Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos cicám eddig (3 db)

Van egy 6 hónapos sziámi cicám. Eddig lakásban laktam, és szoba cica volt, most költöztem át kertesházba. Szeretnék neki szabadságot adni, de félek hogy ha kiengedem eltéved, nem jön vissza. Valaki aki ért az állatokhoz tudna tanácsot adni?

Kivittem már párszor, ugy hogy én is ott voltam..de ha hivtam sose jött be, mindig kint mászkált és nem hallgatott rám. Viszont ha bent vagyunk akkor jön rögtön ahogy hivom.. Érdekelne hogyan tudom rászoktatni hogy ha kint van akkor hazajöjjön..

Legjobb válasz: Vidd ki hámmal és egy 5 m pórázzal. Vidd végig a kerten, szokja a területett, de ha átakarna mászni más szomszédba nyugodtan szídd meg, de ne üsd meg csak érezze azt már nem szabad! Nekem a cicám 4 napja van kint, esténként bejön. Én is félek, hogy átmegy, kimegy az útra de szerencsére nem. Eleinte hámmal és pórázzal vittem ki, mert ismeretlen volt számára. Viszont az én cicám csak sima házi. A tiédet ellopják ha nem figyelsz rá rendesen, vagy építs neki egy kifutót, ahol kint hagyhatod anélkül, hogy elkóborolna, össze verekedne másik cicával. Költséges Kifutót építeni, de megéri mert nyugodt szívvel engedheted ki.

Vidd ki hámmal és egy 5 m pórázzal. Vidd végig a kerten, szokja a területett, de ha átakarna mászni más szomszédba nyugodtan szídd meg, de ne üsd meg csak érezze azt már nem szabad! Nekem a cicám 4 napja van kint, esténként bejön. Én is félek, hogy átmegy, kimegy az útra de szerencsére nem. Eleinte hámmal és pórázzal vittem ki, mert ismeretlen volt számára. Viszont az én cicám csak sima házi. A tiédet ellopják ha nem figyelsz rá rendesen, vagy építs neki egy kifutót, ahol kint hagyhatod anélkül, hogy elkóborolna, össze verekedne másik cicával. Költséges Kifutót építeni, de megéri mert nyugodt szívvel engedheted ki.
Ne engedd inkább ki, max felügyelet alatt! Kutyakaja lesz belõle! :( RIP ( 10 macskám) :(
Nekem is sziámim van, 5 éves és szobacica. Néha kiviszem, de nem szeret kinn lenni. Én a helyedben továbbra is bent tartanám. :)
Ivartalanítani kellene (ha még nincs), akkor nem csavarog. De átgondolandó, hogy valóban szüksége van-e szabadságra, mert nem csak a kutyák fojthatják majd meg, hanem kedves emberek is kiraknak ám mérget a cicáknak, az enyém is abból ivott vagy evett és 2 nap alatt elpusztult. A környékünkön az összes macskát kiirtották. Szerintem ne engedd ki a cicát, ha szereted. Békésen elnézegeti majd a madárkákat az ablakpárkányról :) Esetleg ha nagyon ki akarod vinni, akkor vegyél rá hámot és pórázt és úgy sétáltasd.
figyelj a macskáknak ösztöneik vannak és szerintem enged ki a macska vissza jön majd meglátod tud vigyázni magára nekem 5 macskám van és bentiek ki szoktak menni mászkálni a fákra vagy szaladgálni és mindég viszajönek tudnak magukra vigyázni és tanicsd meg rá hogy halgason rád mikor hívod hogy menyen oda hozzád valoszinüleg azért nem jön oda hozád mikor hívod mert még nem szeretne bemenni ne félcsed tud vigyázni magára ezt onnan tudom hogy a bácsikám állatorvos és szerintem a macskáknak szükségük van arra hogy legalább pár órát szabadon legyenek hid el a macska nem szereti a bezártságot ha el is tünik pár órára vissza fog jönni ( tapasztalat ) :) remélem hasznos...:)
A sziámi, mint ahogy a többi fajtatiszta macska is, inkább szobába való, nem kintre!
A legfélõbb, hogy valaki felkapja és elviszi :(( Hámmal-pórázzal próbáld sétára szoktatni, de hidd el, elég neki a benti lét.
Nekem van egy norvég erdei cicusom és én kiszoktam engedni, de csak akkor ha én is kint vagyok vele, mert egyébként szerintem meglépne.:) de nekem szerencsére kint is hallgat a nevére, amúgy van, hogy nem jön és akkor a száraztápját megrázom (mert annak van hangja) és akkor rögtön fut oda hozzám. Egyébként, ha mikor beengeded mindig adj neki jutalomfalatot, így megfogja szokni, hogy ha bemegy akkor kap jutalomfalatot. :) Tehát, majd egy idõ után ha hívni fogod jó esetben menni fog! :)
A kérdező hozzászólása: Mindenféleképpen kiszeretném engedni, hiszen nem elég neki egy kétszobás terület ahol lakom. Ráadásul én sem örüélnék ha állandoan belennék zárva.. Ráadásul azt észrevettem hogy nagyon szeret kint. Majd megprobálom lassan megismerkedtetni vele a terepet ugy hogy ott vagyok..aztán meg reménykedek benne hogy szép és hosszu élete lesz a kinti csavargásokkal is. Ivartalanitásra gondoltam és meg is lesz.. de még tul fiatal hozzá 8 honapos kortol ajanlott..
Nem hátrány, az a hátrány, ha nem csináltatod meg a mûtétet. Jobb késõn, mint soha.
Én a három lány cicámat most ivartalaníttattam. Az egyik két éves, a másik kettõ pedig másfél éves. Jól bírták, csak ébredés után voltak kicsit kábák és rémültek. Nagyon gyorsan meggyógyultak. Azóta nyugodtak, kiegyensúlyozottak, és a fiúk sem zaklatják õket. Szerintem csak jót teszel vele.
tüzeléskor zárd be valahova hogy ne menjen ki addig
Kedves elsõ! Csiszold a tudásod! A macska kibírhatatlan amíg tüzel és bizony addig tüzel amíg be nem fedezik! Tehát hiába zárod be. Szerintem egyáltalán nem hátrány, most még életerõs fiatal.
Semmi problém, nyugodtan ivartalanítasd.

6 hónapos házi cicám eddig lakásban élt, most elveszett. Életben maradhat-e kinn a szabadban?

Legjobb válasz: Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment,azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik,és két hét után mikor már minden reményem elszállt,megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott,koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált,hogy 1-2 hétre kiment,de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt,sosem volt kint a szabadban,mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.

Ne add fel a reményt!Még vissza jöhet!Az én macskám is kiment, azt hittem örökre búcsút mondhatok neki.Mindennap vártam, hogy megjelenik, és két hét után mikor már minden reményem elszállt, megjelent az ablak alatt keservesen nyávogva.Lefogyott, koszos volt de újra itthon.Aztán a nyári idõszakban ez rendszeressé vált, hogy 1-2 hétre kiment, de naponta jelentkezett kajálni.Amúgy az elsõ verebet is ekkor fogta, amit megmutatott.Pedig nagyon kényes perzsa macska volt, sosem volt kint a szabadban, mégis feltalálta magát.Az ösztön mûködik.
Én csak a közlekedési eszközöktõl félteném. Vagy befogadja valaki, vagy talál mindenféle hulladékot az utcákon, éhen biztosan nem hal.
Nekem is volt egy házicicám. Emeletes házban lakunk, így ritkán volt kint. Mikor terhes lettem el kellett vinni a különbözõ fertõzésveszélyek miatt. Egy kertesházba került. 1 hét alatt hozzászokott, és most már a kutyákat is lepofozza. Minnél fiatalabb, annál jobban alkalmazkodik az új környezethez. Ne féltsd, az sincs kizárva, hogy hazamegy. Ugyanis a macskák a házhoz hûségesek, és nem az emberhez. Persze, ha valaki befogadta, akkor nehezebb lesz megtalálni.
No para! Életben fog maradni. Hogy visszamegy-e hozzád, az már más kérdés, de az életbenmaradásra jó esélye van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!