Találatok a következő kifejezésre: 6 hónapig fogamzásgátló (41 db)

Fogamzásgátlót szedek, és hóközben olyan mintha megakarna jönni. Barnás folyásom van. De ez még nem a menszi kellene hogy legyen.6 hónapja szültem, és lehet ez emiatt? A fogamzásgátló pedig rendszeressé kellene, hogy tegye a ciklust

Legjobb válasz: Nekem 1x volt ilyen,mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem,tabit szedek,cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....

Nekem 1x volt ilyen, mikor nem szívódott fel valami okból kifolyólag a tabi.Orvos mondta.Hát köv.hónapban teherbe is estem..... Èn is 6 hónapja szültem a 2.gyermekem, tabit szedek, cerazette-t mert szoptatok.Nekem nem is jön meg.....
Mióta szeded?Nem lehet, hogy áttöréses vérzésrõl van szó?A tabletta szedésének kezdetén gyakran elõfordul barnás áttöréses vérzés, nálam is volt, bár én még nem szültem. 25/L
Mert a fogamzásgátló lerövidíti a menstruáció idejét, és kevesebb vér is távozik.
igen, egyébként tényleg. nekem az utóbbi idõben van, hogy vér szinte nincs is, csak barnásfolyás (4 éve szedem)

Yasminelle-t szedek 2, 5 éve. Mennyi szünet kell a tabletta abbahagyása után, hogy kiürüljön a szervezetemből a fogamzásgátló? A korábbi válaszokban senki nem említi ezt a fajta tabit, ezért kérdezem, hogy van-e tapasztalatotok.3hónap, 6 hónap, 1 év?

Legjobb válasz: Kiurulesre szerintem sem kell sokat varni de viszont en varnek modnjuk minimum ket honapot, hogy a nyalkahartyad megvastagodjon rendesen. Sajnos sok fogamzasgatlo rendelkezik azzal a tulajdonsaggal, hogy elvekonyitja a meh nyalkahartyajat, hogy ha veletelnul a hormon mellett megis becsuszik a baba akkor ne tudjon beagyazodni. Ket ciklust eleg varni. Persze ez csak az en velemenyem, ismerek en is olyat aki rogton babas lett ahogy abbahagyta es semmi gond nem volt.

Kiurulesre szerintem sem kell sokat varni de viszont en varnek modnjuk minimum ket honapot, hogy a nyalkahartyad megvastagodjon rendesen. Sajnos sok fogamzasgatlo rendelkezik azzal a tulajdonsaggal, hogy elvekonyitja a meh nyalkahartyajat, hogy ha veletelnul a hormon mellett megis becsuszik a baba akkor ne tudjon beagyazodni. Ket ciklust eleg varni. Persze ez csak az en velemenyem, ismerek en is olyat aki rogton babas lett ahogy abbahagyta es semmi gond nem volt.
Én is ezt szedtem vagy 3-4 évig. Nekem a doki azt mondta hogy ez a fajta bogyó már nem tartalmaz akkor hormonadagot, így egy hónap elég a kiürülésre. Egy hónap letelte után már terhes is voltam, és egészséges babám született.
Amint nem szeded a gyógyszert, nincs benned plusz hormon. Ez nem D vitamin, hogy elraktározódjon a szöveteidben. Nincs minek kiürülnie, ez valami téveszme. Amihez idõ kell: hpogy a szervezeted visszaálljon a régi kerékvágásba. lehet, hogy a peteérésed be sem indul azonnal, csak pár hónap múlva. Az elsõ egy-két ciklusban lehet, hogy nem épül fel teljesen a méhnyálkahártya, és nehezebben ágyazódik be a babó. De hogy a gyógyszer kiürüljön... Volt már itt egészségügyis, aki magából kikelve tiltakozott, hogy nem kell kiürülésre hónapokat várni, mert az megtörténik pár napon, maximum egy héten belül.
Én annak idején vártam 3 hónapot, hogy "kiürüljön" a gyószer a szervezetembõl! Nagy hülyeség volt, mostmár tudom! A leganagyobb esélyed a teherbeesésre, a gyógyszer utáni elsõ hónap, amikor átveszik a szervezeted az irányítást! A környezetmbe sok baba született így, és már több helyen olvsatam is ezt, Sõt van akinél terápiaként használják, hogy 3 hónapig gyógyszert szedetnek vele! Én azt javaslom neked, hogy vágjatok bele a próbálkozásba rögtön, ne várjatok semmire! ( mi azóta másfél éve próbálkozunk, mert teljesen összekavarodott a hormonrendszerem, most kezd helyreállni)
Szia.Nem kell szünetet tartani, a következõ gyógyszermentes hónapban már lehet próbálkozni:D, ezek a gyógyszerek már modernek, ha terhes lennél, sem lenne baja a babának tõle.Sok sikert. 10.5hós manó anyuja
Én is Yasminell-t szedtem három évig. Májusban abba hagytam, akkor megjött a megvonásos, aztán utána 37 napra a következõ, most meg van egy nagyon halvány pozi tesztem, még egy két napot várnok aztán tesztelek újra. Szerintem sem kell várni, mivel ezek már tényleg nagyon alacsony hormontartalmúak a dokim szerint is, úgyhogy mindent bele!
Én is csak megerõsíteni tudom az elõttem válaszolókat!1 hónap a kiürülési idõ, de szerintem várj 3hónapot!

6 hónappal ezelött a férjemmel nem védekeztünk de még nem akarunk gyereket. Akkor elfelejtettem a fogamzásgátlót be venni. A férjemnek nem volt ejakulációja. Többi lent. Tehes vagyok?

. Eddig mindig megjött rendesen. Kb 3 hete volt hogy egy héten keresztül majdnem mindig vájt a gyomrom de akkor sokat veszekedtünk. A gyomorfájást arra fogom mert édesanyámnál is ez volt hogy az idegesség rá ment a gyomrára. Most tegnap lent szurkált. A nyáron fel szedtem pár kilót de persze nagyon nem mozdultam akkor ki. Édesanyám megjegyezte tegnap hogy kicsit nagyobbak lettek a melleim (Akkor olyan meltartó volt rajtam) meg hogy nagyobb a hasam picit. Nincs se mell feszesség se has feszesség és nem hánytam eddig. Akkor nem vagyok-e terhes?

Legjobb válasz: Mi van?? Egy 6 hónappal ezelõtti nem védekezés miatt gondolod, hogy most terhes vagy? Ha baba lenne, már mozogna! Ha meg eddig rendesen megjött, nem is értem a kérdést! Ami tüneteid vannak, azokat meg is magyarázod.

Mi van?? Egy 6 hónappal ezelõtti nem védekezés miatt gondolod, hogy most terhes vagy? Ha baba lenne, már mozogna! Ha meg eddig rendesen megjött, nem is értem a kérdést! Ami tüneteid vannak, azokat meg is magyarázod.
Elkepzelni nem tudom hogy egy 6 honapos terhessegnel ne lehetne erezni ahogy mozog ossze-vissza a baba.... en mar a 16. hettol ereztem nap mint nap erosebben. Kizart hogy 6 honaposan ne erezne valaki... Mellesleg egy negativ teszten kivul milyen megerositest varsz meg?
A kérdező hozzászólása: Tudom tudom.A férjemis ezt mondta csak jobb hallani egy idegentõl aki nem ismer.
Elsõ vagyok! Csinálj tesztet, de 100 % hogy negativ!!
A kérdező hozzászólása: Csináltam már és negatív
Már bocs, de ekkora hülyeséget kérdezni...., ezt te sem gondolod komolyan ugye????
majd megcsaszarozod magad 6 honap mulva.
Jéézus. Ez ugye komoly, mert viccnek durva lenne...:) )))
A fogamzásgátló sem nyujt mint semmisem!!de nyugodj meg nem vagy terhes!!ha idegeskedsz azzal nem lesz jobb!
Szia! Ha fél éve szedsz tabit, nem lehet elvileg semmi baj. Csak akkor nem hatásos, ha elfelejtetted bevenni vagy ha szedtél valami gyógyszert mellette és az csökkentette esetleg a hatását. Ha nem, ne izgulj, mert védve vagy!
ott a 100% kimaradt!!
Ha fél éve szeded a tablettát és minig rendesen megjött a gyógyszermentes szünetben, akkor ki van zárva, hogy terhes legyél!

Össze jöhetett ilyen hamar? Ugy gondoltuk párommal hogy belevágunk a baba tervezése. Le rakam a fogamzásgátlot. A nõgyogyasz azt mondta 4-6 hónap mire összejöhet a baba. Vettünk ovulácios tesztet hogy kitapasztaljuk a pete érést.

Viszont ez a második hnap csak hogy nem szedem a fogazásgátlot.Most viszont mestruàció elött vagyok még 1 héttel és folyamatosam azt érzem hogy megfog jönni a jbb petefészkem szur fáj a hasam alja.Olvastam hogy lehet a korai terhesség jelei.Valakinek valami tapasztalata????Furcsa mert ezt még soha nem éreztem és a menzeszeim gyogyszer és anélkûl is mindig pontos volt.Lehet az orvos tévedett?Kicsit beparáztam de örülnék neki.

Legjobb válasz: Furi az orvos gondolkodása. Szerinted aki abbahagyja, annak miért kell máshogy védekezni? Már 2 kihagyott gyógyszer után nem véd, mert kiürül a szervezetbõl... Mi 1 hónapig védekeztünk gumival (10 évig szedtem elõtte gyógyszert), aztán rögtön össze is jött a baba. Szóval igen, teherbe eshettél. 1 hét múlva tesztelj.

Furi az orvos gondolkodása. Szerinted aki abbahagyja, annak miért kell máshogy védekezni? Már 2 kihagyott gyógyszer után nem véd, mert kiürül a szervezetbõl... Mi 1 hónapig védekeztünk gumival (10 évig szedtem elõtte gyógyszert), aztán rögtön össze is jött a baba. Szóval igen, teherbe eshettél. 1 hét múlva tesztelj.
Én a gyógyszer elhagyása utáni hónapban teherbe estem, pedig 7 évig megszakítás nélkül szedtem.
En aprilis vegen abbahagytam, junius elejen terhes lettem.most volt 5honapos a kisfiam.ugyhogy hajra!:-)
fél éve hagytam abba gyógyszert még nem sikerült. :( 4 évig szedtem elõttem folyamatosan :(
Nem igazán értem ezt a 4-6 hónapot. :) Akár egybõl utána is összejöhet a baba, mivel a fogamzásgátló szinte egybõl kiürül a szervezetbõl. Sõt, közvetlenül abbahagyás után még nagyobb is az esély. Szóval igen, simán összejöhetett a baba. Viszont én azt is számításba venném, hogy esetleg még csak most van peteérésed. Mert ezek a tünetek amiket leírtál arra is ráillenének. Igaz kicsit késõbbi peteérés (nem középidõs) de simán belefér, pláne hogy nemrég hagytad abba a tabit. Én pl. azóta érzem a peteérést, mióta nem szedek fogamzásgátlót, és ez a szülés után is megmaradt. Tabi elõtt sosem éreztem ilyet.
A kérdező hozzászólása: A kérdezõ vagyok!Mivel ezeket a válaszokat kaptam vsinàltam egy tesztet bàr vasárnap lenne az ideje de ma már 2 csík jött ki bár nem volt olyan erõs mint a kontroll vonal de teljesen làtható.Azt hiszem vadárnap megismétlem biztos ami biztos:-)
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy sikerült. Gratula!
Kedves kérdezõ!!! A tesztet rakd már fel h mi is örüljünk velled!!

Fogamzasgatlo tabeltat szedek mar 6 honapja, eddig rendszeresen a megszokott idobe jott a menstruaciom, de most csak a hasam faj de semmi verzes! Mi lehet az oka? Semmi elvaltozasi tunetem nincsen nincs hanyingerem, semmi ilyesmi!

Legjobb válasz: Csinálj egy terhességi tesztet. Ha negatív és jövõ hónapban sem jön meg a 7 napos szünetben, akkor irány a doki, mert nem jó neked a tabletta. A 7 napos szünet hányadik napján tartasz?

Csinálj egy terhességi tesztet. Ha negatív és jövõ hónapban sem jön meg a 7 napos szünetben, akkor irány a doki, mert nem jó neked a tabletta. A 7 napos szünet hányadik napján tartasz?
A kérdező hozzászólása: Idokozbe megjott a menszesz csak kesett 2 napot, es nekem ez fura volt mert eddig meg soha nem volt ilyen. Miert keshetett? Amugy eddig semmi panaszom nem volt a gyogyszere sot eleg jol turte a szervezetem, semmi mellekhatasa nincsen.
3 hónapot érdemes hagyni a szervezetednek tisztulási idõnek.
Ezen a 3 hónapon orvos és orvos közt is áll a vita, mert nagy százalékban ilyenkor esnek a nõk teherbe a nem megfelelõ odafigyelés miatt. Szerintem nyugodtan elkezdheted megint szedni, nem lesz semmi baj, a mai gyógyszereknek nagyon kicsi a hormontartalma. De az elsõ idõkben még nem véd, használjatók óvszert is egy hónapig.

Fogamzásgátló abbahagyása utáni káosz, még 6 hónap után is?

Tavaly november végén hagytam abba a tri-regolt 10 év szedés után akkor megjött a megvonásos vérzésem, azóta a ciklusom össze vissza van meg 37-33-36-33-30 napra Védekezni védekezünk óvszerrel minden alkalommal. a mostani utolsó pedig már 50 napos és még mindig nem jött meg Csináltam legalább 5 terhességi tesztet mind negatív lett voltam nőgyógyásznál aki megvizsgált (bár UHt nem csinált oda később megyek) és azt mondta ne aggódjak majd megjön mikor akar, előfordul hogy egy ciklus kimarad. Engem ez valahogy nem nyugtat meg volt már valakinél ilyen? A mellem nagyon fáj pár napja.

Legjobb válasz: Hát nem tudjuk.... Lehet valami bajod van, amit a tabi elnyomott. Orvos...

Hát nem tudjuk.... Lehet valami bajod van, amit a tabi elnyomott. Orvos...
Az tényleg nem urban legend, hogy az újabbakban kevesebb hormon van, de van benne, és ez számít: aki nem bírja a szintetikus hormont, tök mindegy, hogy öreganyám korabeli fogamzásgátlóval vagy a legújabb trendivel mérgezi-e magát. Én modell vagyok, alkatilag 58-60 kb 180 cm-hez és az egyik ilyen "új" fajtától híztam 10 kilót. Én ugye nem eszem egyáltalán édességet, zsíros, nehéz kajákat, finomlisztbõl készült pékárut, de akkor is ott volt szemmel láthatóan a hízás. Le is tettem a francba és akkor pár hét alatt lefogytam azt a hájat. És nekem még szerencsém volt, hogy "csak" ennyi volt tõle a bajom. Kevésbé szerencsés esetben ennek nem hiúsági következményei lesznek lásd a saját eseted. vagy az egyik barátnõmét, aki 25 évesen kapott egy jó kis tüdõembóliát. Én is azt tanácsolom, hogy senki ne szedjen ilyesmit.
A kérdező hozzászólása: 11-es köszi :) Hát tudod az a baj hogy több nõgyógyászom is volt az évek alatt , és mindegyik azt mondta hogy tök mindegy melyik fajtát szedem, mindegyik ugyanolyan és ez csak egy néplegenda hogy kevesebb hormon van az újakban, csak abban van különbség hogy 1-2-3 fázisúak... meg azt mondták nem lesz semmi baj.. rendesen lehülyéztek mikor abbahagytam hogy miért? pedig magándokik.. szóval én sem lehettem okosabb mert mindenki mást mond ezzel a dologgal kapcsolatban..az ember így legyen okos..mindegy remélem minden rendben lesz majd :)
A kérdező hozzászólása: Nem én gondolom az orvos mondta...
Hát, nagyon sajnálom! Mondjuk én alapból óriási felelõtlenségnek tartottam, hogy 10 évig szedted ÉS! ráadásul a Tri-Regolt... Ez így együtt nagyon durva. Mindegy, tudom, hogy ez most rajtad nem segít. Inkább megy a drukk, hogy minden rendben legyen és késõbb egészséges babát szülj majd! :) Ha bármi van, írj nyugodtan ide, vagy privátot! ;)
És miért gondolod, hogy a gyógyszer miatt van? Lehet hogy régóta fejlõdik nálad ez a betegség, csak ugye senki nem törõdött vele....
A kérdező hozzászólása: Ha valaki olvassa még esetleg. Ha rám hallgattok sose szedjetek foggátlót. Voltam ultrahangon.. most POS gyanú van petefészek mellett ciszta, a bal petefészkem tökéletesen tönkrement a gyógyszerszedés következtében mondta a doki hogy peteérésnek se híre se hamva köszi gyógyszer....most kb imádkozás van és ennyi, de vszleg a gyerekvállalás miatt nem kell aggódnom többet..
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön megyek UHra akkor talán többet tudunk mi a kár.. bár a doki szerint azon se fog sok minden látszani , azt mondta max hormonokat tudna adni azt meg nem akar...
Dehogy normális. A fogamzásgátló a peteérést serkentõ hormont kapcsolja ki, így gátolja a fogamzást, ahogy a nevében is benne van. ha leállsz vele, azonnal vissza kéne térnie a normális, igazi 28-35 napos ciklusnak. Ez, hogy "normális", hogy nem meg össze vissza jön meg a szedés abbahagyása után, csak a gyógyszerlobbi parasztvakítása. Még egyszer mondom, nem normális, ha utána nem jön meg, meg alig jön meg, meg ilyen kitolódó ciklusok vannak.
Szia! Én tavaly szeptemberben hagytam abba és azóta se állt helyre! 2-3 havonta jön meg...eleinte csak 8 napig tartott, a legutóbbi több, mint 3 hétig...a doki válasza: szedjek újra fogamzásgátlót..Most normális az ilyen?? :(
A kérdező hozzászólása: Hát remélem :) ugyanis május közepén találkoztunk utoljára :D szóval meglátogathatna már :D hát reménykedem hogy megjön. Azért még egy UHt megnézek a héten, de mivel eddig mindig megjött reménykedtem hogy nem lesz nagyobb baj :( így az egy egész ciklus kimaradás megijesztett rendesen :(
Nos, szerintem egyáltalán nem meglepõ az, hogy még 6 hónap után is ekkora káosz uralja a testedet. 10 évnyi fogamzásgátló tabletta szedése alapból megterheli a szervezetet, mondhatjuk úgy is, hogy valamilyen szinten át is alakította, így most nehézkes a visszaállás. A másik... a Tri-Regol az egyik legerõsebb fogamzásgátló, így nagyobb "kárt" okozhattál a szervezetedben, mint egy alacsonyabb hormontartalmú készítmény. Szerintem a 30-40 napos ciklus még normálisnak mondható. Általában az a gázosabb, ha egyáltalán meg sem jön... Terhes a leírtak alapján biztosan nem vagy, szerintem ezek még a gyógyszer hatásai lehetnek. Ha nem nyugtatott meg az orvos, akkor próbálkozz be egy magándokinál (nálam is ez vált be). Ha pedig elég türelmes vagy, akkor adj még egy kis idõt a szervezetednek, hogy regenerálódjon! (Mellesleg a mellfájás jó jel, nekem is mindig napokkal azelõtt fáj, hogy megjönne a mikulás. :) )
A kérdező hozzászólása: 15:12 :) voltam orvosnál múlt héten, csak személyes tapasztalatokat gyûjtök másnál is volt e ilyen természetesen ha az ember beteg elõször orvoshoz megy....
A fogamzásgátló abbahagyása után sajnos ez ilyen. valakinek azonnal helyreáll, valakinek hellyel-közzel és valaki egy életre ezzel fog kínlódni és amikor ténylegesen gyereket szeretne, járkálhat inszeminációra meg mesterséges tüszõrepesztésre. Ezért kell 1000x is átgondolni, megéri-e szedni. Nekem szerencsém volt az abbahagyások után 2x is, de többet nem kockáztatok, az biztos.
A kérdező hozzászólása: 1 hónap végül teljesen kimaradt , de ebben a hónapban már megjött, ha valakivel ilyen történik ne kapjon szívinfarktust mint én de azért menjen el orvoshoz, nehogy cisztás legyen.

Fogamzásgátlót szedek 6 hónapja, de nagyon félek a trombózistól. Mit csináljak?

voltam leiden mutáció vizsgálaton is ami negatív lett, ez valamelyest megnyugtatott.de amióta szedem olyan feszesebb a lábam ami azért aggaszt. Amúgy nem fáj, nincs is bedagadva. De ugye ott van a mozgásszegény életmódom is ami kockázati tényez?. Nem vagyok túlsúlyos sem, és nem is dohányzok, de viszont nagyapám tüd?embóliában halt meg (ami megint nem jó) szóval szerintetek szedjem tovább, van okom aggódni?

Legjobb válasz: Én soha nem szedném.

Én soha nem szedném.
Hagyd abba, ne idegeskedj tovább.
A kérdező hozzászólása: valószínûleg a jövõhéten elmegyek a nõgyógyászhoz s kérek vérvételre beutalót, megnézem mennyit változtak az értékek, így hogy most már szedek fogamzásgátlót. józan ésszel én is oda hajlok, hogy abba kellene hagyni, nem éri meg idegeskedni. de azon is gondolkoztam már hogy lehet hogy csak "bebeszélem" magamnak, hogy trombózist kapok?
Mondjuk ne szedd? Szerintem nem éri meg az állandó idegesedést. Használjatok gumit, attól garantáltan senki nem fog trombózist kapni!
A kockázatot mindenképp növeli a tabletta, ez tény. Döntsd el, hogy megéri-e így is neked. Mondjuk a mozgásszegény életmódon például változtathatsz, ami meg csökkenti a kockázatot a jelenlegihez képest.
És miért nem a nõgyógyászoddal konzultálsz errõl?
én nem szedném, soha nem is szedtem...
mi döntsük el hogy szedd-e tovább? - I DONT WANNA LIVE ON THIS PLANET ANYMORE
Ne szedd, nem ér annyit.
az orvossal beszélj errõl, ne velünk.. könyörgöm..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!