Találatok a következő kifejezésre: 6,5 évesen pisil be egy (1 db)

6, 5 évesen miért pisil be egy gyerek?

6,5 éves elmúlt a keresztlányom és éjszakánként rendszeresen bepisil. A szülei nem tör?dnek vele,de én azt olvastam,hogy 5 évesen már ágytisztának kéne lenni.

Legjobb válasz: Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.

Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.
Szia! Milyenek a gyerek szülei? Lehet, hogy nem figyelnek eléggé a kislányra. Vannak gyerekek akik igy hivják fel magukra a figyelmet. Vagy lehet, hogy régebben jobban foglalkoztak vele? Ezekre a jelekre oda kellene figyelni. Szerintem beszélj a szülökkel.
Ha gond van az iskolába/ovodába akkor is lehetnek ilyen problémák.
Ennek ilyenkor már lelki okai vannak, pszcihológushoz kéne vinni.
Igen lehet, hogy pszihés oka van, de az is lehet, hogy a szülés nél történt valami.Ha nincs szervi probléma nektek is tudom ajánlani a Nocutil orrsprayt.Igen jól olvastad orrspray. Mi már használtuk, bevált és 5-éves kor után már adható.
99%, hogy a szülõk nemtörõdömsége áll a háttérben. Lehet azomban egészségügyi probléma is, de nem tartom valószínûnek. Javaslom a gyermekpszichológus felkeresését, és minél elõbb.
tuti, hogy pszihés dolog. az egyik ismerõsöm kislánya, akkor kezdte 7 évesen a bepisilést, mikor a szülõk válni kezdtek. Szóval ez egy jel a gyerek részérõl, ezt ki kell vizsgáltatni!
én még most is bepisálok 10 évesen :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek hogy vegyem rá, hogy ne üssön meg engem? (17 hónapos)

Időnként püföl a kisfiam, minden ok nélkül. Rámcsap, vagy egy játékkal, kanállal üt meg. Õ nevet rajta. Én próbálom rábírni, hogy ne tegye: jó szóval, határozottan, de semmi eredmény...

4

Mennyire átlagos ez egy 5 éves gyereknél?

Mondok példákat:
-telefonon beszélek, odakuruttyol valamit, megkérem, hogy megbeszéljük később most beszél anya telefonon, erre úgy reagál, hogy még hangosabban követeli amit akart, újra mekérem, hogy maradjon picit csöndbe és folytatja, "d2 utána ,....." jó hangosan. Gyakorlatilag nem marad csendben, nem tudok telefonon beszélni
-bemegy aludni, jóéjt után kirohangál. Megkérdezi ha megfürödtem bemegyek e hozz, mondom ha szépen fekszik az ágyában, akkor igen. 5 perc múlva kiszalad, közlöm vele, hogy így anya fürdés után nem jön be, hát még inkább kirohangál és üvölt
-valami rosszat csinál, próbáljuk neki elmagyarázni, hogy miért nem szabad, vagy hogy szabadna adott helyzettől függően, ő pedig levegővételt kihasználva jön teljesen mással(pl akkor mostmár bekapcsolod a tv-t), gyakorlatilag tesz rá, hogy mit mondunk neki. Megkérdezzük, hogy mit mondtam, erre teljesen mást kezd el mondani. Még tartalmilag se közelíti meg azt amiről beszéltünk.

10

Kislányom szeptember óta ovodás nem beszél senkivel csak a fejével bólint igen-nemet . Játszik néhány dologgal de igazából megszólalni csak ha megyek érte akkor hajlandó. Mit tegyek hogy komunikáljon a többiekkel?

5

Milyen tanácsot tudnának adni a 17 éves figyelemzavaros gyermekemnek, aki az utóbbi időben sokat akarna számítógépezni, ha nem engedem dühöng, agresszív. Helyes az amit kitaláltam, hogy egyezséget kötöttünk a számítógépezés idejére?

9

Van valakinek tapasztalata TSMT-vel kapcsolatban?

Ha lehet, konkrét dolgokra lennék kíváncsi, tehát nem arra, hogy próbáld meg mit veszíthetsz, hanem akinek volt/van dolga vele, és használt/nem használt, stb.
köszi!

7

Írjatok légyszi! Nem akarjuk engedni. Ti engednétek? 8 éves fiamat a nagymamája el szeretné vinni magához 2 éjszakára, mert a jövőhét végén külföldre költözik.

A gyerek elég labilis, érzékeny, hogy érintené ez, hogy magához édesgeti, aztán lelép egy hét múlva? Szerintünk nem jól, nehezebb lenne neki elválni tőle ezek után. Mama szeretné bepótolni, hogy 1 évig szinte nem is találkozott az unokájával, mi engedtük volna, csak ő teljesen el volt foglalva az új barátjával, ezt el is ismeri, meg inkább a barátnőjével ment 2x nyaralni. Csak akkor találkozott vele a gyerekünk, ha mi mentünk, de akkor is nagy családi körben, pár órát. Mi úgy gondoljuk, hogy elég volt, hogy itt volt nála hétvégén egy napot (ezt bármikor megtehette volna), nagyon örült is a fiam, csak teljesen meg szokta hülyíteni őt, túlságosan is magához édesgeti, aztán nehéz visszazökkenteni, azt hiszi, hogy mi gonoszok vagyunk, mert a mama mindent megenged, ő nem szól rá, stb. korábban is többször megígérte neki, hogy nyaralhat nála, de ez sem jött össze. Tavaly előtt augusztus közepén vitte el 2 napra, mert már én erőszakoskodtam, hogy vigye már el, ha már behülyítette, megígérte neki és még rá is ér éppen.
Ráadásul a szülinapja pénteken lesz, amit mindig együtt tartottuk, utána a többiekkel, mivel nem lakunk közel egymáshoz. Iskolába se menne, mondjuk egy nap alatt nem marad le semmiről. És bosszant azon kívül engem is és a férjemet is, hogy megint csak maga miatt, hogy nyugodt lelkiismerettel menjen el, azért vinné el a gyereket, na jó, meg hogy örömet szerezzen az unokájának is... De nem az utolsó percben kell rá gondolni. (Azt mondta, hogy éjszakákat sírt emiatt, hát lehet, hogy megszólalt a lelkiismeret...) A gyerekemnek a jövőhéten meg sokkal nehezebb lenne elválni tőle, így gondoljuk, ha most pár napig nagyon magához babusgatja. Ja és, mondta a férjemnek, hogy ő nem akarja neki mondani, hogy na, kisfiam, jött érted Anya meg Apa, ahogy megbeszéltük, majd jössz legközelebb is, hanem hogy majd mi küzdjünk vele, és hogy hadd döntse el ő, hogy szeretne-e maradni még nála, azzal nem törődve, hogy vasárnapra szülinapi bulit szerveztünk neki a barátaival, amiről tud a Mama is. Na, szóval nem egyszerű az eset.

8

Figyelemzavaros gyermek esetén, egy jó pszichológus mit javasol? Gyógyszert? Terápiát?

Úgy néz ki figyelemzavaros a 7.5 éves fiam.pénteken fogják megmondani a vizsgálatok és teszt eredményét.
A pszichológus behívatott minket,de nem tudjuk hogy mi a jó a figyelemzavaros gyereknek. Gyógyszert nem szívesen szedetnénk vele,ha nem muszáj.Mit lehet elfogadni,milyen terápiát?
Mit javasol ilyenkor egy jó pszichológus?

3

3, 5 éves kislányom az utóbbi hónapokban teljesen megváltozott, nem tudom hogy milyen módszerrel kezeljem?

Októbertől oviba jár, és azóta szépen lassan egyre szemtelenebb. Ez az utóbbi 1-2 hónapban eléggé eldurvult. Idáig szófogadó volt, ha kértem valamit megcsinálta ... most meg sem hallja. Bármit mondok, mintha süket fülekre találna és csak azért is az ellentettjét teszi. " Anya ehetek édességet? Igen, ebéd után! Jó! ... és megy elveszi (ebéd előtt) hogy akkor megeszi. Most a napi 1000ből csak egyet mondtam, de van durvább is. Már több mint egy éve biciklizünk úgy hogy mindketten a saját biciklivel megyünk. Szépen útszélén megy, sarkon megáll, stb. Na mostanában ha azt mondom neki állj, jön az autó egyszerűen a képembe nevet. Meg kell fogjam, hogy biztonságban tudjam.
Ezek mellett mindenre visszafelesel, én nem tudom hogy az oviban lehet e olyan gyerek akitől látja, de arogánsan beszél velünk. Hihetetlen. Egy példa erre is. Mondom neki menj fel az ágyra (kanapéra gondoltam, de ez jött a számra) úgy öltözz meg ne fázzon a lábad. Erre ő: Nem tudod felfogni hogy ez egy kanapé??? Ilyenekre gondolok amikor arogáns és ez mellé a hangnem amit megenged szörnyű. Elég szigorú vagyok, sosem tűrtem ilyen hangnemet se velem szemben, se senkivel. Most meg olyan mint aki mindent megtehet.

Próbáltam szép szóval, próbáltam kérni, próbáltam sarokba küldeni, próbáltam ráhagyni és egyenlőre semmi nem vált be

6

Sztetek normális, hogy 5 évesen, bepisil, bekakil, hazudozik, nem fogad szót. Sokszor még öltözni se akar egyedül?

Nem mindennap fordul elő, van, hogy egy évig nem történt semmi, aztán megmint. Mostanában rászokott a hazudozásra, igen elpakkolt, igen elment pisilni, meg hasonlók, persze nem. Az apja meg védi, ilyenkor felbátorodik és még flegmázni és feleselni is elkezd velem. Sztetek mit tehetnék? Kezdem eléggé unni. Hetente kétszer van a mamánál, és utána (mivel a mama megcsinálja) öltözni sem hajlandó, azzal a kifogással, hogy Õ nem tudja. Pedig 3 éves kora óta egyedül öltözött.

24

Titkol, esetleg rejteget valamit előlem a lányom?

16 éves a lányom és feltűnően sokat eszik, miközbe nemhízik tőle.. sőt az utobi időben talán fogyott is, nem tudom a súlyát megmondani, mert nekemsem árulja el. De sokszor naponta többször méregeti magát a mérlegen. Ritkán ezsik velünk, hiába szeretnék együtt vacsorázni... Ha mégis velünk vacsizik, többet eszik, mint az apja! Van hogy kisebb nagyobb időkre eltűnik, aztán megjelenik mintha mise történt volna... És valamit még kihagytam:bár rendszeresen jár sportolni, otthon is naponta edz 1-2 órákat. (Fiú tesói miatt vannak edzőgépek itthon..)
Szóval szerintetek aggódnom kéne, vagy ez egy teljesen normális, kamasz fogyizás/karbantartás akar lenni?

44

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!