Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapos adhatok már (35 db)

Simán.
Én 4 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást, 5 hónaposan kapott olyan bébiételeket, amiben hús is volt.
4 hósan kezdtem a hozzátáplálást és a védõnõ tanácsára 5 hónapos kortól kapott fõtt csirkemellett és kb. 6 hónapos korától fõtt pulykamellet. Ez alapján a te babád is kaphat húst.
Igen adhatsz neki (csirkét és pulykát. a sertéssel, marhával még 1 hónapot várj. mi is ekkor kezdtül mindkét gyerekemmel)
Szia!Én 3-3, 5 hónaposan kezdtem hozzátáplálni.6 hónapos kortól lehet neki húst adni.Mi ugy csináltuk!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

6 hónaposnak, akit már hozzátáplálok, adhatom üvegből a gyümölcslét, vagy azt is csak kanálal szabad?

Legjobb válasz: jobb ha kanállal adod, hogy megszokja, hogy ezeket az ételeket már azzal kell enni. viszont ha semmiképpen sem fogadja el a kanalat, akkor add neki üvegbõl. én pl az esti tejpépet üvegbõl adom, mert lefekvés elõtt annyira fáradt már a fiam, hogy nem hajlandó végigkanalazni az adagját. õ már 9 hós elmúlt.

jobb ha kanállal adod, hogy megszokja, hogy ezeket az ételeket már azzal kell enni. viszont ha semmiképpen sem fogadja el a kanalat, akkor add neki üvegbõl. én pl az esti tejpépet üvegbõl adom, mert lefekvés elõtt annyira fáradt már a fiam, hogy nem hajlandó végigkanalazni az adagját. õ már 9 hós elmúlt.
szerintem a gyümölcslevet nem lehet kanállal adni, legalábbis elég macerás. Nálunk minden úszott a gyümölcslében, Add neki csõrõs pohárból, bár az én fiam a teát még üvegbõl issza, viszont semmi mást nem fogad el üvegbõl.
én cumis üvegböl adóm
A kérdező hozzászólása: sziasztok, eddig kanallal adtam neki, de sok kifolyik a szájából és hamar rá is un.a knállal semmi baja.csak szerettem volna ha több gyümilé benne marad.megpróbálom a csõrös poharat, abból még nem ivott.

6.5 honapósan adhatok már banánt?

Legjobb válasz: Igen!

Igen!
Attól függ mikor kezdted a hozzátáplálást. Én 6 hósan kezdtem olyan 7-8 hónaposan adtam neki banánt elõször.
A kérdező hozzászólása: 5 honapósan kezdtem almával majd barack, megy és most akarom a banánt, de sok helyen azt olvasom hogy csak 7 honapós kortól adható, azért kérdem.
2. vagyok: szerintem szépen fokozatosan adhatod akkor.
Szerintem nyugodtan adhatod! Én 6 hónapos kora óta adok a fiamnak és imádja. Biobanánnal kezdtem, mostanában tértem át a simára. Amúgy minden hozzátáplálási táblázat mást ír, szerintem ezzel ne foglalkozz. Én csak azt használom, amit a védõnõtõl kaptam. Csak azokat nézem meg neten, ami esetleg nincs rajta.


Csillagtök? Adhatok 6 hónapos babámnak? Már tobbfélét eszik (répa, krumpli, cékla, barack, alma, korte).

Tápszeres, egy hónapja kezdtuk a hozzátápálást.

Legjobb válasz: Tökfélét 8 hótól. Én nem adnám még.

Tökfélét 8 hótól. Én nem adnám még.
De most nem azért, de mi allergizáló van a patiszonban?Semmi...nem is terheli meg a gyomrot, mert gondolom nem egy nagy lábassal fog neki adni.Én adtam az enyémnek él és virul, nem fájt a hasa, nem hányta ki nem volt semmi...igaz nem 6 hónapos volt, hanem 7.
Patiszont?Hát persze:D
tökféléket 8 hónapos kortól ajánlják
A kérdező hozzászólása: Igen, patiszont. Mert mindenhol csak a sutotokrol, cukkiniról, meg a fozotokrol olvastam, csak errol nem talltam semmit. Koszi.
A kérdező hozzászólása: Miért nincs osszhang a hozzátáplálási táblázatok kozt? Egyik szerint 6 hós kortól, máshol meg csak 8 hós kortól? Érdekes.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért van bébiételben már 4 hónapos kortól?...
Az a sütõtök, másabb az íze, állaga. Ha megnézed a bébiételeket, tökfõzelék 8 hónapos kortól van.

Kislányom 6 és fél hónapos, adhatok már neki forralt bolti tejet?

Mert éjszakára már nem elég laktató neki a tápszer,és sokszor felkel még enni!Van ugy,hogy kétszer is!Napközben bébiételeket eszik,amennyi jól esik neki,éstére is azt adok neki,ha nem tul fáradt enni!De szívesen adnék neki már tejet is,hátha nyugodtabban aludna!

Legjobb válasz: 1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet egyáltalán.

1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Azt nem hiszem hogy nem jól lenne kiszámolva, mert van mikor alvás elõtt bébikaját eszik és ugy is fölkel enni éjjel
Esetleg nem jól van kiszámolva az adagja...
Anyumék anno 34 évvel ezelõtt nekem bolti zacskós tejet higitottak felesben vízzel. Így az volt a feles tej.
Amúgy a "feles tej" nem a bolti tej volt, hanem a frissen fejt tehéntejet higították, nem ezt a pasztõrözött és alapból is felvizezett valamit... szóval semmiképp nem jó ez még neki (nekünk sem a legegészségesebb, de ez más kérdés). Egyébként teljesen egyetértek az elõzõekkel :-)
Nem lehet, hogy nem éhes hanem szomjas éjjel? Az én kisfiam is felkel, mostanában 2-3* éjjel, de csak inni, ebben a melegben. Õ már 13 hónapos, de a tej nem jött be neki. Fõleg nem úgy, mint étel. A tápszer neki is laktatóbb.
Vacsorára adhatsz neki tejpépet is vagy jó éjt tápszert, tejet semmiképpen sem. Egyrészt túl sok a benne lévõ fehérje, másrészt túl sok a benne lévõ nátrium, ami káros a veséjének. Harmadrészt pedig nincs benne vitamin, ami a tápszerekben és tejpépekben benne van. Egyébként a tejet vízzel higítva kellene adnod (régen feles tejnek hívták, fele víz volt, fele tej), ami meg feleannyira sincs tápláló, mint a tápszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)
Azon kivul, hogy 1 eves kor alatt nagyon nem ajanlatos tejet adni a kicsiknek, szerintem a tapszer sokkal-sokkal laktatobb, mint a tej. 6, 5 honaposan siman benne van meg az ejszakai eves, hagyd, h a sajat ritmusaban eljen.
Nekünk a Humana jó éjt tapszer bevált.Fél 8-tól reggel 6-ig alszik.Tejet még ne adj neki.
A bébikaja nem olyan laktató, mint a tápszer!
Sztem igen, ha a dobozon az van és ráadásul sok tejet nem hiszem, hogy tartalmazhat, mivel még hûtést sem igényel.
adhatod neki:)
Amire az van írva, h 6 hós kortól adhatod, azt nyugodtan add neki.Én is ezt teszem.

7 hónapos múlt a babám, még nem evett májat. Hippes bébiételt vettem 6 hónapos kortól adható sütőtök-sertésmáj. Ezt már adhatom Neki vagy inkább csirkemájat? És mikortól?

Legjobb válasz: Csirkemájjal szokták kezdeni.Én elõször pipihusit, majd pulykát adtam.Ezután köv. nálunk a csirkemáj. 7,5 hónapos a babám.

Csirkemájjal szokták kezdeni.Én elõször pipihusit, majd pulykát adtam.Ezután köv. nálunk a csirkemáj. 7, 5 hónapos a babám.
Adhatod neki nyugodtan. Bár nálunk a sütötökös annyira nem tetszet, inkább az alampûré sertésmájjal. Embere válogatja. Majd kiderül, hogy ízlik e neki. -8 hónapos baba anyukája-
A kérdező hozzászólása: Köszi! csirkemellet és pulykamellet már eszik (3 hete).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a 2. válaszolónak is. A babám nagyon szereti a sütõtököt, ezért is örültem meg ennek a kombinációnak!

A hozzátáplálás első hónapjára miből tankoljak fel? Bevásárlólista? Mi az ami mindenképp kell? És sütőtököt adhatok már neki karácsonykor? Most 5 hónapos, akkor lesz 6.

Legjobb válasz: Alma, õszibarack, sütõtök, sárgarépa, krumpli, cékla, brokkoli. Én ezeket szerezném be és kb. ilyen sorrendben is adnám neki. Lányommal 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és 6 hónaposa koráig almát, õszit, sütõtököt, sárgarépát evett nagyrészt, aztán jutottunk el a többihez. Karácsonykor már simán adhatsz neki sütõtököt.

Alma, õszibarack, sütõtök, sárgarépa, krumpli, cékla, brokkoli. Én ezeket szerezném be és kb. ilyen sorrendben is adnám neki. Lányommal 5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és 6 hónaposa koráig almát, õszit, sütõtököt, sárgarépát evett nagyrészt, aztán jutottunk el a többihez. Karácsonykor már simán adhatsz neki sütõtököt.
Feltankolni felesleges, mert elenyészõ mennyiségeket fog enni. Elsõzör alma, õszibarack, meggy (héj nélkül), krumpli, sárgarépa, sütõtök, cékla, gesztenye, majd ezek keverése. Ebbõl áll az elsõ hónap.
Második válaszolónak teljesen igaza van :) Annyit még hozzátennék, hogy se bébiitalt, se bébiételt nem érdemes ilyenkor venni, ugyanabból az okból. Ami mindenképp kell: egy fõzõedény, amiben csak neki fõzöl, egy szûrõ, egy üveg almareszelõ, kistányér (én az elején még az Aventes tejespoharat használtam), puha mûanyag kiskanál. Sütõtököt adhatsz nyugodtan.
Utolsó vagyok. Amúgy feltankolni semmibõl sem kel. Mindig inkább frissen vedd meg az alapanyagot, helyi termelõtõl. Ami mindenképpen kell, az egy botmixer/turmix. És elõke, kiskanál.
Ja és cukkini. Brokkolit késõbb adtam, az puffaszt.
Elsõ vagyok: feltankolni tényleg nem kell. A cukkini is tényleg jó lesz. Brokkolit 6 hónapos kora után adtam, akkor már nem volt tõle baja. Azért írtam, mert hogy az elsõ hónapban még nem kapta, csak késõbb. Kérdezõ, te már elkezdted a hozzátáplálást?
A kérdező hozzászólása: Még nem kezdtem el a hozzátáplálást, decemberben kezdem. Mindent fõzzek meg neki, gondolom ennyi a lényeg, meg pürésítsem. Meg hogy egy-egy új íz között teljen el 3-4 nap...? Tápszerrel lehet/kell keverni a bevezetendõ ételeket? (pl a barackpürénél? ezt rakjak bele? vagy fõtt kruplit?) És az új étel után jön a szokásos tápszer, amit már ismer, szeret, ugye? Elõször a 11h-ás evésnél próbálkozok, úgy jó, igaz? Mindenkinek köszönöm, aki válaszolt eddig. És az ezutániaknak is:)
A kérdező hozzászólása: Mégvalami: a reszelt almát is fõzni kell??

Kislányomnak adhatom már a Milupa 7 gabonás pelyhét, ha csak egy hét múlva lesz 6 hónapos?

Legjobb válasz: A glutént már 4 hónapos kortól be lehet vezetni. Amúgy szerinted mi változik egy hét alatt. Nyugodtan adhatod, csak figyeld a reakciókat ugyanúgy mint más kajánál.

A glutént már 4 hónapos kortól be lehet vezetni. Amúgy szerinted mi változik egy hét alatt. Nyugodtan adhatod, csak figyeld a reakciókat ugyanúgy mint más kajánál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, akkor kipróbáljuk!

6 hónapos a babám, kapott már kiflit, kenyérhéjat. Kalácsból adhatok neki? (a tej miatt kérdezem, tojás nincs benne)

Legjobb válasz: Én 6 hónapos babának kiflit, kenyérhájat sem adnék. Ezekkel várnék 8 hónapos koráig.

Én 6 hónapos babának kiflit, kenyérhájat sem adnék. Ezekkel várnék 8 hónapos koráig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!