Találatok a következő kifejezésre: 6,5 évesen pisil (1 db)

6, 5 évesen miért pisil be egy gyerek?

6,5 éves elmúlt a keresztlányom és éjszakánként rendszeresen bepisil. A szülei nem tör?dnek vele,de én azt olvastam,hogy 5 évesen már ágytisztának kéne lenni.

Legjobb válasz: Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.

Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.
Szia! Milyenek a gyerek szülei? Lehet, hogy nem figyelnek eléggé a kislányra. Vannak gyerekek akik igy hivják fel magukra a figyelmet. Vagy lehet, hogy régebben jobban foglalkoztak vele? Ezekre a jelekre oda kellene figyelni. Szerintem beszélj a szülökkel.
Ha gond van az iskolába/ovodába akkor is lehetnek ilyen problémák.
Ennek ilyenkor már lelki okai vannak, pszcihológushoz kéne vinni.
Igen lehet, hogy pszihés oka van, de az is lehet, hogy a szülés nél történt valami.Ha nincs szervi probléma nektek is tudom ajánlani a Nocutil orrsprayt.Igen jól olvastad orrspray. Mi már használtuk, bevált és 5-éves kor után már adható.
99%, hogy a szülõk nemtörõdömsége áll a háttérben. Lehet azomban egészségügyi probléma is, de nem tartom valószínûnek. Javaslom a gyermekpszichológus felkeresését, és minél elõbb.
tuti, hogy pszihés dolog. az egyik ismerõsöm kislánya, akkor kezdte 7 évesen a bepisilést, mikor a szülõk válni kezdtek. Szóval ez egy jel a gyerek részérõl, ezt ki kell vizsgáltatni!
én még most is bepisálok 10 évesen :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan javíthatnék a viselkedésén?

Kislányom 4 éves. Az apjával imádjuk, de mi mindig veszekszünk egymással. Mindig megfogadjuk, hogy jobbak leszünk, de nem bírjuk ki. Ha a kislány egy fél napig csak velem van, szófogadó, de ha megjön az apja, nem akar szót fogadni, játszani rendesen, visszabeszél, stb. Hogyan javíthatnék a kis viselkedésén?

2

Mire utalhat, hogy egy kisgyerek 1.5 éves koráig teljesen normálisan fejlődik (pl. már mondogat szavakat), aztán totális visszafejlődés következik, és 2.5 évesen egyáltalán nem beszél?

Nem érte semmiféle trauma, változás, semmi. Gyakoriak a hisztirohamok is.

9

Mit kell tudnia egy 3 évesnek?

TSMT -re járunk pár hete ,de ami meglepett javasolták a fejlesztést gyógypedagógiai eszközökkel a 3 éves lányomnak.Amit elé rakott mindent megcsinált.kirakott stb.15 ig számol,8 színt megkülönböztett .Mit kellene még tudnia.?Elég szépen beszél,nagy a szókincse.

6

Párommal közösen neveljük előző kapcsolatainkból született gyermekeinket, és sokszor ez miatt vannak vitáink. Tud tanácsot adni olyan aki "hasonló cipőben járnak"?

Két éve vagyunk együtt a párommal,én előtte egyedül neveltem a fiamat.Egy éve került hozzánk a párom két lánya,mert az anyjuknak nem kellettek.Az elején sokszor szinte napi szinten vitáztunk a gyerekek miatt, ő az övéit védi ,én az enyémet.Aztán eljutottunk oda, hogy ezt befejeztük ,mert sehova nem vezet. Azóta sokkal jobb a helyzet, de sokszor érezteti velem ,hogy a fiamat nem igazán szereti, és teljesen ki volt akadva az elején ,hogy azt mondtam ,nekem a fiam az első az életemben ,nem más. amit még tudni kell ,a gyerekeink 10,10 és 12 éves a nagyobbik lánya. A nagyobbik lány sokszor tett keresztbe nekünk ,uszított egymás ellen minket ,nehezen kezelhető ,folyamatosan hazudozik nekünk. Miatta egyszer már majdnem szétmentünk. Megbeszéltük ,hogy a 3 gyereket egyformán kezeljük ,nincs különbség tevés köztük.De ez ne nagyon megy leginkább a páromnak. Tanácsot kérnék mit tehetnék ,tehetnénk ,hogy ne legyen feszültség köztünk a gyerekek miatt. nagyon szeretjük egymást , ezzel nincs baj. Egyetlen probléma a gyerekeink.

7

Mit tévő legyek ebben a helyzetben?

Egy 18 éves srác vagyok.Egy 13 éves szintén fiú nemű nem hagy engem békén.Elkezdi facbookon is hogy nem merek vele kiállni verekedni.Egyébként nagyon egy bunkó kötekedős kölyök.Nem akarom pépé verni mert utána jön a gyerek bántalmazás mint vád.Mit tanácsoltok? Előre is köszönöm a válaszokat!!

16

Miért nem lehet az ilyen kisgyerekeket elcsitítani?

Bocsának, nem provokációnak szánom, de utálom az olyan kis kölyköket, akik olyan szintet üvöltenek, hogy az észveszejtő.
Múltkor is egy áruházban. Anya beszélget vkivel, a gyereke meg teljesen, torka szakadtából üvölt, visít tutul, közbe taknya-nyála össze.

Most nem a babákról beszélek hanem az "idősebbekről". (2-3-4-5 évesek)

Most lehet hogy bennem van a hiba, de én egyszerűen nem bírom. Miért nem szól rá a gyerekre az anyja vagy az apja?? Itt is, reggel korán 7-8 órakor visít a szomszéd gyereke.

De ez nem az a hiszti, hogy csoki vagy valami, és 10 max 20 perc után abbahagyja. Nem. Képesek akár órákon keresztül ezt csinálni.
Volt erre példa amikor kórházban voltam bőrgyógyásznál. Tele van majdnem a váró, megérkezik az anya a max 3 éves gyerekével. És valamiért rá 10-20 percre a gyerek torkaszakadtából elkezdett üvölteni, hisztizni, rohangált össze vissza.
És ez így ment kb 40-50 percig, mire valaki nem bírta tovább, és rászólt az anyára, hogy csitítsa el a gyerekét vagy vigye haza.
Az anyának állt feljebb, de valaki a gyerekére is rászólt. Akkor jobban elkezdett hisztizni.

Oké hogy megijedt, de miért nem lehet az ilyen gyerekekre rászólni? Miért az anya van felháborítva, ha a gyereke a tutulásával mindenkit zavar?

Nem érdekel, hogy dackorszak vagy sajátosság életkorilag. Egyik ismerősömnek is hasonló korú gyereke van, és esze ágában sincs üvölteni. Normálisan meg lett nevelve, stb.

Ne haragudjatok, de ezen felhúztam magam. Lehet azt mondani hogy ne törődjek vele, de egyszerűen nem megy. Egy egész áruház beleremeg úgy üvölt némelyik. Az anyja miért nem bír rászólni?
Egyiket meg is kérdeztem, erre rávágta hogy TILOS rászólni, így megtanulja hogy a hiszti nem ér semmit. Na de amikor már közel 1 órája üvölt akkor?

Ti hogy vagytok ezzel? Hogy szoktatok egy ilyenre reagálni, ha nem tudtok elmenni és muszály hallgatni?
Miért az anya van kiakadva, ha rá mernek szólni az órák óta tutuló gyerekére?:S

Nem értem.

30

Hogy szoktassam a wc-re 3 éves lányomat?

3 éves múlt a lányom, de nem hajlandó a kakit wc-be intézni, csak pelusba.
Szeptemberben oviba megy, és addig meg kéne oldódnia ennek a problémának.
A gyerekorvos, védőnő semmit nem mondtak, csak, hogy mondjam neki, hogy wc-re kakiljon. Viszont ha ezt szóba hozom, akkor üvölt, nem akar wcre ülni. Egyébként a pisiléssel nincs gond, azt simán elintézi a wc-n.
Van valakinek tapasztalata? Tud nekem tanácsot adni?

2

Diszlexia, diszgráfia gyanuja áll fenn a gyermekemnél. A szakvéleményben azt írták, hogy sajátos nevelést igényel. Ilyenkor jár emelt családi?

2

Mikor kell logopédiai fejlesztés is egy gyermeknek?

3 éves lesz a gyermeke, nagyon kevés szót mondd 10-15 szó, inkább a saját nyelvén beszél. Korai fejlesztésre járunk, de itt nincs logopédus, aki foglalkozna vele. Vagy az csak akkor kell amikor már tud beszélni? A pszihológusi papírunkon expressiv beszédzavar a diagnózis.

6

Kire állítható az, hogy el lett kényeztetve gyerek korában!?

Ennek mik a jelei,vagy kötelező a szülői verések!?!?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!