Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos cicám eddig lakásban élt, (1 db)

6 hónapos házi cicám eddig lakásban élt, most elveszett. Életben maradhat-e kinn a szabadban?

Legjobb válasz: Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment,azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik,és két hét után mikor már minden reményem elszállt,megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott,koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált,hogy 1-2 hétre kiment,de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt,sosem volt kint a szabadban,mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.

Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment, azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik, és két hét után mikor már minden reményem elszállt, megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott, koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált, hogy 1-2 hétre kiment, de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt, sosem volt kint a szabadban, mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.
Én csak a közlekedési eszközöktõl félteném. Vagy befogadja valaki, vagy talál mindenféle hulladékot az utcákon, éhen biztosan nem hal.
Nekem is volt egy házicicám. Emeletes házban lakunk, így ritkán volt kint. Mikor terhes lettem el kellett vinni a különbözõ fertõzésveszélyek miatt. Egy kertesházba került. 1 hét alatt hozzászokott, és most már a kutyákat is lepofozza. Minnél fiatalabb, annál jobban alkalmazkodik az új környezethez. Ne féltsd, az sincs kizárva, hogy hazamegy. Ugyanis a macskák a házhoz hûségesek, és nem az emberhez. Persze, ha valaki befogadta, akkor nehezebb lesz megtalálni.
No para! Életben fog maradni. Hogy visszamegy-e hozzád, az már más kérdés, de az életbenmaradásra jó esélye van.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen fajta macskák azok, amik ilyen hatalmasra megnőnek?

Olyan tizenegynéhány kilósakra gondolok. Milyen fajták ők, vagy mitől függ hogy ekkorára megnőjenek?

7

Cicasok, ti szoktatok furdetni a benti cicatokat? Hogyan? Szereti? Mivel kezdjem?

6

Hogyan kell etetni par napos cicat?

az anya nem akarja oket etetni, gyanitom azert mert a noverem jatszott veluk es ma az egyik kis macsek felig kivolt hulve normalis ez?
hogyan tudnam oket etetni? es milyen tejel?

3

Mi oka lehet annak hogy a 11 hónapos lassan 1 éves macskám nem tüzel (biztos hogy nőstény)?

Volt már macskám meg otthol anyumnál még mindig van! Az rendre tüzel mikor kell. De ő nem tavaly szeptemberben született biztos mert ismerőstől kaptam. azon kívül hogy esténként vagy 1 órát rohangál a lakásba semmi tünet,meg persze reggel trambulinnak használja a hasam. de ez mindennapos. étvágya van. nem tudom esetleg beteg lenne de a neten nem találok semmi infót arról hogy miért nem tüzel. Amúgy trikolor és kiköpött az anya. Valakinek hasonló eset? köszönöm a válaszokat!

4

Van egy 5 éves ivartalanított nöstény cicám. És van két újszülött kiscica, akiket be kéne fogadni, de nem tudom, hogy a cicám hogy reagálna. Elötörhetnek az anyai ösztönök, vagy bántaná a kicsiket. Találkozott már valaki hasonló szituációval?

3

Van itt olyan, aki használt már egyaránt Coshida, Shah, és Claude almot? Összehasonlításban melyik a jobb?

Egyenként olvastam már jót és rosszat is mindegyikről, így leginkább most azok véleménye érdekelne, akik már próbálták mindhármat, vagy legalább kettőt.

1

Mikor kezd egerészni egy cica?

Van egy közel 4 hónapos kandúr cicánk.Mielőtt idekerült sok egérlyuk volt itt több egeret láttunk is.Irtottuk füsttel,ami ideig óráig hatott.Mióta itt a cica nincs egérlyuk illetve egeret sem láttunk.Viszont egy döglött egeret sem találtunk.Éber macska mindennel játszik,kapott mát el pillangót és bogarakat is.(ezt láttam)
Ezek alapján foghatja az egereket a macska?
Hátsó udvaron viszont biztos van egér,mert a kutya érzi a járda alatt.Mindig ugat a járda alá és kaparja.

2

Mit csináljak a talált kismacskával?

Karnevál van a városban, és óriási tömeg az utcákon. Egy férfi kezében volt egy kismacska, megkérdeztem, hogy megsimogathatom-e, ő meg azt mondta, hogy persze, oda is adja. Én gyorsan kivittem a tömegből, nagyon félt szegény, hazahoztam, itthon adtam neki kaját meg tejet. Most az ölemben van. Nem tarthatom meg, és nem tudom, mikor teszek jót vele. Kb. ekkora:
Kereshetnék neki gazdit, viszont nem biztos, hogy találnék, és nem virraszthatok itt mellette egész éjjel.
Visszavihetem éjjel oda, ahonnan elhoztam, mikor már nincs sok ember. Akkor talán megtalálná a családját, vagy hazatalálna, ha van gazdája. (Azon a környéken nagyon sok a kóbor macska, szóval lehet, hogy nincs gazdája.)De holnap és holnapután ugyanekkora tömeg lesz ott, és félek, hogy eltapossák.
Elengedhetem messze attól a helytől, messze a sok embertől, de akkor oda nem talál vissza, és nem tudom, hogy meglenne-e egyedül.

Szóval melyiket válasszam? Új gazdi, vagy vissza a családjához, már ha van.

18

Mindig kint legyen a macska előtt a száraztáp?

Mindig legyen neki kint kaja vagy inkább napi többször adjak neki kevesebbet?
Még kölyökcicáról van szó, 3-4 hónapos lehet.

3

Elég lesz ez a felszerelés kezdő cicásnak?

Nemsokára lesz egy kiscicám (első), netről rendelem a dolgokat.

Eddig ezekre gondoltam:
- száraztáp 2kg,
- konzerv 12x200g,
- szállítóbox,
- alomtálca,
- alom,
- alomzsák,
- jutalomfalat,
- multivitamin,
- macskamenta spray,
- macskafű,
- csepegtetős bolhairtó,
- kaparófa,
- nyakörv,
- tál,
- cicaalagút,
- pár játék,
- radiátorra felszerelhető fekhely.

Ez így elsőre milyen? Van ami felesleges, illetve van amire feltétlen szükségem lenne, csak kihagytam?

Várok minden véleményt, tapasztalatot!

Köszi! :)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!