Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapja abba a (10 db)

Most akkor egy hónap vagy 6 hónap? Olyan tanácstalan vagyok.6 hete volt missed ab. műtétem, a kontrolon a doki aztmondta minden teljesen helyrejött lehet próbálkozni a babával nem kell megijedni ha teherbe esek.

Sok helyen viszont olvasom hogy 6 hónapokat is javasolnak,hogy annyit várni kell. Én nagyon szeretném a babát,de nem tudok kiigazodni hogy mi a jó és mi a nem. Vagy ezt embere válogatja? Õ ugy látta hogy rendbe jöttem ,tehát miért ne? Adjatok tanácsot:-(

Legjobb válasz: Én azt hallottam, 3 hónapot érdemes várni.

Én azt hallottam, 3 hónapot érdemes várni.
Szia! Sajnos nekem is volt egy ilyen mûtétem. A doki azt mondta hogy 3 hónap, de ha esetleg hamarabb "becsúszik" és megmarad akkor nem lehet gond. A szervezeted vagy felkészült rá vagy nem, ha nem akkor meg sajnos nem marad meg és észre sem veszed. Fel a fejjel!
Szia! Az orvosod, látott, megvizsgált, Õ mondta hogy lehet, akkor lehet!! :) Sokkal erõsebb lesz a méhnyálkahártyád, mert úgymond tiszta lappal indultok neki, vagyis tiszta méhhel, mivel így az elõregedett dolgokat is eltávolították, és ab, után erõsebb a méh belsõ fala..errõl tanultam :) Szóval hajra!! És még a hamarabbi babásodás esélye is nagyobb!! :) A.
Nekem is volt ilyen mutetem tavaly...a dokim 3 honapot javasolt, de azt mondtas h ha hamarabb terhes maradok az sem baj...a baratnomnek elottem 2 honappal volt szinten ilyen mutetje es neki a dokija nem szolt es elso honapban terhes maradt es most van 1 gyonyoru kis vasgyuro 5 honapos fia! Szoritok neked! 36 hetes pocis
Szia! Ahány orvos annyiféle vélemény. Ha lelkileg fel vagy készülve egy újabb terhességre akkor szerintem vágjatok bele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Olyan jól estek a válaszok! Többet segített mint az orvosoké:-) Azért szeretnék belevágni mert most valahogy annyira erõsnek érzem magam egy terhességhez. Testileg.lelkileg egyaránt. Mégegyszer köszönöm a biztató válaszokat!
szia mikor nekem volt azt mondta hogy 3 hónap meg is vártuk és sikerült is 3 hónap múlva újra de sajnos õ is elment ez volt másjusban azóta pedig nem sikerül nem tudom hogy miéert

Mercilon abbahagyása után mikorra áll be normálisan a vérzés? 2 évig szedtem.6. hónapja hagytam abba, szeretnénk babát, de a vérzésem még nem állt helyre.

Legjobb válasz: Én 2007 decemberében hagytam abba a mercilont.Januárban megjött normálisan,majd összevissza.Mi is babát szerettünk volna.Már azt hittem nincs is peteérésem. Pedig volt, csak nem a 13. napon, hanem a 9.-ken!Júniusban terhes is lettem és van egy lassan 2 hónapos kisfiam! Kérdésedre válaszolva 3 hónap után beállt 26 napos ciklusra az addigi 28 helyett!

Én 2007 decemberében hagytam abba a mercilont.Januárban megjött normálisan, majd összevissza.Mi is babát szerettünk volna.Már azt hittem nincs is peteérésem. Pedig volt, csak nem a 13. napon, hanem a 9.-ken!Júniusban terhes is lettem és van egy lassan 2 hónapos kisfiam! Kérdésedre válaszolva 3 hónap után beállt 26 napos ciklusra az addigi 28 helyett!
A Mercilon fogamzásgátló tabletta? Az abbahagyás után is normálisnak kellene lennie a vérzésnek. Ugyan úgy, mintha szednéd.
A kérdező hozzászólása: Igen fogamzásgátló, nekem a doki azt mondta, hogy eleinte ez természetes, majd helyre áll.Nos még nem állt helyre! Miért nem esek teherbe, kezdek nagyon aggodni. Honnan tudod hogy normálisan kéne megjönnie? Te is ezt szedted?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, kicsit megnyugtató, hiszen attól is féltem már, hogy nincs peteérésem. Remélem mielöbb összejön a baba:)
Én az elsõ. Mercilont még nem szedtem, de másik 3 fajtát igen, és mindegyik után normális volt a vérzésem, szinte percre pontosan ugyanúgy mint akkor amikor szedtem a tablettát.

6 hónapja hagytam abba a gyógyszer szedését. A menzeszem 2 hónapja nagyon rendszertelen. Most is késik 5 napja. A mellem érzékeny, száraz is kicsit a "közepe":) Ez már talán lehet a baba jötte?

Nagyon várjuk már.Persze nem görcsösen csak egyszer?en szeretnénk már!:)

Legjobb válasz: Nekem miután abbahagytam a gyógyszert,nem jött meg 2 hétig. Aztán helyreállt és következõ hónapban pozítiv volt a teszt. 5 nap késés után!:) Szorítok! Egy 8 hetes kismami

Nekem miután abbahagytam a gyógyszert, nem jött meg 2 hétig. Aztán helyreállt és következõ hónapban pozítiv volt a teszt. 5 nap késés után!:) Szorítok! Egy 8 hetes kismami
Persze, ha nem védekeztek akkor lehet baba. A rendszertelenség még nem akadály, nekem is az volt, bár nekem a gyógyszer abbahagyása után 2 hónappal sikerült a baba.Sõt, én onnan tudtam, hogy már valószínû sikerülhet a baba mikor rendszertelenné vált újra a menszeszem, mert ez jelentette azt, hogy már nincs gyógyszer a szervezetemben. Valószínû nálatok most történt ezt meg, így szerintem nagy az esélye a babaának. Nagyon szorítok!! Sok sikert!

Az lenne a bajom hogy van 1 évvel kisebb lánybarátom "elméletileg fiúk között legjobb barátja vagyok" 6 hónapja ismerem. Ugyan abba a suliba jár mint én?

És az lenne Hogy rak fel képet fbre csomóan írják neki h jaj de szép <3 igy ugy amugy (tényleg nagyon szép lány) és csak nekem nem ír " <3" régebben írt de mostanában nem nekem meg azt mondja h szeret... most mit csináljak...

Legjobb válasz: hívd el valahova és megtudod, hogy csak barátilag szeret-e vagy sem

hívd el valahova és megtudod, hogy csak barátilag szeret-e vagy sem
Jaj az a Fácsebukk..jaj a mai fiatalok..
Szerintem nem ugyanabba hanem 3 másikba! Csak azért mondom mert ezt kérdezted.
A kérdező hozzászólása: Bocs nem rozex volt hanem sortret csak összekevertem a kenõccsel
Szia. Nem tudom hasznos-e amit most leírok, de egyik barátnõm szedte a Roacutánt 11 hónapig. Az 5. hónap körül kezdett szépülni az arca, de amint abbahagyta, 3 hétre ugyanúgy visszajöttek a pattanásai, sõt mégrosszabbak :( Ha nem látom a saját szememmel, el sem hiszem! Viszont van akinek használt. Kinek hogy reagál rá a szervezete szerintem.

3 évig szedtem a Lindynette20-at, és a 3 év alatt kb. 15kg-ot szedtem fel, 6 honapja hagytam abba és lement 5kg, de kb.1hónapja hullik a hajam csunya a bőröm. Adjatok tanácsot, mit szedjek? Diana35, Minervát szed valaki, ?

Legjobb válasz: Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.

Én másfél évig szedtem diana35.-öt, és az elsõ fél évben 20 kilót szedtem fel, utána egy évig tartottam a súlyom. Most hogy abbahagytam, fogytam 3 hó alatt 13 kg.-ot.
A kérdező hozzászólása: húú az is komoly!akkor lehet a diana 35-öt hanyagolom, mondjuk mindekinél másképp hat
én lindynette 20at szedek 2 hónapja.. nem sok idõ, de azóta csak fogytam.. szóval meg vagyok elégedve vele..:) egyébként tényleg egyéntõl függ teljes mértékben.
A kérdező hozzászólása: hát igen egyén függõ, sajnos nekem nem vált be

3 hete volt missed ab-om sajnos 6 hét után elhalt a kisbabám! 2 évet és 7 hónapot vártunk rá! Nagyon megviselt, amikor kiderült! Most együtt voltam a párommal! Szerintetek sikerülhet egyből menstuáció nélkül?

Tényleg igaz,hogy sokkal gyorsabban várandós lehet az ember missed ab után?Iszonyatos lenne ha megint ilyen sokat kéne várnom!

Legjobb válasz: Sajnálom ami veled történt. Velem kétszer történt meg. A dokim állítja, hogy a szervezetnek el kell felejtenie a terhességet, hogy ne történjen meg még egyszer ez a szörnyûség. Mi az elsõ missed ab után alig vártuk, hogy ismét terhes legyek, hát a sietségnek köszönhetõen lett még egy missed ab. A második után 6 hónapot vártunk, remélem a következõ terhességgel már semmi problémánk nem lesz. Hidd el, jobban jársz, ha megfogadod a doki tanácsát.

Sajnálom ami veled történt. Velem kétszer történt meg. A dokim állítja, hogy a szervezetnek el kell felejtenie a terhességet, hogy ne történjen meg még egyszer ez a szörnyûség. Mi az elsõ missed ab után alig vártuk, hogy ismét terhes legyek, hát a sietségnek köszönhetõen lett még egy missed ab. A második után 6 hónapot vártunk, remélem a következõ terhességgel már semmi problémánk nem lesz. Hidd el, jobban jársz, ha megfogadod a doki tanácsát.
Szia! Sajnálom ami a babáddal történt. Nem tudom ez után hogy megy de nincs ilyenkor egy kis várakozási idõ? Sikerült túl jutnod ezen? Ugyan is ha lelkileg a másik babádat nem tudtad még elengedni az megnehezítheti a teherbe esést. ( Bár én azt kívánom, hogy mimnél elõbb sikerüljön.) Lehetséges, hogy könnyebb teherbe esni pontosan nem tudom de butaságot nem akarok neked írni.
Sajnálom ami történt!Azt javaslom érdemes betartani , pontosan a sikeres terhesség érdekében, és a szervezet megfelelõ regenerálódása érdekében, a 6 hét szexmentességet.Fõként hogy a mûtét után felfrissül a méh nyálkahártyája , sokkal nagyobb az esély arra hogy rögtön (vagy nagyon hamar)újból sikerüljön, nagyon nem mindegy hogy meggyógyult e a mûtéti beavatkozásból a szervezet.Ezt a pár hetet bírd ki kérlek.Csodálkozom azon hogy ezt az orvosod nem mondta el.Semmiképp nem bántásból írom, nehogy úgy vedd, de szerintem ez alap a mûtét után.Egy picit várjatok, és aztán ismeretlenül is drukkolok!Bocs kicsit off, de hogy válaszoljak az alap kérdésre, sikerülhet de az nem biztos hogy jó, ebben az esetben.
Szia! Nagyon sajnálom, fél éve én is átestem ezen, szóval tudom milyen! Nekem a dokim 6 hétig megtiltotta a házaséletet és 3 hónapig nem eshettem teherbe! Sajnálom, hogy téged nem tájékoztatott, pedig fontos lett volna a következõ terhesség miatt, mert csak egy mûtét kell a regenerálódás, lelkileg is! Persze van akinek ezután egybõl sikerül, van akinek nem! Mi a 3. hónapnál járunk, hamarosan megtudom, hogy sikerült-e, remélem igen! Sok sikert! De szerintem jobb lenne, ha nem is 3 hónapot, de egy menzit mindenféleképpen megvárnátok!
Erre itt nem fogsz választ kapni!Menj orvoshoz!
Nekem is ugyanez. Még mindig vérzek, 7 hete szültem.
nekem most három hónapos a kislányom. kb 4 hétig véreztem a szülés után, utána egy hétig semmi, utána egy hétig véreztem, majd megint kimaradt egy hét és utána ismét egy hétig véreztem. azóta pedig egyáltalán nem. úgy tudom, normális, ha a szoptatás alatt nem rendszeres a vérzés.
A kérdező hozzászólása: Most egy kicsit megnyugodta remélem nekem is hamarosan elmulik és helyre áll minden köszönöm a válaszokat :) És gratulálok a Kislányodhoz sok egészséget nektek. Nekem kisfiam van. További szép napot.

A Barátnõm rendszeresen szedte a fogamzás gátlót kb 5-6-7 hónapig, most abba hagyta késhet tõle akár 1-2 hónapot?

nõi egészség

Legjobb válasz: Igen. Gyakran hónapok kellenek,mire visszaáll a természetese,saját hormonmûködése. Terhességi tesztet csináltatok?

Igen. Gyakran hónapok kellenek, mire visszaáll a természetese, saját hormonmûködése. Terhességi tesztet csináltatok?
én úgy hagytam abba, hogy az utolsó levelet végig szedtem és utána nem szedtem, de nem késett. ugyan úgy jött meg mint bármikor máskor.
A kérdező hozzászólása: de még egy hónap nem sok igaz??
Nem. Ha nem terhes várjatok még. Mindenki másképp reagál rá. Van aki nem vesz észre semmit, de sok nõnél okoz vérzészavart.

Az egyik kollégám most 6 hónapos terhes, 3 műszakban dolgozunk, az ő munkája elég megerőltető, már rég pihennie kellene, az orvosa is javasolta, de azt mondja, hogy csak az utolsó 1 hónapban hagyja abba munkát, hogy meg legyen neki a 2 éve. ?

Én úgy tudtam, hogy a gyes alanyi jogon, a gyed 1 év munkaviszony után jár, ami neki b?ven megvan. Tényleg jobban megérné - anyagilag?

Legjobb válasz: Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!

A kérdező hozzászólása: Utolsónak: Eddig senkinek nem nyomtam lefele mutató kezet, se "behajtani tilos" táblát, de a Te üzidet fontolóra veszem.Én senkit nem hurrogtam le, nem küldtem el, max.leírtam a saját tapasztalataimat, amik bocs, de vannak, ennek ellenére sok olyan válasz érkezett, hogy azokból igenis tanultam vmi újat, lehet, hogy Te is írtál, ki tudja, mivel anonim az egész, nem tudom szelektálni, ki mit írt, de ha ilyen alpári stílusban tudsz csak írogatni, akkor ott a privátom, inkább oda írj ilyeneket, mert eddig értelmes válaszok érkeztek a Tiedet kivéve. Egyébként elküldhetem az összes eddig írt választ az eredményekkel.Ennyit errõl és rólad!
Utolsó válaszoló nincs tisztában a dolgokkal. Terhesen nem lehet éjszakázni!!! Sõt, TILOS!!
Ahhoz, hogy a gyerek 2 éves koráig gyedet kapjon másfél év munkaviszony kell. A táppénz is beleszámít ebbe az idõbe.
16.héttõl tilos éjszaka dolgozni! Ezt tudja a kolléganõd?? Megbüntet(het)ik érte õt is és a munkaadóját is!
Nem kell neki két év. Valószínû arra gondol, hogy a gyerek két éves koráig szeretne gyedet, mert az jóval több, mint a valóban alanyi jogon járó gyes. Viszont téved, egyrészt, mert a biztosítotti napok száma a táppénz alatt is ketyeg, tehát teljesen mindegy, hogy a szülésig hátralévõ három hónapban dolgozik, vagy táppénzen van, mert mindkét esetben ugyanannyi biztosított napja lesz. Másrészt azért is téved, mert ahhoz, hogy a kicsi két éves koráig gyedet kapjon, nem kell két év biztosítotti idõ, csak 562 nap, vagyis kicsivel több, mint másfél év. Ennek oka, hogy a gyed jogosultság csak a tgyás lejárata után indul, vagyis legfeljebb a gyerek 168 napos korától két éves koráig jár. Ehhez meg pont 562 nap kell.
Kolleganõt világositsa már fel valaki, hogy mivel jár neki 168 nap tgyás, igy ahhoz, hogy a gyerek két éves koráig gyed-et kapjon, ahhoz elegendõ másfél év munkaviszony. Szóval nyugodtan menjen táppénzre, már nem lesz több és hosszabb ideig tartó sem a tgyás, sem a gyed. Tök feleslegesen csinálja, amit csinál.
Elsõ válaszoló vagyok Itt le van írva minden: http://www.anyabarat.hu/2010/04/terhes-no-mint-munkavallalo/ És egy részlet belõle: "A nõt terhessége megállapításától a gyermeke 1 éves koráig éjszakai munkavégzésre nem vehetõ igénybe -még beleegyezésével sem-, ami számos esetben csak azzal biztosítható, hogy a munkáltató a munkavállaló nõt ideiglenesen más, olyan munkakörbe helyezi át, ahol mód nyílik a nappali, illetve délelõtti mûszakba való beosztásba. Ilyen esetben is joga van korábbi átlagkeresetére. Tilos a rendkívüli munkavégzés elrendelése."
Kedves elsõ válaszoló, legfeljebb a munkaadót büntethetik meg érte, a terhes nõ önrendelkezési jogát semmilyen jogszabály nem korlátozhatja, ha õ úgy dönt, hogy így dolgozik, szíve joga. Érdekes is lenne, ha megbüntethetnék érte...
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszírónak: sajnos volt ennél kellemetlenebb tapasztalat is, a volt munkahelyemen 12 órás mûszakban éjszaka forrasztott egy várandós kismama.... "A multiknak mindent szabad"...Kérdõjel nélkül. Bocsi, nem propagandának szántam - természetesen.
Kérdezõ mentségére szóljon, hogy én is háromszor elolvastam a választ és próbáltam kitalálni, kinek szól: a kérdezõnek, vagy a másik válaszolónak... Nem sikerült, igy csak legyintettem egyet... Az egyik válaszadó
Én is még egyszer bocsi, legközelebb majd írok megszólítást. A nevesítéssel meg az a baj, hogy egy csomó hülye azonnal rádszáll, és direkt piszkál, csak azért, mert tudja, hogy te vagy az. Mondjuk lehet, hogy mostantól írok legalább monogrammot. Még egyszer bocsi, hogy felháborodtam, de mindig rosszul reagálom le ha igazságtalanság ér. Majd erre rágyúrok, hogy ne érzékenykedjek:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, de nem írtál megszólítást, azt hittem, hogy engem vádolsz, hogy lepontoztalak. Jobb lenne, ha nem lenne anonim ez az oldal, kötelezõen kiírnák a neveket, mert ez így tényleg necces. Amúgy pont a Te válaszaidat jegyzeteltem ki magamnak, mert azokat tartom én is igaznak. Én kérek még egyszer elnézést Tõled a félreértésért.
Milyen szánalmas, hogy ahelyett, hogy belátnád, hogy tévedtél, és másnak meg igaza van, nyomkodod a kis piros kezet. Vicces, hogy aki jól hangzó félretájékoztatást ad, az 100%-ban hasznos, csak mert jól hangzik, aki meg helyesbíteni merészel, mert történetesen jobban tudja, az hasznosság szempontjából 0%. Ennél többre nem futja? Mondjuk egy "bocs, igazad van, én tévedtem"-re? Bár tény, hogy ahhoz több is kellene....
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló jól mondja, hogy ha a munkáltató bevállalja, hogy "megcseszik érte", akkor dolgozhat éjszaka is.Itt is ez történik, csak a mûvezetõ tud róla, senki más.Akit említettem, hogy éjszaka nyomta 12 órában, az úgy történt, hogy mikor felvették, 8 óráról, 2 mûszakról írattaták alá a szerzõdést vele, aztán az egész termelõ egység átállt a folyamatos 12 órára, úgy került õ bele ebbe az egészbe.Ja, szerzõdés módosítás nem volt - a gyárnak nem volt elég pénze rá...
De, tisztában vagyok a dolgokkal, fura is lenne, ha nem lennék. Amit belinkeltél, az a MUNKÁLTATÓRA vonatkozik, én nem azt írtam, hogy nem büntetnék meg a munkáltatót, hanem azt, hogy a terhes nõt senki nem büntetheti meg, ha pl. éjszaka dolgozik. VAlóban tilos terhes nõt rendkívüli munkavégzésre igénybe venni, de ha a munkáltató bevállalja, hogy megcseszik érte, akkor a terhes nõ dönthet úgy, hogy dolgozik éjjel, ezért SENKI NEM BÜNTETHETI MEG ÕT! Nem kell egybõl hepciáskodni, kedves elsõ válaszoló, de te írtad, hogy megbüntetik a kismamát is! És ez egyszerûen NEM IGAZ.
A kérdező hozzászólása: Most nemrég indult csak be a 3 mûszak, neki állítólag azt mondta a védõnõje, hogy nem kötelessége elvállalni az éjszakást, csak ha õ akarja. A gond ott van, hogy ráaádásul dohányzik is, és én úgy tudom, hogy a rendszeresen dohányzó kismamáknál gyakoribb a koraszülés.Ha így folytatja, a szalag mellõl viszik majd szülni...Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a linket, majd átolvasom.Azért is érdekel a dolog, mert mi is babát tervezünk a párommal, valszeg én is dolgozni fogok vele egy ideig ( persze nem 6 hónapig), és nem akarok kételyek között lenni, hogy mit vállalhatok és mit nem.
A kérdező hozzászólása: Oké, lányok, ezért mindenkinek adtam egy hatalmas...zöld kezecskét. ?-))))

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!