Találatok a következő kifejezésre: 6 éves az (426 db)

Két éve elváltam. Kisfiam most 5 éves. Én szeretném ha 7 évesen menne iskolába és nem 6 évesen. Az apukája beleszólhat-e abba, hogy mikor és melyik iskolába kezdje a sulit a kisfiam?

Legjobb válasz: Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá ,hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.

Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá , hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.
minednképpen vedd figyelembe a szakértõi véleményt, de egy anya szeme többet lát.... apunak hivatalosan nincs beleszólása , de érdemes vele beszélni, én pedagógus vagyok, a szülõi döntés a végleges, a tanácsadó, csak tanácsot ad.
Ha veled él a gyereke akkor nem szólhat bele. Az elsõnek egyáltalán nincs igaza ezért is lett lepontozva. A szülõ igen is beleszólhat abba mikor , menjen a gyerekiskolába. amennyiben az év elsõ 5 hónapjában született akkor még csak indokolni sem kell miért hagyod még az oviban. A 6. hónapban és az az után születõ gyerekeknél csinálnak iskolaérettségi vizsgálatot. A Nevelési tanácsadótól kell kérni igazolást, hogy még nem érett a gyereke ezért marad oviban. S igen 8 éves korig maradhat oviban ha az indokolt. Szóval ez a te döntésed te ismered a fiad.
Ha te vagy a törvényes gyámja vagyis veled él a gyerek akkor nem. Egyébként 8 éves koráig lehet iskolában a gyerek, valóban számít az iskolaérettség és a pedagógusok szakemberek véleménye, de ha a szülõ úgy dönt , hogy vár még vele , megjegyzem nyílván okkal , akkor övé az utolsó szó.
11:51. tévedés, hogy egyáltalán nincs igazam. én arra utaltam, hogy az édesanya nem döntheti el kizárólagosan, mintegy a hasára csapva, hogy a gyerek 7 évesen fog iskolába menni, és punktum. ha jobban kinyitottad volna a szemed, akkor észrevehetted volna, hogy megjegyeztem, hogy ezért szükséges szakvélemény felállítása a gyerekrõl, hogy iskolérett-e avagy sem, mert ezt az anya önhatalmúlag nem tarthatja távol a gyereket az iskolától, ha betöltötte a 6. évét.
Szerintem beleszólhat, elvégre az õ fia is. De, ha te úgy érzed, hogy nem akarod suliba vinni, mindenképpen beszéld meg vele, biztosan megérti az indokaidat. Én is késõbb vittem a fiamat, januárban volt 7 éves, tehát több mint 7 és fél évesen és csak jót tett neki. Könnyen veszi az akadályokat és felvették a nyolc osztályos gimibe is :) Amúgy nem kötelezõ 6 évesen vinni, tudomásom szerint 8 éves koráig kell elkezdeni az elsõ osztályt.
Nem, de még csak te sem. a gyereknek 6 éves korában kell elkezdeni az iskolát. akkor kezdheti késõbb, ha óvodapszichológus és logopédus szakvéleménye alapján még nem iskolaérett.
Szerintem illik megkérdezned tõle, hiszen a gyereked apja... úgyis Te döntesz, de avasd be õt is. Amúgy én jobban örültem volna, ha 6 évesen megyek iskolába, az sokkal jobb szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Természetesen nem szeszélybõl nem szeretném, hogy 7 évesen menjen iskolába. A bátyja évvesztes(júliusi), õ ezért kezdte 7 évesen a sulit. És õ sokkal érettebb volt mint a pici. A pici csak 4 hónappal lesz idõsebb a bátyjánál, mikor suliba szeretném küldeni. De a véleményemet nem magam alakítottam így, az óvónõk is egyet értenek velem. (Csak zárójelben jelzem, hogy ma már rengetegen visszatartják + 1 évet az oviban a gyereket. Olyannyira bevett szokás ez, hogy az óvóda is alkalmazkodott ehhez oly módon, hogy két középsõs csoport van: kisközépsõs és nagyközépsõs. Utána jön a nagycsoport, majd a suli. ) Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Anyukák tanácsára lenne szügségem, nagyon sürgösen. Nyáron lessz a lányom 6-éves. Az egyik ovonéni azt tanácsolja hogy menjen szeptemberbe iskolába, a másik azt mondja hogy ne. Jogosan aggodom?

A történet ott kezdödik hogy amiota nagy csoportos az ovin belül jár iskola fejlesztésre.Tény ként állitják hogy a korához képest nem elég fejlett. Ennek oka lehet az is hogy szégyenlös. Pár hete az ovo néni megkérdezett hogy akarom e hogy menjen suliba?(mert ha nem akarom ök olyan vélemény irnak rola hogy még az iskola érettségire sem fogják behivni) .Erre én azt feleltem hogy ne az én akaratom szerint döntsenek,ha megfelel annak örülök ha nem akkor nem késünk le semmiröl.Feladatokat csináltattak vele és azt mondták hogy menni fog neki de oda kell majd rá figyelni.Erre én megkérdeztem hogy kevésbé fog neki menni mint a többi gyereknek? A válasz mosolyogva az volt hogy menni fog neki... Tegnap azzal fogadott az ovonö hogy az iskola érettségin sugjam az ovodai fejlesztö fülébe hogy nem szeretném hogy menjen,és akkor a szerint véleményezi majd... Mire véljem azt hogy megváltozott a véleményük?Miért vannak két külön véleményen az ovonök? Hétfön lessz az iskola érettségi...

Legjobb válasz: én mégis azt mondom, hogy te vagy az anyukája, dönts megérzés szerint szerintem abból több baj lehet, ha túl korán megy, mintha késõn, de ez szubjektív

én mégis azt mondom, hogy te vagy az anyukája, dönts megérzés szerint szerintem abból több baj lehet, ha túl korán megy, mintha késõn, de ez szubjektív
Nekem nyar vegi a kisfiam. Tavaly egy tunderi, idosebb, tapasztalt ovoneni tanacsara nem kezdtuk el a sulit, mert szellemileg messze- messze felulmulta a kortarsait, de fizikalisan nem. Vekonyka, es alacsony volt. Egy eppen 6 eves hogyan vegye fel a verswnyt azokkal az osztalytarsaival akik 7, 7 es fel, majdnem 8 evesek? Nem szivesen, de ra hallgattam, pedig minden vizsgalat kuldte volna tavaly. En nem engedtem. Es igazam, igazunk lett. Uszni jarunk, megerosodott, megnott, jonnek az uj fogacskak, es magatol ir es olvas. Alig varja a sulit. Mi jol dontottunk. Es nem o lesz a legkisebb. Sikeres dontest neked is. Ha kerdeznwl valamit, irj privit is akar. Udv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat.Ugy dödtöttem hogy az a biztos ha vàrunk még egy évet!

Ha a macskám már kb.6 éves ( az állatorvos ezt állapította meg) akkor járhat valamilyen kockázattal az ivartalanítás?

Az állatorvos szerint már 6 éves a macska és megkérdezte, hogy ivartalanítsa vagy ne. Mi azt mondtuk, hogy egyenlőre nem mert nem mondott semmi konkrétat az állapotáról és ezért fordulok hozzátok. Kíváncsi vagyok véleményetekre!

Legjobb válasz: Ha benti cica, akkor mindenképpen!!!! Ha kinti vagy kinti/benti, akkor is érdemes. Sok betegsêgtõl és egyéb kellemetlenségektõl kímélnéd meg.

Ha benti cica, akkor mindenképpen!!!! Ha kinti vagy kinti/benti, akkor is érdemes. Sok betegsêgtõl és egyéb kellemetlenségektõl kímélnéd meg.
6 éves még nem öreg. Ha az orvos egészségesnek találja, meg lehet mûttetni, fõleg ha õ ajánlotta fel, akkor bízz benne, nem lesz komplikáció.


Hány éves az aki azt mondja "3 év múlva félannyi idős leszek, mint amennyi A 6 évvel ezelőtt volt, amikor én harmadannyi éves voltam, mint amennyi A most?

A szöveget kellene egyenletbe ültetni.

Legjobb válasz: x: a kérdésben szereplõ illetõ éveinek száma a: A éveinek száma 2(x+3)=a-6 (3 év múlva félannyi idõs leszek, mint amennyi A 6 évvel ezelõtt volt) a/3=x-6 (amikor én harmadannyi éves voltam, mint amennyi A most) Ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert megoldva megkapod, hogy x=30 és a=72

x: a kérdésben szereplõ illetõ éveinek száma a: A éveinek száma 2(x+3)=a-6 (3 év múlva félannyi idõs leszek, mint amennyi A 6 évvel ezelõtt volt) a/3=x-6 (amikor én harmadannyi éves voltam, mint amennyi A most) Ezt a két ismeretlenes egyenletrendszert megoldva megkapod, hogy x=30 és a=72
A kérdező hozzászólása: Szia Köszi, de sajnos nekem nem jön ki. X=12 de lehet, hogy ez sem jó!
Szerintem 16 éves, részeg, és összevissza beszél. :-)
2(x+3)=a-6 a/3=x-6 Hidd el, hogy jó, helyettesíts be. 2(30+3)=66 és 72-6=66 72/3=24 és 30-6=24
A kérdező hozzászólása: Szia! Nem szerettelek volna megbántani, hiszen segítesz. Írd le légyszives hogyan vezeted le az egyenletet. Még nem vettük a két ismeretlenes egyenleteket. Ez egy szorgalmi feladat. az én megoldásom, ha nevezhetem annak így mutat: X+3 = (A-6)/2 A= 3X X=A/3 X+3 = (3X-6)/2 /x2 2X+6 =3X-6 /+6 2X +12 = 3X /-2X 12 = X Behelyettesítve 12 + 3év múlva 15. Feleannyi mint 36 - 6 év, azaz 30. 12x3 = 36 Szóval nekem, vagyis a tanárnõnek a levezetés is kell. Köszönöm türelmedet!
A kérdező hozzászólása: Szia! Még egyszer elnézést kérek, nem akartam "okoskodni"! Így már nekem is 30 lett az X. Ott mentem félre ahol írtad. Köszön szépen Nagy voltál! Sajna soha nem értettem , és szerettem a matek ezen részét, de most meg kell tanulnom, és ráadásul érdekel is!!! Köszi még egyszer! U.i.:Lehet, hogy még találkozunk az oldalon.

Megnézze a 6 éves hugom az új Harry Potter filmet?

Tudom hogy furcsa kérdés,de arra lennék kíváncsi hogy van itt valaki akinek a kisebb testvére vagy valakije megnézi,illetve megnézte a 4.-5.-et? Néztem el?zetest és nem vagyok biztos benne hogy meg kéne néznie...:s Mit gondoltok?

Legjobb válasz: már a 4. és az 5. rész is elég durva, a 6. is az lesz =) vagyis a könyv sem volt gyerekeknek való. de az én hugom (6 éves) már 5 évesen látta a 4. és 5. részt, és semmi baja nem lett tõle =)

már a 4. és az 5. rész is elég durva, a 6. is az lesz =) vagyis a könyv sem volt gyerekeknek való. de az én hugom (6 éves) már 5 évesen látta a 4. és 5. részt, és semmi baja nem lett tõle =)
Hát, a könyv elég durva. Ha van rá lehetõséged, inkább nézd meg elõtte, mielõtt a húgoddal megnézeted, biztos, ami biztos.
Én hatévesnek még az elsõt sem ajánlanám, nem hogy a hatodikat. Nem véletlenül korhatárosak :)
A hatodik rész már akár egy szoft horrorfilmnek is elmegy, a könyv is elég félelmetes volt. Hatéves gyereknek nem ajánlanám, még akkor sem, ha "komolyabb a koránál".
Legyél vele amikor nézi :D Nekem 18 évesen szar egyedül megnéznem moziba... Mármint úgy egyedül h anyum nem jön be velem a barátnöim meg nem szeretik a HP-t.
Az én öcsém látta az elsõ három részt, és nem mostanában, úgyhogy... (Jelenleg 8 éves) Bár a többi nem tudom, mennyivel morbidabb és horrorisztikusabb. Én eleve utálom a Harry Pottert, már magamnak se ajánlanám. :D 14/L
szerinterm baja nem lesz tole...
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Végülis komolyabb a koránál meg nem ijedõs de azért aggódtam.:D Nagyon szeretné megnézni.:D
A kérdező hozzászólása: Persze ott leszek vele.Mert én is úgy vagyok vele hogy a barátnõim nem szeretik és nem akarok egyedül menni.Anyum vevõ ilyenekre, úgyhogy õt akartam elhívni meg a hugomat (a nagyobbikat), de a kisebbik hugom is kitalálta hogy ha mi megyünk akkor õ is.:D Igazából azért kérdeztem hogy a 4-5.-et látták-e mert az elsõ három szerintem nem durva.Meg az elõzetes alapján szerintem is ez lesz a legdurvább.Tegnap megmutattam neki az elõzetest jó hangosan (bár tudom hogy akkor sem ugyanolyan mint moziban), hogy ha fél tõle akkor nem jön, de nem ijedt meg hanem unta.:D Köszi a válaszokat!

Mennyiben kerül a busz jegy Kecskemét-Szabadszállás vonalon? Illetve 6 éves ovodás gyermeknek kell jegyet váltani, ha igen az mennyi?

Legjobb válasz: A táv 37,1 km, 40 km-es jegyet kapsz, teljesárban 735 Ft. A 6 éves gyereknek kell jegyet venni, ha betöltötte a 6 évet. 6 év alatt van neki ingyen az utazás. 50%-os jegyet kap, ára 370ft.

A táv 37, 1 km, 40 km-es jegyet kapsz, teljesárban 735 Ft. A 6 éves gyereknek kell jegyet venni, ha betöltötte a 6 évet. 6 év alatt van neki ingyen az utazás. 50%-os jegyet kap, ára 370ft.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a pontos választ.Nagyon hasznos a válasz

Miért háborodtak fel azon az óvodában, hogy a legnagyobb 6 éves gyermekem nyáron is járni fog oviba, amellett, hogy van egy majdnem 3 éves és egy héten belül szülni fogok?

A középső is rövidesen ,ha vége az óvodai leállásnak ha betöltötte a 3 évet elkezdi az ovit majd . Miért kellene nekem ezért kényelmetelenűl éreznem ,attól ,hogy én itthon vagyok szerintem nyugodtan járhat nyáron is óvodába .

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka,akinek pampogtak,minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki,nem kell velük foglalkozni,próbálkoznak...Fel van véve a gyerek,jogod van vinni.Mindenkinek üzenem,akinek ez megbotránkoztató,teljesen megértem,h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban,nem biztos,h tud játszani a 3 évessel,hisz nem egy korosztály,lehet,h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem,h nem bírja el a 3 gyereket,valószínû akkor nem vállalja be,abba senki nem gondol bele,hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???

Kedves kérdezõ!Az utcánkban is van egy anyuka, akinek pampogtak, minek viszi a nagyot nyáron oviba..Mondtam neki, nem kell velük foglalkozni, próbálkoznak...Fel van véve a gyerek, jogod van vinni.Mindenkinek üzenem, akinek ez megbotránkoztató, teljesen megértem, h miért viszik.A 6 évesnek megvannak a barátai az oviban, nem biztos, h tud játszani a 3 évessel, hisz nem egy korosztály, lehet, h imád oviba járni.MIÉRT KELL EGYBÕL LEFIKÁZNI???Nem hiszem, h nem bírja el a 3 gyereket, valószínû akkor nem vállalja be, abba senki nem gondol bele, hogy esetleg a gyereknek gyerek a legjobb társaság???
A szülésre való tekintettel megérthették volna, hogy így könnyebb neked, persze ha semmi segítséged nincs, és senki nem tud vigyázni a gyerekre. Amúgy gondolom az volt a furcsa nekik, hogy miért nem te vagy vele otthon, nyilván otthon jobb neki a családban, testvérével. Plusz, mivel te hamarosan szülsz, kihasználhatnád az idõt, hogy a meglévõ kettõvel légy.
hát passz nekem nem jártak nyáron oviba de volt akinek igen pedig otthon volt a 2évessel nála spec én sem értettem miért megy ha nem muszáj..... esetleg csak félnapra vidd be hátha akkor nem fújjognak rád vagy nem minden nap de ha szülsz akkor hogyan fogod bevinni a nagyot az oviba? spec akkor nem jobb ha otthon van és leköti (játszanak együtt) a középsõt ? nekem ez bevált anno -- sokkal több idõm volt a legkisebbre mert a középsõ nem nyaggatott állandóan h játsszak vele
Nem tudom.. Nekem a kicsi augusztusban lesz 3, és van egy 6 éves nagyobb. A kicsi szeptemberben kezdi az ovit, a nagy a nyári szünet alatt itthon van velünk.
Felénk senki nem viszi a gyerekeket nyáron, mikor otthon van. Lehet nem szimpi nekik, hogy veled lehetne a gyerek, de te inkább "lepasszolod", bár így hogy szülni fogsz más a helyzet.
Talán azért akadtak ki, mert te otthon vagy, és nemhogy kihasználnád az utolsó idõket, hogy a 2 naggyal foglalkozz, amíg meg nem születik a kicsi, aki majd minden idõdet leköti, te bedugot a nagyot oviba, hogy neked könnyebb legyen. Furcsa! Így minek 3. gyerek, ha meglévõ 2 is sok?! Nekem 3 gyerekem van (6, 4 és 1, 5 évesek), nincs semmi segítségem (férjem 8-7-ig dolgozik, nagyszülõk 250 km-re laknak tõlünk), de soha nem vittem a gyerekeket nyáron oviba.
hát nem tudom mennyire vannak ott barátai de nálunk összevont csoport van nyáron azt spec a gyerekeim nem szerették mert olyan óvónõ volt akkor velük akit utáltak a saját csoportból max 2-3 gyerek volt, nem feltétlen a játszó pajtások ! de ha a kérdezõnek jobb ha a nagy oviban van akkor vigye bár még mindig tartom h kérdés mit csinál majd ha meglesz a legkisebb ?
Mert a pedagógusok is csa nyáron tudják kivenni a szabadságukat, illetve akkor végzik a nagytakarításokat, pl szõnyegtisztitás, így összevont csoportok vannak, kevesebb pedagógussal. Ezért aki megteheti, hogy otthon legyen a gyerkõccel, mert úgyis otthon van, és ehelyett beadja azóvodába, ahol valószínûleg nem a saját óvónõ, nem a barátok, és nem a megszokott környezet lesz a gyerek körül, annak át kellene gondolnia, mi a jobb a gyereknek.

Hogy ha a nevelési tanácsadó szerint iskolaérett a 6 éves figyelemzavaros évvesztes gyermekem, de az óvónők szerint még túl játékos, akkor helyénvaló e iskolába engedni jövőre?

Az óvónénik el?re figyelmeztettek,hogy mindent kövessek el majd januárban a tanácsadóban az iskolaérettségi vizsgálatnál,hogy mégegy évet maradhasson az oviban.Ismeretlen helyen kétszemélyes helyzetben olyan mint egy kisangyal ,kíválóan képes teljesíteni is tehát nem tudja a nevelési tanácsadó szakembere reálisan felmérni,nem úgy mint az óvodai csoportban ahol folyamatosan bohóckodik,szórakoztatja a többieket ,állítólag értelmileg teljesen rendben van.Ismeretlen helyen még egy kicsit kontrollálja magát adig amíg több alkalom után be nem melegszik és akkor már mutatja a valódi énjét

Legjobb válasz: Nem vagyok szakember, laikusként és anyukaként mondom azt, hogy jövõ szeptemberig még rengeteget fejlõdhet, változhat, én mindenképpen küldeném iskolába. Nem biztos, hogy az jót fog tenni, hogy 8 évesen 6 évesekkel kezdi majd együtt az iskolát. Szerintem az óvónõk feladata is, hogy felkészítsék a gyerekeket az iskolára. Ezenkívül, lehet, hogy 9-10 évesen is ugyanilyen lesz, mert egyszerûen ilyen a személyisége. Én azt mondom, menjen jövõre suliba, addig meg járjatok utána, hogy milyen feladatokkal, vagy mivel lehet terelgetni, hogy jobban tudjon koncentrálni.

Nem vagyok szakember, laikusként és anyukaként mondom azt, hogy jövõ szeptemberig még rengeteget fejlõdhet, változhat, én mindenképpen küldeném iskolába. Nem biztos, hogy az jót fog tenni, hogy 8 évesen 6 évesekkel kezdi majd együtt az iskolát. Szerintem az óvónõk feladata is, hogy felkészítsék a gyerekeket az iskolára. Ezenkívül, lehet, hogy 9-10 évesen is ugyanilyen lesz, mert egyszerûen ilyen a személyisége. Én azt mondom, menjen jövõre suliba, addig meg járjatok utána, hogy milyen feladatokkal, vagy mivel lehet terelgetni, hogy jobban tudjon koncentrálni.
Már tegnap este is láttam a kérdésedet, de akkor nem mertem írni, mert én is azt gondolom, mint az elõzõ válaszoló, viszont szakember a legkevésbé sem vagyok. Szóval én is így gondolom. Mi lesz, ha jövõre is ezt mondják esetleg az óvónõk? Szerintem semmi értelme várni, lehet, hogy az iskola éppen jó hatással lesz rá! Majd írj, hogy döntöttetek.
Arról nem is beszélve, hogy a figyelemzavart - fõleg, ha már tudnak róla - fejlesztõpedagógusok remekül tudják fejleszteni - ezért vannak. Akár már az oviban is fejleszthetnék, és nem marasztalni kellene, inkább segíteni abban, hogy az életkorának megfelelõ intézménybe mehessen. Ha meg értelmileg teljesen rendben van, akkor nagy kár lenne "leépíteni". Mert ha tartósan kicsik között van, akkor sajnos nagy valószínûséggel valamilyen szintû "visszamaradás" várható. Legalábbis szerinem. Második voltam.

Hány éves kortól számít egy ló idősnek? És ha 6 éves lovat vennék ugyanúgy megtudna szokni mint az előző gazdiját? ( tehát az előző gazda nem hiányozna neki? )

Legjobb válasz: Hát a ló nem olyan, mint a macska vagy a kutya. Kivéve, ha nagyon jól kijöttek az elõzõ gazdájával, és szerette, és a társa volt. Van, hogy ezek a lovak sose fognak elfogadni más gazdát. A 6 év pedig szerintem pont jó. (Kezdõlónak szokták mondani a 8-10 évest, mert már van tapasztalata.) Nekem is 5 éves lovam van, és minden rendben vele.

Hát a ló nem olyan, mint a macska vagy a kutya. Kivéve, ha nagyon jól kijöttek az elõzõ gazdájával, és szerette, és a társa volt. Van, hogy ezek a lovak sose fognak elfogadni más gazdát. A 6 év pedig szerintem pont jó. (Kezdõlónak szokták mondani a 8-10 évest, mert már van tapasztalata.) Nekem is 5 éves lovam van, és minden rendben vele.
A kérdező hozzászólása: köszi :)
szerintem 20tól számít öregnek de változó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!