Találatok a következő kifejezésre: 6 és hete szültem (40 db)

6 hete szültem császárral és szoptatom a babámat. Ilyenkor már lehet szoliba menni vagy inkább amíg szoptatok nem kéne?

Legjobb válasz: én 11 hete szültem császárral. Több orvost m.kérdeztem és szülésznõt a szoli kapcsán. 6 hét elteltével lehet szolizni és a tejtermelést is serkenti a meleg. Én egy héten 1* járok 10percre és szoli után pár órával a tejem is több.

én 11 hete szültem császárral. Több orvost m.kérdeztem és szülésznõt a szoli kapcsán. 6 hét elteltével lehet szolizni és a tejtermelést is serkenti a meleg. Én egy héten 1* járok 10percre és szoli után pár órával a tejem is több.
Menj nyugodtan, csak a melleid takard le, mert ha megégnek, kellemetlen lehet a szoptatás! Én is így csinálom, mindig letakarom és tényleg tejserkentõ hatású. Mellesleg ennyi kikapcsolódás jár nekünk!!!! Az elsõ válaszadónak üzenem (mármint aki azt mondta, hogy gondolj a babára), hogy a szoliban fekve mindig a babára gondolok, és rengeteg tejem lesz tõle! 7 hónapja szoptatok (igaz most már csak napi 4szer, de 6 hónapos koráig kizárólag szopizott a lányom. Gyönyörû egészséges baba! Úgyhogy kedves kérdezõ, nyomás a szoliba! ;)
Az utolsónak üzenem, hogy szerencsére nem vagyunk egyformák.
Amíg szoptatsz addig ne menj!Gondolj a babádra!

Ha lejár a szülés utáni 6 hét és a párommal együtt vagyunk, nem tud semmi megszakadni, vagy vérezni a seb helyén? Muszály megvárni a 6 hetet? Én 4 hete szültem!

Legjobb válasz: Szia! Mi is 4 hét után voltunk együtt elõször! Ne izgulj nem szakad el semmi, és nem vérzik, persze azért ne durván csináljátok! Nagyon sokan megvárják a 6 hetet, mi nem bírtuk....

Szia! Mi is 4 hét után voltunk együtt elõször! Ne izgulj nem szakad el semmi, és nem vérzik, persze azért ne durván csináljátok! Nagyon sokan megvárják a 6 hetet, mi nem bírtuk....
Te érzed, hogy vagy. Nekem a gátsebem már eltûnt addigra, nem véreztem, nem váladékoztam, és mi is 4 hetet vártunk. Nem lett semmi baj, csak védekezni kell, ha nem akarsz azonnal újabb babát!!

Szülés után mikor huzodik vissza teljesen a méhnyak, méhszáj? Mert én 5 hete szültem és még mindig nem huzodott vissza, igy hogy lehet 6 hét után szeretkezni?

Legjobb válasz: A 6 hetes vizsgálatra vissza kel menni és ott a nõgyógyász szerintem minden kérdésedre választ fog adni és elmondja,hogy mikor szeretkezhetsz,ez a 6 hét nem mindenkinél egyforma,van akinek elég 1 hónap van akinek 2-3 hónap is kell a teljes gyógyulásig.

A 6 hetes vizsgálatra vissza kel menni és ott a nõgyógyász szerintem minden kérdésedre választ fog adni és elmondja, hogy mikor szeretkezhetsz, ez a 6 hét nem mindenkinél egyforma, van akinek elég 1 hónap van akinek 2-3 hónap is kell a teljes gyógyulásig.
Pontosan azért hat hetes a szülés utáni kontroll, mert többnyire ennyi idõre van szüksége a szervezetnek, a méhszájnak, a méhnek a regenerálódásra, tisztulásra. De ez tényleg egyénenként változó, majd a dokid megmondja, visszaállt-e a rend.

6 hete szültem és előző héten már nem volt vérzésem de most megint van. Lehetséges hogy a menstruációm jött meg? Így visszamehetek a dokihoz?

Legjobb válasz: Persze menj mindenképpen fõleg így, hogy nem tudni mitõl vérzel. Én 3 hónapja szültem és most jött meg elõször.

Persze menj mindenképpen fõleg így, hogy nem tudni mitõl vérzel. Én 3 hónapja szültem és most jött meg elõször.
Én ugyanígy voltam. Nyugi, egy-két nap és elmúlik. Ez nem menstruáció még, az majd csak a nyár vége felé esedékes nálunk, vagy még késõbb.

Kinek mennyi ideig volt piros a császár helyén? És a hason levő barna csik mikor múlt el? Nekem még mindig látszik.6 hete szültem a kisfiam.

Legjobb válasz: Hét hónapja szültem, a barna csík már nem látszik úgy 3 hónapja, de a császármetszés helye még vörösesbarna.

Hét hónapja szültem, a barna csík már nem látszik úgy 3 hónapja, de a császármetszés helye még vörösesbarna.
Négy hónapja szültem, a barna csíkom megvan, a hasam csúnyán "lógós", és a vágás helye piros. És szomorú vagyok, mert azt hittem, hogy mostanra már kicsit visszaáll a régi állapot... De hiába hasizmozom...annyit ér, mint halottnak a csók... Nem tudom, miért. :-(
3honapja császároztak.Nem piros a császár helye a barna csik pedig ugyan ugy ott van.Egy árnyalatot sem kopott vagy halványodott.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem túl biztatóak:( sajna.
4 és fél hónapja szültem, a barna csíkom megvan, a vágás helye meg mint forradás díszeleg a hasamon.
nov 4. én szültem nekem csak pecsételget néha -néha
En nem szedtem fogamzas gatlot, de szoptatok, szules utan 6 hettel megjott, aztan 3, 5 hos volta baba amikor legkozelebb megjott, azota rendszeresen van, most 6 hos es meg szoptatom.
Nekem szülés után 6 hónappal jött meg, utána 50 nap múlva.Én úgy hallottam, hogy szoptatás alatt ez "normális".

5 hete szültem, az orvos szerint a 6. hét után újrakezdhetjük a házaséletet. Mi a terhesség alatt szinte nem is szexeltünk, aggodalmaskodom, mert a baba melletti 24 órás "szolgálat" miatt folyton fáradt és nyúzott vagyok. Nálatok ez hogyan alakul?

Legjobb válasz: Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.

Hát ha vigasztal, én sem kívántam a szexet. Terhesség alatt iszonyatosan, de utána nem. A kisfiam hasfájós volt, a 24 órából 23.5-et ordított. Olyan voltam, mint egy élõ halott. Aludtam ülve, állva. Szerencsére a férjem megértõ volt, sõt mivel õ is kivette a részét a pesztrálásból, hasonlóan érezte magát, mint én. 4 hónap telt el, mire vágytunk egymásra, de az extra fullos volt.
Hát az én kislányom már 10 hónapos, de a szülés óta még nem voltunk együtt. Egyáltalán nem kívánom a szexet, nem tehetek róla :(( Muszájból meg nem fogom csinálni! Szerencsére a párom még türelmes velem, nem tudom, meddig bírja még... Bár elég sokszor emlegeti, de remélem, hamarosan változni fog a dolog. Azt mondták, ha nem fogok szoptatni, megint megjön a kedvem. Hát remélem...
Szia! Hát nálunk már 6 hónapos lesz a babánk, de hiába "muszáj" egyesek szerint, nincs rá se idõ, se energia. Tudom, hogy nem jó így de nem megy, nem is kívánom a szexet, pedig a terhesség alatt végig együtt voltunk. Ez van, ha e-miatt hagy el a férjem, akkor olyan férj nem is kell. A félrelépésen már sajnos a terhesség elõtt túl voltunk, örülhet hogy akkor nem váltunk. Ha még egyszer megteszi, akkor úgyis én hagyom el. Tehát kényszerbõl nem fogunk szexelni, csak ha már én is kívánom és lesz rá energiám is.
Teát, vizet ne adj neki 6 hónapos koráig, mert szoptatási problémához vezethet!!!
Pár hónapnak azért el kell telnie ahhoz, hogy megszokd az új helyzetet.Ha már belerázódsz a babázásba, akkor szerintem ismét lesz hozzá kedved.Az elsõ pár hónap tényleg nehéz.Fõleg akkor, ha elsõ baba. Lehet, hogy eleinte a baba éjszakánként sokat kel.Ha nem tehernek fogod fel ezt, akkor nem leszel Te sem fáradt.Nappal is pihenj, amikor csak tudsz! Hidd el minden rendben lesz.A dolgokat nézd a jó oldaláról, és akkor a házaséletetek is visszazökken a rendes kerékvágásba. Nekünk legalább fél év kellett ehhez. Jó babázást!
Ha a gyerek kiszorítja a férfit, akkor az nem lesz sokáig gondtalan házasság.Meg kell oldani, mert a férjszerep a szülés után sem szûnik meg.Vagy ha igen, az elgondolkodtató.
A babát két szopi között hagyd a kiságyában, akkor nem lesz 24 órás szolgálatod! Éjjel pedig nem kell állandóan szoptatni. Kapjon teát, és hagyd, hogy egyedül aludjon. Nálunk ez a módszer bevált.
én meg alig bírtam kivárni, anyira kívántam a férjem. persze nem másfél órás lepedõakrobatikáról van szó, de azért legalább hetente 1-2x akad egy félórám éjjel szabad. meg lehet oldani, a baba is aludni fog valamikor!
Én terhesség alatt kívántam a sexet, párom az utolsó 4 hónapban hozzám sem mert érni. Szülés után a 14. héten volt az elsõ együttlétünk, mert akkor meg én nem kívántam. És még ekkor is csak megadtam magam. Kellett 2-3 alkalom, hogy vissza tudjak zökkenni a "rendes kerékvágásba". Mindenesetre kell a házasélet, mert az (is) fontos a család összetartásában.
Az elsõ 6 hét nálunk is szörnyû volt, ha nem szoptattam, akkor fejtem. :( Mire elaludtam volna, kelhettem újból. Ezen túl kell esni. Aztán szerencsére már másfél-két hónapos korra át is aludta a babónk az éjszakát, így sokkal több idõnk volt egymásra. Persze kellett idõ, mire belerázódtunk újból (terhesség alatt nem igen ajánlotta a doki, voltak gondok). De én csak biztatni tudlak, kitartást és ha mást nem is de egy kis simogatásra mindig szakítsatok idõt! :)
Nekem az elején iszonyúan fájt, mintha a szûzhártyám nõtt volna vissza... :-D De pár hónap alatt újra minden a régi volt, csak hát addig el is kellett jutni. Az az igazság, hogy ha meg AKAROD oldani az együttléteket, akkor meg is fogod. Kerítesz rá idõt, és energiát!

Szülés (hüvelyi) után mennyivel lehet kádban fürdeni? Már nincs vérzésem és folyásom sem.6 hete szültem.

Legjobb válasz: 6 hét után,vissza mész kontrollra és ha az orvos mindent rendben talál,akkor lehet kádban fürdeni :)

6 hét után, vissza mész kontrollra és ha az orvos mindent rendben talál, akkor lehet kádban fürdeni :)

6 hete szültem és most menstruálok. Emiatt sír nagyon a kisfiam?

miel?tt megjött, el?tte két nappal már nagyon nyugtalan és sírós lett. tegnap láttam az okát is. ti ilyenkor mit csináltatok a babátokkal? ez már minden hónapban így lesz?

Legjobb válasz: Szia! Én is így jártam, hogy 6 hét után megjött, és a babám megérezte. Sírt, nyügõs volt, de utána már nem volt gond. A tejet is elfogadta cicibõl. Üdv!

Szia! Én is így jártam, hogy 6 hét után megjött, és a babám megérezte. Sírt, nyügõs volt, de utána már nem volt gond. A tejet is elfogadta cicibõl. Üdv!
helló sorstárs!! :) én is így jártam, de nem sír tõle, viszont nyugtalanabb és nem tudom, hogy ez a fronttól vagy ettõl van e. de azt én is hallottam, hogy megváltozik a tej minõsége. kitartás!! :) ági

7 és fél hete szültem. Először a 4. hét után 2 napig nem volt vérzésem (gyermekágyi folyás), de aztán megint lett. Most a 6. hét után megint elmúlt, de csak 5 napra, és most megint van. Mi a probléma? Miért ilyen szakaszos?

Legjobb válasz: Nekem is ez volt...utána egy hó kimaradt megint megjött, majd egy hó múlva ismét, ezután pedig 10 hónapig semmi mensi (szoptatok) most pedig a következõ babára gyúrunk. De ha nagy mennyiségû, darabos, bûzös, alhasi fájdalmat is érzel stb., akkor irány a doki!!! de önmagában csak a hormonok összevisszaságának is lehet a következménye ez!

Nekem is ez volt...utána egy hó kimaradt megint megjött, majd egy hó múlva ismét, ezután pedig 10 hónapig semmi mensi (szoptatok) most pedig a következõ babára gyúrunk. De ha nagy mennyiségû, darabos, bûzös, alhasi fájdalmat is érzel stb., akkor irány a doki!!! de önmagában csak a hormonok összevisszaságának is lehet a következménye ez!
dettó ez volt...és végül a 12.héten mentem dokihoz...csak annyit kérdezett eddig hol jártam, mondtam neki, hogy próbáltam magamhoz térni meg aludni legalább 4 órát egyszerre:) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. De ugye még arra várok, hogy mehessek 6 hetes kontrollra, de csak hétfõnként van a doki és be is kell jelentkeznem. Azt mondta akkor menjek ha nem vérzek. Ma mentem volna, most mondhatom le az idõpontot...Én is szoptatok.
A kérdező hozzászólása: És csak akkor múlt el neked? És mit mondott a doki, ez normális?
hát igazából semmit nem mondott. Megvizsgált rendben talált mindent, azót
szóval azóta is ha mentem azt mondta ez abszolut oké a szoptatás miatt van/volt igy összevissza.
A kérdező hozzászólása: köszike

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!