Találatok a következő kifejezésre: 6 éves ovis (5 db)

Szerintetek nem gáz ha valaki az 5-6 éves lányát Pinásnak becézi, és az ovis/sulis társai előtt is így hívja?

Van egy ilyen ismerősöm, de engem valahogy ez mindig lesokkol. Vagy nem olyan vészes?

Legjobb válasz: de szerintem is vészes. szegény gyerek.

de szerintem is vészes. szegény gyerek.
Szerintem elég durva... Soha nem hívnám így a gyerekemet (akkor sem, ha kettesben vagyunk), és másnak sem engedném. Ráadásul könnyen lehet, hogy a többi gyerek átveszi az elnevezést, és szegény kislánynak ez lesz a "beceneve"...
:O Elég cink! :/
Egyszer volt egy paraszt szomszédom.A kislányát ugyanígy becézte, szerencsére már elköltöztek!
Nálunk is van két olyan "becenév", amit gyakran használok a gyerekre, de csak itthon. Az egyik a Bamba, a másik a Husoska. Soha nem mondanám neki az utcán..
Volt egy ismerõsünk. A lányát Pinusnak becézte. A lányka nõtt, cseperedett, és már 19 éves lett. Úgy adódott, hogy a Balatonra utazott nyaralni. Az édesanyja jól kiokította az út elõtt, mit hogy tegyen. Az állomáson a vonat indulásakor még sommásan utánakiáltotta a legfontosabb intelmet. "Pinus a pin-ádra vigyázz!" :DD Amúgy az is õ volt aki megkérdezte a barátnõjét, hogy : -Mari te mit kaptál a télapótól? -Egy nagy lóf-aszt! -Hát nem a pics-ad kellett volna kirakni az ablakba! Vannak ilyenek
Én nem tudnék egy gyermeket sem így hívni, de még felnõttet sem. Vannak azonban olyanok, akiknek ez a szó semmi rosszat vagy kellemetlent nem jelent. Ha én hallanám, egészen biztosan zavarna és nagyon sajnálnám a kislányt. Persze ettõl még lehet fantasztikus anyuka, de kicsit elõrelátóbbnak kell lenni, ha már így becézi, legalább mások elõtt ne hívja így, egy gyermeknek nem hiányzik, hogy így csúfolják majd az osztálytársai.
Nagyon kemény dolgot láttam egy csaj adatlapján a rockerek.hu-n ki volt téve a pasija képe és felé volt írva: "drága kis kukisom" aztán a következõ kép címe: "fütyim" a következõ: "én golyszlis kis kandúrkám"
szólj a barátnõdnek, h ez így GÁZ. Szegény kislány.

Mit vegyek ovis ballagásra egy 6 éves kisfiúnak?

Valami olyasmi kellene ami nem túl drága

Legjobb válasz: Mesekönyv, lego, focilabda, tolltartó

Mesekönyv, lego, focilabda, tolltartó
Plüss állatt , virágcsokor.
Nálunk nem szokás ajándékot adni ovis ballagásra, de ha kellene, akkor én könyvet adnék.
Keresztfiamnak most volt és ezt kapta tõlünk: Iskolatáska (tudom ez drága)Tolltartó ez meg volt töltve, azzal ami kell.Ez 4400ft volt így.Akkor csináltattam csoki csokrot.Vettem bele mozart csokit (15db) és olyan szép lett és elfogy nem kuka lesz belõle .Ez 2300ft volt.Vagy ha ettõl is olcsóbbat szeretnél és szerintem örülne neki és hasznos.Három oldalú herlitz vastag ceruza 12db-os.1900ft.Suliba úgy is kell. és jó minõség.
A kérdező hozzászólása: Bocsi! H1N1.
Én valószinüleg beadatom. Kivéve a 14 hónapos lányunkat. Már teljesen megõrjit ez a mizéria, de tudod, ha pont az én fiam, va gy férjem fogja elkapni, és lesz valami bajuk, akkor majd modhatjuk, hogy lett volna megoldás, csak nem éltünk vele.


6 éves kisfiú (ovis) református templomban való megkereszteléséhez kell járnia már hittanra, vagy még anélkül is megkeresztelik?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell járnia, mert a keresztelõ egy elkötelezõdés arra, hogy hitben neveled majd. A hitérõl majd a konfirmáción fog számot adni, ahhoz kell a hittan. De a legjobb, ha megkeresed a lelkészt, ahol lenne a keresztelõ, és megkérdezed.

Szerintem nem kell járnia, mert a keresztelõ egy elkötelezõdés arra, hogy hitben neveled majd. A hitérõl majd a konfirmáción fog számot adni, ahhoz kell a hittan. De a legjobb, ha megkeresed a lelkészt, ahol lenne a keresztelõ, és megkérdezed.
persze h megkeresztelik

GYES mellett 6 órában megyek vissza dolgozni, meddig maradhat a 2 évesem bölcsiben és meddig az ovisom az oviban?

Délben elvileg haza kellene ?ket hozni? 9-t?l 3-ig fogok dolgozni.

Legjobb válasz: nem kell..

nem kell..
Nem kell õket hazahozni, csak ha 4 órás lennél, és akkor is csak akkor ha délig dolgoznál. Én is 6 órában dolgozom, egyik nap fél8-fél2, ilyenkor 3 fele megyek érte, másik nap fél 11-fél 5. Ilyenkor meg szegénykém szinte mindég utolsó. De ha délutános vagyok, akkor nem viszem csak akkor amikor megyek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!