Találatok a következő kifejezésre: 6,5 évesen pisil (1 db)

6, 5 évesen miért pisil be egy gyerek?

6,5 éves elmúlt a keresztlányom és éjszakánként rendszeresen bepisil. A szülei nem tör?dnek vele,de én azt olvastam,hogy 5 évesen már ágytisztának kéne lenni.

Legjobb válasz: Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.

Rengeteg oka lehet. Érdemes lenne kivizsgáltatni, mert ugye idõvel lelki sérülést is okoz ez neki. Lehet a hátterében cukorbetegség, gyenge húgyhólyag, túl mély alvás, és rengeteg más. Nem szabad szégyenlõsködni, mert a kislány egészsége a tét.
Szia! Milyenek a gyerek szülei? Lehet, hogy nem figyelnek eléggé a kislányra. Vannak gyerekek akik igy hivják fel magukra a figyelmet. Vagy lehet, hogy régebben jobban foglalkoztak vele? Ezekre a jelekre oda kellene figyelni. Szerintem beszélj a szülökkel.
Ha gond van az iskolába/ovodába akkor is lehetnek ilyen problémák.
Ennek ilyenkor már lelki okai vannak, pszcihológushoz kéne vinni.
Igen lehet, hogy pszihés oka van, de az is lehet, hogy a szülés nél történt valami.Ha nincs szervi probléma nektek is tudom ajánlani a Nocutil orrsprayt.Igen jól olvastad orrspray. Mi már használtuk, bevált és 5-éves kor után már adható.
99%, hogy a szülõk nemtörõdömsége áll a háttérben. Lehet azomban egészségügyi probléma is, de nem tartom valószínûnek. Javaslom a gyermekpszichológus felkeresését, és minél elõbb.
tuti, hogy pszihés dolog. az egyik ismerõsöm kislánya, akkor kezdte 7 évesen a bepisilést, mikor a szülõk válni kezdtek. Szóval ez egy jel a gyerek részérõl, ezt ki kell vizsgáltatni!
én még most is bepisálok 10 évesen :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A 17 éves lányom nem akarja elfogadni a gerincferdülés betegségét mit csináljak? Rám nem hallgat. (részletek lenn)

Sziasztok! Van egy 17 éves lányom, akinek gerincferdülése van. Járatom gyógytornára, magántornász is jön, csináltattunk "fűzőt" is....stb, de egyszerűen nem akarja felfogni a betegségét. Ha nem mondom neki hogy tornázzon vagy hordja a fűzőt, akkor magától esze ágába se lenne. Most volt lehetőség 1 hetes, bennalvós gyógytornára, de ment állandóan a hiszti, haza akar jönni onnan. Hiába mondom hogy az ő érdeke, azt mondja nem érdekli... Mit csináljak, és Õ miért csinálja ezt?

16

4 évesem mozgását kissé elmaradottnak látom. Vigyem el egy felmérésre?

4 és fél éves, lány. mindent lassabban csinált. 2 hónaposan kezdte tartani a fejét. 14-15 hónaposan kezdett járni. háziorvosok, védőnők mindig türelemre intettek, szerintük nincs gáz. jelenleg: nem váltott lábbal lépcsőzik. ha megkérem, képes rá, de néhány lépcsőfok után azt mondja, neki az kényelmetlen. fél a csúszdáktól. nagy nehezen azért lecsúszik a kisebbeken, de azt is inkább csak kérésre. nem igazán tud fél lábon ugrálni. minden kortársánál lassabban szalad és nagyon hamar elfárad. olykor az 500 m-re levő oviba is kihívás elrollereznie a 3 kerekűjével. az egyszerű kis létrákon, kötélhálókon felmászik a játszótéren, de egy rendes mászóka, kisebb mászófal már elriasztja. sok mozdulatot és játékot meg sem próbál, azt mondja, hogy nem tudja, fél hogy elesik, leesik, fél hogy elveszíti az egyensúlyát. pedig sosem voltam egy "ne szaladj mert elesel" anyuka. 1 éve úszni jár. nagyon lassan halad. a vele egykorú barátnője egy egyhetes úszótábor alatt majdnem annyit fejlődött, mint ő egy év alatt. lovagolni is járunk. különböző gyakorlatokat csinálnak voltizzsal, és pl. séta közben fél hanyatt feküdni a lépő lovon, nem érzi az egyensúlyát annyira, mindig megkéri, hogy állítsák meg a lovat. a múltkor egy vele egykorú gyerek az első órán simán lefeküdt a haladó lóra. azt látom, hogy míg más gyerek izgalmasnak tartja az új kihívásokat, a testi képességei határainak kitapasztalását, addig az én lányom egyáltalán nem szeret mozogni, és a legkisebb veszéllyel járó helyzeteket is elkerüli. összességében: óvatos, lassú, ügyetlen és bizonytalan a mozgása. legalábbis én annak látom. vagy túl sokat várok el tőle? honnan tudjam, hogy nem szorulna-e némi segítségre a mozgásfejlődése során? hol a határ fejlett és elmaradott között? szellemiekben és viselkedését tekintve amúgy tök okés. ti foglalkoznátok ezekkel a lemaradásokkal? hogyan?

11

Hogyan kell bánni fogyatékos gyerekekkel?

Holnap megyek egy táborba segítőnek, ahol fogyatékos gyereknek kell segíteni? Hogy kell velük viselkedni? Mit tanácsoltok?

3

Úgy érzem, rosszul nevelem a gyerekem, és tönkreteszem. Hová forduljak?

Alapból váratlan terhességből született a most majdnem 2 éves lányom,én soha nem akartam gyereket,mert én szeretetlenségben voltam nevelve,úgy éreztem,nem tudnék mit adni egy gyereknek. De hát így jött ki,felelőtlenek voltunk a férjemmel,és terhes lettem,és végül nem is szakítottam meg. Igyekszem szeretetet adni a lányomnak,még mindig cicizik,bár engem ez már nagyon megterhel,konkrétan utálom,ha cicizik,de ő csak ettől nyugszik meg. Ezt is én csesztem el,a legegyszerűbb volt minden sírásnál cicire tenni,hogy megnyugodjon.(persze megnéztem,hogy minden más rendben van-e) Szóval nincs is más megküzdési stratégiája. Amúgy nekem sincs,én állandóan zabálok,bulimiás vagyok. Sokszor megölelgetem,éreztetem,hogy szeretem,de baromi hamar elveszítem a türelmem,ha valami rosszaságot csinál. Pl kiönt valamit,leveszi magáról a pelust és odapisil,kakil valahová,ledob valami törékenyt.Megpróbálja elérni a vegyszereket,és késeket,már nem tudom,hová pakoljam őket,hogy ne kelljen nekem is minden alkalommal létrára másznom.Néha az a gonosz gondolat támad bennem,hogy akkor csak hadd csinálja,ha meghal,legalább nem lesz több gondom.Erről mindről tudja,hogy nem szabad,és nem tudom,hogy szoktassam le róla,leginkább kiabálok vele,de minimum undorító,gyűlölködő stílusban magyarázom neki,hogy mit csinált rosszul,néha le is bénázom,bár utólag igyekszem korrigálni,hogy nem ő béna,csak amit csinált,az volt bénázás,vagy ilyesmi.Ha rossz napom van,alapból nehezen viselem el. Kevésszer ugyan,de már ütöttem meg,a kezét olyan 3-4-szer,hirtelen felindulásból. Meg ha megüt engem,akkor is visszaütöm ugyanott,ahol ő engem. Ezt is rosszul csinálom? Inkább sírást kéne imitálnom,és mondani,hogy fáj? A játszótéren néha ütögeti a gyerekeket,de nem tudom biztosan,hogy bántás,vagy játék,hiszen én is szoktam néha játékból dobolni a hasán például. Ezen ő nevet,de én utálom,ha ő engem akárcsak játékból megüt. Amúgy inkább dühből üt meg,mert nem teljesül valami,amit akar.Most már elhatároztam,hogy játékból sem fogom paskolgatni. Sok mindent megengedek neki,de ő még ezeket a határokat is folyton túllépi,amiket egyszerűen nem tudok tolerálni.Nem tudom,hogy szóljak rá,hogy meg is értse,és nem tegye többet. Az is baj,hogy ha túl engedelmes,az sem jó,nem akarom azt sem,hogy azonnal behódoljon.Félek,hogy a sok kiabálás,és néhány ütés és rossz szó miatt rossznak hiszi majd magát,aztán felnőtt korában ő lesz majd a hírekben,mint ámokfutó,aki kinyírta az osztálytársait,meg a tanárait. Hozzáteszem,magamat utálom eléggé,depressziós fajta vagyok,időnként halálvággyal,de sokféle kezelés után sem változtam sokat. Nem akarom,hogy a gyerekem agresszív legyen,persze azt sem,hogy őt nyomják el. Szinte semmilyen problémát nem tudok úgy kezelni,hogy utána ne érezzem magam szar anyának,amivel persze a kedves férjem is egyetért. Néha itthagynám őket,de nem tudom,mivel teszek rosszabbat a gyerekemnek.

6

Mit tehet az a lány, akit molesztál az édesanyja élettársa, de senki sem hisz neki?

A lány egyszer azt hazudta, hogy a férfi megerőszakolta, mert nem tetszett neki, hogy új jövevény került a családba, de miután kiderült az igazság, a férfi tényleg zaklatni kezte, mert a lánynak már senki egy szavát sem hiszi el, aki segíthetne.

5

Mi számít egy óvodás (4-5 éves) gyereknél viselkedészavarnak, ami miatt érdemes felkeresni a nevelési tanácsadót?

Ha pl. nappalra szobatiszta, de előfordul egy családi esemény miatt (egy távol élő rokon érkezése, aki pozitív, és negatív értelemben is felkavarja a család életét), hogy 2-3 hétig bemegy a kaki eleje, és az oviban rendetlenkedik (nem verekszik, nem agresszív, csak pl. sokat nyüzsög, amíg mondókáznak, vagy csoportos foglalkozás van). És egyszer-egyszer éjjel is bepisil ez idő alatt. Érdemes szakemberhez fordulni emiatt, ha egyébként sosincs gond vele, vagy nem?

7

ADHD-s a gyereked? Olvastad ezt a cikket?

http://boldognapot.hu/blog/elarulta-a-betegseg-kitalaloja-ho..

3

Òvoda váltás? Győri anyukák válaszoljatok.

Autista kisfiam nemrég kapott diagnòzist.Enyhe értelmi fogyatékossàg is tàrsul hozzà.Jelenleg hagyomànyos òvodàba jàr,de ùgy érzem jò lenne,ha speciàlis intézmènybe kapnà meg a fejlesztést.Nem bìzom a jelenlegi pedagògusaiban,nincs hozzàértésük,igazàbòl nem is foglalkoznak vele.Szeptembertől kapnà a heti 2 autista specifikus fejlesztést,de szerintem kevés lesz.Szerintetek meglépjem ès vegyem ki az ovibòl ès irassam be màshovà?Tudnàtok nekem intézményt ajànlani?
Köszönöm a vàlaszokat!

1

Szigorúbbak a 3-4 gyermekes anyukák, mint akiknek csak 1 van?

Úgyértem a többgyermekes anyukák hamarabb kiosztanak pl. egy taslit a gyereknek?

12

Egy babán lehet látni, hogy autista? Vannak ennek jelei baba korba is? Pl mi?

nem hiszem azt, hogy autista a gyerekem ,csak egyszeűen érdekelnek ezek a dolgok .

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!