Találatok a következő kifejezésre: 6,5 hetes mikor (84 db)

10+2 hetes vagyok. Ultrahangon csak 6+5 hetesen voltam. Szeretnék még elmenni a 12 hetes uh előtt, de akkor már 11 hetes lennék, mire eljutnék. Lehet egy hét különbséggel uh-ot csináltatni?

Legjobb válasz: Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama

Persze, lehetne akár minden héten is uh-t csináltatni, de felesleges. A tünetek miatt ne aggódj, nekem se volt semmi eddig a mellfeszülésen kívül, de már az is megszûnt. Én is nagyon aggódtam, mert nekem ráadásul volt már egy spontán vetélésem is, ami szintén tünetek nélkül zajlott, de szerencsére most minden rendben. Én a 6. héten voltam elõször uh-n, akkor még nem volt szívhang, ezért a 9. héten visszarendeltek és legközelebb én is csak a 12. héten mentem. Szóval a tünetek hiánya miatt tényleg ne izgulj, ez csak nekünk jó, hogy megússzuk a hányós stb. idõszakot, így sokkal kellemesebb a babavárás! :) Sok boldogságot nektek! 14+2 kismama
Szia!Örülj, hogy nincs tüneted!De még lehet!Nem egy kismamát ismerek, akik a 12.hét után voltak rosszul.Jön a nyár, azt sem tudhatod, hogy jó v. rossz hatással lesz rád.Engem elkerültek a tünetek, most vagyok 23 hetes, de eddig csak kétszer fájt a fejem, és ennyi.A 12.hétig csak mellfeszülés volt.Én azt mondom, ha nincs semmi gondod, akkor felesleges 11 hetesen fizetned uh-ért, amikor 12 hetesen úgyis kell menned a kötelezõre.11 hetesen még a nemét sem tudod meg, de 12 hetesen már mutathatja.a 12 heti uh után pedig csak a 18-20.hét között van kötelezõ uh, az pedig még hosszabb idõ, én a helyedben akkor félidõben iktatnék be egy fizetõset (én így csináltam) Tudom hogy rossz érzés, mert még nem érzed mocorogni, de hidd el, jól van a kisbabád, ha baj lenne, éreznéd.
A kérdező hozzászólása: Úgy félek, hogy valami nincs rendben, ugyanis eddig a terhesség alatt nem is nagyon voltak "rossz" tüneteim. Se rosszul nem voltam, se semmi.

6, 5 hetes vagyok, mikor mondjam el a munkahelyemen?

Csak mert amúgy nagyon rosszul vagyok, er?s hányigerrel és talán jobban tolerálnák, ha tudnák, bár azt is hallottam, hogy nem szabad az els? 12 hétig. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Én 4 hét 3 naposan mondtam el a munakhelyem. Nem vagyok babonás és minden renbden velünk.:) 24 hetes kismami

Én 4 hét 3 naposan mondtam el a munakhelyem. Nem vagyok babonás és minden renbden velünk.:) 24 hetes kismami
Nem riogatás képpen, de; mindenképpen írásban jelentsd be, és írasd alá.
Szia, en 20 hetes voltam amikor megmondtam.. akkor kezdett latszani. A 36. hetig dolgoztam egyebkent.. Egyetertek az elottem szoloval, irasban tedd meg.. es legyen meg addigra a kiskonyved!
Szia! Én 5 hetesen mondtam meg a fönõkömnek, hozzá teszem könnyû fizikai munkát végeztem, azt mondta majd ha nagyobb lesz a hasam akkor kapok könnyeb munkát. Erre kétnapra bevéreztem és azóta veszélyeztett terhes vagyok és táppénzen vagyok. Kéthette a szemembe vágta, hogy mennyit kell utánam fizetnie. Szerintem minél elõbb szólj. És vigyázz magadra nagyon!!!!
Ja, már 30 hetes vagyok és végre minden rendbe van!!!

Mit kell tudnia egy 6, 5 hetes babának?

Legjobb válasz: Mit kell tudnia???? Nincs ilyen, minden baba más. Inkább azt ird le hogy mi az ami aggaszt vagy amire gondolsz, mert igy elég tág fogalmú a kérdésed.

Mit kell tudnia???? Nincs ilyen, minden baba más. Inkább azt ird le hogy mi az ami aggaszt vagy amire gondolsz, mert igy elég tág fogalmú a kérdésed.
Mi is majdnem 7 hetesek vagyunk. Az én kincsem egyedül tökéletesen tartja a buksiját, igaz már az elsõ héten is ügyesen tartogatta, eszméletlenül figyel, állandó tárlatvezetés van itthon, le sem lehet vele ülni, aranyos kis hangokat ad ki, nagyokat mosolyog, majdnem hogy nevetgél. ha nem figyelek simán felkúszik a kiságy végébe. Te picurkád?
6-7 hetesen tulajdonképpen semmit. A fejét jó, ha tudja tartani valamennyire már.
A kérdező hozzászólása: Már õ is szépen tartja a fejét egyedül egész hosszú ideig. Sok minden érdekli, figyelget, próbálgatja a hangját. Néha meg is lepõdik rajta, hogy mi volt az a hang. Nagyon sokat ficánkol, meg sem áll se keze, se lába. Azért tettem fel így a kérdést, mert elsõ babám és nem igazán tudom fejlõdés terén hol kell tartania.
5-6 hetes terhességet jelent.
Vagy 5-6 hetes terhesség, vagy 5 hetes 6 napos...nekem mindig az utobbi volt írva....

Mit csinàljak, hogy tudjak aludni? 5 hetes terhes vagyok, èjszakànkènt 5-6 szor felèbredek mert pisilni kell.5 òra utàn àltalàban màr nem birok visszaaludni.

Szedhetek valamit egyàltalàn? Mi az ami segithet?

Legjobb válasz: Szia! Ne szedj semmit, ez a hormonváltozások miatt van. Nekem is így volt, és elmúlt egy pár hét alatt. Aztán majd lesz olyan, hogy alig bírod nyitva tartani a szemeidet! Türelem és kitartás! Boldog babavárást! 23 hetes kismami

Szia! Ne szedj semmit, ez a hormonváltozások miatt van. Nekem is így volt, és elmúlt egy pár hét alatt. Aztán majd lesz olyan, hogy alig bírod nyitva tartani a szemeidet! Türelem és kitartás! Boldog babavárást! 23 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a vàlaszokat ès megpròbàlom valahogy àtvèszelni ezt az idôszakot.
Én meg 36 és a terhességem legeleje óta felkelek pisilni min. hatszor. Este már kevesebb folyadékot kell inni és elvileg attól kevesebbszer is kell wc-re menni. Nekem ez nem vállt be, így maradnak az éjszakai "túrázások" a fürdõbe. Legalább edzésben leszünk, mire megérkezik a babánk. :)
Szia! Én 37 hetes vagyok és én is utoljára 5 hetesen aludtam igazán jól:) Ilyenek ezek a hormonok. Én az unalmas könyvekre esküszöm, ja és a helyzet valamivel jobb lett, mióta MagneB6-ot kezdtem szedni a keményedésemre. Kiderült, hogy jót tesz az idegrendszernek is. Ezt nyugodtan kipróbálhatod, csak vitamin, legalább annyira mellékhatásmentes, mint az unalmas könyv! Szép babavárást.
Szia! Hát én pár napja azt a trükköt alkalmazom amikor végképp nem birok vissza aludni hogy megiszok egy pohár langyos picit cukros tejet. Ha szereted próbáld ki nekem bevált. Lenyugtatja a gyomromat és beálmosít:-)
Ez teljesen nolmàris ön is most vàrom a gyermekemet és ige ez ezel jàr mert nyomja a hugyhojagot és még elég gyakran foksz vécére jàrni

Szerintetek 5+6 hetesen mi kell hogy látszódjon az ultrahangon?

Illetve kinek mi látszódott?

Legjobb válasz: Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)

Petezsák mindenképp, de jobb felbontású ultrahanggal TALÁN már szívhang is. (Nekem pont 6 hetesen már látszott.)
Nekem 5+6 hetesen volt mar szivpulzalas es 3 mm volt a picikem :) )
Embriót láttunk, pulzáló szívcsõvel, szabályos petezsákot, szikhólyagot.
Nekem csak petezsákot látott, meg is ijedtem. Hamar mentem, mert valószínûleg nem középidõben volt peteérés, hanem kicsit késõbb. Szörnyûséges 5 napot kellett várnom, és már akkor volt szívhang is.
Nekem rendesnél kissé nagyobb uterus. Uterus üregében 10mm-es petezsák, jelenleg sem embrio sem szikhólyag nem ábrázolódik. 1 hét múlva kontroll.
elõzõ vagyok: az elõzõ terhességnél pedig 15mm-es petezsák, benne szikhólyag.

Nem korai 6-7 hetesen, hogy napközben csak kétszer alszik? (mondjuk de 2-3 órát, meg du is 2-3 órát, aztán csak este, és a szopk 6-7 ről lecsökkentek 5 re) Mi történt, 2-3 napja változott a nagyjából kialakult rend.

A kisfiam eddigi napirendje,(magától állt be)eddig a köv. volt:6-7 között kelt, pelus szopi nézel?dés, és 9-10 ig alvás, aztán jött a következ? pelus, szopi, nézel?dés majd alvás 11-13 ig, akkor megint ....majd 13 körül megint evett, és 15-16 között szokott aludni megint, aztán szopi... és ilyenkor nem aludt vissza, 19 körül fürdés szopi, és 20-21 között alvás éjfélig , akkor megint szopizott és így aludt reggel 6-7 ig. Nagyjából ez volt a napirend. Most meg pár napja, 6-7 között eszik ,a mennyiség 160-200 közötti , szerintem kicsit sok, aztán 9 körül elalszik de 11-12 között kel csak fel, és utána szopizik nézegetünk kicsit, aztán 13 körül elalszik és csak délután 16-17 között kel fel enni, és így fent is marad a fürdésig ami fixen 19 körül van, és utána az esti rituálé nagyjából ugyan az. Íg a gyerk kétszer alszik napközben kicsit hosszabb ideig, meg hát az esti alvás 21-24 ig kb, és csak 5 X eszik. Nem baj?

Legjobb válasz: Kislányom 7 hetes,és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben,kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap,de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el,kb. kettõig,aztán ötig újra alvás.

Kislányom 7 hetes, és pár napja csak fél-egy órákat alszik napközben, kb. 3x. kicsit értetlenül állok elõtte.Pedig álmos a Drágám.Elalszik õ sokszor egy nap, de két perc múlva ébred és nyûglõdik.Este 10 körül alszik el, kb. kettõig, aztán ötig újra alvás.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ti hasfájósak vagytok, azért ébred és nyûgös. Egyébként szerintem az lenne a normális ha azért szopik és egy kis ébrenlét után többször aludnának 1-1 órát, de nálunk ez leegyszerüsítve most így néz ki: 7 evés 9-11 2 óra alvás 11:30 evés 13-16 3 óra alvás 16 evés 16:30-19:30 ig 3 órát fent van 20 evés 21-23:30 alvás 2-3 óra 24 evés 00:30- 06:30 ig 6 óra alvás egyébként 23-24 között mi szoktuk ébreszteni, hogy reggelig kibírja, lehet hogy nem kellene, de reggelig szerintem nem bírná ki, és az életvételünk olyan hogy ez jobb mintha 2 körül ébredne enni, remélem nem okoz ez gindot.
Az én lányom olyan idõsen 2*20 percet aludt napközben, éjjel viszont csak egyszeer kelt fel. Most három hónapos és most kezd nála beállni, hogy egy nap háromszor alszik kb. 1-2 órát alkalmanként. :-)
Normális. Egy dobogó szivecskét fog látni legközelebb:-)
Szia.Minden rendben van nekem csak petezsákot láttak és 9.héten már ficánkolt!!Ugyhogy nyugi!!!!!12heteske
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm.

19+5 hetesen 6.5-7kg között állok, mire számíthatok szerintetek a továbbiakban?

Fokozatosan jöttek az elejét?l ezek a kilók, nem hánytam meg ilyesmi, és nem zabálok, nem nassolok (1-1 jegeskávé vagy 1-1 szelet könyebb fajta süti 1-2hetente az édesség nálam), nem használok itthon cukrot és nem eszünk fehér kenyeret/lisztet és általában tésztát (kb.1-2havonta 1x tönkölytészta).

Legjobb válasz: 19 hetesen én is ennyit híztam,+22 kilóval mentem szülni! 67-rõl indultam,most kevesebb vagyok,mint terhesség elõtt!

19 hetesen én is ennyit híztam, +22 kilóval mentem szülni! 67-rõl indultam, most kevesebb vagyok, mint terhesség elõtt!
hát remélem nem marad rajtam :D de majd megirom :)
A kérdező hozzászólása: köszi!:) majd írd meg azt is ha lesz idõd, hogy folytak le rólad a kilók:) a legtöbb kismama akivel beszéltem, mindenkinek lement pár hó alatt!
hát ugy szint :)
A kérdező hozzászólása: :) ez így igaz! könnyû szülés neked!
én 35 hetesen +20 kilónál tartok :) változo, alkat függõ :) kellemes babavárást :)
Köszi, remélem elõbb-utóbb eltûnik :) )
A kérdező hozzászólása: Menni fog az!már 11 et leadtál!gratulálok ehhez és kitartás a többihez!:) )
5-ös vagyok. Még sehogy sajnos :( 88 kilóval mentem szülni, 85-tel jöttem haza, és most 77 vagyok. Januárban szültem. Remélem még egy tizest letudok dobni magamról, akkor már jól érezném magam.
En a lanyommal az elejen hiztam tobbet, osszesen 16 kilot. A 20. hetig 8 jott fel!! szules utan 2 honappal mind lement. Ugyhogy nyugi....
A kérdező hozzászólása: és neked hogy ment le?
Én is kb itt tartottam ennyi idõsen, +23 kilóval mentem szülni.
A kérdező hozzászólása: ügyes vagy gratulálok! :)
89-el mentem szülni, a 8.napon jöttünk haza 79-el! Most 65 vagyok, és 17 hónapja szültem!
A kérdező hozzászólása: mennyi ment le neked szüléssel?
A kérdező hozzászólása: azt kivánom! :)
5 hetesen nekem csak petezsákot találtak!
Én 5 hetesen telefonáltam neki, és azt mondta, hogy inkább 1 hét múlva menjek, akkor már tutira lát valamit! Szóval szerintem is a 6. héten menj el a dokihoz! Hüvelyi UH-val fog megvizsgálni, ami nem fájdalmas. Nekem nem volt utána labor, azt mondta, hogy pihenjek sokat. A 11. héten nézett meg újra, akkor már a Pici minden szerve kifejlõdött! :-) Felvettem a kapcsolatot a védõnõvel, megkaptam a kis könyvet és irány a 12. heti , fontos UH vizsgálat. A többit úgy is tudni fogod, a doki és a védõnõ is mindig mondani fogja (jó esetben) Üdv: 40 hetes kismama
Szerintem sincs érteleme a 6. hét elõtt menni!!!Nekem sem volt laborvizsgálat, csak egy terhességet megállapító hüvelyi uh!Labort elõször a 16. héten csináltak!
Szia! Úgy látom mindenhol máshogy és máskor, de azért leírom nekem hogy volt, aztán úgyis a dokid mindent mond majd :-) Én a 6. hét végén mentem csak pont azért, hogy már legyen mit nézni. Volt is már szívverés, de amúgy akkor még csak a doki ismeri fel mi micsoda, szépen el is mondta :-) Aztán elküldött laborra (7. hét) és védõnõhöz (8. hét) aztán 9. héten megint uh. Akkor már mi is felismertük hol a buksi, kéz, láb stb. :-)
Valószínûleg valami már látszani fog, ám érdemes megvárni a 6.hetet, én is kivártam, bár bevallom elég türelmetlenül! Sok vizsgálatra számíthatsz! Lesz egy teljes labor, EKG, vérnyomás ellenõrzések, vizeletet többször ellenõrzik, fõleg a vége felé. El kell menni fogorvoshoz. Én ennyire emlékszem. Késõbb van még toxoplazma vizsgálat, ez is vérvétel, itt azt nézik átestél-e már ezen a fertõzésen, ha igen, akkor már védett vagy, ha nem, valószínûleg mégegyszer ellenõrzik, mert ha véletlenül terhesség alatt esel át rajta, kell kezelés, árthat a magzatnak. Aztán van a híres AFP, de még elõtte lehet kombinált teszt, ami szintén vérvétel+ 12.heti uh eredménye! Állítólag ez a teszt jobb, mint az AFP! Viszont az kötelezõ, a 16. héten biztos menned kell. Van vérvétel a hepatitis B-re is. Én hirtelen erre emlékszem. Elég sok volt, már alig vártam, hogy megszüljek és ne lássak egy darabig orvosokat és tûket!
Nyugodtan elmehetsz, úgyis ultrahangot fog csinálni!Ott már látja a babát!vérvétel lesz utána!Én 6hetesen voltam!
Ha elmúltál 6 hetes akkor menj, mert akkor már szívhangot is hallhatsz. Természetesen csak hüvelyi ultrahangot csinálnak még ilyenkor. Jó babavárást!
Elõzõ vagyok. Úgy a 12. hétig megcsinálják a vérvételt, vizeletvizsgálatot, fogászat, védõnõ, ekg, háziorvos. A sorrend mindegy, de a háziorvost hagyd a végére, mert õ írja be a leletek adatait a kiskönyvedbe, amit a védõnõ ad. Legalábbis nálam így volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!