Találatok a következő kifejezésre: 6,5 évesen pisil be (1 db)

6, 5 évesen miért pisil be egy gyerek?

6,5 éves elmúlt a keresztlányom és éjszakánként rendszeresen bepisil. A szülei nem tör?dnek vele,de én azt olvastam,hogy 5 évesen már ágytisztának kéne lenni.

Legjobb válasz: Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.

Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.
Szia! Milyenek a gyerek szülei? Lehet, hogy nem figyelnek eléggé a kislányra. Vannak gyerekek akik igy hivják fel magukra a figyelmet. Vagy lehet, hogy régebben jobban foglalkoztak vele? Ezekre a jelekre oda kellene figyelni. Szerintem beszélj a szülökkel.
Ha gond van az iskolába/ovodába akkor is lehetnek ilyen problémák.
Ennek ilyenkor már lelki okai vannak, pszcihológushoz kéne vinni.
Igen lehet, hogy pszihés oka van, de az is lehet, hogy a szülés nél történt valami.Ha nincs szervi probléma nektek is tudom ajánlani a Nocutil orrsprayt.Igen jól olvastad orrspray. Mi már használtuk, bevált és 5-éves kor után már adható.
99%, hogy a szülõk nemtörõdömsége áll a háttérben. Lehet azomban egészségügyi probléma is, de nem tartom valószínûnek. Javaslom a gyermekpszichológus felkeresését, és minél elõbb.
tuti, hogy pszihés dolog. az egyik ismerõsöm kislánya, akkor kezdte 7 évesen a bepisilést, mikor a szülõk válni kezdtek. Szóval ez egy jel a gyerek részérõl, ezt ki kell vizsgáltatni!
én még most is bepisálok 10 évesen :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

TSMT Torna tényleg hatásos? Böv. Lennt.

Ma voltunk a kisfiammal a Korai Fejlesztő Központban vizsgálaton a megkésett beszédfejlődése miatt. 2 éves 3 hónapos kisfiúról van szó. Ott a TSMT tornát javasolták nekünk.A kérdésem az lenne, hogy ez a torna valóban hatásos? Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akik járnak vagy jártak a gyerkőccel ilyen tornára.Igazából tapasztalatokra lenne szükségem.Előre is köszönöm a válaszokat:)))

10

Normális dolog-e az hogy a 4, 5 éves kislányom kezd érdeklődni a nemi szervek és a csókolózás iránt?

Úgy értem, hogy a minap történt az óvodában hogy egy kisfiúval megfogták egymás nemi szervét. (ez most fordult elő először). A múltkor pedig itthon az unokatestvérével ( vele egykorú lány) csókolóztak a wc-ben elbújva. Mind a két esetnél szépen, türelmesen elmagyaráztam neki hogy ez nem helyes, és ilyet nem szabad csinálni. A reakció az volt hogy sírt. Pedig még csak le sem szidtam, csak megmagyaráztam neki. Tanácstalan vagyok hogy mit tehetnék még, hogy a tudtára adjam ilyet nem szabad csinálni? Az ő korában ez normális? Vagy kezdjek el aggódni? Egy kétségbeesett anyuka.

10

Tanulási képesség vizsgálatra szeretném elvinni hét éves gyermekemet, megtehetem-e ezt teljesen privát? Bács-megyében élek, lehetőleg innen keresnék szakértőt? Találok?

Gyermekem tanítója szerint "a logikát igénylő feladatokat nagyon nehezen ,vagy csak segítséggel képes megoldani ,ezért ő kezdeményezné a kivizsgálását."
Mint tanító,gondolom ért a munkájához,viszont próbálva minél objektívebben nézni a dolgot...
Gyermekem 7 éves,első osztályos.Jegyeinek 70%-a ötös,szinte hibátlanul olvas,harmincig hibátlanul ad össze,illetve von ki.Az alapműveleteket gyorsan,pontosan végzi.Amit észrevettem,a matematikai szöveges feladatokban tényleg sok segítség kell az nehezen megy neki! Idegen nyelvet tanul, a magolás sikeres .
Ez mellett sportos,társai közül kimagasló fizikai kondícióval rendelkezik .Az én meglátásom szerint teljesen normális,egészséges hét éve gyermek!
A tanító nagyon ragaszkodik ahhoz,hogy ő ír egy véleményt,és szeretné ha elvinném egy általa megadott tanulási problémákat vizsgáló központba!
Szeretnék egy arany középutat,ami azt jelenti,ha van rá lehetőségem elviszem privát képességfelmérésre,ahol kapok egy eredményt,illetve megtudhatom,ha van valami gond,hogyan tudok segíteni gyermekem fejlődésében!
Viszont ezt az eredményt nem akarom megosztani sem az iskolával,sem a tanítóval!
Megtehetem?

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményekre!?

8

Miért ilyen a lányom? (Többi lent. )

Szóval,13 éves a lányom.Nem rég született neki egy húga,aki most 3 hónapos.A nagyobbik lányom nem tudja elfogadni,hogy van egy testvére.Eddig megkapott mindent és ezután is meg fogja,csak nem értem miért ilyen.Szerintetek? 35L

29

Asperger-szindróma. Az orvosok 1 év után, megerösíteték, hogy kisfiam autista. De minnél többet olvasok róla annal bizonytalanabb vagy. Ettöl mégenyhébb fajtája nincs?

Kicsifiam 3 és fél éves,régen látom hogy a figyelmével baj van,meg sorba rak mindent sok "mániája" van,ez a rutinok,rituálék megvannak,de könnyen kijön belöle,viszont a szemkontaktust tartja,belenéz a szemembe,érez sir ,örül ugyanugy mint más ember. Hisztikitörései vannak,de az is van sok teljesen egészséges gyereknek is. Szóval most azért mert ewgy kicsit el van maradva a fejlödésben, nehezen kezdett el beszélni, (de már beszél),meg a doktornéni könyvecskéjében nem mutatta meg hol a cica meg a kutya, (a többi feladatot tejesitette),akkor most ezért a kisfiam autista? Mi a véleményetek? Kicsit zavart vagyok,kérlek segitsetek aki ért hozzá. Köszönöm! :-)

48

Mivel vegyem rá a gyerekeket, arra, hogy becsüljék az értékeiket ami másnak nem elérhető, mert ők nem becsülik eléggé és nem tudják milyen az ha nincs?

Fiatalkorú vagyok még, de egy olyan iskolából jöttem el 7 év után, ahol a legmagasabb színvonalú oktatást, legjobb törődést és ellátást kapnak a gyerekek, és még vallást is oktatnak. Most, hogy elmentem egy "világi" iskolába, ahol sokkal rosszabbak az életfeltételek mint ott, így valamennyivel tapasztaltabb lettem a többieknél. Az egyik nap bementem ismét a sulimba, és ijedten fordult hozzám a volt tanárom azzal a kérdéssel, hogy az egyik osztálya nem becsüli meg azt amijük van! És kérdezte, hogy mit tennék, mit javasolnék neki, hogy, hogy lehetne rávenni őket arra, hogy valamivel jobban becsüljék a jót és azt ami megadatik nekik? Nem tudtam neki azonnal válaszolni, be akar hívni egy órára, hogy győzzem meg őket az értékek megbecsüléséről és a társaság jóságáról. Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mit mondjak a gyerekeknek, mivel vegyem őket rá, hogy amit csinálnak az nem menő (lázadás lényegében) és becsüljék azt ami van nekik, mert más ölne ami nekik van?

4

Hol találok beszédhibás gyerekeknek való - logopédusok által használt - segédanyagot a neten?

5 éves lányom 6 hangot nem tud kimondani, de nincs számára idő(pont); csak szeptembertől a logopédusnál. :(

5

Mit csináljak a mostohafiammal?

Szándékosan rosszalkodik, mindig arra megy ki a játék, hogy felbosszantson. Ha rászólok, hogy hagyja abba amit csinál, a képembe nevet. Mindent megtesz azért, hogy én és az apja összevesszünk. Tudom, csak azért csinálja, mert azt hiszi hogyha engem "elkerget", akkor az apja és az anyja újra egy család lesznek. Hiába mondtam neki, hogy ez nem így működik, nem akar belenyugodni.
A gyerek anyjával csak annyit beszélünk, amennyit muszáj. Nem tudjuk biztosra, hogy nem beszéli-e tele a gyerek fejét ezekkel a butaságokkal.

18

Van itt valaki, akinek a gyermekénél diagnosztizálták a myotonia congenita betegséget?

0

Kisfiam elkezdett dadogni. Vajon kinövi?

Kisfiam elkezdett dadogni..3.évét töltötte szeptemberben..már mini csoportos...azonban 1 hónapja elköltöztünk,,és kb költözés után 1 héttel elkezdett dadogni...nem olyan vészes..de azért zavaró..eddíg rászóltam hogy ne dadogj gondold át mit szeretnél mondani várj egy kicsit és mondd..de az óvónő azt mondta várjam ki türelmmel amit mondani akar..majd kinövi,ő is volt hasonló helyzetben...és kinőtte a kisfia...
Nem tudom melyikkel ártok többet ha szólok várjon gondolja át mit szeretne,aztán mondja,vagy tényleg mondja csak,és elöbb utóbb elmarad a dadogás...csak nem akarok úgy tenni mintha rendben volna a beszédje,nehogy azzal ártsak hogy ráhagyom és ez a természetes....lehet én gondolom rosszul...és kinövi nem tudom volt e valaki hasonló helyzetben...(ahol laktunk nem volt külön szobája neki és a hugijának...most viszont van nem tulajdonítottam tulajdonítok neki nagyobb figyelmet hogy nem mernek nem szeretnének még ott aludni pedig minden játékkal ...tele van szépen elrendezve..eddíg nem volt külön szobájuk,gondoltam még várok egyenlőre hagy szokják az új lakást..majd tavasszal nyár elején megpróbáljuk az átszoktatást...)Visszatérve ez nem lehet gond nem eröltettem egy napig sem hogy aludjon ott..Viszont a hasonló tapasztalatok nagyon érdekelnek..ill hogy szóljak e az oviban a fejlesztő pedagógusnak,csinálnak e valamit gondolok itt logopédusra vagy csak én aggódom túl (olvastam hogy 5 éves koráig ha nem növi ki a gyerek akkor foglalkoznak csak vele)...??????Köszönöm!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!