Találatok a következő kifejezésre: 6 évig fogamzásgátlót, (32 db)

igen, irány az orvos
A kérdező hozzászólása: más tünetem nincsen, és amit az interneten olvastam májbetegség tünetei egyik sem jellenzõ rám. képet se találtam errõl.

5-6 éve szedtem epilepsia elleni gyógyszereket. Lassan fél éve szedek fogamzásgátlót. A régi epilepsia elleni gyógyszerek befolyásolhatkák a mostani fogamzásgátlóm védelmét?

Legjobb válasz: az 5-6 évvel ezelõtti gyógyszernek már nincs hatása a szervezetedre szerintem. de a nõgyógyásznak mondani kellett volna gyógyszeríratás elõtt. ha köv elmész hozzá, megnyugtatásul kérdezd meg tõle :)

az 5-6 évvel ezelõtti gyógyszernek már nincs hatása a szervezetedre szerintem. de a nõgyógyásznak mondani kellett volna gyógyszeríratás elõtt. ha köv elmész hozzá, megnyugtatásul kérdezd meg tõle :)

6 évig szedtem fogamzásgátlót, babaát szeretnénk de csak március 31 én hagytam abba gyógyszert. Nem baj, hogy nem hagytam ki időt? Lehet, hogy jön a baba .

Legjobb válasz: A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.

A ma forgalomban lévõ hormonális fogamzásgátló tabletták nem okoznak fejlõdési rendellenességet a magzatnál. Akkor sem, ha valaki a szedés alatt esett teherbe. Egyetlen genetikai tanácsadó sem javasolja emiatt a terhesség megszakítását. Mivel milliók szedik világszerte az ilyen készítményeket, jól dokumentált vizsgálatokkal bizonyították ezeket a tényeket. Természetesen, ha a terhesség kiderül, a szedést abba kell hagyni, hiszen ekkor már nincs szó fogamzásgátlásról. Ha tehát a terhesség elsõ heteiben véletlenül szedett tabletta sem okoz rendellenességet, akkor az elõzõ hónapban abbahagyott tabletta miért okozna? A gyógyszer kiürülésével kapcsolatban az un. felezési idõt adják meg, ami azt jelenti, hogy a bevitt hatóanyag fele mennyi idõ alatt ürül ki. Ez egyik tablettánál sem több mint 48 óra. Hónapokról szó sincs! Még az egy hét is sok. Gondoljunk bele, már egy-két tabletta véletlen kihagyásánál is javasolt kiegészítõ fogamzásgátló módszer használata, mivel a tabletta vérszintje ilyenkor gyorsan csökken. Mivel a tabletta hatóanyaga már a szedés abbahagyása utáni héten is csak legfeljebb nyomokban van jelen a szervezetben, értelmetlen három hónapban gondolkodni. Mit tegyek, ha gyermeket szeretnék? Ismételten leszögezzük, hogy a fogamzásgátló nem okoz meddõséget! A tablettaszedés abbahagyásától számított 1–3 hónap alatt helyreáll a ciklus. Ez azt jelenti, hogy egyénenként változó idõben, de akár már az abbahagyást követõ elsõ hónapban is létrejöhet megtermékenyülés és terhesség. Ilyenkor az egészséges peteérés és a normál ciklus már a tablettaszedés abbahagyását követõ elsõ hónapban helyreállt. Hat-e a tabletta a magzatra? A hormonális fogamzásgátlás nem hat a késõbbi terhesség lefolyására, nem jelent veszélyt a magzatra nézve, még akkor sem, ha a terhesség a tabletta szedése alatt következne be. A 3 hónap csupán biztonsági határ. Ismerek fogamzásgátló MELLETT fogant gyermekeket, egészségesen születtek. A hormonháztartás egyensúlya miatt jobb, ha kivárjuk a 3 hónapot, de nem tragikus, ha nem úgy alakul.
elõzõ vagyok, ezeket találtam a témáról. sok sikert :D 25 hetes kismama, aki az elsõ gyógyszermentes hónapban lett terhes :)

Belara fogamzásgátlót szedtem 6 évig. Babatervezés miatt abbahagytam. Mik a tapasztalatok, ki mikor esett teherbe?

Legjobb válasz: Én egy másik fajta fogamzásgátlót szedtem, de abbahagyás után egybõl terhes lettem.

Én egy másik fajta fogamzásgátlót szedtem, de abbahagyás után egybõl terhes lettem.
Szia! Én a diane 35-öt szedtem kb fél évig, mert elõtte is hagytam szünetet, és már 7 hónapja próbálkozunk, amióta abba hagytam, de még egyenlõre sajnos semmi:-(
SZIA 3 HONAPIG SZEDTEM MIUTÁN ABBA HAGYTAM 3HONAP MULVA SIKERÜLT A BABA
Én is 6 évig szedtem a lindynettet. Február elején megjött, akkor már nem kezdtem a következõ levélbe, hó közepén pedig betalált, mert március elején már nem jött meg. Szóval nekem kb. 2 hét alatt sikerült. :)

Belara fogamzásgátlót szedtem 6 évig. Babatervezés miatt abbahagytam. Mik a tapasztalatok, ki mikor esett teherbe?

Legjobb válasz: Bár nekem nincs ilyen téren tapasztalatom, de azt olvastam valahol ezen az oldalon, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után megnõ az esély a teherbeesésre :) sok sikert :)

Bár nekem nincs ilyen téren tapasztalatom, de azt olvastam valahol ezen az oldalon, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után megnõ az esély a teherbeesésre :) sok sikert :)

Terhes vagyok-e? Nem szedek fogamzásgátlót 5 hónapja, előtte 6 évig igen. A legutóbbi együttlét alkalmával lecsúszott a páromról az óvszer. A"baleset" után1óra leforgása alatt Norlevo sürgősségi fogamzásgátlót vettem be.

A következ? menstruációm 13 nap múlva esedékes.Nagyon félek hogy becsúszik a baba!!Értelmes válaszokra lenne szükségem!

Legjobb válasz: nem, de ez miért kérdés? mindent megtettél amit lehet...

nem, de ez miért kérdés? mindent megtettél amit lehet...
Én sem értem ezek után mit stresszelsz, úgysem látunk a méhedbe.
Valószínûleg 100%. hogy nem vagy terhes. Azt nem írtad, hogy az óvszer az aktus közben vagy a legvégén csúszott le (t.i. az ejakuláció után.) De igazából teljesen tök mindegy, mert a sürgõsségi tabletták olyan magas hormonszintet tartalmaznak, hogy amellett s.perma legyen a talpán, amelyik életben marad. Ajánlom, hogy nyugodj meg, mert a stressztõl is elõfordulhat, hogy késni fog vagy akár el is marad, és akkor fogsz igazán parázni csak!
Én még csak annyit fûznék hozzá, hogy a menstruációd késhet v hamarabb is jöhet a gyógyszer miatt. Voltam én is ebben a helyzetben, nekem kb.egy héttel hamarabb megjött. Utána pontos volt megint. Szerintem sem lesz baba. Bár én is nagyon paráztam.
nem vagy terhes...

Az normális, ha a menstruációm 6 éve nem áll be? Szeretnék felíratni erre fogamzásgátlót, de úgy szeretném, hogy a teherbeeséstől is védjen? Mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ha fogamzásgátlót szedsz, az véd a nemkívánt terhesség ellen. A vérzést is szabályozza látszólag, ám ez csak elfedi a problémát és ha abbahagyod majd egyszer a gyógyszert, vissza fog térni. (Saját tapasztalat.) Szerintem érdemes lenne utánanézni, hogy mi okozza a vérzésproblémát.

Ha fogamzásgátlót szedsz, az véd a nemkívánt terhesség ellen. A vérzést is szabályozza látszólag, ám ez csak elfedi a problémát és ha abbahagyod majd egyszer a gyógyszert, vissza fog térni. (Saját tapasztalat.) Szerintem érdemes lenne utánanézni, hogy mi okozza a vérzésproblémát.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat, és még lenne anyni kérdésem, hogy kinek mi vált be? ki milyen gyógyszert szed?
Én is kb. 5-6 év után kezdtem fogamzásgátlót szedni. Addig össze-vissza jött meg. Amióta van fogamzásgátlóm, megjött napra pontosan.
ha ezt elmondod az orvosnak, h foggátlót szeretnél szedni, és a vérzésed is rendszertelen, akkor olyat fog adni, ami erre való.

6 éve dohányzom, fogamzásgátlót is szedek. Félek, ha a párommal babát szeretnénk, emiatt nem jönne össze! Persze ha eljön az idő, mindkettőt mellőzöm. Jogos lehet a félelmem?

Legjobb válasz: szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?

szia. A dohányzás nem kizáró oka a teherbeesésnek de mondjuk okozhat meddõséget és növeli a vetélés kockázatát és a születendõ gyermekednél az asztma kialakulásának a veszélyét , a fogamzásgátlót meg mindenképp hagyd abba mert azzal teherbe esni elég nehéz de ha mégis sikerül bajt is csinálhat. A félelmed azon esetben lehet jogos ha a dohányzást nem tudod letenni ha megtudnád hogy babód lesz , és feljebb leírtak alapján. De kívánom hogy minél elõbb sikerüljön. Párod is dohányzik?
Párom is és én is évek óta dohányzunk és mindkettõ terhességem elsõre összejött! Persze ha összejön a dohányzást abba kell hagyni, vagy még mielõtt nekiálltok a babagyártásnak:) De attól hogy dohányzol/dohányoztál, a baba megfogan:)
Szia! Én már 10 éve dohányoztam, a párom ugyszintén, mégis elsõre összejött a baba.
Mielõtt terhes lettem, már 14 éve dohányoztam kisebb nagyobb szünetekkel, és már 7 éve fogamzásgátlót is szedtem folyamatosan, szünet nélkül. Párom is fõiskolás kora óta dohányzik. A baba 3-4 hónapon belül, mindenféle rásegítés, odafigyelés, "görcsölés" nélkül összejött.
A kérdező hozzászólása: Jelenleg még nem tervezünk babát, de féltem ha eljön az idõ, baj lesz.A párom is dohányzik legalább 8 éve.Mondjuk alkoholt nagyon ritkán iszik.:-)Köszönöm a válaszaitokat, kicsit megnyugtattatok!Mondjuk úgy vélem hogy a dohányzás amúgy is káros, úgyhogy minden erõmmel azon vagyok hogy abba hagyjam/hagyjuk!Tartok attól is - hogy ugye minden embernek más a szervezete - nehogy örökletes legyen.Nõvéremnek elég nehezen jött össze a baba.Bár, mondjuk összejött...Hmmm

Tisztelt Doktor Úr! 6 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, fél éve abbahagytam. Menstruációm időben, rendesen megjön, de előtte 5 nappal barnázgatok, egészen a vérzésig. Ön szerint használhat erre a problémára a PreMens tabletta?

Tisztelt Doktor Úr! 6 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, fél éve abbahagytam. Menstruációm időben, rendesen megjön, de előtte 5 nappal barnázgatok, egészen a vérzésig. Ön szerint használhat erre a problémára a PreMens tabletta?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta bizonyos cikluszavarok esetében is hatékony lehet, ezért mindenképpen javaslom a szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta bizonyos cikluszavarok esetében is hatékony lehet, ezért mindenképpen javaslom a szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 6 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, fél éve abbahagytam. Menstruációm időben, rendesen megjön, de előtte 5 nappal barnázgatok, egészen a vérzésig. Ön szerint használhat erre a problémára a PreMens tabletta?

Tisztelt Doktor Úr! 6 éven keresztül szedtem fogamzásgátló tablettát, fél éve abbahagytam. Menstruációm időben, rendesen megjön, de előtte 5 nappal barnázgatok, egészen a vérzésig. Ön szerint használhat erre a problémára a PreMens tabletta?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta bizonyos cikluszavarok esetében is hatékony lehet, ezért mindenképpen javaslom a szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tabletta bizonyos cikluszavarok esetében is hatékony lehet, ezért mindenképpen javaslom a szedését. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!