájna a hasa. De nemtudom mitől lehet, nem kijárós macska, és nem tűnt fel, hogy vmit megevett volna. :S Amúgy a közérzetén sem láttam, hogy rosszul lenne vagy búslakodna, enni is eszik rendesen. Lehet, hogy túl sokat evett? Száraztáp mindig van kinnt neki, meg egy kicsit dagadt is.

2

A kövesúton találtam egy kismacskát, hazahoztam mit csináljak vele?

jól betakartam, fekszik
nem járkál néha nyávogott egy kicsit, dorombolt is de nem mászkál csak fekszik

a szemét nem nyitja ki, tetrán kenőcsöt tettem a szemébe, direkt szemre való

enni sem eszik alig mozdul csak fekszik
még forralt bolti tejet adok neki valahogy, de még nem tudom hogy itassam meg vele
mivel tudnék még rajta segíteni?
holnap hívom fel az állatorvost, de addig???

58

Mi baja lehet a kiscicának?

Kb..3-4 hónaposak a kiscicáim és észrevettem,hogy a 2 kandur cica boldogan játszadozik semmi bajuk nincsen amíg az egyetlen kislánycica olyan kedvetlen csak járkál néha nyávog és olyan szörcsögő hangot az ki (mint mikor egy ember szipog) mi baja lehet szegénykémnek mert rendesen eszik jó kis dundi...

6

Simogatom a cicát, návog, dorombol, dörgölődzik, és hirtelen bekattan, elkezd harapdálni mit, csináljak, hogy ne harapjon? (3 hónapos)

ántani nem szeretném, nehogy megutáljon, de nem mehet így tovább tiszta seb vagyok
Vagy nő a foga és elhagyja ezt a viselkedést?

5

Miért nedves a macskák ormánya?

7

Milyen ételt adhatok a macskámnak?

Sok mindent megeszik. És nagyon sokat. Mindig kuncsorog egy kis kajáért, de figyelünk, mindig csak keveset... Arra lennék kíváncsi, hogy, ha marad az ebédből, miket adhatok neki? Gondolom kis húsfalatkákat... most éppen paradicsomos káposztát eszik... Az nem baj, ugye?
13/L

3

Szép ez a Perzsa cica?

http://kepfeltoltes.hu/131026/P1000679_www.kepfeltoltes.hu_...12

Miért ilyen a macskám? (többi lent)

Szinte egész felnőtt korában vad volt. Most több mint 5 éves,lány. Amikor kiscicái vannak akkor szelídebb,de amikor már velük nem foglalkozik akkor szinte megsimogatni sem lehet. Még amikor elkezdem simogatni még dorombol,dörzsölődik de eltelik 1-2 perc és csikar,harap utána elmegy. Amúgy akkor fogtam az ölembe utoljára,amikor kicsi volt. Azóta nem merem az ölembe fogni. De mi baja lehet?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!