Találatok a következő kifejezésre: 6 hét négy (10 db)

Heti négy edzéssel, és 3kg tömegnövelõtõl hiztam 6 kilót öt hónap alatt. Egy hónapja nem szedek semmit és fogytam közel 2kilót. Tömegnövelõ nélkül hogy lehetne visszaszedni ami lement? Napi 4-5 táplálkozás meg van.

Legjobb válasz: 3 kiló tömegnövelõtõl 6 kiló. Nyilván a 3 kiló tömegnövelõ volt a lényeg. Nem is az össz táplálkozásod. Mi lenne, ha többet ennél, mondjuk fél kiló rizzsel többet a cukros fehérje (tömegnövelõ) helyett?

3 kiló tömegnövelõtõl 6 kiló. Nyilván a 3 kiló tömegnövelõ volt a lényeg. Nem is az össz táplálkozásod. Mi lenne, ha többet ennél, mondjuk fél kiló rizzsel többet a cukros fehérje (tömegnövelõ) helyett?
én egy este hízok ennyit ha benyomok egy marhából készült babgulyást. és másnap a felét alul visszaadom a természetnek.

Elment a baba a 6. héten. (8napja hogy megjött) Négy napig nagyon erős vérzésem volt, de azóta is van ilyen barnásvöröses folyásom. Szerintetek miért lehet?

A dokimat még nem hívtam ezügyben, mert csak most t?nt fel... (Lehet,hogy hülyén hangzik,de épp elég volt azt feldolgozni, hogy megint elment a babám.) Nem folyik sok, de mindig amikor törölöm, van...

Legjobb válasz: miután elment a babánk,nekem is ez volt. A "doki" azt mondta, fertõzés van-megjegyzem, nála mindig mindenkinek van valami nemi baja,aki magyar-mert ez bár magyar "doki"de magyar-gyûlölõ. És ennél a dokinak nevezett valakinél a higiéniás dolgok se jók,szóval ezen se csodálkozom.

miután elment a babánk, nekem is ez volt. A "doki" azt mondta, fertõzés van-megjegyzem, nála mindig mindenkinek van valami nemi baja, aki magyar-mert ez bár magyar "doki"de magyar-gyûlölõ. És ennél a dokinak nevezett valakinél a higiéniás dolgok se jók, szóval ezen se csodálkozom.
Azért biztos ami biztos alapon jobb lenne elmenned az orvosodhoz. Lehet, hogy valami fertõzés, vagy nem tisztultál ki teljesen.
A kérdező hozzászólása: Felhívom holnap mindenképp... Annak örültem ebben a szörnyû helyzetben, hogy ha legalább a mûtétet ezúttal megúszom... remélem, csak vmi hormon-ügy.
Szia! Mutasd meg a dokinak, nézzen egy Uh-ot!! Nekem is így volt, véreztem utána még, de én a kontrollig vissza sem mentem, nem gondoltam, hogy baj, mondták, hogy lesz vérzés... és akkor 2 hét után újabb mûtét volt. De nekem rendes vérzés volt, nem mint nálad, hogy csak folyás..TAlán nálad másról van szó! Ha mégis mûtét lenne, ne ijedj meg, össze sem hasonlítható a másikal... Az talán érzelmileg, meg fájdalom szempontjából is sokkal húzósabb, mint ez... De mondom, nálad valószínû nem errõl lesz szó, remélem!
A kérdező hozzászólása: Sikerült a dokimmal telefonon beszélni, de sajnos esze ágában sincs behívni egy vizsgálatra. Elintézte annyival, hogy c vitamin, kálcium, meg vmi csepp, amit a háziorvos kiír... Hát remélem, hogy nem lesz bajom, mert -guszta, nem guszta- eléggé rossz szaga van... Azt olvastam, hogy utalhat fertõzésre is. :(

Segítség! Négy vetélés pár éven belül (6. hétig), mitől lehet ez?

Egy ismer?sömnek szeretnék segíteni, akik évek óta próbálkoznak a bébikével, de mindig vérzéses vetélés a vége (vagy ha nem, akkor vérzés, és végül el kell venni a babát), ti mit ajánlanátok nekik? Nagyon szeretnék nekik segíteni! Lassan feladják a reményt...

Legjobb válasz: Sajnálom ami történt. Ennyi egymás utáni vetélésre már nem igazán lehet azt mondani, hogy biztos csak a véletlen játszik benne szerepet. Amit ilyenkor érdemes megnézetni, hogy hormonálisan biztos minden rendben van-e. Veleszületett trombózis hajlam is állhat a sorozatos vetélések mögött. Ezt is lehet egy vérvétellel szûrni. Szoktak ilyenkor méhtükrözést is csinálni, hogy a méh valamilyen rendellenessége állhat a háttérben. Ha tud keressen olyan orvost aki az átlagnál egy kicsit jobban ért a sorozatos vetélésekhez.

Sajnálom ami történt. Ennyi egymás utáni vetélésre már nem igazán lehet azt mondani, hogy biztos csak a véletlen játszik benne szerepet. Amit ilyenkor érdemes megnézetni, hogy hormonálisan biztos minden rendben van-e. Veleszületett trombózis hajlam is állhat a sorozatos vetélések mögött. Ezt is lehet egy vérvétellel szûrni. Szoktak ilyenkor méhtükrözést is csinálni, hogy a méh valamilyen rendellenessége állhat a háttérben. Ha tud keressen olyan orvost aki az átlagnál egy kicsit jobban ért a sorozatos vetélésekhez.
Alacsony progesteron szint, egyszerû vérvétellel kideríthetõ.Nekem is ez volt a baj és az új terheséggel már az 5 héttõl kaptam a 12-ig.Most már 20 hós a fiam.
Szerintem nagyon sok minden allhat a hatterbe de negy veteles utan mar el kellett volna barmelyik dokinak kuldenie oket kivizsgalasra. Allitolag a harmadik ismetlodo veteles utan ki szoktak vizsgalani a part. Lehet kromoszoma rendellenesseg is, tul alacsony hormonszint ahogyan mar irtak, a mehet is ki kene vizsgalni miert nem tud megtapadni (eleg vastag-e a mehnyalkahartya, mert ha nem akkor csak epp megtapad a baba de levallik utanna), genetikai osszeferhetetlenseg is lehet. Szerintem nagyon sok oka van, menjenek szegenyek el kivizsgalasra.
Egy vetélés még lehet véletlen, kettõ már nem az. Négy meg pláne nem. Olyan orvost kell keresni, aki komolyan veszi a problémájukat, és van tapasztalata habituális vetélõkkel. MIndenképpen tanácsos hormonvizsgálat, a leendõ anyuka és apuka (!) alapos kivizsgálása, genetikai tanácsadás.
Szia! Nekünk egy éve nem sikerült a baba, voltunk jóhormonvizsgálaton és spermavizsgálaton is, szedtem clostyty is. Orvost váltottam, aki egyben endokrinológus is és õ csodálkozott, hogy 3 féle korókozó szûrést nem csináltak, ami szerinte alap vizsgálat és ezzel kell kezdeni ezek közül kettõ korai vetélést, egy pedig meddõséget is okoz, de hosszas gyógyszeres kezeléssel orvosolható.
Mindenképp endokrinológushoz kell menni, aki az összes hormon mûködését összefüggésében látja. Okozhatja cukorbetegség, inzulinrezisztencia, magas vagy túl alacsony TSH (pajzsmirigystimuláló hormon), vagy épp a mellélóvese hibás mûködése (kortizol). És számtalan oka lehet még! Mindenképp hagyják ott a mezei orvost, és családtervezési vagy meddõségi szakemberhez forduljanak!
Soha ne adják fel mindenképpen keressenek egy jó orvost aki az elejétol fogva odafigyel és tudja a dolgát.
2. Engem 2 vetélés után tök félrekezelt az akkori orvosom.A szonográfus pedig tök bunkón csak annyit mondott, hogy nem kell ennyire kiakadni, mert ált. 4-5 ilyen után küldik a párokat szakrendelõbe.Én ekkor kerestem másik dokit, aki segített és végig lehetett rá számítani.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Továbbítani fogom.

6 hét és négy naposan már van szívhang? Vagy várjak még az UH-val?

Legjobb válasz: Jó esélyed van rá, hogy már látszik a szívverése. Gratula a babához.

Jó esélyed van rá, hogy már látszik a szívverése. Gratula a babához.
7 hetesen már egész biztos dobog az a pici szív. Gratulálok!:)
Szia! Nekem 7 hetesen már látszott! Boldog babavárást
Ha még vársz egy hetet, tuti ne ilyedsz meg, ha még nemlesz szívhang. De a doki szokta eldönteni, hogy mikor küld uhra...
Elvileg van, nagy eséllyel láthatod is... Gratulálok!
Nem.
A kérdező hozzászólása: Pontosabban 1 heten szívtam 5-6 szálat és ez így ment kb. 1 hónapon keresztül.
Ha abbahagyod akkor nem.
nyugi nem befolyásolt semmit, szerencsére abbahagytad, szóval nem lesz gond :)
nem befolyásolja, de jól tetted, hogy abbahagytad, és soha ne vedd elõ újra egy - sajnos - régi dohányos
A kérdező hozzászólása: Formák vagytok Köszönöm :)
Ügyes vagy hogy abbahagytad:)

A kisfiam ruhái összemennek, vagy kinövi? Többnyire pamutok, de most csak hideg vízzel tudom mosni őket, márkás mosóporral, öblítővel, de most tényleg létezik, hogy a 6, 5 hós kisfiam egy hét alatt kinövi a ruhatára negyedét.

Legjobb válasz: Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?

Mivel hideg vízzel mosod õket, biztosan nem megy össze, szerintem õ növi ki, bár egy hét alatt az furcsa nekem....De miért mosod hideg vízzel? Kézzel mosod?
Létezik, hogy olyan hirtelen megnyúlik a baba... nálunk is volt ilyen. Hét elején még egész jó volt rá a pulcsi, vagy harisnya, következõ héten már el kellett raknom, mert nagyon bután állt rajta, ujja rövid lett a pulcsinak, a harisnyát meg nem tudtam rendesen ráadni, ülepe a két térde között lógott.
Létezik, hogy kinövi. Az én fiam 4, 5 hós és már kétszer volt ilyen, hogy pakolhattam át a kisszekrénye felét. Mióta megszületett már a 3. overálját hordja, pedig mindig nagyobbat vettem neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, azért tudom most csak hideg vízzel mosni, mert a mosógép fûtõszála tönkrement és vártam a márciusi pénzeket, hogy meg tudjam csináltatni - bár szerintem inkább új gép lesz belõle. Köszönöm mindenkinek!
Refressh, úgy 1500ft, 3 hónap.
Nekem a Forever Living Productstól az Activator bevált. Eléggé csíp, de hatásos. Szemorvosok is ajánlják, akik ismerik, használják ezeket az Aloe Verás termékeket. 2-3 ezer forint egy kis flakon, de 118 ml van benne.

Ma negyed orat kestem otthonrol es egy het buntetest kaptam mikor nyari szunet van. Amugy fel10kor le kell fekudnom ludni kulonben balheznak. Nem nezhetek tvt meg semmi. Ha elengednek maximum 6-ig vagy legritkabban fel7. Velemeny? 15/L

segitsetek :( ez nagyon gaz szerintem.

Legjobb válasz: hát szerintem túl szigorúak .. engem 13 évesen is elengednek 7ig ..(bár attól függ h kivel vagyok :D ) meg akkor fekszek le aludni amikor akarok

hát szerintem túl szigorúak .. engem 13 évesen is elengednek 7ig ..(bár attól függ h kivel vagyok :D ) meg akkor fekszek le aludni amikor akarok
Én negyed óra késésért akkora pofont kaptam, hogy a kapu téglaoszlopa megremegett.Nekem is 7-re kellett otthon lenni, de balesett miatt késett a busz. Akkor nagyon rosszul esett, Ma már telefon is van, hogy szól, hogy késel. Tanuld meg, hogy a szülõ mindig arra kíváncsi, hogy kivel mész, hol vagy, és mikor jössz.És ha 7-re kell menned, akkor 7 elõtt 10 perccel otthon lehetsz, de utána 1-gyel nem. Hidd el, hogy a hasznodra válik, csak kell még hozzá 20 év, hogy megértsd. Ezt nem úgy hívják, hogy gáz, hanem úgy hogy odafigyelés, szeretet és kötelességtudatra nevelés.
Túl fogod élni.. Engem 15 évesen még 5 perc késésért is eltiltottak a csavargástól. És igen, engem is kb eddig engedtek el hazulról..és lám teljes értékû ember vagyok. :D Csináld végig ezt a büntetés hetet, aztán pedig kezdj el kompromisszumokat kötni a szüleiddel..idõ elõrehaladtával és aztán látva, hogy nyugodtan elengedhetnek tovább is, nem lesz gond(pl:nem iszod magad le és nem úgy mész haza), majd engedni fognak.:)
Nekem is 15 éves gyermekem van ... Szóval negyed óra késésért fõleg ha egyszeri nem büntetnék csak megbeszélném vele miért fontos hogy betartsa az idõpontot. Nyári szünetben nem késõ a fél tíz, de a fiaim már alszanak maguktól mert így vannak beállítva hozzászokva, egyébként egészségesebb ha az estét az éjszakát a fiatalok még nyáron is alvással töltik. Több tininél megfigyelhetõ, hogy éjjeli baglyok! Nem egészséges! Hogy nem nézhetsz TV-t semmit az fura nehéz el hinni is ennek nem tudom az okát és nem is értem, ez túlzásnak tartom. Én max 8 ig engedem el a 15 éves fiam, vagy ha tovább marad akkor barátjánál alszik de akkor leteszi a telefonszámot a barátja szüleinek, hogy tudjam biztosra õk is engedik e, és ha gond lenne õk is értesíteni tudjanak! Hát ennyi!
Negyed óra egy szülõnek az örökkévalóság. Minden megfordul a fejében, minden rossz. Gáz? Lehet. Ne késs többet. A bizalmat nagyon könnyû elveszíteni. Ha már pontosan haza érkezel, lehet, tovább engednek el.
Szüleid túl szigoruak, de biztos nem azért mert rosszat akarnak neked. Csak hát ez a világ tele van gonoszsággal. Örülj neki hogy féltelen és óvnak még akkor is ha ezért le kell mondanod a csavargásról. Majd eljön az idõ mikor hálás leszel nekik.
fogadd õszinte részvétem! engem is így neveltek fiú létemre
Nagyon helyes. Legalább megtanulod hogy ne késs többet.
Hát ez elég gáz. Én ennyi idõsen még 10-kor is az utcán flangáltam.
15 éves lányért 15 perc késésért nyáron, este 7-kor világosban aggódni? Ugyan már... mintha nem találták volna fel a mobiltelefont :) Igaz, te is szólhattál volna, hogy késel, hátha akkor normálisabban reagáltak volna. Tényleg szigorúak, mást nem nagyon tudsz tenni, mit normálisan, felnõtt módjára viselkedni és megmutatni, hogy nem vagy már egy hülyegyerek.
A kérdező hozzászólása: Azt nem irtam le hogy ilyen keses egy evben egyszer fordul elo extrem esetben. Most haveromnal voltam es elakartam tovabb kereckedni de lemerult a telefonom es azzal ment el az ido hogy fel rakjuk toltore mig hivom anyam de nem jott ossze. Amint haza ertem anyam uvoltott velem hogy ha azt mondom fel7 akkor fel7 es hog tobbet en ilyet nem csinalok vele. Amug koszi a valaszokat.
#9 "Majd eljön az idõ mikor hálás leszel nekik." - ja, nekem is elmondta ezt sokszor az anyám... csak valahogy az az idõ nem jött el soha, amikor így is érezzek... Amit Kérdezõ leírt a kérdésében, az már 30 éve is bicskanyitogató lett volna, ez a valóság, az ilyen szülõi ház az, ahonnan bárki épeszû elmenekül 18 év 1 napos korában... Kérdezõ, te meg vedd észre, hogy itt valamiért a vaskalapos konzervatív szülõi réteg jött össze, azért a valóság szerencsére messze nem ez, amivel itt a kamaszokat oltogatják. De gondolom, ezt a saját osztálytársaidon is látod...
És ha azt mondanák, hogy a megbeszélt elõtt 15 perccel legyél otthon? Felháborító mi? Látom fordított esetben már nem tetszik a rendszer... A szabály az szabály, valamit valamiért, vagy mégis hogy szabályozzanak a szüleid?
Nem tartottál be egy szabályt. Ezért kaptál bûntetést. A szabályokat nem úgy kell módosítani, hogy nem veszünk róla tudomást. Ha azt akarod, hogy enyhítsenek a megkötéseken, akkor tartsd be, amit kérnek, és utána lehet alkudozni. Ha nem tartod be (rángatod a kötelet), akkor még rosszabb lesz (még jobban szorul a hurok). Logikusan és higgadtan! SZépen lassan, lépésrõl-lépésre kell lazítani ezen. Nem így.
Hát a késés meg a bünti az legyen, bár elõfordul, de ez ilyen. A fél10es kényszerfekvés pedig elég gáz. A tévétõl tiltás is. Jó, hogy nem kell egész nap a gép meg tévé elõtt hagyni a gyereket, de azért az esztelen tiltással is csak annyit érnek el, hogy szerencsétlen gyerek nem tud hozzászólni egy csomó beszélgetéshez. Mert nem mehetett el, nem látta, nem olvasta... aztán már barátai sem lesznek a végén. A fekvés is nevetséges. Suliidõben meg ha program van, oké, legyen egy limit. De az is hülyeség, hogy rossz sokáig fent lenni. Ki hogy van beállítva. Apám hajnalban kel, én kb. akkor fekszem, éjjel fog az agyam, csak akkor tudok hatékonyan tanulni pl. Kérdezõ, a szüleid túl szigorúak. Talán most a késés meg minden miatt ne pattogj egy ideig, de utána próbáld megbeszélni velük a dolgot. Ha pedig szép szóval nem megy, marad a lázadás. A túlzott féltés meg szabályozás sem jó politika, hiába az a cél, hogy neked legyen jó. Az így nevelt ismerõseim jó része a mai napig otthon ül anyuci szoknyáján, önállótlan, teszetosza.

6 napja késik a menszeszem és ma vagyis 6napra csináltam tesztet s negativ lett. Edig csináltam még 4tesztet s mind a negativ. Mi lehet a baj? Amugy négy hete voltam együt a barátomal és nem élvezet belém de a nunimra rea kente. Lehete baj?

Legjobb válasz: :D Nem...szerintem nem lehet baj, fõleg ha ennyi negatív teszted lett.. Ne aggódj. Ja és a nuniról sztem már nem másznak be a spermik a méhbe.. :) üdv. 23/n

:D Nem...szerintem nem lehet baj, fõleg ha ennyi negatív teszted lett.. Ne aggódj. Ja és a nuniról sztem már nem másznak be a spermik a méhbe.. :) üdv. 23/n
A kérdező hozzászólása: köszi szépen
Azért csinálj egy hét múlva még egy tesztet, és ha az is negatív menj el nõgyógyászhoz és kideríti mi az oka.
Háááát kedves elsõ el kell, hogy szomorítsalak. A "nuniról" igenis be tudnak jutni a spermák a petéig. Persze ha csak a dombra ment a cucc akkor ennek kicsi a valószínûsége, de ha egy kicsit lejjebb történt a "baleset" akkor azok a fürge kis sperma sejtecskék hipp-hopp megoldják a dolgot. 6 nap késés még teljesen normális. Sokszor elõfordul, hogy beáll egy másik ciklusra a menzesz. Lehet veled is épp ez történik, de a terhességet sem tudom tutira kizárni. Egyébként ha sex volt köztetek akkor még azt is el kell mondjam, hogy a férfi elõváladéka is tartalmáz már egy minimális spermát, tehát ha pont abban volt a "befutó" akkor meg is van a baba :)

A vizeletemben emelkedett a fehérjeszint, vérnyomásom normális és csak a lábam dagad. Ez is már toximia? Az előző négy babával is dagadt a lábam az utolsó 6-8 hétben, de nem emlékszem, hogy fehérjeszint emelkedett volna. Egy 35. hetes anyuka

Legjobb válasz: Méresd meg újra a fehérjeszintet. Nálam egyetlenegy magas érték volt laborban, utána állandóan a vérnyomásomat mérették, de az ismétléseknél már negatív lett a fehérje, szóval ott valamit elszúrtak... Hátha NÁlad is csak ennyi!

Méresd meg újra a fehérjeszintet. Nálam egyetlenegy magas érték volt laborban, utána állandóan a vérnyomásomat mérették, de az ismétléseknél már negatív lett a fehérje, szóval ott valamit elszúrtak... Hátha NÁlad is csak ennyi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!