Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos cicám (55 db)

Tudni szeretném, egy 5-6 hónapos cica napi adagját. Naponta hányszor, és egyszerre mennyi ennivalót adjak? Hogy se alul, se túl ne etessem.

Legjobb válasz: Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye,nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.

Naponta 3szor kell etetni, amennyit megeszik egyszerre.Tudja õ, mennyi kell neki, mindegyik cicának más az igénye, nehéz meghatározni mennyit kapjon, hogy ne maradjon éhes. Én így etetem a cicáimat, és ha van elég lehetõség és hely mozgásra, játékra, nem fog elhízni. És persze ha jó minõségû kaját kap.
Egyetértek az elõttem szólóval, még annyit tennék hozzá hogy vegyél jó minõségû, kölyköknek való tápot és tartsd be amit elõírtak. Szárazat és zacskósat is adj neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, /egy kicsit dagikák a cicáim/

Van egy 5-6 hónapos cicám és nem tudom milyen márkájú tápot adjak neki, hogy megfelelő mennyiségű tápanyagot kapjon a növekedés időszakában?

Napok óta a netet bújom, de nem tudok dűlőre jutni. Royal canin mellett gondolkoztam mert ott pontosan le van írva, hogy mennyit kell kapni a cicának nedves és száraztápból is, de ugye elég drága és lehet hogy van jobb is? A cicát találtam, kb 5-6 hónapos kor között lehet jelenleg, kandúr cica még nincs ivartalanítva, de sajnos csak a lakásban tudom tartani. Elég sokat eszik (mindent megenne amit elé teszek) és félek hogy elhízik, jelenleg jó a súlya 2,8 kg körüli,de nem szeretném ha később elhízna.

Legjobb válasz: Elsõként, mindenképpen ivartalaníttasd! Én royal caninnal etetek persiannal, de kiváló a fit32 is... Nedves tápot pedig, schesirt kap, porta21, cosma, és nyers csirke husit! Amíg ilyen kicsi.. 5-6 hónapos, érdemes megpróbálni a royal canin kitten szárazat, alutasakosokkal!

Elsõként, mindenképpen ivartalaníttasd! Én royal caninnal etetek persiannal, de kiváló a fit32 is... Nedves tápot pedig, schesirt kap, porta21, cosma, és nyers csirke husit! Amíg ilyen kicsi.. 5-6 hónapos, érdemes megpróbálni a royal canin kitten szárazat, alutasakosokkal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! A doktornõ javaslatára még várni kell az ivartalanítással, de mindenképpen meg fogom csináltatni.
Miért kell várni?????? Könyörgöm neked, keress fel, egy másik állatorvost, aki nem várja meg hogy ivarérett legyen! Ha megvárod, akkor a jelölés rögzõdhet benne, és az ivartalanítással sem biztos hogy megszûnne! Az pedig nagyon brutális ha jelöl egy kandúr!
A kérdező hozzászólása: És ha acana-t adok neki és még mellé valami nedveset is, hogy ne csak szárazat egyen, ez mennyire lhet jó ötlet? Csak mert ugye a kiscicák gyomra még nem tudja szabályozni, hogy csak azt a mennyiségû tápanyagot/vitamint szívja fel, amire szüksége van a szervezetnek, hanem sajnos ilyenkor még felszív mindent és a túlzott vitamin bevitel is okoz betegséget, stb.
A kérdező hozzászólása: Azzal indokolta, hogy lakásban tartott és ilyenkor érdemes kivárni az egy éves kort, ha kinti cica lenne akkor már nyissz lenne, de azért megfogadom a tanácsod és megkérdezek másik állatorvost is.
Nálunk is a Royal Canin vált be, attól a legjobb az emésztése. Egyébként lehet kapni RC Kitten Sterilized -ot is, gondolom, attól kevsébé lesz hízékony. Az, hogy mennyibe kerül, az egy érdekes kérdés. Nyilván vannak drágább s olcsóbb tápok is, de egyrészt a növekedésben lévõ macskának tényleg nagyon fontos a minõségi táp, meg a pici még nem is ezsik olyan nagyon sokat. Meg jópáran azt vallják, h a minõségi tápból kevesebbet eszik a cica, mert fajlagosan több benne a tápanyag. Szerintem vegyél vmi jó minõségû szárazat(Royal C, Acana, stb.)jutalomfalatnak, nedves tápnak meg akkor szinte mindegy mit kap alkalmanként.
Az acana tuti az egyik legjobb, etesd nyugodtan!!!Minden életkorban mehet, az adagolás rajta van a zacsin. És valóban pont most kell ivartalanítani a kandúrodat, ahogy írták: meg ne várd az ivarérettséget, mert jelölni fog a lakásban!!
Az Acana jó, vagy hasonló minõségû tetszõleges márkájú táp, amit a pénztárcád megenged, és ha van, az életkornak megfelelõ verziója. Nyugodtan oszthatod több részletre a napi adagot. Ne félj attól, hogy elhízik, majd ha úgy látod, hogy kövérebb a kelleténél, kevesebbet adsz neki. Az etetési útmutató is csak egy irányadó mennyiség, nyugodtan változtathatod a macska igényei szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat, beszéltem is egy másik orvossal és jövõhónapban megy a cicám ivartalanításra, egyébként kivártam volna az egy évet, úgy hogy tényleg köszönöm az infókat. Ja és ez az "új" orvos rangsorolta a tápokat miszerint a világon a legjobb az orijen, utána jön az acana, utána a royal canin, gondoltam ezt még megosztom veletek hátha valakinek értékes az információ. Mégegyszer köszönöm a válaszokat! :)

6 honapos cicaink vannak, tervezzuk, hogy kiengedjuk oket a kertbe, de nem tudom mit csinaljunk, hogy visszatalaljanak a hazba?

Egy kollegam azt mondta, ok bekentek a tappancsukat vajjal mielott kiengedtek oket. Ez szokasos megoldas, vagy csak viccelt az illeto?

Legjobb válasz: Ha eddig nem voltak kint, pláne nem ""egyedül" akkor az elsõ pár alkalommal legyetek velük, de amúgy visszatalálnak, de a kivétel erõsíti a szabályt. Kerestünk mi már kiscicát ami elkóborolt pedig kinti cica volt. Jobb az óvatosság.

Ha eddig nem voltak kint, pláne nem ""egyedül" akkor az elsõ pár alkalommal legyetek velük, de amúgy visszatalálnak, de a kivétel erõsíti a szabályt. Kerestünk mi már kiscicát ami elkóborolt pedig kinti cica volt. Jobb az óvatosság.
2 hetes (hozott) macskáim kint vannak és visszatalálnak a bódéjukba. Én benn lakom a cicák kint. Nem tervezni kell, de kitenni. A lakást embernek épitették a cicáé a természet - vagy kínozni akarod szegény állatot egy életen át? Az nem kabalababa!
Viccelt. Maguktól visszatalálnak, ne aggódj.
Nem feltétlen álltkínzás a bent tartott macska. Az én macskomnak szabad bejárása van a házba. Amikor otthon vagyok õ is hazajön és bent van velem, néha kimegy de visszajön. Ezt õ választotta és szemmel láthatóan élvezi. Az lenne állatkínzás ha ki akarna menni és nem engedné ki.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, biztatoak, en foleg azert aggodom, mert konnyen kijutnak a forgalmas utra is! :( De tudom, ez ellen semmit nem lehet tenni, csak remenykedni a legjobbakban.


Mitõl pusztulhat el egy 5-6 hónapos cica hirtelen?

Sziasztok! Tudom, nem tudhatjátok, de arra lennék kíváncsi van-e valami gyakori betegség, vagy hasonló ebben a korban? Kislányom cicájáról van szó , tegnap este 7körül még semmi baja nem volt, szaladgált, este 11kor már nem jött elõ ( éjjelre be szoktuk még zárni) - majd reggel elpusztulva találtuk... :( fogalmam sincs mi történhetett, és olyan szomorú vagyok , nem beszélve arról, hogy el kell mondjam 2 és fél évesemnek, hogy nincs többé cicája :(( Evett rendesen, nem volt semmi jele a napokban, hogy gond lenne , még csak nem is csavargott , hogy evett volna valamit...

Legjobb válasz: Valami mérgezett kaját ehetett meg

Valami mérgezett kaját ehetett meg
Nnem láttatok a cicán semmi sérülést?
Sokminden lehet
A kérdező hozzászólása: Nem , semmi sérülés, vagy szenvedõ kinézet... csak össze volt kuporodva... tudom, már nem tudjuk meg mi történt, csak gondoltam van valami erre a korra jellemzõ betegség... én arra tudok gondolni, hogy esetleg össze verekedett egy nagyomm macskával, s belsõ sérülése lehetett.

5-6 hónapos cicának elõször ment a hasa kb.4 napig, most meg 2 napja nem eszik. Mi történt? Semmin nem változtattam.

Legjobb válasz: Tejet próbáltad? Ha az sem kell neki, vidd el állatorvoshoz.

Tejet próbáltad? Ha az sem kell neki, vidd el állatorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: a vizet kicsi kora óta nem issza, mindig tejet iszik, pedig van elõtte mindig friss víz. magától se nem eszik se nem iszik, cumisüvegbõl itatom vízzel illetve tejjel... leghamarabb csak hétfõn tudom orvoshoz vinni addig mit tegyek?
Mindenképp itasd úgy, ahogy eddig, próbálj olyan dolgokat adni neki, amiket régen nagyon szeretett (bár ha ilyen állapotban van, nem biztos, hogy felkelti a figyelmét). Mindenképpen próbáld meg rávenni arra, hogy magától igyon, ha nem megy akkor marad a régi módszer. Ha további kérdésed van, nyugodtan szólj, figyelem a kérdést
Az elõtt, hogy ment a hasa mivel etetted? Ez fontos lehet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kicsi kora óta csirkés wiskast eszik, illetve junior wiskas "száraz" tápot. ezeket most nem eszi. tegnap este evett egy nagyon kicsi rántotthúst, de azelõtt 5-ször ennyit is meg evett volna.. reggel ivott tejet, de nagyon keveset szoval inkább itataom még cumiból is..
A kérdező hozzászólása: kislány cica nem lehet hogy tüzel?
Az nem baj, hogy keveset evett, de evett, az a fontos. Azokkal a termékekkel, amiket adtál neki, nincs semmi baj. Amúgy lehet, hogy tüzel :)

6 hónapos cicám mikor éri el azt a kort, hogy elleni fog?

Van 2 wiskas cicám, testvérek, egyik fiú másik lány. Előfordulhat, hogy ha elkezdenek tüzelni akkor ők együtt párzanak? vagy tudni fogják hogy nekik nem szabad? és ha mégis abból lesznek cicák akkor nem lesznek hibásak?

Legjobb válasz: Amint ivarérettek lesznek, vemhesülni is fog, és akkor imádkozz, hogy ne pusztuljon el majd az anyamacska, ha nem fogja kihordani a kölyköket... Mert van rá esély, fõleg ha több kismacskával is vemhesül, mert nem elég fejlett a szervezete az elléshez. Ivarérettség nem egyenlõ a tenyészérettséggel! Mellesleg a beltenyészet sem jó, lehetnek "hibásak" igen... Ivartalaníttatni kellene õket, mielõtt baj történne.

Amint ivarérettek lesznek, vemhesülni is fog, és akkor imádkozz, hogy ne pusztuljon el majd az anyamacska, ha nem fogja kihordani a kölyköket... Mert van rá esély, fõleg ha több kismacskával is vemhesül, mert nem elég fejlett a szervezete az elléshez. Ivarérettség nem egyenlõ a tenyészérettséggel! Mellesleg a beltenyészet sem jó, lehetnek "hibásak" igen... Ivartalaníttatni kellene õket, mielõtt baj történne.
Így van elsõ válaszoló! És az sem biztos hogy találsz majd gazdit a kicsiknek, mert nehéz..És ha találsz is nem biztos hogy a gazdije ivartalanítani fogja, és egyre több cicája lessz. Annyi hogy nem lesz mibõl etetni, ápolni, és gazdija sem lessz. Az utcán meg nagyon szenvednének!!
Szerinted honnan tudná egy állat, hogy a saját testvérével párzik-e be? És igen, ez nagyon durva beltenyészethez vezetne, semmiképp se hagyd. Mindkettõt ivartalanítani, semmi bajuk nem lesz. Ne szaporíts, testvérekkel meg aztán pláne.
Igen valószínûleg párosodni fognak. A macska 6 hónaposan kb. 12-13 emberi évnek felel meg. Ivarérett, de ez, mint elõttem is mondták, nem egyenlõ a tenyészérettséggel. Tenyészérett kb. 2 évesen "lesz". Egyértelmûen beltenyészet, hibás egyedek születhetnek, ebbõl csak az következik, hogy vagy hamar elhullanak vagy nem találsz a beteg cicáknak gazdit. Benti cicák? Ha igen, akkor elõször érdemes lenne a kandúrt ivartalanítani. Természetesen az lenne a legjobb, ha mindkettõt elvinnéd.
A kérdező hozzászólása: Így bele gondolva igazatok van. igen, benti cicák. Akkor elõbb elviszem a Túrót ivartalanítani, aztán a Mézit. Tudtok errõl a folyamatról valamit? Mennyi idõ ez? Fájhat neki? és milyen árba lehet?
szerintem még túl kicsi még az is lehet hogy fogzani fog és abba gyakran bele hal

SOS! Mit csináljak, ha a 6 hónapos cicám mindkét elülső mancsát megcsípte egy dongó?

Felhívtam az állatorvosunkat, de csak 4től rendel és most még nincs is a városban (budapest). Ajánlotta, hogy adjak neki kalcium pezsgőtablettát, de azt sehogy se tudom beleerőszakolni, se a tálkájából, se fecskendőből. Most mindkét mancsa fel van dagadva nagyon! Mit csináljak? Egy ismerősöm azt mondta, hogy nem kell orvoshoz vinni, mert 1-2 óra múlva már jól lesz? Ti mit mondtok erre?

Legjobb válasz: Ha nincs rosszul, akkor nem kell orvoshoz vinni. Csalcimusc injekciót szoktam itthon tartani. Ilyen esetben azt tudsz vele itatni, vagy ha nagyon rosszul van akkor 2 ml-t be kell adni izomba a combjába.

Ha nincs rosszul, akkor nem kell orvoshoz vinni. Csalcimusc injekciót szoktam itthon tartani. Ilyen esetben azt tudsz vele itatni, vagy ha nagyon rosszul van akkor 2 ml-t be kell adni izomba a combjába.
Fecskendõvel úgy itasd, hogy oldalt, ahol nincs foga, beledugod és lassan nyomod befelé az oldatot, le fogja nyelni. Kicsit emeld meg, hogy nagyjából függõlegesen tartod.
calcimusc oldatot érdemes otthon tartani, bár azt hiszem vényköteles. De annak nincs íze, azt az én kutyám is meg szokta inni, ha adnom kell neki. És ahogy írták, felszívsz fecskendõbe, és lassan megitatod vele, nem fogja kiköpni, ha közben fogod a fejét.
A kérdező hozzászólása: fecskendõbõl imád inni, de csak sima vizet. Ezen érzi, hogy calcium pezsgõtablettás... Kb 10 ml-t sikerült beleerõszakolnom, de még kb 2x ennyit kéne ..
Többször neki kell állni. Enyémnek kamillateát kellett adni, nemigen kultiválta. Képes volt összegyûjteni nyelés nélkül a szájában és mikor azt hittem, sikerült, szépen kétoldalt kifolyatta :) )4-5-szörre adagoltam.
a dongónak nincs is fullánkja... és egyszerre 2 mancsot hogy lehet megcsípni?
A kérdező hozzászólása: A dongónak igenis VAN fullánkja... ezt az is bizonyítja, hogy az állatorvos egyáltalán nem lepõdött meg, amikor a dongócsípést említettem. Illetve a macskám mind2 mancsa duplájára volt dagadva. szegényke eléggé kivolt, de kapott kalciumot és estére már újra rohangált a lakásban! "A dongó ritkán szúr, de a fullánkja mérges. Hasonlóan a méhekhez, csak olyankor támad, ha veszélyben érzi magát, nem szabad tehát csapdosni, kergetni, óvatosan szabad csak elhessegetni."

Van egy 6 hónapos cicám, mitől elviselhetetlenül büdös a szája?

Legjobb válasz: Nem,nem a kajától szerintem.Az elsõ válaszolónak lehet igaza,nekem olyannak tûnik a bûz....olyan embereknél éreztem ilyet akik cukorbetegek,fura szájszag(de nekem gyomorforgató).Fogacskái most jönnek ahol még eddig nem nõtt ki:-).

A kérdező hozzászólása: Nem, nem a kajától szerintem.Az elsõ válaszolónak lehet igaza, nekem olyannak tûnik a bûz....olyan embereknél éreztem ilyet akik cukorbetegek, fura szájszag(de nekem gyomorforgató).Fogacskái most jönnek ahol még eddig nem nõtt ki:-).
Kényszerítsd fogmosásra, vagy adj neki rágót.
Jobb esetben jön a foga, és az okoz szájszagot, bár az nem "elviselhetetlenül büdös". Kérdés, hogy te mit értesz elviselhetetlen alatt. Rosszabb esetben lehet fogkõ, fogínygyulladás, bár az ilyen fiatalon nem valószínû. Legrosszabb esetben lehet hogy megsérült valahogy a szája és fekély vagy tályog alakult ki. Tessék megmutatni állatorvosnak.
Tápláléktó is lehet.Mit evett? Én halas dolgokkal etetem. Na annak is van ám szaga!
A kérdező hozzászólása: Utolsó!A hülyeségedet tartsd meg magadnak!
Jó hogy felhoztad, bizony cukorbetegség is lehet, ami elég komoly probléma (fõleg ha sokat iszik, "falásrohamok" jönnek rá, stb) Mindenképp orvoshoz kéne vinni.

5-6 hónapos cica lehet vemhes?

Legjobb válasz: Igen most volt éppen féreghajtózva kb. 2 hete.

Igaza van sok szempontból, csak én másképp közelitem meg a dolgokat. A gyerekvállalás témában is egyet értek, természetesen elitélem a meggondolatlan szülõket, meg az olyat, hogy minél több gyerek van, annál könnyebb, mert a nagy már tudja nevelni a kicsit, és nekik nem kell márkás ruha stb, mert majd kapnak szeretet csomagot és abból öltözködnek, sajnos ezt a rádióban hallottam vmikor régebben egy anyától....Az tény, hogy az állatnak az a legjobb, ha a gazda maximálisan fel van készülve az állattartásra, de azért az olyat is becsülöm, aki egyáltalán törõdik az állataival, ha beteg, de nem ért hozzá, orvoshoz viszi, remélem a kérdezõ is már réges rég elvitte orvoshoz a cicát. Sokan orvoshoz se viszik az állatot ha beteg, nem baj, õ nem költ az állatra, majd megdöglik, õt nem érdekli, épp ezért annyira nem tartom elitélendõnek a kérdezõt.
A kérdező hozzászólása: Szóval semmi hülyeséget nem kérdeztem. .. hát igen, akkor elmegyek a dokihoz õ úgy is megmondja, meg így akkor lehet az ivartalanítást is elõbb megejtjük. Még egyszer köszi az értelmes válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Te vagy a debil kisanyám, mert ami nem tetszik arra nem válaszolsz te majom. De neked kényszered van mindenhova odaböfögni ahol a kutya se kiváncsi rá. Miért nem az ilyeneket viszi el a vörösiszap?? A többieknek kösz. AMÚGY MEG A 2 DEBILNEK ÜZENEM MIÉRT IS HÜLYE A KÉRDÉS??? AMIKOR LÁTHATÓ, HOGY NEM MEGSZOKOTT, DE MÉGIS ELÕFORDUL.
Bármilyen hihetetlen: simán... Egy macskamentõ ismerõsöm mesélte, hogy egy ennél fiatalabb, kb 4 hónapos macsekról a mûtõasztalon derült ki, hogy vemhes volt...
A kérdező hozzászólása: Én is korainak gondolom ezt, de hát akkor csak nem. Köszi a válaszokat.
Szerintem nem! Bár a miénk 9 hónaposan lett vemhes, szerintem az 5-6 még korai... :)
A kérdező hozzászólása: Igen most volt éppen féreghajtózva kb. 2 hete.
13:06-os vagyok:) Nekem speciel a kérdezõ stílusa nem tetszik (csupa nagybetûs "üvöltözés", stb) de ez részletkérdés. Természetesen egy vemhes macskán elvégzett mûtét jóval kockázatosabb, mivel ilyenkor a méh vérellátása igencsak megnõ. A legtöbb orvos ezért is kéri pl hogy ne tüzeléskor hozzák az állatot mûtétre ( ahelyzet hasonló). Bár nem szakkönyvekbõl nevelünk gyermeket, azért merem remélni hogy a kismamák azért párat elolvasnak. Nomeg ott vannak a nagymamák akik mint tapasztalt szülõk segítik a mindennapokban az ujdonsült anyát. De itt nem is nevelésrõl volt szó, hanem életveszélyes tudatlanságról! Teljes mértékben egyet értek Önnel hogy meg kell akadályozni a nem kívánt szaporulatot, és azt a megfelelõ módon kell tenni! Úgy hogy lehetõleg MEGELÕZZÜK a bajt! Sajnos a mai világban gyereket is bárki szülhet, és állatot is bárki tarthat, alkalmasságtól függetlenül. A gyereknek se csak szeretet kell, annál sokkal több...Remélem ebben egyet értünk.Sajnos valószínûleg azok a szülõk is hasonló módon gondolkozhattak akiknek most a máltai szeretetszolgálat hordja az élelmet, mert egy 1 szobás lakásban élnek 5 gyermekkel (kérem ezt ne vegye sértésnek, önrõl ezt nem feltételezem) Lehet kissé nyersen, "tudományosan" közelítem meg a feltett kérdést, de nem értem hogy másként hogy lehetne, ugyanis ez egy állatorvosi, és nem nevelésbeli kérdés volt.
Utolsó, kicsit túldramatizálod a dolgot. Mi van akkor, ha vki egyáltalán nem ért a macskákhoz és talál egy kiscicát és jószándékból befogadja. Még mindig jobb, ha itt kérdez, mintha sehol se kérdezne, nem érdekelné, mi van a macskával, sajnos ilyen emberbõl nagyon sok van. Én egy szakkönyvet se olvastam el macskákról, ha beteg, orvoshoz viszem, netán felteszek itt egy kérdést....Lehet akármennyi szakkönyvet elolvasni, a macskának a legfontosabb a törõdés és a szeretet, gyereket se szakkönyvbõl nevelsz....
Féreghajtást csináltál neki? Mert ha férges, akkor felfújódik a pocakja :((
Az állatorvosunk szerint a cicánál 6 hónapos kor után minden elképzelhetõ. Ha még ennél fiatalabb, tuti, hogy nem vemhes. Ha hízik, akkor készül a télre, tartalékol. Fõleg, hogy az idén korán jött a hideg.
Megint én :) Amúgy nem mondassz rossz dolgokat, csak kicsit túl tudományosan veszed. Ami nem tetszik, az a stilusod! (nincs pár ékezetem, mielõtt vki ezért szól be) Örülni kéne, hogy a kérdezõ foglalkozik a macskájával, állatszeretõ ember, meg kéne becsülni és azokat szidni akik megkinozzák, lelövik az állatokat, a kismacskákat zacskóba teszik és bedobják a folyóba vagy nem tudom milyen módszerekkel szabadulnak meg a frissen született kismacskáktól, de nem is szeretném tudni...Meg azok az emberek, akik megtartják a kicsiket, mert milyen aranyosak, aztán, ha megnõnek, kiteszik õket, mert nagynak már nem aranyosak...
A másik dologra visszatérve, mi az, hogy komoly mütét??? Pont úgy zajlik, mint egy sima ivartalanitás, nem drágább, csak annyi, hogy már vannak benne kiscicák. Nem vmi szép dolog elvetetni õket, de még mindig jobb, mint életképtelenként megszülni, vagy beledöglik, mert még túl fiatal, és amúgy is annyi gazdátlan macska van a világon, hogy igazán nem kéne többet szülni, aki teheti mind ivartalanitani kéne a cicáját.
Sajnos lehet, az enyém is nagyon fiatal volt, de elvetélt. Én a helyedben gyorsan ki ivartalanittatnám, lehet, hogy nem lesznek életképesek a kiscicák.
A kérdező hozzászólása: Az elsõnek mi a f*sz baja van? Kérdeztem, ha nem tud értelmesen megnyílvánúlni, akkor ne ûljön a gép elé. Ez az hogy nincs 6 hónapos még, de hírtelen annyira furán kezdett pocakosodni...
-.-"

Ha pici és vékony a 6 hónapos cicám meg fogja viselni az ivartalanítás?

Legjobb válasz: jólvan most ne gyertek mindig ezzel hogy téged megviselne.. a magykák kutyák stb. a fajfentartás vagy miért csinálják..és ez náluk már autómatikus... de az ember nem olyan hogy most azonnal csinája a gyerekeket ,...vagyis tisztelet a kivételnek.. de most ez nagyon nem ide tartozik hogy az embert megviseli-e vagy sem...

jólvan most ne gyertek mindig ezzel hogy téged megviselne.. a magykák kutyák stb. a fajfentartás vagy miért csinálják..és ez náluk már autómatikus... de az ember nem olyan hogy most azonnal csinája a gyerekeket , ...vagyis tisztelet a kivételnek.. de most ez nagyon nem ide tartozik hogy az embert megviseli-e vagy sem...
Ha megvan egy kiló akkor nem. Minél fiatalabb annál kevésbé viseli meg. Az egész kiscicák (mert egy kilótól már lehet vinni) utána tök hamar rohangásznak, meg játszanak.
téged megviselne?
Nekem is cicám van. Az állatorvos nem ivartalanította 8 hónapos kora elõtt.
macskát akartam irni
20.35 ez nem kérdés, mivel születésszabályozni mint ember képesek vagyunk és egy gyerekem sincs sem azt utcán sem állami gondozásban. Ha nem ez lenne, akkor függetlenül attól, hogy megvisel-e vagy sem mennék ivartalaníttatni magam. Amúgy lehet, hogy a dokija valakinek nem ivartalanít 8 hónapos kor elõtt, de akkor nem árt neki ajánlani, hogy frissítse fel a tudását és olvassa el a Magyar Állatorvosi Kamara állásfoglalását az ivartalanításról, ugyanis õk is a minél elõbb annál jobb nézetet képviselik, de mindenképp ivarérettség ELÕTT. És nem egy laikus társaság.
Maradjunk a cicánál, tehát remélhetõleg az állatorvos tudja a dolgát és meg tudja itélni, hogy alkalmas-e már a cica erre a mûtétre. Bár nem írtad, hogy lány cica-e, de gondolom, hogy igen, mert a fiúknál sokkal kevésbé problémás. Az én egyik cicámat sem volt hajlandó ivartalanítani a doktor, mert nem találta elég fejlettnek, várni kellett pár hónapot.
A kérdező hozzászólása: 1.5 kg és kislány, lehet hogy csak a fiú testvéréhez képest látom kicsinek.
5-6 honapos korban ajánlott ivartalanítani. én is akkor ivartalanitattam a cicám. Az ébredés utáni orák nagyon kemények voltak, nem bírt menni olyan volt mint aki berugott, fontos h ott legyél melette míg altatásban van, hogy lásd amikor felébred h vigyázz rá, hogy nehogy neki essen valaminek, vagy leessen valamirol, és sok cicánál gyakori ilyenkor a hasmenés, és hányás mikor felébrednek, fontos hogy ott legyél mellette, enni inni nem adhatsz neki egy ideig de azt az orvos ugy is mondja, és fonttos hogy ne egyen és ne igyon semmit ivartalanítás elot. Utána még az elkovetkezendo 2 nap nagyon rossz, kedvetlen a cicád, lehet h csak gobbaszt, de az egyém 3. nap már sokkal rendetlenebb volt mint elotte. Amugy ha látja az orvos a cicát, ugy is megmondja, hogy lehet e vagy még várj. tetotol talpig megvizsgálja, még a sulyát is megméri.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!